Skip to main content

Bokningsinformation

PRISER

Kontrollera att datum och priser stämmer mot den bokning du har gjort. På våra bussresor gäller priset avresa från Malmö. Inkluderat i priset är broavgiften för Öresundsbron, vägskatter, serviceavgifter och färjeöverfarter. På våra flygresor ingår alltid flygskatter och flygplatsavgifter, samt transfer t/r hotellet på destinationen. Aktuella priser finns på vår hemsida scandorama.se. Det är säkrast att boka sin resa så tidigt som möjligt för att vara säker på att få just den resa och avgång man vill ha. Priserna är rörliga och baseras på tillgång och efterfrågan. Det är alltid priset vid bokningstillfället som gäller.

ANMÄLAN OCH BETALNING

Du kan boka din resa via telefon, på scandorama. se, i vår butik på Öresundsterminalen eller hos din resebyrå. Anmälningsavgiften för våra resor är från 750 – upp till 5.000:- beroende på reslängd och transportsätt. Anmälningsavgiften för resan framgår i samband med bokning och anges på biljetten.

Anmälningsavgiften betalas tillsammans med kostnaden för eventuellt avbeställningsskydd senast 7 dagar efter bokningsdatum. Slutlikvid ska vara Scandorama tillhanda mellan 63-45 dagar före avresa beroende på resmål och transportsätt, detta framgår på din biljett. Undantag kan förekomma. Se under Bra att veta för just din resa. Bokas resan senare än 45 dagar före avresan ska betalning ske direkt enligt anvisningarna. Betalning ska ske direkt till Scandorama även om du har bokat resan hos din resebyrå. Detta gäller även Utflyktspaketet. På vår hemsida är det enkelt att betala. Logga in på ”Min sida”.

BILJETT

På din biljett finns tider och platser som gäller för avresa samt övrig information som du behöver. Kontrollera att allt som står på biljetten stämmer med den bokning du har gjort. Eventuella felaktigheter måste anmälas omgående. Du ansvarar för att vi kan nå dig på det telefonnummer eller den adress du angivit vid bokningen. Biljetten tar du med på resan. Om du önskar få din biljett hemskickad med post tar vi ut en avgift på 40 kr per bokning, annars skickar vi biljetten via e-mail.

RESEFÖRSÄKRING

Vi rekommenderar en kompletterande reseförsäkring speciellt anpassad för din resa. Hemförsäkringen ger i många fall inte ett fullgott försäkringsskydd. Genom Scandorama kan du teckna en reseförsäkring till en förmånlig premie. Du slipper självrisk. Fullständiga reseförsäkringsvillkor kan erhållas från Scandorama. Glöm inte att ta med det Europeiska Sjukförsäkringskortet som du beställer hos Försäkringskassan och som visar att du är sjukförsäkrad i EU.

Läs mer om Semesterförsäkring här ».

AVBESTÄLLNINGSSKYDD OCH AVBOKNING

Om du tvingas avboka din resa ska detta ske snarast möjligt innan resan eller bokat anslutningsarrangemang har påbörjats. Anmälan ska göras till Scandoramas kontor, telefon 040-600 00 00 eller vid sena avbokningar till vår jourtelefon 0708-89 82 90. För vad som gäller vid avbokningar av resor, var god se ”Allmänna resevillkor för paketresor” sidan 146 punkt 3. Scandoramas avbeställningsskydd, är i samarbete med ERV och kostar 6,25% av resans totalpris, minst 150:-. Om du eller någon nära anhörig skulle bli sjuk eller annan plötslig och oförutsedd händelse som gör att du rimligen inte kan genomföra den planerade resan, t.ex. att ditt hem drabbas av brand eller översvämning är du skyddad från avbeställningskostnader. Vid avbeställning ska detta direkt meddelas Scandorama innan inbokad anslutning/resa påbörjats. Anmälan ska sedan göras på ERV:s hemsida www.erv.se. Följande handlingar ska bifogas med anmälan: Resehandlingar, biljetter eller annan dokumentation som visar din andel av avbeställningskostnaderna. Intyg som styrker datum och orsak till avbeställningen, t.ex. läkarintyg, polisanmälan eller liknande. ERV ska utbetala ersättningen senast en månad efter du skickat in din skadeanmälan och inkommit med de uppgifter/ underlag som ERV behöver. Telefonnummer till ERV: 0770-456918.

Sista minuten
31/10Berlinfrån 4 695:-
6/11Andalusien 22 dagar från Arlandafrån 15 295:-
13/11Andalusien 22 dagar från Arlandafrån 14 495:-
13/11Andalusien 22 dagar från Kastrupfrån 14 495:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö