Telefon 040-600 00 00   Måndag till fredag kl. 9-13
Beskrivning
Visa karta
Visa väder

Rom med Florens & Venedig ✈

Med flyg till Italien samt bussresa mellan städerna får vi uppleva underbara landskap


      Höjdpunkter!

 • Innehållsrika stadsrundturer
 • Forum Romanum i Rom
 • Folklivet i Florens
 • Vingårdsmiddag i Chianti Classico
 • Gondoltur i Venedig
   
FLYGRESA - Italien - Storstad, Rundresa flyg & buss - 8 dagar

Rom med Florens & Venedig

Med flyg till Italiensamt bussresa mellan städerna får vi uppleva underbara landskap, ta del av några av världens största konstskatter, fascineras av folklivet och njuta av kokkonst och viner i världsklass. Det antika Rom, en stad där historiska kulturskatter slåss om uppmärksamheten med moderna modehus och trendiga barer. För att inte tala om alla mysiga gränder, livliga marknader och väldoftande restauranger. Dessutom praktfulla sevärdheter som Forum Romanum, Spanska trappan, Fontana di Trevi och Peterskyrkan. Konststaden Florens är berömd över hela världen och regionen Toscana anses vara den ultimata, här finns allt för alla - praktfulla historiska byggnader, världsberömd konst, natursköna vyer och ett delikat kök. I Venedig väntar Markusplatsen, Suckarnas bro och Kampanilen. Vi njuter av atmosfären i denna unika stad som mot alla odds har överlevt Adriatiska havets angrepp. Stadens historiska centrum är uppbyggd på träpelare och rymmer konstskatter och arkitektur som vi inte finner någon annanstans i världen. Tre underbara städer på en och samma resa. Det här är Italien när det är som bäst!

 

Nedan ser du en detaljerad väderprognos för de följande 6 dagarna.

Fredag
Soligt och klart väder
Soligt och klart väder
34 °C
23 °C
0,0 mm.
2,6 m/s
syd
Lördag
Soligt och klart väder
Soligt och klart väder
34 °C
22 °C
0,0 mm.
2,1 m/s
sydväst
Söndag
Delvis molnigt
Delvis molnigt
34 °C
25 °C
0,0 mm.
5,8 m/s
sydöst
Måndag
Delvis molnigt
Delvis molnigt
33 °C
24 °C
0,9 mm.
1,7 m/s
nordöst
Tisdag
Delvis molnigt
Delvis molnigt
34 °C
24 °C
0,0 mm.
1,3 m/s
nordöst
Onsdag
Lätt molnigt
Lätt molnigt
34 °C
22 °C
0,0 mm.
1,5 m/s
sydöst

Avresedatum

24.08.2024 31.08.2024   8 dagar 12.495:- ARN, CPH Visa mer
Reseplan
Hotell
Prisinfo
Bilder

Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Flyg till Rom
Vi lämnar Skandinavien och landar i den italienska huvudstaden där vår transferbuss kör oss till Hotel Archimede i centrum. På kvällen samlas vi för en trevlig gemensam middag på en restaurang i närheten av hotellet. 

Dag 2-3: Rom 

Stadsrundtur i Rom med Vatikanstaten
Vi gör en innehållsrik och omfattande stadsrundtur med klassiska sevärdheter som änglaborgen Castel Sant Angelo, Piazza Navona, Pantheon, Trevifontänen och Spanska trappan. Efter lunch fortsätter vi till Vatikanstaten där vi får möjlighet att på egen hand utforska världens största kyrkobyggnad, Peterskyrkan. Utflykten genomförs mestadels till fots.

Roma bella notte
I afton beger vi oss ut på en tur i kvällsupplysta Rom och får en inblick i Roms tvåtusenåriga historia. Vi ser några av stadens berömda sevärdheter innan vi sedan tar oss till den legendariska stadsdelen Trastevere för att besöka en trevlig restaurang i genuin miljö. Här njuter vi av det italienska köket medan musikens sköna toner sätter guldkant på kvällen. Middag mot avgift.

Antika Rom med Forum Romanum & Colosseum
I dag ska vi tillsammans med vår lokalguide lära känna det antika Rom. Vi besöker Capitolium, en av Roms sju kullar, och ser Forum Romanum som var romarrikets bultande hjärta. Vi ser Kejsartorgen och Trajanuskolonnen innan vi avslutar vid Colosseum. Gladiatorspelen i antikens Rom var en unik företeelse i historien som fortfarande fascinerar oss moderna människor. 50 000 romare och deras kejsare kunde se gladiatorer som kämpade på arenan och i dag kommer vi att få höra mer om detta. Vi beskådar Colosseum från utsidan. 
Pga. förändrade biljettrutiner kommer vi ej besöka Forum Romanum. 

Dag 4: Rom - Pienza - Florens
Vi lämnar regionen Lazio och färdas norrut mot Toscana, en region i mellersta Italien som av många räknas som en av de vackraste och förmodligen också den mest välkända. Högt uppe på en kulle bland vingårdar och olivlundar reser sig silhuetten av den historiska renässansstaden Pienza som vi passar på att besöka. Den orörda lilla staden är som gjord för strövtåg och lockar dessutom med underbara vyer över Val d’Orcias vackra landskap. Vårt mål för dagen är Florens, Toscanas huvudort som är berömd över hela världen för sina konstskatter. Ett stort antal renässanskonstnärer och författare härstammar härifrån och verkade här under sin storhetstid, till exempel Leonardo da Vinci, Michelangelo och Dante. Arkitekter har skapat praktverk som katedralen Santa Maria del Fiore och Palazzo Vecchio. Vi checkar in på Hotel Mirage som serverar middag på kvällen.

Dag 5: Florens 

Stadspromenad i Florens
Följ med på en innehållsrik och intressant rundtur i denna fascinerande stad som är en blandning av pulserande gator, charmiga gränder, torg och många berömda och magnifika byggnader. Vi går på upptäcktsfärd bland ­sevärdheter som Piazza della Signoria, Santa Maria del Fiore, Dantes kvarter, Ponte Vecchio och fler därtill.

Middag på vingård i Chianti Classico
Vi inleder med Piazzale Michelangelo varifrån vi beundrar den vackra vyn över Florens. I ett härligt landskap, med en fantastisk utsikt över Chiantiområdet där några av Italiens absolut främsta viner framställs, väntar sedan vår vingård. Vi blir visade runt på gården innan vi slår oss ned och äter en god middag tillsammans. Till maten provar vi gårdens vin som vi även har möjlighet att köpa med oss hem. Mot avgift.

Dag 6: Florens - Venedig
Vi lämnar renässansens Florens och reser vidare till en av världens mest sägenomspunna städer, Venedig. Vi checkar in på Elite Hotel i Mestre, på Venedigs fastland, och gör oss redo för att upptäcka unika Venedig, lagunens drottning. 

Gondoltur i historiska Venedig
Att åka gondol på kvällen i Venedig är en magisk upplevelse! I maklig takt tar gondolen med oss genom underbart vackra kanalgränder. Som en saga! Vi fortsätter till en trevlig restaurang för en gemensam middag. En härlig introduktion till Venedig! Mot avgift.

Dag 7: Venedig

Promenad i Venedig
Till magnifika Markusplatsen tar vi oss med tåg och båt (mot avgift). Vi har gott om tid att insupa stämningen bland smäktande gondoler och klassiska sevärdheter som Dogepalatset, Markuskyrkan och Suckarnas bro. Vår kunniga guide berättar om stadens unika historia och visar oss de intressanta och vackra sevärdheterna under en gemensam promenad. 

Dag 8: Flyg från Venedig
Vi tar oss snabbt och smidigt till flygplatsen utanför Venedig och efter bara ett par timmar är vi tillbaka i Skandinavien med fantastiska minnen av Italien.

 

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00
Boka resan online »

Höjdpunkter

 • Innehållsrika stadsrundturer
 • Forum Romanum i Rom
 • Folklivet i Florens
 • Vingårdsmiddag i Chianti Classico
 • Gondoltur i Venedig

Flygningar

Tid Från Til
Utresa
07:00 Stockholm Rom
07:05 Köpenhamn Rom
07:05 Köpenhamn Rom
Hemresa
14:10 Venedig Köpenhamn
14:10 Venedig Köpenhamn
14:45 Venedig Wien
17:05 Wien Stockholm
24.08.2024 - 27.08.2024
Hotel Archimede, Rom
Visa mer Visa mindre
Hotell: Hotel Archimede, Rom
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Trevligt hotell med mycket centralt läge. En perfekt utgångspunkt för att utforska Rom.

Hotellet: På hotellet finns frukostmatsal och en elegant lobby.
Våningar: 5
Hiss: Ja, dock ej till alla våningar. En del trappsteg och trappavsatser förekommer.
Läge: Utmärkt läge i närheten av centralstationen Roma Termini. Det centrala läget gör att bussen ej kan köra ända fram till entrén, utan det blir en promenad på ca 300 meter.
Antal rum: 155
Rummen: Bekväma mindre till medelstora rum med bad/dusch, wc, TV, telefon och hårfön.
Övrigt: Hotellet tillhör hotellkedjan Raeli som har flera hotell i centrala Rom, det kan det därför förekomma att gruppen flyttas till andra hotell. 
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSSS
Adress: Via dei Mille 19, IT-00185 ROM
Telefon: +39-06-444 00 33

27.08.2024 - 29.08.2024
Hotel Mirage, Florens
Visa mer Visa mindre
Hotell: Hotel Mirage, Florens
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Funktionellt men till åren kommet hotell i klassisk italiensk stil. Hotellet har en renoverad lobby med en kungsblå matta som leder fram till receptionen. I lobbyn finns också en bar där du kan slå dig ner i de blåa skinnsofforna med något att dricka. Hotellet har även en restaurang med stora fönster. Enkla, äldre mellanstora rum. Beläget nära flygplatsen i Florens utkant med busshållplats i närheten.

Hotellet: Restaurang och lobbybar.
Våningar: 8
Hiss: Ja
Läge: Beläget i ett förortsområde nära järnväg, ca 2 km från flygplatsen och ca 5,5 km från hjärtat av Florens historiska stadskärna. Lokal genomfartstrafik.
Antal rum: 
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, Wi-Fi och luftkonditionering (under högsäsong). Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, förekommer.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS
Adress: Via Francesco Baracca 231/18, IT-50127 FLORENS
Telefon: +39-055-35 20 11

29.08.2024 - 31.08.2024
Elite Hotel, Mestre-Venedig
Visa mer Visa mindre
Hotell: Elite Hotel, Mestre-Venedig
Hotellets webbplats: Link
Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 24.08.2024
Ankomst: 31.08.2024
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN, CPH
Pris från: 12.495:-

Priset inkluderar

Flygresa till Rom samt hem från Venedig, flygskatter och flygplatsavgifter, busstransfer flygplatsen - hotellet t/r, bussrundresa med Scandoramaguide, 7 övernattningar i dubbelrum, 7 frukostar, 2 middagar, utflykter enligt dagsprogram (exkl. angivna avgifter & entréer), lokalguide på utflykten Antika Rom

Bra att veta

Om flyget landar sent ankomstkvällen serveras ingen middag.

Uppskattad kostnad för de i dagsprogrammet angivna arrangemangen mot avgift är ca 175 euro.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)


Tillval:
Resa och utflykter enligt dagsprogram (exkl. avgifter & entréer): Ingår

 

Rumstyper:

Enkelrum. Måltider enligt program 15.490:-
Dubbelrum. Måltider enligt program 12.495:-
Dubbelrum med extrabädd. Måltider enligt program 12.495:-


Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 24.08.2024
Ankomst: 31.08.2024
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN, CPH
Pris från: 12.495:-

Bilder - Rom med Florens & Venedig ✈

Fler bilder
Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 24.08.2024
Ankomst: 31.08.2024
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN, CPH
Pris från: 12.495:-

Visa mindre
07.09.2024 14.09.2024   8 dagar 13.495:- ARN, GOT, CPH Visa mer
Reseplan
Hotell
Prisinfo
Bilder

Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Flyg till Rom
Vi lämnar Skandinavien och landar i den italienska huvudstaden där vår transferbuss kör oss till Hotel Archimede i centrum. På kvällen samlas vi för en trevlig gemensam middag på en restaurang i närheten av hotellet. 

Dag 2-3: Rom 

Stadsrundtur i Rom med Vatikanstaten
Vi gör en innehållsrik och omfattande stadsrundtur med klassiska sevärdheter som änglaborgen Castel Sant Angelo, Piazza Navona, Pantheon, Trevifontänen och Spanska trappan. Efter lunch fortsätter vi till Vatikanstaten där vi får möjlighet att på egen hand utforska världens största kyrkobyggnad, Peterskyrkan. Utflykten genomförs mestadels till fots.

Roma bella notte
I afton beger vi oss ut på en tur i kvällsupplysta Rom och får en inblick i Roms tvåtusenåriga historia. Vi ser några av stadens berömda sevärdheter innan vi sedan tar oss till den legendariska stadsdelen Trastevere för att besöka en trevlig restaurang i genuin miljö. Här njuter vi av det italienska köket medan musikens sköna toner sätter guldkant på kvällen. Middag mot avgift.

Antika Rom med Forum Romanum & Colosseum
I dag ska vi tillsammans med vår lokalguide lära känna det antika Rom. Vi besöker Capitolium, en av Roms sju kullar, och ser Forum Romanum som var romarrikets bultande hjärta. Vi ser Kejsartorgen och Trajanuskolonnen innan vi avslutar vid Colosseum. Gladiatorspelen i antikens Rom var en unik företeelse i historien som fortfarande fascinerar oss moderna människor. 50 000 romare och deras kejsare kunde se gladiatorer som kämpade på arenan och i dag kommer vi att få höra mer om detta. Vi beskådar Colosseum från utsidan. 
Pga. förändrade biljettrutiner kommer vi ej besöka Forum Romanum. 

Dag 4: Rom - Pienza - Florens
Vi lämnar regionen Lazio och färdas norrut mot Toscana, en region i mellersta Italien som av många räknas som en av de vackraste och förmodligen också den mest välkända. Högt uppe på en kulle bland vingårdar och olivlundar reser sig silhuetten av den historiska renässansstaden Pienza som vi passar på att besöka. Den orörda lilla staden är som gjord för strövtåg och lockar dessutom med underbara vyer över Val d’Orcias vackra landskap. Vårt mål för dagen är Florens, Toscanas huvudort som är berömd över hela världen för sina konstskatter. Ett stort antal renässanskonstnärer och författare härstammar härifrån och verkade här under sin storhetstid, till exempel Leonardo da Vinci, Michelangelo och Dante. Arkitekter har skapat praktverk som katedralen Santa Maria del Fiore och Palazzo Vecchio. Vi checkar in på Hotel Mirage som serverar middag på kvällen.

Dag 5: Florens 

Stadspromenad i Florens
Följ med på en innehållsrik och intressant rundtur i denna fascinerande stad som är en blandning av pulserande gator, charmiga gränder, torg och många berömda och magnifika byggnader. Vi går på upptäcktsfärd bland ­sevärdheter som Piazza della Signoria, Santa Maria del Fiore, Dantes kvarter, Ponte Vecchio och fler därtill.

Middag på vingård i Chianti Classico
Vi inleder med Piazzale Michelangelo varifrån vi beundrar den vackra vyn över Florens. I ett härligt landskap, med en fantastisk utsikt över Chiantiområdet där några av Italiens absolut främsta viner framställs, väntar sedan vår vingård. Vi blir visade runt på gården innan vi slår oss ned och äter en god middag tillsammans. Till maten provar vi gårdens vin som vi även har möjlighet att köpa med oss hem. Mot avgift.

Dag 6: Florens - Venedig
Vi lämnar renässansens Florens och reser vidare till en av världens mest sägenomspunna städer, Venedig. Vi checkar in på Elite Hotel i Mestre, på Venedigs fastland, och gör oss redo för att upptäcka unika Venedig, lagunens drottning. 

Gondoltur i historiska Venedig
Att åka gondol på kvällen i Venedig är en magisk upplevelse! I maklig takt tar gondolen med oss genom underbart vackra kanalgränder. Som en saga! Vi fortsätter till en trevlig restaurang för en gemensam middag. En härlig introduktion till Venedig! Mot avgift.

Dag 7: Venedig

Promenad i Venedig
Till magnifika Markusplatsen tar vi oss med tåg och båt (mot avgift). Vi har gott om tid att insupa stämningen bland smäktande gondoler och klassiska sevärdheter som Dogepalatset, Markuskyrkan och Suckarnas bro. Vår kunniga guide berättar om stadens unika historia och visar oss de intressanta och vackra sevärdheterna under en gemensam promenad. 

Dag 8: Flyg från Venedig
Vi tar oss snabbt och smidigt till flygplatsen utanför Venedig och efter bara ett par timmar är vi tillbaka i Skandinavien med fantastiska minnen av Italien.

 

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00
Boka resan online »

Höjdpunkter

 • Innehållsrika stadsrundturer
 • Forum Romanum i Rom
 • Folklivet i Florens
 • Vingårdsmiddag i Chianti Classico
 • Gondoltur i Venedig

Flygningar

Tid Från Til
Utresa
06:10 Göteborg Amsterdam
06:30 Stockholm Amsterdam
07:05 Köpenhamn Rom
07:05 Köpenhamn Rom
07:05 Köpenhamn Rom
09:35 Amsterdam Rom
09:35 Amsterdam Rom
Hemresa
11:40 Venedig Amsterdam
11:40 Venedig Amsterdam
14:10 Venedig Köpenhamn
14:10 Venedig Köpenhamn
14:10 Venedig Köpenhamn
14:40 Amsterdam Stockholm
16:20 Amsterdam Göteborg
07.09.2024 - 10.09.2024
Hotel Archimede, Rom
Visa mer Visa mindre
Hotell: Hotel Archimede, Rom
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Trevligt hotell med mycket centralt läge. En perfekt utgångspunkt för att utforska Rom.

Hotellet: På hotellet finns frukostmatsal och en elegant lobby.
Våningar: 5
Hiss: Ja, dock ej till alla våningar. En del trappsteg och trappavsatser förekommer.
Läge: Utmärkt läge i närheten av centralstationen Roma Termini. Det centrala läget gör att bussen ej kan köra ända fram till entrén, utan det blir en promenad på ca 300 meter.
Antal rum: 155
Rummen: Bekväma mindre till medelstora rum med bad/dusch, wc, TV, telefon och hårfön.
Övrigt: Hotellet tillhör hotellkedjan Raeli som har flera hotell i centrala Rom, det kan det därför förekomma att gruppen flyttas till andra hotell. 
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSSS
Adress: Via dei Mille 19, IT-00185 ROM
Telefon: +39-06-444 00 33

10.09.2024 - 12.09.2024
Hotel Mirage, Florens
Visa mer Visa mindre
Hotell: Hotel Mirage, Florens
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Funktionellt men till åren kommet hotell i klassisk italiensk stil. Hotellet har en renoverad lobby med en kungsblå matta som leder fram till receptionen. I lobbyn finns också en bar där du kan slå dig ner i de blåa skinnsofforna med något att dricka. Hotellet har även en restaurang med stora fönster. Enkla, äldre mellanstora rum. Beläget nära flygplatsen i Florens utkant med busshållplats i närheten.

Hotellet: Restaurang och lobbybar.
Våningar: 8
Hiss: Ja
Läge: Beläget i ett förortsområde nära järnväg, ca 2 km från flygplatsen och ca 5,5 km från hjärtat av Florens historiska stadskärna. Lokal genomfartstrafik.
Antal rum: 
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, Wi-Fi och luftkonditionering (under högsäsong). Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, förekommer.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS
Adress: Via Francesco Baracca 231/18, IT-50127 FLORENS
Telefon: +39-055-35 20 11

12.09.2024 - 14.09.2024
Elite Hotel, Mestre-Venedig
Visa mer Visa mindre
Hotell: Elite Hotel, Mestre-Venedig
Hotellets webbplats: Link
Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 07.09.2024
Ankomst: 14.09.2024
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN, GOT, CPH
Pris från: 13.495:-

Priset inkluderar

Flygresa till Rom samt hem från Venedig, flygskatter och flygplatsavgifter, busstransfer flygplatsen - hotellet t/r, bussrundresa med Scandoramaguide, 7 övernattningar i dubbelrum, 7 frukostar, 2 middagar, utflykter enligt dagsprogram (exkl. angivna avgifter & entréer), lokalguide på utflykten Antika Rom

Bra att veta

Om flyget landar sent ankomstkvällen serveras ingen middag.

Uppskattad kostnad för de i dagsprogrammet angivna arrangemangen mot avgift är ca 175 euro.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)


Tillval:
Resa och utflykter enligt dagsprogram (exkl. avgifter & entréer): Ingår
Flyg: Flyg utresa GOT: 1.000:-
Flyg: Flyg utresa CPH: 600:-

 

Rumstyper:

Enkelrum. Måltider enligt program 16.490:-
Dubbelrum. Måltider enligt program 13.495:-
Dubbelrum med extrabädd. Måltider enligt program 13.495:-


Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 07.09.2024
Ankomst: 14.09.2024
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN, GOT, CPH
Pris från: 13.495:-

Bilder - Rom med Florens & Venedig ✈

Fler bilder
Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 07.09.2024
Ankomst: 14.09.2024
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN, GOT, CPH
Pris från: 13.495:-

Visa mindre
05.10.2024 12.10.2024   8 dagar 12.995:- ARN, CPH, OSL Visa mer
Reseplan
Hotell
Prisinfo
Bilder

Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Flyg till Rom
Vi lämnar Skandinavien och landar i den italienska huvudstaden där vår transferbuss kör oss till Hotel Archimede i centrum. På kvällen samlas vi för en trevlig gemensam middag på en restaurang i närheten av hotellet. 

Dag 2-3: Rom 

Stadsrundtur i Rom med Vatikanstaten
Vi gör en innehållsrik och omfattande stadsrundtur med klassiska sevärdheter som änglaborgen Castel Sant Angelo, Piazza Navona, Pantheon, Trevifontänen och Spanska trappan. Efter lunch fortsätter vi till Vatikanstaten där vi får möjlighet att på egen hand utforska världens största kyrkobyggnad, Peterskyrkan. Utflykten genomförs mestadels till fots.

Roma bella notte
I afton beger vi oss ut på en tur i kvällsupplysta Rom och får en inblick i Roms tvåtusenåriga historia. Vi ser några av stadens berömda sevärdheter innan vi sedan tar oss till den legendariska stadsdelen Trastevere för att besöka en trevlig restaurang i genuin miljö. Här njuter vi av det italienska köket medan musikens sköna toner sätter guldkant på kvällen. Middag mot avgift.

Antika Rom med Forum Romanum & Colosseum
I dag ska vi tillsammans med vår lokalguide lära känna det antika Rom. Vi besöker Capitolium, en av Roms sju kullar, och ser Forum Romanum som var romarrikets bultande hjärta. Vi ser Kejsartorgen och Trajanuskolonnen innan vi avslutar vid Colosseum. Gladiatorspelen i antikens Rom var en unik företeelse i historien som fortfarande fascinerar oss moderna människor. 50 000 romare och deras kejsare kunde se gladiatorer som kämpade på arenan och i dag kommer vi att få höra mer om detta. Vi beskådar Colosseum från utsidan. 
Pga. förändrade biljettrutiner kommer vi ej besöka Forum Romanum. 

Dag 4: Rom - Pienza - Florens
Vi lämnar regionen Lazio och färdas norrut mot Toscana, en region i mellersta Italien som av många räknas som en av de vackraste och förmodligen också den mest välkända. Högt uppe på en kulle bland vingårdar och olivlundar reser sig silhuetten av den historiska renässansstaden Pienza som vi passar på att besöka. Den orörda lilla staden är som gjord för strövtåg och lockar dessutom med underbara vyer över Val d’Orcias vackra landskap. Vårt mål för dagen är Florens, Toscanas huvudort som är berömd över hela världen för sina konstskatter. Ett stort antal renässanskonstnärer och författare härstammar härifrån och verkade här under sin storhetstid, till exempel Leonardo da Vinci, Michelangelo och Dante. Arkitekter har skapat praktverk som katedralen Santa Maria del Fiore och Palazzo Vecchio. Vi checkar in på Hotel Mirage som serverar middag på kvällen.

Dag 5: Florens 

Stadspromenad i Florens
Följ med på en innehållsrik och intressant rundtur i denna fascinerande stad som är en blandning av pulserande gator, charmiga gränder, torg och många berömda och magnifika byggnader. Vi går på upptäcktsfärd bland ­sevärdheter som Piazza della Signoria, Santa Maria del Fiore, Dantes kvarter, Ponte Vecchio och fler därtill.

Middag på vingård i Chianti Classico
Vi inleder med Piazzale Michelangelo varifrån vi beundrar den vackra vyn över Florens. I ett härligt landskap, med en fantastisk utsikt över Chiantiområdet där några av Italiens absolut främsta viner framställs, väntar sedan vår vingård. Vi blir visade runt på gården innan vi slår oss ned och äter en god middag tillsammans. Till maten provar vi gårdens vin som vi även har möjlighet att köpa med oss hem. Mot avgift.

Dag 6: Florens - Venedig
Vi lämnar renässansens Florens och reser vidare till en av världens mest sägenomspunna städer, Venedig. Vi checkar in på Elite Hotel i Mestre, på Venedigs fastland, och gör oss redo för att upptäcka unika Venedig, lagunens drottning. 

Gondoltur i historiska Venedig
Att åka gondol på kvällen i Venedig är en magisk upplevelse! I maklig takt tar gondolen med oss genom underbart vackra kanalgränder. Som en saga! Vi fortsätter till en trevlig restaurang för en gemensam middag. En härlig introduktion till Venedig! Mot avgift.

Dag 7: Venedig

Promenad i Venedig
Till magnifika Markusplatsen tar vi oss med tåg och båt (mot avgift). Vi har gott om tid att insupa stämningen bland smäktande gondoler och klassiska sevärdheter som Dogepalatset, Markuskyrkan och Suckarnas bro. Vår kunniga guide berättar om stadens unika historia och visar oss de intressanta och vackra sevärdheterna under en gemensam promenad. 

Dag 8: Flyg från Venedig
Vi tar oss snabbt och smidigt till flygplatsen utanför Venedig och efter bara ett par timmar är vi tillbaka i Skandinavien med fantastiska minnen av Italien.

 

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00
Boka resan online »

Höjdpunkter

 • Innehållsrika stadsrundturer
 • Forum Romanum i Rom
 • Folklivet i Florens
 • Vingårdsmiddag i Chianti Classico
 • Gondoltur i Venedig

Flygningar

Tid Från Til
Utresa
06:00 Stockholm Köpenhamn
06:00 Oslo Köpenhamn
07:55 Köpenhamn Rom
07:55 Köpenhamn Rom
07:55 Köpenhamn Rom
Hemresa
10:50 Venedig Köpenhamn
10:50 Venedig Köpenhamn
10:50 Venedig Köpenhamn
15:30 Köpenhamn Stockholm
15:30 Köpenhamn Oslo
05.10.2024 - 08.10.2024
Hotel Archimede, Rom
Visa mer Visa mindre
Hotell: Hotel Archimede, Rom
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Trevligt hotell med mycket centralt läge. En perfekt utgångspunkt för att utforska Rom.

Hotellet: På hotellet finns frukostmatsal och en elegant lobby.
Våningar: 5
Hiss: Ja, dock ej till alla våningar. En del trappsteg och trappavsatser förekommer.
Läge: Utmärkt läge i närheten av centralstationen Roma Termini. Det centrala läget gör att bussen ej kan köra ända fram till entrén, utan det blir en promenad på ca 300 meter.
Antal rum: 155
Rummen: Bekväma mindre till medelstora rum med bad/dusch, wc, TV, telefon och hårfön.
Övrigt: Hotellet tillhör hotellkedjan Raeli som har flera hotell i centrala Rom, det kan det därför förekomma att gruppen flyttas till andra hotell. 
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSSS
Adress: Via dei Mille 19, IT-00185 ROM
Telefon: +39-06-444 00 33

08.10.2024 - 10.10.2024
Hotel Mirage, Florens
Visa mer Visa mindre
Hotell: Hotel Mirage, Florens
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Funktionellt men till åren kommet hotell i klassisk italiensk stil. Hotellet har en renoverad lobby med en kungsblå matta som leder fram till receptionen. I lobbyn finns också en bar där du kan slå dig ner i de blåa skinnsofforna med något att dricka. Hotellet har även en restaurang med stora fönster. Enkla, äldre mellanstora rum. Beläget nära flygplatsen i Florens utkant med busshållplats i närheten.

Hotellet: Restaurang och lobbybar.
Våningar: 8
Hiss: Ja
Läge: Beläget i ett förortsområde nära järnväg, ca 2 km från flygplatsen och ca 5,5 km från hjärtat av Florens historiska stadskärna. Lokal genomfartstrafik.
Antal rum: 
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, Wi-Fi och luftkonditionering (under högsäsong). Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, förekommer.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS
Adress: Via Francesco Baracca 231/18, IT-50127 FLORENS
Telefon: +39-055-35 20 11

10.10.2024 - 12.10.2024
Elite Hotel, Mestre-Venedig
Visa mer Visa mindre
Hotell: Elite Hotel, Mestre-Venedig
Hotellets webbplats: Link
Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 05.10.2024
Ankomst: 12.10.2024
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN, CPH, OSL
Pris från: 12.995:-

Priset inkluderar

Flygresa till Rom samt hem från Venedig, flygskatter och flygplatsavgifter, busstransfer flygplatsen - hotellet t/r, bussrundresa med Scandoramaguide, 7 övernattningar i dubbelrum, 7 frukostar, 2 middagar, utflykter enligt dagsprogram (exkl. angivna avgifter & entréer), lokalguide på utflykten Antika Rom

Bra att veta

Om flyget landar sent ankomstkvällen serveras ingen middag.

Uppskattad kostnad för de i dagsprogrammet angivna arrangemangen mot avgift är ca 175 euro.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)


Tillval:
Resa och utflykter enligt dagsprogram (exkl. avgifter & entréer): Ingår
Flyg: Flyg utresa OSL: 1.000:-

 

Rumstyper:

Enkelrum. Måltider enligt program 15.990:-
Dubbelrum. Måltider enligt program 12.995:-
Dubbelrum med extrabädd. Måltider enligt program 12.995:-


Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 05.10.2024
Ankomst: 12.10.2024
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN, CPH, OSL
Pris från: 12.995:-

Bilder - Rom med Florens & Venedig ✈

Fler bilder
Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 05.10.2024
Ankomst: 12.10.2024
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN, CPH, OSL
Pris från: 12.995:-

Visa mindre
 Ledig
 På förfrågan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få nyheter och tips från vår resevärld.