Telefon 040-600 00 00   Måndag till fredag kl. 9-16
Beskrivning
Visa karta
Visa väder

Sicilien ✈

Citronlundar, kulturskatter, vulkaner och solens mat. Sandstränder, vingårdar, antika ruiner


      Höjdpunkter!
 • Palermo
 • Corleone
 • Vinregionen Sicilien
 • Tempeldalen
 • Syrakusa
   
FLYGRESA - Italien - Rundresa flyg & buss - 8 dagar

Sicilien

Citronlundar, kulturskatter, vulkaner och solens mat. Sandstränder, vingårdar, antika ruiner, gröna berg och byar med ålderstigna byggnader. Sicilien lockar också med ljuvligt blått hav och syditaliensk vardag. Den vibrerande storstaden Palermo har knappt en miljon invånare och är tydligt påverkad av sitt förflutna. Intrycken från styrande kolonisatörer har satt spår i allt från arkitektur till mat. Barockstaden Marsala ståtar med pampiga byggnader och förknippas kanske framför allt med det starka söta vinet som bär stadens namn. Agrigentos föregångare, Akragas, anlades under den grekiska eran för två och ett halvt millennium sedan och konkurrerade med Syrakusa om makt och handelsinflytande över södra Sicilien. Precis som överallt på ön är historien närvarande och levande. Vi som önskar får möjlighet att följa med till den omtalade Tempeldalen, Siciliens kanske främsta besöksmål! Givetvis ska vi även upptäcka Syrakusa. Lär känna en hänförande, hetlevrad och särpräglad del av Italien på bekvämast tänkbara vis!

Nedan ser du en detaljerad väderprognos för de följande 6 dagarna.

Söndag
Soligt och klart väder
Soligt och klart väder
-
17 °C
0,0 mm.
2,1 m/s
sydväst
Måndag
Lätt molnigt
Lätt molnigt
23 °C
17 °C
0,0 mm.
2,4 m/s
sydväst
Tisdag
Delvis molnigt
Delvis molnigt
24 °C
18 °C
0,0 mm.
2,3 m/s
sydväst
Onsdag
Lätt molnigt
Lätt molnigt
24 °C
18 °C
0,0 mm.
0,8 m/s
sydväst
Torsdag
Molnigt
Molnigt
24 °C
19 °C
0,0 mm.
0,7 m/s
sydväst
Fredag
Soligt och klart väder
Soligt och klart väder
28 °C
22 °C
0,0 mm.
2,2 m/s
syd

Avresedatum

03.09.2024 10.09.2024   8 dagar 12.995:- ARN, CPH Visa mer
Reseplan
Hotell
Prisinfo
Bilder

Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Flyg till Palermo
Vi lämnar Skandinavien med flyg och landar utanför Palermo på Medelhavets största ö, Sicilien. Här väntar vår guide och bekväma transferbuss för att ta oss till San Paolo Palace Hotel.

Dag 2: Palermo - Corleone - Marsala
Vi vaknar upp i Palermo, Siciliens största stad, och nu får vi möjlighet att upptäcka den myllrande sicilianska huvudstaden. Under eftermiddagen lämnar vi Palermo och beger oss till byn Corleone som för alltid blivit odödlig genom filmatiseringen av Mario Puzos mästerverk Gudfadern. Vi besöker det populära museet som skildrar den organiserade brottslighetens historia och njuter samtidigt av de historiska omgivningarna (mot avgift). Hamnstaden Marsala på öns västkust är dagens slutmål. Här tar vi in på Seawater Hotel som serverar middag första kvällen.

Stadsrundtur i Palermo
Palermo är en exotisk blandning av olika kulturer och epoker. Vår guide tar oss med på en spännande tur genom staden och vi låter oss imponeras av praktfulla byggnader från barockens tidevarv som samsas med jugendutsmyckad arkitektur. Palazzo Reale, där kungarna som styrde över Sicilien hade sitt säte, är äldre än så och började uppföras redan när ön var en del av det östromerska riket. En liten bit härifrån stöter vi på den mäktiga katedralen som utgör ett sista vilohem för några av de sicilianska monarkerna.

Dag 3-4: Marsala

Erice & vingårdsbesök
Bergsbyn Erice, för länge sedan säte för fruktbarhetsriter, finner vi högt belägen ovanför Siciliens västra kust. Den normandiska borgen ger ett bastant intryck och välbevarade medeltida gränder lockar till spännande promenader. Utsikten härifrån är minst sagt hänförande! Efter lunch besöker vi en trevlig vingård för en inblick i tillverkningen och givetvis får vi provsmaka (mot avgift)!

Motya & Marsala
Den lilla ön San Pantaleo utanför dagens Marsala utgjorde under namnet Motya en betydelsefull kartagisk handelskoloni för nästan tre tusen år sedan. Lämningarna och konstverken från den här tiden imponerar verkligen på den moderna besökaren. Barockstaden Marsala ståtar med pampiga byggnader och förknippas kanske framför allt med det starka söta vinet som bär stadens namn. Vi tar reda på lite mer om vinet, hur det smaker, hur vi kan använda det till både dryck och i matlagning samt kanske även varför den brittiske amiralen Horatius Nelson ofta nämns i samband med vinet. Mot avgift.

Dag 5: Marsala - Porto Empedocle - Agrigento
Vi tar åter plats i bussen och fortsätter vårt sicilianska äventyr. Dagens första besök förlägger vi till kuststaden Porto Empedocle och unika Scala dei Turchi, vars både historiska och geologiska betydelse är värd att uppmärksamma. Mitt på dagen väntas vi ankomma Agrigento och efter lunch checkar vi in på Grand Hotel Mosè, i Villagio Mosè strax utanför Agrigento, där vi äter middag första kvällen. 

Valle dei Templi - Tempeldalen
På en höjd söder om dagens Agrigento ligger Valle dei Templi, Tempeldalen. Av många anses detta vara Siciliens främsta sevärdhet och det mest imponerande ruinområdet med antika grekiska byggnader utanför dagens Grekland. De suggestiva templen med uråldriga doriska kolonner bär på berättelser som kommer att levandegöras för oss när vi vandrar genom det förflutna. Mot avgift.

Dag 6: Agrigento

Piazza Armerina & Agrigento
Vi beger oss till Piazza Armerina för ett besök i Villa Romana del Casale, ruinerna av en romersk lyxvilla från 300-talet (mot avgift). Dess unika golvmosaiker räknas som de främsta från det romerska riket och skildrar allt från vardagsscener till mytologiska motiv och exotiska landskap. En konstupplevelse utöver det vanliga! Under eftermiddagen skaffar vi oss lite siciliansk småstadskänsla genom att besöka de moderna delarna av Agrigento.

Dag 7: Agrigento - Syrakusa
Dagens frukost blir en god start på dagen och sedan sätter vi kurs i sydostlig riktning mot Ragusa, omtalad för storslagen barockarkitektur. Efter lunch anländer vi till Syrakusa och tar in på Hotel Panorama. 

Stadspromenad i Syrakusa
För drygt två tusen år sedan var Syrakusa en av Medelhavets viktigaste städer. I dag kan vi beundra de imponerande resterna av den antika staden, bland annat Apollontemplet och den välbevarade amfiteatern. I Syrakusas katedral finns minnen av det lokala skyddshelgonet Santa Lucia som led martyrdöden år 304 e.Kr.

Dag 8: Syrakusa - flyg från Catania
Vårt sicilianska äventyr närmar sig sitt slut och transferbussen hämtar oss för färd till Catanias flygplats. Efter ett par timmar i luften landar vi i Skandinavien med många kära resminnen i bagaget!


Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00
Boka resan online »

Höjdpunkter

 • Palermo
 • Corleone
 • Vinregionen Sicilien
 • Tempeldalen
 • Syrakusa

Flygningar

Tid Från Til
Utresa
06:00 Stockholm München
06:05 Köpenhamn München
09:10 München Palermo
09:10 München Palermo
Hemresa
18:35 Catania München
18:35 Catania München
21:35 München Stockholm
21:35 München Köpenhamn
03.09.2024 - 04.09.2024
San Paolo Palace Hotel, Palermo
Visa mer Visa mindre
Hotell: San Paolo Palace Hotel, Palermo
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Stort och funktionellt hotell med takterrass och utomhuspool med utsikt över havet.

Hotellet: Bekvämt men något till åren kommet hotell som byggdes 1991 och delvis renoverades senast 2010. Här finns två restauranger, bar och lounge samt en takterrass på 14:e våningen med utomhuspool (öppen ca juni-september, badmössa krävs) och utsikt över havet och den sicilianska kusten.
Våningar: 14
Hiss: Ja
Läge: Beläget nära havet vid Via Messina Marine, en av infartsvägarna som sträcker sig längs kusten och går in till centrala Palermo. Ca 3 km från centrum. Busshållplats finns alldeles i närheten.
Antal rum: 280
Rummen: Medelstora till stora rum med varierande standard, utrustade med dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön, minibar, värdebox och luftkonditionering.
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSS
Adress: Via Messina Marine 91, IT-90123 PALERMO
Telefon: +39-091-621 11 12

04.09.2024 - 07.09.2024
Hotel Sea Water, Marsala
Visa mer Visa mindre
Hotell: Hotel Sea Water, Marsala
Hotellets webbplats: Link
07.09.2024 - 09.09.2024
Grand Hotel Mosè, Agrigento
Visa mer Visa mindre
Hotell: Grand Hotel Mosè, Agrigento
Hotellets webbplats: Link
09.09.2024 - 10.09.2024
Hotel Panorama, Syrakusa
Visa mer Visa mindre
Hotell: Hotel Panorama, Syrakusa
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Uppskattat, välkommnande och prisvärt hotell i internationell stil.

Hotellet: Restaurang och bar. Byggt 1940, renoverat senast 2008.
Våningar: 4
Hiss: Ja
Läge: Beläget i utkanterna av Syrakusa, cirka en och en halv kilometer från Isola di Ortigia.
Antal rum: 49
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön och luftkonditionering (under högsäsong).
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSS
Adress: Via Necropoli Grotticelle 33, IT-96100 SYRAKUSA
Telefon: +39-0931-41 21 88

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 03.09.2024
Ankomst: 10.09.2024
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN, CPH
Pris från: 12.995:-

Priset inkluderar

Flygresa till Palermo samt hem från Catania, flygskatter och flygplatsavgifter, busstransfer flygplatsen - hotellet t/r, bussrundresa med Scandoramaguide, 7 övernattningar i dubbelrum, 7 frukostar, 2 middagar, utflykter enligt dagsprogram (exkl. angivna avgifter & entréer), lokalguide i Tempeldalen och Syrakusa

Bra att veta

Uppskattad kostnad för de i dagsprogrammet angivna arrangemangen mot avgift är ca 80 euro.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)


Tillval:
Resa och utflykter enligt dagsprogram (exkl. avgifter & entréer): Ingår
Flyg: Flyg utresa ARN: 1.000:-

 

Rumstyper:

Enkelrum. Måltider enligt program 15.590:-
Dubbelrum. Måltider enligt program 12.995:-
Dubbelrum med extrabädd. Måltider enligt program 12.995:-


Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 03.09.2024
Ankomst: 10.09.2024
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN, CPH
Pris från: 12.995:-

Bilder - Sicilien ✈

Fler bilder
Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 03.09.2024
Ankomst: 10.09.2024
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN, CPH
Pris från: 12.995:-

Visa mindre
01.10.2024 08.10.2024   8 dagar 14.195:- ARN, CPH Visa mer
Reseplan
Hotell
Prisinfo
Bilder

Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Flyg till Palermo
Vi lämnar Skandinavien med flyg och landar utanför Palermo på Medelhavets största ö, Sicilien. Här väntar vår guide och bekväma transferbuss för att ta oss till San Paolo Palace Hotel.

Dag 2: Palermo - Corleone - Marsala
Vi vaknar upp i Palermo, Siciliens största stad, och nu får vi möjlighet att upptäcka den myllrande sicilianska huvudstaden. Under eftermiddagen lämnar vi Palermo och beger oss till byn Corleone som för alltid blivit odödlig genom filmatiseringen av Mario Puzos mästerverk Gudfadern. Vi besöker det populära museet som skildrar den organiserade brottslighetens historia och njuter samtidigt av de historiska omgivningarna (mot avgift). Hamnstaden Marsala på öns västkust är dagens slutmål. Här tar vi in på Seawater Hotel som serverar middag första kvällen.

Stadsrundtur i Palermo
Palermo är en exotisk blandning av olika kulturer och epoker. Vår guide tar oss med på en spännande tur genom staden och vi låter oss imponeras av praktfulla byggnader från barockens tidevarv som samsas med jugendutsmyckad arkitektur. Palazzo Reale, där kungarna som styrde över Sicilien hade sitt säte, är äldre än så och började uppföras redan när ön var en del av det östromerska riket. En liten bit härifrån stöter vi på den mäktiga katedralen som utgör ett sista vilohem för några av de sicilianska monarkerna.

Dag 3-4: Marsala

Erice & vingårdsbesök
Bergsbyn Erice, för länge sedan säte för fruktbarhetsriter, finner vi högt belägen ovanför Siciliens västra kust. Den normandiska borgen ger ett bastant intryck och välbevarade medeltida gränder lockar till spännande promenader. Utsikten härifrån är minst sagt hänförande! Efter lunch besöker vi en trevlig vingård för en inblick i tillverkningen och givetvis får vi provsmaka (mot avgift)!

Motya & Marsala
Den lilla ön San Pantaleo utanför dagens Marsala utgjorde under namnet Motya en betydelsefull kartagisk handelskoloni för nästan tre tusen år sedan. Lämningarna och konstverken från den här tiden imponerar verkligen på den moderna besökaren. Barockstaden Marsala ståtar med pampiga byggnader och förknippas kanske framför allt med det starka söta vinet som bär stadens namn. Vi tar reda på lite mer om vinet, hur det smaker, hur vi kan använda det till både dryck och i matlagning samt kanske även varför den brittiske amiralen Horatius Nelson ofta nämns i samband med vinet. Mot avgift.

Dag 5: Marsala - Porto Empedocle - Agrigento
Vi tar åter plats i bussen och fortsätter vårt sicilianska äventyr. Dagens första besök förlägger vi till kuststaden Porto Empedocle och unika Scala dei Turchi, vars både historiska och geologiska betydelse är värd att uppmärksamma. Mitt på dagen väntas vi ankomma Agrigento och efter lunch checkar vi in på Grand Hotel Mosè, i Villagio Mosè strax utanför Agrigento, där vi äter middag första kvällen. 

Valle dei Templi - Tempeldalen
På en höjd söder om dagens Agrigento ligger Valle dei Templi, Tempeldalen. Av många anses detta vara Siciliens främsta sevärdhet och det mest imponerande ruinområdet med antika grekiska byggnader utanför dagens Grekland. De suggestiva templen med uråldriga doriska kolonner bär på berättelser som kommer att levandegöras för oss när vi vandrar genom det förflutna. Mot avgift.

Dag 6: Agrigento

Piazza Armerina & Agrigento
Vi beger oss till Piazza Armerina för ett besök i Villa Romana del Casale, ruinerna av en romersk lyxvilla från 300-talet (mot avgift). Dess unika golvmosaiker räknas som de främsta från det romerska riket och skildrar allt från vardagsscener till mytologiska motiv och exotiska landskap. En konstupplevelse utöver det vanliga! Under eftermiddagen skaffar vi oss lite siciliansk småstadskänsla genom att besöka de moderna delarna av Agrigento.

Dag 7: Agrigento - Syrakusa
Dagens frukost blir en god start på dagen och sedan sätter vi kurs i sydostlig riktning mot Ragusa, omtalad för storslagen barockarkitektur. Efter lunch anländer vi till Syrakusa och tar in på Hotel Panorama. 

Stadspromenad i Syrakusa
För drygt två tusen år sedan var Syrakusa en av Medelhavets viktigaste städer. I dag kan vi beundra de imponerande resterna av den antika staden, bland annat Apollontemplet och den välbevarade amfiteatern. I Syrakusas katedral finns minnen av det lokala skyddshelgonet Santa Lucia som led martyrdöden år 304 e.Kr.

Dag 8: Syrakusa - flyg från Catania
Vårt sicilianska äventyr närmar sig sitt slut och transferbussen hämtar oss för färd till Catanias flygplats. Efter ett par timmar i luften landar vi i Skandinavien med många kära resminnen i bagaget!


Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00
Boka resan online »

Höjdpunkter

 • Palermo
 • Corleone
 • Vinregionen Sicilien
 • Tempeldalen
 • Syrakusa

Flygningar

Tid Från Til
Utresa
06:00 Stockholm München
06:05 Köpenhamn München
09:10 München Palermo
09:10 München Palermo
Hemresa
18:35 Catania München
18:35 Catania München
21:35 München Stockholm
21:35 München Köpenhamn
01.10.2024 - 02.10.2024
San Paolo Palace Hotel, Palermo
Visa mer Visa mindre
Hotell: San Paolo Palace Hotel, Palermo
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Stort och funktionellt hotell med takterrass och utomhuspool med utsikt över havet.

Hotellet: Bekvämt men något till åren kommet hotell som byggdes 1991 och delvis renoverades senast 2010. Här finns två restauranger, bar och lounge samt en takterrass på 14:e våningen med utomhuspool (öppen ca juni-september, badmössa krävs) och utsikt över havet och den sicilianska kusten.
Våningar: 14
Hiss: Ja
Läge: Beläget nära havet vid Via Messina Marine, en av infartsvägarna som sträcker sig längs kusten och går in till centrala Palermo. Ca 3 km från centrum. Busshållplats finns alldeles i närheten.
Antal rum: 280
Rummen: Medelstora till stora rum med varierande standard, utrustade med dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön, minibar, värdebox och luftkonditionering.
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSS
Adress: Via Messina Marine 91, IT-90123 PALERMO
Telefon: +39-091-621 11 12

02.10.2024 - 05.10.2024
Hotel Sea Water, Marsala
Visa mer Visa mindre
Hotell: Hotel Sea Water, Marsala
Hotellets webbplats: Link
05.10.2024 - 07.10.2024
Grand Hotel Mosè, Agrigento
Visa mer Visa mindre
Hotell: Grand Hotel Mosè, Agrigento
Hotellets webbplats: Link
07.10.2024 - 08.10.2024
Hotel Panorama, Syrakusa
Visa mer Visa mindre
Hotell: Hotel Panorama, Syrakusa
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Uppskattat, välkommnande och prisvärt hotell i internationell stil.

Hotellet: Restaurang och bar. Byggt 1940, renoverat senast 2008.
Våningar: 4
Hiss: Ja
Läge: Beläget i utkanterna av Syrakusa, cirka en och en halv kilometer från Isola di Ortigia.
Antal rum: 49
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön och luftkonditionering (under högsäsong).
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSS
Adress: Via Necropoli Grotticelle 33, IT-96100 SYRAKUSA
Telefon: +39-0931-41 21 88

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 01.10.2024
Ankomst: 08.10.2024
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN, CPH
Pris från: 14.195:-

Priset inkluderar

Flygresa till Palermo samt hem från Catania, flygskatter och flygplatsavgifter, busstransfer flygplatsen - hotellet t/r, bussrundresa med Scandoramaguide, 7 övernattningar i dubbelrum, 7 frukostar, 2 middagar, utflykter enligt dagsprogram (exkl. angivna avgifter & entréer), lokalguide i Tempeldalen och Syrakusa

Bra att veta

Uppskattad kostnad för de i dagsprogrammet angivna arrangemangen mot avgift är ca 80 euro.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)


Tillval:
Resa och utflykter enligt dagsprogram (exkl. avgifter & entréer): Ingår

 

Rumstyper:

Enkelrum. Måltider enligt program 16.790:-
Dubbelrum. Måltider enligt program 14.195:-
Dubbelrum med extrabädd. Måltider enligt program 14.195:-


Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 01.10.2024
Ankomst: 08.10.2024
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN, CPH
Pris från: 14.195:-

Bilder - Sicilien ✈

Fler bilder
Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 01.10.2024
Ankomst: 08.10.2024
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN, CPH
Pris från: 14.195:-

Visa mindre
15.10.2024 22.10.2024   8 dagar 12.995:- ARN, CPH Visa mer
Reseplan
Hotell
Prisinfo
Bilder

Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Flyg till Palermo
Vi lämnar Skandinavien med flyg och landar utanför Palermo på Medelhavets största ö, Sicilien. Här väntar vår guide och bekväma transferbuss för att ta oss till San Paolo Palace Hotel.

Dag 2: Palermo - Corleone - Marsala
Vi vaknar upp i Palermo, Siciliens största stad, och nu får vi möjlighet att upptäcka den myllrande sicilianska huvudstaden. Under eftermiddagen lämnar vi Palermo och beger oss till byn Corleone som för alltid blivit odödlig genom filmatiseringen av Mario Puzos mästerverk Gudfadern. Vi besöker det populära museet som skildrar den organiserade brottslighetens historia och njuter samtidigt av de historiska omgivningarna (mot avgift). Hamnstaden Marsala på öns västkust är dagens slutmål. Här tar vi in på Seawater Hotel som serverar middag första kvällen.

Stadsrundtur i Palermo
Palermo är en exotisk blandning av olika kulturer och epoker. Vår guide tar oss med på en spännande tur genom staden och vi låter oss imponeras av praktfulla byggnader från barockens tidevarv som samsas med jugendutsmyckad arkitektur. Palazzo Reale, där kungarna som styrde över Sicilien hade sitt säte, är äldre än så och började uppföras redan när ön var en del av det östromerska riket. En liten bit härifrån stöter vi på den mäktiga katedralen som utgör ett sista vilohem för några av de sicilianska monarkerna.

Dag 3-4: Marsala

Erice & vingårdsbesök
Bergsbyn Erice, för länge sedan säte för fruktbarhetsriter, finner vi högt belägen ovanför Siciliens västra kust. Den normandiska borgen ger ett bastant intryck och välbevarade medeltida gränder lockar till spännande promenader. Utsikten härifrån är minst sagt hänförande! Efter lunch besöker vi en trevlig vingård för en inblick i tillverkningen och givetvis får vi provsmaka (mot avgift)!

Motya & Marsala
Den lilla ön San Pantaleo utanför dagens Marsala utgjorde under namnet Motya en betydelsefull kartagisk handelskoloni för nästan tre tusen år sedan. Lämningarna och konstverken från den här tiden imponerar verkligen på den moderna besökaren. Barockstaden Marsala ståtar med pampiga byggnader och förknippas kanske framför allt med det starka söta vinet som bär stadens namn. Vi tar reda på lite mer om vinet, hur det smaker, hur vi kan använda det till både dryck och i matlagning samt kanske även varför den brittiske amiralen Horatius Nelson ofta nämns i samband med vinet. Mot avgift.

Dag 5: Marsala - Porto Empedocle - Agrigento
Vi tar åter plats i bussen och fortsätter vårt sicilianska äventyr. Dagens första besök förlägger vi till kuststaden Porto Empedocle och unika Scala dei Turchi, vars både historiska och geologiska betydelse är värd att uppmärksamma. Mitt på dagen väntas vi ankomma Agrigento och efter lunch checkar vi in på Grand Hotel Mosè, i Villagio Mosè strax utanför Agrigento, där vi äter middag första kvällen. 

Valle dei Templi - Tempeldalen
På en höjd söder om dagens Agrigento ligger Valle dei Templi, Tempeldalen. Av många anses detta vara Siciliens främsta sevärdhet och det mest imponerande ruinområdet med antika grekiska byggnader utanför dagens Grekland. De suggestiva templen med uråldriga doriska kolonner bär på berättelser som kommer att levandegöras för oss när vi vandrar genom det förflutna. Mot avgift.

Dag 6: Agrigento

Piazza Armerina & Agrigento
Vi beger oss till Piazza Armerina för ett besök i Villa Romana del Casale, ruinerna av en romersk lyxvilla från 300-talet (mot avgift). Dess unika golvmosaiker räknas som de främsta från det romerska riket och skildrar allt från vardagsscener till mytologiska motiv och exotiska landskap. En konstupplevelse utöver det vanliga! Under eftermiddagen skaffar vi oss lite siciliansk småstadskänsla genom att besöka de moderna delarna av Agrigento.

Dag 7: Agrigento - Syrakusa
Dagens frukost blir en god start på dagen och sedan sätter vi kurs i sydostlig riktning mot Ragusa, omtalad för storslagen barockarkitektur. Efter lunch anländer vi till Syrakusa och tar in på Hotel Panorama. 

Stadspromenad i Syrakusa
För drygt två tusen år sedan var Syrakusa en av Medelhavets viktigaste städer. I dag kan vi beundra de imponerande resterna av den antika staden, bland annat Apollontemplet och den välbevarade amfiteatern. I Syrakusas katedral finns minnen av det lokala skyddshelgonet Santa Lucia som led martyrdöden år 304 e.Kr.

Dag 8: Syrakusa - flyg från Catania
Vårt sicilianska äventyr närmar sig sitt slut och transferbussen hämtar oss för färd till Catanias flygplats. Efter ett par timmar i luften landar vi i Skandinavien med många kära resminnen i bagaget!


Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00
Boka resan online »

Höjdpunkter

 • Palermo
 • Corleone
 • Vinregionen Sicilien
 • Tempeldalen
 • Syrakusa

Flygningar

Tid Från Til
Utresa
06:00 Stockholm München
06:05 Köpenhamn München
09:10 München Palermo
09:10 München Palermo
Hemresa
18:35 Catania München
18:35 Catania München
21:35 München Stockholm
21:35 München Köpenhamn
15.10.2024 - 16.10.2024
San Paolo Palace Hotel, Palermo
Visa mer Visa mindre
Hotell: San Paolo Palace Hotel, Palermo
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Stort och funktionellt hotell med takterrass och utomhuspool med utsikt över havet.

Hotellet: Bekvämt men något till åren kommet hotell som byggdes 1991 och delvis renoverades senast 2010. Här finns två restauranger, bar och lounge samt en takterrass på 14:e våningen med utomhuspool (öppen ca juni-september, badmössa krävs) och utsikt över havet och den sicilianska kusten.
Våningar: 14
Hiss: Ja
Läge: Beläget nära havet vid Via Messina Marine, en av infartsvägarna som sträcker sig längs kusten och går in till centrala Palermo. Ca 3 km från centrum. Busshållplats finns alldeles i närheten.
Antal rum: 280
Rummen: Medelstora till stora rum med varierande standard, utrustade med dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön, minibar, värdebox och luftkonditionering.
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSS
Adress: Via Messina Marine 91, IT-90123 PALERMO
Telefon: +39-091-621 11 12

16.10.2024 - 19.10.2024
Hotel Sea Water, Marsala
Visa mer Visa mindre
Hotell: Hotel Sea Water, Marsala
Hotellets webbplats: Link
19.10.2024 - 21.10.2024
Grand Hotel Mosè, Agrigento
Visa mer Visa mindre
Hotell: Grand Hotel Mosè, Agrigento
Hotellets webbplats: Link
21.10.2024 - 22.10.2024
Hotel Panorama, Syrakusa
Visa mer Visa mindre
Hotell: Hotel Panorama, Syrakusa
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Uppskattat, välkommnande och prisvärt hotell i internationell stil.

Hotellet: Restaurang och bar. Byggt 1940, renoverat senast 2008.
Våningar: 4
Hiss: Ja
Läge: Beläget i utkanterna av Syrakusa, cirka en och en halv kilometer från Isola di Ortigia.
Antal rum: 49
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön och luftkonditionering (under högsäsong).
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSS
Adress: Via Necropoli Grotticelle 33, IT-96100 SYRAKUSA
Telefon: +39-0931-41 21 88

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 15.10.2024
Ankomst: 22.10.2024
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN, CPH
Pris från: 12.995:-

Priset inkluderar

Flygresa till Palermo samt hem från Catania, flygskatter och flygplatsavgifter, busstransfer flygplatsen - hotellet t/r, bussrundresa med Scandoramaguide, 7 övernattningar i dubbelrum, 7 frukostar, 2 middagar, utflykter enligt dagsprogram (exkl. angivna avgifter & entréer), lokalguide i Tempeldalen och Syrakusa

Bra att veta

Uppskattad kostnad för de i dagsprogrammet angivna arrangemangen mot avgift är ca 80 euro.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)


Tillval:
Resa och utflykter enligt dagsprogram (exkl. avgifter & entréer): Ingår
Flyg: Flyg utresa ARN: 500:-

 

Rumstyper:

Enkelrum. Måltider enligt program 15.590:-
Dubbelrum. Måltider enligt program 12.995:-
Dubbelrum med extrabädd. Måltider enligt program 12.995:-


Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 15.10.2024
Ankomst: 22.10.2024
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN, CPH
Pris från: 12.995:-

Bilder - Sicilien ✈

Fler bilder
Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 15.10.2024
Ankomst: 22.10.2024
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN, CPH
Pris från: 12.995:-

Visa mindre
 Ledig
 På förfrågan
augean

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få nyheter och tips från vår resevärld.