Telefon 040-600 00 00   Måndag till fredag kl. 9-16
Beskrivning
Visa karta
Visa väder

Donaukryssning från Svarta havet ✈

En kryssning på Europas mäktigaste flod genom sex länder, från Donaudeltat


      Höjdpunkter!

 • En oförglömlig kryssning genom 6 länder
 • Donaudeltat, Bukarest, Sofia, Belgrad, Budapest, Bratislava, Wien & Melk
 • Järnporten
 • Lepenski Vir
 • Helpension under kryssningen
   
FLYGRESA - Rumänien, Bulgarien, Serbien, UngernSlovakien, Österrike, - Flodkryssning, Rundresa - flyg & buss - 12 dagar

Donaukryssning från Svarta havet

En kryssning på Europas mäktigaste flod genom sex länder, från Cernavoda i Rumänien via Belgrad, Budapest och Wien till Linz i Österrike. Förutom nedslag i spännande städer seglar vi genom den imponerande Järnporten, där floden bryter igenom Karpaterna och Balkanbergen, på gränsen mellan Rumänien och Serbien. Att segla genom ravinen är både spektakulärt och storslaget. Att kryssa innebär lugn och ro, bedårande naturscenerier, härliga matupplevelser och trevligt sällskap. En perfekt semester helt enkelt! På populära MS Carmen ser personalen till att vi trivs och det ingår helpension under vistelsen på båten.

MS Carmen är ett modernt och välskött flodkryssningsfartyg med god komfort. Ombord finns en elegant inredd loungebar med panoramafönster och en uppskattad restaurang där det serveras frukost, lunch och middag. Vid vackert väder lockar soldäck med avkoppling och naturscenerier.

Nedan ser du en detaljerad väderprognos för de följande 6 dagarna.

Onsdag
Soligt och klart väder
Soligt och klart väder
32 °C
21 °C
0,0 mm.
2,6 m/s
syd
Torsdag
Soligt och klart väder
Soligt och klart väder
35 °C
22 °C
0,0 mm.
6,3 m/s
nordöst
Fredag
Soligt och klart väder
Soligt och klart väder
30 °C
22 °C
0,0 mm.
2,1 m/s
öst
Lördag
Delvis molnigt
Delvis molnigt
32 °C
22 °C
0,0 mm.
2,4 m/s
öst
Söndag
Soligt och klart väder
Soligt och klart väder
33 °C
20 °C
0,0 mm.
2,9 m/s
öst
Måndag
Soligt och klart väder
Soligt och klart väder
33 °C
21 °C
0,0 mm.
2,6 m/s
öst

Avresedatum

04.09.2024 15.09.2024   12 dagar 29.995:- ARN, GOT, CPH Visa mer
Reseplan
Hotell
Prisinfo
Bilder

Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Flyg till Bukarest - Cernavoda
Vi lämnar Skandinavien och landar så småningom i den rumänska huvudstaden. På flygplatsen möter Scandoramaguiden oss och visar vägen till bussen som tar oss till Cernavoda där vi välkomnas ombord på vårt flodkryssningsfartyg MS Carmen. Vi checkar in i våra hytter och äter en första välsmakande middag ombord. Vi ligger still i Cernavoda över natten.

Dag 2: Donaudeltat
I dag väntar enastående upplevelser! Vi hämtas med buss och färdas till det rumänska Donaudeltat öster om Tulcea. Ombord på lokala utflyktsbåtar glider vi ut över det vidsträckta deltaområdet medan vi hänförs av den unika floran och faunan! Dagens lunch ombord ersätts av ett lunchpaket. På kvällen lämnar vi Cernavoda och inleder vår kryssning på Donau.

Dag 3: Oltenita - Svishtov - utflykt till Bukarest
På morgonen når vi Oltenita och efter frukost åker vi på utflykt till Rumäniens huvudstad Bukarest, en myllrande storstad som ibland kallas för Östeuropas ”Lilla Paris” tack vare sin förtjusande Belle-Epoque arkitektur. Den ligger vid floden Dâmbovița och kan stoltsera med världens näst största administrativa byggnad, nämligen Parlamentspalatset. På vår rundtur ser vi också de berömda torgen och Gamla stan. Vi går i land i Oltenita och på kvällen går åter ombord i Svishtov. Dagens lunch ombord ersätts av ett lunchpaket. Önskar man inte följa med till Bukarest kan man spendera dagen ombord. På kvällen äter vi middag tillsammans och seglar vidare mot Lom. 

Dag 4: Lom - Vidin - utflykt till Sofia
Vi vaknar upp på Donau seglandes västerut mot Karpaterna och ännu en spännande dag väntar oss. Under förmiddagen lägger vi till i Lom och härifrån får vi möjlighet att följa med till Bulgariens huvudstad Sofia, en av Europas äldsta huvudstäder med en blandning av storslagen arkitektur från olika tidsepoker. Bussresan till Sofia tar ca 3 timmar och vid ankomst ger vi oss ut på rundtur! Vi ser den imponerande Alexander Nevsky-katedralen, en av världens största ortodoxa katedraler. Parlamentshuset som var kommunisternas partihus och regeringshuset är andra sevärdheter vi bekantar oss med. Vi har totalt ungefär 3 timmar i Sofia innan vi återvänder till båten som vi möter upp i Vidin. Vi beräknas ankomma ca kl 20.00. Dagens lunch ombord ersätts av ett lunchpaket. Önskar man inte följa med till Sofia kan man spendera dagen ombord. Medan vi äter middag ombord kastar kaptenen loss och seglar vidare.

Dag 5: Donji Milanovac - utflykt till Lepenski Vir
Gå upp tidigt för under morgon- och förmiddagstimmarna väntar en av resans höjdpunkter, den mäktiga Järnporten. Här tvingas den väldiga floden in mellan Karpaternas och Balkanbergens vertikala väggar. Att segla genom ravinen är både spektakulärt och storslaget. Underbara vyer följer vår väg! På eftermiddagen lägger vi till i Donji Milanovac och härifrån kan vi följa med till Lepenski Vir, ett arkeologiskt center med fynd från några av de äldsta bosättningarna vid Donau (mot avgift). Platsen brukar omnämnas som Europas vagga. På kvällen seglar vi mot Belgrad.

Dag 6: Belgrad
På morgonen kommer vi fram till Serbiens huvudstad Belgrad, en av Europas äldsta städer, där vi ska tillbringa förmiddagen. Följ med på upptäcktsfärd! På eftermiddagen seglar vi mot Kroatien och Ungern.

Stadsrundtur i Belgrad
Belgrad är en av Europas äldsta städer, belägen vid floderna Donau och Sava. Det serbiska namnet Beograd betyder den vita staden. Staden har en blandning av många stilar och en lite mystisk atmosfär. Vi gör en rundtur bland sevärdheter som Savakatedralen, det kungliga palatset och fästningen Kalemegdan.

Dag 7: Mohács
Vi spenderar förmiddagen ombord och vid lunchtid gör vi ett strandhugg i ungerska Mohács. Nu kan den som vill följa med till ett närbeläget vinområde för vinprovning (mot avgift). Under tiden seglar båten vidare och vi går ombord i närheten av Kalosca för att sedan fortsätta kryssningen mot Budapest på kvällen och natten. 

Dag 8: Budapest
På morgonen når vi Donaus drottning Budapest. Den mäktiga floden slingrar sig genom staden och delar upp den i de två stadshalvorna Buda och Pest. Staden är känd för sina hälsosamma bad och sin bredd av upplevelser inom kultur och historia. Allra bäst tar vi del av detta genom att följa med på stadsrundturen. Eftermiddagen är fri för egna strövtåg i härliga Budapest, kanske lockar ett besök på Saluhallen eller en fika på anrika Café Gerbeaud? Först efter kvällens middag seglar vi vidare mot Slovakien. 

Stadsrundtur i Budapest
Vi åker på en givande rundtur i Ungerns vackra huvudstad för att upptäcka vad som erbjuds av shopping, sevärdheter och monument på båda sidor av Donau. Vi njuter av den storslagna utsikten från Gellértberget, ser Parlamentet och Hjältarnas torg.

Dag 9: Bratislava
Under förmiddagen njuter vi ombord av att stilla flyta fram längs Donau. På eftermiddagen når vi Slovakiens huvudstad Bratislava där vi tillbringar eftermiddagen och kvällen. Vid midnatt kastar vi loss och seglar under natten i riktning mot Österrike. 

Promenad i Bratislava
Vi tar en promenad genom den slovakiska ­huvudstadens gamla hjärta där vi tillsammans med vår guide upptäcker vackra historiska ­byggnader, mysiga gator och öppna torg.

Dag 10: Wien
På morgonen är vi framme i underbara Wien, en klassisk och modern stad som fortfarande andas 1800-talsromantik. Vi lägger till i Korneuburg strax utanför staden och har sedan dagen på oss att lära känna den forna kejsarstaden. Dagens lunch ombord ersätts av ett lunchpaket. Under natten seglar vi mot Melk.

Stadsrundtur i Wien
Vi inleder med att göra en rundtur med bussen för att sedan bekanta oss med centrala Wien till fots. Vi följer med vår guide på en spännande vandring som bland annat tar oss till den mäktiga Stefansdomen och Mozarts hus.

Wienerkonsert
I musikens huvudstad Wien besöker vi kur­salongen för en riktig Wienerkonsert. Vi får lyssna till sköna toner och njuta av berömda verk som komponerats av några av de allra största inom klassisk musik. En ­speciell upplevelse vi kommer att minnas! Mot avgift, bokas tillsammans med resan senast två veckor före avresa.

Dag 11: Melk
Under morgonen seglar vi genom den vackra Wachaudalen för att framåt lunchtid lägga till i Melk där det ges möjlighet att besöka det praktfulla barockklostret (mot avgift). Under seneftermiddagen seglar vi vidare och på kvällen samlas vi i fartygets restaurang för en festlig avskedsmiddag. Under natten anländer vi till Linz.

Stift Melk
Vi gör ett besök i det berömda klostret i Melk, majestätiskt beläget på en klippa ovanför Donau. Vi imponeras av ­barockens glans och prakt. Mot avgift.

Dag 12: Landstigning i Linz - flyg från München
Efter en sista god frukost ombord checkar vi ut från båten i Linz. Vi får transfer till Münchens flygplats och snart är vi tillbaka i Skandinavien igen.

 

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00
Boka resan online »

Höjdpunkter

 • En oförglömlig kryssning genom 6 länder
 • Donaudeltat, Bukarest, Sofia, Belgrad, Budapest, Bratislava, Wien & Melk
 • Järnporten
 • Lepenski Vir
 • Helpension under kryssningen

Flygningar

Tid Från Til
Utresa
06:00 Köpenhamn Amsterdam
06:05 Köpenhamn Munich
06:10 Göteborg Amsterdam
06:10 Göteborg Amsterdam
06:30 Stockholm Amsterdam
06:30 Stockholm Amsterdam
09:00 Munich Bukarest
09:30 Amsterdam Bukarest
09:30 Amsterdam Bukarest
09:30 Amsterdam Bukarest
09:30 Amsterdam Bukarest
09:30 Amsterdam Bukarest
Hemresa
10:30 München Köpenhamn
14:05 München Amsterdam
14:05 München Amsterdam
14:05 München Amsterdam
14:05 München Amsterdam
14:05 München Amsterdam
16:20 Amsterdam Göteborg
16:20 Amsterdam Göteborg
17:00 Amsterdam Köpenhamn
17:30 Amsterdam Stockholm
17:30 Amsterdam Stockholm
04.09.2024 - 15.09.2024
MS Carmen
Visa mer Visa mindre
Hotell: MS Carmen
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Renoverat och modernt flodkryssningsfartyg som sedan 2023 är nytt i rederiet SijFa Cruises fartygsflotta. Fartyget är systerfartyg med MS Otello och båda har bekväma faciliteter och ger ett fräscht och elegant intryck. Frukost, lunch och middag serveras i den ljusa och inbjudande restaurangen. Om kvällarna umgås man och avnjuter goda drinkar i barloungen på övre däck som är inredd med bekväma sittgrupper i en svart/vit färgskala med varma guldtoner. Vid kryssningar dagtid spenderas tiden bäst på soldäck med solstolar där det bjuds på vacker utsikt. Här uppe finns även en inglasad lounge som har en unik funktion med hydraulik i väggarna som gör att hela rummet kan sänkas så att fartyget kan segla under låga broar. Ombord finns 62 bekväma, stilfulla och ljust inredda hytter i fyra olika kategorier med plats för en till tre personer och som är fördelade över två däck.

 

Hotellet: Flodkryssningsfartyget seglas av det holländska, familjedrivna rederiet SijFa Cruises och har plats till 126 gäster. Ombord finns restaurang och minigym på nedre däck samt reception med liten souvenirshop och loungebar med panoramautsikt på övre däck. Överst finns ett soldäck med solstolar samt en övertäckt lounge. Musikunderhållning på kvällarna. Wi-Fi finns ombord men kan ibland ha instabil mottagning. Centralvärme, luftkonditionering och 220 V.
Våningar: 3
Hiss: Nej, men sittlift finns.
Antal rum: 62
Rummen: Flertalet hytter är dubbelhytter, belägna på nedre- eller övre däck (mot tillägg) vilka är ca 11,8 kvm stora. Hytterna är utrustade med en dubbelsäng (ca 160 cm bred) med läslampor på båda sidor, ett mindre skrivbord med stol, TV, garderob, värdebox (mot deposition), Wi-Fi, vägguttag av både amerikansk och europeisk standard, USB-uttag för laddning samt ett litet badrum med dusch, vask, wc och hårfön. Alla hytter är utsideshytter, belägna över vattenlinjen och har fönster med vita, ribbade träjalusier som skydd för sol och insyn. Hytterna på övre däck har stora fönster, från golv till tak, som är öppningsbara i sidled, så kallad fransk balkong, medan fönstren i hytterna på nedre däck är normalstora och ej öppningsbara. MS Carmen har också några få juniorsviter belägna på övre däck som till största delen skiljer sig från dubbelhytterna genom sin storlek då de är omkring dubbelt så stora, dvs ca 23,8 kvm, och att de har två stora, öppningsbara fönster, s.k. franska balkonger. De har också plats för en liten sitthörna med två stolar och ett litet bord samt ett större badrum. På övre däck finns även två, ca 11,8 kvm stora, trebäddshytter, som till skillnad från övriga hytter på övre däck har ett normalstort, icke öppningsbart fönster och ej s.k. fransk balkong. Trebäddshytterna har en helt annan utformning än övriga hytter och lämpar sig bäst för barn eller smidiga personer. Dessa hytter har två inbyggda våningssängar, på vardera sida om en smal gång, med en nederslaf och två överslafer som nås via stege. Under den ena överslafen finns lite förvaringsutrymme men i övrigt ingen annan möblering men däremot ett litet badrum med dusch, vask, WC och hårfön. Varje säng har TV och europeiskt vägguttag samt individuell ljussättning. Motorljud och vibrationer förekommer generellt i alla hytter men varierar var på båten hytten är belägen och är mest märkbart vid nattseglatser.
Övrigt: MS Carmen byggdes 1995, totalrenoverades 2017 med en uppfräschning våren 2023 och är ca 110 meter långt, ca 11,4 meter brett och har en internationell besättning på 37 man och seglar under holländsk flagg. Rökning är endast tillåten på soldäck. Valutan ombord är Euro men de tar även emot kredit-/bankkort (Visa och MasterCard) dock finns ingen växlingsservice. I högsäsong eller på orter med begränsat antal anläggningsplatser kan fartyget behöva ankra i bredd med andra fartyg. Rullatorer och rullstolar placeras i receptionen och kan ej tas med till hytterna.

Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSSS
Adress: SijFa Cruises B.V., Sluisweg 10, NL-6581 KA MALDEN
Telefon: +31-24-357 20 08

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 04.09.2024
Ankomst: 15.09.2024
Dagar: 12 dagar
Avresa från: ARN, GOT, CPH
Pris från: 29.995:-

Priset inkluderar

Flygresa till Bukarest samt hem från München, flygskatter och flygplatsavgifter, busstransfer flygplatsen - kryssningsfartyget t/r, bussrundresa med Scandoramaguide, 11 övernattningar i dubbelhytt på nedre däck, 11 frukostar, 10 luncher (varav lunchpaket dag 2-4 och 10), 11 middagar, 1 måltidsdryck (öl, vin, läsk, mineralvatten) till luncherna och middagarna ombord på fartyget, utflykter enligt dagsprogram (exkl. angivna avgifter & entréer), lokalguide

Bra att veta
Det är brukligt att visa uppskattning för båtens besättning genom att lämna dricks. På denna kryssning förväntas ca 165 euro per dubbelhytt i dricks.

Ändrat vattenstånd kan innebära ändrad resrutt eller i vissa fall omöjliggöra kryssning på delar av floden. Scandorama förbehåller sig i sådana fall rätten att justera resrutten efter de nya förhållandena.

Uppskattad kostnad för de i dagsprogrammet angivna arrangemangen mot avgift (som ej måste förbokas) är ca 25 euro.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)
Rumänsk leu (RON)
Bulgarisk lev (BGN)
Serbisk dinar (RSD)
Ungersk forint (HUF)


Tillval:
Resa och utflykter enligt dagsprogram (exkl. avgifter & entréer): Ingår
Wienerkonsert: 690:-

 

Rumstyper:

Dubbelhytt på nedre däck för eget bruk och enkelrum. Måltider enligt program 48.495:-
Dubbelhytt på övre däck för eget bruk och enkelrum. Måltider enligt program 52.895:-
Juniorsvit på övre däck. Måltider enligt program 42.095:-
Dubbelhytt på övre däck. Måltider enligt program 34.395:-
Dubbelhytt på nedre däck. Måltider enligt program 29.995:-


Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 04.09.2024
Ankomst: 15.09.2024
Dagar: 12 dagar
Avresa från: ARN, GOT, CPH
Pris från: 29.995:-

Bilder - Donaukryssning från Svarta havet ✈

Fler bilder
Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 04.09.2024
Ankomst: 15.09.2024
Dagar: 12 dagar
Avresa från: ARN, GOT, CPH
Pris från: 29.995:-

Visa mindre
 Ledig
 På förfrågan
augean

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få nyheter och tips från vår resevärld.