Telefon 040-600 00 00   Måndag till fredag kl. 9-16

Om din flygresa


Till ett stort antal destinationer har vi resor med reguljärflyg från Köpenhamn/Kastrup, Stockholm/Arlanda, Stockholm/Bromma, Göteborg/Landvetter och Oslo/Gardermoen. Vänligen, se under respektive resmål.

PASS, FLYGDOKUMENT OCH BAGAGE
Tidtabellerna kan ändras mellan bokning och avresa. För exakta flygtider och bagageregler, se ditt flygdokument som du får ca en vecka före avresa. Kontrollera att stavningen av ditt namn på biljetten är densamma som i ditt pass – det ligger på resenärens ansvar att detta är helt korrekt. Du kan nekas ombordstigning om inte uppgifterna stämmer. Vid ändring av felstavat namn uppgår kostnaden till vad flygbolaget tar ut, vilken varierar mellan de olika bolagen. Kontrollera i god tid före avresa att ditt pass är giltigt för hela utlandsvistelsen. Kraven från olika länder förändras kontinuerligt och säkrast är att ha ett pass som är giltigt i minst 6 månader efter hemresedatum.

INCHECKNING FLYGPLATS
Vi rekommenderar incheckning senast två timmar före flygets avgång. Du får alltid ha med dig en väska på minst 20 kg samt ett litet handbagage. Ombord kan du handla mat och dryck, utbudet varierar beroende på vart du ska flyga.

ANKOMST OCH TRANSFER TILL HOTELL
Vid ankomst till destinationsflygplatsen hämtar du ditt bagage och går ut i ankomsthallen där vår representant möter upp. På vissa resor ankommer resenärerna med olika flygförbindelser som kan ha skilda tidtabeller. Detta kan medföra viss väntetid i samband med ankomst och hemresa. Beroende på vilken flygförbindelse din Scandoramaguide är bokad på kan vi inte garantera full guideservice hela ankomst- respektive avresedagen.

IN-/UTCHECKNING HOTELL
Incheckning på hotell sker i regel från kl. 15 på ankomstdagen. Utcheckning på avresedagen sker i regel senast kl. 10. Om flyget landar sent ankomstkvällen serveras ingen middag på hotellet. Om flyget hem avgår på morgonen/förmiddagen och transfern till flygplatsen avgår före kl. 07.30 hinner man oftast inte äta frukost på hotellet på hemresemorgonen. I dessa fall utgår den inkluderade middagen/frukosten.

BUSSAR PÅ DESTINATIONEN
På våra flygresor använder vi oss av inhemska helturistbussar och chaufförer. Komforten och utrustningen på dessa bussar kan avvika från Scandoramas komfortbussar. Exempelvis är toaletter ombord ej lika vanligt förekommande.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få nyheter och tips från vår resevärld.