Telefon 040-600 00 00   Måndag till fredag kl. 9-13
Beskrivning
Visa karta
Visa väder

Baskien & Galicien ✈

En omväxlande rundresa i nordvästra Spanien. Baskerna är liksom galicierna stolta över sitt ursprung


      Höjdpunkter!

 • Moderna Bilbao
 • Guggenheimmuseet
 • Fashionabla San Sebastián
 • Santillana del Mar i Kantabrien
 • Santiago de Compostela 
 • Portugisiska Porto
   
FLYGRESA - Spanien, Portugal - Rundresa flyg & buss - 8 dagar

Baskien & Galicien

En omväxlande rundresa i nordvästra Spanien. Baskerna är liksom galicierna stolta över sitt ursprung och värnar om lokala traditioner. För att inte tala om de lokala språken. Baskiens största stad, metropolen Bilbao, räknas som en av Europas ledande kulturstäder och bjuder på modern djärv arkitektur. I Baskien möter gröna berg Atlantens stränder och vi besöker fashionabla San Sebastián och passar även på att prova det lokala vinet. Baskerna är en folkgrupp för sig och de är mycket noga med att påpeka att deras kultur är en helt annan än den spanska. Gröna sköna Galicien lockar med härliga upplevelser och pilgrimsstaden Santiago de Compostela. Runt torget Praza do Obradoiro tronar en samling historiska byggnader som har få motsvarigheter i Europa. Följ med och upptäck det okända Spanien!

YOUTUBE - Guiden rekommenderar: Lotta om Galicien & Baskien »

Nedan ser du en detaljerad väderprognos för de följande 6 dagarna.

Fredag
Soligt och klart väder
Soligt och klart väder
24 °C
16 °C
0,0 mm.
1,3 m/s
syd
Lördag
Molnigt
Molnigt
24 °C
16 °C
0,4 mm.
8,2 m/s
väst
Söndag
Molnigt
Molnigt
19 °C
17 °C
0,1 mm.
2,3 m/s
väst
Måndag
Soligt och klart väder
Soligt och klart väder
24 °C
16 °C
0,0 mm.
0,7 m/s
syd
Tisdag
Soligt och klart väder
Soligt och klart väder
27 °C
18 °C
0,0 mm.
0,7 m/s
sydväst
Onsdag
Molnigt
Molnigt
23 °C
17 °C
0,9 mm.
0,7 m/s
öst

Avresedatum

29.08.2024 05.09.2024   8 dagar 11.695:- ARN, CPH Visa mer
Reseplan
Hotell
Prisinfo
Bilder

Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Flyg till Bilbao
Efter en mellanlandning med byte av flyg landar vi i spanska Bilbao. Vår Scandoramaguide hälsar oss välkomna och transferbussen tar oss till NH Hotel Deusto.

Dag 2-3: Bilbao

Moderna Bilbao & Guggenheimmuseet 
Vi bekantar oss med Bilbaos modernare delar och dess sevärdheter. Vi skådar den spektakulära Biscayabron och åker en tur med gondolen (mot avgift). Vi besöker också det intressanta Guggenheimmuseet, världsberömt för Franck Gehrys banbrytande och originella arkitektur. 
Guggenheimmuseet mot avgift, bokas tillsammans med resan senast en månad före avresa.

Casco Viejo - Gamla stan i Bilbao
Casco Viejo är Bilbaos äldsta stadsdel, belägen vid floden öster om den modernare staden. Här finns de sju små gatorna från 1400-talet och flera av stadens sevärdheter. Vi gör en promenad innan vi slår oss ner på en härlig restaurang och njuter av det baskiska köket. 
Middag mot avgift.

San Sebastián & baskiskt vin
I dag besöker vi eleganta och fashionabla San Sebastián, en charmig hamnstad och den flottaste av alla spanska badorter. Här trängs flådiga boutiquer och Gamla stan är bedårande. Vi passar också på att besöka en vingård där vi provar det lokala vinet Txakoli i sällskap av baskiska delikatesser. Det bästa av Baskien på en och samma dag!
Vinprovning mot avgift.

Dag 4: Bilbao - Santillana del Mar - Gijón
Det har blivit dags att lämna Bilbao och så småningom även Baskien till förmån för Kantabrien. Vi passar på att upptäcka pittoreska Santillana del Mar som trots sitt namn ligger en bit in i landet i regionen Kantabrien. Den lilla staden anses vara en av Spaniens vackraste med sina hus i gyllene sten från 1400- till 1700-talen. I kyrkan finns kvarlevorna efter den lokala martyren Sta Juliana. Vi fortsätter sedan mot regionen Asturien och dess största stad Gijón. Här checkar vi in på Hotel Alcomar med centralt läge nära vattnet. 

Dag 5: Gijón - A Coruña- Santiago de Compostela
I dag inleder vi vårt galiciska äventyr! Undersköna Galicien är en annorlunda del av Spanien som inte har mycket gemensamt med det man ser i spansk turistreklam. Det är ett grönt och lummigt område med ett vilt och vackert kustlandskap. Många människor lever fortfarande på fiske och för gemene man är Galicien synonymt med fisk och skaldjur. Det officiella språket, gallego, ser man på de flesta skyltar och det påminner om portugisiskan. Vi passar på att besöka kustorten A Coruña, en stad med en viktig plats i spansk sjöfartshistoria. Det var nämligen härifrån som den spanska armadan avseglade mot England 1588. Staden har ett elegant centrum och längst ut på udden ligger det berömda fyrtornet Torre de Hércules, Europas äldsta fungerande fyrtorn. Vårt slutmål för dagen är pilgrimsorten Santiago de Compostela och Hotel Gelmirez.

Dag 6: Santiago de Compostela 

Promenad i Santiago de Compostela
I dag utforskar vi den galiciska huvudstaden med sitt berömda universitet och sina pilgrimer. På medeltiden var staden det främsta pilgrimsmålet efter Jerusalem och Rom. I den medeltida kärnan trängs 40-talet kyrkor med kloster, medeltida härbärgen och mindre palats. Den lokala graniten binder samman de många stilarna till en harmonisk enhet. Stadens kronjuvel är katedralen, detta monument över St Jakob, aposteln på vilkens grav katedralen uppfördes. Följ med på vår stadspromenad och lär känna staden. Vi besöker självklart den imponerande katedralen (mot avgift). 

Dag 7: Santiago de Compostela - Combarro - Porto
I dag ska vi lämna Spanien för Portugal men vi gör ett sista spanskt besök vid kusten i Combarro, med sina för Galicien så karakteristiska hórreos, stolpbodar byggda för lagring och förvaring. Ett härligt sista stopp i Galicien. Vi tar oss in i Portugal och sätter kurs mot Porto, Portugals näst största stad och portvinets hemort. Här checkar vi in på Hotel Grande do Porto och sedan kan vi följa med och upptäcka Porto!

Rundtur i Porto med avskedsmiddag
Vi inleder med en guidad rundtur i Porto, Portugals näst största stad och portvinets hemort. En utmärkt introduktion där vi får ta del av stadens intressanta sevärdheter innan vi avslutar med en trevlig middag. Middag mot avgift.

Dag 8: Flyg från Porto
Vi beger oss till flygplatsen och efter en mellanlandning med byte av flyg landar vi snart på hemmaplan, fyllda av härliga minnen från vår rundresa i Baskien och Galicien.

 

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00
Boka resan online »

Höjdpunkter

 • Moderna Bilbao
 • Guggenheimmuseet
 • Fashionabla San Sebastián
 • Santillana del Mar i Kantabrien
 • Santiago de Compostela 
 • Portugisiska Porto

Flygningar

Tid Från Til
Utresa
11:50 Stockholm München
12:05 Köpenhamn Frankfurt
15:35 München Bilbao
16:05 Frankfurt Bilbao
Hemresa
12:10 Porto Frankfurt
12:10 Porto Frankfurt
17:00 Frankfurt Köpenhamn
19:20 Frankfurt Stockholm
29.08.2024 - 01.09.2024
NH Hotel Deusto, Bilbao
Visa mer Visa mindre
Hotell: NH Hotel Deusto, Bilbao
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Modernt och uppskattat hotell med en avskalad, ljus skandinaviskt stil. Bra centralt läge på en lite lugnare sidogata, ett stenkast från floden Ria de Bilbao. Bekvämt promenadavstånd till det kända Guggenheimmuseet på motsatt sida floden och sevärdheterna i Gamla stan. Renoverade, mindre till medelstora rum som är funktionellt och enkelt inredda i modern stil med en lugn, neutral färgskala.

Hotell: Frukostmatsal och lobby. Värdebox finns att låna i receptionen.
Våningar: 5
Hiss: Ja
Läge: Centralt beläget, nära floden, i stadsdelen Deusto ca 2 km från Gamla stan med många restauranger och butiker. Trevlig promenad på ca 10 minuter över bron och längs strandpromenaden för att nå Guggenheimmuseet. Busshållplats alldeles i närheten.
Antal rum: 71
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, Wi-Fi, hårfön, minibar, värdebox och luftkonditionering. Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, är vanligt förekommande.
Övrigt: Hotellet är rökfritt.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS+
Adress: Francisco Maiá 9, ES-48014 BILBAO
Telefon: +34-94-476 00 06

01.09.2024 - 02.09.2024
Hotel Alcomar, Gijón
Visa mer Visa mindre
Hotell: Hotel Alcomar, Gijón
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Ombonat och trevligt mellanklasshotell med en gammaldags och charmig stil samt utmärkt läge vid strandpromenaden i hjärtat av Gijòn.

Hotellet: Hotell i klassisk kontinental stil, byggt 1990 och renoverat senast 2005. Hotellet består av två byggnader varav den ena vetter utåt havet och är kulturminnesmärkt och den andra vetter mot en av shoppinggatorna. På hotellet finns frukostrestaurang med bordsservering och gruppmatsal samt lounge.
Våningar: 7
Hiss: Ja
Läge: Centralt beläget vid strandpromenaden San Lorenzo med utsikt över vattnet, nära Gamla stan och med många sevärdheter inom promenadavstånd.
Antal rum: 63
Rummen: Bekväma rum med varierande storlek, utrustade med dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön och minibar. Vissa rum har snedtak.
Övrigt: Stadsmiljö med genomfartstrafik.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS
Adress: C/ Cabrales 24, ES-33201 GIJÓN
Telefon: +34-985-35 70 11

02.09.2024 - 04.09.2024
Hotel Gelmirez, Santiago de Compostela
Visa mer Visa mindre
Hotell: Hotel Gelmirez, Santiago de Compostela
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Komfortabelt, modernt och mycket bra mellanklasshotell som totalrenoverades 2013. Hotellet har väldesignade allmänna utrymmen och en trevlig frukostmatsal. Centralt beläget mittemellan järnvägsstationen och Gamla stan samt med promenadavstånd till den mäktiga katedralen. Ljusa, bekväma och renoverade, mindre till medelstora rum. 

Hotellet: Frukostmatsal, lobby och minigym.
Våningar: 8
Hiss: Ja
Läge: Centralt och bra läge, ca 10 minuters promenad till katedralen och ca 300 meter till stationen.
Antal rum: 132
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön, minibar, värdebox och luftkonditionering.
Övrigt: Enklare frukost serverad på tallrik istället för buffé.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS+
Adress: C/ Hórreo 92, ES-15702 SANTIAGO DE COMPOSTELA
Telefon: +34-981-56 11 00

04.09.2024 - 05.09.2024
Grande Hotel do Porto, Porto
Visa mer Visa mindre
Hotell: Grande Hotel do Porto, Porto
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Anrikt, charmigt och uppskattat hotell som öppnade sina dörrar för första gången den 27 mars 1880. Hotellet är inhyst i en vacker byggnad i jugendstil med ståtlig fasad som har stora fönster, sirlig balkong och praktfull entré. De allmänna utrymmena är varsamt renoverade med många tidsbevarade detaljer som ger ett romantiskt skimmer från en svunnen tid och för tankarna till Moulin Rouge. Här finns en storslagen matsal med fantastiska stuckaturer, kristallkronor och flygel, en elegant trappa med sirliga räcken och färgat glastak samt en lounge och bar med mahognymöbler och sammetssoffor. Ypperligt centralt läge i Portos historiska stadsdelar längs med Portos största shoppinggata. Bekväma och individuellt inredda rum med mycket varierande stil varav somliga är romantiska, några är äldre och vissa moderna och storleken varierar från små till medelstora.

Hotellet: Restaurang, bar, lounge, lobby, minigym och takterrass.
Våningar: 5
Hiss: Ja
Läge: Beläget mitt i centrum, vid den populära shopping- och gågatan Rua de Santa Catarina och ca 20 minuters promenad till de trevliga restaurangkvarteren Ribeira nere vid Dourofloden.
Antal rum: 94
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön, värdebox, minibar och luftkonditionering. Så kallade grand-litbäddar, dvs en smal dubbelsäng med gemensamma sängkläder, är vanligt förekommande. Vissa rum har snedtak. Rummen är rökfria.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSSS
Adress: Rua de Santa Catarina 197, PT-4000 450 PORTO
Telefon: +351-222 07 66 90

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 29.08.2024
Ankomst: 05.09.2024
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN, CPH
Pris från: 11.695:-

Priset inkluderar

Flygresa till Bilbao samt hem från Porto, flygskatter och flygplatsavgifter, busstransfer flygplatsen - hotellet t/r, bussrundresa med Scandoramaguide, 7 övernattningar i dubbelrum, 7 frukostar, utflykter enligt dagsprogram (exkl. angivna avgifter & entréer)

Bra att veta

Avresa 9/5 och 12/9 bor vi på Eurostars Hotel San Lázaro i Santiago de Compostela dag 5-7.
Avresa 9/5, 12/9 och 10/10 bor vi på Hotel Vila Galé i Porto dag 7-8.

Uppskattad kostnad för de i dagsprogrammet angivna arrangemangen mot avgift (som ej måste förbokas) är ca 90 euro.


Tillval:
Resa och utflykter enligt dagsprogram (exkl. avgifter & entréer): Ingår
Moderna Bilbao & Guggenheimmuseet: 160:-
Flyg: Flyg utresa CPH: 300:-

 

Rumstyper:

Enkelrum. Måltider enligt program 15.390:-
Dubbelrum. Måltider enligt program 11.695:-
Dubbelrum med extrabädd. Måltider enligt program 11.695:-


Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 29.08.2024
Ankomst: 05.09.2024
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN, CPH
Pris från: 11.695:-

Bilder - Baskien & Galicien ✈

Fler bilder
Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 29.08.2024
Ankomst: 05.09.2024
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN, CPH
Pris från: 11.695:-

Visa mindre
12.09.2024 19.09.2024   8 dagar 11.995:- ARN, CPH, OSL Visa mer
Reseplan
Hotell
Prisinfo
Bilder

Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Flyg till Bilbao
Efter en mellanlandning med byte av flyg landar vi i spanska Bilbao. Vår Scandoramaguide hälsar oss välkomna och transferbussen tar oss till NH Hotel Deusto.

Dag 2-3: Bilbao

Moderna Bilbao & Guggenheimmuseet 
Vi bekantar oss med Bilbaos modernare delar och dess sevärdheter. Vi skådar den spektakulära Biscayabron och åker en tur med gondolen (mot avgift). Vi besöker också det intressanta Guggenheimmuseet, världsberömt för Franck Gehrys banbrytande och originella arkitektur. 
Guggenheimmuseet mot avgift, bokas tillsammans med resan senast en månad före avresa.

Casco Viejo - Gamla stan i Bilbao
Casco Viejo är Bilbaos äldsta stadsdel, belägen vid floden öster om den modernare staden. Här finns de sju små gatorna från 1400-talet och flera av stadens sevärdheter. Vi gör en promenad innan vi slår oss ner på en härlig restaurang och njuter av det baskiska köket. 
Middag mot avgift.

San Sebastián & baskiskt vin
I dag besöker vi eleganta och fashionabla San Sebastián, en charmig hamnstad och den flottaste av alla spanska badorter. Här trängs flådiga boutiquer och Gamla stan är bedårande. Vi passar också på att besöka en vingård där vi provar det lokala vinet Txakoli i sällskap av baskiska delikatesser. Det bästa av Baskien på en och samma dag!
Vinprovning mot avgift.

Dag 4: Bilbao - Santillana del Mar - Gijón
Det har blivit dags att lämna Bilbao och så småningom även Baskien till förmån för Kantabrien. Vi passar på att upptäcka pittoreska Santillana del Mar som trots sitt namn ligger en bit in i landet i regionen Kantabrien. Den lilla staden anses vara en av Spaniens vackraste med sina hus i gyllene sten från 1400- till 1700-talen. I kyrkan finns kvarlevorna efter den lokala martyren Sta Juliana. Vi fortsätter sedan mot regionen Asturien och dess största stad Gijón. Här checkar vi in på Hotel Alcomar med centralt läge nära vattnet. 

Dag 5: Gijón - A Coruña- Santiago de Compostela
I dag inleder vi vårt galiciska äventyr! Undersköna Galicien är en annorlunda del av Spanien som inte har mycket gemensamt med det man ser i spansk turistreklam. Det är ett grönt och lummigt område med ett vilt och vackert kustlandskap. Många människor lever fortfarande på fiske och för gemene man är Galicien synonymt med fisk och skaldjur. Det officiella språket, gallego, ser man på de flesta skyltar och det påminner om portugisiskan. Vi passar på att besöka kustorten A Coruña, en stad med en viktig plats i spansk sjöfartshistoria. Det var nämligen härifrån som den spanska armadan avseglade mot England 1588. Staden har ett elegant centrum och längst ut på udden ligger det berömda fyrtornet Torre de Hércules, Europas äldsta fungerande fyrtorn. Vårt slutmål för dagen är pilgrimsorten Santiago de Compostela och Hotel Gelmirez.

Dag 6: Santiago de Compostela 

Promenad i Santiago de Compostela
I dag utforskar vi den galiciska huvudstaden med sitt berömda universitet och sina pilgrimer. På medeltiden var staden det främsta pilgrimsmålet efter Jerusalem och Rom. I den medeltida kärnan trängs 40-talet kyrkor med kloster, medeltida härbärgen och mindre palats. Den lokala graniten binder samman de många stilarna till en harmonisk enhet. Stadens kronjuvel är katedralen, detta monument över St Jakob, aposteln på vilkens grav katedralen uppfördes. Följ med på vår stadspromenad och lär känna staden. Vi besöker självklart den imponerande katedralen (mot avgift). 

Dag 7: Santiago de Compostela - Combarro - Porto
I dag ska vi lämna Spanien för Portugal men vi gör ett sista spanskt besök vid kusten i Combarro, med sina för Galicien så karakteristiska hórreos, stolpbodar byggda för lagring och förvaring. Ett härligt sista stopp i Galicien. Vi tar oss in i Portugal och sätter kurs mot Porto, Portugals näst största stad och portvinets hemort. Här checkar vi in på Hotel Grande do Porto och sedan kan vi följa med och upptäcka Porto!

Rundtur i Porto med avskedsmiddag
Vi inleder med en guidad rundtur i Porto, Portugals näst största stad och portvinets hemort. En utmärkt introduktion där vi får ta del av stadens intressanta sevärdheter innan vi avslutar med en trevlig middag. Middag mot avgift.

Dag 8: Flyg från Porto
Vi beger oss till flygplatsen och efter en mellanlandning med byte av flyg landar vi snart på hemmaplan, fyllda av härliga minnen från vår rundresa i Baskien och Galicien.

 

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00
Boka resan online »

Höjdpunkter

 • Moderna Bilbao
 • Guggenheimmuseet
 • Fashionabla San Sebastián
 • Santillana del Mar i Kantabrien
 • Santiago de Compostela 
 • Portugisiska Porto

Flygningar

Tid Från Til
Utresa
11:35 Oslo München
11:50 Stockholm München
12:05 Köpenhamn Frankfurt
15:35 München Bilbao
15:35 München Bilbao
16:05 Frankfurt Bilbao
Hemresa
11:10 Porto München
12:10 Porto Frankfurt
12:15 Porto Zürich
15:50 München Oslo
17:20 Zürich Köpenhamn
19:20 Frankfurt Stockholm
12.09.2024 - 15.09.2024
NH Hotel Deusto, Bilbao
Visa mer Visa mindre
Hotell: NH Hotel Deusto, Bilbao
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Modernt och uppskattat hotell med en avskalad, ljus skandinaviskt stil. Bra centralt läge på en lite lugnare sidogata, ett stenkast från floden Ria de Bilbao. Bekvämt promenadavstånd till det kända Guggenheimmuseet på motsatt sida floden och sevärdheterna i Gamla stan. Renoverade, mindre till medelstora rum som är funktionellt och enkelt inredda i modern stil med en lugn, neutral färgskala.

Hotell: Frukostmatsal och lobby. Värdebox finns att låna i receptionen.
Våningar: 5
Hiss: Ja
Läge: Centralt beläget, nära floden, i stadsdelen Deusto ca 2 km från Gamla stan med många restauranger och butiker. Trevlig promenad på ca 10 minuter över bron och längs strandpromenaden för att nå Guggenheimmuseet. Busshållplats alldeles i närheten.
Antal rum: 71
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, Wi-Fi, hårfön, minibar, värdebox och luftkonditionering. Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, är vanligt förekommande.
Övrigt: Hotellet är rökfritt.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS+
Adress: Francisco Maiá 9, ES-48014 BILBAO
Telefon: +34-94-476 00 06

15.09.2024 - 16.09.2024
Hotel Alcomar, Gijón
Visa mer Visa mindre
Hotell: Hotel Alcomar, Gijón
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Ombonat och trevligt mellanklasshotell med en gammaldags och charmig stil samt utmärkt läge vid strandpromenaden i hjärtat av Gijòn.

Hotellet: Hotell i klassisk kontinental stil, byggt 1990 och renoverat senast 2005. Hotellet består av två byggnader varav den ena vetter utåt havet och är kulturminnesmärkt och den andra vetter mot en av shoppinggatorna. På hotellet finns frukostrestaurang med bordsservering och gruppmatsal samt lounge.
Våningar: 7
Hiss: Ja
Läge: Centralt beläget vid strandpromenaden San Lorenzo med utsikt över vattnet, nära Gamla stan och med många sevärdheter inom promenadavstånd.
Antal rum: 63
Rummen: Bekväma rum med varierande storlek, utrustade med dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön och minibar. Vissa rum har snedtak.
Övrigt: Stadsmiljö med genomfartstrafik.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS
Adress: C/ Cabrales 24, ES-33201 GIJÓN
Telefon: +34-985-35 70 11

16.09.2024 - 18.09.2024
Eurostars Hotel San Lázaro, Santiago de Compostela
Visa mer Visa mindre
Hotell: Eurostars Hotel San Lázaro, Santiago de Compostela
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Modernt, ljust och välkomnande hotell med god komfort. När du trätt in i hotellobbyn möts du av hotellets fräscha och luftiga atmosfär med högt i tak och stora fönsterpartier. Samma stil fortsätter in i restaurangen som också har bar och ett härligt ljusinsläpp från fönstren. Hotellet har även en frukostmatsal och en lobbylounge med sköna fåtöljer samt ett minigym. Beläget i ett bostadsområde med gröna omgivningar, mitt emot fotbollsstadion i stadsdelen San Lázaro i utkanten av Santiago de Compostela. Komfortabla, mellanstora till rymliga rum med stilfull inredning i en gräddvit färgskala med ljusa trämöbler.

Hotellet: Restaurang med bar och frukostmatsal, lobbylounge och minigym. Byggt 2004.
Våningar: 8
Hiss: Ja
Läge: Beläget i utkanten av staden nära motorvägen i förorten San Lázaro, ca 4 km från den mäktiga katedralen i hjärtat av Gamla stan. Hotellet ligger mitt emellan kongresshallen och fotbollsstadion och det tar ca 20 minuter att gå till shoppingcentrat As Cancelas. Utanför hotellet finns en busshållplats där lokalbussar till centrum avgår ifrån ungefär var 20:de minut.
Antal rum: 132
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön, värdebox, minibar och luftkonditionering (under högsäsong).
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSSS
Adress: Avenida Fernando de Casas Novoa, ES-15703 SANTIAGO DE COMPOSTELA
Telefon: +34-981 55 10 00

18.09.2024 - 19.09.2024
Hotel Vila Galé, Porto
Visa mer Visa mindre
Hotell: Hotel Vila Galé, Porto
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Stort och komfortabelt hotell i klassisk stil. Redan när du stigit in genom hotellentrén möts du av hotellets flärdfulla film- och biotema där väggarna är dekorerade med bilder från de mest ikoniska filmscenerna och de största filmstjärnorna. Färgskalan går i djärvt svart och rött med schackmönstrat golv och bekväma sittgrupper där du kan slå dig ner och beställa en drink från lobbybaren. Hotellet har ytterligare en bar en våning upp med piano och biljardbord där man också finner den mer traditionellt inredda bufférestaurangen. Relativt nyligen har de även öppnat en pizzeria med sommarterrass vars stil påminner om en amerikansk diner. Missa inte att besöka hotellets wellnessavdelning på översta våningen som förutom inomhuspool, bastu och gym även bjuder på en fantastisk utsikt över staden. Centralt beläget i stadens östra delar med bekvämt promenadavstånd till den shoppinggatan Rua de Santa Catarina. Bekväma och medelstora rum i en klassisk, lite äldre stil som finns i flera kategorier med varierande standard.

Hotellet: Bufféestaurang, pizzeria, bar, lobbybar och lounge. Wellnessavdelning med inomhuspool, jacuzzi, gym och möjlighet till spa- och massagebehandlingar (mot avgift). Badmössa obligatoriskt i poolen. Barn under 12 år har endast tillträde i vuxens sällskap samt en minimiålder på 16 år för att nyttja bastu, jacuzzi och ångbastu. Byggt 1999 och senast renoverat 2015.
Våningar: 21
Hiss: Ja
Läge: Beläget i ett lite slitet bostadsområde öster om stadskärnan ca 10 minuters promenad till gatan Rua de Santa Catarina med många småbutiker och shoppinggallerian Via Catarina. Ca 1,5 km eller ca 20 minuters promenad till Gamla stan med sevärdheter såsom katedralen och den vackra bron över Dourofloden. Endast ca 200 meter till metrostationen Campo 24 de Agosto.
Antal rum: 292
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön, värdebox (mot avgift), minibar och luftkonditionering (under högsäsong).
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSSS
Adress: Avenida Fernão de Magalhães 7, PT-4300190 PORTO
Telefon: +351-225-19 18 00

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 12.09.2024
Ankomst: 19.09.2024
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN, CPH, OSL
Pris från: 11.995:-

Priset inkluderar

Flygresa till Bilbao samt hem från Porto, flygskatter och flygplatsavgifter, busstransfer flygplatsen - hotellet t/r, bussrundresa med Scandoramaguide, 7 övernattningar i dubbelrum, 7 frukostar, utflykter enligt dagsprogram (exkl. angivna avgifter & entréer)

Bra att veta

Avresa 9/5 och 12/9 bor vi på Eurostars Hotel San Lázaro i Santiago de Compostela dag 5-7.
Avresa 9/5, 12/9 och 10/10 bor vi på Hotel Vila Galé i Porto dag 7-8.

Uppskattad kostnad för de i dagsprogrammet angivna arrangemangen mot avgift (som ej måste förbokas) är ca 90 euro.


Tillval:
Resa och utflykter enligt dagsprogram (exkl. avgifter & entréer): Ingår
Moderna Bilbao & Guggenheimmuseet: 160:-
Flyg: Flyg utresa OSL: 2.100:-
Flyg: Flyg utresa CPH: 500:-

 

Rumstyper:

Enkelrum. Måltider enligt program 15.690:-
Dubbelrum. Måltider enligt program 11.995:-
Dubbelrum med extrabädd. Måltider enligt program 11.995:-


Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 12.09.2024
Ankomst: 19.09.2024
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN, CPH, OSL
Pris från: 11.995:-

Bilder - Baskien & Galicien ✈

Fler bilder
Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 12.09.2024
Ankomst: 19.09.2024
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN, CPH, OSL
Pris från: 11.995:-

Visa mindre
10.10.2024 17.10.2024   8 dagar 12.395:- ARN, GOT, CPH Visa mer
Reseplan
Hotell
Prisinfo
Bilder

Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Flyg till Bilbao
Efter en mellanlandning med byte av flyg landar vi i spanska Bilbao. Vår Scandoramaguide hälsar oss välkomna och transferbussen tar oss till NH Hotel Deusto.

Dag 2-3: Bilbao

Moderna Bilbao & Guggenheimmuseet 
Vi bekantar oss med Bilbaos modernare delar och dess sevärdheter. Vi skådar den spektakulära Biscayabron och åker en tur med gondolen (mot avgift). Vi besöker också det intressanta Guggenheimmuseet, världsberömt för Franck Gehrys banbrytande och originella arkitektur. 
Guggenheimmuseet mot avgift, bokas tillsammans med resan senast en månad före avresa.

Casco Viejo - Gamla stan i Bilbao
Casco Viejo är Bilbaos äldsta stadsdel, belägen vid floden öster om den modernare staden. Här finns de sju små gatorna från 1400-talet och flera av stadens sevärdheter. Vi gör en promenad innan vi slår oss ner på en härlig restaurang och njuter av det baskiska köket. 
Middag mot avgift.

San Sebastián & baskiskt vin
I dag besöker vi eleganta och fashionabla San Sebastián, en charmig hamnstad och den flottaste av alla spanska badorter. Här trängs flådiga boutiquer och Gamla stan är bedårande. Vi passar också på att besöka en vingård där vi provar det lokala vinet Txakoli i sällskap av baskiska delikatesser. Det bästa av Baskien på en och samma dag!
Vinprovning mot avgift.

Dag 4: Bilbao - Santillana del Mar - Gijón
Det har blivit dags att lämna Bilbao och så småningom även Baskien till förmån för Kantabrien. Vi passar på att upptäcka pittoreska Santillana del Mar som trots sitt namn ligger en bit in i landet i regionen Kantabrien. Den lilla staden anses vara en av Spaniens vackraste med sina hus i gyllene sten från 1400- till 1700-talen. I kyrkan finns kvarlevorna efter den lokala martyren Sta Juliana. Vi fortsätter sedan mot regionen Asturien och dess största stad Gijón. Här checkar vi in på Hotel Alcomar med centralt läge nära vattnet. 

Dag 5: Gijón - A Coruña- Santiago de Compostela
I dag inleder vi vårt galiciska äventyr! Undersköna Galicien är en annorlunda del av Spanien som inte har mycket gemensamt med det man ser i spansk turistreklam. Det är ett grönt och lummigt område med ett vilt och vackert kustlandskap. Många människor lever fortfarande på fiske och för gemene man är Galicien synonymt med fisk och skaldjur. Det officiella språket, gallego, ser man på de flesta skyltar och det påminner om portugisiskan. Vi passar på att besöka kustorten A Coruña, en stad med en viktig plats i spansk sjöfartshistoria. Det var nämligen härifrån som den spanska armadan avseglade mot England 1588. Staden har ett elegant centrum och längst ut på udden ligger det berömda fyrtornet Torre de Hércules, Europas äldsta fungerande fyrtorn. Vårt slutmål för dagen är pilgrimsorten Santiago de Compostela och Hotel Gelmirez.

Dag 6: Santiago de Compostela 

Promenad i Santiago de Compostela
I dag utforskar vi den galiciska huvudstaden med sitt berömda universitet och sina pilgrimer. På medeltiden var staden det främsta pilgrimsmålet efter Jerusalem och Rom. I den medeltida kärnan trängs 40-talet kyrkor med kloster, medeltida härbärgen och mindre palats. Den lokala graniten binder samman de många stilarna till en harmonisk enhet. Stadens kronjuvel är katedralen, detta monument över St Jakob, aposteln på vilkens grav katedralen uppfördes. Följ med på vår stadspromenad och lär känna staden. Vi besöker självklart den imponerande katedralen (mot avgift). 

Dag 7: Santiago de Compostela - Combarro - Porto
I dag ska vi lämna Spanien för Portugal men vi gör ett sista spanskt besök vid kusten i Combarro, med sina för Galicien så karakteristiska hórreos, stolpbodar byggda för lagring och förvaring. Ett härligt sista stopp i Galicien. Vi tar oss in i Portugal och sätter kurs mot Porto, Portugals näst största stad och portvinets hemort. Här checkar vi in på Hotel Grande do Porto och sedan kan vi följa med och upptäcka Porto!

Rundtur i Porto med avskedsmiddag
Vi inleder med en guidad rundtur i Porto, Portugals näst största stad och portvinets hemort. En utmärkt introduktion där vi får ta del av stadens intressanta sevärdheter innan vi avslutar med en trevlig middag. Middag mot avgift.

Dag 8: Flyg från Porto
Vi beger oss till flygplatsen och efter en mellanlandning med byte av flyg landar vi snart på hemmaplan, fyllda av härliga minnen från vår rundresa i Baskien och Galicien.

 

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00
Boka resan online »

Höjdpunkter

 • Moderna Bilbao
 • Guggenheimmuseet
 • Fashionabla San Sebastián
 • Santillana del Mar i Kantabrien
 • Santiago de Compostela 
 • Portugisiska Porto

Flygningar

Tid Från Til
Utresa
09:50 Stockholm Frankfurt
11:55 Göteborg Frankfurt
12:05 Köpenhamn Frankfurt
12:05 Köpenhamn Frankfurt
16:05 Frankfurt Bilbao
16:05 Frankfurt Bilbao
16:05 Frankfurt Bilbao
16:05 Frankfurt Bilbao
Hemresa
12:10 Porto Frankfurt
12:10 Porto Frankfurt
12:15 Porto Zürich
12:15 Porto Zürich
16:45 Frankfurt Göteborg
17:20 Zürich Köpenhamn
17:20 Zürich Köpenhamn
19:20 Frankfurt Stockholm
10.10.2024 - 13.10.2024
NH Hotel Deusto, Bilbao
Visa mer Visa mindre
Hotell: NH Hotel Deusto, Bilbao
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Modernt och uppskattat hotell med en avskalad, ljus skandinaviskt stil. Bra centralt läge på en lite lugnare sidogata, ett stenkast från floden Ria de Bilbao. Bekvämt promenadavstånd till det kända Guggenheimmuseet på motsatt sida floden och sevärdheterna i Gamla stan. Renoverade, mindre till medelstora rum som är funktionellt och enkelt inredda i modern stil med en lugn, neutral färgskala.

Hotell: Frukostmatsal och lobby. Värdebox finns att låna i receptionen.
Våningar: 5
Hiss: Ja
Läge: Centralt beläget, nära floden, i stadsdelen Deusto ca 2 km från Gamla stan med många restauranger och butiker. Trevlig promenad på ca 10 minuter över bron och längs strandpromenaden för att nå Guggenheimmuseet. Busshållplats alldeles i närheten.
Antal rum: 71
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, Wi-Fi, hårfön, minibar, värdebox och luftkonditionering. Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, är vanligt förekommande.
Övrigt: Hotellet är rökfritt.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS+
Adress: Francisco Maiá 9, ES-48014 BILBAO
Telefon: +34-94-476 00 06

13.10.2024 - 14.10.2024
Hotel Alcomar, Gijón
Visa mer Visa mindre
Hotell: Hotel Alcomar, Gijón
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Ombonat och trevligt mellanklasshotell med en gammaldags och charmig stil samt utmärkt läge vid strandpromenaden i hjärtat av Gijòn.

Hotellet: Hotell i klassisk kontinental stil, byggt 1990 och renoverat senast 2005. Hotellet består av två byggnader varav den ena vetter utåt havet och är kulturminnesmärkt och den andra vetter mot en av shoppinggatorna. På hotellet finns frukostrestaurang med bordsservering och gruppmatsal samt lounge.
Våningar: 7
Hiss: Ja
Läge: Centralt beläget vid strandpromenaden San Lorenzo med utsikt över vattnet, nära Gamla stan och med många sevärdheter inom promenadavstånd.
Antal rum: 63
Rummen: Bekväma rum med varierande storlek, utrustade med dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön och minibar. Vissa rum har snedtak.
Övrigt: Stadsmiljö med genomfartstrafik.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS
Adress: C/ Cabrales 24, ES-33201 GIJÓN
Telefon: +34-985-35 70 11

14.10.2024 - 16.10.2024
Hotel Gelmirez, Santiago de Compostela
Visa mer Visa mindre
Hotell: Hotel Gelmirez, Santiago de Compostela
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Komfortabelt, modernt och mycket bra mellanklasshotell som totalrenoverades 2013. Hotellet har väldesignade allmänna utrymmen och en trevlig frukostmatsal. Centralt beläget mittemellan järnvägsstationen och Gamla stan samt med promenadavstånd till den mäktiga katedralen. Ljusa, bekväma och renoverade, mindre till medelstora rum. 

Hotellet: Frukostmatsal, lobby och minigym.
Våningar: 8
Hiss: Ja
Läge: Centralt och bra läge, ca 10 minuters promenad till katedralen och ca 300 meter till stationen.
Antal rum: 132
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön, minibar, värdebox och luftkonditionering.
Övrigt: Enklare frukost serverad på tallrik istället för buffé.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS+
Adress: C/ Hórreo 92, ES-15702 SANTIAGO DE COMPOSTELA
Telefon: +34-981-56 11 00

16.10.2024 - 17.10.2024
Hotel Vila Galé, Porto
Visa mer Visa mindre
Hotell: Hotel Vila Galé, Porto
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Stort och komfortabelt hotell i klassisk stil. Redan när du stigit in genom hotellentrén möts du av hotellets flärdfulla film- och biotema där väggarna är dekorerade med bilder från de mest ikoniska filmscenerna och de största filmstjärnorna. Färgskalan går i djärvt svart och rött med schackmönstrat golv och bekväma sittgrupper där du kan slå dig ner och beställa en drink från lobbybaren. Hotellet har ytterligare en bar en våning upp med piano och biljardbord där man också finner den mer traditionellt inredda bufférestaurangen. Relativt nyligen har de även öppnat en pizzeria med sommarterrass vars stil påminner om en amerikansk diner. Missa inte att besöka hotellets wellnessavdelning på översta våningen som förutom inomhuspool, bastu och gym även bjuder på en fantastisk utsikt över staden. Centralt beläget i stadens östra delar med bekvämt promenadavstånd till den shoppinggatan Rua de Santa Catarina. Bekväma och medelstora rum i en klassisk, lite äldre stil som finns i flera kategorier med varierande standard.

Hotellet: Bufféestaurang, pizzeria, bar, lobbybar och lounge. Wellnessavdelning med inomhuspool, jacuzzi, gym och möjlighet till spa- och massagebehandlingar (mot avgift). Badmössa obligatoriskt i poolen. Barn under 12 år har endast tillträde i vuxens sällskap samt en minimiålder på 16 år för att nyttja bastu, jacuzzi och ångbastu. Byggt 1999 och senast renoverat 2015.
Våningar: 21
Hiss: Ja
Läge: Beläget i ett lite slitet bostadsområde öster om stadskärnan ca 10 minuters promenad till gatan Rua de Santa Catarina med många småbutiker och shoppinggallerian Via Catarina. Ca 1,5 km eller ca 20 minuters promenad till Gamla stan med sevärdheter såsom katedralen och den vackra bron över Dourofloden. Endast ca 200 meter till metrostationen Campo 24 de Agosto.
Antal rum: 292
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön, värdebox (mot avgift), minibar och luftkonditionering (under högsäsong).
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSSS
Adress: Avenida Fernão de Magalhães 7, PT-4300190 PORTO
Telefon: +351-225-19 18 00

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 10.10.2024
Ankomst: 17.10.2024
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN, GOT, CPH
Pris från: 12.395:-

Priset inkluderar

Flygresa till Bilbao samt hem från Porto, flygskatter och flygplatsavgifter, busstransfer flygplatsen - hotellet t/r, bussrundresa med Scandoramaguide, 7 övernattningar i dubbelrum, 7 frukostar, utflykter enligt dagsprogram (exkl. angivna avgifter & entréer)

Bra att veta

Avresa 9/5 och 12/9 bor vi på Eurostars Hotel San Lázaro i Santiago de Compostela dag 5-7.
Avresa 9/5, 12/9 och 10/10 bor vi på Hotel Vila Galé i Porto dag 7-8.

Uppskattad kostnad för de i dagsprogrammet angivna arrangemangen mot avgift (som ej måste förbokas) är ca 90 euro.


Tillval:
Resa och utflykter enligt dagsprogram (exkl. avgifter & entréer): Ingår
Moderna Bilbao & Guggenheimmuseet: 160:-
Flyg: Flyg utresa ARN: 1.600:-
Flyg: Flyg utresa GOT: 1.400:-

 

Rumstyper:

Enkelrum. Måltider enligt program 16.090:-
Dubbelrum. Måltider enligt program 12.395:-
Dubbelrum med extrabädd. Måltider enligt program 12.395:-


Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 10.10.2024
Ankomst: 17.10.2024
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN, GOT, CPH
Pris från: 12.395:-

Bilder - Baskien & Galicien ✈

Fler bilder
Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 10.10.2024
Ankomst: 17.10.2024
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN, GOT, CPH
Pris från: 12.395:-

Visa mindre
 Ledig
 På förfrågan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få nyheter och tips från vår resevärld.