Telefon 040-600 00 00   Måndag till fredag kl. 9-13
Beskrivning
Visa karta
Visa väder

Donaukryssning till Svarta havet ✈

En kryssning på Europas mäktigaste flod genom sex länder, från Linz


      Höjdpunkter!

 • En oförglömlig kryssning genom 6 länder
 • Melk, Wien, Budapest, Belgrad, Sofia, Ruse, Bukarest, Donaudeltat
 • Donaukröken och Järnporten
 • Lepenski Vir
 • Helpension under kryssningen
   
FLYGRESA - Österrike, Ungern, Serbien, Bulgarien, Rumänien - Flodkryssning, Rundresa - flyg & buss - 12 dagar

Donaukryssning till Svarta havet

En kryssning på Europas mäktigaste flod genom sex länder, från Linz i Österrike via Wien, Budapest och Belgrad till Cernavoda i Rumänien. Härifrån gör vi en utflykt till Donaudeltat vid Svartahavskusten. Förutom nedslag i spännande städer seglar vi genom den imponerande Järnporten, där floden bryter igenom Balkanbergen och Karpaterna, på gränsen mellan Serbien och Rumänien. Att segla genom ravinen är både spektakulärt och storslaget. Att kryssa innebär lugn och ro, bedårande naturscenerier, härliga matupplevelser och trevligt sällskap. En perfekt semester helt enkelt! På populära MS Carmen ser personalen till att vi trivs och det ingår helpension under vistelsen på båten.

MS Carmen är ett modernt och välskött flodkryssningsfartyg med god komfort. Ombord finns en elegant inredd loungebar med panoramafönster och en uppskattad restaurang där det serveras frukost, lunch och middag. Vid vackert väder lockar soldäck med avkoppling och naturscenerier.

 Välkommen ombord på MS Carmen. Se film från fartyget här

Nedan ser du en detaljerad väderprognos för de följande 6 dagarna.

Fredag
Delvis molnigt
Delvis molnigt
27 °C
18 °C
0,0 mm.
2,8 m/s
öst
Lördag
Soligt och klart väder
Soligt och klart väder
28 °C
18 °C
0,0 mm.
2,0 m/s
sydväst
Söndag
Soligt och klart väder
Soligt och klart väder
30 °C
20 °C
0,0 mm.
2,7 m/s
sydöst
Måndag
Molnigt
Molnigt
26 °C
19 °C
0,7 mm.
2,7 m/s
nordväst
Tisdag
Delvis molnigt
Delvis molnigt
27 °C
18 °C
0,6 mm.
3,6 m/s
väst
Onsdag
Delvis molnigt
Delvis molnigt
24 °C
16 °C
0,1 mm.
2,4 m/s
nordväst

Avresedatum

24.08.2024 04.09.2024   12 dagar 29.995:- ARN, GOT, CPH Visa mer
Reseplan
Hotell
Prisinfo
Bilder

Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Flyg till München - ombordstigning i Linz
Vi flyger till München, möter vår Scandoramaguide och tar sedan bussen till Linz där vi välkomnas ombord på vårt flodkryssningsfartyg MS Carmen. Vi checkar in i våra hytter och äter en första välsmakande middag ombord samtidigt som vi påbörjar seglatsen mot Melk.

Dag 2: Melk - Wien
Tidigt på morgonen når vi Melk och efter frukost får vi möjlighet att besöka det praktfulla barockklostret (mot avgift). Vid lunchtid seglar vi vidare genom Wachaudalen som är en av Donaus vackraste sträckningar mot dagens slutmål, Österrikes huvudstad Wien. Under kvällen ankrar vi för natten i Korneuburg, strax utanför staden.

Stift Melk
Vi gör ett besök i det berömda klostret i Melk, majestätiskt beläget på en klippa ovanför Donau. Vi imponeras av ­barockens glans och prakt. Mot avgift.

Dag 3: Wien
Vi vaknar upp i underbara Wien, en klassisk och modern stad som fortfarande andas 1800-talsromantik. Vi har dagen på oss att lära känna den forna kejsarstaden. Dagens lunch ombord ersätts av ett lunchpaket. Under natten seglar vi mot Budapest.

Stadsrundtur i Wien
Vi inleder med att göra en rundtur med bussen för att sedan bekanta oss med centrala Wien till fots. Vi följer med vår guide på en spännande vandring som bland annat tar oss till den mäktiga Stefansdomen och Mozarts hus.

Wienerkonsert
I musikens huvudstad Wien besöker vi kur­salongen för en riktig Wienerkonsert. Vi får lyssna till sköna toner och njuta av berömda verk som komponerats av några av de allra största inom klassisk musik. En ­speciell upplevelse vi kommer att minnas! Mot avgift, bokas tillsammans med resan senast två veckor före avresa.

Dag 4: Budapest
Efter en avkopplande förmiddagskryssning förbi ärkebiskopsstaden Esztergom och Donaukröken når vi under eftermiddagen Donaus drottning Budapest. Den mäktiga floden slingrar sig genom staden och delar upp den i de två stadshalvorna Buda och Pest. Staden är känd för sina hälsosamma bad och sin bredd av upplevelser inom kultur och historia. Vi ligger still i Budapest över natten.

Stadsrundtur i Budapest
Vi åker på en givande rundtur i Ungerns vackra huvudstad för att upptäcka vad som erbjuds av shopping, sevärdheter och monument på båda sidor av Donau. Vi njuter av den storslagna utsikten från Gellértberget, ser Parlamentet och Hjältarnas torg.

Dag 5: Budapest - Mohács
Under förmiddagen har vi möjlighet till egna strövtåg i härliga Budapest, kanske lockar ett besök på Saluhallen eller en fika på anrika Café Gerbeaud? Vid lunchtid lämnar vi Budapest och seglar söderut genom det ungerska stäpplandskapet. Sent på kvällen lägger vi till i Mohács för ett kortare stopp innan vi lämnar Ungern för att under natten segla längs sträckan där Donau utgör landsgräns mellan Kroatien och Serbien.

Dag 6: Belgrad
Vi spenderar merparten av dagen ombord och först under eftermiddagen kommer vi fram till Serbiens huvudstad Belgrad, en av Europas äldsta städer. Följ med på upptäcktsfärd innan middagen! Under natten seglar vi vidare österut genom Serbien.

Stadsrundtur i Belgrad
Belgrad är en av Europas äldsta städer, belägen vid floderna Donau och Sava. Det serbiska namnet Beograd betyder den vita staden. Staden har en blandning av många stilar och en lite mystisk atmosfär. Vi gör en rundtur bland sevärdheter som Savakatedralen, det kungliga palatset och fästningen Kalemegdan.

Dag 7: Donji Milanovac - utflykt till Lepenski Vir
På förmiddagen gör vi ett strandhugg i Donji Milanovac och härifrån kan vi följa med till Lepenski Vir, ett arkeologiskt center med fynd från några av de äldsta bosättningarna vid Donau (mot avgift). Platsen brukar omnämnas som Europas vagga.  Vi går ombord igen vid lunch, kastar loss och ser fram emot en härlig eftermiddag ombord. Nu väntar nämligen en av resans höjdpunkter, den mäktiga Järnporten. Här tvingas den väldiga floden in mellan Balkanbergens och Karpaternas vertikala väggar. Underbara vyer följer vår väg och det blir strandhugg vid Järnporten. Under natten fortsätter vi vår färd österut längs Donau som här bildar en naturlig gräns mellan Rumänien i norr och Bulgarien i söder.

Dag 8: Lom - Nikopol - utflykt till Sofia
Tidigt på morgonen lägger vi till i bulgariska Lom och nu har vi möjlighet att följa med till huvudstaden Sofia, en av Europas äldsta huvudstäder med en blandning av storslagen arkitektur från olika tidsepoker. Bussresan från Lom till Sofia tar ca 3 timmar och vid ankomst ger vi oss ut på rundtur! Vi ser den imponerande Alexander Nevsky-katedralen, en av världens största ortodoxa katedraler. Parlamentshuset som var kommunisternas partihus och regeringshuset är andra sevärdheter vi bekantar oss med. Dagens lunch ombord ersätts av ett lunchpaket. Vi har totalt ungefär 3 timmar i Sofia innan vi åter möter upp båten i Nikopol för middag. Önskar man inte följa med till Sofia kan man spendera dagen ombord. Vi ligger still i Nikopol över natten.

Dag 9: Ruse
Innan frukost lämnar vi Nikopol och vid lunchtid når vi Ruse, Bulgariens femte största stad och landets främsta Donauhamn. Här spenderar vi eftermiddagen och vi ligger still i Ruse över natten. 

Rundtur i Ruse
Nu ska vi utforska Ruse med sina breda avenyer, stora torg och renässans- och barockbyggnader. Ruse bjuder på en härlig blandning av bulgarisk och rumänsk kultur. Vi tittar på stadens främsta sevärdheter.

Dag 10: Oltenita - Cernavoda - utflykt till Bukarest
I gryningen lämnar vi Ruse för att på morgonen nå Oltenita. Efter frukost åker vi på utflykt till Rumäniens huvudstad Bukarest, en myllrande storstad som ibland kallas för Östeuropas ”Lilla Paris” tack vare sin förtjusande Belle-Epoque arkitektur. Den ligger vid floden Dâmbovița och kan stoltsera med världens näst största administrativa byggnad, nämligen Parlamentspalatset. På vår rundtur ser vi också de berömda torgen och Gamla stan. Vi går i land i Oltenita och går framåt kvällningen åter ombord i Cernavoda. Dagens lunch ombord ersätts av ett lunchpaket. Önskar man inte följa med till Bukarest kan man spendera dagen ombord. Vi äter middag tillsammans och ligger still i Cernavoda över natten.

Dag 11: Donaudeltat
I dag väntar enastående upplevelser! Vi hämtas med buss och färdas till det rumänska Donaudeltat öster om Tulcea. Ombord på lokala utflyktsbåtar glider vi ut över det vidsträckta deltaområdet medan vi hänförs av den unika floran och faunan! Dagens lunch ombord ersätts av ett lunchpaket. På kvällen samlas vi i fartygets restaurang för en festlig avskedsmiddag. Vi ligger still i Cernavoda över natten. 

Dag 12: Landstigning i Cernavoda - flyg Bukarest
Efter en sista frukost ombord är det dags att lämna båten och gå i land. Vår buss tar oss till Bukarest och flygplatsen. Efter ett par timmar i luften landar vi på vald flygplats.

 

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00
Boka resan online »

Höjdpunkter

 • En oförglömlig kryssning genom 6 länder
 • Melk, Wien, Budapest, Belgrad, Sofia, Ruse, Bukarest, Donaudeltat
 • Donaukröken och Järnporten
 • Lepenski Vir
 • Helpension under kryssningen

Flygningar

Tid Från Til
Utresa
06:30 Stockholm Amsterdam
09:25 Köpenhamn Amsterdam
11:50 Göteborg München
12:05 Amsterdam München
12:05 Amsterdam München
Hemresa
13:30 Bukarest Frankfurt
13:55 Bukarest Amsterdam
13:55 Bukarest Amsterdam
16:40 Frankfurt Göteborg
17:00 Amsterdam Köpenhamn
17:30 Amsterdam Stockholm
24.08.2024 - 04.09.2024
MS Carmen
Visa mer Visa mindre
Hotell: MS Carmen
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Renoverat och modernt flodkryssningsfartyg som sedan 2023 är nytt i rederiet SijFa Cruises fartygsflotta. Fartyget är systerfartyg med MS Otello och båda har bekväma faciliteter och ger ett fräscht och elegant intryck. Frukost, lunch och middag serveras i den ljusa och inbjudande restaurangen. Om kvällarna umgås man och avnjuter goda drinkar i barloungen på övre däck som är inredd med bekväma sittgrupper i en svart/vit färgskala med varma guldtoner. Vid kryssningar dagtid spenderas tiden bäst på soldäck med solstolar där det bjuds på vacker utsikt. Här uppe finns även en inglasad lounge som har en unik funktion med hydraulik i väggarna som gör att hela rummet kan sänkas så att fartyget kan segla under låga broar. Ombord finns 62 bekväma, stilfulla och ljust inredda hytter i fyra olika kategorier med plats för en till tre personer och som är fördelade över två däck.

 

Hotellet: Flodkryssningsfartyget seglas av det holländska, familjedrivna rederiet SijFa Cruises och har plats till 126 gäster. Ombord finns restaurang och minigym på nedre däck samt reception med liten souvenirshop och loungebar med panoramautsikt på övre däck. Överst finns ett soldäck med solstolar samt en övertäckt lounge. Musikunderhållning på kvällarna. Wi-Fi finns ombord men kan ibland ha instabil mottagning. Centralvärme, luftkonditionering och 220 V.
Våningar: 3
Hiss: Nej, men sittlift finns.
Antal rum: 62
Rummen: Flertalet hytter är dubbelhytter, belägna på nedre- eller övre däck (mot tillägg) vilka är ca 11,8 kvm stora. Hytterna är utrustade med en dubbelsäng (ca 160 cm bred) med läslampor på båda sidor, ett mindre skrivbord med stol, TV, garderob, värdebox (mot deposition), Wi-Fi, vägguttag av både amerikansk och europeisk standard, USB-uttag för laddning samt ett litet badrum med dusch, vask, wc och hårfön. Alla hytter är utsideshytter, belägna över vattenlinjen och har fönster med vita, ribbade träjalusier som skydd för sol och insyn. Hytterna på övre däck har stora fönster, från golv till tak, som är öppningsbara i sidled, så kallad fransk balkong, medan fönstren i hytterna på nedre däck är normalstora och ej öppningsbara. MS Carmen har också några få juniorsviter belägna på övre däck som till största delen skiljer sig från dubbelhytterna genom sin storlek då de är omkring dubbelt så stora, dvs ca 23,8 kvm, och att de har två stora, öppningsbara fönster, s.k. franska balkonger. De har också plats för en liten sitthörna med två stolar och ett litet bord samt ett större badrum. På övre däck finns även två, ca 11,8 kvm stora, trebäddshytter, som till skillnad från övriga hytter på övre däck har ett normalstort, icke öppningsbart fönster och ej s.k. fransk balkong. Trebäddshytterna har en helt annan utformning än övriga hytter och lämpar sig bäst för barn eller smidiga personer. Dessa hytter har två inbyggda våningssängar, på vardera sida om en smal gång, med en nederslaf och två överslafer som nås via stege. Under den ena överslafen finns lite förvaringsutrymme men i övrigt ingen annan möblering men däremot ett litet badrum med dusch, vask, WC och hårfön. Varje säng har TV och europeiskt vägguttag samt individuell ljussättning. Motorljud och vibrationer förekommer generellt i alla hytter men varierar var på båten hytten är belägen och är mest märkbart vid nattseglatser.
Övrigt: MS Carmen byggdes 1995, totalrenoverades 2017 med en uppfräschning våren 2023 och är ca 110 meter långt, ca 11,4 meter brett och har en internationell besättning på 37 man och seglar under holländsk flagg. Rökning är endast tillåten på soldäck. Valutan ombord är Euro men de tar även emot kredit-/bankkort (Visa och MasterCard) dock finns ingen växlingsservice. I högsäsong eller på orter med begränsat antal anläggningsplatser kan fartyget behöva ankra i bredd med andra fartyg. Rullatorer och rullstolar placeras i receptionen och kan ej tas med till hytterna.

Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSSS
Adress: SijFa Cruises B.V., Sluisweg 10, NL-6581 KA MALDEN
Telefon: +31-24-357 20 08

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 24.08.2024
Ankomst: 04.09.2024
Dagar: 12 dagar
Avresa från: ARN, GOT, CPH
Pris från: 29.995:-

Priset inkluderar

Flygresa till München samt hem från Bukarest, flygskatter och flygplatsavgifter, busstransfer flygplatsen - kryssningsfartyget t/r, bussrundresa med Scandoramaguide, 11 övernattningar i dubbelhytt på nedre däck, 11 frukostar, 10 luncher (varav lunchpaket dag 3, 8, 10 och 11), 11 middagar, 1 måltidsdryck (öl, vin, läsk, mineralvatten) till luncherna och middagarna ombord på fartyget, utflykter enligt dagsprogram (exkl. angivna avgifter & entréer), lokalguide

Bra att veta
Det är brukligt att visa uppskattning för båtens besättning genom att lämna dricks. På denna kryssning förväntas ca 165 euro per dubbelhytt i dricks.

Ändrat vattenstånd kan innebära ändrad resrutt eller i vissa fall omöjliggöra kryssning på delar av floden. Scandorama förbehåller sig i sådana fall rätten att justera resrutten efter de nya förhållandena.

Uppskattad kostnad för de i dagsprogrammet angivna arrangemangen mot avgift (som ej måste förbokas) är ca 25 euro.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)
Ungersk forint (HUF)
Serbisk dinar (RSD)
Bulgarisk lev (BGN)
Rumänsk reu (RON)


Tillval:
Resa och utflykter enligt dagsprogram (exkl. avgifter & entréer): Ingår
Wienerkonsert: 690:-

 

Rumstyper:

Dubbelhytt på övre däck för eget bruk och enkelrum. Måltider enligt program 52.895:-
Dubbelhytt på nedre däck för eget bruk och enkelrum. Måltider enligt program 48.495:-
Dubbelhytt på nedre däck. Måltider enligt program 29.995:-
Juniorsvit på övre däck. Måltider enligt program 42.095:-
Dubbelhytt på övre däck. Måltider enligt program 34.395:-


Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 24.08.2024
Ankomst: 04.09.2024
Dagar: 12 dagar
Avresa från: ARN, GOT, CPH
Pris från: 29.995:-

Bilder - Donaukryssning till Svarta havet ✈

Fler bilder
Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 24.08.2024
Ankomst: 04.09.2024
Dagar: 12 dagar
Avresa från: ARN, GOT, CPH
Pris från: 29.995:-

Visa mindre
 Ledig
 På förfrågan
augean

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få nyheter och tips från vår resevärld.