Telefon 040-600 00 00   Måndag till fredag kl. 9-16
Beskrivning
Visa karta
Visa väder

Donaukryssning från Svarta havet ✈

En kryssning på Europas mäktigaste flod genom sex länder, från Donaudeltat


      Höjdpunkter!

 • En oförglömlig kryssning genom 6 länder
 • Bukarest, Tulcea, Donaudeltat, Belgrad, Budapest, Bratislava, Wien & Melk
 • Järnporten
 • Avslutning i Prag
 • Helpension under kryssningen
   
FLYGRESA - Rumänien, Bulgarien, Serbien, UngernSlovakien, Österrike, Tjeckien - Flodkryssning, Rundresa - flyg & buss - 14 dagar

Donaukryssning från Svarta havet

En kryssning på Europas mäktigaste flod genom sex länder, från Donaudeltat till Linz. Från Sulina och Svarta havet kryssar vi mot Belgrad, Budapest och Wien. Förutom nedslag i spännande städer seglar vi genom den imponerande Järnporten, där floden bryter igenom Balkanbergen och Karpaterna, på gränsen mellan Serbien och Rumänien. Att segla genom ravinen är både spektakulärt och storslaget. Att kryssa innebär lugn och ro, bedårande naturscenerier, härliga matupplevelser och trevligt sällskap. En perfekt semester helt enkelt! På populära MS Carmen ser personalen till att vi trivs och det ingår helpension under vistelsen på båten.

MS Carmen är ett modernt och välskött flodkryssningsfartyg med god komfort. Ombord finns en elegant inredd loungebar med panoramafönster och en uppskattad restaurang där det serveras frukost, lunch och middag. Vid vackert väder lockar soldäck med avkoppling och naturscenerier.

Resan genomförs även i omvänd ordning, kryssning Linz-Tulcea, med avresa 30/6 och 8/9 - Klicka här »

Nedan ser du en detaljerad väderprognos för de följande 6 dagarna.

Söndag
Soligt och klart väder
Soligt och klart väder
5 °C
16 °C
0,0 mm.
2,2 m/s
nordväst
Måndag
Regn
Regn
8 °C
14 °C
7,6 mm.
9,7 m/s
nordöst
Tisdag
Regn
Regn
6 °C
7 °C
11,1 mm.
1,8 m/s
sydväst
Onsdag
Regn
Regn
3 °C
5 °C
8,3 mm.
3,6 m/s
sydväst
Torsdag
Molnigt
Molnigt
4 °C
7 °C
2,4 mm.
4,1 m/s
sydväst
Fredag
Molnigt
Molnigt
4 °C
11 °C
0,2 mm.
2,3 m/s
sydväst

Avresedatum

11.07.2023 24.07.2023   14 dagar 24.995:- ARN, GOT, CPH Visa mer
Reseplan
Hotell
Prisinfo
Bilder

Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Flyg till Bukarest
Vi lämnar Skandinavien och landar så småningom i den rumänska huvudstaden. På flygplatsen i Bukarest möter Scandoramaguiden oss och visar vägen till bussen som tar oss till Hotel Capitol. Äventyret kan börja!

Dag 2: Bukarest - ombordstigning i Tulcea
Efter frukost lämnar vi Bukarest och sätter kurs mot Tulcea, Donaudeltats huvudort. Under eftermiddagen välkomnas vi ombord på vårt bekväma flodkryssningsfartyg MS Carmen. Vi får våra hytter och äter en välsmakande välkomstmiddag ombord. Vi ligger still i Tulcea över natten.

Dag 3: Donaudeltat
Tidigt på morgonen seglar vi från Tulcea ut i det imponerande Donaudeltat, hela vägen till Sulina vid Svarta havet. Detta mäktiga naturreservat som sedan 1991 är skyddat av Unesco. I denna labyrint av kanaler och sjöar med över 300 fågelarter som passerar under flyttsäsongen möter vi ett unikt våtmarksområde, det största i Europa. Under morgontimmarna vänder vi i Sulina och påbörjar seglatsen längs den mäktiga Donau. Medan vi under dagen och natten kryssar västerut kopplar vi av, njuter av vyerna och gör oss hemmastadda ombord.

Dag 4: Oltenita - Svishtov
Vi har nu kommit ett stycke på Donau och efter frukost kan den som vill följa med till Rumäniens huvudstad Bukarest. Under morgonen lägger vi till och går i land i trakten kring Oltenita för att framåt kvällen åter gå ombord i närheten av Svishtov. Önskar man inte följa med till Bukarest kan man spendera dagen ombord. På kvällen äter vi middag tillsammans och seglar vidare. 

Metropolen Bukarest
Rumäniens huvudstad Bukarest är en myllrande storstad som ibland kallas för Östeuropas ”Lilla Paris” tack vare sin förtjusande Belle-Epoque arkitektur. Den ligger vid floden Dâmbovița och kan stoltsera med världens näst största administrativa byggnad, nämligen Parlamentspalatset. På vår guidade stadsrundtur ser vi också de berömda torgen och Gamla stan.
Pris 325:-

Dag 5: Vidin
Vi spenderar hela dagen ombord och njuter av att kryssa på Donau som här bildar en naturlig gräns mellan Rumänien i norr och Bulgarien i söder. Underbara vyer följer vår väg. Under eftermiddagen lägger vi till i bulgariska Vidin där vi kan passa på att gå i land. Efter middagen kastar vi åter loss och seglar vidare i riktning mot Karpaterna och Balkan!

Dag 6: Donji Milanovac
Under förmiddagen väntar en av resans höjdpunkter, den mäktiga Järnporten där floden bryter igenom Balkanbergen och Karpaterna, på gränsen mellan Serbien och Rumänien. Att segla genom ravinen är både spektakulärt och storslaget. Framåt eftermiddagen gör vi ett strandhugg i trakterna kring Donji Milanovac, passa på att ta en promenad innan vi åter kastar loss och seglar vidare under natten.

Dag 7: Belgrad
På morgonkvisten anländer vi till Serbiens huvudstad Belgrad, en av Europas äldsta städar, där vi spenderar förmiddagen. Följ med på upptäcktsfärd! Under eftermiddagen seglar vi med lots förbi Novi Sad och ser den imponerande Petrovaradinfästningen trona över staden.

Serbiens huvudstad Belgrad
Belgrad är en av Europas äldsta städer, belägen vid floderna Donau och Sava. Det serbiska namnet Beograd betyder den vita staden. Staden har en blandning av många stilar och en lite mystisk atmosfär. Vi gör en rundtur bland sevärdheter som Savakatedralen, det kungliga palatset och fästningen Kalemegdan.
Pris 265:-

Dag 8: Mohács
Under natten har vi förflyttat oss längs gränsen mellan Serbien och Kroatien för att under de tidiga morgontimmarna nå Ungern. På morgonen lägger vi till i Mohács och nu kan den som vill följa med till vinområdet Villany för besök på en vingård. Efter lunch seglar vi vidare mot Budapest.

Vinprovning i Villány
Ungerns sydligaste vinregion är främst förknippad med lite kraftigare rödviner och brukar därför kallas Ungerns Bordeaux. Vi besöker en vinmakare och får lära oss mer om framställningen. Givetvis får vi även provsmaka!
Pris 265:-

Dag 9: Budapest
På morgonen når vi Donaus drottning Budapest. Den mäktiga floden slingrar sig genom staden och delar upp den i de två stadshalvorna Buda och Pest. Staden är känd för sina hälsosamma bad och sin bredd av upplevelser inom kultur och historia. Allra bäst tar vi del av detta genom att följa med på stadsrundturen. Eftermiddagen är fri för egna strövtåg i härliga Budapest, kanske lockar ett besök på Saluhallen eller en fika på anrika Café Gerbeaud? Sent på kvällen seglar vi vidare mot Slovakien. 

Praktfulla Budapest
Vi åker på en givande rundtur i Ungerns vackra huvudstad för att upptäcka vad som erbjuds av shopping, sevärdheter och monument på båda sidor av Donau. Vi njuter av den storslagna utsikten från Gellértberget, ser Parlamentet och Hjältarnas torg.
Pris 265:-

Dag 10: Bratislava
Vi spenderar förmiddagen ombord med att stilla flyta fram längs Donau. Efter lunch når vi Slovakiens huvudstad Bratislava där vi tillbringar eftermiddagen. Vid midnatt kastar vi loss och seglar under natten i riktning mot Österrike. 

Upptäck Bratislava
Vi tar en promenad genom den slovakiska ­huvudstadens gamla hjärta där vi tillsammans med vår guide upptäcker vackra historiska ­byggnader, mysiga gator och öppna torg.
Pris 225:-

Dag 11: Wien
På morgonen är vi framme i underbara Wien, en klassisk och modern stad som fortfarande andas 1800-talsromantik. Vi lägger till i Korneuburg strax utanför staden och har sedan hela dagen på oss att lära känna den forna kejsarstaden. Under natten seglar vi mot Melk.

Romantikens Wien
Vi inleder med att göra en rundtur med bussen för att sedan bekanta oss med centrala Wien till fots. Vi följer med vår guide på en spännande vandring som bland annat tar oss till den mäktiga Stefansdomen och Mozarts hus.
Pris 265:-

Sköna toner i Wien
I musikens huvudstad Wien besöker vi kur­salongen för en riktig Wienerkonsert. Vi får lyssna till sköna toner och njuta av berömda verk som komponerats av några av de allra största inom klassisk musik. En ­speciell upplevelse vi kommer att minnas!
Pris 695:-

Dag 12: Melk - Linz
Under morgonen seglar vi genom den vackra Wachaudalen för att under förmiddagen göra ett strandhugg i Melk där det ges möjlighet att besöka det praktfulla barockklostret. Därefter går vi åter ombord på MS Carmen, äter lunch och kastar loss. Resten av dagen njuter vi av det trevliga sällskapet och den härliga atmosfären. På kvällen samlas vi i fartygets restaurang för en festlig avskedsmiddag. Under natten anländer vi till Linz.

Magnifika Melk
Vi gör ett besök i det berömda klostret i Melk, majestätiskt beläget på en klippa ovanför Donau. Vi imponeras av ­barockens glans och prakt.
Pris 295:-

Dag 13: Landstigning i Linz - Prag
Efter en sista frukost ombord är det dags att lämna båten och gå i land. Vi tar plats i bussen och sätter kurs norrut till Ceske Budejovice, den största staden i Södra Böhmen. Staden grundades redan i mitten på 1200-talet och många praktfulla monument och byggnader vittnar om dess betydelse. Vi gör en liten rundtur och får veta mer om stadens intressanta historia. Därefter kanske en lokal öl på någon trevlig servering lockar? Vi fortsätter till Prag och checkar in på Clarion Congress Hotel. På kvällen kan vi följa med på en trevlig avskedsmiddag i den tjeckiska huvudstaden.

Avslutningsmiddag i Prag
Från den vackra Petrinhöjden i Prag beundrar vi den fantastiska utsikten och skålar i böhmisk sekt. Därefter äter vi en god middag i maritim miljö. En kväll att minnas!
Pris inkl middag med dryck 465:-

Dag 14: Flyg från Prag
Vi tar farväl av Prag och beger oss med bussens hjälp ut till flygplatsen. Efter ett par timmar i luften landar vi på vald flygplats.
 

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00
Boka resan online »

Höjdpunkter

 • En oförglömlig kryssning genom 6 länder
 • Bukarest, Tulcea, Donaudeltat, Belgrad, Budapest, Bratislava, Wien & Melk
 • Järnporten
 • Avslutning i Prag
 • Helpension under kryssningen

Flygningar

Tid Från Til
Utresa
07:00 Köpenhamn Warszawa
07:50 Stockholm Warszawa
08:00 Göteborg Warszawa
11:00 Warszawa Bukarest
Hemresa
18:00 Prag Warszawa
20:30 Warszawa Stockholm
20:35 Warszawa Göteborg
20:40 Warszawa Köpenhamn
11.07.2023 - 12.07.2023
Hotel Capitol, Bukarest
Visa mer Visa mindre
Hotell: Hotel Capitol, Bukarest
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Anrikt hotell inhyst i en vacker byggnad från förra sekelskiftet. Hotellet har en elegant inredd restaurang, i kontinental stil från en svunnen tid, vilken har varit mötesplats för författare, konstnärer och musiker sedan början av 1900-talet. Hotellet har även en trivsam lobbylounge med en mix av antika möbler, tjusiga takkronor och moderna, bekväma sittmöbler samt en bar i klassisk maskulin stil. Ypperligt centralt beläget på bekvämt promenadavstånd till flera museer, kyrkor och praktfulla palats i Gamla stan. Bekväma, små till medelstora rum i en enkel och sparsmakad stil med ljus färgskala som ger ett lugnt och harmoniskt intryck. Rummen vetter antingen mot gatan, fontäntorget eller bakgården och finns i flera kategorier med varierande storlek och standard.

Hotellet: Byggt 1901 och totalrenoverat mellan 2001 och 2014. Restaurang, bar och lobbylounge. Värdebox finns att låna i receptionen.
Våningar: 6
Hiss: Ja
Läge: Mycket centralt beläget mitt emellan Cismigiuparken och Universitetstorget där också närmaste tunnelbanestation är belägen. Ca 10 minuters promenad till Nationalmuseet och det fd kungliga slottet som nu är konstmuseum med flera sevärdheter. Ca 2,5 km från det mäktiga Parlamentspalatset. Stadsmiljö med genomfartstrafik.
Antal rum: 79
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön och kylskåp. så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder förekommer.
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSSS
Adress: Calea Victoriei 29, RO-010061 BUKAREST
Telefon: +40-21-315 80 30

12.07.2023 - 23.07.2023
MS Carmen
Visa mer Visa mindre
Hotell: MS Carmen
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Renoverat och modernt flodkryssningsfartyg som är nytt i rederiet SijFa Cruises fartygsflotta men som fått samma namn som tidigare MS Carmen och som också har kvar samma uppskattade och trevliga personal ombord. Fartyget är systerfartyg med nya MS Rigoletto och båda har bekväma faciliteter och ger ett ljust och trendigt intryck. Fartyget är i sin utformning och uppbyggnad likvärdigt med andra flodkryssningsfartyg och håller samma höga standard och goda service. Frukost, lunch och middag serveras i den ljusa och inbjudande restaurangen och om kvällarna umgås man och avnjuter goda drinkar i barloungen på övre däck. Vid kryssningar dagtid spenderas tiden bäst på soldäck med solstolar där det bjuds på vacker utsikt. Här uppe finns även en inglasad lounge som har en unik funktion med hydraulik i väggarna som gör att hela rummet kan sänkas så att fartyget kan segla under låga broar. Ombord finns 62 bekväma, stilfulla och ljust inredda hytter i fyra olika kategorier med plats för en till tre personer och som är fördelade över två däck.

 

OBS! Under vårvintern 2023 är fartyget på varv i Holland för ommålning och viss omdekoration. Bilderna till vänster visar fartyget före uppfräschningen. Således kan färger, möbler och dekor ha förändrats både ut- och invändigt.

 

Hotellet: Flodkryssningsfartyget seglas av det holländska, familjedrivna rederiet SijFa Cruises och har plats till 126 gäster. Ombord finns restaurang, minigym och tvättstuga (mot avgift) på nedre däck samt reception med liten souvenirshop och loungebar med panoramautsikt på övre däck. Överst finns ett soldäck med solstolar samt en övertäckt lounge. Musikunderhållning på kvällarna. Wi-Fi (ibland med instabil mottagning) mot avgift, och kan köpas antingen per dag eller för en vecka. Centralvärme, luftkonditionering och 220 V.
Våningar: 3
Hiss: Nej
Antal rum: 62
Rummen: Flertalet hytter är dubbelhytter, belägna på nedre- eller övre däck (mot tillägg) vilka är ca 11,89 kvm stora. Hytterna är utrustade med en dubbelsäng (ca 150 cm bred) med läslampor på båda sidor, ett mindre skrivbord med stol, TV, garderob, värdebox (mot deposition), vägguttag av både amerikansk och europeisk standard, USB-uttag för laddning samt ett litet badrum med dusch, vask, wc och hårfön. Alla hytter är utsideshytter, belägna över vattenlinjen och har fönster med vita, ribbade träjalusier som skydd för sol och insyn. Hytterna på övre däck har stora fönster, från golv till tak, som är öppningsbara i sidled, så kallad fransk balkong, medan fönstren i hytterna på nedre däck är normalstora. MS Carmen har också några få juniorsviter belägna på övre däck som till största delen skiljer sig från dubbelhytterna genom sin storlek då de är omkring dubbelt så stora, dvs ca 23,78 kvm, och att de har två stora, öppningsbara fönster, s.k. franska balkonger. De har också plats för en liten sitthörna med två stolar och ett litet bord samt ett större badrum. På övre däck finns även två, ca 11,89 kvm stora, trebäddshytter, som till skillnad från övriga hytter på övre däck har ett normalstort fönster och ej s.k. fransk balkong. Trebäddshytterna har en helt annan utformning än övriga hytter och lämpar sig bäst för barn eller smidiga personer. Dessa hytter har två inbyggda våningssängar, på vardera sida om en smal gång, med en nederslaf och två överslafer som nås via stege. Under den ena överslafen finns lite förvaringsutrymme men i övrigt ingen annan möblering men däremot ett litet badrum med dusch, vask, WC och hårfön. Varje säng har TV och europeiskt vägguttag samt individuell ljussättning. Motorljud och vibrationer förekommer generellt i alla hytter men varierar var på båten hytten är belägen och är mest märkbart vid nattseglatser.
Övrigt: MS Carmen byggdes 1995, totalrenoverades 2017 är ca 110 meter långt, ca 11,4 meter brett och har en internationell besättning. Valutan ombord är Euro men de tar även emot kredit-/bankkort (Visa och MasterCard) dock finns ingen växlingsservice. I högsäsong eller på orter med begränsat antal anläggningsplatser kan fartyget behöva ankra i bredd med andra fartyg.
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSSS
Adress: SijFa Cruises B.V., Sluisweg 10, NL-6581 KA MALDEN
Telefon: +31-24-357 20 08

23.07.2023 - 24.07.2023
Clarion Congress Hotel, Prag
Visa mer Visa mindre
Hotell: Clarion Congress Hotel, Prag
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Stort och elegant affärshotell med hög komfort och goda gästrecensioner. Modernt hotell som angränsar till köpcentret Fénix vid FN-torget i stadsdelen Vysocany i Prags 9:de distrikt. Här finns även tunnelbanestationen Vysocanská som trafikeras av linje B med vilken det bara tar ca 10 minuter in till Gamla stan. Här kan du äta frukost i den ljusa frukostmatsalen, ta en pizza i restaurangen, smaka den goda tjeckiska ölen i baren eller bara slå dig ner och koppla av i någon av de moderna fåtöljerna i loungen. Hotellet har även en concierge som kan hjälpa dig med allt från tunnelbanebiljetter, taxibeställningar till tips om teatrar och museer. Moderna och komfortabla, medelstora rum som är inredda i en klassisk stil med en neutral, gråbeige färgskala.

Hotellet: Frukostmatsal, restaurang med pizzeria, lobbybar, lounge och concierge. I anslutningshotellet finns även ett köpcenter med omkring 80 butiker och ett fitnesscenter med gym och wellnessavdelning med pool.
Våningar: 8
Hiss: Ja
Läge: Beläget bredvid en shoppinggalleria i stadsdelen Vysocany i Prags utkant, ca 7 km från stadens historiska stadskärna. Tunnelbanestation alldeles i närheten med direktförbindelse till centrala Prag, 6 hållplatser till Republiktorget. 
Antal rum: 559
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön, värdebox, kaffe-/tebricka och luftkonditionering.
Övrigt: Hotellet är rökfritt.
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSSS
Adress: Freyova 33, CZ-19000 PRAG 9 - Vysocany
Telefon: +420-211-13 11 39

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 11.07.2023
Ankomst: 24.07.2023
Dagar: 14 dagar
Avresa från: ARN, GOT, CPH
Pris från: 24.995:-

Priset inkluderar

Flygresa till Bukarest samt hem från Prag, flygskatter och flygplatsavgifter, busstransfer flygplatsen - hotellet t/r, bussrundresa med Scandoramaguide, 2 övernattningar i dubbelrum, 11 övernattningar i dubbelhytt på nedre däck, 13 frukostar, 10 luncher (varav lunchpaket dag 4 och 11), 11 middagar, dryck (öl, vin, läsk, mineralvatten) till måltiderna ombord på fartyget

Bra att veta
Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen.

Avresa 19/9 bor vi på Park Inn Hotel i Bukarest dag 1-2.

MS Carmen kommer under 2023 att ersättas av ett annat fartyg som kommer att segla under samma namn. Läs mer om fartyget under hotell.

Det är brukligt att visa uppskattning för båtens besättning genom att lämna dricks. På denna kryssning förväntas ca 110 euro per dubbelhytt i dricks.

Ändrat vattenstånd kan innebära ändrad resrutt eller i vissa fall omöjliggöra kryssning på delar av floden. Scandorama förbehåller sig i sådana fall rätten att justera resrutten efter de nya förhållandena.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)
Rumänsk Leu (RON)
Bulgarisk Lev (BGN)
Serbisk Dinar (RSD)
Ungersk Forint (HUF)


Tillval:
Resa enligt program: Ingår
Metropolen Bukarest: 325:-
Serbiens huvudstad Belgrad: 265:-
Vinprovning i Villány: 265:-
Praktfulla Budapest: 265:-
Upptäck Bratislava: 225:-
Romantikens Wien: 265:-
Sköna toner i Wien: 695:-
Magnifika Melk: 295:-
Avslutningsmiddag i Prag: 465:-
Utflyktspaket (Alla utflykter): 2.760:-

 

Rumstyper:

Dubbelhytt på nedre däck för eget bruk & enkelrum. Måltider enligt program 39.990:-
Dubbelhytt på övre däck för eget bruk & enkelrum. Måltider enligt program 43.290:-
Dubbelhytt på övre däck. Måltider enligt program 28.295:-
Dubbelhytt på nedre däck. Måltider enligt program 24.995:-
Juniorsvit på övre däck. Måltider enligt program 31.595:-
Trebäddshytt på övre däck. Måltider enligt program 28.295:-


Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 11.07.2023
Ankomst: 24.07.2023
Dagar: 14 dagar
Avresa från: ARN, GOT, CPH
Pris från: 24.995:-

Bilder - Donaukryssning från Svarta havet ✈

Vi har för närvarande inga foton

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 11.07.2023
Ankomst: 24.07.2023
Dagar: 14 dagar
Avresa från: ARN, GOT, CPH
Pris från: 24.995:-

Visa mindre
19.09.2023 02.10.2023   14 dagar 24.995:- ARN, GOT, CPH Visa mer
Reseplan
Hotell
Prisinfo
Bilder

Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Flyg till Bukarest
Vi lämnar Skandinavien och landar så småningom i den rumänska huvudstaden. På flygplatsen i Bukarest möter Scandoramaguiden oss och visar vägen till bussen som tar oss till Hotel Capitol. Äventyret kan börja!

Dag 2: Bukarest - ombordstigning i Tulcea
Efter frukost lämnar vi Bukarest och sätter kurs mot Tulcea, Donaudeltats huvudort. Under eftermiddagen välkomnas vi ombord på vårt bekväma flodkryssningsfartyg MS Carmen. Vi får våra hytter och äter en välsmakande välkomstmiddag ombord. Vi ligger still i Tulcea över natten.

Dag 3: Donaudeltat
Tidigt på morgonen seglar vi från Tulcea ut i det imponerande Donaudeltat, hela vägen till Sulina vid Svarta havet. Detta mäktiga naturreservat som sedan 1991 är skyddat av Unesco. I denna labyrint av kanaler och sjöar med över 300 fågelarter som passerar under flyttsäsongen möter vi ett unikt våtmarksområde, det största i Europa. Under morgontimmarna vänder vi i Sulina och påbörjar seglatsen längs den mäktiga Donau. Medan vi under dagen och natten kryssar västerut kopplar vi av, njuter av vyerna och gör oss hemmastadda ombord.

Dag 4: Oltenita - Svishtov
Vi har nu kommit ett stycke på Donau och efter frukost kan den som vill följa med till Rumäniens huvudstad Bukarest. Under morgonen lägger vi till och går i land i trakten kring Oltenita för att framåt kvällen åter gå ombord i närheten av Svishtov. Önskar man inte följa med till Bukarest kan man spendera dagen ombord. På kvällen äter vi middag tillsammans och seglar vidare. 

Metropolen Bukarest
Rumäniens huvudstad Bukarest är en myllrande storstad som ibland kallas för Östeuropas ”Lilla Paris” tack vare sin förtjusande Belle-Epoque arkitektur. Den ligger vid floden Dâmbovița och kan stoltsera med världens näst största administrativa byggnad, nämligen Parlamentspalatset. På vår guidade stadsrundtur ser vi också de berömda torgen och Gamla stan.
Pris 325:-

Dag 5: Vidin
Vi spenderar hela dagen ombord och njuter av att kryssa på Donau som här bildar en naturlig gräns mellan Rumänien i norr och Bulgarien i söder. Underbara vyer följer vår väg. Under eftermiddagen lägger vi till i bulgariska Vidin där vi kan passa på att gå i land. Efter middagen kastar vi åter loss och seglar vidare i riktning mot Karpaterna och Balkan!

Dag 6: Donji Milanovac
Under förmiddagen väntar en av resans höjdpunkter, den mäktiga Järnporten där floden bryter igenom Balkanbergen och Karpaterna, på gränsen mellan Serbien och Rumänien. Att segla genom ravinen är både spektakulärt och storslaget. Framåt eftermiddagen gör vi ett strandhugg i trakterna kring Donji Milanovac, passa på att ta en promenad innan vi åter kastar loss och seglar vidare under natten.

Dag 7: Belgrad
På morgonkvisten anländer vi till Serbiens huvudstad Belgrad, en av Europas äldsta städar, där vi spenderar förmiddagen. Följ med på upptäcktsfärd! Under eftermiddagen seglar vi med lots förbi Novi Sad och ser den imponerande Petrovaradinfästningen trona över staden.

Serbiens huvudstad Belgrad
Belgrad är en av Europas äldsta städer, belägen vid floderna Donau och Sava. Det serbiska namnet Beograd betyder den vita staden. Staden har en blandning av många stilar och en lite mystisk atmosfär. Vi gör en rundtur bland sevärdheter som Savakatedralen, det kungliga palatset och fästningen Kalemegdan.
Pris 265:-

Dag 8: Mohács
Under natten har vi förflyttat oss längs gränsen mellan Serbien och Kroatien för att under de tidiga morgontimmarna nå Ungern. På morgonen lägger vi till i Mohács och nu kan den som vill följa med till vinområdet Villany för besök på en vingård. Efter lunch seglar vi vidare mot Budapest.

Vinprovning i Villány
Ungerns sydligaste vinregion är främst förknippad med lite kraftigare rödviner och brukar därför kallas Ungerns Bordeaux. Vi besöker en vinmakare och får lära oss mer om framställningen. Givetvis får vi även provsmaka!
Pris 265:-

Dag 9: Budapest
På morgonen når vi Donaus drottning Budapest. Den mäktiga floden slingrar sig genom staden och delar upp den i de två stadshalvorna Buda och Pest. Staden är känd för sina hälsosamma bad och sin bredd av upplevelser inom kultur och historia. Allra bäst tar vi del av detta genom att följa med på stadsrundturen. Eftermiddagen är fri för egna strövtåg i härliga Budapest, kanske lockar ett besök på Saluhallen eller en fika på anrika Café Gerbeaud? Sent på kvällen seglar vi vidare mot Slovakien. 

Praktfulla Budapest
Vi åker på en givande rundtur i Ungerns vackra huvudstad för att upptäcka vad som erbjuds av shopping, sevärdheter och monument på båda sidor av Donau. Vi njuter av den storslagna utsikten från Gellértberget, ser Parlamentet och Hjältarnas torg.
Pris 265:-

Dag 10: Bratislava
Vi spenderar förmiddagen ombord med att stilla flyta fram längs Donau. Efter lunch når vi Slovakiens huvudstad Bratislava där vi tillbringar eftermiddagen. Vid midnatt kastar vi loss och seglar under natten i riktning mot Österrike. 

Upptäck Bratislava
Vi tar en promenad genom den slovakiska ­huvudstadens gamla hjärta där vi tillsammans med vår guide upptäcker vackra historiska ­byggnader, mysiga gator och öppna torg.
Pris 225:-

Dag 11: Wien
På morgonen är vi framme i underbara Wien, en klassisk och modern stad som fortfarande andas 1800-talsromantik. Vi lägger till i Korneuburg strax utanför staden och har sedan hela dagen på oss att lära känna den forna kejsarstaden. Under natten seglar vi mot Melk.

Romantikens Wien
Vi inleder med att göra en rundtur med bussen för att sedan bekanta oss med centrala Wien till fots. Vi följer med vår guide på en spännande vandring som bland annat tar oss till den mäktiga Stefansdomen och Mozarts hus.
Pris 265:-

Sköna toner i Wien
I musikens huvudstad Wien besöker vi kur­salongen för en riktig Wienerkonsert. Vi får lyssna till sköna toner och njuta av berömda verk som komponerats av några av de allra största inom klassisk musik. En ­speciell upplevelse vi kommer att minnas!
Pris 695:-

Dag 12: Melk - Linz
Under morgonen seglar vi genom den vackra Wachaudalen för att under förmiddagen göra ett strandhugg i Melk där det ges möjlighet att besöka det praktfulla barockklostret. Därefter går vi åter ombord på MS Carmen, äter lunch och kastar loss. Resten av dagen njuter vi av det trevliga sällskapet och den härliga atmosfären. På kvällen samlas vi i fartygets restaurang för en festlig avskedsmiddag. Under natten anländer vi till Linz.

Magnifika Melk
Vi gör ett besök i det berömda klostret i Melk, majestätiskt beläget på en klippa ovanför Donau. Vi imponeras av ­barockens glans och prakt.
Pris 295:-

Dag 13: Landstigning i Linz - Prag
Efter en sista frukost ombord är det dags att lämna båten och gå i land. Vi tar plats i bussen och sätter kurs norrut till Ceske Budejovice, den största staden i Södra Böhmen. Staden grundades redan i mitten på 1200-talet och många praktfulla monument och byggnader vittnar om dess betydelse. Vi gör en liten rundtur och får veta mer om stadens intressanta historia. Därefter kanske en lokal öl på någon trevlig servering lockar? Vi fortsätter till Prag och checkar in på Clarion Congress Hotel. På kvällen kan vi följa med på en trevlig avskedsmiddag i den tjeckiska huvudstaden.

Avslutningsmiddag i Prag
Från den vackra Petrinhöjden i Prag beundrar vi den fantastiska utsikten och skålar i böhmisk sekt. Därefter äter vi en god middag i maritim miljö. En kväll att minnas!
Pris inkl middag med dryck 465:-

Dag 14: Flyg från Prag
Vi tar farväl av Prag och beger oss med bussens hjälp ut till flygplatsen. Efter ett par timmar i luften landar vi på vald flygplats.
 

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00
Boka resan online »

Höjdpunkter

 • En oförglömlig kryssning genom 6 länder
 • Bukarest, Tulcea, Donaudeltat, Belgrad, Budapest, Bratislava, Wien & Melk
 • Järnporten
 • Avslutning i Prag
 • Helpension under kryssningen

Flygningar

Tid Från Til
Utresa
07:00 Köpenhamn Warszawa
07:50 Stockholm Warszawa
08:00 Göteborg Warszawa
11:00 Warszawa Bukarest
Hemresa
18:00 Prag Warszawa
20:30 Warszawa Stockholm
20:35 Warszawa Göteborg
20:40 Warszawa Köpenhamn
19.09.2023 - 20.09.2023
Park Inn Hotel, Bukarest
Visa mer Visa mindre
Hotell: Park Inn Hotel, Bukarest
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Modernt och fräscht hotell med god komfort som tillhör den välrenommerade hotellkedjan Radisson Hotels. Här finns den trendigt inredda restaurangen Shakira som friskt vågar blanda mattsvart med ljusa träslag och detaljer i koppar. Hotellet har även en inbjudande lobbylounge där du kan sjunka ner i någon av de sköna fåtöljerna med en bok från biblioteket eller en kopp kaffe från baren. För den aktive erbjuder hotellet ett stor fitnessavdelning med fullutrustat gym och inomhuspool. Centralt beläget med goda kommunikationer. Komfortabla, välutrustade och rymliga rum med modern inredning i en grå, vit och röd färgskala.

Hotellet: Restaurang med vinterträdgård som vetter ut mot trädgården, lobbylounge med bar. I anslutning till hotellet finns även fitnesscentrat World Class (mot avgift) med en 22 meter lång inomhuspool, jacuzzi, bastu, fullutrustat gym samt aerobic- och spinningklasser. Barn under 16 år har ej tillträde till fitnesscentrat förutom inomhuspoolen under begränsade tider.
Våningar: 9
Hiss: Ja
Läge: Centralt beläget nära konstmuseet, konserthuset, St Josephkatedralen och Cismigiuparken. Ca 3 km från parlamentsbyggnaden och flera stora sevärdheter i Gamla stan. Busshållplats finns alldeles i närheten, ca 10 minuter till tunnelbanestationen Piata Romana och ca 1 km till närmaste spårvagnshållplats.
Antal rum: 210
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi-, hårfön, värdebox, strykbräda, kaffe-/tebricka och luftkonditionering.
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSSS
Adress: Strada Luterana 2-4, RO-10162 BUKAREST
Telefon: +40-21-601 36 00

20.09.2023 - 01.10.2023
MS Carmen
Visa mer Visa mindre
Hotell: MS Carmen
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Renoverat och modernt flodkryssningsfartyg som är nytt i rederiet SijFa Cruises fartygsflotta men som fått samma namn som tidigare MS Carmen och som också har kvar samma uppskattade och trevliga personal ombord. Fartyget är systerfartyg med nya MS Rigoletto och båda har bekväma faciliteter och ger ett ljust och trendigt intryck. Fartyget är i sin utformning och uppbyggnad likvärdigt med andra flodkryssningsfartyg och håller samma höga standard och goda service. Frukost, lunch och middag serveras i den ljusa och inbjudande restaurangen och om kvällarna umgås man och avnjuter goda drinkar i barloungen på övre däck. Vid kryssningar dagtid spenderas tiden bäst på soldäck med solstolar där det bjuds på vacker utsikt. Här uppe finns även en inglasad lounge som har en unik funktion med hydraulik i väggarna som gör att hela rummet kan sänkas så att fartyget kan segla under låga broar. Ombord finns 62 bekväma, stilfulla och ljust inredda hytter i fyra olika kategorier med plats för en till tre personer och som är fördelade över två däck.

 

OBS! Under vårvintern 2023 är fartyget på varv i Holland för ommålning och viss omdekoration. Bilderna till vänster visar fartyget före uppfräschningen. Således kan färger, möbler och dekor ha förändrats både ut- och invändigt.

 

Hotellet: Flodkryssningsfartyget seglas av det holländska, familjedrivna rederiet SijFa Cruises och har plats till 126 gäster. Ombord finns restaurang, minigym och tvättstuga (mot avgift) på nedre däck samt reception med liten souvenirshop och loungebar med panoramautsikt på övre däck. Överst finns ett soldäck med solstolar samt en övertäckt lounge. Musikunderhållning på kvällarna. Wi-Fi (ibland med instabil mottagning) mot avgift, och kan köpas antingen per dag eller för en vecka. Centralvärme, luftkonditionering och 220 V.
Våningar: 3
Hiss: Nej
Antal rum: 62
Rummen: Flertalet hytter är dubbelhytter, belägna på nedre- eller övre däck (mot tillägg) vilka är ca 11,89 kvm stora. Hytterna är utrustade med en dubbelsäng (ca 150 cm bred) med läslampor på båda sidor, ett mindre skrivbord med stol, TV, garderob, värdebox (mot deposition), vägguttag av både amerikansk och europeisk standard, USB-uttag för laddning samt ett litet badrum med dusch, vask, wc och hårfön. Alla hytter är utsideshytter, belägna över vattenlinjen och har fönster med vita, ribbade träjalusier som skydd för sol och insyn. Hytterna på övre däck har stora fönster, från golv till tak, som är öppningsbara i sidled, så kallad fransk balkong, medan fönstren i hytterna på nedre däck är normalstora. MS Carmen har också några få juniorsviter belägna på övre däck som till största delen skiljer sig från dubbelhytterna genom sin storlek då de är omkring dubbelt så stora, dvs ca 23,78 kvm, och att de har två stora, öppningsbara fönster, s.k. franska balkonger. De har också plats för en liten sitthörna med två stolar och ett litet bord samt ett större badrum. På övre däck finns även två, ca 11,89 kvm stora, trebäddshytter, som till skillnad från övriga hytter på övre däck har ett normalstort fönster och ej s.k. fransk balkong. Trebäddshytterna har en helt annan utformning än övriga hytter och lämpar sig bäst för barn eller smidiga personer. Dessa hytter har två inbyggda våningssängar, på vardera sida om en smal gång, med en nederslaf och två överslafer som nås via stege. Under den ena överslafen finns lite förvaringsutrymme men i övrigt ingen annan möblering men däremot ett litet badrum med dusch, vask, WC och hårfön. Varje säng har TV och europeiskt vägguttag samt individuell ljussättning. Motorljud och vibrationer förekommer generellt i alla hytter men varierar var på båten hytten är belägen och är mest märkbart vid nattseglatser.
Övrigt: MS Carmen byggdes 1995, totalrenoverades 2017 är ca 110 meter långt, ca 11,4 meter brett och har en internationell besättning. Valutan ombord är Euro men de tar även emot kredit-/bankkort (Visa och MasterCard) dock finns ingen växlingsservice. I högsäsong eller på orter med begränsat antal anläggningsplatser kan fartyget behöva ankra i bredd med andra fartyg.
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSSS
Adress: SijFa Cruises B.V., Sluisweg 10, NL-6581 KA MALDEN
Telefon: +31-24-357 20 08

01.10.2023 - 02.10.2023
Clarion Congress Hotel, Prag
Visa mer Visa mindre
Hotell: Clarion Congress Hotel, Prag
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Stort och elegant affärshotell med hög komfort och goda gästrecensioner. Modernt hotell som angränsar till köpcentret Fénix vid FN-torget i stadsdelen Vysocany i Prags 9:de distrikt. Här finns även tunnelbanestationen Vysocanská som trafikeras av linje B med vilken det bara tar ca 10 minuter in till Gamla stan. Här kan du äta frukost i den ljusa frukostmatsalen, ta en pizza i restaurangen, smaka den goda tjeckiska ölen i baren eller bara slå dig ner och koppla av i någon av de moderna fåtöljerna i loungen. Hotellet har även en concierge som kan hjälpa dig med allt från tunnelbanebiljetter, taxibeställningar till tips om teatrar och museer. Moderna och komfortabla, medelstora rum som är inredda i en klassisk stil med en neutral, gråbeige färgskala.

Hotellet: Frukostmatsal, restaurang med pizzeria, lobbybar, lounge och concierge. I anslutningshotellet finns även ett köpcenter med omkring 80 butiker och ett fitnesscenter med gym och wellnessavdelning med pool.
Våningar: 8
Hiss: Ja
Läge: Beläget bredvid en shoppinggalleria i stadsdelen Vysocany i Prags utkant, ca 7 km från stadens historiska stadskärna. Tunnelbanestation alldeles i närheten med direktförbindelse till centrala Prag, 6 hållplatser till Republiktorget. 
Antal rum: 559
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön, värdebox, kaffe-/tebricka och luftkonditionering.
Övrigt: Hotellet är rökfritt.
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSSS
Adress: Freyova 33, CZ-19000 PRAG 9 - Vysocany
Telefon: +420-211-13 11 39

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 19.09.2023
Ankomst: 02.10.2023
Dagar: 14 dagar
Avresa från: ARN, GOT, CPH
Pris från: 24.995:-

Priset inkluderar

Flygresa till Bukarest samt hem från Prag, flygskatter och flygplatsavgifter, busstransfer flygplatsen - hotellet t/r, bussrundresa med Scandoramaguide, 2 övernattningar i dubbelrum, 11 övernattningar i dubbelhytt på nedre däck, 13 frukostar, 10 luncher (varav lunchpaket dag 4 och 11), 11 middagar, dryck (öl, vin, läsk, mineralvatten) till måltiderna ombord på fartyget

Bra att veta
Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen.

Avresa 19/9 bor vi på Park Inn Hotel i Bukarest dag 1-2.

MS Carmen kommer under 2023 att ersättas av ett annat fartyg som kommer att segla under samma namn. Läs mer om fartyget under hotell.

Det är brukligt att visa uppskattning för båtens besättning genom att lämna dricks. På denna kryssning förväntas ca 110 euro per dubbelhytt i dricks.

Ändrat vattenstånd kan innebära ändrad resrutt eller i vissa fall omöjliggöra kryssning på delar av floden. Scandorama förbehåller sig i sådana fall rätten att justera resrutten efter de nya förhållandena.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)
Rumänsk Leu (RON)
Bulgarisk Lev (BGN)
Serbisk Dinar (RSD)
Ungersk Forint (HUF)


Tillval:
Resa enligt program: Ingår
Metropolen Bukarest: 325:-
Serbiens huvudstad Belgrad: 265:-
Vinprovning i Villány: 265:-
Praktfulla Budapest: 265:-
Upptäck Bratislava: 225:-
Romantikens Wien: 265:-
Sköna toner i Wien: 695:-
Magnifika Melk: 295:-
Avslutningsmiddag i Prag: 465:-
Utflyktspaket (Alla utflykter): 2.760:-
Flyg: Köpenhamn - Warszawa Stockholm - Warszawa Warszawa- Bukarest: 1.000:-

 

Rumstyper:

Dubbelhytt på nedre däck för eget bruk & enkelrum. Måltider enligt program 39.990:-
Dubbelhytt på övre däck. Måltider enligt program 28.295:-
Dubbelhytt på nedre däck. Måltider enligt program 24.995:-
Juniorsvit på övre däck. Måltider enligt program 31.595:-
Dubbelhytt på övre däck för eget bruk & enkelrum. Måltider enligt program 43.290:-
Trebäddshytt på övre däck. Måltider enligt program 28.295:-


Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 19.09.2023
Ankomst: 02.10.2023
Dagar: 14 dagar
Avresa från: ARN, GOT, CPH
Pris från: 24.995:-

Bilder - Donaukryssning från Svarta havet ✈

Vi har för närvarande inga foton

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 19.09.2023
Ankomst: 02.10.2023
Dagar: 14 dagar
Avresa från: ARN, GOT, CPH
Pris från: 24.995:-

Visa mindre
 Ledig
 På förfrågan
augean

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få nyheter och tips från vår resevärld.

Gruppresor