Telefon 040-600 00 00   Måndag till fredag kl. 9-16
Beskrivning
Visa karta

Julhelgen i Estoril - Lissabons riviera ✈

Varmt välkommen till Portugal för att fira julhelgen tillsammans med oss i gästvänliga Estoril
FLYGRESA  - Portugal - Julhelgsresor - 8 dagar

Varmt välkommen till Portugal för att fira julhelgen tillsammans med oss i gästvänliga Estoril, beläget på Lissabons vackra riviera, en halvtimme väster om staden. Mellan grannorterna Cascais och Estoril löper den vackra strandpromenaden, populärt för flanerande besökare. Det milda och behagliga subtropiska atlantklimatet under vintern inbjuder till avkopplande semesterdagar vid havet. Ett väl avvägt och noga sammansatt utflyktsprogram ingår vid sidan om jul- och juldagsmiddag!

Den portugisiska huvudstadsregionen har mycket att erbjuda i form av intressanta utflykter, trevlig shopping, ett spännande kök med vällagad mat, härliga delikatesser och goda viner. Kommunikationerna in till Lissabon är utmärkta. Det tar ca 30 minuter med tåg från Estoril in till centrum.

 

Vi bor på välskötta och välrenommerade Hotel Londres, i hjärtat av Estoril, med gångavstånd till stranden.

Fri direktanslutning från 37 orter »


 

Avresedatum

21.12.2024 28.12.2024   8 dagar 13.295:- ARN, CPH Visa mer
Reseplan
Hotell
Prisinfo
Bilder

Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Flyg till Lissabon - Estoril
Nu har det blivit dags att stiga ombord på flyget till Portugals huvudstad Lissabon. På flygplatsen väntar Scandoramaguiden och transferbussen som tar oss till Lissabons riviera och Estoril. Härliga dagar fulla med nya upplevelser väntar!

Utflykter dag 2-7

Estoril & Cascais
Utmed kusten ligger några riktiga pärlor till byar, populära både bland kungligheter, jetset och vanligt folk. Under en kortare promenad i maklig takt bekantar vi oss närmare med de mer eller mindre sammanväxta grannorterna Estoril och Cascais som knyts samman av den vackra strandpromenaden.

Stadsrundtur i Lissabon
Vi åker från Estoril till Lissabon, en vackert kuperad hamnstad vid Atlantkusten. Staden är en av Europas äldsta och här blandas gammalt och nytt i en svårslagen kombination. Lissabon är, i likhet med Rom, byggd på sju kullar och vackert belägen vid floden Tejos mynning i Atlanten. Stadens centrum utgörs av flera stadsdelar, alla olika till utseende och innehåll men lika charmiga. Paradgatan Avenida da Liberdade ligger i hjärtat av Lissabon, i stadsdelen Baixasom uppfördes efter den stora jordbävningen 1755. Stadsdelen är belägen nära floden och ett måste för den shoppingsugne med modehus och butikskedjor!I den gamla stadsdelen Alfama slingrar sig de mysiga gränderna och kontrasterar mot den moderna bebyggelsen i Parque das Nações, Nationernas park, vid Expoområdet som byggdes i anslutning till världsutställningen i huvudstaden 1998.I Bairro Alto är tempot lugnare och här finnsmånga restauranger och småbutiker.

Beléms höjdpunkter
Vi tar pendeltåget genom byar längs den vackra kusten och kliver av i pampiga Belém. Här finns flera av stadens stora sevärdheter såsom Jerónimosklostret, det pampiga upptäckarmonumentet och Torre de Belém, vakttornet från 1500-talet som blivit en av de främsta symbolerna för Lissabon. Denna historiska juvel hyser flera fantastiska museer, kanske vill du besöka det världsberömda Museu Nacional dos Coches, vagnmuseet med världens största och mest värdefulla samling av kungliga vagnar och droskor från Europas olika kungahus, eller Sjöfartsmuseet som berättar om Portugals spännande historia som upptäckarnation. I Belém kan du också passa på att besöka ett populärt konditori och prova den lokala söta delikatessen Pasteis de nata som serverats här sedan 1837.

Cabo da Roca & kungastaden Sintra
Via det gamla fiskeläget Cascais sätter vi kurs mot den europeiska kontinentens västligaste punkt, Cabo da Roca. Från klipphöjden har vi en magisk utsikt över Atlanten och de kringliggande bergstrakterna. Vi fortsätter till historiska Sintra som var en av de första städerna att upptas på Unescos världsarvslista. Staden är sedan länge lissabonbornas mest populära utflyktsmål. Denna historiska plats med romantiska förtecken har med sin sagomiljö inspirerat författare som Lord Byron och H.C. Andersen. Sintra var omtyckt av det portugisiska kungahuset och förutom smala gränder med små hantverksbutiker finns här också eleganta slott och palats med romantisk arkitektur. En dag full av hänförande naturscenerier och sköna intryck!

Brasiliansk afton
Portugals historia som kolonialmakt har inneburit att flera sydamerikanska kulinariska influenser nått Europa och blivit en naturlig del av den portugisiska vardagen. I charmiga Cascais besöker vi en välkänd brasiliansk restaurang där vi efter en god fördrink avnjuter en härlig trerättersmeny med specialiteten Rodizio, ett grillspett med flera slags kött, som kronan på verket.

Dag 8: Estoril - flyg från Lissabon
Efter en sista frukost har det blivit dags att flyga hem igen. Vår transferbuss tar oss till flygplatsen och med massor av härliga minnen är vi snart tillbaka i Skandinavien. Obrigado e adeus!

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00
Boka resan online »

Flygningar

Tid Från Til
Utresa
12:40 Köpenhamn Lissabon
14:20 Stockholm Lissabon
Hemresa
08:05 Lissabon Stockholm
18:55 Lissabon Köpenhamn
21.12.2024 - 28.12.2024
Hotel Londres, Estoril
Visa mer Visa mindre
Hotell: Hotel Londres, Estoril
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Välskött 4-stjärnigt hotell med delvis svensk ledning i hjärtat av Estoril med gångavstånd till stranden och bruset från Atlanten.

Hotellet: Trevligt och välkomnande hotell, byggt 1959 och delvis renoverat senast 2018. Här finns restaurang, ett ny fräsch barlounge och lobbyområde samt trädgård med terrass och uppvärmd utomhuspool (öppen under säsong). På hotellet finns även en internetpoint med fri wifi, fråga i receptionen för instruktioner.
Våningar: 7
Hiss: Ja
Läge: Beläget i ett bostadsområde, nära ett grönområde, endast ca 450 meter från havet och ca 10 minuters promenad till casinot. Utmärkta förbindelser till centrala Lissabon med lokaltrafik från tågstationen som är belägen på bekvämt promenadavstånd från hotellet.
Antal rum: 118
Rummen: Ljust inredda och nyrenoverade rum med dusch/bad, wc, TV, telefon, hårfön, värdebox (mot avgift och deposition), luftkonditionering och balkong. 
Övrigt: Rummen är rökfria.
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSSS
Adress: Av. Fausto Figueiredo 2

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 21.12.2024
Ankomst: 28.12.2024
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN, CPH
Pris från: 13.295:-

Priset inkluderar

Flygresa till Lissabon t/r, flygskatter och flygplatsavgifter, busstransfer flygplatsen - hotellet t/r, 7 övernattningar i dubbelrum, 7 frukostar, 4 middagar inkl dryck, julaftonsmiddag inkl dryck, juldagsmiddag inkl dryck, Scandoramaguide, utflykter enligt dagsprogram

Bra att veta
Rumsstädning ingår ej på juldagen.

Utflykterna kan genomföras i annan ordning.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)


Tillval:
Resa enligt program: Ingår
Flyg: Flyg avresa ARN: 200:-

 

Rumstyper:

Enkelrum. Måltider enligt program 15.995:-
Dubbelrum. Måltider enligt program 13.295:-
Dubbelrum med extrabädd. Måltider enligt program 13.295:-


Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 21.12.2024
Ankomst: 28.12.2024
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN, CPH
Pris från: 13.295:-

Bilder - Julhelgen i Estoril - Lissabons riviera ✈

Julhelgen i Estoril - Lissabons riviera
Fler bilder
Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 21.12.2024
Ankomst: 28.12.2024
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN, CPH
Pris från: 13.295:-

Visa mindre
 Ledig
 På förfrågan
augean

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få nyheter och tips från vår resevärld.