Telefon 040-600 00 00   Måndag till fredag kl. 9-16
Beskrivning
Visa karta
Visa väder

Baskien & Galicien ✈

En omväxlande rundresa i nordvästra Spanien. Baskerna är liksom galicierna stolta över sitt ursprung


      Höjdpunkter!

 • Moderna Bilbao
 • Guggenheimmuseet
 • Fashionabla San Sebastián
 • Santillana del Mar i Kantabrien
 • Santiago de Compostela 
 • Portugisiska Porto
   
FLYGRESA - Spanien, Portugal - Rundresa flyg & buss - 8 dagar

Baskien & Galicien

En omväxlande rundresa i nordvästra Spanien. Baskerna är liksom galicierna stolta över sitt ursprung och värnar om lokala traditioner. För att inte tala om de lokala språken. Baskiens största stad, metropolen Bilbao, räknas som en av Europas ledande kulturstäder och bjuder på modern djärv arkitektur. I Baskien möter gröna berg Atlantens stränder och vi besöker fashionabla San Sebastián och passar även på att prova det lokala vinet. Baskerna är en folkgrupp för sig och de är mycket noga med att påpeka att deras kultur är en helt annan än den spanska. Gröna sköna Galicien lockar med härliga upplevelser och pilgrimsstaden Santiago de Compostela. Runt torget Praza do Obradoiro tronar en samling historiska byggnader som har få motsvarigheter i Europa. Följ med och upptäck det okända Spanien!
 

YOUTUBE - Guiden rekommenderar: Lotta om Galicien & Baskien »
 

INSTAGRAM - Se alla bilder från resan på vår instagram - Klicka här »

Nedan ser du en detaljerad väderprognos för de följande 6 dagarna.

Söndag
Delvis molnigt
Delvis molnigt
8 °C
12 °C
0,8 mm.
3,2 m/s
sydväst
Måndag
Delvis molnigt
Delvis molnigt
8 °C
12 °C
0,1 mm.
3,0 m/s
väst
Tisdag
Soligt och klart väder
Soligt och klart väder
3 °C
13 °C
0,0 mm.
1,9 m/s
syd
Onsdag
Soligt och klart väder
Soligt och klart väder
3 °C
14 °C
0,0 mm.
1,3 m/s
syd
Torsdag
Soligt och klart väder
Soligt och klart väder
4 °C
15 °C
0,0 mm.
1,7 m/s
syd
Fredag
Lätt molnigt
Lätt molnigt
4 °C
16 °C
0,0 mm.
1,8 m/s
syd

Avresedatum

27.04.2023 04.05.2023   8 dagar 11.495:- ARN, CPH, OSL Visa mer
Reseplan
Hotell
Prisinfo
Bilder

Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Flyg till Bilbao
Efter en mellanlandning med byte av flyg landar vi i spanska Bilbao. Vår Scandoramaguide hälsar oss välkomna och transferbussen tar oss till NH Hotel Deusto.

Dag 2-3: Bilbao

Moderna Bilbao & Guggenheimmuseet 
Vi bekantar oss med Bilbaos modernare delar och dess sevärdheter. Vi skådar den spektakulära Biscayabron och åker en tur med gondolen. Vi besöker också det intressanta Guggenheimmuseet, världsberömt för Franck Gehrys banbrytande och originella arkitektur. 
Pris 425:-, bokas tillsammans med resan senast en månad före avresa.

Casco Viejo - Gamla stan i Bilbao
Casco Viejo är Bilbaos äldsta stadsdel, belägen vid floden öster om den modernare staden. Här finns de sju små gatorna från 1400-talet och flera av stadens sevärdheter. Vi gör en promenad innan vi slår oss ner på en härlig restaurang och njuter av det baskiska köket. 
Pris inkl middag med dryck 565:-

San Sebastián & baskiskt vin
I dag besöker vi eleganta och fashionabla San Sebastián, en charmig hamnstad och den flottaste av alla spanska badorter. Här trängs flådiga boutiquer och Gamla stan är bedårande. Vi passar också på att besöka en vingård där vi provar det lokala vinet Txakoli i sällskap av baskiska delikatesser. Det bästa av Baskien på en och samma dag!
Pris 495:-

Dag 4: Bilbao - Gijón
Det har blivit dags att lämna Bilbao och så småningom även Baskien till förmån för Kantabrien. Vi passar på att upptäcka pittoreska Santillana del Mar som trots sitt namn ligger en bit in i landet i regionen Kantabrien. Den lilla staden anses vara en av Spaniens vackraste med sina hus i gyllene sten från 1400- till 1700-talen. I kyrkan finns kvarlevorna efter den lokala martyren Sta Juliana. Vi fortsätter sedan mot regionen Asturien och dess största stad Gijón. Här checkar vi in på Hotel Alcomar med centralt läge nära vattnet. 

Dag 5: Gijón - Santiago de Compostela
I dag inleder vi vårt galiciska äventyr! Undersköna Galicien är en annorlunda del av Spanien som inte har mycket gemensamt med det man ser i spansk turistreklam. Det är ett grönt och lummigt område med ett vilt och vackert kustlandskap. Många människor lever fortfarande på fiske och för gemene man är Galicien synonymt med fisk och skaldjur. Det officiella språket, gallego, ser man på de flesta skyltar och det påminner om portugisiskan. Vi passar på att besöka kustorten A Coruña, en stad med en viktig plats i spansk sjöfartshistoria. Det var nämligen härifrån som den spanska armadan avseglade mot England 1588. Staden har ett elegant centrum och längst ut på udden ligger det berömda fyrtornet Torre de Hércules, Europas äldsta fungerande fyrtorn. Vårt slutmål för dagen är pilgrimsorten Santiago de Compostela och Hotel Gelmirez.

Galiciska köket
Galicien har ett välkänt kök och förutom fisk och skaldjur av högsta kvalitet lockar man med kraftiga soppor och mustiga grytor. Även den galiciska vinproduktionen har fått en plats på världskartan genom det vita vinet från Rias Baixas. Vi beger oss till en lokal restaurang och njuter av det galiciska köket och den genuina gästfriheten.
Pris inkl middag med dryck 545:-

Dag 6: Santiago de Compostela 

Pilgrimernas Santiago de Compostela
I dag utforskar vi den galiciska huvudstaden med sitt berömda universitet och sina pilgrimer. På medeltiden var staden det främsta pilgrimsmålet efter Jerusalem och Rom. I den medeltida kärnan trängs 40-talet kyrkor med kloster, medeltida härbärgen och mindre palats. Den lokala graniten binder samman de många stilarna till en harmonisk enhet. Stadens kronjuvel är katedralen, detta monument över St Jakob, aposteln på vilkens grav katedralen uppfördes. Följ med på vår stadspromenad och lär känna staden. Vi besöker självklart den imponerande katedralen. 
Pris 295:-

Dag 7: Santiago de Compostela - Porto
I dag ska vi lämna Spanien för Portugal men vi gör ett sista spanskt besök vid kusten i Combarro, med sina för Galicien så karakteristiska hórreos, stolpbodar byggda för lagring och förvaring. Ett härligt sista stopp i Galicien. Vi tar oss in i Portugal och sätter kurs mot Porto, Portugals näst största stad och portvinets hemort. Här checkar vi in på HF Hotel Tuela och sedan kan vi följa med och upptäcka Porto!

Rundtur i Porto med avskedsmiddag
Vi inleder med en guidad rundtur i Porto, Portugals näst största stad och portvinets hemort. En utmärkt introduktion där vi får ta del av stadens intressanta sevärdheter innan vi avslutar med en trevlig middag.
Pris inkl middag med dryck 545:-

Dag 8: Flyg från Porto
Vi beger oss till flygplatsen och efter en mellanlandning med byte av flyg landar vi snart på hemmaplan, fyllda av härliga minnen från vår rundresa i Baskien och Galicien.
 

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00
Boka resan online »

Höjdpunkter

 • Moderna Bilbao
 • Guggenheimmuseet
 • Fashionabla San Sebastián
 • Santillana del Mar i Kantabrien
 • Santiago de Compostela 
 • Portugisiska Porto

Flygningar

Tid Från Til
Utresa
11:35 Oslo München
11:50 Stockholm München
12:50 Köpenhamn München
15:45 München Bilbao
Hemresa
12:05 Porto Frankfurt
16:30 Porto Frankfurt
19:25 Frankfurt Stockholm
21:00 Frankfurt Köpenhamn
21:55 Frankfurt Oslo
27.04.2023 - 30.04.2023
NH Hotel Deusto, Bilbao
Visa mer Visa mindre
Hotell: NH Hotel Deusto, Bilbao
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Modernt och uppskattat hotell med en avskalad, ljus skandinaviskt stil. Bra centralt läge på en lite lugnare sidogata, ett stenkast från floden Ria de Bilbao. Bekvämt promenadavstånd till det kända Guggenheimmuseet på motsatt sida floden och sevärdheterna i Gamla stan. Renoverade, mindre till medelstora rum som är funktionellt och enkelt inredda i modern stil med en lugn, neutral färgskala.

Hotell: Frukostmatsal och lobby. Värdebox finns att låna i receptionen.
Våningar: 5
Hiss: Ja
Läge: Centralt beläget, nära floden, i stadsdelen Deusto ca 2 km från Gamla stan med många restauranger och butiker. Trevlig promenad på ca 10 minuter över bron och längs strandpromenaden för att nå Guggenheimmuseet. Busshållplats alldeles i närheten.
Antal rum: 71
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, Wi-Fi, hårfön, minibar, värdebox och luftkonditionering. Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, är vanligt förekommande.
Övrigt: Hotellet är rökfritt.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS+
Adress: Francisco Maiá 9, ES-48014 BILBAO
Telefon: +34-94-476 00 06

30.04.2023 - 01.05.2023
Hotel Alcomar, Gijón
Visa mer Visa mindre
Hotell: Hotel Alcomar, Gijón
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Ombonat och trevligt mellanklasshotell med en gammaldags och charmig stil samt utmärkt läge vid strandpromenaden i hjärtat av Gijòn.

Hotellet: Hotell i klassisk kontinental stil, byggt 1990 och renoverat senast 2005. Hotellet består av två byggnader varav den ena vetter utåt havet och är kulturminnesmärkt och den andra vetter mot en av shoppinggatorna. På hotellet finns frukostrestaurang med bordsservering och gruppmatsal samt lounge.
Våningar: 7
Hiss: Ja
Läge: Centralt beläget vid strandpromenaden San Lorenzo med utsikt över vattnet, nära Gamla stan och med många sevärdheter inom promenadavstånd.
Antal rum: 63
Rummen: Bekväma rum med varierande storlek, utrustade med dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön och minibar. Vissa rum har snedtak.
Övrigt: Stadsmiljö med genomfartstrafik.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS
Adress: C/ Cabrales 24, ES-33201 GIJÓN
Telefon: +34-985-35 70 11

01.05.2023 - 03.05.2023
Hotel Gelmirez, Santiago de Compostela
Visa mer Visa mindre
Hotell: Hotel Gelmirez, Santiago de Compostela
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Komfortabelt, modernt och mycket bra mellanklasshotell som totalrenoverades 2013. Hotellet har väldesignade allmänna utrymmen och en trevlig frukostmatsal. Centralt beläget mittemellan järnvägsstationen och Gamla stan samt med promenadavstånd till den mäktiga katedralen. Ljusa, bekväma och renoverade, mindre till medelstora rum. 

Hotellet: Frukostmatsal, lobby och minigym.
Våningar: 8
Hiss: Ja
Läge: Centralt och bra läge, ca 10 minuters promenad till katedralen och ca 300 meter till stationen.
Antal rum: 132
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön, minibar, värdebox och luftkonditionering.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS+
Adress: C/ Hórreo 92, ES-15702 SANTIAGO DE COMPOSTELA
Telefon: +34-981-56 11 00

03.05.2023 - 04.05.2023
HF Hotel Tuela, Porto
Visa mer Visa mindre
Hotell: HF Hotel Tuela, Porto
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Bekvämt stadshotell med moderna faciliteter och centralt läge nära ett shoppingcentra.

Hotellet: Mellanklasshotell som har trevliga och modernt inredda allmänna utrymmen med restaurang, lobbybar, lounge och businesscenter. Värdeboxar finns att låna i receptionen.
Våningar: 9
Hiss: Ja
Läge: Beläget nära Avenida da Boavista, känd som Portos längsta aveny och ett stenkast från en stor shoppinggalleria. Ca 15 minuters promenad till floden Douro och ca 2,5 km till Gamla stan. Buss- och tunnelbanehållplatser i närheten.
Antal rum: 197
Rummen: Medelstora till stora rum med en funktionell men spartansk inredning utrustade med dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi och luftkonditionering (under säsong).
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS
Adress: Rua Arq. Marques da Silva 200, PT-4150-483 PORTO
Telefon: +351-226-00 47 47

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 27.04.2023
Ankomst: 04.05.2023
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN, CPH, OSL
Pris från: 11.495:-

Priset inkluderar

Flygresa till Bilbao samt hem från Porto, flygskatter och flygplatsavgifter, busstransfer flygplatsen - hotellet t/r, bussrundresa med Scandoramaguide, 7 övernattningar i dubbelrum, 7 frukostar

Bra att veta

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen.

Avresa 5/10 bor vi på Hotel Bed4U i Bilbao dag 1-4.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)


Tillval:
Resa enligt program: Ingår
Moderna Bilbao & Guggenheimmuseet: 425:-
Casco Viejo - Gamla stan i Bilbao: 565:-
San Sebastián & baskiskt vin: 495:-
Galiciska köket: 545:-
Pilgrimernas Santiago de Compostela: 295:-
Rundtur i Porto med avskedsmiddag: 545:-
Utflyktspaket (Alla utflykter): 2.585:-
Flyg: Oslo - München: 500:-

 

Rumstyper:

Enkelrum. Måltider enligt program 14.890:-
Dubbelrum. Måltider enligt program 11.495:-
Dubbelrum med extrabädd. Måltider enligt program 11.495:-


Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 27.04.2023
Ankomst: 04.05.2023
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN, CPH, OSL
Pris från: 11.495:-

Bilder - Baskien & Galicien ✈

Vi har för närvarande inga foton

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 27.04.2023
Ankomst: 04.05.2023
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN, CPH, OSL
Pris från: 11.495:-

Visa mindre
11.05.2023 18.05.2023   8 dagar 10.995:- ARN, CPH, OSL Visa mer
Reseplan
Hotell
Prisinfo
Bilder

Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Flyg till Bilbao
Efter en mellanlandning med byte av flyg landar vi i spanska Bilbao. Vår Scandoramaguide hälsar oss välkomna och transferbussen tar oss till NH Hotel Deusto.

Dag 2-3: Bilbao

Moderna Bilbao & Guggenheimmuseet 
Vi bekantar oss med Bilbaos modernare delar och dess sevärdheter. Vi skådar den spektakulära Biscayabron och åker en tur med gondolen. Vi besöker också det intressanta Guggenheimmuseet, världsberömt för Franck Gehrys banbrytande och originella arkitektur. 
Pris 425:-, bokas tillsammans med resan senast en månad före avresa.

Casco Viejo - Gamla stan i Bilbao
Casco Viejo är Bilbaos äldsta stadsdel, belägen vid floden öster om den modernare staden. Här finns de sju små gatorna från 1400-talet och flera av stadens sevärdheter. Vi gör en promenad innan vi slår oss ner på en härlig restaurang och njuter av det baskiska köket. 
Pris inkl middag med dryck 565:-

San Sebastián & baskiskt vin
I dag besöker vi eleganta och fashionabla San Sebastián, en charmig hamnstad och den flottaste av alla spanska badorter. Här trängs flådiga boutiquer och Gamla stan är bedårande. Vi passar också på att besöka en vingård där vi provar det lokala vinet Txakoli i sällskap av baskiska delikatesser. Det bästa av Baskien på en och samma dag!
Pris 495:-

Dag 4: Bilbao - Gijón
Det har blivit dags att lämna Bilbao och så småningom även Baskien till förmån för Kantabrien. Vi passar på att upptäcka pittoreska Santillana del Mar som trots sitt namn ligger en bit in i landet i regionen Kantabrien. Den lilla staden anses vara en av Spaniens vackraste med sina hus i gyllene sten från 1400- till 1700-talen. I kyrkan finns kvarlevorna efter den lokala martyren Sta Juliana. Vi fortsätter sedan mot regionen Asturien och dess största stad Gijón. Här checkar vi in på Hotel Alcomar med centralt läge nära vattnet. 

Dag 5: Gijón - Santiago de Compostela
I dag inleder vi vårt galiciska äventyr! Undersköna Galicien är en annorlunda del av Spanien som inte har mycket gemensamt med det man ser i spansk turistreklam. Det är ett grönt och lummigt område med ett vilt och vackert kustlandskap. Många människor lever fortfarande på fiske och för gemene man är Galicien synonymt med fisk och skaldjur. Det officiella språket, gallego, ser man på de flesta skyltar och det påminner om portugisiskan. Vi passar på att besöka kustorten A Coruña, en stad med en viktig plats i spansk sjöfartshistoria. Det var nämligen härifrån som den spanska armadan avseglade mot England 1588. Staden har ett elegant centrum och längst ut på udden ligger det berömda fyrtornet Torre de Hércules, Europas äldsta fungerande fyrtorn. Vårt slutmål för dagen är pilgrimsorten Santiago de Compostela och Hotel Gelmirez.

Galiciska köket
Galicien har ett välkänt kök och förutom fisk och skaldjur av högsta kvalitet lockar man med kraftiga soppor och mustiga grytor. Även den galiciska vinproduktionen har fått en plats på världskartan genom det vita vinet från Rias Baixas. Vi beger oss till en lokal restaurang och njuter av det galiciska köket och den genuina gästfriheten.
Pris inkl middag med dryck 545:-

Dag 6: Santiago de Compostela 

Pilgrimernas Santiago de Compostela
I dag utforskar vi den galiciska huvudstaden med sitt berömda universitet och sina pilgrimer. På medeltiden var staden det främsta pilgrimsmålet efter Jerusalem och Rom. I den medeltida kärnan trängs 40-talet kyrkor med kloster, medeltida härbärgen och mindre palats. Den lokala graniten binder samman de många stilarna till en harmonisk enhet. Stadens kronjuvel är katedralen, detta monument över St Jakob, aposteln på vilkens grav katedralen uppfördes. Följ med på vår stadspromenad och lär känna staden. Vi besöker självklart den imponerande katedralen. 
Pris 295:-

Dag 7: Santiago de Compostela - Porto
I dag ska vi lämna Spanien för Portugal men vi gör ett sista spanskt besök vid kusten i Combarro, med sina för Galicien så karakteristiska hórreos, stolpbodar byggda för lagring och förvaring. Ett härligt sista stopp i Galicien. Vi tar oss in i Portugal och sätter kurs mot Porto, Portugals näst största stad och portvinets hemort. Här checkar vi in på HF Hotel Tuela och sedan kan vi följa med och upptäcka Porto!

Rundtur i Porto med avskedsmiddag
Vi inleder med en guidad rundtur i Porto, Portugals näst största stad och portvinets hemort. En utmärkt introduktion där vi får ta del av stadens intressanta sevärdheter innan vi avslutar med en trevlig middag.
Pris inkl middag med dryck 545:-

Dag 8: Flyg från Porto
Vi beger oss till flygplatsen och efter en mellanlandning med byte av flyg landar vi snart på hemmaplan, fyllda av härliga minnen från vår rundresa i Baskien och Galicien.
 

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00
Boka resan online »

Höjdpunkter

 • Moderna Bilbao
 • Guggenheimmuseet
 • Fashionabla San Sebastián
 • Santillana del Mar i Kantabrien
 • Santiago de Compostela 
 • Portugisiska Porto

Flygningar

Tid Från Til
Utresa
11:35 Oslo München
11:50 Stockholm München
12:50 Köpenhamn München
15:45 München Bilbao
Hemresa
12:05 Porto Frankfurt
12:35 Porto Zürich
16:30 Porto Frankfurt
17:25 Zürich Köpenhamn
19:25 Frankfurt Stockholm
21:55 Frankfurt Oslo
11.05.2023 - 14.05.2023
NH Hotel Deusto, Bilbao
Visa mer Visa mindre
Hotell: NH Hotel Deusto, Bilbao
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Modernt och uppskattat hotell med en avskalad, ljus skandinaviskt stil. Bra centralt läge på en lite lugnare sidogata, ett stenkast från floden Ria de Bilbao. Bekvämt promenadavstånd till det kända Guggenheimmuseet på motsatt sida floden och sevärdheterna i Gamla stan. Renoverade, mindre till medelstora rum som är funktionellt och enkelt inredda i modern stil med en lugn, neutral färgskala.

Hotell: Frukostmatsal och lobby. Värdebox finns att låna i receptionen.
Våningar: 5
Hiss: Ja
Läge: Centralt beläget, nära floden, i stadsdelen Deusto ca 2 km från Gamla stan med många restauranger och butiker. Trevlig promenad på ca 10 minuter över bron och längs strandpromenaden för att nå Guggenheimmuseet. Busshållplats alldeles i närheten.
Antal rum: 71
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, Wi-Fi, hårfön, minibar, värdebox och luftkonditionering. Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, är vanligt förekommande.
Övrigt: Hotellet är rökfritt.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS+
Adress: Francisco Maiá 9, ES-48014 BILBAO
Telefon: +34-94-476 00 06

14.05.2023 - 15.05.2023
Hotel Alcomar, Gijón
Visa mer Visa mindre
Hotell: Hotel Alcomar, Gijón
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Ombonat och trevligt mellanklasshotell med en gammaldags och charmig stil samt utmärkt läge vid strandpromenaden i hjärtat av Gijòn.

Hotellet: Hotell i klassisk kontinental stil, byggt 1990 och renoverat senast 2005. Hotellet består av två byggnader varav den ena vetter utåt havet och är kulturminnesmärkt och den andra vetter mot en av shoppinggatorna. På hotellet finns frukostrestaurang med bordsservering och gruppmatsal samt lounge.
Våningar: 7
Hiss: Ja
Läge: Centralt beläget vid strandpromenaden San Lorenzo med utsikt över vattnet, nära Gamla stan och med många sevärdheter inom promenadavstånd.
Antal rum: 63
Rummen: Bekväma rum med varierande storlek, utrustade med dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön och minibar. Vissa rum har snedtak.
Övrigt: Stadsmiljö med genomfartstrafik.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS
Adress: C/ Cabrales 24, ES-33201 GIJÓN
Telefon: +34-985-35 70 11

15.05.2023 - 17.05.2023
Hotel Gelmirez, Santiago de Compostela
Visa mer Visa mindre
Hotell: Hotel Gelmirez, Santiago de Compostela
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Komfortabelt, modernt och mycket bra mellanklasshotell som totalrenoverades 2013. Hotellet har väldesignade allmänna utrymmen och en trevlig frukostmatsal. Centralt beläget mittemellan järnvägsstationen och Gamla stan samt med promenadavstånd till den mäktiga katedralen. Ljusa, bekväma och renoverade, mindre till medelstora rum. 

Hotellet: Frukostmatsal, lobby och minigym.
Våningar: 8
Hiss: Ja
Läge: Centralt och bra läge, ca 10 minuters promenad till katedralen och ca 300 meter till stationen.
Antal rum: 132
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön, minibar, värdebox och luftkonditionering.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS+
Adress: C/ Hórreo 92, ES-15702 SANTIAGO DE COMPOSTELA
Telefon: +34-981-56 11 00

17.05.2023 - 18.05.2023
HF Hotel Tuela, Porto
Visa mer Visa mindre
Hotell: HF Hotel Tuela, Porto
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Bekvämt stadshotell med moderna faciliteter och centralt läge nära ett shoppingcentra.

Hotellet: Mellanklasshotell som har trevliga och modernt inredda allmänna utrymmen med restaurang, lobbybar, lounge och businesscenter. Värdeboxar finns att låna i receptionen.
Våningar: 9
Hiss: Ja
Läge: Beläget nära Avenida da Boavista, känd som Portos längsta aveny och ett stenkast från en stor shoppinggalleria. Ca 15 minuters promenad till floden Douro och ca 2,5 km till Gamla stan. Buss- och tunnelbanehållplatser i närheten.
Antal rum: 197
Rummen: Medelstora till stora rum med en funktionell men spartansk inredning utrustade med dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi och luftkonditionering (under säsong).
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS
Adress: Rua Arq. Marques da Silva 200, PT-4150-483 PORTO
Telefon: +351-226-00 47 47

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 11.05.2023
Ankomst: 18.05.2023
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN, CPH, OSL
Pris från: 10.995:-

Priset inkluderar

Flygresa till Bilbao samt hem från Porto, flygskatter och flygplatsavgifter, busstransfer flygplatsen - hotellet t/r, bussrundresa med Scandoramaguide, 7 övernattningar i dubbelrum, 7 frukostar

Bra att veta

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen.

Avresa 5/10 bor vi på Hotel Bed4U i Bilbao dag 1-4.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)


Tillval:
Resa enligt program: Ingår
Moderna Bilbao & Guggenheimmuseet: 425:-
Casco Viejo - Gamla stan i Bilbao: 565:-
San Sebastián & baskiskt vin: 495:-
Galiciska köket: 545:-
Pilgrimernas Santiago de Compostela: 295:-
Rundtur i Porto med avskedsmiddag: 545:-
Utflyktspaket (Alla utflykter): 2.585:-
Flyg: Oslo - München Stockholm - München München- Bilbao: 300:-

 

Rumstyper:

Enkelrum. Måltider enligt program 14.390:-
Dubbelrum. Måltider enligt program 10.995:-
Dubbelrum med extrabädd. Måltider enligt program 10.995:-


Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 11.05.2023
Ankomst: 18.05.2023
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN, CPH, OSL
Pris från: 10.995:-

Bilder - Baskien & Galicien ✈

Vi har för närvarande inga foton

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 11.05.2023
Ankomst: 18.05.2023
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN, CPH, OSL
Pris från: 10.995:-

Visa mindre
31.08.2023 07.09.2023   8 dagar 12.295:- ARN, GOT, CPH Visa mer
Reseplan
Hotell
Prisinfo
Bilder

Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Flyg till Bilbao
Efter en mellanlandning med byte av flyg landar vi i spanska Bilbao. Vår Scandoramaguide hälsar oss välkomna och transferbussen tar oss till NH Hotel Deusto.

Dag 2-3: Bilbao

Moderna Bilbao & Guggenheimmuseet 
Vi bekantar oss med Bilbaos modernare delar och dess sevärdheter. Vi skådar den spektakulära Biscayabron och åker en tur med gondolen. Vi besöker också det intressanta Guggenheimmuseet, världsberömt för Franck Gehrys banbrytande och originella arkitektur. 
Pris 425:-, bokas tillsammans med resan senast en månad före avresa.

Casco Viejo - Gamla stan i Bilbao
Casco Viejo är Bilbaos äldsta stadsdel, belägen vid floden öster om den modernare staden. Här finns de sju små gatorna från 1400-talet och flera av stadens sevärdheter. Vi gör en promenad innan vi slår oss ner på en härlig restaurang och njuter av det baskiska köket. 
Pris inkl middag med dryck 565:-

San Sebastián & baskiskt vin
I dag besöker vi eleganta och fashionabla San Sebastián, en charmig hamnstad och den flottaste av alla spanska badorter. Här trängs flådiga boutiquer och Gamla stan är bedårande. Vi passar också på att besöka en vingård där vi provar det lokala vinet Txakoli i sällskap av baskiska delikatesser. Det bästa av Baskien på en och samma dag!
Pris 495:-

Dag 4: Bilbao - Gijón
Det har blivit dags att lämna Bilbao och så småningom även Baskien till förmån för Kantabrien. Vi passar på att upptäcka pittoreska Santillana del Mar som trots sitt namn ligger en bit in i landet i regionen Kantabrien. Den lilla staden anses vara en av Spaniens vackraste med sina hus i gyllene sten från 1400- till 1700-talen. I kyrkan finns kvarlevorna efter den lokala martyren Sta Juliana. Vi fortsätter sedan mot regionen Asturien och dess största stad Gijón. Här checkar vi in på Hotel Alcomar med centralt läge nära vattnet. 

Dag 5: Gijón - Santiago de Compostela
I dag inleder vi vårt galiciska äventyr! Undersköna Galicien är en annorlunda del av Spanien som inte har mycket gemensamt med det man ser i spansk turistreklam. Det är ett grönt och lummigt område med ett vilt och vackert kustlandskap. Många människor lever fortfarande på fiske och för gemene man är Galicien synonymt med fisk och skaldjur. Det officiella språket, gallego, ser man på de flesta skyltar och det påminner om portugisiskan. Vi passar på att besöka kustorten A Coruña, en stad med en viktig plats i spansk sjöfartshistoria. Det var nämligen härifrån som den spanska armadan avseglade mot England 1588. Staden har ett elegant centrum och längst ut på udden ligger det berömda fyrtornet Torre de Hércules, Europas äldsta fungerande fyrtorn. Vårt slutmål för dagen är pilgrimsorten Santiago de Compostela och Hotel Gelmirez.

Galiciska köket
Galicien har ett välkänt kök och förutom fisk och skaldjur av högsta kvalitet lockar man med kraftiga soppor och mustiga grytor. Även den galiciska vinproduktionen har fått en plats på världskartan genom det vita vinet från Rias Baixas. Vi beger oss till en lokal restaurang och njuter av det galiciska köket och den genuina gästfriheten.
Pris inkl middag med dryck 545:-

Dag 6: Santiago de Compostela 

Pilgrimernas Santiago de Compostela
I dag utforskar vi den galiciska huvudstaden med sitt berömda universitet och sina pilgrimer. På medeltiden var staden det främsta pilgrimsmålet efter Jerusalem och Rom. I den medeltida kärnan trängs 40-talet kyrkor med kloster, medeltida härbärgen och mindre palats. Den lokala graniten binder samman de många stilarna till en harmonisk enhet. Stadens kronjuvel är katedralen, detta monument över St Jakob, aposteln på vilkens grav katedralen uppfördes. Följ med på vår stadspromenad och lär känna staden. Vi besöker självklart den imponerande katedralen. 
Pris 295:-

Dag 7: Santiago de Compostela - Porto
I dag ska vi lämna Spanien för Portugal men vi gör ett sista spanskt besök vid kusten i Combarro, med sina för Galicien så karakteristiska hórreos, stolpbodar byggda för lagring och förvaring. Ett härligt sista stopp i Galicien. Vi tar oss in i Portugal och sätter kurs mot Porto, Portugals näst största stad och portvinets hemort. Här checkar vi in på HF Hotel Tuela och sedan kan vi följa med och upptäcka Porto!

Rundtur i Porto med avskedsmiddag
Vi inleder med en guidad rundtur i Porto, Portugals näst största stad och portvinets hemort. En utmärkt introduktion där vi får ta del av stadens intressanta sevärdheter innan vi avslutar med en trevlig middag.
Pris inkl middag med dryck 545:-

Dag 8: Flyg från Porto
Vi beger oss till flygplatsen och efter en mellanlandning med byte av flyg landar vi snart på hemmaplan, fyllda av härliga minnen från vår rundresa i Baskien och Galicien.
 

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00
Boka resan online »

Höjdpunkter

 • Moderna Bilbao
 • Guggenheimmuseet
 • Fashionabla San Sebastián
 • Santillana del Mar i Kantabrien
 • Santiago de Compostela 
 • Portugisiska Porto

Flygningar

Tid Från Til
Utresa
09:35 Stockholm Amsterdam
11:50 Köpenhamn Amsterdam
12:05 Göteborg Amsterdam
14:25 Amsterdam Bilbao
Hemresa
11:25 Porto Amsterdam
16:20 Amsterdam Göteborg
17:00 Amsterdam Köpenhamn
17:30 Amsterdam Stockholm
31.08.2023 - 03.09.2023
NH Hotel Deusto, Bilbao
Visa mer Visa mindre
Hotell: NH Hotel Deusto, Bilbao
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Modernt och uppskattat hotell med en avskalad, ljus skandinaviskt stil. Bra centralt läge på en lite lugnare sidogata, ett stenkast från floden Ria de Bilbao. Bekvämt promenadavstånd till det kända Guggenheimmuseet på motsatt sida floden och sevärdheterna i Gamla stan. Renoverade, mindre till medelstora rum som är funktionellt och enkelt inredda i modern stil med en lugn, neutral färgskala.

Hotell: Frukostmatsal och lobby. Värdebox finns att låna i receptionen.
Våningar: 5
Hiss: Ja
Läge: Centralt beläget, nära floden, i stadsdelen Deusto ca 2 km från Gamla stan med många restauranger och butiker. Trevlig promenad på ca 10 minuter över bron och längs strandpromenaden för att nå Guggenheimmuseet. Busshållplats alldeles i närheten.
Antal rum: 71
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, Wi-Fi, hårfön, minibar, värdebox och luftkonditionering. Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, är vanligt förekommande.
Övrigt: Hotellet är rökfritt.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS+
Adress: Francisco Maiá 9, ES-48014 BILBAO
Telefon: +34-94-476 00 06

03.09.2023 - 04.09.2023
Hotel Alcomar, Gijón
Visa mer Visa mindre
Hotell: Hotel Alcomar, Gijón
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Ombonat och trevligt mellanklasshotell med en gammaldags och charmig stil samt utmärkt läge vid strandpromenaden i hjärtat av Gijòn.

Hotellet: Hotell i klassisk kontinental stil, byggt 1990 och renoverat senast 2005. Hotellet består av två byggnader varav den ena vetter utåt havet och är kulturminnesmärkt och den andra vetter mot en av shoppinggatorna. På hotellet finns frukostrestaurang med bordsservering och gruppmatsal samt lounge.
Våningar: 7
Hiss: Ja
Läge: Centralt beläget vid strandpromenaden San Lorenzo med utsikt över vattnet, nära Gamla stan och med många sevärdheter inom promenadavstånd.
Antal rum: 63
Rummen: Bekväma rum med varierande storlek, utrustade med dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön och minibar. Vissa rum har snedtak.
Övrigt: Stadsmiljö med genomfartstrafik.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS
Adress: C/ Cabrales 24, ES-33201 GIJÓN
Telefon: +34-985-35 70 11

04.09.2023 - 06.09.2023
Hotel Gelmirez, Santiago de Compostela
Visa mer Visa mindre
Hotell: Hotel Gelmirez, Santiago de Compostela
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Komfortabelt, modernt och mycket bra mellanklasshotell som totalrenoverades 2013. Hotellet har väldesignade allmänna utrymmen och en trevlig frukostmatsal. Centralt beläget mittemellan järnvägsstationen och Gamla stan samt med promenadavstånd till den mäktiga katedralen. Ljusa, bekväma och renoverade, mindre till medelstora rum. 

Hotellet: Frukostmatsal, lobby och minigym.
Våningar: 8
Hiss: Ja
Läge: Centralt och bra läge, ca 10 minuters promenad till katedralen och ca 300 meter till stationen.
Antal rum: 132
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön, minibar, värdebox och luftkonditionering.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS+
Adress: C/ Hórreo 92, ES-15702 SANTIAGO DE COMPOSTELA
Telefon: +34-981-56 11 00

06.09.2023 - 07.09.2023
HF Hotel Tuela, Porto
Visa mer Visa mindre
Hotell: HF Hotel Tuela, Porto
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Bekvämt stadshotell med moderna faciliteter och centralt läge nära ett shoppingcentra.

Hotellet: Mellanklasshotell som har trevliga och modernt inredda allmänna utrymmen med restaurang, lobbybar, lounge och businesscenter. Värdeboxar finns att låna i receptionen.
Våningar: 9
Hiss: Ja
Läge: Beläget nära Avenida da Boavista, känd som Portos längsta aveny och ett stenkast från en stor shoppinggalleria. Ca 15 minuters promenad till floden Douro och ca 2,5 km till Gamla stan. Buss- och tunnelbanehållplatser i närheten.
Antal rum: 197
Rummen: Medelstora till stora rum med en funktionell men spartansk inredning utrustade med dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi och luftkonditionering (under säsong).
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS
Adress: Rua Arq. Marques da Silva 200, PT-4150-483 PORTO
Telefon: +351-226-00 47 47

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 31.08.2023
Ankomst: 07.09.2023
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN, GOT, CPH
Pris från: 12.295:-

Priset inkluderar

Flygresa till Bilbao samt hem från Porto, flygskatter och flygplatsavgifter, busstransfer flygplatsen - hotellet t/r, bussrundresa med Scandoramaguide, 7 övernattningar i dubbelrum, 7 frukostar

Bra att veta

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen.

Avresa 5/10 bor vi på Hotel Bed4U i Bilbao dag 1-4.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)


Tillval:
Resa enligt program: Ingår
Moderna Bilbao & Guggenheimmuseet: 425:-
Casco Viejo - Gamla stan i Bilbao: 565:-
San Sebastián & baskiskt vin: 495:-
Galiciska köket: 545:-
Pilgrimernas Santiago de Compostela: 295:-
Rundtur i Porto med avskedsmiddag: 545:-
Utflyktspaket (Alla utflykter): 2.585:-
Flyg: Stockholm - Amsterdam Göteborg - Amsterdam Amsterdam - Bilbao: 200:-

 

Rumstyper:

Enkelrum. Måltider enligt program 15.690:-
Dubbelrum. Måltider enligt program 12.295:-
Dubbelrum med extrabädd. Måltider enligt program 12.295:-


Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 31.08.2023
Ankomst: 07.09.2023
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN, GOT, CPH
Pris från: 12.295:-

Bilder - Baskien & Galicien ✈

Vi har för närvarande inga foton

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 31.08.2023
Ankomst: 07.09.2023
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN, GOT, CPH
Pris från: 12.295:-

Visa mindre
14.09.2023 21.09.2023   8 dagar 12.295:- ARN, CPH, OSL Visa mer
Reseplan
Hotell
Prisinfo
Bilder

Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Flyg till Bilbao
Efter en mellanlandning med byte av flyg landar vi i spanska Bilbao. Vår Scandoramaguide hälsar oss välkomna och transferbussen tar oss till NH Hotel Deusto.

Dag 2-3: Bilbao

Moderna Bilbao & Guggenheimmuseet 
Vi bekantar oss med Bilbaos modernare delar och dess sevärdheter. Vi skådar den spektakulära Biscayabron och åker en tur med gondolen. Vi besöker också det intressanta Guggenheimmuseet, världsberömt för Franck Gehrys banbrytande och originella arkitektur. 
Pris 425:-, bokas tillsammans med resan senast en månad före avresa.

Casco Viejo - Gamla stan i Bilbao
Casco Viejo är Bilbaos äldsta stadsdel, belägen vid floden öster om den modernare staden. Här finns de sju små gatorna från 1400-talet och flera av stadens sevärdheter. Vi gör en promenad innan vi slår oss ner på en härlig restaurang och njuter av det baskiska köket. 
Pris inkl middag med dryck 565:-

San Sebastián & baskiskt vin
I dag besöker vi eleganta och fashionabla San Sebastián, en charmig hamnstad och den flottaste av alla spanska badorter. Här trängs flådiga boutiquer och Gamla stan är bedårande. Vi passar också på att besöka en vingård där vi provar det lokala vinet Txakoli i sällskap av baskiska delikatesser. Det bästa av Baskien på en och samma dag!
Pris 495:-

Dag 4: Bilbao - Gijón
Det har blivit dags att lämna Bilbao och så småningom även Baskien till förmån för Kantabrien. Vi passar på att upptäcka pittoreska Santillana del Mar som trots sitt namn ligger en bit in i landet i regionen Kantabrien. Den lilla staden anses vara en av Spaniens vackraste med sina hus i gyllene sten från 1400- till 1700-talen. I kyrkan finns kvarlevorna efter den lokala martyren Sta Juliana. Vi fortsätter sedan mot regionen Asturien och dess största stad Gijón. Här checkar vi in på Hotel Alcomar med centralt läge nära vattnet. 

Dag 5: Gijón - Santiago de Compostela
I dag inleder vi vårt galiciska äventyr! Undersköna Galicien är en annorlunda del av Spanien som inte har mycket gemensamt med det man ser i spansk turistreklam. Det är ett grönt och lummigt område med ett vilt och vackert kustlandskap. Många människor lever fortfarande på fiske och för gemene man är Galicien synonymt med fisk och skaldjur. Det officiella språket, gallego, ser man på de flesta skyltar och det påminner om portugisiskan. Vi passar på att besöka kustorten A Coruña, en stad med en viktig plats i spansk sjöfartshistoria. Det var nämligen härifrån som den spanska armadan avseglade mot England 1588. Staden har ett elegant centrum och längst ut på udden ligger det berömda fyrtornet Torre de Hércules, Europas äldsta fungerande fyrtorn. Vårt slutmål för dagen är pilgrimsorten Santiago de Compostela och Hotel Gelmirez.

Galiciska köket
Galicien har ett välkänt kök och förutom fisk och skaldjur av högsta kvalitet lockar man med kraftiga soppor och mustiga grytor. Även den galiciska vinproduktionen har fått en plats på världskartan genom det vita vinet från Rias Baixas. Vi beger oss till en lokal restaurang och njuter av det galiciska köket och den genuina gästfriheten.
Pris inkl middag med dryck 545:-

Dag 6: Santiago de Compostela 

Pilgrimernas Santiago de Compostela
I dag utforskar vi den galiciska huvudstaden med sitt berömda universitet och sina pilgrimer. På medeltiden var staden det främsta pilgrimsmålet efter Jerusalem och Rom. I den medeltida kärnan trängs 40-talet kyrkor med kloster, medeltida härbärgen och mindre palats. Den lokala graniten binder samman de många stilarna till en harmonisk enhet. Stadens kronjuvel är katedralen, detta monument över St Jakob, aposteln på vilkens grav katedralen uppfördes. Följ med på vår stadspromenad och lär känna staden. Vi besöker självklart den imponerande katedralen. 
Pris 295:-

Dag 7: Santiago de Compostela - Porto
I dag ska vi lämna Spanien för Portugal men vi gör ett sista spanskt besök vid kusten i Combarro, med sina för Galicien så karakteristiska hórreos, stolpbodar byggda för lagring och förvaring. Ett härligt sista stopp i Galicien. Vi tar oss in i Portugal och sätter kurs mot Porto, Portugals näst största stad och portvinets hemort. Här checkar vi in på HF Hotel Tuela och sedan kan vi följa med och upptäcka Porto!

Rundtur i Porto med avskedsmiddag
Vi inleder med en guidad rundtur i Porto, Portugals näst största stad och portvinets hemort. En utmärkt introduktion där vi får ta del av stadens intressanta sevärdheter innan vi avslutar med en trevlig middag.
Pris inkl middag med dryck 545:-

Dag 8: Flyg från Porto
Vi beger oss till flygplatsen och efter en mellanlandning med byte av flyg landar vi snart på hemmaplan, fyllda av härliga minnen från vår rundresa i Baskien och Galicien.
 

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00
Boka resan online »

Höjdpunkter

 • Moderna Bilbao
 • Guggenheimmuseet
 • Fashionabla San Sebastián
 • Santillana del Mar i Kantabrien
 • Santiago de Compostela 
 • Portugisiska Porto

Flygningar

Tid Från Til
Utresa
11:50 Stockholm München
11:55 Köpenhamn Frankfurt
13:00 Oslo Frankfurt
15:45 München Bilbao
15:55 Frankfurt Bilbao
Hemresa
08:30 Porto Zürich
12:35 Porto Zürich
12:40 Zürich Stockholm
14:05 Zürich Oslo
16:50 Zürich Köpenhamn
14.09.2023 - 17.09.2023
NH Hotel Deusto, Bilbao
Visa mer Visa mindre
Hotell: NH Hotel Deusto, Bilbao
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Modernt och uppskattat hotell med en avskalad, ljus skandinaviskt stil. Bra centralt läge på en lite lugnare sidogata, ett stenkast från floden Ria de Bilbao. Bekvämt promenadavstånd till det kända Guggenheimmuseet på motsatt sida floden och sevärdheterna i Gamla stan. Renoverade, mindre till medelstora rum som är funktionellt och enkelt inredda i modern stil med en lugn, neutral färgskala.

Hotell: Frukostmatsal och lobby. Värdebox finns att låna i receptionen.
Våningar: 5
Hiss: Ja
Läge: Centralt beläget, nära floden, i stadsdelen Deusto ca 2 km från Gamla stan med många restauranger och butiker. Trevlig promenad på ca 10 minuter över bron och längs strandpromenaden för att nå Guggenheimmuseet. Busshållplats alldeles i närheten.
Antal rum: 71
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, Wi-Fi, hårfön, minibar, värdebox och luftkonditionering. Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, är vanligt förekommande.
Övrigt: Hotellet är rökfritt.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS+
Adress: Francisco Maiá 9, ES-48014 BILBAO
Telefon: +34-94-476 00 06

17.09.2023 - 18.09.2023
Hotel Alcomar, Gijón
Visa mer Visa mindre
Hotell: Hotel Alcomar, Gijón
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Ombonat och trevligt mellanklasshotell med en gammaldags och charmig stil samt utmärkt läge vid strandpromenaden i hjärtat av Gijòn.

Hotellet: Hotell i klassisk kontinental stil, byggt 1990 och renoverat senast 2005. Hotellet består av två byggnader varav den ena vetter utåt havet och är kulturminnesmärkt och den andra vetter mot en av shoppinggatorna. På hotellet finns frukostrestaurang med bordsservering och gruppmatsal samt lounge.
Våningar: 7
Hiss: Ja
Läge: Centralt beläget vid strandpromenaden San Lorenzo med utsikt över vattnet, nära Gamla stan och med många sevärdheter inom promenadavstånd.
Antal rum: 63
Rummen: Bekväma rum med varierande storlek, utrustade med dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön och minibar. Vissa rum har snedtak.
Övrigt: Stadsmiljö med genomfartstrafik.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS
Adress: C/ Cabrales 24, ES-33201 GIJÓN
Telefon: +34-985-35 70 11

18.09.2023 - 20.09.2023
Hotel Gelmirez, Santiago de Compostela
Visa mer Visa mindre
Hotell: Hotel Gelmirez, Santiago de Compostela
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Komfortabelt, modernt och mycket bra mellanklasshotell som totalrenoverades 2013. Hotellet har väldesignade allmänna utrymmen och en trevlig frukostmatsal. Centralt beläget mittemellan järnvägsstationen och Gamla stan samt med promenadavstånd till den mäktiga katedralen. Ljusa, bekväma och renoverade, mindre till medelstora rum. 

Hotellet: Frukostmatsal, lobby och minigym.
Våningar: 8
Hiss: Ja
Läge: Centralt och bra läge, ca 10 minuters promenad till katedralen och ca 300 meter till stationen.
Antal rum: 132
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön, minibar, värdebox och luftkonditionering.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS+
Adress: C/ Hórreo 92, ES-15702 SANTIAGO DE COMPOSTELA
Telefon: +34-981-56 11 00

20.09.2023 - 21.09.2023
HF Hotel Tuela, Porto
Visa mer Visa mindre
Hotell: HF Hotel Tuela, Porto
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Bekvämt stadshotell med moderna faciliteter och centralt läge nära ett shoppingcentra.

Hotellet: Mellanklasshotell som har trevliga och modernt inredda allmänna utrymmen med restaurang, lobbybar, lounge och businesscenter. Värdeboxar finns att låna i receptionen.
Våningar: 9
Hiss: Ja
Läge: Beläget nära Avenida da Boavista, känd som Portos längsta aveny och ett stenkast från en stor shoppinggalleria. Ca 15 minuters promenad till floden Douro och ca 2,5 km till Gamla stan. Buss- och tunnelbanehållplatser i närheten.
Antal rum: 197
Rummen: Medelstora till stora rum med en funktionell men spartansk inredning utrustade med dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi och luftkonditionering (under säsong).
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS
Adress: Rua Arq. Marques da Silva 200, PT-4150-483 PORTO
Telefon: +351-226-00 47 47

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 14.09.2023
Ankomst: 21.09.2023
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN, CPH, OSL
Pris från: 12.295:-

Priset inkluderar

Flygresa till Bilbao samt hem från Porto, flygskatter och flygplatsavgifter, busstransfer flygplatsen - hotellet t/r, bussrundresa med Scandoramaguide, 7 övernattningar i dubbelrum, 7 frukostar

Bra att veta

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen.

Avresa 5/10 bor vi på Hotel Bed4U i Bilbao dag 1-4.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)


Tillval:
Resa enligt program: Ingår
Moderna Bilbao & Guggenheimmuseet: 425:-
Casco Viejo - Gamla stan i Bilbao: 565:-
San Sebastián & baskiskt vin: 495:-
Galiciska köket: 545:-
Pilgrimernas Santiago de Compostela: 295:-
Rundtur i Porto med avskedsmiddag: 545:-
Utflyktspaket (Alla utflykter): 2.585:-
Flyg: Köpenhamn - Frankfurt Oslo - Frankfurt Frankfurt - Bilbao: 200:-

 

Rumstyper:

Enkelrum. Måltider enligt program 15.690:-
Dubbelrum. Måltider enligt program 12.295:-
Dubbelrum med extrabädd. Måltider enligt program 12.295:-


Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 14.09.2023
Ankomst: 21.09.2023
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN, CPH, OSL
Pris från: 12.295:-

Bilder - Baskien & Galicien ✈

Vi har för närvarande inga foton

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 14.09.2023
Ankomst: 21.09.2023
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN, CPH, OSL
Pris från: 12.295:-

Visa mindre
05.10.2023 12.10.2023   8 dagar 12.195:- ARN, GOT, CPH Visa mer
Reseplan
Hotell
Prisinfo
Bilder

Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Flyg till Bilbao
Efter en mellanlandning med byte av flyg landar vi i spanska Bilbao. Vår Scandoramaguide hälsar oss välkomna och transferbussen tar oss till NH Hotel Deusto.

Dag 2-3: Bilbao

Moderna Bilbao & Guggenheimmuseet 
Vi bekantar oss med Bilbaos modernare delar och dess sevärdheter. Vi skådar den spektakulära Biscayabron och åker en tur med gondolen. Vi besöker också det intressanta Guggenheimmuseet, världsberömt för Franck Gehrys banbrytande och originella arkitektur. 
Pris 425:-, bokas tillsammans med resan senast en månad före avresa.

Casco Viejo - Gamla stan i Bilbao
Casco Viejo är Bilbaos äldsta stadsdel, belägen vid floden öster om den modernare staden. Här finns de sju små gatorna från 1400-talet och flera av stadens sevärdheter. Vi gör en promenad innan vi slår oss ner på en härlig restaurang och njuter av det baskiska köket. 
Pris inkl middag med dryck 565:-

San Sebastián & baskiskt vin
I dag besöker vi eleganta och fashionabla San Sebastián, en charmig hamnstad och den flottaste av alla spanska badorter. Här trängs flådiga boutiquer och Gamla stan är bedårande. Vi passar också på att besöka en vingård där vi provar det lokala vinet Txakoli i sällskap av baskiska delikatesser. Det bästa av Baskien på en och samma dag!
Pris 495:-

Dag 4: Bilbao - Gijón
Det har blivit dags att lämna Bilbao och så småningom även Baskien till förmån för Kantabrien. Vi passar på att upptäcka pittoreska Santillana del Mar som trots sitt namn ligger en bit in i landet i regionen Kantabrien. Den lilla staden anses vara en av Spaniens vackraste med sina hus i gyllene sten från 1400- till 1700-talen. I kyrkan finns kvarlevorna efter den lokala martyren Sta Juliana. Vi fortsätter sedan mot regionen Asturien och dess största stad Gijón. Här checkar vi in på Hotel Alcomar med centralt läge nära vattnet. 

Dag 5: Gijón - Santiago de Compostela
I dag inleder vi vårt galiciska äventyr! Undersköna Galicien är en annorlunda del av Spanien som inte har mycket gemensamt med det man ser i spansk turistreklam. Det är ett grönt och lummigt område med ett vilt och vackert kustlandskap. Många människor lever fortfarande på fiske och för gemene man är Galicien synonymt med fisk och skaldjur. Det officiella språket, gallego, ser man på de flesta skyltar och det påminner om portugisiskan. Vi passar på att besöka kustorten A Coruña, en stad med en viktig plats i spansk sjöfartshistoria. Det var nämligen härifrån som den spanska armadan avseglade mot England 1588. Staden har ett elegant centrum och längst ut på udden ligger det berömda fyrtornet Torre de Hércules, Europas äldsta fungerande fyrtorn. Vårt slutmål för dagen är pilgrimsorten Santiago de Compostela och Hotel Gelmirez.

Galiciska köket
Galicien har ett välkänt kök och förutom fisk och skaldjur av högsta kvalitet lockar man med kraftiga soppor och mustiga grytor. Även den galiciska vinproduktionen har fått en plats på världskartan genom det vita vinet från Rias Baixas. Vi beger oss till en lokal restaurang och njuter av det galiciska köket och den genuina gästfriheten.
Pris inkl middag med dryck 545:-

Dag 6: Santiago de Compostela 

Pilgrimernas Santiago de Compostela
I dag utforskar vi den galiciska huvudstaden med sitt berömda universitet och sina pilgrimer. På medeltiden var staden det främsta pilgrimsmålet efter Jerusalem och Rom. I den medeltida kärnan trängs 40-talet kyrkor med kloster, medeltida härbärgen och mindre palats. Den lokala graniten binder samman de många stilarna till en harmonisk enhet. Stadens kronjuvel är katedralen, detta monument över St Jakob, aposteln på vilkens grav katedralen uppfördes. Följ med på vår stadspromenad och lär känna staden. Vi besöker självklart den imponerande katedralen. 
Pris 295:-

Dag 7: Santiago de Compostela - Porto
I dag ska vi lämna Spanien för Portugal men vi gör ett sista spanskt besök vid kusten i Combarro, med sina för Galicien så karakteristiska hórreos, stolpbodar byggda för lagring och förvaring. Ett härligt sista stopp i Galicien. Vi tar oss in i Portugal och sätter kurs mot Porto, Portugals näst största stad och portvinets hemort. Här checkar vi in på HF Hotel Tuela och sedan kan vi följa med och upptäcka Porto!

Rundtur i Porto med avskedsmiddag
Vi inleder med en guidad rundtur i Porto, Portugals näst största stad och portvinets hemort. En utmärkt introduktion där vi får ta del av stadens intressanta sevärdheter innan vi avslutar med en trevlig middag.
Pris inkl middag med dryck 545:-

Dag 8: Flyg från Porto
Vi beger oss till flygplatsen och efter en mellanlandning med byte av flyg landar vi snart på hemmaplan, fyllda av härliga minnen från vår rundresa i Baskien och Galicien.
 

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00
Boka resan online »

Höjdpunkter

 • Moderna Bilbao
 • Guggenheimmuseet
 • Fashionabla San Sebastián
 • Santillana del Mar i Kantabrien
 • Santiago de Compostela 
 • Portugisiska Porto

Flygningar

Tid Från Til
Utresa
11:40 Göteborg Frankfurt
11:50 Stockholm München
11:55 Köpenhamn Frankfurt
15:45 München Bilbao
15:55 Frankfurt Bilbao
Hemresa
11:10 Porto München
16:10 München Göteborg
16:30 Porto Frankfurt
17:10 München Köpenhamn
21:50 Frankfurt Stockholm
05.10.2023 - 08.10.2023
Hotel Bed4U, Bilbao
Visa mer Visa mindre
Hotell: Hotel Bed4U, Bilbao
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Bekvämt stadshotell i en modern och trendig stil som har en urban och ungdomlig atmosfär. De allmänna utrymmena har en stor öppen planlösning och en trivsam vardagsrumskänsla med bekväma sittmöbler av varierande slag och en frukostmatsal. Bredvid hotellet finns en lekplats byggt ovanför parkeringsgaraget som också fungerar som en stor terrass med bänkar. Beläget i närheten av Zabalburustationen med bekvämt promenadavstånd både till centrum, Guggenheimmuseet och de historiska kvarteren i Casco Viejo. Moderna, mindre rum i en avskalad och ljus stil med spartansk inredning som är utrustade med SmartTV och Entertainment system.

Hotellet: Frukostmatsal, lobbylounge med café/snackbar och minigym. Värdebox finns att låna i receptionen. Elsparkcyklar finns för uthyrning.
Våningar: 6
Hiss: Ja
Läge: Förhållandevis lugnt beläget på en liten sidogata i centrum mitt emellan tjurfäktningsarenan Vista Alegre och tågstationen Zabalburu och ca 15 minuters promenad till Gamla stan, Casco Viejo. Ca 1,5 km till Guggenheimmuseet på motsatt sida av centrum. 
Antal rum: 91
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi och luftkonditionering (under säsong). Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, är vanligt förekommande. Badrummet är integrerat med sovrumsdelen, dvs det är inte avskilt med vägg eller dörr och har glasväggar till duschen.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS
Adress: Avenida de Kirikiño 1, ES-48012 BILBAO
Telefon: +34-944-34 80 55

08.10.2023 - 09.10.2023
Hotel Alcomar, Gijón
Visa mer Visa mindre
Hotell: Hotel Alcomar, Gijón
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Ombonat och trevligt mellanklasshotell med en gammaldags och charmig stil samt utmärkt läge vid strandpromenaden i hjärtat av Gijòn.

Hotellet: Hotell i klassisk kontinental stil, byggt 1990 och renoverat senast 2005. Hotellet består av två byggnader varav den ena vetter utåt havet och är kulturminnesmärkt och den andra vetter mot en av shoppinggatorna. På hotellet finns frukostrestaurang med bordsservering och gruppmatsal samt lounge.
Våningar: 7
Hiss: Ja
Läge: Centralt beläget vid strandpromenaden San Lorenzo med utsikt över vattnet, nära Gamla stan och med många sevärdheter inom promenadavstånd.
Antal rum: 63
Rummen: Bekväma rum med varierande storlek, utrustade med dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön och minibar. Vissa rum har snedtak.
Övrigt: Stadsmiljö med genomfartstrafik.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS
Adress: C/ Cabrales 24, ES-33201 GIJÓN
Telefon: +34-985-35 70 11

09.10.2023 - 11.10.2023
Hotel Gelmirez, Santiago de Compostela
Visa mer Visa mindre
Hotell: Hotel Gelmirez, Santiago de Compostela
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Komfortabelt, modernt och mycket bra mellanklasshotell som totalrenoverades 2013. Hotellet har väldesignade allmänna utrymmen och en trevlig frukostmatsal. Centralt beläget mittemellan järnvägsstationen och Gamla stan samt med promenadavstånd till den mäktiga katedralen. Ljusa, bekväma och renoverade, mindre till medelstora rum. 

Hotellet: Frukostmatsal, lobby och minigym.
Våningar: 8
Hiss: Ja
Läge: Centralt och bra läge, ca 10 minuters promenad till katedralen och ca 300 meter till stationen.
Antal rum: 132
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön, minibar, värdebox och luftkonditionering.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS+
Adress: C/ Hórreo 92, ES-15702 SANTIAGO DE COMPOSTELA
Telefon: +34-981-56 11 00

11.10.2023 - 12.10.2023
HF Hotel Tuela, Porto
Visa mer Visa mindre
Hotell: HF Hotel Tuela, Porto
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Bekvämt stadshotell med moderna faciliteter och centralt läge nära ett shoppingcentra.

Hotellet: Mellanklasshotell som har trevliga och modernt inredda allmänna utrymmen med restaurang, lobbybar, lounge och businesscenter. Värdeboxar finns att låna i receptionen.
Våningar: 9
Hiss: Ja
Läge: Beläget nära Avenida da Boavista, känd som Portos längsta aveny och ett stenkast från en stor shoppinggalleria. Ca 15 minuters promenad till floden Douro och ca 2,5 km till Gamla stan. Buss- och tunnelbanehållplatser i närheten.
Antal rum: 197
Rummen: Medelstora till stora rum med en funktionell men spartansk inredning utrustade med dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi och luftkonditionering (under säsong).
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS
Adress: Rua Arq. Marques da Silva 200, PT-4150-483 PORTO
Telefon: +351-226-00 47 47

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 05.10.2023
Ankomst: 12.10.2023
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN, GOT, CPH
Pris från: 12.195:-

Priset inkluderar

Flygresa till Bilbao samt hem från Porto, flygskatter och flygplatsavgifter, busstransfer flygplatsen - hotellet t/r, bussrundresa med Scandoramaguide, 7 övernattningar i dubbelrum, 7 frukostar

Bra att veta

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen.

Avresa 5/10 bor vi på Hotel Bed4U i Bilbao dag 1-4.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)


Tillval:
Resa enligt program: Ingår
Moderna Bilbao & Guggenheimmuseet: 425:-
Casco Viejo - Gamla stan i Bilbao: 565:-
San Sebastián & baskiskt vin: 495:-
Galiciska köket: 545:-
Pilgrimernas Santiago de Compostela: 295:-
Rundtur i Porto med avskedsmiddag: 545:-
Utflyktspaket (Alla utflykter): 2.585:-
Flyg: Göteborg - Frankfurt: 300:-

 

Rumstyper:

Enkelrum. Måltider enligt program 15.590:-
Dubbelrum. Måltider enligt program 12.195:-
Dubbelrum med extrabädd. Måltider enligt program 12.195:-


Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 05.10.2023
Ankomst: 12.10.2023
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN, GOT, CPH
Pris från: 12.195:-

Bilder - Baskien & Galicien ✈

Vi har för närvarande inga foton

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 05.10.2023
Ankomst: 12.10.2023
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN, GOT, CPH
Pris från: 12.195:-

Visa mindre
 Ledig
 På förfrågan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få nyheter och tips från vår resevärld.

Gruppresor