Telefon 040-600 00 00   Måndag till fredag kl. 9-16

Om din bussresa


 

Boka din plats i bussen!

Nytt från avresa 1 april 2023 är att du kan boka din plats i bussen.

Före avresa gör vi en bussplatsfördelning från främre till bakre delen med hänsyn tagen till när du bokat din resa. Denna plats har du sedan under hela resan, givetvis ingår detta i ditt pris.
Om du däremot önskar din favoritplats så kan du göra ett tillval när du bokar och har då platsen reserverad under hela resan.

Din bussplats gäller från Malmö t/r.
Plats 1-4 kostar 30:-/dag att boka
Plats 5-16 kostar 20:-/dag att boka
Plats 17-48 kostar 15:-/dag att boka
 SCANDORAMAS KOMFORTBUSSAR
De bekvämligheter som finns i våra långfärdsbussar gör resan behaglig på alla sätt och vis. Vi använder oss oftast av 2019 års modell eller nyare. Alla bussar är utrustade med toalett, säkerhetsbälten, fällbara stolar, läslampor och ljudanläggning samt inte minst – en trevlig och säker chaufför! Detta är Scandoramas komfortbussar! Dessutom är givetvis alla bussar även utrustade med luftkonditionering. Vid mycket höga temperaturer blir det dock inte alltid så svalt i bussen som man önskar, eftersom även en väl fungerande luftkonditioneringsanläggning har sina begränsningar.

AVGÅNGSTID
Avgångstid är kl. 08.10 från Öresundsterminalen. Avvikelser kan förekomma för enskilda resor, se information på din biljett. Om du tar dig till terminalen på egen hand ska du vara där senast kl. 07.45. Ungefärlig hemkomsttid är kl. 20.00.

BAGAGE
Bagaget får maximalt omfatta en resväska (max 20 kg) och ett litet handbagage per person. Som resenär ansvarar du själv för transporten av ditt bagage till och från bussen och hotellrummet. Dessutom ansvarar du själv för att ditt bagage verkligen lastas in i bussen vid avfärd. Tänk på att resväskor, liksom på flyget, packas på varandra och att väskorna och innehållet därför bör tåla detta. Scandorama ersätter inte skadat bagage utan hänvisar till respektive transportörs försäkringsbolag. Detta gäller även på anslutningsresor samt vid eventuell omlastning av bagaget. De generösa införselreglerna för alkohol gör att vi måste maximera vikten på det tillåtna bagaget till sammanlagt 20 kg per person.

PRAKTISKA TIPS
Under din resa kommer du att behöva svenska kronor (SEK), euro (EUR) samt även den nationella valutan om du besöker ett land som inte har euro. På vår hemsida under Bra att veta på respektive resa har vi angett vilken valuta du behöver på just din resa. Vi rekommenderar att du växlar till dig valuta före avresa eftersom vi inte kan garantera växlingsmöjlighet under resdagarna. Tänk på att även växla till mindre valörer t.ex. 5- och 10-eurosedlar. Tyvärr har vi inte möjlighet att tillhandahålla kartmaterial till platserna som besöks på din resa. Är du intresserad av kartor rekommenderar vi att du inhandlar sådana i förväg.

PAUSER
På alla våra bussresor gör vi pauser med jämna mellanrum, normalt efter ca två till tre timmars färd. Våra bussar är helt rökfria. Det ges tillfälle att röka på de pauser som görs under resan. Vi stannar alltid för lunchuppehåll under resdagarna om det inte ges tillfälle att äta lunch i samband med en färjeöverfart.

HOTELLÖVERNATTNING INFÖR/EFTER DIN BUSSRESA

Beskrivning av hotellen hittar du här.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få nyheter och tips från vår resevärld.

Gruppresor