Telefon 040-600 00 00   Måndag till fredag kl. 9-16
Beskrivning
Visa karta
Visa väder

Sicilien ✈

Citronlundar, kulturskatter, vulkaner och solens mat. Sandstränder, vingårdar, antika ruiner


      Höjdpunkter!

 • Corleone
 • Vinregionen Sicilien
 • Tempeldalen
 • Syrakusa
   
FLYGRESA - Italien - Rundresa flyg & buss - 8 dagar

Sicilien

Citronlundar, kulturskatter, vulkaner och solens mat. Sandstränder, vingårdar, antika ruiner, gröna berg och byar med ålderstigna byggnader. Sicilien lockar också med ljuvligt blått hav och syditaliensk vardag. Den vibrerande storstaden Palermo har knappt en miljon invånare och är tydligt påverkad av sitt förflutna. Intrycken från styrande kolonisatörer har satt spår i allt från arkitektur till mat. Trapani är huvudort i provinsen med samma namn och påstås ha grundats redan innan grekerna koloniserade Sicilien. Trapanis betydelse som fiskehamn går knappast att överdriva. Den gamla stadsdelen breder ut sig på en halvö och här finner vi ett livligt gatuliv, äldre bebyggelse, flera välbevarade kyrkor och pampiga barockpalats. Agrigentos föregångare, Akragas, anlades under den grekiska eran för två och ett halvt millennium sedan och konkurrerade med Syrakusa om makt och handelsinflytande över södra Sicilien. Precis som överallt på ön är historien närvarande och levande. Vi som önskar får möjlighet att följa med på ett besök till den omtalade Tempeldalen, Siciliens kanske främsta besöksmål! Givetvis ska vi även upptäcka Syrakusa. Lär känna en hänförande, hetlevrad och särpräglad del av Italien på bekvämast tänkbara vis!

Nedan ser du en detaljerad väderprognos för de följande 6 dagarna.

Söndag
Molnigt
Molnigt
11 °C
16 °C
3,8 mm.
3,0 m/s
väst
Måndag

11 °C
12 °C
2,0 mm.
4,1 m/s
väst
Tisdag

9 °C
14 °C
1,1 mm.
2,4 m/s
sydväst
Onsdag
Molnigt
Molnigt
8 °C
13 °C
0,7 mm.
1,5 m/s
väst
Torsdag
Delvis molnigt
Delvis molnigt
10 °C
12 °C
0,0 mm.
1,7 m/s
öst
Fredag
Molnigt
Molnigt
10 °C
13 °C
0,2 mm.
0,7 m/s
sydväst

Avresedatum

02.05.2023 09.05.2023   8 dagar 12.195:- ARN, CPH Visa mer
Reseplan
Hotell
Prisinfo
Bilder

Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Flyg till Palermo
Vi lämnar Skandinavien med flyg och landar utanför Palermo på Medelhavets största ö, Sicilien. Här väntar vår guide och bekväma transferbuss för att ta oss till San Paolo Palace Hotel.

Dag 2: Palermo - Trapani
Vi vaknar upp i Palermo, Siciliens största stad, och nu får vi möjlighet att upptäcka den myllrande sicilianska huvudstaden. Under eftermiddagen lämnar vi Palermo och beger oss till byn Corleone som för alltid blivit odödlig genom filmatiseringen av Mario Puzos mästerverk Gudfadern. Vi besöker det populära museet som skildrar den organiserade brottslighetens historia och njuter samtidigt av de historiska omgivningarna. Trapani på öns västkust är dagens slutmål. Här tar vi in på Crystal Hotel som serverar middag första kvällen.

Stadsrundtur i Palermo
Palermo är en exotisk blandning av olika kulturer och epoker. Vår guide tar oss med på en spännande tur genom staden och vi låter oss imponeras av praktfulla byggnader från barockens tidevarv som samsas med jugendutsmyckad arkitektur. Palazzo Reale, där kungarna som styrde över Sicilien hade sitt säte, är äldre än så och började uppföras redan när ön var en del av det östromerska riket. En liten bit härifrån stöter vi på den mäktiga katedralen som utgör ett sista vilohem för några av de sicilianska monarkerna.
Pris 225:-

Dag 3-4: Trapani 

Högt belägna Erice & vingårdsbesök
Bergsbyn Erice, för länge sedan säte för fruktbarhetsriter, finner vi högt belägen ovanför Siciliens västra kust. Den normandiska borgen ger ett bastant intryck och välbevarade medeltida gränder lockar till spännande promenader. Utsikten härifrån är minst sagt hänförande! Efter lunch besöker vi en trevlig vingård för en inblick i tillverkningen och givetvis får vi provsmaka!
Pris 395:-

Motya & Marsala
Den lilla ön San Pantaleo utanför dagens Marsala utgjorde under namnet Motya en betydelsefull kartagisk handelskoloni för nästan tre tusen år sedan. Lämningarna och konstverken från den här tiden imponerar verkligen på den moderna besökaren. Barockstaden Marsala ståtar med pampiga byggnader och förknippas kanske framförallt med det starka söta vinet som bär stadens namn. Vi tar reda på lite mer om vinet, hur det smaker, hur vi kan använda det till både dryck och i matlagning samt kanske även varför den brittiske amiralen Horatius Nelson ofta nämns i samband med vinet.
Pris 365:-

Dag 5: Trapani - Agrigento
Mätta, nöjda och utvilade tar vi plats i bussen och fortsätter vårt sicilianska äventyr. Dagens första besök förlägger vi till kuststaden Porto Empedocle och unika Scala dei Turchi, vars både historiska och geologiska betydelse är värd att uppmärksamma. Mitt på dagen väntas vi ankomma Agrigento och efter lunch checkar vi in på Hotel Tre Torri där vi äter middag första kvällen. 

Valle dei Templi - Tempeldalen
På en höjd söder om dagens Agrigento ligger Valle dei Templi, Tempeldalen. Av många anses detta vara Siciliens främsta sevärdhet och det mest imponerande ruinområdet med antika grekiska byggnader utanför dagens Grekland. De suggestiva templen med uråldriga doriska kolonner bär på berättelser som kommer att levandegöras för oss när vi vandrar genom det förflutna.
Pris inkl inträde och lokalguide 365:-

Dag 6: Agrigento

Piazza Armerina & Agrigento
Vi beger oss till Piazza Armerina för ett besök i Villa Romana del Casale, ruinerna av en romersk lyxvilla från 300-talet. Dess unika golvmosaiker räknas som de främsta från det romerska riket och skildrar allt från vardagsscener till mytologiska motiv och exotiska landskap. En konstupplevelse utöver det vanliga! Under eftermiddagen skaffar vi oss lite siciliansk småstadskänsla genom att besöka de moderna delarna av Agrigento.
Pris 395:-

Dag 7: Agrigento - Syrakusa
Dagens frukost blir en god start på dagen och sedan sätter vi kurs i sydostlig riktning mot Ragusa, omtalad för storslagen barockarkitektur. Efter lunch anländer vi till Syrakusa och tar in på Hotel Panorama. 

Antika Syrakusa
För drygt två tusen år sedan var Syrakusa en av Medelhavets viktigaste städer. I dag kan vi beundra de imponerande resterna av den antika staden, bland annat Apollontemplet och den välbevarade amfiteatern. I Syrakusas katedral finns minnen av det lokala skyddshelgonet Santa Lucia som led martyrdöden år 304 e.Kr.
Pris inkl lokalguide 295:-

Dag 8: Syrakusa - flyg från Catania
Vårt sicilianska äventyr närmar sig sitt slut och transferbussen hämtar oss för färd till Catanias flygplats. Efter ett par timmar i luften landar vi i Skandinavien med många kära resminnen i bagaget!

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00
Boka resan online »

Höjdpunkter

 • Palermo
 • Corleone
 • Vinregionen Sicilien
 • Tempeldalen
 • Syrakusa

Flygningar

Tid Från Til
Utresa
06:00 Stockholm München
06:10 Köpenhamn München
09:10 München Palermo
Hemresa
11:55 Catania München
17:10 München Köpenhamn
18:40 Catania München
21:30 München Stockholm
02.05.2023 - 03.05.2023
San Paolo Palace Hotel, Palermo
Visa mer Visa mindre
Hotell: San Paolo Palace Hotel, Palermo
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Stort och funktionellt hotell med takterrass och utomhuspool med utsikt över havet.

Hotellet: Bekvämt men något till åren kommet hotell som byggdes 1991 och delvis renoverades senast 2010. Här finns två restauranger, bar och lounge samt en takterrass på 14:e våningen med utomhuspool (öppen ca juni-september, badmössa krävs) och utsikt över havet och den sicilianska kusten.
Våningar: 14
Hiss: Ja
Läge: Beläget nära havet vid Via Messina Marine, en av infartsvägarna som sträcker sig längs kusten och går in till centrala Palermo. Ca 3 km från centrum. Busshållplats finns alldeles i närheten.
Antal rum: 280
Rummen: Medelstora till stora rum med varierande standard, utrustade med dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön, minibar, värdebox och luftkonditionering.
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSS
Adress: Via Messina Marine 91, IT-90123 PALERMO
Telefon: +39-091-621 11 12

03.05.2023 - 06.05.2023
Crystal Hotel, Trapani
Visa mer Visa mindre
Hotell: Crystal Hotel, Trapani
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Modernt och bekvämt hotell beläget på mycket behagligt gångavstånd från Trapanis hjärta och dess hamn.

Hotellet: Byggt 2013. Gruppmatsal, bar och lounge. Värdebox finns att låna i receptionen.  
Våningar: 8
Hiss: Ja
Läge: Mycket centralt beläget, nära till det mesta.
Antal rum: 70
Rummen: Dusch/bad, WC, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön och luftkonditionering (under högsäsong).
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSSS
Adress: Piazza Umberto I, IT-91100 TRAPANI
Telefon: +39-0923-200 00

06.05.2023 - 08.05.2023
Hotel Tre Torri, Agrigento
Visa mer Visa mindre
Hotell: Hotel Tre Torri, Agrigento
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Funktionellt mellanklasshotell med populärt poolområde och bekväma men spartanskt inredda, äldre rum.

Hotellet: Restaurang, bar, lounge, innergård med sommarterrass och utomhuspool (öppen under högsäsong). Värdebox finns att låna i receptionen. Byggt 1982, senast renoverat 2005.
Våningar: 5
Hiss: Ja, men ej till alla rum.
Läge: Beläget i utkanten av byn Vallagio Mosé, ca 7 km från Agrigento. Härifrån är det knappt 4 km till den kända tempeldalen och ca 3,5 km till stranden San Leone. Livlig genomfartstrafik, dock mestadels dagtid.
Antal rum: 104
Rummen: Dusch/bad, WC, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön och luftkonditionering (under högsäsong).
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SS
Adress: Viale Cannatello 7, IT-92100 AGRIGENTO
Telefon: +39-0922-60 67 33

08.05.2023 - 09.05.2023
Hotel Panorama, Syrakusa
Visa mer Visa mindre
Hotell: Hotel Panorama, Syrakusa
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Uppskattat, välkommnande och prisvärt hotell i internationell stil.

Hotellet: Restaurang och bar. Byggt 1940, renoverat senast 2008.
Våningar: 4
Hiss: Ja
Läge: Beläget i utkanterna av Syrakusa, cirka en och en halv kilometer från Isola di Ortigia.
Antal rum: 49
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön och luftkonditionering (under högsäsong).
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSS
Adress: Via Necropoli Grotticelle 33, IT-96100 SYRAKUSA
Telefon: +39-0931-41 21 88

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 02.05.2023
Ankomst: 09.05.2023
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN, CPH
Pris från: 12.195:-

Priset inkluderar

Flygresa till Palermo samt hem från Catania, flygskatter och flygplatsavgifter, busstransfer flygplatsen - hotellet t/r, bussrundresa med Scandoramaguide, 7 övernattningar i dubbelrum, 7 frukostar, 2 middagar

Bra att veta

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)


Tillval:
Resa enligt program: Ingår
Stadsrundtur i Palermo: 225:-
Högt belägna Erice & vingårdsbesök: 395:-
Motya & Marsala: 365:-
Valle dei Templi: 365:-
Piazza Armerina & Agrigento: 395:-
Antika Syrakusa: 295:-
Utflyktspaket (Alla utflykter): 1.835:-

 

Rumstyper:

Enkelrum. Måltider enligt program 14.390:-
Dubbelrum. Måltider enligt program 12.195:-
Dubbelrum med extrabädd. Måltider enligt program 12.195:-


Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 02.05.2023
Ankomst: 09.05.2023
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN, CPH
Pris från: 12.195:-

Bilder - Sicilien ✈

Vi har för närvarande inga foton

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 02.05.2023
Ankomst: 09.05.2023
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN, CPH
Pris från: 12.195:-

Visa mindre
05.09.2023 12.09.2023   8 dagar 12.995:- ARN Visa mer
Reseplan
Hotell
Prisinfo
Bilder

Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Flyg till Palermo
Vi lämnar Skandinavien med flyg och landar utanför Palermo på Medelhavets största ö, Sicilien. Här väntar vår guide och bekväma transferbuss för att ta oss till San Paolo Palace Hotel.

Dag 2: Palermo - Trapani
Vi vaknar upp i Palermo, Siciliens största stad, och nu får vi möjlighet att upptäcka den myllrande sicilianska huvudstaden. Under eftermiddagen lämnar vi Palermo och beger oss till byn Corleone som för alltid blivit odödlig genom filmatiseringen av Mario Puzos mästerverk Gudfadern. Vi besöker det populära museet som skildrar den organiserade brottslighetens historia och njuter samtidigt av de historiska omgivningarna. Trapani på öns västkust är dagens slutmål. Här tar vi in på Crystal Hotel som serverar middag första kvällen.

Stadsrundtur i Palermo
Palermo är en exotisk blandning av olika kulturer och epoker. Vår guide tar oss med på en spännande tur genom staden och vi låter oss imponeras av praktfulla byggnader från barockens tidevarv som samsas med jugendutsmyckad arkitektur. Palazzo Reale, där kungarna som styrde över Sicilien hade sitt säte, är äldre än så och började uppföras redan när ön var en del av det östromerska riket. En liten bit härifrån stöter vi på den mäktiga katedralen som utgör ett sista vilohem för några av de sicilianska monarkerna.
Pris 225:-

Dag 3-4: Trapani 

Högt belägna Erice & vingårdsbesök
Bergsbyn Erice, för länge sedan säte för fruktbarhetsriter, finner vi högt belägen ovanför Siciliens västra kust. Den normandiska borgen ger ett bastant intryck och välbevarade medeltida gränder lockar till spännande promenader. Utsikten härifrån är minst sagt hänförande! Efter lunch besöker vi en trevlig vingård för en inblick i tillverkningen och givetvis får vi provsmaka!
Pris 395:-

Motya & Marsala
Den lilla ön San Pantaleo utanför dagens Marsala utgjorde under namnet Motya en betydelsefull kartagisk handelskoloni för nästan tre tusen år sedan. Lämningarna och konstverken från den här tiden imponerar verkligen på den moderna besökaren. Barockstaden Marsala ståtar med pampiga byggnader och förknippas kanske framförallt med det starka söta vinet som bär stadens namn. Vi tar reda på lite mer om vinet, hur det smaker, hur vi kan använda det till både dryck och i matlagning samt kanske även varför den brittiske amiralen Horatius Nelson ofta nämns i samband med vinet.
Pris 365:-

Dag 5: Trapani - Agrigento
Mätta, nöjda och utvilade tar vi plats i bussen och fortsätter vårt sicilianska äventyr. Dagens första besök förlägger vi till kuststaden Porto Empedocle och unika Scala dei Turchi, vars både historiska och geologiska betydelse är värd att uppmärksamma. Mitt på dagen väntas vi ankomma Agrigento och efter lunch checkar vi in på Hotel Tre Torri där vi äter middag första kvällen. 

Valle dei Templi - Tempeldalen
På en höjd söder om dagens Agrigento ligger Valle dei Templi, Tempeldalen. Av många anses detta vara Siciliens främsta sevärdhet och det mest imponerande ruinområdet med antika grekiska byggnader utanför dagens Grekland. De suggestiva templen med uråldriga doriska kolonner bär på berättelser som kommer att levandegöras för oss när vi vandrar genom det förflutna.
Pris inkl inträde och lokalguide 365:-

Dag 6: Agrigento

Piazza Armerina & Agrigento
Vi beger oss till Piazza Armerina för ett besök i Villa Romana del Casale, ruinerna av en romersk lyxvilla från 300-talet. Dess unika golvmosaiker räknas som de främsta från det romerska riket och skildrar allt från vardagsscener till mytologiska motiv och exotiska landskap. En konstupplevelse utöver det vanliga! Under eftermiddagen skaffar vi oss lite siciliansk småstadskänsla genom att besöka de moderna delarna av Agrigento.
Pris 395:-

Dag 7: Agrigento - Syrakusa
Dagens frukost blir en god start på dagen och sedan sätter vi kurs i sydostlig riktning mot Ragusa, omtalad för storslagen barockarkitektur. Efter lunch anländer vi till Syrakusa och tar in på Hotel Panorama. 

Antika Syrakusa
För drygt två tusen år sedan var Syrakusa en av Medelhavets viktigaste städer. I dag kan vi beundra de imponerande resterna av den antika staden, bland annat Apollontemplet och den välbevarade amfiteatern. I Syrakusas katedral finns minnen av det lokala skyddshelgonet Santa Lucia som led martyrdöden år 304 e.Kr.
Pris inkl lokalguide 295:-

Dag 8: Syrakusa - flyg från Catania
Vårt sicilianska äventyr närmar sig sitt slut och transferbussen hämtar oss för färd till Catanias flygplats. Efter ett par timmar i luften landar vi i Skandinavien med många kära resminnen i bagaget!

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00
Boka resan online »

Höjdpunkter

 • Palermo
 • Corleone
 • Vinregionen Sicilien
 • Tempeldalen
 • Syrakusa

Flygningar

Tid Från Til
Utresa
06:40 Stockholm Zürich
12:00 Zürich Palermo
Hemresa
18:40 Catania München
21:30 München Stockholm
05.09.2023 - 06.09.2023
San Paolo Palace Hotel, Palermo
Visa mer Visa mindre
Hotell: San Paolo Palace Hotel, Palermo
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Stort och funktionellt hotell med takterrass och utomhuspool med utsikt över havet.

Hotellet: Bekvämt men något till åren kommet hotell som byggdes 1991 och delvis renoverades senast 2010. Här finns två restauranger, bar och lounge samt en takterrass på 14:e våningen med utomhuspool (öppen ca juni-september, badmössa krävs) och utsikt över havet och den sicilianska kusten.
Våningar: 14
Hiss: Ja
Läge: Beläget nära havet vid Via Messina Marine, en av infartsvägarna som sträcker sig längs kusten och går in till centrala Palermo. Ca 3 km från centrum. Busshållplats finns alldeles i närheten.
Antal rum: 280
Rummen: Medelstora till stora rum med varierande standard, utrustade med dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön, minibar, värdebox och luftkonditionering.
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSS
Adress: Via Messina Marine 91, IT-90123 PALERMO
Telefon: +39-091-621 11 12

06.09.2023 - 09.09.2023
Crystal Hotel, Trapani
Visa mer Visa mindre
Hotell: Crystal Hotel, Trapani
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Modernt och bekvämt hotell beläget på mycket behagligt gångavstånd från Trapanis hjärta och dess hamn.

Hotellet: Byggt 2013. Gruppmatsal, bar och lounge. Värdebox finns att låna i receptionen.  
Våningar: 8
Hiss: Ja
Läge: Mycket centralt beläget, nära till det mesta.
Antal rum: 70
Rummen: Dusch/bad, WC, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön och luftkonditionering (under högsäsong).
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSSS
Adress: Piazza Umberto I, IT-91100 TRAPANI
Telefon: +39-0923-200 00

09.09.2023 - 11.09.2023
Hotel Tre Torri, Agrigento
Visa mer Visa mindre
Hotell: Hotel Tre Torri, Agrigento
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Funktionellt mellanklasshotell med populärt poolområde och bekväma men spartanskt inredda, äldre rum.

Hotellet: Restaurang, bar, lounge, innergård med sommarterrass och utomhuspool (öppen under högsäsong). Värdebox finns att låna i receptionen. Byggt 1982, senast renoverat 2005.
Våningar: 5
Hiss: Ja, men ej till alla rum.
Läge: Beläget i utkanten av byn Vallagio Mosé, ca 7 km från Agrigento. Härifrån är det knappt 4 km till den kända tempeldalen och ca 3,5 km till stranden San Leone. Livlig genomfartstrafik, dock mestadels dagtid.
Antal rum: 104
Rummen: Dusch/bad, WC, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön och luftkonditionering (under högsäsong).
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SS
Adress: Viale Cannatello 7, IT-92100 AGRIGENTO
Telefon: +39-0922-60 67 33

11.09.2023 - 12.09.2023
Hotel Panorama, Syrakusa
Visa mer Visa mindre
Hotell: Hotel Panorama, Syrakusa
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Uppskattat, välkommnande och prisvärt hotell i internationell stil.

Hotellet: Restaurang och bar. Byggt 1940, renoverat senast 2008.
Våningar: 4
Hiss: Ja
Läge: Beläget i utkanterna av Syrakusa, cirka en och en halv kilometer från Isola di Ortigia.
Antal rum: 49
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön och luftkonditionering (under högsäsong).
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSS
Adress: Via Necropoli Grotticelle 33, IT-96100 SYRAKUSA
Telefon: +39-0931-41 21 88

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 05.09.2023
Ankomst: 12.09.2023
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN
Pris från: 12.995:-

Priset inkluderar

Flygresa till Palermo samt hem från Catania, flygskatter och flygplatsavgifter, busstransfer flygplatsen - hotellet t/r, bussrundresa med Scandoramaguide, 7 övernattningar i dubbelrum, 7 frukostar, 2 middagar

Bra att veta

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)


Tillval:
Resa enligt program: Ingår
Stadsrundtur i Palermo: 225:-
Högt belägna Erice & vingårdsbesök: 395:-
Motya & Marsala: 365:-
Valle dei Templi: 365:-
Piazza Armerina & Agrigento: 395:-
Antika Syrakusa: 295:-
Utflyktspaket (Alla utflykter): 1.835:-

 

Rumstyper:

Enkelrum. Måltider enligt program 15.190:-
Dubbelrum. Måltider enligt program 12.995:-
Dubbelrum med extrabädd. Måltider enligt program 12.995:-


Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 05.09.2023
Ankomst: 12.09.2023
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN
Pris från: 12.995:-

Bilder - Sicilien ✈

Vi har för närvarande inga foton

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 05.09.2023
Ankomst: 12.09.2023
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN
Pris från: 12.995:-

Visa mindre
19.09.2023 26.09.2023   8 dagar 12.695:- ARN Visa mer
Reseplan
Hotell
Prisinfo
Bilder

Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Flyg till Palermo
Vi lämnar Skandinavien med flyg och landar utanför Palermo på Medelhavets största ö, Sicilien. Här väntar vår guide och bekväma transferbuss för att ta oss till San Paolo Palace Hotel.

Dag 2: Palermo - Trapani
Vi vaknar upp i Palermo, Siciliens största stad, och nu får vi möjlighet att upptäcka den myllrande sicilianska huvudstaden. Under eftermiddagen lämnar vi Palermo och beger oss till byn Corleone som för alltid blivit odödlig genom filmatiseringen av Mario Puzos mästerverk Gudfadern. Vi besöker det populära museet som skildrar den organiserade brottslighetens historia och njuter samtidigt av de historiska omgivningarna. Trapani på öns västkust är dagens slutmål. Här tar vi in på Crystal Hotel som serverar middag första kvällen.

Stadsrundtur i Palermo
Palermo är en exotisk blandning av olika kulturer och epoker. Vår guide tar oss med på en spännande tur genom staden och vi låter oss imponeras av praktfulla byggnader från barockens tidevarv som samsas med jugendutsmyckad arkitektur. Palazzo Reale, där kungarna som styrde över Sicilien hade sitt säte, är äldre än så och började uppföras redan när ön var en del av det östromerska riket. En liten bit härifrån stöter vi på den mäktiga katedralen som utgör ett sista vilohem för några av de sicilianska monarkerna.
Pris 225:-

Dag 3-4: Trapani 

Högt belägna Erice & vingårdsbesök
Bergsbyn Erice, för länge sedan säte för fruktbarhetsriter, finner vi högt belägen ovanför Siciliens västra kust. Den normandiska borgen ger ett bastant intryck och välbevarade medeltida gränder lockar till spännande promenader. Utsikten härifrån är minst sagt hänförande! Efter lunch besöker vi en trevlig vingård för en inblick i tillverkningen och givetvis får vi provsmaka!
Pris 395:-

Motya & Marsala
Den lilla ön San Pantaleo utanför dagens Marsala utgjorde under namnet Motya en betydelsefull kartagisk handelskoloni för nästan tre tusen år sedan. Lämningarna och konstverken från den här tiden imponerar verkligen på den moderna besökaren. Barockstaden Marsala ståtar med pampiga byggnader och förknippas kanske framförallt med det starka söta vinet som bär stadens namn. Vi tar reda på lite mer om vinet, hur det smaker, hur vi kan använda det till både dryck och i matlagning samt kanske även varför den brittiske amiralen Horatius Nelson ofta nämns i samband med vinet.
Pris 365:-

Dag 5: Trapani - Agrigento
Mätta, nöjda och utvilade tar vi plats i bussen och fortsätter vårt sicilianska äventyr. Dagens första besök förlägger vi till kuststaden Porto Empedocle och unika Scala dei Turchi, vars både historiska och geologiska betydelse är värd att uppmärksamma. Mitt på dagen väntas vi ankomma Agrigento och efter lunch checkar vi in på Hotel Tre Torri där vi äter middag första kvällen. 

Valle dei Templi - Tempeldalen
På en höjd söder om dagens Agrigento ligger Valle dei Templi, Tempeldalen. Av många anses detta vara Siciliens främsta sevärdhet och det mest imponerande ruinområdet med antika grekiska byggnader utanför dagens Grekland. De suggestiva templen med uråldriga doriska kolonner bär på berättelser som kommer att levandegöras för oss när vi vandrar genom det förflutna.
Pris inkl inträde och lokalguide 365:-

Dag 6: Agrigento

Piazza Armerina & Agrigento
Vi beger oss till Piazza Armerina för ett besök i Villa Romana del Casale, ruinerna av en romersk lyxvilla från 300-talet. Dess unika golvmosaiker räknas som de främsta från det romerska riket och skildrar allt från vardagsscener till mytologiska motiv och exotiska landskap. En konstupplevelse utöver det vanliga! Under eftermiddagen skaffar vi oss lite siciliansk småstadskänsla genom att besöka de moderna delarna av Agrigento.
Pris 395:-

Dag 7: Agrigento - Syrakusa
Dagens frukost blir en god start på dagen och sedan sätter vi kurs i sydostlig riktning mot Ragusa, omtalad för storslagen barockarkitektur. Efter lunch anländer vi till Syrakusa och tar in på Hotel Panorama. 

Antika Syrakusa
För drygt två tusen år sedan var Syrakusa en av Medelhavets viktigaste städer. I dag kan vi beundra de imponerande resterna av den antika staden, bland annat Apollontemplet och den välbevarade amfiteatern. I Syrakusas katedral finns minnen av det lokala skyddshelgonet Santa Lucia som led martyrdöden år 304 e.Kr.
Pris inkl lokalguide 295:-

Dag 8: Syrakusa - flyg från Catania
Vårt sicilianska äventyr närmar sig sitt slut och transferbussen hämtar oss för färd till Catanias flygplats. Efter ett par timmar i luften landar vi i Skandinavien med många kära resminnen i bagaget!

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00
Boka resan online »

Höjdpunkter

 • Palermo
 • Corleone
 • Vinregionen Sicilien
 • Tempeldalen
 • Syrakusa

Flygningar

Tid Från Til
Utresa
06:40 Stockholm Zürich
12:00 Zürich Palermo
Hemresa
18:40 Catania München
21:30 München Stockholm
19.09.2023 - 20.09.2023
San Paolo Palace Hotel, Palermo
Visa mer Visa mindre
Hotell: San Paolo Palace Hotel, Palermo
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Stort och funktionellt hotell med takterrass och utomhuspool med utsikt över havet.

Hotellet: Bekvämt men något till åren kommet hotell som byggdes 1991 och delvis renoverades senast 2010. Här finns två restauranger, bar och lounge samt en takterrass på 14:e våningen med utomhuspool (öppen ca juni-september, badmössa krävs) och utsikt över havet och den sicilianska kusten.
Våningar: 14
Hiss: Ja
Läge: Beläget nära havet vid Via Messina Marine, en av infartsvägarna som sträcker sig längs kusten och går in till centrala Palermo. Ca 3 km från centrum. Busshållplats finns alldeles i närheten.
Antal rum: 280
Rummen: Medelstora till stora rum med varierande standard, utrustade med dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön, minibar, värdebox och luftkonditionering.
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSS
Adress: Via Messina Marine 91, IT-90123 PALERMO
Telefon: +39-091-621 11 12

20.09.2023 - 23.09.2023
Crystal Hotel, Trapani
Visa mer Visa mindre
Hotell: Crystal Hotel, Trapani
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Modernt och bekvämt hotell beläget på mycket behagligt gångavstånd från Trapanis hjärta och dess hamn.

Hotellet: Byggt 2013. Gruppmatsal, bar och lounge. Värdebox finns att låna i receptionen.  
Våningar: 8
Hiss: Ja
Läge: Mycket centralt beläget, nära till det mesta.
Antal rum: 70
Rummen: Dusch/bad, WC, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön och luftkonditionering (under högsäsong).
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSSS
Adress: Piazza Umberto I, IT-91100 TRAPANI
Telefon: +39-0923-200 00

23.09.2023 - 25.09.2023
Hotel Tre Torri, Agrigento
Visa mer Visa mindre
Hotell: Hotel Tre Torri, Agrigento
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Funktionellt mellanklasshotell med populärt poolområde och bekväma men spartanskt inredda, äldre rum.

Hotellet: Restaurang, bar, lounge, innergård med sommarterrass och utomhuspool (öppen under högsäsong). Värdebox finns att låna i receptionen. Byggt 1982, senast renoverat 2005.
Våningar: 5
Hiss: Ja, men ej till alla rum.
Läge: Beläget i utkanten av byn Vallagio Mosé, ca 7 km från Agrigento. Härifrån är det knappt 4 km till den kända tempeldalen och ca 3,5 km till stranden San Leone. Livlig genomfartstrafik, dock mestadels dagtid.
Antal rum: 104
Rummen: Dusch/bad, WC, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön och luftkonditionering (under högsäsong).
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SS
Adress: Viale Cannatello 7, IT-92100 AGRIGENTO
Telefon: +39-0922-60 67 33

25.09.2023 - 26.09.2023
Hotel Panorama, Syrakusa
Visa mer Visa mindre
Hotell: Hotel Panorama, Syrakusa
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Uppskattat, välkommnande och prisvärt hotell i internationell stil.

Hotellet: Restaurang och bar. Byggt 1940, renoverat senast 2008.
Våningar: 4
Hiss: Ja
Läge: Beläget i utkanterna av Syrakusa, cirka en och en halv kilometer från Isola di Ortigia.
Antal rum: 49
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön och luftkonditionering (under högsäsong).
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSS
Adress: Via Necropoli Grotticelle 33, IT-96100 SYRAKUSA
Telefon: +39-0931-41 21 88

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 19.09.2023
Ankomst: 26.09.2023
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN
Pris från: 12.695:-

Priset inkluderar

Flygresa till Palermo samt hem från Catania, flygskatter och flygplatsavgifter, busstransfer flygplatsen - hotellet t/r, bussrundresa med Scandoramaguide, 7 övernattningar i dubbelrum, 7 frukostar, 2 middagar

Bra att veta

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)


Tillval:
Resa enligt program: Ingår
Stadsrundtur i Palermo: 225:-
Högt belägna Erice & vingårdsbesök: 395:-
Motya & Marsala: 365:-
Valle dei Templi: 365:-
Piazza Armerina & Agrigento: 395:-
Antika Syrakusa: 295:-
Utflyktspaket (Alla utflykter): 1.835:-

 

Rumstyper:

Enkelrum. Måltider enligt program 14.890:-
Dubbelrum. Måltider enligt program 12.695:-
Dubbelrum med extrabädd. Måltider enligt program 12.695:-


Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 19.09.2023
Ankomst: 26.09.2023
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN
Pris från: 12.695:-

Bilder - Sicilien ✈

Vi har för närvarande inga foton

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 19.09.2023
Ankomst: 26.09.2023
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN
Pris från: 12.695:-

Visa mindre
17.10.2023 24.10.2023   8 dagar 13.995:- CPH Visa mer
Reseplan
Hotell
Prisinfo
Bilder

Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Flyg till Palermo
Vi lämnar Skandinavien med flyg och landar utanför Palermo på Medelhavets största ö, Sicilien. Här väntar vår guide och bekväma transferbuss för att ta oss till San Paolo Palace Hotel.

Dag 2: Palermo - Trapani
Vi vaknar upp i Palermo, Siciliens största stad, och nu får vi möjlighet att upptäcka den myllrande sicilianska huvudstaden. Under eftermiddagen lämnar vi Palermo och beger oss till byn Corleone som för alltid blivit odödlig genom filmatiseringen av Mario Puzos mästerverk Gudfadern. Vi besöker det populära museet som skildrar den organiserade brottslighetens historia och njuter samtidigt av de historiska omgivningarna. Trapani på öns västkust är dagens slutmål. Här tar vi in på Crystal Hotel som serverar middag första kvällen.

Stadsrundtur i Palermo
Palermo är en exotisk blandning av olika kulturer och epoker. Vår guide tar oss med på en spännande tur genom staden och vi låter oss imponeras av praktfulla byggnader från barockens tidevarv som samsas med jugendutsmyckad arkitektur. Palazzo Reale, där kungarna som styrde över Sicilien hade sitt säte, är äldre än så och började uppföras redan när ön var en del av det östromerska riket. En liten bit härifrån stöter vi på den mäktiga katedralen som utgör ett sista vilohem för några av de sicilianska monarkerna.
Pris 225:-

Dag 3-4: Trapani 

Högt belägna Erice & vingårdsbesök
Bergsbyn Erice, för länge sedan säte för fruktbarhetsriter, finner vi högt belägen ovanför Siciliens västra kust. Den normandiska borgen ger ett bastant intryck och välbevarade medeltida gränder lockar till spännande promenader. Utsikten härifrån är minst sagt hänförande! Efter lunch besöker vi en trevlig vingård för en inblick i tillverkningen och givetvis får vi provsmaka!
Pris 395:-

Motya & Marsala
Den lilla ön San Pantaleo utanför dagens Marsala utgjorde under namnet Motya en betydelsefull kartagisk handelskoloni för nästan tre tusen år sedan. Lämningarna och konstverken från den här tiden imponerar verkligen på den moderna besökaren. Barockstaden Marsala ståtar med pampiga byggnader och förknippas kanske framförallt med det starka söta vinet som bär stadens namn. Vi tar reda på lite mer om vinet, hur det smaker, hur vi kan använda det till både dryck och i matlagning samt kanske även varför den brittiske amiralen Horatius Nelson ofta nämns i samband med vinet.
Pris 365:-

Dag 5: Trapani - Agrigento
Mätta, nöjda och utvilade tar vi plats i bussen och fortsätter vårt sicilianska äventyr. Dagens första besök förlägger vi till kuststaden Porto Empedocle och unika Scala dei Turchi, vars både historiska och geologiska betydelse är värd att uppmärksamma. Mitt på dagen väntas vi ankomma Agrigento och efter lunch checkar vi in på Hotel Tre Torri där vi äter middag första kvällen. 

Valle dei Templi - Tempeldalen
På en höjd söder om dagens Agrigento ligger Valle dei Templi, Tempeldalen. Av många anses detta vara Siciliens främsta sevärdhet och det mest imponerande ruinområdet med antika grekiska byggnader utanför dagens Grekland. De suggestiva templen med uråldriga doriska kolonner bär på berättelser som kommer att levandegöras för oss när vi vandrar genom det förflutna.
Pris inkl inträde och lokalguide 365:-

Dag 6: Agrigento

Piazza Armerina & Agrigento
Vi beger oss till Piazza Armerina för ett besök i Villa Romana del Casale, ruinerna av en romersk lyxvilla från 300-talet. Dess unika golvmosaiker räknas som de främsta från det romerska riket och skildrar allt från vardagsscener till mytologiska motiv och exotiska landskap. En konstupplevelse utöver det vanliga! Under eftermiddagen skaffar vi oss lite siciliansk småstadskänsla genom att besöka de moderna delarna av Agrigento.
Pris 395:-

Dag 7: Agrigento - Syrakusa
Dagens frukost blir en god start på dagen och sedan sätter vi kurs i sydostlig riktning mot Ragusa, omtalad för storslagen barockarkitektur. Efter lunch anländer vi till Syrakusa och tar in på Hotel Panorama. 

Antika Syrakusa
För drygt två tusen år sedan var Syrakusa en av Medelhavets viktigaste städer. I dag kan vi beundra de imponerande resterna av den antika staden, bland annat Apollontemplet och den välbevarade amfiteatern. I Syrakusas katedral finns minnen av det lokala skyddshelgonet Santa Lucia som led martyrdöden år 304 e.Kr.
Pris inkl lokalguide 295:-

Dag 8: Syrakusa - flyg från Catania
Vårt sicilianska äventyr närmar sig sitt slut och transferbussen hämtar oss för färd till Catanias flygplats. Efter ett par timmar i luften landar vi i Skandinavien med många kära resminnen i bagaget!

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00
Boka resan online »

Höjdpunkter

 • Palermo
 • Corleone
 • Vinregionen Sicilien
 • Tempeldalen
 • Syrakusa

Flygningar

Tid Från Til
Utresa
06:10 Köpenhamn München
09:10 München Palermo
Hemresa
18:40 Catania München
21:40 München Köpenhamn
17.10.2023 - 18.10.2023
San Paolo Palace Hotel, Palermo
Visa mer Visa mindre
Hotell: San Paolo Palace Hotel, Palermo
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Stort och funktionellt hotell med takterrass och utomhuspool med utsikt över havet.

Hotellet: Bekvämt men något till åren kommet hotell som byggdes 1991 och delvis renoverades senast 2010. Här finns två restauranger, bar och lounge samt en takterrass på 14:e våningen med utomhuspool (öppen ca juni-september, badmössa krävs) och utsikt över havet och den sicilianska kusten.
Våningar: 14
Hiss: Ja
Läge: Beläget nära havet vid Via Messina Marine, en av infartsvägarna som sträcker sig längs kusten och går in till centrala Palermo. Ca 3 km från centrum. Busshållplats finns alldeles i närheten.
Antal rum: 280
Rummen: Medelstora till stora rum med varierande standard, utrustade med dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön, minibar, värdebox och luftkonditionering.
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSS
Adress: Via Messina Marine 91, IT-90123 PALERMO
Telefon: +39-091-621 11 12

18.10.2023 - 21.10.2023
Crystal Hotel, Trapani
Visa mer Visa mindre
Hotell: Crystal Hotel, Trapani
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Modernt och bekvämt hotell beläget på mycket behagligt gångavstånd från Trapanis hjärta och dess hamn.

Hotellet: Byggt 2013. Gruppmatsal, bar och lounge. Värdebox finns att låna i receptionen.  
Våningar: 8
Hiss: Ja
Läge: Mycket centralt beläget, nära till det mesta.
Antal rum: 70
Rummen: Dusch/bad, WC, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön och luftkonditionering (under högsäsong).
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSSS
Adress: Piazza Umberto I, IT-91100 TRAPANI
Telefon: +39-0923-200 00

21.10.2023 - 23.10.2023
Hotel Tre Torri, Agrigento
Visa mer Visa mindre
Hotell: Hotel Tre Torri, Agrigento
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Funktionellt mellanklasshotell med populärt poolområde och bekväma men spartanskt inredda, äldre rum.

Hotellet: Restaurang, bar, lounge, innergård med sommarterrass och utomhuspool (öppen under högsäsong). Värdebox finns att låna i receptionen. Byggt 1982, senast renoverat 2005.
Våningar: 5
Hiss: Ja, men ej till alla rum.
Läge: Beläget i utkanten av byn Vallagio Mosé, ca 7 km från Agrigento. Härifrån är det knappt 4 km till den kända tempeldalen och ca 3,5 km till stranden San Leone. Livlig genomfartstrafik, dock mestadels dagtid.
Antal rum: 104
Rummen: Dusch/bad, WC, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön och luftkonditionering (under högsäsong).
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SS
Adress: Viale Cannatello 7, IT-92100 AGRIGENTO
Telefon: +39-0922-60 67 33

23.10.2023 - 24.10.2023
Hotel Panorama, Syrakusa
Visa mer Visa mindre
Hotell: Hotel Panorama, Syrakusa
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Uppskattat, välkommnande och prisvärt hotell i internationell stil.

Hotellet: Restaurang och bar. Byggt 1940, renoverat senast 2008.
Våningar: 4
Hiss: Ja
Läge: Beläget i utkanterna av Syrakusa, cirka en och en halv kilometer från Isola di Ortigia.
Antal rum: 49
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön och luftkonditionering (under högsäsong).
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSS
Adress: Via Necropoli Grotticelle 33, IT-96100 SYRAKUSA
Telefon: +39-0931-41 21 88

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 17.10.2023
Ankomst: 24.10.2023
Dagar: 8 dagar
Avresa från: CPH
Pris från: 13.995:-

Priset inkluderar

Flygresa till Palermo samt hem från Catania, flygskatter och flygplatsavgifter, busstransfer flygplatsen - hotellet t/r, bussrundresa med Scandoramaguide, 7 övernattningar i dubbelrum, 7 frukostar, 2 middagar

Bra att veta

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)


Tillval:
Resa enligt program: Ingår
Stadsrundtur i Palermo: 225:-
Högt belägna Erice & vingårdsbesök: 395:-
Motya & Marsala: 365:-
Valle dei Templi: 365:-
Piazza Armerina & Agrigento: 395:-
Antika Syrakusa: 295:-
Utflyktspaket (Alla utflykter): 1.835:-

 

Rumstyper:

Enkelrum. Måltider enligt program 16.190:-
Dubbelrum. Måltider enligt program 13.995:-
Dubbelrum med extrabädd. Måltider enligt program 13.995:-


Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 17.10.2023
Ankomst: 24.10.2023
Dagar: 8 dagar
Avresa från: CPH
Pris från: 13.995:-

Bilder - Sicilien ✈

Vi har för närvarande inga foton

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 17.10.2023
Ankomst: 24.10.2023
Dagar: 8 dagar
Avresa från: CPH
Pris från: 13.995:-

Visa mindre
 Ledig
 På förfrågan
augean

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få nyheter och tips från vår resevärld.

Gruppresor