Skip to main content

Wien, Budapest, Prag & Berlin

BUSSRESA - ÖsterrikeSlovakien, UngernTjeckien, Tyskland - Storstad, Rundresa - 9 dagar

Wien, Budapest, Prag & Berlin 

En av våra historiskt mest populära bussresor, tidigare under namnet Fyra huvudstäder, ger dig möjlighet att lära känna hela fem underbara huvudstäder. Vi bor i fyra och besöker den femte. Wien som för bara ett par hundra år sedan fortfarande var en av världens mäktigaste städer och Europas musikhuvudstad. Den klassiska och moderna staden andas fortfarande romantik från 1800-talet. Insup den förföriska atmosfären på något av alla de underbara kaféerna och njut av en bit sachertårta. Slovakiska Bratislavas silhuett består av charmiga 1900-talsbyggnader och medeltida torn. Kullerstensgatorna är som gjorda för en promenad. I Budapest slingrar sig den mäktiga floden Donau genom staden och delar upp den i de två stadshalvorna Buda och Pest. Staden är berömd för sina hälsosamma bad och sin bredd av upplevelser inom kultur och historia. I Prag vimlar det av sevärdheter. Den imponerande Pragborgen, undersköna vyer från den ståtliga Karlsbron och mycket mer. Gamla stadens torg är med de pastell­färgade husen ett av de vackraste torgen i Europa. Avslutningsvis väntar världsmetropolen Berlin med spännande nutidshistoria!

 
Fri direktanslutning från 37 orter »

17 gäster ger medelbetyg 4,9 av 5

★ ★ ★ ★ ★

Höjdpunkter!
  • Fem huvudstäder på en och samma resa
  • Konsert i Wien
  • Promenad i Bratislava
  • Båttur på Donau i Budapest 
  • Petrinhöjden i Prag
  • Storstadspuls i Berlin

2023 - Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Malmö - Hof
Resan tar sin början på Öresundsterminalen i Malmö. Vi sätter kurs mot kontinenten och i danska Gedser åker vi ombord på färjan till Rostock. Vi gör uppehåll både för en kaffetår och middag innan vi framåt kvällen anländer till vårt hotell i Hof. 

Dag 2: Hof - Wien
Efter frukost tar vi plats i bussen och fortsätter i sydostlig riktning genom Bayern. Vi passerar den österrikiska gränsen och på vår väg tar vi oss förbi Wels och Linz. Vi stannar för både lunch och fika under dagen och njuter av landskapet. Så småningom når vi Wien och checkar in på Intercity Hotel. 

Afton i Grinzing
Som inledning på vår vistelse i Wien besöker vi en äkta Heuriger. Här provar vi klassisk österrikisk mat med gott vin till. Dessutom bjuds det på musik och det finns även möjlighet till en svängom. En kväll med gemyt och hög stämning!
Pris inkl middag med dryck 495:-

Dag 3: Wien 

Stadsrundtur i Wien
En intressant tur runt Wiens välkända Ringstrasse där vi får se de mest storslagna palatsen från det forna kejsardömet, kejsarnas residens Hofburg, parlamentet och Staatsoper. Vi fortsätter turen till fots och bekantar oss med de viktigaste och mest spännande byggnaderna i Wiens stadskärna såsom Stefans­domen och ultramoderna Haus Haas.
Pris 265:-

En oförglömlig Wienerkonsert
I kväll låter vi oss förföras av musiken, sången och dansen i en av Wiens mest populära konsertsalonger. I vacker miljö får vi lyssna till musiker som framför välkända stycken av Mozart och Strauss. En oförglömlig wienerkonsert!
Pris 695:-

Dag 4: Wien - Budapest 
När den österrikiska frukosten är intagen åker vi österut och in i Slovakien med huvudstaden Bratislava som mål. Här passar vi på att äta lunch och vår guide tar oss med på en liten promenad då vi bland annat ser presidentpalatset och borgen. I stadens vackra och livliga centrum imponeras vi av historiska byggnader, gator och torg. Vi tar sedan sikte på Ungern och huvudstaden Budapest där vi checkar in på Intercity Hotel.

Glittrande båttur
I kväll tar vi en båttur på Donau och fylls av vackra synintryck då vi stilla glider fram längs floden. Festklädd i kvällsbelysning passerar den ståtliga huvudstaden revy. En härlig utflykt som vi inte vill missa!
Pris inkl dryck 295:-

Dag 5: Budapest

Stadsrundtur i Budapest
Vi åker på en givande rundtur i Ungerns vackra huvudstad för att upptäcka vad som erbjuds av shopping, sevärdheter och monument på båda sidor av Donau. Vi ser bland annat Slottshöjden med fiskarbastionen, Hjältarnas torg, kända termalbad och saluhallen.
Pris 265:-

Ungersk afton
Maten i Ungern är färgstark och ungrarna har ingenting emot kryddor. På ett värdshus med lantlig atmosfär avnjuter vi en trerätters måltid där den doftande gulaschen får smaklökarna att ta riktiga glädjeskutt. Till maten lyssnar vi på smäktande violiner med hetsiga och medryckande toner.
Pris inkl middag med dryck 495:- 

Dag 6: Budapest - Prag 
Vi tar farväl av Budapest och på­börjar resan norrut. Vi passerar Slovakien och väl i Tjeckien åker vi förbi ishockeystaden Brno, Tjeckiens näst största stad. Väl på plats i den tjeckiska huvudstaden inkvarterar vi oss på Ambience Hotel.

Bubbel på berget
Följ med till den vackra Petrinhöjden i Prag där vi beundrar den fantastiska utsikten och skålar i böhmisk sekt. Därefter äter vi en god middag i maritim miljö. En kväll att minnas!
Pris inkl middag med dryck 475:-

Dag 7: Prag 

Stadsrundtur i Prag
Vi promenerar genom staden och ser vad Prag har att erbjuda. Här utforskar vi borgområdet med St Vituskatedralen och kungapalatset. Även Karlsbron, rådhuset med astronomiska uret och husfasader i alla regnbågens färger står på programmet och vår guide kan konsten att berätta!
Pris 265:-

Dag 8: Prag - Berlin
När den tjeckiska frukosten är intagen åker vi norrut mot tyska gränsen. Vi passerar Sachsens huvudort Dresden och under eftermiddagen rullar vi in i den tyska huvudstaden och checkar in på Park Inn Hotel Alexanderplatz.

Willkommen in Berlin
En härlig kvällstur i glittrande Berlin då vi får se de nya kvarteren kring Potsdamer Platz, paradgatan Unter den Linden samt den berömda ruinen av Gedächtniskirche. Turen avslutas med en välsmakande middag.
Pris inkl middag med dryck 495:-

Dag 9: Berlin - Malmö
Efter frukost är det dags att återvända hemåt. Vi åker med färjan mellan Rostock och Gedser och är tillbaka i Malmö ca kl 20.00.

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

17 personer ger den här resan medelbetyget 4,9 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

Bra program lagom tempo bäst reseledare kunnig samt engagerad

av

★ ★ ★ ★ ★

Fantastisk resa med Sveriges bästa guide. Vi fick inte bara se Budapest utan även mycket annat av Ungern. Tack Scandorama och Land för samarbetet.

av

★ ★ ★ ★ ★

Ljuvlig kryssningsresa på Donau med trevliga utflykter och vackra utsikter, god mat och härligt sällskap.

av

★ ★ ★ ★ ★

En kryssning på Donau med underbar utsikt och trevliga utflykter i mycket gott sällskap.

av

★ ★ ★ ★ ★

-

av

★ ★ ★ ★ ★

SÅ mycket vi fick uppleva på bara en vecka och så galant allt flöt!

av

★ ★ ★ ★ ★

Vi fick precis det vi ville med både besök, mat och logi plus bra, trevlig guide.

av

★ ★ ★ ★ ★

Välorganiserat, superbra guide och trevligt resmål samt tur med vädret.

av

★ ★ ★ ★ ★

Trevlig och omväxlande resa med en trevlig guide

av

★ ★ ★ ★ ★

Helt fantastisk resa på Donau. Fin båt, trevlig personal, fint väder och det bästa var reseledaren som var kunnig, trevlig och mycket hjälpsam.

av

★ ★ ★ ★ ★

En helt otroligt spännande resa, fyra länder, fyra olika städer men med många gemensamma nämnare. Konst, kultur och natur. Allt serverat av en lysande reseledare!

av

★ ★ ★ ★ ★

Mycket trevlig och intressant resa bra guide "supernöjd".

av

★ ★ ★ ★

 

av

★ ★ ★ ★ ★

Har även gjort 2 resor till under året med er . Alla reseledarna fantastisk duktiga.Kryssning på Dorofloden helt underbar,Julshopping i Dublin jätte lyckad.

av

★ ★ ★ ★ ★

Fantastisk resa! Bästa guiden vi någonsin haft.

av

★ ★ ★ ★ ★

Härlig resa med fantastisk utflykt till hästgård. Kunnig guide. Välbalanserade utflykter med ett trevligt gäng. Just nu planeras nästa scandoramaresa till våren.

av

★ ★ ★ ★ ★

Mycket välplanerad resa som klaffade perfekt. Bra guide som såg till att vi trivdes.

av

★ ★ ★ ★ ★

Suverän guide. Rik upplevelse.fantastisk båtresa

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
20/4BussIntercity Hotel, BudapestMer än 89 495:-Boka
18/5BussIntercity Hotel, BudapestMer än 89 895:-Boka
22/6BussIntercity Hotel, BudapestMer än 89 495:-Boka
20/7BussIntercity Hotel, BudapestMer än 89 895:-Boka
31/8BussIntercity Hotel, BudapestMer än 89 695:-Boka
14/9BussIntercity Hotel, BudapestMer än 89 795:-Boka
5/10BussIntercity Hotel, BudapestMer än 89 495:-Boka

Information

I priset ingår
Resa i komfortbuss med Scandoramaguide, 8 övernattningar i dubbelrum, 8 frukostar

Tillval
Enkelrumstillägg 3 595:-

Utflyktspaket 3 370:- (ordinarie pris 3 745:-)
Afton i Grinzing 495:-
Stadsrundtur i Wien 265:-
En oförglömlig Wienerkonsert 695:-
Glittrande båttur 295:-
Stadsrundtur i Budapest 265:-
Ungersk afton 495:- 
Bubbel på berget 475:- 
Stadsrundtur i Prag 265:- 
Willkommen in Berlin 495:- 
Boka utflyktspaketet (alla utflykter) före avresa och du sparar 10%. Du kan även köpa enskilda utflykter före avresa. När resan påbörjats kan vi inte garantera platstillgång på utflykterna.
Utflykterna kan genomföras i annan ordning.

Bra att veta
Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö. Fri direktanslutning från 37 orter.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)
Ungersk Forint (HUF)
Tjeckisk Koruna (CZK)
 

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 4 - 6

Intercity Hotel, Budapest
Intercity Hotel, Budapest
Nybyggt och fräscht hotell med god komfort som har en ung och trendig inredningsstil av den italienske arkitekten Matteo Thun. Hotellet öppnade sina dörrar 2021 och har fått goda gästrecensioner. De a...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Övernattningshotell Tyskland - Utresa
Övernattningshotell Tyskland - Utresa
Bekvämt övernattningshotell av god tysk standard beläget längs med färdvägen. På hotellet finns restaurang, bar, lounge samt hiss. Komfortabla rum av varierande storlek med dusch/bad, wc, TV och telef...

Övernattning Dag 2 - 4

Intercity Hotel, Wien
Intercity Hotel, Wien
Modernt och bekvämt hotell med centralt och mycket bra läge på shoppinggatan Mariahilfer strasse. Hotellet: Komfortabelt hotell med frukostrestaurang och bar. Våningar: 7 Hiss: Ja Läge: Utmärkt centra...

Övernattning Dag 6 - 8

Ambiance Hotel, Prag
Ambiance Hotel, Prag
Välskött och trevligt hotell, inhyst i en sekelskiftesfastighet med tilltalande fasad. I det moderniserade hotellet finns flera tidstypiska detaljer bevarade såsom den imponerande trappan och takstuck...

Övernattning Dag 8 - 9

Park Inn Hotel Alexanderplatz, Berlin
Park Inn Hotel Alexanderplatz, Berlin
Ett av Berlins största och mest välkända hotell som med sina 37 våningar och 150 meter är en av stadens högsta skyskrapor och den högsta hotellbyggnaden i hela Tyskland. Hotellet byggdes för över 50 å...
Sista minuten
23/12Julhelgen i Lübeckfrån 3 995:-
23/12Julhelgen på slott i Polenfrån 5 995:-
28/12Nyår i Estoril - Lissabons riviera från Kastrupfrån 12 995:-
30/12Nyår i Stettinfrån 6 195:-
30/12Nyår på slott i Polenfrån 6 695:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö