Telefon 040-600 00 00   Måndag till fredag kl. 9-16

Bokning av resa


Priser

Kontrollera din biljett så att datum och priser stämmer med bokningen du har gjort. På våra bussresor gäller priset med avresa från Malmö. Inkluderat i priset är serviceavgifter samt eventuella avgifter för Öresundsbron, färjeöverfarter och vägskatter. På våra flygresor ingår alltid flygskatter och flygplatsavgifter, samt transfer t/r hotellet på destinationen. Aktuella priser finns på vår hemsida scandorama.se. Det är säkrast att boka sin resa så tidigt som möjligt för att vara säker på att få just den resa och avgång man vill ha.

Anmälan och betalning
Du kan boka din resa via telefon, på scandorama.se, eller i vår butik på Öresundsterminalen. Anmälningsavgiften för våra resor är från 750 – upp till 5.000:- beroende på reslängd och transportsätt. Anmälningsavgiften för resan framgår i samband med bokning och anges på biljetten.

Anmälningsavgiften betalas tillsammans med kostnaden för eventuellt avbeställningsskydd senast 7 dagar efter bokningsdatum. Slutlikvid ska vara Scandorama tillhanda mellan 63-45 dagar före avresa beroende på resmål och transportsätt, detta framgår på din biljett. Undantag kan förekomma. Se under Bra att veta för just din resa. Bokas resan senare än 45 dagar före avresan ska betalning ske direkt enligt anvisningarna.

Du betalar resan senast på angivet datum via bankgiro med inbetalningskort. I enlighet med våra resevillkor erbjuder vi dig 2,08% rabatt på totalpriset om du betalar din resa via bankgiroinbetalning. Rabatten på 2,08% är redan avdragen på alla publicerade priser. Andra inbetalningssätt ger inte motsvarande rabatt och debiteras en administrationsavgift om 2,08%.

Tänk på att ditt bankkorts försäkringar ofta gäller även när du betalar med bankgiro från det konto där kortet är knutet till. Kontrollera vad som gäller med din kortutgivande bank så att du är uppdaterad på fullständiga regler och villkor.

Biljett
På din biljett finns tider och platser som gäller för avresa samt övrig information som du behöver. Kontrollera att allt som står på biljetten stämmer med den bokning du har gjort. Eventuella felaktigheter måste anmälas omgående. Du ansvarar för att vi kan nå dig på det telefonnummer eller den adress du angivit vid bokningen. Biljetten tar du med på resan. Om du önskar få din biljett hemskickad med post tar vi ut en avgift på 40 kr per bokning, annars skickar vi biljetten via e-post.

Reseförsäkring
Scandorama rekommenderar att du tecknar en passande reseförsäkring. Kontrollera dina egna försäkringar och köp till de delar som du saknar. Scandorama rekommenderar: Europeiska Reseförsäkring: Telefon 0770 456 900

Avbeställningsskydd
Scandorama erbjuder avbeställningsskydd, som kostar 6% av resans totalpris. Kostnad för avbeställningsskyddet återbetalas inte. Var god se ”Allmänna och Särskilda resevillkor” punkt 3.

Läs mer om "Allmänna och särskilda villkor för paketresor" här >>

Avbokning
Om du måste avboka din resa ska detta ske snarast möjligt innan resan eller bokad anslutning har påbörjats. Anmälan ska göras till Scandoramas mail, telefon 040-600 00 00 eller vid sena avbokningar till vår jourtelefon 0708-89 82 90. För vad som gäller vid avbokning av resor, var god se ”Allmänna och Särskilda resevillkor för paketresor” punkt 3.

Läs mer om "Allmänna och särskilda villkor för paketresor" här >>

augean

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få nyheter och tips från vår resevärld.

Gruppresor