Telefon 040-600 00 00   Måndag till fredag kl. 9-16
Beskrivning
Visa karta

Donaukryssning Passau-Passau ✈

En semester som har allt. Lugn och ro, bedårande naturscenerier, härliga matupplevelser


      Höjdpunkter!

  • Avkopplande resa med fantastiska upplevelser
  • Upplev Passau, Wien, Bratislava, Budapest, Esztergom, Wachaudalen och Melk
  • Helpension under kryssningen
     
FLYGRESA - ÖsterrikeSlovakien, Ungern - Flodkryssning, Rundresa - 9 dagar

Donaukryssning Passau-Passau

En semester som har allt. Lugn och ro, bedårande naturscenerier, härliga matupplevelser och trevligt sällskap. Kryddat med intressant historia och storslagna huvudstäder. Wien, Bratislava och Budapest! På populära MS Carmen ser personalen till att vi trivs och det ingår helpension under vistelsen på båten.

MS Carmen är ett modernt och välskött flodkryssningsfartyg med god komfort. Ombord finns en elegant inredd loungebar med panoramafönster och en uppskattad restaurang där det serveras frukost, lunch och middag. Vid vackert väder lockar soldäck med avkoppling och naturscenerier.

Avresedatum

05.10.2024 13.10.2024   9 dagar 19.995:- ARN, CPH Visa mer
Reseplan
Hotell
Prisinfo
Bilder

Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Flyg till München - ombordstigning i Passau
Vi flyger till München, möter vår Scandoramaguide och tar sedan bussen till treflodsstaden Passau där vi välkomnas ombord på vårt flodkryssningsfartyg MS Carmen. Vi checkar in i våra hytter och äter en första välsmakande middag ombord. Vi ligger still i Passau över natten.

Dag 2: Passau
Efter en god natts sömn och en första frukost ombord är vi redo att upptäcka Passau. Vi tar oss till centrum och den vackra delen där floderna Ilz och Inn flyter in i Donau. Med historiska sevärdheter och bayersk stämning är Passau en utmärkt inledning på vår kryssningsresa! Vid lunchtid kastar kaptenen loss och styr mot underbara Wien.

Dag 3: Wien
På morgonen når vi Wien och lägger till i Korneuburg strax utanför staden. Vi har nu dagen på oss att lära känna den forna kejsarstaden och lunchen ombord ersätts av ett lunchpaket. I samband med kvällens middag säger vi Auf Wiedersehen till Wien och seglar vidare mot Slovakien och Bratislava som vi når under natten.

Stadsrundtur i Wien
Vi inleder med att göra en rundtur med bussen för att sedan bekanta oss med centrala Wien till fots. Vi följer med vår guide på en spännande vandring som bland annat tar oss till den mäktiga Stefansdomen och Mozarts hus.

Dag 4: Bratislava - Budapest
Vi vaknar upp i Slovakiens huvudstad Bratislava och efter frukost är vi redo för nya upptäckter. På stadsrundturen, där vi får möjlighet att se slottet och den gamla stadskärnan, berättar vår kunniga guide om stadens spännande historia. Vid lunchtid kryssar vi vidare mot Ungern och Budapest. Under eftermiddagen passerar vi slussen vid Gabcikovo och framåt midnatt är vi framme i Budapest.

Promenad i Bratislava
Vi tar en promenad genom den slovakiska ­huvudstadens gamla hjärta där vi tillsammans med vår guide upptäcker vackra historiska ­byggnader, mysiga gator och öppna torg.

Dag 5: Budapest
I dag ligger Budapest, Donaus drottning, framför oss. Vi börjar med att ta oss en titt på Pestsidan som stoltserar med praktfulla ­paradgator, vackra torg och fina parker. Eftermiddagen är fri för egna strövtåg i härliga Budapest, kanske lockar ett besök på något av de berömda baden eller en fika på anrika Café Gerbeaud? Efter middagen säger vi adjö till Budapest och påbörjar seglatsen mot Esztergom.

Stadsrundtur i Budapest
Vi åker på en givande rundtur i Ungerns vackra huvudstad för att upptäcka vad som erbjuds av shopping, sevärdheter och monument på båda sidor av Donau. Vi njuter av den storslagna utsikten från Gellértberget, ser den livliga saluhallen, ­Parlamentet och Hjältarnas torg.

Dag 6: Esztergom
Vi vaknar upp i ärkebiskopsstaden Esztergom och efter frukost kan den som vill ta en promenad och beskåda Ungerns största kyrkobyggnad. Efter lunch kryssar vi mot Dürnstein och resten av dagen kopplar vi av ombord och njuter av vyerna.

Dag 7: Dürnstein
Efter nattens seglats når vi först efter lunch den pittoreska staden Dürnstein i vin­distriktet Wachau där vi tillbringar eftermiddagen. Vi befinner oss på den verkligt romantiska delen av Donau och passar på att njuta av den vackra miljön. På kvällen seglar vi mot Melk som vi når under natten.

Dag 8: Melk - Passau
Under förmiddagen ges möjlighet att besöka Melks praktfulla barockkloster (mot avgift) och efter lunch kryssar vi sedan vidare mot Passau. På kvällen samlas vi för en festlig avskedsmiddag i MS Carmens restaurang där vi tar farväl av personalen.

Stift Melk
Vi gör ett besök i det berömda klostret i Melk, majestätiskt beläget på en klippa ovanför Donau, och låter oss imponeras av ­barockens glans och prakt. Mot avgift.

Dag 9: Landstigning i Passau - flyg från München
På morgonen ankommer vi Passau och efter en sista god frukost ombord checkar vi ut från båten. Vi får transfer till flygplatsen och snart är vi tillbaka i Skandinavien igen.

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00
Boka resan online »

Höjdpunkter

  • Avkopplande resa med fantastiska upplevelser
  • Upplev Passau, Wien, Bratislava, Budapest, Esztergom, Wachaudalen och Melk
  • Helpension under kryssningen

Flygningar

Tid Från Til
Utresa
09:50 Köpenhamn Wien
10:05 Stockholm Wien
Hemresa
17:05 Wien Stockholm
17:30 Wien Köpenhamn
05.10.2024 - 13.10.2024
MS Carmen
Visa mer Visa mindre
Hotell: MS Carmen
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Renoverat och modernt flodkryssningsfartyg som sedan 2023 är nytt i rederiet SijFa Cruises fartygsflotta. Fartyget är systerfartyg med MS Otello och båda har bekväma faciliteter och ger ett fräscht och elegant intryck. Frukost, lunch och middag serveras i den ljusa och inbjudande restaurangen. Om kvällarna umgås man och avnjuter goda drinkar i barloungen på övre däck som är inredd med bekväma sittgrupper i en svart/vit färgskala med varma guldtoner. Vid kryssningar dagtid spenderas tiden bäst på soldäck med solstolar där det bjuds på vacker utsikt. Här uppe finns även en inglasad lounge som har en unik funktion med hydraulik i väggarna som gör att hela rummet kan sänkas så att fartyget kan segla under låga broar. Ombord finns 62 bekväma, stilfulla och ljust inredda hytter i fyra olika kategorier med plats för en till tre personer och som är fördelade över två däck.

 

Hotellet: Flodkryssningsfartyget seglas av det holländska, familjedrivna rederiet SijFa Cruises och har plats till 126 gäster. Ombord finns restaurang och minigym på nedre däck samt reception med liten souvenirshop och loungebar med panoramautsikt på övre däck. Överst finns ett soldäck med solstolar samt en övertäckt lounge. Musikunderhållning på kvällarna. Wi-Fi finns ombord men kan ibland ha instabil mottagning. Centralvärme, luftkonditionering och 220 V.
Våningar: 3
Hiss: Nej, men sittlift finns.
Antal rum: 62
Rummen: Flertalet hytter är dubbelhytter, belägna på nedre- eller övre däck (mot tillägg) vilka är ca 11,8 kvm stora. Hytterna är utrustade med en dubbelsäng (ca 160 cm bred) med läslampor på båda sidor, ett mindre skrivbord med stol, TV, garderob, värdebox (mot deposition), Wi-Fi, vägguttag av både amerikansk och europeisk standard, USB-uttag för laddning samt ett litet badrum med dusch, vask, wc och hårfön. Alla hytter är utsideshytter, belägna över vattenlinjen och har fönster med vita, ribbade träjalusier som skydd för sol och insyn. Hytterna på övre däck har stora fönster, från golv till tak, som är öppningsbara i sidled, så kallad fransk balkong, medan fönstren i hytterna på nedre däck är normalstora och ej öppningsbara. MS Carmen har också några få juniorsviter belägna på övre däck som till största delen skiljer sig från dubbelhytterna genom sin storlek då de är omkring dubbelt så stora, dvs ca 23,8 kvm, och att de har två stora, öppningsbara fönster, s.k. franska balkonger. De har också plats för en liten sitthörna med två stolar och ett litet bord samt ett större badrum. På övre däck finns även två, ca 11,8 kvm stora, trebäddshytter, som till skillnad från övriga hytter på övre däck har ett normalstort, icke öppningsbart fönster och ej s.k. fransk balkong. Trebäddshytterna har en helt annan utformning än övriga hytter och lämpar sig bäst för barn eller smidiga personer. Dessa hytter har två inbyggda våningssängar, på vardera sida om en smal gång, med en nederslaf och två överslafer som nås via stege. Under den ena överslafen finns lite förvaringsutrymme men i övrigt ingen annan möblering men däremot ett litet badrum med dusch, vask, WC och hårfön. Varje säng har TV och europeiskt vägguttag samt individuell ljussättning. Motorljud och vibrationer förekommer generellt i alla hytter men varierar var på båten hytten är belägen och är mest märkbart vid nattseglatser.
Övrigt: MS Carmen byggdes 1995, totalrenoverades 2017 med en uppfräschning våren 2023 och är ca 110 meter långt, ca 11,4 meter brett och har en internationell besättning på 37 man och seglar under holländsk flagg. Rökning är endast tillåten på soldäck. Valutan ombord är Euro men de tar även emot kredit-/bankkort (Visa och MasterCard) dock finns ingen växlingsservice. I högsäsong eller på orter med begränsat antal anläggningsplatser kan fartyget behöva ankra i bredd med andra fartyg. Rullatorer och rullstolar placeras i receptionen och kan ej tas med till hytterna.

Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSSS
Adress: SijFa Cruises B.V., Sluisweg 10, NL-6581 KA MALDEN
Telefon: +31-24-357 20 08

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 05.10.2024
Ankomst: 13.10.2024
Dagar: 9 dagar
Avresa från: ARN, CPH
Pris från: 19.995:-

Priset inkluderar

Flygresa till München t/r, flygskatter och flygplatsavgifter, busstransfer flygplatsen - kryssningsfartyget t/r, Scandoramaguide, 8 övernattningar i dubbelhytt på nedre däck, 8 frukostar, 7 luncher (varav lunchpaket dag 3), 8 middagar, 1 måltidsdryck (öl, vin, läsk, mineralvatten) till luncherna och middagarna ombord på fartyget, utflykter enligt dagsprogram (exkl. angivna avgifter & entréer)

Bra att veta
Det är brukligt att visa uppskattning för båtens besättning genom att lämna dricks. På denna kryssning förväntas ca 120 euro per dubbelhytt i dricks.

Ändrat vattenstånd kan innebära ändrad resrutt eller i vissa fall omöjliggöra kryssning på delar av floden. Scandorama förbehåller sig i sådana fall rätten att justera resrutten efter de nya förhållandena.

På avresan i oktober flyger vi till Wien tur och retur.

Uppskattad kostnad för det i dagsprogrammet angivna arrangemanget mot avgift ca 15 euro.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)
Ungersk forint (HUF)


Tillval:
Resa och utflykter enligt dagsprogram (exkl. avgifter & entréer): Ingår

 

Rumstyper:

Dubbelhytt på övre däck för eget bruk och enkelrum. Måltider enligt program 37.095:-
Dubbelhytt på nedre däck för eget bruk och enkelrum. Måltider enligt program 33.895:-
Dubbelhytt på övre däck. Måltider enligt program 23.195:-
Dubbelhytt på nedre däck. Måltider enligt program 19.995:-
Juniorsvit på övre däck. Måltider enligt program 28.795:-


Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 05.10.2024
Ankomst: 13.10.2024
Dagar: 9 dagar
Avresa från: ARN, CPH
Pris från: 19.995:-

Bilder - Donaukryssning Passau-Passau ✈

Vi har för närvarande inga foton

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 05.10.2024
Ankomst: 13.10.2024
Dagar: 9 dagar
Avresa från: ARN, CPH
Pris från: 19.995:-

Visa mindre
 Ledig
 På förfrågan
augean

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få nyheter och tips från vår resevärld.