Telefon 040-600 00 00   Måndag till fredag kl. 9-16

Guider och chaufförer

– FÅ PERSONLIG SERVICE VARJE DAG

Engagerade, kunniga & pålästa. Med kunskap, hjärta och själ.

Våra erfarna och engagerade Scandoramaguider sätter guldkant på din resa och ser till att du är i goda händer. Så du kan fokusera på att njuta av semestern.

När du reser med våra Scandoramaguider kan du vara säker på en sak: du kommer att få de bästa och mest engagerade guiderna som finns. Med sitt stora engagemang, sin kunskap och passion berikar de din resa och visar dig sina guldkorn. De känner till resmålets alla höjdpunkter och ser till så att du får se de vackraste vyerna och äta den godaste maten. Dessutom tar de hand om allt det praktiska och finns där om du har frågor eller vill ha tips. Du är helt enkelt i goda händer från start till mål.

Visste du att...

...vi utbildar alla våra guider själva? Resultatet är inte bara guider som har rätt kunskap, erfarenhet och engagemang – utan eldsjälar som brinner för det de gör med expertkunskap kring sina resmål. Det är därför som Scandoramaguiderna bara finns hos oss.

 

Våra guider är noga utvalda:

• De har anknytning till resmålet.
• De kan resmålets historia, kultur och förstår samhället.
• De har alla gått Scandoramas egen guideutbildning.
• De har arbetat i många år med service.
 

 


IVO PAROLIN

SCANDORAMAGUIDE

Vilket är ditt bästa tips för den som ska resa? Mitt bästa tips är att resa som Marco Polo gjorde till Kina – med öppet sinne och själ och att älska det som är annorlunda, det berikar oss.

”Vi fick mer guidning än vad jag tror är möjligt att begära, samt en underbar människokännare som gjorde att vår drömresa, just blev till en drömresa.”
– Eva-Liz Persson


CHRISTINE OLSSON

SCANDORAMAGUIDE

Vad är det roligaste med att vara guide? Att man hela tiden lär sig nya saker. Anledningen till att jag själv har rest runt i världen är för att jag är en hejdundrande nyfiken person. I det här jobbet får jag verkligen gräva ner mig på djupet i olika länder. Utdelningen kommer när jag slutligen får möjlighet att få mina resenärer lika intresserade som jag själv är.

”Vår guide gjorde inte bara resmålet intressant utan hela vägen dit. Det blev inte en transportsträcka, utan en upplevelse genom Europa.”
– Kristin Forsberg

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– VÅR TRYGGHET - VÅRA CHAUFFÖRER 

Du kan alltid känna dig trygg med våra chaufförer bakom ratten.

Många års erfarenhet och med ett leende på läpparna är de tillsammans med vår Scandoramaguide ett härligt team. De rattar dig fram på Autobahn, under rusningstrafik i Paris samt på smala vägar i Alperna. Givetvis har alla förare den grundläggande utbildning som krävs i form av YKB (yrkeskompetensbevis). Vår målsättning är också att samtliga av våra förare som kör Scandoramas komfortbussar skall ha genomgått Bergkvarabuss egna interna utbildningsprogram som är anpassat för beställningsförare, Bussförarakademin. På så sätt säkerställer vi att våra förare är väl rustade för alla sorters uppdrag och besitter den kompetens som krävs.

 

 

Bussförarakademin innehåller fem viktiga byggstenar:

• Kundbemötande: Uppförande, klädsel, varumärkeshantering.
• Fordon: Teknisk kunskap, skötsel, handlande vid fel och skador.
• Körning: Säker körning, ekonomisk körning, olika trafikkulturer, anpassning i trafiken. 
• Säkerhet: HLR, första hjälpen, brand, utrymning, rutiner vid olyckor.
• Regler: Rör- och vilotider, planering av körning, pappersdokumentation.
 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få nyheter och tips från vår resevärld.