Telefon 040-600 00 00   Måndag till fredag kl. 9-16
Beskrivning
Visa karta
Visa väder

Nordkap med Lofoten

En storslagen bussresa med vidunderliga naturscenerier. Vi reser genom hela


      Höjdpunkter!
 • Icehotel i Jukkasjärvi
 • Exotiska ögruppen Lofoten
 • Ishavskatedralen i Tromsö
 • Nordkap med Nordkappsklippan
 • Renar och samisk kultur
 • Vidunderliga naturscenerier
   
BUSSRESA - Sverige, Norge, Finland - Rundresa - 13 dagar

Nordkap med Lofoten

En storslagen bussresa med vidunderliga naturscenerier. Vi reser genom hela vårt vackra avlånga land. Sverige är fantastiskt! Resan går utmed Höga kusten och vi njuter av den formidabla utsikten. Vi färdas över Polcirkeln via Kiruna och passerar Abiskos nationalpark och Torneträsk på vår väg in i arktiska Norge. Från Hurtigrutstaden Harstad upptäcker vi Lofoten innan vi fortsätter till Tromsö. Staden är känd som Nordens Paris och härifrån utgick flera nordpolsexpeditioner. Via Alta når vi sedan ön Mageröya och Honningsvåg där vi tar in på ett av världens nordligast belägna hotell. Nu väntar Nordkappsklippan, Europas nordligaste utsiktsplats, belägen 300 meter över havet. Vi fortsätter vår norska odyssé via fiskarsamhället Skarsvåg för att sedan angöra samernas huvudsäte Karasjok. Via Enare Träsk når vi Finland och Rovaniemi, Brahestad, Vasa och så småningom huvudstaden Helsingfors. Vi tar oss sjövägen tillbaka till Stockholm och Sverige efter en underbar rundresa. Magiskt så in i Norden!

 

Fri direktanslutning från 37 orter »


   

Nedan ser du en detaljerad väderprognos för de följande 6 dagarna.

Söndag
Molnigt
Molnigt
-7 °C
-2 °C
0,0 mm.
5,0 m/s
syd
Måndag
Lätt molnigt
Lätt molnigt
-3 °C
-1 °C
0,0 mm.
3,7 m/s
väst
Tisdag
Delvis molnigt
Delvis molnigt
-3 °C
2 °C
0,0 mm.
2,2 m/s
sydväst
Onsdag
Molnigt
Molnigt
-2 °C
2 °C
0,0 mm.
3,4 m/s
sydväst
Torsdag
Molnigt
Molnigt
0 °C
4 °C
0,0 mm.
3,4 m/s
sydväst
Fredag
Molnigt
Molnigt
-2 °C
5 °C
0,0 mm.
2,9 m/s
sydväst

Avresedatum

21.05.2023 02.06.2023   13 dagar 15.195:- E22, E4, E6 Visa mer
Reseplan
Hotell
Prisinfo
Bilder

Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Malmö - Stockholm 
På söndagsmorgonen samlas vi på Öresundsterminalen, guiden välkomnar och vi börjar resan norrut. Via Skåne och Småland passerar vi under eftermiddagen Norrköping innan vi tar sikte på huvudstaden Stockholm. Strax norr om Solna tar vi in på Scandic Hotel Järva Krog för middag och övernattning.

Dag 2: Stockholm - Umeå
Efter frukost lämnar vi huvudstaden, tar sikte på Höga kusten och njuter av den vackra resvägen via glada Hudik och Sundsvall. Framåt kvällen nalkas vi björkarnas stad Umeå och checkar in på Scandic Plaza Hotel där det dukas för middag.

Dag 3: Umeå - Kiruna
Vi lämnar Umeå i arla morgonstund och fortsätter att njuta av vidunderlig natur längs vägen norrut. Vi passerar Skellefteå och Piteå för att sedan göra ett besök i Gammelstads kyrkstad, ett av Sveriges världsarv. På eftermiddagen korsas polcirkeln och framåt kvällen når vi Kiruna. Vi inleder med en liten rundtur i vad som en gång räknades som världens till ytan näst största stad och som nu står inför ett helt unikt projekt; den stora stadsflytten som innebär att stadens centrum förläggs tre kilometer österut. Bland byggnaderna som kommer att få ny position märks Kiruna kyrka. Vi checkar sedan in på Scandic Hotel i stadens nya centrum. 

Dag 4: Kiruna - Harstad
I dag kan vi följa med till Jukkasjärvi och ta del av den fantastiska historien om det världsberömda hotellet. Efter lunch lämnar vi Lappland, via Abiskos nationalpark och Torneträsk, för färd mot Hurtigrutsstaden Harstad i Norge. Staden med anor från stenåldern ligger 25 mil norr om Polcirkeln. Här tar vi in på Scandic Hotel där vi ska bo de kommande två nätterna.

Jukkasjärvi & Icehotel
Förmiddagen ägnar vi åt Jukkasjärvi där vi ser kyrkan och besöker Icehotel där nästa vinters hotell lurar i form av tusentals block av kristallklar is från Torne älv. Vi bjuds med på en fascinerande resa i berättelsen om det unika och världsberömda ishotellet!
Pris 395:-

Dag 5: Harstad

Upplev Lofoten
En naturupplevelse utöver det vanliga. Vi tar oss till den exotiska ögruppen Lofoten. Längs ljuvliga fjordvägar med orörda, vackra och varierande landskap gör vi nedslag i huvudorten Svolvær och Lofotens Venedig, Henningsvær. En fantastisk dag med härlig natur. Glöm inte kameran!
Pris 445:-

Dag 6: Harstad - Tromsö
Efter frukost beger vi oss ut på en av de vackraste vägarna i Norden. Vi förundras över det natursköna landskapet och kommer på eftermiddagen fram till ishavsstaden Tromsö och Thon Hotel. 

Tromsö - Nordens Paris
Tromsö är världens nordligaste metropol, en liten storstad vid Norra ishavets strand, och känd som Nordens Paris. Gatorna kantas av charmiga gamla trähus som varvas med modern bebyggelse. Vi ger oss ut på en rundtur och passar på att besöka den berömda Ishavskatedralen med sin speciella arkitektur och fantastiska läge med utsikt över staden. 
Pris 285:-

Dag 7: Tromsö - Alta
Vi fortsätter resan, ja just det, norrut! Återigen hänförande naturupplevelser i konungariket Norge, där vi färdas längs de laxrika, vackra fjordarna. Dagens mål är den Unescodekorerade staden Alta berömd för sina världsarvslistade hällristningar. Vi välkomnas till Scandic Hotel som serverar kvällens middag.

Dag 8: Alta - Honningsvåg
I dag är det dags för två av resans stora höjdpunkter. Vi åker genom en nästan sju km lång tunnel till ön Mageröya och Honningsvåg. Under eftermiddagen kan vi följa med på fågelsafari. På kvällen serveras det middag på hotellet och därefter beger vi oss till Nordkapsklippan, Europas nordligaste utsiktsplats, belägen 300 meter över havet. Under flera sekler har Nordkap lockat till sig nyfikna människor från hela världen och i kväll är det alltså vår tur. Vi besöker Nordkapshallen och alla får ett Nordkapscertifikat som bevisar att vi har varit här. Rika på upplevelser beger vi oss tillbaka till naturskönt belägna Scandic Hotel Nordkapp för en god natts sömn.

Fågelsafari vid Nordkap
Från det lilla fiskeläget Gjesvær stiger vi ombord på fartyget för en tur till ett av Skandinaviens mest spännande naturreservat, Gjesværstappan. Vi får inte gå i land men från båten ser vi Norges största koloni av lunnefåglar som häckar i sina hål i gräsbevuxna kullar samtidigt som stora havsörnar seglar högt upp i skyn på jakt efter byte. Luften fylls av en obeskrivlig kakafoni från bland annat sillgrissla, alkfåglar, storskarv och den stora havssulan. En fantastisk upplevelse!
(Utflykten genomförs ej vid extremt dåligt väder.)
Pris 895:-

Dag 9: Honningsvåg - Karasjok
Efter frukost gör vi en liten rundtur på Mageröya och njuter av det arktiska landskapet. Vi passar på att besöka det lilla fiskarsamhället Skarsvåg innan vi beger oss mot fastlandet igen. Vi gör ett lunchstopp längs den avlånga Porsangerfjorden och tar sedan sikte på samernas huvudsäte Karasjok, Norges kallaste plats med under -51 grader som rekord. Övernattar gör vi på Scandic Hotel.

Samisk kultur
Vi beger oss till Sápmiparken för att med hjälp av vår lokalguide ta del av samernas kultur, mytologi och traditioner. Det blir en minnesvärd multimediaföreställning i Den Magiska Teatern. Aftonen avslutas med middag på en samiskinspirerad restaurang.
Pris inkl middag med dryck 795:-

Dag 10: Karasjok - Rovaniemi
Efter den sista norska frukosten åker vi vidare mot finska gränsen. I Finland passerar vi snart stora Enare Träsk, istäckt ända in i juni och rik på sik. Detta naturreservat med karga marker och lappländska skogar gränsar till Ryssland. Vi imponeras av det ödsliga landskapet. Strax före Rovaniemi når vi åter polcirkeln och nalkas tomtens hemvist. Vi besöker såklart tomtebyn innan vi tar in på Scandic Hotel City.

Renfarm med middag
Vi besöker en familj på sin renfarm. Medan vi njuter av en god middag lyssnar vi på deras berättelser om livet i Lappland och om deras renar. Givetvis hälsar vi också på renarna. En trevlig avslutning på vår tid i Lappland.
Pris inkl middag med dryck 695:-

Dag 11: Rovaniemi - Vasa
Efter frukost åker vi vidare söderut i Finland. Vi passerar Kemi innan vi gör lunchstopp i Brahestad, en av Finlands bäst bevarade trästäder. Framåt kvällen kommer vi fram till tvåspråkiga Vasa där vi tar in på Scandic Hotel Waskia och ser fram emot aftonens middag.

Dag 12: Vasa - ombordstigning i Helsingfors
Efter frukosten fortsätter färden förbi Tammerfors mot Helsingfors. Under eftermiddagen når vi den finska huvudstaden och här stiger vi ombord på Tallink/Silja Lines färja som tar oss över till den svenska huvudstaden. På fartyget checkar vi in i våra hytter och får tillfälle till lite shopping och middag på egen hand ombord.

Dag 13: Landstigning i Stockholm - Malmö
Vi anländer till Stockholm på morgonen och åker mot Malmö med många fina minnen och nyfunna vänner. Ca kl 20.00 är vi tillbak
 

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00
Boka resan online »

Höjdpunkter

 • Icehotel i Jukkasjärvi
 • Exotiska ögruppen Lofoten
 • Ishavskatedralen i Tromsö
 • Nordkap med Nordkappsklippan
 • Renar och samisk kultur
 • Vidunderliga naturscenerier

Påstigningsplatser

E4
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 342 30
Plats: Alvesta Ica Supermarket, Allbogatan 11
Tid: 04:40
Postnr.: 343 30
Plats: Älmhult Kommunhuset, Stortorget 1
Tid: 05:20
Postnr.: 283 91
Plats: Osby Circle K, (väg 23) Marklunda 2330
Tid: 05:35
Postnr.: 281 44
Plats: Hässleholm Stoby McDonalds, (väg 21) Mackgatan 4,
Tid: 06:00
Postnr.: 341 32
Plats: Ljungby Ingo, Ljungbystopp E4:an, Ringvägen
Tid: 10:40
Postnr.: 553 03
Plats: Jönköping M2 center, Ryhovsgatan 5
Tid: 12:05
E6
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 382 37
Plats: Nybro Nybro, Preem Norra vägen, Fågelvägen 2
Tid: 03:20
Postnr.: 411 03
Plats: Göteborg Nils Ericsonterminalen (se monitor for gate)
Tid: 03:50
Postnr.: 361 31
Plats: Emmaboda Runes Bensin, Stenvägen 1
Tid: 04:05
Postnr.: 352 30
Plats: Växjö Resecentrum Hpl X, Norra Järnvägsgatan
Tid: 04:20
Postnr.: 434 42
Plats: Kungsbacka Circle K, Onsalamotet, Kollavarvsvägen
Tid: 04:20
Postnr.: 432 77
Plats: Varberg Tvååker Björkäng Vägkrog, Spannarp 30
Tid: 04:55
Postnr.: 311 50
Plats: Falkenberg McDonalds, Vinbergsmotet E6:an, Mellangårdsvägen 4
Tid: 05:15
Postnr.: 302 44
Plats: Halmstad Halmstad Arena, Huvudentrén, Växjövägen 11
Tid: 05:35
Postnr.: 272 32
Plats: Simrishamn Simrishamn, Järnvägsstationen
Tid: 05:45
Postnr.: 312 61
Plats: Laholm Mellbystrand McDonalds, Mellbystrand E6:an, Söderleden 5
Tid: 05:50
Postnr.: 273 34
Plats: Tomelilla Tomelilla, Ica Kvantum, Banmästargatan 2
Tid: 06:10
Postnr.: 262 71
Plats: Ängelholm McDonalds, E6:an, Trafikplats 35, Klippanvägen 14
Tid: 06:15
Postnr.: 271 42
Plats: Ystad Stationen, Österleden
Tid: 06:35
Postnr.: 232 61
Plats: Malmö Öresundsterminalen, Terminalgatan 10, Arlöv
Tid: 08:10
Postnr.: 252 21
Plats: Helsingborg Hamntorget
Tid: 08:50
Postnr.: 41103
Plats: Göteborg Nils Ericsonterminalen, VY Bus4you tur och retur, inkl. del i dubbelrum i Malmö
Tid: 12:15
Postnr.: 41103
Plats: Göteborg Nils Ericsonterminalen, VY Bus4you tur och retur, inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 12:15
Postnr.: 59931
Plats: Ödeshög Dinners Ödeshög, Liljekonvaljvägen 1
Tid: 13:35
Postnr.: 59535
Plats: Mjölby McDonalds E4, Sparregatan 2
Tid: 14:10
Postnr.: 58643
Plats: Linköping Cirkle K Tornby, Nygårdsinfarten 5
Tid: 14:30
Postnr.: 60222
Plats: Norrköping Max, Norra promenaden 90A
Tid: 15:10
Postnr.: 61138
Plats: Nyköping McDonalds E4:an Syd, Bergshammarsvägen 2
Tid: 15:50
Postnr.: 61199
Plats: Sillekrog/Tystberga OKQ8 E4:an, Sillekorg 4
Tid: 16:10
E22
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 393 56
Plats: Kalmar Kalmar Rasta, Ölandsleden 7
Tid: 03:00
Postnr.: 371 50
Plats: Karlskrona Angöringen, Möbelaffären
Tid: 04:30
Postnr.: 372 37
Plats: Ronneby Järnvägsstationen, Järnvägsgatan 4-6
Tid: 05:00
Postnr.: 374 39
Plats: Karlshamn Best Western (Circle K), Strömmavägen
Tid: 05:25
Postnr.: 295 39
Plats: Bromölla Preem, Gamla E22:an, Tians väg 2
Tid: 06:00
Postnr.: 291 54
Plats: Kristianstad Circle K (Karlssons Taverna), Ringvägen
Tid: 06:20
Postnr.: 242 35
Plats: Hörby Coop, Slagtoftavägen 24
Tid: 06:55
Postnr.: 211 22
Plats: Malmö Scandic Stortorget, Stortorget 15
Tid: 07:20
Postnr.: 222 25
Plats: Lund Ingo, Södra Vägen 1
Tid: 07:25
Postnr.: 0191
Plats: Oslo Oslo Bussterminal, VY Bus4you tur och retur, inkl. del i dubbelrum i Malmö
Tid: 08:45
Postnr.: 0185
Plats: Oslo Oslo Bussterminal, VY Bus4You tur och retur inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 08:45
Postnr.: 21227
Plats: Malmö Kör med egen bil, Malmö övernattning tur och retur, del i dubbelrum, Hotel Scandic Segevång
Tid: 15:00
Postnr.: 21227
Plats: Malmö Kör med egen bil, Malmö övernattning tur och retur, enkelrum, Hotel Scandic Segevång
Tid: 15:00
Postnr.: 21137
Plats: Malmö Malmö övernattning tur och retur, enkelrum.
Tid: 15:00
Postnr.: 21137
Plats: Malmö Malmö övernattning tur och retur, del i dubbelrum.
Tid: 15:00
Postnr.: 170 67
Plats: Solna Scandic Järva Krog, Vallgatan 2
Tid: 17:45

Hemkomsttider

E4
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 553 03
Plats: Jönköping M2 center, Ryhovsgatan 5
Tid: 15:10
Postnr.: 341 32
Plats: Ljungby Ingo, Ljungbystopp E4:an, Ringvägen
Tid: 16:45
Postnr.: 281 44
Plats: Hässleholm Stoby McDonalds, (väg 21) Mackgatan 4,
Tid: 21:30
Postnr.: 283 91
Plats: Osby Circle K, (väg 23) Marklunda 2330
Tid: 21:45
Postnr.: 343 30
Plats: Älmhult Kommunhuset, Stortorget 1
Tid: 22:00
Postnr.: 342 30
Plats: Alvesta Ica Supermarket, Allbogatan 11
Tid: 23:05
E22
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 393 56
Plats: Kalmar Kalmar Rasta, Ölandsleden 7
Tid: 00:35
Postnr.: 21227
Plats: Malmö Kör med egen bil, Malmö övernattning tur och retur, del i dubbelrum, Hotel Scandic Segevång
Tid: 10:00
Postnr.: 21227
Plats: Malmö Kör med egen bil, Malmö övernattning tur och retur, enkelrum, Hotel Scandic Segevång
Tid: 10:00
Postnr.: 21137
Plats: Malmö Malmö övernattning tur och retur, enkelrum.
Tid: 10:00
Postnr.: 21137
Plats: Malmö Malmö övernattning tur och retur, del i dubbelrum.
Tid: 10:00
Postnr.: 115 42
Plats: Stockholm Värtahamnen/Värtaterminalen, Hamnpirsvägen 10
Tid: 10:15
Postnr.: 0191
Plats: Oslo Oslo Bussterminal, VY Bus4you tur och retur, inkl. del i dubbelrum i Malmö
Tid: 16:20
Postnr.: 0185
Plats: Oslo Oslo Bussterminal, VY Bus4You tur och retur inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 16:20
Postnr.: 211 22
Plats: Malmö Scandic Stortorget, Stortorget 15
Tid: 20:00
Postnr.: 222 25
Plats: Lund Ingo, Södra Vägen 1
Tid: 20:40
Postnr.: 242 35
Plats: Hörby Coop, Slagtoftavägen 24
Tid: 20:55
Postnr.: 291 54
Plats: Kristianstad Circle K (Karlssons Taverna), Ringvägen
Tid: 21:10
Postnr.: 295 39
Plats: Bromölla Preem, Gamla E22:an, Tians väg 2
Tid: 21:25
Postnr.: 374 39
Plats: Karlshamn Best Western (Circle K), Strömmavägen
Tid: 22:10
Postnr.: 372 37
Plats: Ronneby Järnvägsstationen, Järnvägsgatan 4-6
Tid: 22:35
Postnr.: 371 50
Plats: Karlskrona Angöringen, Möbelaffären
Tid: 23:05
E6
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 411 03
Plats: Göteborg Nils Ericsonterminalen (se monitor for gate)
Tid: 00:15
Postnr.: 382 37
Plats: Nybro Nybro, Preem Norra vägen, Fågelvägen 2
Tid: 00:15
Postnr.: 61199
Plats: Sillekrog/Tystberga OKQ8 E4:an, Sillekorg 4
Tid: 11:00
Postnr.: 61138
Plats: Nyköping McDonalds E4:an Syd, Bergshammarsvägen 2
Tid: 11:20
Postnr.: 60222
Plats: Norrköping Max, Norra promenaden 90A
Tid: 12:00
Postnr.: 41103
Plats: Göteborg Nils Ericsonterminalen, VY Bus4you tur och retur, inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 12:40
Postnr.: 41103
Plats: Göteborg Nils Ericsonterminalen, VY Bus4you tur och retur, inkl. del i dubbelrum i Malmö
Tid: 12:40
Postnr.: 58643
Plats: Linköping Cirkle K Tornby, Nygårdsinfarten 5
Tid: 12:45
Postnr.: 59535
Plats: Mjölby McDonalds E4, Sparregatan 2
Tid: 13:00
Postnr.: 59931
Plats: Ödeshög Dinners Ödeshög, Liljekonvaljvägen 1
Tid: 13:40
Postnr.: 252 21
Plats: Helsingborg Hamntorget
Tid: 18:25
Postnr.: 232 61
Plats: Malmö Öresundsterminalen, Terminalgatan 10, Arlöv
Tid: 20:30
Postnr.: 271 42
Plats: Ystad Stationen, Österleden
Tid: 21:30
Postnr.: 262 71
Plats: Ängelholm McDonalds, E6:an, Trafikplats 35, Klippanvägen 14
Tid: 21:50
Postnr.: 273 34
Plats: Tomelilla Tomelilla, Ica Kvantum, Banmästargatan 2
Tid: 22:00
Postnr.: 312 61
Plats: Laholm Mellbystrand McDonalds, Mellbystrand E6:an, Söderleden 5
Tid: 22:10
Postnr.: 302 44
Plats: Halmstad Halmstad Arena, Huvudentrén, Växjövägen 11
Tid: 22:25
Postnr.: 272 32
Plats: Simrishamn Simrishamn, Järnvägsstationen
Tid: 22:30
Postnr.: 311 50
Plats: Falkenberg McDonalds, Vinbergsmotet E6:an, Mellangårdsvägen 4
Tid: 22:50
Postnr.: 352 30
Plats: Växjö Resecentrum Hpl X, Norra Järnvägsgatan
Tid: 23:00
Postnr.: 432 77
Plats: Varberg Tvååker Björkäng Vägkrog, Spannarp 30
Tid: 23:05
Postnr.: 434 42
Plats: Kungsbacka Circle K, Onsalamotet, Kollavarvsvägen
Tid: 23:45
Postnr.: 361 31
Plats: Emmaboda Runes Bensin, Stenvägen 1
Tid: 23:55
21.05.2023 - 22.05.2023
Scandic Hotel Järva Krog, Solna
Visa mer Visa mindre
Hotell: Scandic Hotel Järva Krog, Solna
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Anrikt vägkrogshotell, byggt 1971, som renoverats i omgångar och erbjuder god komfort samt en uppskattad Scandic-frukost. Här finns en ombonad och hemtrevlig restaurang samt en trivsam lobbybar. Kanske vill du hellre passa på att koppla av i den lilla relaxavdelningen med bubbelpool och bastu. Hotellet är beläget strax norr om Solna, vid motorvägskorsningen E4/E18. Redan på medeltiden var detta en viktig knutpunkt mot norr och nordost där det tidigt anlades en krog vars namn bibehållits av dagens moderna hotell. Inom promenadavstånd finns bland annat Friends Arena, Brunnsviken, Skandinaviens största shoppinggalleria Mall of Scandinavia och Ulriksdals slott. Bekväma, mindre till medelstora rum i flera olika kategorier som varierar en hel del i standard, stil och faciliteter.

Hotellet: Restaurang, bar, lobby, terrass, minishop samt liten wellnessavdelning med minigym, jacuzzi och bastu. Cykel och gåstavar finns att låna i receptionen.
Våningar: 11
Hiss: Ja
Läge: Beläget vid motorvägskorsningen mellan E4:an och E18, strax norr om Solna i Stockholms norra delar. Från hotellet är det ca 20 minuters promenad till Friends arena och Mall of Scandinavia samt ca 2 km till Ulriksdals slott och ca 2,5 km till Hagaparken. Ca 650 meter till pendeltågsstationen, Ulriksdal station, medan busshållplats finns direkt utanför hotellet.
Antal rum: 215
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, och hårfön. Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder förekommer. Flertalet rum vetter mot gatan. Extrabäddar kan vara i form av en våningssäng som fälls ut från väggen.
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSSS
Adress: Vallgatan 2, SE-17008 SOLNA
Telefon: 08-51 73 45 00

22.05.2023 - 23.05.2023
Scandic Plaza Hotel, Umeå
Visa mer Visa mindre
Hotell: Scandic Plaza Hotel, Umeå
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Modernt, 14 våningar högt och komfortabelt hotell med trivsam atmosfär och tilltalande design. Vid ankomst till hotellet möts du av receptionen med en imponerande trappa och en trevlig lobby med sköna fåtöljer att sjunka ner i medan folkvimlet passerar utanför. Hotellet har en ombonad och trivsam restaurang i gröna toner med en trevligt inredd vinterträdgård. Passa på och besök den lilla wellnessavdelningen med bastu på översta våningen som bjuder på en fantastisk utsikt över staden och älven. Ypperligt centralt beläget i direkt anslutning till gågatan, ett stenkast från shopping och nöjen. Komfortabla mellanstora rum i en avskalad och praktisk skandinavisk stil.

Hotellet: Byggt 1992. Restaurang med bar och vinterträdgård, lounge med öppen spis, kiosk, liten wellnessavdelning med minigym och bastu. Cyklar finns att låna i receptionen.
Våningar: 14
Hiss: Ja
Läge: Utmärkt centralt beläget i hjärtat av Umeå, intill gågatan och ett stenkast från Umeälven.
Antal rum: 196
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, Wi-Fi, hårfön, värdebox och strykjärn. Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, förekommer.
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSSS
Adress: Storgatan 40, SE-90326 UMEÅ
Telefon: 090-205 63 00

23.05.2023 - 24.05.2023
Scandic Hotel, Kiruna
Visa mer Visa mindre
Hotell: Scandic Hotel, Kiruna
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Nybyggt och fräscht hotell med hög standard vars ståtliga exteriör sträcker sig upp mot himlen som ett landmärke som inte går någon förbi i hjärtat av Kirunas nya, framväxande centrum. Den annorlunda arkitekturen med sin ljusa fasad är inspirerad av Kebnekaise och har en mjuk och en mer taggig sida, precis som Sveriges högsta berg. Byggnaden är ritad av den prisbelönta arkitektfirman SandellSandberg, byggd av Skanska och ägs av LKAB med Scandic Hotels som operatör och det är stadens genom tiderna största hotell. Det nya hotellet, som också är Kirunas högsta byggnad, stod klart den 5 april 2022 och ersatte därmed Scandic Hotel Ferrum som ska rivas i samband med den stora stadsomvandlingen. När du stigit in genom hotellentrén möts du av hotellets stora lobbylounge kallad base camp med öppna ytor, sköna sittgrupper, vedeldad öppen spis och mysig stämning vars inredning är inspirerad av den omgivande naturens årstider och knyter an till vandring och klättring. I hotellets drygt 45 meter höga torndel finns Kirunas första och Sveriges nordligaste skybar som har ett gigantiskt stort panoramafönster mot väst vilket bjuder på en fantastisk och milsvid utsikt över staden och den omgivande fjällvärlden. Hotellet är centralt beläget vid torget i Kirunas nya centrumkärna där det tillsammans med bland annat kulturhuset, och så småningom kyrkan, ramar in stadshuset. Moderna och bekväma mindre till medelstora rum i flera kategorier med stora glaspartier som är inredda i lugna, nordiska färger som beige och varma roströda toner.

Hotellet: Restaurang, lobbybar, lounge, skybar, businesscorner, receptionskiosk och minigym med bastu på översta våningen.
Våningar: 13
Hiss: Ja
Läge: Centralt beläget intill stadshuset vid torget i kvarter 10 i Kirunas nya stadskärna beläget ca 3 km från stadens gamla centrum. Under hösten 2022 planeras flertalet butiker flytta hit och hela nya Kiruna centrum beräknas stå färdigt 2022/2023 då den nya simhallen och resecentrum också kommit på plats.
Antal rum: 231
Rummen: Dusch/bad, wc, TV och Wi-Fi.
Övrigt: Hotellet är miljöcertifierat med LEED Silver och Svanenmärkt samt drivs av 100% förnybar el från vattenkraft.
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSSS
Adress: Stadshustorget 11, SE-981 30 KIRUNA
Telefon: 08-51 75 17 00

24.05.2023 - 26.05.2023
Scandic Hotel, Harstad
Visa mer Visa mindre
Hotell: Scandic Hotel, Harstad
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Bekvämt hotell som blivit trivsamt renoverat. Här finns en modernt inredd och välkomnande restaurang samt den unika lobbybaren Thors bar som är inredd med höjdpunkter från cyklisten Thor Hushovds framgångsrika karriär. I receptionen finns en liten praktisk kiosk med drycker och snacks. Beläget i centrala Harstad med promenadavstånd till hamnen. Komfortabla, mindre till medelstora rum med varierande stil och standard.

Hotellet: Byggt 1972. Restaurang, bar och lobby samt minigym.
Våningar: 6
Hiss: Ja
Läge: Beläget mitt i stadskärnan med kort promenadavstånd till hamnen och vattnet. Viss genomfartstrafik.
Antal rum: 117
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, Wi-Fi, hårfön och kaffe-/tebricka.
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSS
Adress: Strandgaten 9, NO-9485 HARSTAD
Telefon: +47-77 00 30 00

26.05.2023 - 27.05.2023
Thon Hotel Polar, Tromsö
Visa mer Visa mindre
Hotell: Thon Hotel Polar, Tromsö
Hotellets webbplats: Link
27.05.2023 - 28.05.2023
Scandic Hotel, Alta
Visa mer Visa mindre
Hotell: Scandic Hotel, Alta
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Modernt och bra hotell mitt i centrala Alta - porten till Finnmark.

Hotellet: Komfortabelt hotell som har moderna och fräscha allmänna utrymmen med restaurang, baren Nordlys och lobby med en liten shop samt bastu (mot avgift). Från hotellet finns även en ingång till Nordlysbadet (mot avgift) med flera pooler.
Våningar: 6
Hiss: Ja
Läge: Utmärkt läge mitt i centrala Alta, intill Nordlyskatedralen.
Antal rum: 241
Rummen: Mindre till medelstora och bekväma, delvis renoverade rum med dusch/bad, wc, TV, telefon, trådlös internetanslutning och hårfön.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS+
dress: Lökkeveien 61, NO-9509 ALTA
Telefon: +47-78 48 27 00

28.05.2023 - 29.05.2023
Scandic Hotel Nordkapp, Honningsvåg
Visa mer Visa mindre
Hotell: Scandic Hotel Nordkapp, Honningsvåg
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Säsongsöppet och opretatioöst sommarhotell med bedårande vackert läge vid Skipsfjorden som bjuder på makalös natur så långt ögat når. Med lite tur finns det möjlighet att se renar på nära håll.

Hotellet: Hotellet som flyttades hit efter OS i Lillehammer är byggt i trä kring en central lavvuinspirerad huvudbyggnad med högt i tak. Här finns restaurang med långbord och en stor öppen spis och lobbybar med en liten receptionskiosk där man kan köpa drycker och snacks. Rummen är fördelade i flertalet hoplänkade loftgångslängor. Hotellet är anpassat för grupper och endast öppet under sommarmånaderna. Wi-Fi i receptionen men med något instabil mottagning.
Våningar: 2
Hiss: Nej
Läge: Vackert beläget i natursköna omgivningar, endast ca 30 km från Nordkapsplatån och ca 9 km norr om centrala Honningsvåg.
Antal rum: 290
Rummen: Enkla och små rum med spartansk inredning utrustade med dusch och wc.
Övrigt: Hotellet har ett nära samarbete med sina systerhotell Scandic Hotel Honningsvåg och Scandic Hotel Bryggen, varpå grupper ibland kan bli inkvarterade på något av dessa istället.
Officiell kategori: **
Vår bedömning: SS+
Adress: Skipsfjorden, NO-9750 HONNINGSVÅG
Telefon: +47-78 47 72 60

29.05.2023 - 30.05.2023
Scandic Hotel, Karasjok
Visa mer Visa mindre
Hotell: Scandic Hotel, Karasjok
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Ett lite mindre och genuint hotell med samiska influenser.

Hotellet: Gästvänligt hotell, byggt 1983 i trä och torv med loftgångar. Här finns två restauranger, bar med öppen spis, lobby, minigym och en uppskattad bastu med utsikt över renhagen. Rummen är belägna i flera sidolängor.
Våningar: 2
Hiss: Nej
Läge: Karasjok är naturskönt beläget i hjärtat av Finnmarken.
Antal rum: 88
Rummen: Enkla och funktionella rum i flera olika kategorier med dusch/bad, wc, TV och telefon.
Övrigt: Alla rum är rökfria.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS
Adress: Leavnnjageaidnu 1, NO-9730 KARASJOK
Telefon: +47-78 46 88 60

30.05.2023 - 31.05.2023
Scandic Hotel City, Rovaniemi
Visa mer Visa mindre
Hotell: Scandic Hotel City, Rovaniemi
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Komfortabelt hotell med lappländsk atmosfär och sedvanlig hög Scandickomfort med ett utmärkt centralt läge i Rovaniemi.

Hotellet: Renoverat och bra hotell som har en atriumgård med restaurang, bar, lounge och en liten kiosk. På hotellet finns även minigym och bastu på översta våningen.
Våningar: 5
Hiss: Ja
Läge: Beläget mitt i centrala Rovaniemi med promenadavstånd till sjön Lainas.
Antal rum: 167
Rummen: Ljusa och bekväma rum i skandinavisk stil med dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön, minibar, värdebox och strykbräda. Vissa rum har sitt badrum i korridoren bredvid dörren till sovrummet. Familjerum med våningssängar. Vissa rum vetter mot gatan medan andra vetter mot atriuminnergården.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSSS
Adress: Koskikatu 23, FI-96200 ROVANIEMI
Telefon: +358-300-30 84 72

31.05.2023 - 01.06.2023
Scandic Hotel Waskia, Vasa
Visa mer Visa mindre
Hotell: Scandic Hotel Waskia, Vasa
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Bekvämt hotell med vackert läge på en udde med utsikt över vattnet. 

Hotellet: Bra och välanpassat hotell, byggt 1972 och totalrenoverat senast 1999. Hotellet har restaurang och bar med underhållning vissa kvällar. Det finns lounge och en liten receptionsshop samt strand. Intill hotellet finns även ett stort spa och äventyrsbad (mot avgift).
Våningar: 4
Hiss: Ja
Läge: Vackert beläget på en holme med utsikt över vattnet, ca 5 km till centrum. Lokalbuss nr 5 stannar i närheten av hotellet och det tar ca 5 minuter till centrum.
Antal rum: 184
Rummen: Medelstora och komfortabla, men äldre rum med dusch/bad, wc, TV, telefon, trådlös internetanslutning och hårfön.
Övrigt: Hotellet är rökfritt.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS
Adress: Lemmenpolku 3, FI-65170 VASA
Telefon: +358-6-283 80 00

01.06.2023 - 02.06.2023
Tallink / Silja Line; Helsingfors-Stockholm
Visa mer Visa mindre
Hotell: Tallink / Silja Line; Helsingfors-Stockholm
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Moderna och bekväma kryssningsfartyg med populära barer och underhållning där det bjuds på shower och liveband. På däck 7 finns fartygens pampiga paradgata kantad av restauranger och butiker.

Hotellet: Rutten Helsingfors-Stockholm t/r trafikeras vanligtvis av systerfartygen Silja Serenade och Silja Symphony. Fartygen byggdes 1990 respektive 1991 på Masavarvet i Åbo och Silja Serenade renoverades senast i november 2018 och Silja Symphony i januari 2019 då fartygen bland annat introducerade den nya restaurangen Grill House. Ombord på färjan finns flertal restauranger där det serveras allt från stora bufféer, elegant a-la-carte till lättare måltider med olika smakinritkningar, olika barer allt från dans- och showloungen till nattklubb, lugnare barer med trubdurmusik eller den lugna sea-view loungen med havsutsikt. samt casino. Här finns även butiker och taxfreeshopping samt en relaxavdelning (mot avgift) med jacuzzi och bastu. Kostnadsfri Wi-Fi finns på vissa däck och platser ombord. Värdebox finns att hyra i receptionen.
Våningar: 12
Hiss: Ja
Antal rum: 986
Rummen: Hytterna, som ligger på däck 5, 9, 10 och 11, är insides B-hytter, utan fönster, och har plats för 1-4 personer. Hytterna är ca 8-11 kvm stora och och enkelt inredda och utrustade med dusch, wc, telefon, radio och hårfön. Några hytter har en nedre och övre bädd och i vissa kan de nedre bäddarna flyttas ihop. Mot tillägg kan man även boka hytt med fönster. Dessa hytter är ca 11 kvm stora med plats för 1-4 personer och är belägna på däck 5, 8, 9, 10 och 11 samt utrustade med dusch, wc, TV, telefon, radio och hårfön. Fönstren vetter antingen inåt mot promenaden eller utåt mot havet. 
Övrigt: Du kan betala med kreditkort/betalkort överallt ombord. Betalning med kontanter i Euro accepteras i vissa butiker, restauranger och barer. Det går inte att betala med svenska kontakter. Uttag av kontanter ombord är ej möjligt. För att resa med Tallink / Silja Line måste man vara 18 år, annars i sällskap med vårdnadshavare. Grupper har en egen gruppincheckning i terminalen, denna är beläget i ett eget utrymme intill incheckningsdiskarna. Incheckningsdiskarna stänger 30 minuter före fartygets avgångstid.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS
Adress: Värtahamnen, Hamnpirsvägen 10, SE-115 41 STOCKHOLM
Telefon: 08-22 08 30

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 21.05.2023
Ankomst: 02.06.2023
Dagar: 13 dagar
Avresa från: E22, E4, E6
Pris från: 15.195:-

Priset inkluderar

Resa i komfortbuss med Scandoramaguide, 11 övernattningar i dubbelrum, 1 övernattning i dubbelhytt, 11 frukostar, 5 middagar

Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö. Har du bokat anslutning observera att resan startar och slutar i Malmö. Det är även där du övernattar om du bokar anslutning med övernattning. Fri direktanslutning från 37 orter.

Avresa 2/7 bor vi på Scandic Hotel Uplandia i Uppsala dag 1-2.

Påstigning/Avstigning (kostnadsfritt) 

Bussen utgår från Malmö. Du kan även stiga på/av vid ett antal platser längs E4:an. Se hållplatser nedan.

Helsingborg, Hamntorget kl 08.50
Ljungby, Ljungbystopp INGO kl 10.30
Jönköping, M2 Center (f.d. Eurostop) kl 12.05
Ödeshög, Östgötaporten Dinners kl 13.35
Mjölby, McDonald's E4:an kl 14.10
Linköping, Circle K Tornby Nygårdsrondellen kl 14.30
Norrköping, Max Norra Promenaden kl 15.10
Nyköping, McDonald's E4:an Syd kl 15.50
Sillekrog, OKQ8 E4:an kl 16.10
Stockholm/Scandic Hotel Järva krog (Värtahamnen på hemresan) kl 17.45

Se biljett för exakta tider.

Boka utflyktspaketet (alla utflykter) före avresa och du sparar 10%. Du kan även köpa enskilda utflykter före avresa. När resan påbörjats kan vi inte garantera platstillgång på utflykterna.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)
Norsk Krona (NOK)


Tillval:
Resa enligt program: Ingår
Jukkasjärvi & Icehotel: 395:-
Upplev Lofoten: 445:-
Tromsö - Nordens Paris: 285:-
Fågelsafari vid Nordkap: 895:-
Samisk kultur: 795:-
Renfarm med middag: 695:-
Utflyktspaket (Alla utflykter): 3.160:-

 

Rumstyper:

Enkelrum samt utsideshytt. Måltider enligt program 21.465:-
Enkelrum samt insideshytt. Måltider enligt program 21.190:-
Dubbelrum samt utsideshytt. Måltider enligt program 15.470:-
Dubbelrum samt insideshytt. Måltider enligt program 15.195:-
Dubbelrum med extrabädd samt insideshytt. Måltider enligt program 15.195:-
Dubbelrum med extrabädd samt utsideshytt. Måltider enligt program 15.470:-


Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 21.05.2023
Ankomst: 02.06.2023
Dagar: 13 dagar
Avresa från: E22, E4, E6
Pris från: 15.195:-

Bilder - Nordkap med Lofoten

Fler bilder
Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 21.05.2023
Ankomst: 02.06.2023
Dagar: 13 dagar
Avresa från: E22, E4, E6
Pris från: 15.195:-

Visa mindre
18.06.2023 30.06.2023   13 dagar 16.195:- E22, E4, E6 Visa mer
Reseplan
Hotell
Prisinfo
Bilder

Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Malmö - Stockholm 
På söndagsmorgonen samlas vi på Öresundsterminalen, guiden välkomnar och vi börjar resan norrut. Via Skåne och Småland passerar vi under eftermiddagen Norrköping innan vi tar sikte på huvudstaden Stockholm. Strax norr om Solna tar vi in på Scandic Hotel Järva Krog för middag och övernattning.

Dag 2: Stockholm - Umeå
Efter frukost lämnar vi huvudstaden, tar sikte på Höga kusten och njuter av den vackra resvägen via glada Hudik och Sundsvall. Framåt kvällen nalkas vi björkarnas stad Umeå och checkar in på Scandic Plaza Hotel där det dukas för middag.

Dag 3: Umeå - Kiruna
Vi lämnar Umeå i arla morgonstund och fortsätter att njuta av vidunderlig natur längs vägen norrut. Vi passerar Skellefteå och Piteå för att sedan göra ett besök i Gammelstads kyrkstad, ett av Sveriges världsarv. På eftermiddagen korsas polcirkeln och framåt kvällen når vi Kiruna. Vi inleder med en liten rundtur i vad som en gång räknades som världens till ytan näst största stad och som nu står inför ett helt unikt projekt; den stora stadsflytten som innebär att stadens centrum förläggs tre kilometer österut. Bland byggnaderna som kommer att få ny position märks Kiruna kyrka. Vi checkar sedan in på Scandic Hotel i stadens nya centrum. 

Dag 4: Kiruna - Harstad
I dag kan vi följa med till Jukkasjärvi och ta del av den fantastiska historien om det världsberömda hotellet. Efter lunch lämnar vi Lappland, via Abiskos nationalpark och Torneträsk, för färd mot Hurtigrutsstaden Harstad i Norge. Staden med anor från stenåldern ligger 25 mil norr om Polcirkeln. Här tar vi in på Scandic Hotel där vi ska bo de kommande två nätterna.

Jukkasjärvi & Icehotel
Förmiddagen ägnar vi åt Jukkasjärvi där vi ser kyrkan och besöker Icehotel där nästa vinters hotell lurar i form av tusentals block av kristallklar is från Torne älv. Vi bjuds med på en fascinerande resa i berättelsen om det unika och världsberömda ishotellet!
Pris 395:-

Dag 5: Harstad

Upplev Lofoten
En naturupplevelse utöver det vanliga. Vi tar oss till den exotiska ögruppen Lofoten. Längs ljuvliga fjordvägar med orörda, vackra och varierande landskap gör vi nedslag i huvudorten Svolvær och Lofotens Venedig, Henningsvær. En fantastisk dag med härlig natur. Glöm inte kameran!
Pris 445:-

Dag 6: Harstad - Tromsö
Efter frukost beger vi oss ut på en av de vackraste vägarna i Norden. Vi förundras över det natursköna landskapet och kommer på eftermiddagen fram till ishavsstaden Tromsö och Thon Hotel. 

Tromsö - Nordens Paris
Tromsö är världens nordligaste metropol, en liten storstad vid Norra ishavets strand, och känd som Nordens Paris. Gatorna kantas av charmiga gamla trähus som varvas med modern bebyggelse. Vi ger oss ut på en rundtur och passar på att besöka den berömda Ishavskatedralen med sin speciella arkitektur och fantastiska läge med utsikt över staden. 
Pris 285:-

Dag 7: Tromsö - Alta
Vi fortsätter resan, ja just det, norrut! Återigen hänförande naturupplevelser i konungariket Norge, där vi färdas längs de laxrika, vackra fjordarna. Dagens mål är den Unescodekorerade staden Alta berömd för sina världsarvslistade hällristningar. Vi välkomnas till Scandic Hotel som serverar kvällens middag.

Dag 8: Alta - Honningsvåg
I dag är det dags för två av resans stora höjdpunkter. Vi åker genom en nästan sju km lång tunnel till ön Mageröya och Honningsvåg. Under eftermiddagen kan vi följa med på fågelsafari. På kvällen serveras det middag på hotellet och därefter beger vi oss till Nordkapsklippan, Europas nordligaste utsiktsplats, belägen 300 meter över havet. Under flera sekler har Nordkap lockat till sig nyfikna människor från hela världen och i kväll är det alltså vår tur. Vi besöker Nordkapshallen och alla får ett Nordkapscertifikat som bevisar att vi har varit här. Rika på upplevelser beger vi oss tillbaka till naturskönt belägna Scandic Hotel Nordkapp för en god natts sömn.

Fågelsafari vid Nordkap
Från det lilla fiskeläget Gjesvær stiger vi ombord på fartyget för en tur till ett av Skandinaviens mest spännande naturreservat, Gjesværstappan. Vi får inte gå i land men från båten ser vi Norges största koloni av lunnefåglar som häckar i sina hål i gräsbevuxna kullar samtidigt som stora havsörnar seglar högt upp i skyn på jakt efter byte. Luften fylls av en obeskrivlig kakafoni från bland annat sillgrissla, alkfåglar, storskarv och den stora havssulan. En fantastisk upplevelse!
(Utflykten genomförs ej vid extremt dåligt väder.)
Pris 895:-

Dag 9: Honningsvåg - Karasjok
Efter frukost gör vi en liten rundtur på Mageröya och njuter av det arktiska landskapet. Vi passar på att besöka det lilla fiskarsamhället Skarsvåg innan vi beger oss mot fastlandet igen. Vi gör ett lunchstopp längs den avlånga Porsangerfjorden och tar sedan sikte på samernas huvudsäte Karasjok, Norges kallaste plats med under -51 grader som rekord. Övernattar gör vi på Scandic Hotel.

Samisk kultur
Vi beger oss till Sápmiparken för att med hjälp av vår lokalguide ta del av samernas kultur, mytologi och traditioner. Det blir en minnesvärd multimediaföreställning i Den Magiska Teatern. Aftonen avslutas med middag på en samiskinspirerad restaurang.
Pris inkl middag med dryck 795:-

Dag 10: Karasjok - Rovaniemi
Efter den sista norska frukosten åker vi vidare mot finska gränsen. I Finland passerar vi snart stora Enare Träsk, istäckt ända in i juni och rik på sik. Detta naturreservat med karga marker och lappländska skogar gränsar till Ryssland. Vi imponeras av det ödsliga landskapet. Strax före Rovaniemi når vi åter polcirkeln och nalkas tomtens hemvist. Vi besöker såklart tomtebyn innan vi tar in på Scandic Hotel City.

Renfarm med middag
Vi besöker en familj på sin renfarm. Medan vi njuter av en god middag lyssnar vi på deras berättelser om livet i Lappland och om deras renar. Givetvis hälsar vi också på renarna. En trevlig avslutning på vår tid i Lappland.
Pris inkl middag med dryck 695:-

Dag 11: Rovaniemi - Vasa
Efter frukost åker vi vidare söderut i Finland. Vi passerar Kemi innan vi gör lunchstopp i Brahestad, en av Finlands bäst bevarade trästäder. Framåt kvällen kommer vi fram till tvåspråkiga Vasa där vi tar in på Scandic Hotel Waskia och ser fram emot aftonens middag.

Dag 12: Vasa - ombordstigning i Helsingfors
Efter frukosten fortsätter färden förbi Tammerfors mot Helsingfors. Under eftermiddagen når vi den finska huvudstaden och här stiger vi ombord på Tallink/Silja Lines färja som tar oss över till den svenska huvudstaden. På fartyget checkar vi in i våra hytter och får tillfälle till lite shopping och middag på egen hand ombord.

Dag 13: Landstigning i Stockholm - Malmö
Vi anländer till Stockholm på morgonen och åker mot Malmö med många fina minnen och nyfunna vänner. Ca kl 20.00 är vi tillbak
 

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00
Boka resan online »

Höjdpunkter

 • Icehotel i Jukkasjärvi
 • Exotiska ögruppen Lofoten
 • Ishavskatedralen i Tromsö
 • Nordkap med Nordkappsklippan
 • Renar och samisk kultur
 • Vidunderliga naturscenerier

Påstigningsplatser

E4
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 342 30
Plats: Alvesta Ica Supermarket, Allbogatan 11
Tid: 04:40
Postnr.: 343 30
Plats: Älmhult Kommunhuset, Stortorget 1
Tid: 05:20
Postnr.: 283 91
Plats: Osby Circle K, (väg 23) Marklunda 2330
Tid: 05:35
Postnr.: 281 44
Plats: Hässleholm Stoby McDonalds, (väg 21) Mackgatan 4,
Tid: 06:00
Postnr.: 341 32
Plats: Ljungby Ingo, Ljungbystopp E4:an, Ringvägen
Tid: 10:40
Postnr.: 553 03
Plats: Jönköping M2 center, Ryhovsgatan 5
Tid: 12:05
E6
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 382 37
Plats: Nybro Nybro, Preem Norra vägen, Fågelvägen 2
Tid: 03:20
Postnr.: 411 03
Plats: Göteborg Nils Ericsonterminalen (se monitor for gate)
Tid: 03:50
Postnr.: 361 31
Plats: Emmaboda Runes Bensin, Stenvägen 1
Tid: 04:05
Postnr.: 352 30
Plats: Växjö Resecentrum Hpl X, Norra Järnvägsgatan
Tid: 04:20
Postnr.: 434 42
Plats: Kungsbacka Circle K, Onsalamotet, Kollavarvsvägen
Tid: 04:20
Postnr.: 432 77
Plats: Varberg Tvååker Björkäng Vägkrog, Spannarp 30
Tid: 04:55
Postnr.: 311 50
Plats: Falkenberg McDonalds, Vinbergsmotet E6:an, Mellangårdsvägen 4
Tid: 05:15
Postnr.: 302 44
Plats: Halmstad Halmstad Arena, Huvudentrén, Växjövägen 11
Tid: 05:35
Postnr.: 272 32
Plats: Simrishamn Simrishamn, Järnvägsstationen
Tid: 05:45
Postnr.: 312 61
Plats: Laholm Mellbystrand McDonalds, Mellbystrand E6:an, Söderleden 5
Tid: 05:50
Postnr.: 273 34
Plats: Tomelilla Tomelilla, Ica Kvantum, Banmästargatan 2
Tid: 06:10
Postnr.: 262 71
Plats: Ängelholm McDonalds, E6:an, Trafikplats 35, Klippanvägen 14
Tid: 06:15
Postnr.: 271 42
Plats: Ystad Stationen, Österleden
Tid: 06:35
Postnr.: 232 61
Plats: Malmö Öresundsterminalen, Terminalgatan 10, Arlöv
Tid: 08:10
Postnr.: 252 21
Plats: Helsingborg Hamntorget
Tid: 08:50
Postnr.: 41103
Plats: Göteborg Nils Ericsonterminalen, VY Bus4you tur och retur, inkl. del i dubbelrum i Malmö
Tid: 12:15
Postnr.: 41103
Plats: Göteborg Nils Ericsonterminalen, VY Bus4you tur och retur, inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 12:15
Postnr.: 59931
Plats: Ödeshög Dinners Ödeshög, Liljekonvaljvägen 1
Tid: 13:35
Postnr.: 59535
Plats: Mjölby McDonalds E4, Sparregatan 2
Tid: 14:10
Postnr.: 58643
Plats: Linköping Cirkle K Tornby, Nygårdsinfarten 5
Tid: 14:30
Postnr.: 60222
Plats: Norrköping Max, Norra promenaden 90A
Tid: 15:10
Postnr.: 61138
Plats: Nyköping McDonalds E4:an Syd, Bergshammarsvägen 2
Tid: 15:50
Postnr.: 61199
Plats: Sillekrog/Tystberga OKQ8 E4:an, Sillekorg 4
Tid: 16:10
E22
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 393 56
Plats: Kalmar Kalmar Rasta, Ölandsleden 7
Tid: 03:00
Postnr.: 371 50
Plats: Karlskrona Angöringen, Möbelaffären
Tid: 04:30
Postnr.: 372 37
Plats: Ronneby Järnvägsstationen, Järnvägsgatan 4-6
Tid: 05:00
Postnr.: 374 39
Plats: Karlshamn Best Western (Circle K), Strömmavägen
Tid: 05:25
Postnr.: 295 39
Plats: Bromölla Preem, Gamla E22:an, Tians väg 2
Tid: 06:00
Postnr.: 291 54
Plats: Kristianstad Circle K (Karlssons Taverna), Ringvägen
Tid: 06:20
Postnr.: 242 35
Plats: Hörby Coop, Slagtoftavägen 24
Tid: 06:55
Postnr.: 211 22
Plats: Malmö Scandic Stortorget, Stortorget 15
Tid: 07:20
Postnr.: 222 25
Plats: Lund Ingo, Södra Vägen 1
Tid: 07:25
Postnr.: 0191
Plats: Oslo Oslo Bussterminal, VY Bus4you tur och retur, inkl. del i dubbelrum i Malmö
Tid: 08:45
Postnr.: 0185
Plats: Oslo Oslo Bussterminal, VY Bus4You tur och retur inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 08:45
Postnr.: 21227
Plats: Malmö Kör med egen bil, Malmö övernattning tur och retur, del i dubbelrum, Hotel Scandic Segevång
Tid: 15:00
Postnr.: 21227
Plats: Malmö Kör med egen bil, Malmö övernattning tur och retur, enkelrum, Hotel Scandic Segevång
Tid: 15:00
Postnr.: 21137
Plats: Malmö Malmö övernattning tur och retur, enkelrum.
Tid: 15:00
Postnr.: 21137
Plats: Malmö Malmö övernattning tur och retur, del i dubbelrum.
Tid: 15:00
Postnr.: 170 67
Plats: Solna Scandic Järva Krog, Vallgatan 2
Tid: 17:45

Hemkomsttider

E4
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 553 03
Plats: Jönköping M2 center, Ryhovsgatan 5
Tid: 15:10
Postnr.: 341 32
Plats: Ljungby Ingo, Ljungbystopp E4:an, Ringvägen
Tid: 16:45
Postnr.: 281 44
Plats: Hässleholm Stoby McDonalds, (väg 21) Mackgatan 4,
Tid: 21:30
Postnr.: 283 91
Plats: Osby Circle K, (väg 23) Marklunda 2330
Tid: 21:45
Postnr.: 343 30
Plats: Älmhult Kommunhuset, Stortorget 1
Tid: 22:00
Postnr.: 342 30
Plats: Alvesta Ica Supermarket, Allbogatan 11
Tid: 23:05
E22
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 393 56
Plats: Kalmar Kalmar Rasta, Ölandsleden 7
Tid: 00:35
Postnr.: 21227
Plats: Malmö Kör med egen bil, Malmö övernattning tur och retur, del i dubbelrum, Hotel Scandic Segevång
Tid: 10:00
Postnr.: 21227
Plats: Malmö Kör med egen bil, Malmö övernattning tur och retur, enkelrum, Hotel Scandic Segevång
Tid: 10:00
Postnr.: 21137
Plats: Malmö Malmö övernattning tur och retur, enkelrum.
Tid: 10:00
Postnr.: 21137
Plats: Malmö Malmö övernattning tur och retur, del i dubbelrum.
Tid: 10:00
Postnr.: 115 42
Plats: Stockholm Värtahamnen/Värtaterminalen, Hamnpirsvägen 10
Tid: 10:15
Postnr.: 0191
Plats: Oslo Oslo Bussterminal, VY Bus4you tur och retur, inkl. del i dubbelrum i Malmö
Tid: 16:20
Postnr.: 0185
Plats: Oslo Oslo Bussterminal, VY Bus4You tur och retur inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 16:20
Postnr.: 211 22
Plats: Malmö Scandic Stortorget, Stortorget 15
Tid: 20:00
Postnr.: 222 25
Plats: Lund Ingo, Södra Vägen 1
Tid: 20:40
Postnr.: 242 35
Plats: Hörby Coop, Slagtoftavägen 24
Tid: 20:55
Postnr.: 291 54
Plats: Kristianstad Circle K (Karlssons Taverna), Ringvägen
Tid: 21:10
Postnr.: 295 39
Plats: Bromölla Preem, Gamla E22:an, Tians väg 2
Tid: 21:25
Postnr.: 374 39
Plats: Karlshamn Best Western (Circle K), Strömmavägen
Tid: 22:10
Postnr.: 372 37
Plats: Ronneby Järnvägsstationen, Järnvägsgatan 4-6
Tid: 22:35
Postnr.: 371 50
Plats: Karlskrona Angöringen, Möbelaffären
Tid: 23:05
E6
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 411 03
Plats: Göteborg Nils Ericsonterminalen (se monitor for gate)
Tid: 00:15
Postnr.: 382 37
Plats: Nybro Nybro, Preem Norra vägen, Fågelvägen 2
Tid: 00:15
Postnr.: 61199
Plats: Sillekrog/Tystberga OKQ8 E4:an, Sillekorg 4
Tid: 11:00
Postnr.: 61138
Plats: Nyköping McDonalds E4:an Syd, Bergshammarsvägen 2
Tid: 11:20
Postnr.: 60222
Plats: Norrköping Max, Norra promenaden 90A
Tid: 12:00
Postnr.: 41103
Plats: Göteborg Nils Ericsonterminalen, VY Bus4you tur och retur, inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 12:40
Postnr.: 41103
Plats: Göteborg Nils Ericsonterminalen, VY Bus4you tur och retur, inkl. del i dubbelrum i Malmö
Tid: 12:40
Postnr.: 58643
Plats: Linköping Cirkle K Tornby, Nygårdsinfarten 5
Tid: 12:45
Postnr.: 59535
Plats: Mjölby McDonalds E4, Sparregatan 2
Tid: 13:00
Postnr.: 59931
Plats: Ödeshög Dinners Ödeshög, Liljekonvaljvägen 1
Tid: 13:40
Postnr.: 252 21
Plats: Helsingborg Hamntorget
Tid: 18:25
Postnr.: 232 61
Plats: Malmö Öresundsterminalen, Terminalgatan 10, Arlöv
Tid: 20:30
Postnr.: 271 42
Plats: Ystad Stationen, Österleden
Tid: 21:30
Postnr.: 262 71
Plats: Ängelholm McDonalds, E6:an, Trafikplats 35, Klippanvägen 14
Tid: 21:50
Postnr.: 273 34
Plats: Tomelilla Tomelilla, Ica Kvantum, Banmästargatan 2
Tid: 22:00
Postnr.: 312 61
Plats: Laholm Mellbystrand McDonalds, Mellbystrand E6:an, Söderleden 5
Tid: 22:10
Postnr.: 302 44
Plats: Halmstad Halmstad Arena, Huvudentrén, Växjövägen 11
Tid: 22:25
Postnr.: 272 32
Plats: Simrishamn Simrishamn, Järnvägsstationen
Tid: 22:30
Postnr.: 311 50
Plats: Falkenberg McDonalds, Vinbergsmotet E6:an, Mellangårdsvägen 4
Tid: 22:50
Postnr.: 352 30
Plats: Växjö Resecentrum Hpl X, Norra Järnvägsgatan
Tid: 23:00
Postnr.: 432 77
Plats: Varberg Tvååker Björkäng Vägkrog, Spannarp 30
Tid: 23:05
Postnr.: 434 42
Plats: Kungsbacka Circle K, Onsalamotet, Kollavarvsvägen
Tid: 23:45
Postnr.: 361 31
Plats: Emmaboda Runes Bensin, Stenvägen 1
Tid: 23:55
18.06.2023 - 19.06.2023
Scandic Hotel Järva Krog, Solna
Visa mer Visa mindre
Hotell: Scandic Hotel Järva Krog, Solna
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Anrikt vägkrogshotell, byggt 1971, som renoverats i omgångar och erbjuder god komfort samt en uppskattad Scandic-frukost. Här finns en ombonad och hemtrevlig restaurang samt en trivsam lobbybar. Kanske vill du hellre passa på att koppla av i den lilla relaxavdelningen med bubbelpool och bastu. Hotellet är beläget strax norr om Solna, vid motorvägskorsningen E4/E18. Redan på medeltiden var detta en viktig knutpunkt mot norr och nordost där det tidigt anlades en krog vars namn bibehållits av dagens moderna hotell. Inom promenadavstånd finns bland annat Friends Arena, Brunnsviken, Skandinaviens största shoppinggalleria Mall of Scandinavia och Ulriksdals slott. Bekväma, mindre till medelstora rum i flera olika kategorier som varierar en hel del i standard, stil och faciliteter.

Hotellet: Restaurang, bar, lobby, terrass, minishop samt liten wellnessavdelning med minigym, jacuzzi och bastu. Cykel och gåstavar finns att låna i receptionen.
Våningar: 11
Hiss: Ja
Läge: Beläget vid motorvägskorsningen mellan E4:an och E18, strax norr om Solna i Stockholms norra delar. Från hotellet är det ca 20 minuters promenad till Friends arena och Mall of Scandinavia samt ca 2 km till Ulriksdals slott och ca 2,5 km till Hagaparken. Ca 650 meter till pendeltågsstationen, Ulriksdal station, medan busshållplats finns direkt utanför hotellet.
Antal rum: 215
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, och hårfön. Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder förekommer. Flertalet rum vetter mot gatan. Extrabäddar kan vara i form av en våningssäng som fälls ut från väggen.
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSSS
Adress: Vallgatan 2, SE-17008 SOLNA
Telefon: 08-51 73 45 00

19.06.2023 - 20.06.2023
Scandic Plaza Hotel, Umeå
Visa mer Visa mindre
Hotell: Scandic Plaza Hotel, Umeå
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Modernt, 14 våningar högt och komfortabelt hotell med trivsam atmosfär och tilltalande design. Vid ankomst till hotellet möts du av receptionen med en imponerande trappa och en trevlig lobby med sköna fåtöljer att sjunka ner i medan folkvimlet passerar utanför. Hotellet har en ombonad och trivsam restaurang i gröna toner med en trevligt inredd vinterträdgård. Passa på och besök den lilla wellnessavdelningen med bastu på översta våningen som bjuder på en fantastisk utsikt över staden och älven. Ypperligt centralt beläget i direkt anslutning till gågatan, ett stenkast från shopping och nöjen. Komfortabla mellanstora rum i en avskalad och praktisk skandinavisk stil.

Hotellet: Byggt 1992. Restaurang med bar och vinterträdgård, lounge med öppen spis, kiosk, liten wellnessavdelning med minigym och bastu. Cyklar finns att låna i receptionen.
Våningar: 14
Hiss: Ja
Läge: Utmärkt centralt beläget i hjärtat av Umeå, intill gågatan och ett stenkast från Umeälven.
Antal rum: 196
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, Wi-Fi, hårfön, värdebox och strykjärn. Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, förekommer.
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSSS
Adress: Storgatan 40, SE-90326 UMEÅ
Telefon: 090-205 63 00

20.06.2023 - 21.06.2023
Scandic Hotel, Kiruna
Visa mer Visa mindre
Hotell: Scandic Hotel, Kiruna
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Nybyggt och fräscht hotell med hög standard vars ståtliga exteriör sträcker sig upp mot himlen som ett landmärke som inte går någon förbi i hjärtat av Kirunas nya, framväxande centrum. Den annorlunda arkitekturen med sin ljusa fasad är inspirerad av Kebnekaise och har en mjuk och en mer taggig sida, precis som Sveriges högsta berg. Byggnaden är ritad av den prisbelönta arkitektfirman SandellSandberg, byggd av Skanska och ägs av LKAB med Scandic Hotels som operatör och det är stadens genom tiderna största hotell. Det nya hotellet, som också är Kirunas högsta byggnad, stod klart den 5 april 2022 och ersatte därmed Scandic Hotel Ferrum som ska rivas i samband med den stora stadsomvandlingen. När du stigit in genom hotellentrén möts du av hotellets stora lobbylounge kallad base camp med öppna ytor, sköna sittgrupper, vedeldad öppen spis och mysig stämning vars inredning är inspirerad av den omgivande naturens årstider och knyter an till vandring och klättring. I hotellets drygt 45 meter höga torndel finns Kirunas första och Sveriges nordligaste skybar som har ett gigantiskt stort panoramafönster mot väst vilket bjuder på en fantastisk och milsvid utsikt över staden och den omgivande fjällvärlden. Hotellet är centralt beläget vid torget i Kirunas nya centrumkärna där det tillsammans med bland annat kulturhuset, och så småningom kyrkan, ramar in stadshuset. Moderna och bekväma mindre till medelstora rum i flera kategorier med stora glaspartier som är inredda i lugna, nordiska färger som beige och varma roströda toner.

Hotellet: Restaurang, lobbybar, lounge, skybar, businesscorner, receptionskiosk och minigym med bastu på översta våningen.
Våningar: 13
Hiss: Ja
Läge: Centralt beläget intill stadshuset vid torget i kvarter 10 i Kirunas nya stadskärna beläget ca 3 km från stadens gamla centrum. Under hösten 2022 planeras flertalet butiker flytta hit och hela nya Kiruna centrum beräknas stå färdigt 2022/2023 då den nya simhallen och resecentrum också kommit på plats.
Antal rum: 231
Rummen: Dusch/bad, wc, TV och Wi-Fi.
Övrigt: Hotellet är miljöcertifierat med LEED Silver och Svanenmärkt samt drivs av 100% förnybar el från vattenkraft.
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSSS
Adress: Stadshustorget 11, SE-981 30 KIRUNA
Telefon: 08-51 75 17 00

21.06.2023 - 23.06.2023
Scandic Hotel, Harstad
Visa mer Visa mindre
Hotell: Scandic Hotel, Harstad
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Bekvämt hotell som blivit trivsamt renoverat. Här finns en modernt inredd och välkomnande restaurang samt den unika lobbybaren Thors bar som är inredd med höjdpunkter från cyklisten Thor Hushovds framgångsrika karriär. I receptionen finns en liten praktisk kiosk med drycker och snacks. Beläget i centrala Harstad med promenadavstånd till hamnen. Komfortabla, mindre till medelstora rum med varierande stil och standard.

Hotellet: Byggt 1972. Restaurang, bar och lobby samt minigym.
Våningar: 6
Hiss: Ja
Läge: Beläget mitt i stadskärnan med kort promenadavstånd till hamnen och vattnet. Viss genomfartstrafik.
Antal rum: 117
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, Wi-Fi, hårfön och kaffe-/tebricka.
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSS
Adress: Strandgaten 9, NO-9485 HARSTAD
Telefon: +47-77 00 30 00

23.06.2023 - 24.06.2023
Thon Hotel, Tromsö
Visa mer Visa mindre
Hotell: Thon Hotel, Tromsö
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Nytt och fräscht hotell med komfortabla och trendigt designade rum samt ett utmärkt läge i centrum.

Hotellet: Modernt och trivsamt hotell med en avskalad och skandinavisk stil. Här finns frukostmatsal och lounge.
Våningar: 5
Hiss: Ja
Läge: Centralt och bra läge, ett stenkast från shoppinggatan Storgata. Promenadavstånd till havet, Polarmuseet och andra sevärdheter.
Antal rum: 152
Rummen: Ljusa och bekväma, små till medelstora rum med dusch/bad, wc, TV, telefon, trådlös internetanslutning och hårfön.
Övrigt: Hotellet har ett nära samarbete med systerhotellet Thon Hotel Polar som är beläget tvärs över gatan. Ibland kan gruppen eller vissa rum bli inkvarterade där istället. På Thon Hotel Polar finns ett minigym som gäster på Thon Hotel är välkomna att använda.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS+
Adress: Grönnegata 50, NO-9008 TROMSÖ
Telefon: +47-77 69 80 50

24.06.2023 - 25.06.2023
Scandic Hotel, Alta
Visa mer Visa mindre
Hotell: Scandic Hotel, Alta
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Modernt och bra hotell mitt i centrala Alta - porten till Finnmark.

Hotellet: Komfortabelt hotell som har moderna och fräscha allmänna utrymmen med restaurang, baren Nordlys och lobby med en liten shop samt bastu (mot avgift). Från hotellet finns även en ingång till Nordlysbadet (mot avgift) med flera pooler.
Våningar: 6
Hiss: Ja
Läge: Utmärkt läge mitt i centrala Alta, intill Nordlyskatedralen.
Antal rum: 241
Rummen: Mindre till medelstora och bekväma, delvis renoverade rum med dusch/bad, wc, TV, telefon, trådlös internetanslutning och hårfön.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS+
dress: Lökkeveien 61, NO-9509 ALTA
Telefon: +47-78 48 27 00

25.06.2023 - 26.06.2023
Scandic Hotel Nordkapp, Honningsvåg
Visa mer Visa mindre
Hotell: Scandic Hotel Nordkapp, Honningsvåg
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Säsongsöppet och opretatioöst sommarhotell med bedårande vackert läge vid Skipsfjorden som bjuder på makalös natur så långt ögat når. Med lite tur finns det möjlighet att se renar på nära håll.

Hotellet: Hotellet som flyttades hit efter OS i Lillehammer är byggt i trä kring en central lavvuinspirerad huvudbyggnad med högt i tak. Här finns restaurang med långbord och en stor öppen spis och lobbybar med en liten receptionskiosk där man kan köpa drycker och snacks. Rummen är fördelade i flertalet hoplänkade loftgångslängor. Hotellet är anpassat för grupper och endast öppet under sommarmånaderna. Wi-Fi i receptionen men med något instabil mottagning.
Våningar: 2
Hiss: Nej
Läge: Vackert beläget i natursköna omgivningar, endast ca 30 km från Nordkapsplatån och ca 9 km norr om centrala Honningsvåg.
Antal rum: 290
Rummen: Enkla och små rum med spartansk inredning utrustade med dusch och wc.
Övrigt: Hotellet har ett nära samarbete med sina systerhotell Scandic Hotel Honningsvåg och Scandic Hotel Bryggen, varpå grupper ibland kan bli inkvarterade på något av dessa istället.
Officiell kategori: **
Vår bedömning: SS+
Adress: Skipsfjorden, NO-9750 HONNINGSVÅG
Telefon: +47-78 47 72 60

26.06.2023 - 27.06.2023
Scandic Hotel, Karasjok
Visa mer Visa mindre
Hotell: Scandic Hotel, Karasjok
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Ett lite mindre och genuint hotell med samiska influenser.

Hotellet: Gästvänligt hotell, byggt 1983 i trä och torv med loftgångar. Här finns två restauranger, bar med öppen spis, lobby, minigym och en uppskattad bastu med utsikt över renhagen. Rummen är belägna i flera sidolängor.
Våningar: 2
Hiss: Nej
Läge: Karasjok är naturskönt beläget i hjärtat av Finnmarken.
Antal rum: 88
Rummen: Enkla och funktionella rum i flera olika kategorier med dusch/bad, wc, TV och telefon.
Övrigt: Alla rum är rökfria.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS
Adress: Leavnnjageaidnu 1, NO-9730 KARASJOK
Telefon: +47-78 46 88 60

27.06.2023 - 28.06.2023
Scandic Hotel City, Rovaniemi
Visa mer Visa mindre
Hotell: Scandic Hotel City, Rovaniemi
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Komfortabelt hotell med lappländsk atmosfär och sedvanlig hög Scandickomfort med ett utmärkt centralt läge i Rovaniemi.

Hotellet: Renoverat och bra hotell som har en atriumgård med restaurang, bar, lounge och en liten kiosk. På hotellet finns även minigym och bastu på översta våningen.
Våningar: 5
Hiss: Ja
Läge: Beläget mitt i centrala Rovaniemi med promenadavstånd till sjön Lainas.
Antal rum: 167
Rummen: Ljusa och bekväma rum i skandinavisk stil med dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön, minibar, värdebox och strykbräda. Vissa rum har sitt badrum i korridoren bredvid dörren till sovrummet. Familjerum med våningssängar. Vissa rum vetter mot gatan medan andra vetter mot atriuminnergården.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSSS
Adress: Koskikatu 23, FI-96200 ROVANIEMI
Telefon: +358-300-30 84 72

28.06.2023 - 29.06.2023
Scandic Hotel Waskia, Vasa
Visa mer Visa mindre
Hotell: Scandic Hotel Waskia, Vasa
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Bekvämt hotell med vackert läge på en udde med utsikt över vattnet. 

Hotellet: Bra och välanpassat hotell, byggt 1972 och totalrenoverat senast 1999. Hotellet har restaurang och bar med underhållning vissa kvällar. Det finns lounge och en liten receptionsshop samt strand. Intill hotellet finns även ett stort spa och äventyrsbad (mot avgift).
Våningar: 4
Hiss: Ja
Läge: Vackert beläget på en holme med utsikt över vattnet, ca 5 km till centrum. Lokalbuss nr 5 stannar i närheten av hotellet och det tar ca 5 minuter till centrum.
Antal rum: 184
Rummen: Medelstora och komfortabla, men äldre rum med dusch/bad, wc, TV, telefon, trådlös internetanslutning och hårfön.
Övrigt: Hotellet är rökfritt.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS
Adress: Lemmenpolku 3, FI-65170 VASA
Telefon: +358-6-283 80 00

29.06.2023 - 30.06.2023
Tallink / Silja Line; Helsingfors-Stockholm
Visa mer Visa mindre
Hotell: Tallink / Silja Line; Helsingfors-Stockholm
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Moderna och bekväma kryssningsfartyg med populära barer och underhållning där det bjuds på shower och liveband. På däck 7 finns fartygens pampiga paradgata kantad av restauranger och butiker.

Hotellet: Rutten Helsingfors-Stockholm t/r trafikeras vanligtvis av systerfartygen Silja Serenade och Silja Symphony. Fartygen byggdes 1990 respektive 1991 på Masavarvet i Åbo och Silja Serenade renoverades senast i november 2018 och Silja Symphony i januari 2019 då fartygen bland annat introducerade den nya restaurangen Grill House. Ombord på färjan finns flertal restauranger där det serveras allt från stora bufféer, elegant a-la-carte till lättare måltider med olika smakinritkningar, olika barer allt från dans- och showloungen till nattklubb, lugnare barer med trubdurmusik eller den lugna sea-view loungen med havsutsikt. samt casino. Här finns även butiker och taxfreeshopping samt en relaxavdelning (mot avgift) med jacuzzi och bastu. Kostnadsfri Wi-Fi finns på vissa däck och platser ombord. Värdebox finns att hyra i receptionen.
Våningar: 12
Hiss: Ja
Antal rum: 986
Rummen: Hytterna, som ligger på däck 5, 9, 10 och 11, är insides B-hytter, utan fönster, och har plats för 1-4 personer. Hytterna är ca 8-11 kvm stora och och enkelt inredda och utrustade med dusch, wc, telefon, radio och hårfön. Några hytter har en nedre och övre bädd och i vissa kan de nedre bäddarna flyttas ihop. Mot tillägg kan man även boka hytt med fönster. Dessa hytter är ca 11 kvm stora med plats för 1-4 personer och är belägna på däck 5, 8, 9, 10 och 11 samt utrustade med dusch, wc, TV, telefon, radio och hårfön. Fönstren vetter antingen inåt mot promenaden eller utåt mot havet. 
Övrigt: Du kan betala med kreditkort/betalkort överallt ombord. Betalning med kontanter i Euro accepteras i vissa butiker, restauranger och barer. Det går inte att betala med svenska kontakter. Uttag av kontanter ombord är ej möjligt. För att resa med Tallink / Silja Line måste man vara 18 år, annars i sällskap med vårdnadshavare. Grupper har en egen gruppincheckning i terminalen, denna är beläget i ett eget utrymme intill incheckningsdiskarna. Incheckningsdiskarna stänger 30 minuter före fartygets avgångstid.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS
Adress: Värtahamnen, Hamnpirsvägen 10, SE-115 41 STOCKHOLM
Telefon: 08-22 08 30

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 18.06.2023
Ankomst: 30.06.2023
Dagar: 13 dagar
Avresa från: E22, E4, E6
Pris från: 16.195:-

Priset inkluderar

Resa i komfortbuss med Scandoramaguide, 11 övernattningar i dubbelrum, 1 övernattning i dubbelhytt, 11 frukostar, 5 middagar

Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö. Har du bokat anslutning observera att resan startar och slutar i Malmö. Det är även där du övernattar om du bokar anslutning med övernattning. Fri direktanslutning från 37 orter.

Avresa 2/7 bor vi på Scandic Hotel Uplandia i Uppsala dag 1-2.

Påstigning/Avstigning (kostnadsfritt) 

Bussen utgår från Malmö. Du kan även stiga på/av vid ett antal platser längs E4:an. Se hållplatser nedan.

Helsingborg, Hamntorget kl 08.50
Ljungby, Ljungbystopp INGO kl 10.30
Jönköping, M2 Center (f.d. Eurostop) kl 12.05
Ödeshög, Östgötaporten Dinners kl 13.35
Mjölby, McDonald's E4:an kl 14.10
Linköping, Circle K Tornby Nygårdsrondellen kl 14.30
Norrköping, Max Norra Promenaden kl 15.10
Nyköping, McDonald's E4:an Syd kl 15.50
Sillekrog, OKQ8 E4:an kl 16.10
Stockholm/Scandic Hotel Järva krog (Värtahamnen på hemresan) kl 17.45

Se biljett för exakta tider.

Boka utflyktspaketet (alla utflykter) före avresa och du sparar 10%. Du kan även köpa enskilda utflykter före avresa. När resan påbörjats kan vi inte garantera platstillgång på utflykterna.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)
Norsk Krona (NOK)


Tillval:
Resa enligt program: Ingår
Jukkasjärvi & Icehotel: 395:-
Upplev Lofoten: 445:-
Tromsö - Nordens Paris: 285:-
Fågelsafari vid Nordkap: 895:-
Samisk kultur: 795:-
Renfarm med middag: 695:-
Utflyktspaket (Alla utflykter): 3.160:-

 

Rumstyper:

Enkelrum samt utsideshytt. Måltider enligt program 22.465:-
Enkelrum samt insideshytt. Måltider enligt program 22.190:-
Dubbelrum samt utsideshytt. Måltider enligt program 16.470:-
Dubbelrum samt insideshytt. Måltider enligt program 16.195:-
Dubbelrum med extrabädd samt utsideshytt. Måltider enligt program 16.470:-
Dubbelrum med extrabädd samt insideshytt. Måltider enligt program 16.195:-


Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 18.06.2023
Ankomst: 30.06.2023
Dagar: 13 dagar
Avresa från: E22, E4, E6
Pris från: 16.195:-

Bilder - Nordkap med Lofoten

Fler bilder
Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 18.06.2023
Ankomst: 30.06.2023
Dagar: 13 dagar
Avresa från: E22, E4, E6
Pris från: 16.195:-

Visa mindre
25.06.2023 07.07.2023   13 dagar 16.195:- E22, E4, E6 Visa mer
Reseplan
Hotell
Prisinfo
Bilder

Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Malmö - Stockholm 
På söndagsmorgonen samlas vi på Öresundsterminalen, guiden välkomnar och vi börjar resan norrut. Via Skåne och Småland passerar vi under eftermiddagen Norrköping innan vi tar sikte på huvudstaden Stockholm. Strax norr om Solna tar vi in på Scandic Hotel Järva Krog för middag och övernattning.

Dag 2: Stockholm - Umeå
Efter frukost lämnar vi huvudstaden, tar sikte på Höga kusten och njuter av den vackra resvägen via glada Hudik och Sundsvall. Framåt kvällen nalkas vi björkarnas stad Umeå och checkar in på Scandic Plaza Hotel där det dukas för middag.

Dag 3: Umeå - Kiruna
Vi lämnar Umeå i arla morgonstund och fortsätter att njuta av vidunderlig natur längs vägen norrut. Vi passerar Skellefteå och Piteå för att sedan göra ett besök i Gammelstads kyrkstad, ett av Sveriges världsarv. På eftermiddagen korsas polcirkeln och framåt kvällen når vi Kiruna. Vi inleder med en liten rundtur i vad som en gång räknades som världens till ytan näst största stad och som nu står inför ett helt unikt projekt; den stora stadsflytten som innebär att stadens centrum förläggs tre kilometer österut. Bland byggnaderna som kommer att få ny position märks Kiruna kyrka. Vi checkar sedan in på Scandic Hotel i stadens nya centrum. 

Dag 4: Kiruna - Harstad
I dag kan vi följa med till Jukkasjärvi och ta del av den fantastiska historien om det världsberömda hotellet. Efter lunch lämnar vi Lappland, via Abiskos nationalpark och Torneträsk, för färd mot Hurtigrutsstaden Harstad i Norge. Staden med anor från stenåldern ligger 25 mil norr om Polcirkeln. Här tar vi in på Scandic Hotel där vi ska bo de kommande två nätterna.

Jukkasjärvi & Icehotel
Förmiddagen ägnar vi åt Jukkasjärvi där vi ser kyrkan och besöker Icehotel där nästa vinters hotell lurar i form av tusentals block av kristallklar is från Torne älv. Vi bjuds med på en fascinerande resa i berättelsen om det unika och världsberömda ishotellet!
Pris 395:-

Dag 5: Harstad

Upplev Lofoten
En naturupplevelse utöver det vanliga. Vi tar oss till den exotiska ögruppen Lofoten. Längs ljuvliga fjordvägar med orörda, vackra och varierande landskap gör vi nedslag i huvudorten Svolvær och Lofotens Venedig, Henningsvær. En fantastisk dag med härlig natur. Glöm inte kameran!
Pris 445:-

Dag 6: Harstad - Tromsö
Efter frukost beger vi oss ut på en av de vackraste vägarna i Norden. Vi förundras över det natursköna landskapet och kommer på eftermiddagen fram till ishavsstaden Tromsö och Thon Hotel. 

Tromsö - Nordens Paris
Tromsö är världens nordligaste metropol, en liten storstad vid Norra ishavets strand, och känd som Nordens Paris. Gatorna kantas av charmiga gamla trähus som varvas med modern bebyggelse. Vi ger oss ut på en rundtur och passar på att besöka den berömda Ishavskatedralen med sin speciella arkitektur och fantastiska läge med utsikt över staden. 
Pris 285:-

Dag 7: Tromsö - Alta
Vi fortsätter resan, ja just det, norrut! Återigen hänförande naturupplevelser i konungariket Norge, där vi färdas längs de laxrika, vackra fjordarna. Dagens mål är den Unescodekorerade staden Alta berömd för sina världsarvslistade hällristningar. Vi välkomnas till Scandic Hotel som serverar kvällens middag.

Dag 8: Alta - Honningsvåg
I dag är det dags för två av resans stora höjdpunkter. Vi åker genom en nästan sju km lång tunnel till ön Mageröya och Honningsvåg. Under eftermiddagen kan vi följa med på fågelsafari. På kvällen serveras det middag på hotellet och därefter beger vi oss till Nordkapsklippan, Europas nordligaste utsiktsplats, belägen 300 meter över havet. Under flera sekler har Nordkap lockat till sig nyfikna människor från hela världen och i kväll är det alltså vår tur. Vi besöker Nordkapshallen och alla får ett Nordkapscertifikat som bevisar att vi har varit här. Rika på upplevelser beger vi oss tillbaka till naturskönt belägna Scandic Hotel Nordkapp för en god natts sömn.

Fågelsafari vid Nordkap
Från det lilla fiskeläget Gjesvær stiger vi ombord på fartyget för en tur till ett av Skandinaviens mest spännande naturreservat, Gjesværstappan. Vi får inte gå i land men från båten ser vi Norges största koloni av lunnefåglar som häckar i sina hål i gräsbevuxna kullar samtidigt som stora havsörnar seglar högt upp i skyn på jakt efter byte. Luften fylls av en obeskrivlig kakafoni från bland annat sillgrissla, alkfåglar, storskarv och den stora havssulan. En fantastisk upplevelse!
(Utflykten genomförs ej vid extremt dåligt väder.)
Pris 895:-

Dag 9: Honningsvåg - Karasjok
Efter frukost gör vi en liten rundtur på Mageröya och njuter av det arktiska landskapet. Vi passar på att besöka det lilla fiskarsamhället Skarsvåg innan vi beger oss mot fastlandet igen. Vi gör ett lunchstopp längs den avlånga Porsangerfjorden och tar sedan sikte på samernas huvudsäte Karasjok, Norges kallaste plats med under -51 grader som rekord. Övernattar gör vi på Scandic Hotel.

Samisk kultur
Vi beger oss till Sápmiparken för att med hjälp av vår lokalguide ta del av samernas kultur, mytologi och traditioner. Det blir en minnesvärd multimediaföreställning i Den Magiska Teatern. Aftonen avslutas med middag på en samiskinspirerad restaurang.
Pris inkl middag med dryck 795:-

Dag 10: Karasjok - Rovaniemi
Efter den sista norska frukosten åker vi vidare mot finska gränsen. I Finland passerar vi snart stora Enare Träsk, istäckt ända in i juni och rik på sik. Detta naturreservat med karga marker och lappländska skogar gränsar till Ryssland. Vi imponeras av det ödsliga landskapet. Strax före Rovaniemi når vi åter polcirkeln och nalkas tomtens hemvist. Vi besöker såklart tomtebyn innan vi tar in på Scandic Hotel City.

Renfarm med middag
Vi besöker en familj på sin renfarm. Medan vi njuter av en god middag lyssnar vi på deras berättelser om livet i Lappland och om deras renar. Givetvis hälsar vi också på renarna. En trevlig avslutning på vår tid i Lappland.
Pris inkl middag med dryck 695:-

Dag 11: Rovaniemi - Vasa
Efter frukost åker vi vidare söderut i Finland. Vi passerar Kemi innan vi gör lunchstopp i Brahestad, en av Finlands bäst bevarade trästäder. Framåt kvällen kommer vi fram till tvåspråkiga Vasa där vi tar in på Scandic Hotel Waskia och ser fram emot aftonens middag.

Dag 12: Vasa - ombordstigning i Helsingfors
Efter frukosten fortsätter färden förbi Tammerfors mot Helsingfors. Under eftermiddagen når vi den finska huvudstaden och här stiger vi ombord på Tallink/Silja Lines färja som tar oss över till den svenska huvudstaden. På fartyget checkar vi in i våra hytter och får tillfälle till lite shopping och middag på egen hand ombord.

Dag 13: Landstigning i Stockholm - Malmö
Vi anländer till Stockholm på morgonen och åker mot Malmö med många fina minnen och nyfunna vänner. Ca kl 20.00 är vi tillbak
 

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00
Boka resan online »

Höjdpunkter

 • Icehotel i Jukkasjärvi
 • Exotiska ögruppen Lofoten
 • Ishavskatedralen i Tromsö
 • Nordkap med Nordkappsklippan
 • Renar och samisk kultur
 • Vidunderliga naturscenerier

Påstigningsplatser

E4
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 342 30
Plats: Alvesta Ica Supermarket, Allbogatan 11
Tid: 04:40
Postnr.: 343 30
Plats: Älmhult Kommunhuset, Stortorget 1
Tid: 05:20
Postnr.: 283 91
Plats: Osby Circle K, (väg 23) Marklunda 2330
Tid: 05:35
Postnr.: 281 44
Plats: Hässleholm Stoby McDonalds, (väg 21) Mackgatan 4,
Tid: 06:00
Postnr.: 341 32
Plats: Ljungby Ingo, Ljungbystopp E4:an, Ringvägen
Tid: 10:40
Postnr.: 553 03
Plats: Jönköping M2 center, Ryhovsgatan 5
Tid: 12:05
E6
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 382 37
Plats: Nybro Nybro, Preem Norra vägen, Fågelvägen 2
Tid: 03:20
Postnr.: 411 03
Plats: Göteborg Nils Ericsonterminalen (se monitor for gate)
Tid: 03:50
Postnr.: 361 31
Plats: Emmaboda Runes Bensin, Stenvägen 1
Tid: 04:05
Postnr.: 352 30
Plats: Växjö Resecentrum Hpl X, Norra Järnvägsgatan
Tid: 04:20
Postnr.: 434 42
Plats: Kungsbacka Circle K, Onsalamotet, Kollavarvsvägen
Tid: 04:20
Postnr.: 432 77
Plats: Varberg Tvååker Björkäng Vägkrog, Spannarp 30
Tid: 04:55
Postnr.: 311 50
Plats: Falkenberg McDonalds, Vinbergsmotet E6:an, Mellangårdsvägen 4
Tid: 05:15
Postnr.: 302 44
Plats: Halmstad Halmstad Arena, Huvudentrén, Växjövägen 11
Tid: 05:35
Postnr.: 272 32
Plats: Simrishamn Simrishamn, Järnvägsstationen
Tid: 05:45
Postnr.: 312 61
Plats: Laholm Mellbystrand McDonalds, Mellbystrand E6:an, Söderleden 5
Tid: 05:50
Postnr.: 273 34
Plats: Tomelilla Tomelilla, Ica Kvantum, Banmästargatan 2
Tid: 06:10
Postnr.: 262 71
Plats: Ängelholm McDonalds, E6:an, Trafikplats 35, Klippanvägen 14
Tid: 06:15
Postnr.: 271 42
Plats: Ystad Stationen, Österleden
Tid: 06:35
Postnr.: 232 61
Plats: Malmö Öresundsterminalen, Terminalgatan 10, Arlöv
Tid: 08:10
Postnr.: 252 21
Plats: Helsingborg Hamntorget
Tid: 08:50
Postnr.: 41103
Plats: Göteborg Nils Ericsonterminalen, VY Bus4you tur och retur, inkl. del i dubbelrum i Malmö
Tid: 12:15
Postnr.: 41103
Plats: Göteborg Nils Ericsonterminalen, VY Bus4you tur och retur, inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 12:15
Postnr.: 59931
Plats: Ödeshög Dinners Ödeshög, Liljekonvaljvägen 1
Tid: 13:35
Postnr.: 59535
Plats: Mjölby McDonalds E4, Sparregatan 2
Tid: 14:10
Postnr.: 58643
Plats: Linköping Cirkle K Tornby, Nygårdsinfarten 5
Tid: 14:30
Postnr.: 60222
Plats: Norrköping Max, Norra promenaden 90A
Tid: 15:10
Postnr.: 61138
Plats: Nyköping McDonalds E4:an Syd, Bergshammarsvägen 2
Tid: 15:50
Postnr.: 61199
Plats: Sillekrog/Tystberga OKQ8 E4:an, Sillekorg 4
Tid: 16:10
E22
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 393 56
Plats: Kalmar Kalmar Rasta, Ölandsleden 7
Tid: 03:00
Postnr.: 371 50
Plats: Karlskrona Angöringen, Möbelaffären
Tid: 04:30
Postnr.: 372 37
Plats: Ronneby Järnvägsstationen, Järnvägsgatan 4-6
Tid: 05:00
Postnr.: 374 39
Plats: Karlshamn Best Western (Circle K), Strömmavägen
Tid: 05:25
Postnr.: 295 39
Plats: Bromölla Preem, Gamla E22:an, Tians väg 2
Tid: 06:00
Postnr.: 291 54
Plats: Kristianstad Circle K (Karlssons Taverna), Ringvägen
Tid: 06:20
Postnr.: 242 35
Plats: Hörby Coop, Slagtoftavägen 24
Tid: 06:55
Postnr.: 211 22
Plats: Malmö Scandic Stortorget, Stortorget 15
Tid: 07:20
Postnr.: 222 25
Plats: Lund Ingo, Södra Vägen 1
Tid: 07:25
Postnr.: 0191
Plats: Oslo Oslo Bussterminal, VY Bus4you tur och retur, inkl. del i dubbelrum i Malmö
Tid: 08:45
Postnr.: 0185
Plats: Oslo Oslo Bussterminal, VY Bus4You tur och retur inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 08:45
Postnr.: 21227
Plats: Malmö Kör med egen bil, Malmö övernattning tur och retur, del i dubbelrum, Hotel Scandic Segevång
Tid: 15:00
Postnr.: 21227
Plats: Malmö Kör med egen bil, Malmö övernattning tur och retur, enkelrum, Hotel Scandic Segevång
Tid: 15:00
Postnr.: 21137
Plats: Malmö Malmö övernattning tur och retur, enkelrum.
Tid: 15:00
Postnr.: 21137
Plats: Malmö Malmö övernattning tur och retur, del i dubbelrum.
Tid: 15:00
Postnr.: 170 67
Plats: Solna Scandic Järva Krog, Vallgatan 2
Tid: 17:45

Hemkomsttider

E4
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 553 03
Plats: Jönköping M2 center, Ryhovsgatan 5
Tid: 15:10
Postnr.: 341 32
Plats: Ljungby Ingo, Ljungbystopp E4:an, Ringvägen
Tid: 16:45
Postnr.: 281 44
Plats: Hässleholm Stoby McDonalds, (väg 21) Mackgatan 4,
Tid: 21:30
Postnr.: 283 91
Plats: Osby Circle K, (väg 23) Marklunda 2330
Tid: 21:45
Postnr.: 343 30
Plats: Älmhult Kommunhuset, Stortorget 1
Tid: 22:00
Postnr.: 342 30
Plats: Alvesta Ica Supermarket, Allbogatan 11
Tid: 23:05
E22
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 393 56
Plats: Kalmar Kalmar Rasta, Ölandsleden 7
Tid: 00:35
Postnr.: 21227
Plats: Malmö Kör med egen bil, Malmö övernattning tur och retur, del i dubbelrum, Hotel Scandic Segevång
Tid: 10:00
Postnr.: 21227
Plats: Malmö Kör med egen bil, Malmö övernattning tur och retur, enkelrum, Hotel Scandic Segevång
Tid: 10:00
Postnr.: 21137
Plats: Malmö Malmö övernattning tur och retur, enkelrum.
Tid: 10:00
Postnr.: 21137
Plats: Malmö Malmö övernattning tur och retur, del i dubbelrum.
Tid: 10:00
Postnr.: 115 42
Plats: Stockholm Värtahamnen/Värtaterminalen, Hamnpirsvägen 10
Tid: 10:15
Postnr.: 0191
Plats: Oslo Oslo Bussterminal, VY Bus4you tur och retur, inkl. del i dubbelrum i Malmö
Tid: 16:20
Postnr.: 0185
Plats: Oslo Oslo Bussterminal, VY Bus4You tur och retur inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 16:20
Postnr.: 211 22
Plats: Malmö Scandic Stortorget, Stortorget 15
Tid: 20:00
Postnr.: 222 25
Plats: Lund Ingo, Södra Vägen 1
Tid: 20:40
Postnr.: 242 35
Plats: Hörby Coop, Slagtoftavägen 24
Tid: 20:55
Postnr.: 291 54
Plats: Kristianstad Circle K (Karlssons Taverna), Ringvägen
Tid: 21:10
Postnr.: 295 39
Plats: Bromölla Preem, Gamla E22:an, Tians väg 2
Tid: 21:25
Postnr.: 374 39
Plats: Karlshamn Best Western (Circle K), Strömmavägen
Tid: 22:10
Postnr.: 372 37
Plats: Ronneby Järnvägsstationen, Järnvägsgatan 4-6
Tid: 22:35
Postnr.: 371 50
Plats: Karlskrona Angöringen, Möbelaffären
Tid: 23:05
E6
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 411 03
Plats: Göteborg Nils Ericsonterminalen (se monitor for gate)
Tid: 00:15
Postnr.: 382 37
Plats: Nybro Nybro, Preem Norra vägen, Fågelvägen 2
Tid: 00:15
Postnr.: 61199
Plats: Sillekrog/Tystberga OKQ8 E4:an, Sillekorg 4
Tid: 11:00
Postnr.: 61138
Plats: Nyköping McDonalds E4:an Syd, Bergshammarsvägen 2
Tid: 11:20
Postnr.: 60222
Plats: Norrköping Max, Norra promenaden 90A
Tid: 12:00
Postnr.: 41103
Plats: Göteborg Nils Ericsonterminalen, VY Bus4you tur och retur, inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 12:40
Postnr.: 41103
Plats: Göteborg Nils Ericsonterminalen, VY Bus4you tur och retur, inkl. del i dubbelrum i Malmö
Tid: 12:40
Postnr.: 58643
Plats: Linköping Cirkle K Tornby, Nygårdsinfarten 5
Tid: 12:45
Postnr.: 59535
Plats: Mjölby McDonalds E4, Sparregatan 2
Tid: 13:00
Postnr.: 59931
Plats: Ödeshög Dinners Ödeshög, Liljekonvaljvägen 1
Tid: 13:40
Postnr.: 252 21
Plats: Helsingborg Hamntorget
Tid: 18:25
Postnr.: 232 61
Plats: Malmö Öresundsterminalen, Terminalgatan 10, Arlöv
Tid: 20:30
Postnr.: 271 42
Plats: Ystad Stationen, Österleden
Tid: 21:30
Postnr.: 262 71
Plats: Ängelholm McDonalds, E6:an, Trafikplats 35, Klippanvägen 14
Tid: 21:50
Postnr.: 273 34
Plats: Tomelilla Tomelilla, Ica Kvantum, Banmästargatan 2
Tid: 22:00
Postnr.: 312 61
Plats: Laholm Mellbystrand McDonalds, Mellbystrand E6:an, Söderleden 5
Tid: 22:10
Postnr.: 302 44
Plats: Halmstad Halmstad Arena, Huvudentrén, Växjövägen 11
Tid: 22:25
Postnr.: 272 32
Plats: Simrishamn Simrishamn, Järnvägsstationen
Tid: 22:30
Postnr.: 311 50
Plats: Falkenberg McDonalds, Vinbergsmotet E6:an, Mellangårdsvägen 4
Tid: 22:50
Postnr.: 352 30
Plats: Växjö Resecentrum Hpl X, Norra Järnvägsgatan
Tid: 23:00
Postnr.: 432 77
Plats: Varberg Tvååker Björkäng Vägkrog, Spannarp 30
Tid: 23:05
Postnr.: 434 42
Plats: Kungsbacka Circle K, Onsalamotet, Kollavarvsvägen
Tid: 23:45
Postnr.: 361 31
Plats: Emmaboda Runes Bensin, Stenvägen 1
Tid: 23:55
25.06.2023 - 26.06.2023
Scandic Hotel Järva Krog, Solna
Visa mer Visa mindre
Hotell: Scandic Hotel Järva Krog, Solna
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Anrikt vägkrogshotell, byggt 1971, som renoverats i omgångar och erbjuder god komfort samt en uppskattad Scandic-frukost. Här finns en ombonad och hemtrevlig restaurang samt en trivsam lobbybar. Kanske vill du hellre passa på att koppla av i den lilla relaxavdelningen med bubbelpool och bastu. Hotellet är beläget strax norr om Solna, vid motorvägskorsningen E4/E18. Redan på medeltiden var detta en viktig knutpunkt mot norr och nordost där det tidigt anlades en krog vars namn bibehållits av dagens moderna hotell. Inom promenadavstånd finns bland annat Friends Arena, Brunnsviken, Skandinaviens största shoppinggalleria Mall of Scandinavia och Ulriksdals slott. Bekväma, mindre till medelstora rum i flera olika kategorier som varierar en hel del i standard, stil och faciliteter.

Hotellet: Restaurang, bar, lobby, terrass, minishop samt liten wellnessavdelning med minigym, jacuzzi och bastu. Cykel och gåstavar finns att låna i receptionen.
Våningar: 11
Hiss: Ja
Läge: Beläget vid motorvägskorsningen mellan E4:an och E18, strax norr om Solna i Stockholms norra delar. Från hotellet är det ca 20 minuters promenad till Friends arena och Mall of Scandinavia samt ca 2 km till Ulriksdals slott och ca 2,5 km till Hagaparken. Ca 650 meter till pendeltågsstationen, Ulriksdal station, medan busshållplats finns direkt utanför hotellet.
Antal rum: 215
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, och hårfön. Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder förekommer. Flertalet rum vetter mot gatan. Extrabäddar kan vara i form av en våningssäng som fälls ut från väggen.
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSSS
Adress: Vallgatan 2, SE-17008 SOLNA
Telefon: 08-51 73 45 00

26.06.2023 - 27.06.2023
Scandic Plaza Hotel, Umeå
Visa mer Visa mindre
Hotell: Scandic Plaza Hotel, Umeå
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Modernt, 14 våningar högt och komfortabelt hotell med trivsam atmosfär och tilltalande design. Vid ankomst till hotellet möts du av receptionen med en imponerande trappa och en trevlig lobby med sköna fåtöljer att sjunka ner i medan folkvimlet passerar utanför. Hotellet har en ombonad och trivsam restaurang i gröna toner med en trevligt inredd vinterträdgård. Passa på och besök den lilla wellnessavdelningen med bastu på översta våningen som bjuder på en fantastisk utsikt över staden och älven. Ypperligt centralt beläget i direkt anslutning till gågatan, ett stenkast från shopping och nöjen. Komfortabla mellanstora rum i en avskalad och praktisk skandinavisk stil.

Hotellet: Byggt 1992. Restaurang med bar och vinterträdgård, lounge med öppen spis, kiosk, liten wellnessavdelning med minigym och bastu. Cyklar finns att låna i receptionen.
Våningar: 14
Hiss: Ja
Läge: Utmärkt centralt beläget i hjärtat av Umeå, intill gågatan och ett stenkast från Umeälven.
Antal rum: 196
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, Wi-Fi, hårfön, värdebox och strykjärn. Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, förekommer.
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSSS
Adress: Storgatan 40, SE-90326 UMEÅ
Telefon: 090-205 63 00

27.06.2023 - 28.06.2023
Scandic Hotel, Kiruna
Visa mer Visa mindre
Hotell: Scandic Hotel, Kiruna
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Nybyggt och fräscht hotell med hög standard vars ståtliga exteriör sträcker sig upp mot himlen som ett landmärke som inte går någon förbi i hjärtat av Kirunas nya, framväxande centrum. Den annorlunda arkitekturen med sin ljusa fasad är inspirerad av Kebnekaise och har en mjuk och en mer taggig sida, precis som Sveriges högsta berg. Byggnaden är ritad av den prisbelönta arkitektfirman SandellSandberg, byggd av Skanska och ägs av LKAB med Scandic Hotels som operatör och det är stadens genom tiderna största hotell. Det nya hotellet, som också är Kirunas högsta byggnad, stod klart den 5 april 2022 och ersatte därmed Scandic Hotel Ferrum som ska rivas i samband med den stora stadsomvandlingen. När du stigit in genom hotellentrén möts du av hotellets stora lobbylounge kallad base camp med öppna ytor, sköna sittgrupper, vedeldad öppen spis och mysig stämning vars inredning är inspirerad av den omgivande naturens årstider och knyter an till vandring och klättring. I hotellets drygt 45 meter höga torndel finns Kirunas första och Sveriges nordligaste skybar som har ett gigantiskt stort panoramafönster mot väst vilket bjuder på en fantastisk och milsvid utsikt över staden och den omgivande fjällvärlden. Hotellet är centralt beläget vid torget i Kirunas nya centrumkärna där det tillsammans med bland annat kulturhuset, och så småningom kyrkan, ramar in stadshuset. Moderna och bekväma mindre till medelstora rum i flera kategorier med stora glaspartier som är inredda i lugna, nordiska färger som beige och varma roströda toner.

Hotellet: Restaurang, lobbybar, lounge, skybar, businesscorner, receptionskiosk och minigym med bastu på översta våningen.
Våningar: 13
Hiss: Ja
Läge: Centralt beläget intill stadshuset vid torget i kvarter 10 i Kirunas nya stadskärna beläget ca 3 km från stadens gamla centrum. Under hösten 2022 planeras flertalet butiker flytta hit och hela nya Kiruna centrum beräknas stå färdigt 2022/2023 då den nya simhallen och resecentrum också kommit på plats.
Antal rum: 231
Rummen: Dusch/bad, wc, TV och Wi-Fi.
Övrigt: Hotellet är miljöcertifierat med LEED Silver och Svanenmärkt samt drivs av 100% förnybar el från vattenkraft.
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSSS
Adress: Stadshustorget 11, SE-981 30 KIRUNA
Telefon: 08-51 75 17 00

28.06.2023 - 30.06.2023
Scandic Hotel, Harstad
Visa mer Visa mindre
Hotell: Scandic Hotel, Harstad
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Bekvämt hotell som blivit trivsamt renoverat. Här finns en modernt inredd och välkomnande restaurang samt den unika lobbybaren Thors bar som är inredd med höjdpunkter från cyklisten Thor Hushovds framgångsrika karriär. I receptionen finns en liten praktisk kiosk med drycker och snacks. Beläget i centrala Harstad med promenadavstånd till hamnen. Komfortabla, mindre till medelstora rum med varierande stil och standard.

Hotellet: Byggt 1972. Restaurang, bar och lobby samt minigym.
Våningar: 6
Hiss: Ja
Läge: Beläget mitt i stadskärnan med kort promenadavstånd till hamnen och vattnet. Viss genomfartstrafik.
Antal rum: 117
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, Wi-Fi, hårfön och kaffe-/tebricka.
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSS
Adress: Strandgaten 9, NO-9485 HARSTAD
Telefon: +47-77 00 30 00

30.06.2023 - 01.07.2023
Thon Hotel, Tromsö
Visa mer Visa mindre
Hotell: Thon Hotel, Tromsö
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Nytt och fräscht hotell med komfortabla och trendigt designade rum samt ett utmärkt läge i centrum.

Hotellet: Modernt och trivsamt hotell med en avskalad och skandinavisk stil. Här finns frukostmatsal och lounge.
Våningar: 5
Hiss: Ja
Läge: Centralt och bra läge, ett stenkast från shoppinggatan Storgata. Promenadavstånd till havet, Polarmuseet och andra sevärdheter.
Antal rum: 152
Rummen: Ljusa och bekväma, små till medelstora rum med dusch/bad, wc, TV, telefon, trådlös internetanslutning och hårfön.
Övrigt: Hotellet har ett nära samarbete med systerhotellet Thon Hotel Polar som är beläget tvärs över gatan. Ibland kan gruppen eller vissa rum bli inkvarterade där istället. På Thon Hotel Polar finns ett minigym som gäster på Thon Hotel är välkomna att använda.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS+
Adress: Grönnegata 50, NO-9008 TROMSÖ
Telefon: +47-77 69 80 50

01.07.2023 - 02.07.2023
Scandic Hotel, Alta
Visa mer Visa mindre
Hotell: Scandic Hotel, Alta
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Modernt och bra hotell mitt i centrala Alta - porten till Finnmark.

Hotellet: Komfortabelt hotell som har moderna och fräscha allmänna utrymmen med restaurang, baren Nordlys och lobby med en liten shop samt bastu (mot avgift). Från hotellet finns även en ingång till Nordlysbadet (mot avgift) med flera pooler.
Våningar: 6
Hiss: Ja
Läge: Utmärkt läge mitt i centrala Alta, intill Nordlyskatedralen.
Antal rum: 241
Rummen: Mindre till medelstora och bekväma, delvis renoverade rum med dusch/bad, wc, TV, telefon, trådlös internetanslutning och hårfön.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS+
dress: Lökkeveien 61, NO-9509 ALTA
Telefon: +47-78 48 27 00

02.07.2023 - 03.07.2023
Scandic Hotel Nordkapp, Honningsvåg
Visa mer Visa mindre
Hotell: Scandic Hotel Nordkapp, Honningsvåg
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Säsongsöppet och opretatioöst sommarhotell med bedårande vackert läge vid Skipsfjorden som bjuder på makalös natur så långt ögat når. Med lite tur finns det möjlighet att se renar på nära håll.

Hotellet: Hotellet som flyttades hit efter OS i Lillehammer är byggt i trä kring en central lavvuinspirerad huvudbyggnad med högt i tak. Här finns restaurang med långbord och en stor öppen spis och lobbybar med en liten receptionskiosk där man kan köpa drycker och snacks. Rummen är fördelade i flertalet hoplänkade loftgångslängor. Hotellet är anpassat för grupper och endast öppet under sommarmånaderna. Wi-Fi i receptionen men med något instabil mottagning.
Våningar: 2
Hiss: Nej
Läge: Vackert beläget i natursköna omgivningar, endast ca 30 km från Nordkapsplatån och ca 9 km norr om centrala Honningsvåg.
Antal rum: 290
Rummen: Enkla och små rum med spartansk inredning utrustade med dusch och wc.
Övrigt: Hotellet har ett nära samarbete med sina systerhotell Scandic Hotel Honningsvåg och Scandic Hotel Bryggen, varpå grupper ibland kan bli inkvarterade på något av dessa istället.
Officiell kategori: **
Vår bedömning: SS+
Adress: Skipsfjorden, NO-9750 HONNINGSVÅG
Telefon: +47-78 47 72 60

03.07.2023 - 04.07.2023
Scandic Hotel, Karasjok
Visa mer Visa mindre
Hotell: Scandic Hotel, Karasjok
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Ett lite mindre och genuint hotell med samiska influenser.

Hotellet: Gästvänligt hotell, byggt 1983 i trä och torv med loftgångar. Här finns två restauranger, bar med öppen spis, lobby, minigym och en uppskattad bastu med utsikt över renhagen. Rummen är belägna i flera sidolängor.
Våningar: 2
Hiss: Nej
Läge: Karasjok är naturskönt beläget i hjärtat av Finnmarken.
Antal rum: 88
Rummen: Enkla och funktionella rum i flera olika kategorier med dusch/bad, wc, TV och telefon.
Övrigt: Alla rum är rökfria.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS
Adress: Leavnnjageaidnu 1, NO-9730 KARASJOK
Telefon: +47-78 46 88 60

04.07.2023 - 05.07.2023
Scandic Hotel City, Rovaniemi
Visa mer Visa mindre
Hotell: Scandic Hotel City, Rovaniemi
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Komfortabelt hotell med lappländsk atmosfär och sedvanlig hög Scandickomfort med ett utmärkt centralt läge i Rovaniemi.

Hotellet: Renoverat och bra hotell som har en atriumgård med restaurang, bar, lounge och en liten kiosk. På hotellet finns även minigym och bastu på översta våningen.
Våningar: 5
Hiss: Ja
Läge: Beläget mitt i centrala Rovaniemi med promenadavstånd till sjön Lainas.
Antal rum: 167
Rummen: Ljusa och bekväma rum i skandinavisk stil med dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön, minibar, värdebox och strykbräda. Vissa rum har sitt badrum i korridoren bredvid dörren till sovrummet. Familjerum med våningssängar. Vissa rum vetter mot gatan medan andra vetter mot atriuminnergården.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSSS
Adress: Koskikatu 23, FI-96200 ROVANIEMI
Telefon: +358-300-30 84 72

05.07.2023 - 06.07.2023
Scandic Hotel Waskia, Vasa
Visa mer Visa mindre
Hotell: Scandic Hotel Waskia, Vasa
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Bekvämt hotell med vackert läge på en udde med utsikt över vattnet. 

Hotellet: Bra och välanpassat hotell, byggt 1972 och totalrenoverat senast 1999. Hotellet har restaurang och bar med underhållning vissa kvällar. Det finns lounge och en liten receptionsshop samt strand. Intill hotellet finns även ett stort spa och äventyrsbad (mot avgift).
Våningar: 4
Hiss: Ja
Läge: Vackert beläget på en holme med utsikt över vattnet, ca 5 km till centrum. Lokalbuss nr 5 stannar i närheten av hotellet och det tar ca 5 minuter till centrum.
Antal rum: 184
Rummen: Medelstora och komfortabla, men äldre rum med dusch/bad, wc, TV, telefon, trådlös internetanslutning och hårfön.
Övrigt: Hotellet är rökfritt.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS
Adress: Lemmenpolku 3, FI-65170 VASA
Telefon: +358-6-283 80 00

06.07.2023 - 07.07.2023
Tallink / Silja Line; Helsingfors-Stockholm
Visa mer Visa mindre
Hotell: Tallink / Silja Line; Helsingfors-Stockholm
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Moderna och bekväma kryssningsfartyg med populära barer och underhållning där det bjuds på shower och liveband. På däck 7 finns fartygens pampiga paradgata kantad av restauranger och butiker.

Hotellet: Rutten Helsingfors-Stockholm t/r trafikeras vanligtvis av systerfartygen Silja Serenade och Silja Symphony. Fartygen byggdes 1990 respektive 1991 på Masavarvet i Åbo och Silja Serenade renoverades senast i november 2018 och Silja Symphony i januari 2019 då fartygen bland annat introducerade den nya restaurangen Grill House. Ombord på färjan finns flertal restauranger där det serveras allt från stora bufféer, elegant a-la-carte till lättare måltider med olika smakinritkningar, olika barer allt från dans- och showloungen till nattklubb, lugnare barer med trubdurmusik eller den lugna sea-view loungen med havsutsikt. samt casino. Här finns även butiker och taxfreeshopping samt en relaxavdelning (mot avgift) med jacuzzi och bastu. Kostnadsfri Wi-Fi finns på vissa däck och platser ombord. Värdebox finns att hyra i receptionen.
Våningar: 12
Hiss: Ja
Antal rum: 986
Rummen: Hytterna, som ligger på däck 5, 9, 10 och 11, är insides B-hytter, utan fönster, och har plats för 1-4 personer. Hytterna är ca 8-11 kvm stora och och enkelt inredda och utrustade med dusch, wc, telefon, radio och hårfön. Några hytter har en nedre och övre bädd och i vissa kan de nedre bäddarna flyttas ihop. Mot tillägg kan man även boka hytt med fönster. Dessa hytter är ca 11 kvm stora med plats för 1-4 personer och är belägna på däck 5, 8, 9, 10 och 11 samt utrustade med dusch, wc, TV, telefon, radio och hårfön. Fönstren vetter antingen inåt mot promenaden eller utåt mot havet. 
Övrigt: Du kan betala med kreditkort/betalkort överallt ombord. Betalning med kontanter i Euro accepteras i vissa butiker, restauranger och barer. Det går inte att betala med svenska kontakter. Uttag av kontanter ombord är ej möjligt. För att resa med Tallink / Silja Line måste man vara 18 år, annars i sällskap med vårdnadshavare. Grupper har en egen gruppincheckning i terminalen, denna är beläget i ett eget utrymme intill incheckningsdiskarna. Incheckningsdiskarna stänger 30 minuter före fartygets avgångstid.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS
Adress: Värtahamnen, Hamnpirsvägen 10, SE-115 41 STOCKHOLM
Telefon: 08-22 08 30

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 25.06.2023
Ankomst: 07.07.2023
Dagar: 13 dagar
Avresa från: E22, E4, E6
Pris från: 16.195:-

Priset inkluderar

Resa i komfortbuss med Scandoramaguide, 11 övernattningar i dubbelrum, 1 övernattning i dubbelhytt, 11 frukostar, 5 middagar

Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö. Har du bokat anslutning observera att resan startar och slutar i Malmö. Det är även där du övernattar om du bokar anslutning med övernattning. Fri direktanslutning från 37 orter.

Avresa 2/7 bor vi på Scandic Hotel Uplandia i Uppsala dag 1-2.

Påstigning/Avstigning (kostnadsfritt) 

Bussen utgår från Malmö. Du kan även stiga på/av vid ett antal platser längs E4:an. Se hållplatser nedan.

Helsingborg, Hamntorget kl 08.50
Ljungby, Ljungbystopp INGO kl 10.30
Jönköping, M2 Center (f.d. Eurostop) kl 12.05
Ödeshög, Östgötaporten Dinners kl 13.35
Mjölby, McDonald's E4:an kl 14.10
Linköping, Circle K Tornby Nygårdsrondellen kl 14.30
Norrköping, Max Norra Promenaden kl 15.10
Nyköping, McDonald's E4:an Syd kl 15.50
Sillekrog, OKQ8 E4:an kl 16.10
Stockholm/Scandic Hotel Järva krog (Värtahamnen på hemresan) kl 17.45

Se biljett för exakta tider.

Boka utflyktspaketet (alla utflykter) före avresa och du sparar 10%. Du kan även köpa enskilda utflykter före avresa. När resan påbörjats kan vi inte garantera platstillgång på utflykterna.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)
Norsk Krona (NOK)


Tillval:
Resa enligt program: Ingår
Jukkasjärvi & Icehotel: 395:-
Upplev Lofoten: 445:-
Tromsö - Nordens Paris: 285:-
Fågelsafari vid Nordkap: 895:-
Samisk kultur: 795:-
Renfarm med middag: 695:-
Utflyktspaket (Alla utflykter): 3.160:-

 

Rumstyper:

Enkelrum samt utsideshytt. Måltider enligt program 22.465:-
Enkelrum samt insideshytt. Måltider enligt program 22.190:-
Dubbelrum samt utsideshytt. Måltider enligt program 16.470:-
Dubbelrum samt insideshytt. Måltider enligt program 16.195:-
Dubbelrum med extrabädd samt utsideshytt. Måltider enligt program 16.470:-
Dubbelrum med extrabädd samt insideshytt. Måltider enligt program 16.195:-


Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 25.06.2023
Ankomst: 07.07.2023
Dagar: 13 dagar
Avresa från: E22, E4, E6
Pris från: 16.195:-

Bilder - Nordkap med Lofoten

Fler bilder
Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 25.06.2023
Ankomst: 07.07.2023
Dagar: 13 dagar
Avresa från: E22, E4, E6
Pris från: 16.195:-

Visa mindre
02.07.2023 14.07.2023   13 dagar 15.795:- E22, E4, E6 Visa mer
Reseplan
Hotell
Prisinfo
Bilder

Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Malmö - Stockholm 
På söndagsmorgonen samlas vi på Öresundsterminalen, guiden välkomnar och vi börjar resan norrut. Via Skåne och Småland passerar vi under eftermiddagen Norrköping innan vi tar sikte på huvudstaden Stockholm. Strax norr om Solna tar vi in på Scandic Hotel Järva Krog för middag och övernattning.

Dag 2: Stockholm - Umeå
Efter frukost lämnar vi huvudstaden, tar sikte på Höga kusten och njuter av den vackra resvägen via glada Hudik och Sundsvall. Framåt kvällen nalkas vi björkarnas stad Umeå och checkar in på Scandic Plaza Hotel där det dukas för middag.

Dag 3: Umeå - Kiruna
Vi lämnar Umeå i arla morgonstund och fortsätter att njuta av vidunderlig natur längs vägen norrut. Vi passerar Skellefteå och Piteå för att sedan göra ett besök i Gammelstads kyrkstad, ett av Sveriges världsarv. På eftermiddagen korsas polcirkeln och framåt kvällen når vi Kiruna. Vi inleder med en liten rundtur i vad som en gång räknades som världens till ytan näst största stad och som nu står inför ett helt unikt projekt; den stora stadsflytten som innebär att stadens centrum förläggs tre kilometer österut. Bland byggnaderna som kommer att få ny position märks Kiruna kyrka. Vi checkar sedan in på Scandic Hotel i stadens nya centrum. 

Dag 4: Kiruna - Harstad
I dag kan vi följa med till Jukkasjärvi och ta del av den fantastiska historien om det världsberömda hotellet. Efter lunch lämnar vi Lappland, via Abiskos nationalpark och Torneträsk, för färd mot Hurtigrutsstaden Harstad i Norge. Staden med anor från stenåldern ligger 25 mil norr om Polcirkeln. Här tar vi in på Scandic Hotel där vi ska bo de kommande två nätterna.

Jukkasjärvi & Icehotel
Förmiddagen ägnar vi åt Jukkasjärvi där vi ser kyrkan och besöker Icehotel där nästa vinters hotell lurar i form av tusentals block av kristallklar is från Torne älv. Vi bjuds med på en fascinerande resa i berättelsen om det unika och världsberömda ishotellet!
Pris 395:-

Dag 5: Harstad

Upplev Lofoten
En naturupplevelse utöver det vanliga. Vi tar oss till den exotiska ögruppen Lofoten. Längs ljuvliga fjordvägar med orörda, vackra och varierande landskap gör vi nedslag i huvudorten Svolvær och Lofotens Venedig, Henningsvær. En fantastisk dag med härlig natur. Glöm inte kameran!
Pris 445:-

Dag 6: Harstad - Tromsö
Efter frukost beger vi oss ut på en av de vackraste vägarna i Norden. Vi förundras över det natursköna landskapet och kommer på eftermiddagen fram till ishavsstaden Tromsö och Thon Hotel. 

Tromsö - Nordens Paris
Tromsö är världens nordligaste metropol, en liten storstad vid Norra ishavets strand, och känd som Nordens Paris. Gatorna kantas av charmiga gamla trähus som varvas med modern bebyggelse. Vi ger oss ut på en rundtur och passar på att besöka den berömda Ishavskatedralen med sin speciella arkitektur och fantastiska läge med utsikt över staden. 
Pris 285:-

Dag 7: Tromsö - Alta
Vi fortsätter resan, ja just det, norrut! Återigen hänförande naturupplevelser i konungariket Norge, där vi färdas längs de laxrika, vackra fjordarna. Dagens mål är den Unescodekorerade staden Alta berömd för sina världsarvslistade hällristningar. Vi välkomnas till Scandic Hotel som serverar kvällens middag.

Dag 8: Alta - Honningsvåg
I dag är det dags för två av resans stora höjdpunkter. Vi åker genom en nästan sju km lång tunnel till ön Mageröya och Honningsvåg. Under eftermiddagen kan vi följa med på fågelsafari. På kvällen serveras det middag på hotellet och därefter beger vi oss till Nordkapsklippan, Europas nordligaste utsiktsplats, belägen 300 meter över havet. Under flera sekler har Nordkap lockat till sig nyfikna människor från hela världen och i kväll är det alltså vår tur. Vi besöker Nordkapshallen och alla får ett Nordkapscertifikat som bevisar att vi har varit här. Rika på upplevelser beger vi oss tillbaka till naturskönt belägna Scandic Hotel Nordkapp för en god natts sömn.

Fågelsafari vid Nordkap
Från det lilla fiskeläget Gjesvær stiger vi ombord på fartyget för en tur till ett av Skandinaviens mest spännande naturreservat, Gjesværstappan. Vi får inte gå i land men från båten ser vi Norges största koloni av lunnefåglar som häckar i sina hål i gräsbevuxna kullar samtidigt som stora havsörnar seglar högt upp i skyn på jakt efter byte. Luften fylls av en obeskrivlig kakafoni från bland annat sillgrissla, alkfåglar, storskarv och den stora havssulan. En fantastisk upplevelse!
(Utflykten genomförs ej vid extremt dåligt väder.)
Pris 895:-

Dag 9: Honningsvåg - Karasjok
Efter frukost gör vi en liten rundtur på Mageröya och njuter av det arktiska landskapet. Vi passar på att besöka det lilla fiskarsamhället Skarsvåg innan vi beger oss mot fastlandet igen. Vi gör ett lunchstopp längs den avlånga Porsangerfjorden och tar sedan sikte på samernas huvudsäte Karasjok, Norges kallaste plats med under -51 grader som rekord. Övernattar gör vi på Scandic Hotel.

Samisk kultur
Vi beger oss till Sápmiparken för att med hjälp av vår lokalguide ta del av samernas kultur, mytologi och traditioner. Det blir en minnesvärd multimediaföreställning i Den Magiska Teatern. Aftonen avslutas med middag på en samiskinspirerad restaurang.
Pris inkl middag med dryck 795:-

Dag 10: Karasjok - Rovaniemi
Efter den sista norska frukosten åker vi vidare mot finska gränsen. I Finland passerar vi snart stora Enare Träsk, istäckt ända in i juni och rik på sik. Detta naturreservat med karga marker och lappländska skogar gränsar till Ryssland. Vi imponeras av det ödsliga landskapet. Strax före Rovaniemi når vi åter polcirkeln och nalkas tomtens hemvist. Vi besöker såklart tomtebyn innan vi tar in på Scandic Hotel City.

Renfarm med middag
Vi besöker en familj på sin renfarm. Medan vi njuter av en god middag lyssnar vi på deras berättelser om livet i Lappland och om deras renar. Givetvis hälsar vi också på renarna. En trevlig avslutning på vår tid i Lappland.
Pris inkl middag med dryck 695:-

Dag 11: Rovaniemi - Vasa
Efter frukost åker vi vidare söderut i Finland. Vi passerar Kemi innan vi gör lunchstopp i Brahestad, en av Finlands bäst bevarade trästäder. Framåt kvällen kommer vi fram till tvåspråkiga Vasa där vi tar in på Scandic Hotel Waskia och ser fram emot aftonens middag.

Dag 12: Vasa - ombordstigning i Helsingfors
Efter frukosten fortsätter färden förbi Tammerfors mot Helsingfors. Under eftermiddagen når vi den finska huvudstaden och här stiger vi ombord på Tallink/Silja Lines färja som tar oss över till den svenska huvudstaden. På fartyget checkar vi in i våra hytter och får tillfälle till lite shopping och middag på egen hand ombord.

Dag 13: Landstigning i Stockholm - Malmö
Vi anländer till Stockholm på morgonen och åker mot Malmö med många fina minnen och nyfunna vänner. Ca kl 20.00 är vi tillbak
 

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00
Boka resan online »

Höjdpunkter

 • Icehotel i Jukkasjärvi
 • Exotiska ögruppen Lofoten
 • Ishavskatedralen i Tromsö
 • Nordkap med Nordkappsklippan
 • Renar och samisk kultur
 • Vidunderliga naturscenerier

Påstigningsplatser

E4
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 342 30
Plats: Alvesta Ica Supermarket, Allbogatan 11
Tid: 04:40
Postnr.: 343 30
Plats: Älmhult Kommunhuset, Stortorget 1
Tid: 05:20
Postnr.: 283 91
Plats: Osby Circle K, (väg 23) Marklunda 2330
Tid: 05:35
Postnr.: 281 44
Plats: Hässleholm Stoby McDonalds, (väg 21) Mackgatan 4,
Tid: 06:00
Postnr.: 341 32
Plats: Ljungby Ingo, Ljungbystopp E4:an, Ringvägen
Tid: 10:40
Postnr.: 553 03
Plats: Jönköping M2 center, Ryhovsgatan 5
Tid: 12:05
E6
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 382 37
Plats: Nybro Nybro, Preem Norra vägen, Fågelvägen 2
Tid: 03:20
Postnr.: 411 03
Plats: Göteborg Nils Ericsonterminalen (se monitor for gate)
Tid: 03:50
Postnr.: 361 31
Plats: Emmaboda Runes Bensin, Stenvägen 1
Tid: 04:05
Postnr.: 352 30
Plats: Växjö Resecentrum Hpl X, Norra Järnvägsgatan
Tid: 04:20
Postnr.: 434 42
Plats: Kungsbacka Circle K, Onsalamotet, Kollavarvsvägen
Tid: 04:20
Postnr.: 432 77
Plats: Varberg Tvååker Björkäng Vägkrog, Spannarp 30
Tid: 04:55
Postnr.: 311 50
Plats: Falkenberg McDonalds, Vinbergsmotet E6:an, Mellangårdsvägen 4
Tid: 05:15
Postnr.: 302 44
Plats: Halmstad Halmstad Arena, Huvudentrén, Växjövägen 11
Tid: 05:35
Postnr.: 272 32
Plats: Simrishamn Simrishamn, Järnvägsstationen
Tid: 05:45
Postnr.: 312 61
Plats: Laholm Mellbystrand McDonalds, Mellbystrand E6:an, Söderleden 5
Tid: 05:50
Postnr.: 273 34
Plats: Tomelilla Tomelilla, Ica Kvantum, Banmästargatan 2
Tid: 06:10
Postnr.: 262 71
Plats: Ängelholm McDonalds, E6:an, Trafikplats 35, Klippanvägen 14
Tid: 06:15
Postnr.: 271 42
Plats: Ystad Stationen, Österleden
Tid: 06:35
Postnr.: 232 61
Plats: Malmö Öresundsterminalen, Terminalgatan 10, Arlöv
Tid: 08:10
Postnr.: 252 21
Plats: Helsingborg Hamntorget
Tid: 08:50
Postnr.: 41103
Plats: Göteborg Nils Ericsonterminalen, VY Bus4you tur och retur, inkl. del i dubbelrum i Malmö
Tid: 12:15
Postnr.: 41103
Plats: Göteborg Nils Ericsonterminalen, VY Bus4you tur och retur, inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 12:15
Postnr.: 59931
Plats: Ödeshög Dinners Ödeshög, Liljekonvaljvägen 1
Tid: 13:35
Postnr.: 59535
Plats: Mjölby McDonalds E4, Sparregatan 2
Tid: 14:10
Postnr.: 58643
Plats: Linköping Cirkle K Tornby, Nygårdsinfarten 5
Tid: 14:30
Postnr.: 60222
Plats: Norrköping Max, Norra promenaden 90A
Tid: 15:10
Postnr.: 61138
Plats: Nyköping McDonalds E4:an Syd, Bergshammarsvägen 2
Tid: 15:50
Postnr.: 61199
Plats: Sillekrog/Tystberga OKQ8 E4:an, Sillekorg 4
Tid: 16:10
E22
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 393 56
Plats: Kalmar Kalmar Rasta, Ölandsleden 7
Tid: 03:00
Postnr.: 371 50
Plats: Karlskrona Angöringen, Möbelaffären
Tid: 04:30
Postnr.: 372 37
Plats: Ronneby Järnvägsstationen, Järnvägsgatan 4-6
Tid: 05:00
Postnr.: 374 39
Plats: Karlshamn Best Western (Circle K), Strömmavägen
Tid: 05:25
Postnr.: 295 39
Plats: Bromölla Preem, Gamla E22:an, Tians väg 2
Tid: 06:00
Postnr.: 291 54
Plats: Kristianstad Circle K (Karlssons Taverna), Ringvägen
Tid: 06:20
Postnr.: 242 35
Plats: Hörby Coop, Slagtoftavägen 24
Tid: 06:55
Postnr.: 211 22
Plats: Malmö Scandic Stortorget, Stortorget 15
Tid: 07:20
Postnr.: 222 25
Plats: Lund Ingo, Södra Vägen 1
Tid: 07:25
Postnr.: 0191
Plats: Oslo Oslo Bussterminal, VY Bus4you tur och retur, inkl. del i dubbelrum i Malmö
Tid: 08:45
Postnr.: 0185
Plats: Oslo Oslo Bussterminal, VY Bus4You tur och retur inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 08:45
Postnr.: 21227
Plats: Malmö Kör med egen bil, Malmö övernattning tur och retur, del i dubbelrum, Hotel Scandic Segevång
Tid: 15:00
Postnr.: 21227
Plats: Malmö Kör med egen bil, Malmö övernattning tur och retur, enkelrum, Hotel Scandic Segevång
Tid: 15:00
Postnr.: 21137
Plats: Malmö Malmö övernattning tur och retur, enkelrum.
Tid: 15:00
Postnr.: 21137
Plats: Malmö Malmö övernattning tur och retur, del i dubbelrum.
Tid: 15:00
Postnr.: 170 67
Plats: Solna Scandic Järva Krog, Vallgatan 2
Tid: 17:45

Hemkomsttider

E4
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 553 03
Plats: Jönköping M2 center, Ryhovsgatan 5
Tid: 15:10
Postnr.: 341 32
Plats: Ljungby Ingo, Ljungbystopp E4:an, Ringvägen
Tid: 16:45
Postnr.: 281 44
Plats: Hässleholm Stoby McDonalds, (väg 21) Mackgatan 4,
Tid: 21:30
Postnr.: 283 91
Plats: Osby Circle K, (väg 23) Marklunda 2330
Tid: 21:45
Postnr.: 343 30
Plats: Älmhult Kommunhuset, Stortorget 1
Tid: 22:00
Postnr.: 342 30
Plats: Alvesta Ica Supermarket, Allbogatan 11
Tid: 23:05
E22
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 393 56
Plats: Kalmar Kalmar Rasta, Ölandsleden 7
Tid: 00:35
Postnr.: 21227
Plats: Malmö Kör med egen bil, Malmö övernattning tur och retur, del i dubbelrum, Hotel Scandic Segevång
Tid: 10:00
Postnr.: 21227
Plats: Malmö Kör med egen bil, Malmö övernattning tur och retur, enkelrum, Hotel Scandic Segevång
Tid: 10:00
Postnr.: 21137
Plats: Malmö Malmö övernattning tur och retur, enkelrum.
Tid: 10:00
Postnr.: 21137
Plats: Malmö Malmö övernattning tur och retur, del i dubbelrum.
Tid: 10:00
Postnr.: 115 42
Plats: Stockholm Värtahamnen/Värtaterminalen, Hamnpirsvägen 10
Tid: 10:15
Postnr.: 0191
Plats: Oslo Oslo Bussterminal, VY Bus4you tur och retur, inkl. del i dubbelrum i Malmö
Tid: 16:20
Postnr.: 0185
Plats: Oslo Oslo Bussterminal, VY Bus4You tur och retur inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 16:20
Postnr.: 211 22
Plats: Malmö Scandic Stortorget, Stortorget 15
Tid: 20:00
Postnr.: 222 25
Plats: Lund Ingo, Södra Vägen 1
Tid: 20:40
Postnr.: 242 35
Plats: Hörby Coop, Slagtoftavägen 24
Tid: 20:55
Postnr.: 291 54
Plats: Kristianstad Circle K (Karlssons Taverna), Ringvägen
Tid: 21:10
Postnr.: 295 39
Plats: Bromölla Preem, Gamla E22:an, Tians väg 2
Tid: 21:25
Postnr.: 374 39
Plats: Karlshamn Best Western (Circle K), Strömmavägen
Tid: 22:10
Postnr.: 372 37
Plats: Ronneby Järnvägsstationen, Järnvägsgatan 4-6
Tid: 22:35
Postnr.: 371 50
Plats: Karlskrona Angöringen, Möbelaffären
Tid: 23:05
E6
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 411 03
Plats: Göteborg Nils Ericsonterminalen (se monitor for gate)
Tid: 00:15
Postnr.: 382 37
Plats: Nybro Nybro, Preem Norra vägen, Fågelvägen 2
Tid: 00:15
Postnr.: 61199
Plats: Sillekrog/Tystberga OKQ8 E4:an, Sillekorg 4
Tid: 11:00
Postnr.: 61138
Plats: Nyköping McDonalds E4:an Syd, Bergshammarsvägen 2
Tid: 11:20
Postnr.: 60222
Plats: Norrköping Max, Norra promenaden 90A
Tid: 12:00
Postnr.: 41103
Plats: Göteborg Nils Ericsonterminalen, VY Bus4you tur och retur, inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 12:40
Postnr.: 41103
Plats: Göteborg Nils Ericsonterminalen, VY Bus4you tur och retur, inkl. del i dubbelrum i Malmö
Tid: 12:40
Postnr.: 58643
Plats: Linköping Cirkle K Tornby, Nygårdsinfarten 5
Tid: 12:45
Postnr.: 59535
Plats: Mjölby McDonalds E4, Sparregatan 2
Tid: 13:00
Postnr.: 59931
Plats: Ödeshög Dinners Ödeshög, Liljekonvaljvägen 1
Tid: 13:40
Postnr.: 252 21
Plats: Helsingborg Hamntorget
Tid: 18:25
Postnr.: 232 61
Plats: Malmö Öresundsterminalen, Terminalgatan 10, Arlöv
Tid: 20:30
Postnr.: 271 42
Plats: Ystad Stationen, Österleden
Tid: 21:30
Postnr.: 262 71
Plats: Ängelholm McDonalds, E6:an, Trafikplats 35, Klippanvägen 14
Tid: 21:50
Postnr.: 273 34
Plats: Tomelilla Tomelilla, Ica Kvantum, Banmästargatan 2
Tid: 22:00
Postnr.: 312 61
Plats: Laholm Mellbystrand McDonalds, Mellbystrand E6:an, Söderleden 5
Tid: 22:10
Postnr.: 302 44
Plats: Halmstad Halmstad Arena, Huvudentrén, Växjövägen 11
Tid: 22:25
Postnr.: 272 32
Plats: Simrishamn Simrishamn, Järnvägsstationen
Tid: 22:30
Postnr.: 311 50
Plats: Falkenberg McDonalds, Vinbergsmotet E6:an, Mellangårdsvägen 4
Tid: 22:50
Postnr.: 352 30
Plats: Växjö Resecentrum Hpl X, Norra Järnvägsgatan
Tid: 23:00
Postnr.: 432 77
Plats: Varberg Tvååker Björkäng Vägkrog, Spannarp 30
Tid: 23:05
Postnr.: 434 42
Plats: Kungsbacka Circle K, Onsalamotet, Kollavarvsvägen
Tid: 23:45
Postnr.: 361 31
Plats: Emmaboda Runes Bensin, Stenvägen 1
Tid: 23:55
02.07.2023 - 03.07.2023
Scandic Hotel Uplandia, Uppsala
Visa mer Visa mindre
Hotell: Scandic Hotel Uplandia, Uppsala
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Komfortabelt och bra hotell med perfekt läge mitt i hjärtat av Uppsala. Härifrån når du populära sevärdheter såsom Domkyrkan, Uppsala slott och Linnéträdgården på bara några minuters promenad. Hotellet är nyrenoverat och fräscht och har trevliga allmänna utrymmen med restaurang, bar och lounge som är inredd i en elegant, dov färgskala som ger en trivsam atmosfär. Komfortabla och individuellt inredda, delvis renoverade, mindre till medelstora rum som erbjuds i flera olika kategorier med varierande standard, stil och faciliteter.

Hotellet: Restaurang, bar, lobbylounge, kiosk och bastu. Cyklar finns för att låna. Hotellet är Svanenmärkt.
Våningar: 7
Hiss: Ja
Läge: Perfekt beläget vid gågatan mitt i staden, omgivet med butiker och restauranger. Ca 250 meter från Fyrisån och Upplandsmuseet, ca 300 meter till Linnéträdgården och Linnémusset samt knappt 10 minuters promenad till Domkyrkan. Stadsmiljö med nattliv.
Antal rum: 153
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön och luftkonditionering. Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, är vanligt förekommande. Vissa rum har inget fönster. Rummen är rökfria.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS+
Adress: Dragarbrunnsgatan 32, SE-753 20 UPPSALA
Telefon: 018-495 26 00

03.07.2023 - 04.07.2023
Scandic Plaza Hotel, Umeå
Visa mer Visa mindre
Hotell: Scandic Plaza Hotel, Umeå
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Modernt, 14 våningar högt och komfortabelt hotell med trivsam atmosfär och tilltalande design. Vid ankomst till hotellet möts du av receptionen med en imponerande trappa och en trevlig lobby med sköna fåtöljer att sjunka ner i medan folkvimlet passerar utanför. Hotellet har en ombonad och trivsam restaurang i gröna toner med en trevligt inredd vinterträdgård. Passa på och besök den lilla wellnessavdelningen med bastu på översta våningen som bjuder på en fantastisk utsikt över staden och älven. Ypperligt centralt beläget i direkt anslutning till gågatan, ett stenkast från shopping och nöjen. Komfortabla mellanstora rum i en avskalad och praktisk skandinavisk stil.

Hotellet: Byggt 1992. Restaurang med bar och vinterträdgård, lounge med öppen spis, kiosk, liten wellnessavdelning med minigym och bastu. Cyklar finns att låna i receptionen.
Våningar: 14
Hiss: Ja
Läge: Utmärkt centralt beläget i hjärtat av Umeå, intill gågatan och ett stenkast från Umeälven.
Antal rum: 196
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, Wi-Fi, hårfön, värdebox och strykjärn. Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, förekommer.
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSSS
Adress: Storgatan 40, SE-90326 UMEÅ
Telefon: 090-205 63 00

04.07.2023 - 05.07.2023
Scandic Hotel, Kiruna
Visa mer Visa mindre
Hotell: Scandic Hotel, Kiruna
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Nybyggt och fräscht hotell med hög standard vars ståtliga exteriör sträcker sig upp mot himlen som ett landmärke som inte går någon förbi i hjärtat av Kirunas nya, framväxande centrum. Den annorlunda arkitekturen med sin ljusa fasad är inspirerad av Kebnekaise och har en mjuk och en mer taggig sida, precis som Sveriges högsta berg. Byggnaden är ritad av den prisbelönta arkitektfirman SandellSandberg, byggd av Skanska och ägs av LKAB med Scandic Hotels som operatör och det är stadens genom tiderna största hotell. Det nya hotellet, som också är Kirunas högsta byggnad, stod klart den 5 april 2022 och ersatte därmed Scandic Hotel Ferrum som ska rivas i samband med den stora stadsomvandlingen. När du stigit in genom hotellentrén möts du av hotellets stora lobbylounge kallad base camp med öppna ytor, sköna sittgrupper, vedeldad öppen spis och mysig stämning vars inredning är inspirerad av den omgivande naturens årstider och knyter an till vandring och klättring. I hotellets drygt 45 meter höga torndel finns Kirunas första och Sveriges nordligaste skybar som har ett gigantiskt stort panoramafönster mot väst vilket bjuder på en fantastisk och milsvid utsikt över staden och den omgivande fjällvärlden. Hotellet är centralt beläget vid torget i Kirunas nya centrumkärna där det tillsammans med bland annat kulturhuset, och så småningom kyrkan, ramar in stadshuset. Moderna och bekväma mindre till medelstora rum i flera kategorier med stora glaspartier som är inredda i lugna, nordiska färger som beige och varma roströda toner.

Hotellet: Restaurang, lobbybar, lounge, skybar, businesscorner, receptionskiosk och minigym med bastu på översta våningen.
Våningar: 13
Hiss: Ja
Läge: Centralt beläget intill stadshuset vid torget i kvarter 10 i Kirunas nya stadskärna beläget ca 3 km från stadens gamla centrum. Under hösten 2022 planeras flertalet butiker flytta hit och hela nya Kiruna centrum beräknas stå färdigt 2022/2023 då den nya simhallen och resecentrum också kommit på plats.
Antal rum: 231
Rummen: Dusch/bad, wc, TV och Wi-Fi.
Övrigt: Hotellet är miljöcertifierat med LEED Silver och Svanenmärkt samt drivs av 100% förnybar el från vattenkraft.
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSSS
Adress: Stadshustorget 11, SE-981 30 KIRUNA
Telefon: 08-51 75 17 00

05.07.2023 - 07.07.2023
Scandic Hotel, Harstad
Visa mer Visa mindre
Hotell: Scandic Hotel, Harstad
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Bekvämt hotell som blivit trivsamt renoverat. Här finns en modernt inredd och välkomnande restaurang samt den unika lobbybaren Thors bar som är inredd med höjdpunkter från cyklisten Thor Hushovds framgångsrika karriär. I receptionen finns en liten praktisk kiosk med drycker och snacks. Beläget i centrala Harstad med promenadavstånd till hamnen. Komfortabla, mindre till medelstora rum med varierande stil och standard.

Hotellet: Byggt 1972. Restaurang, bar och lobby samt minigym.
Våningar: 6
Hiss: Ja
Läge: Beläget mitt i stadskärnan med kort promenadavstånd till hamnen och vattnet. Viss genomfartstrafik.
Antal rum: 117
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, Wi-Fi, hårfön och kaffe-/tebricka.
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSS
Adress: Strandgaten 9, NO-9485 HARSTAD
Telefon: +47-77 00 30 00

07.07.2023 - 08.07.2023
Thon Hotel, Tromsö
Visa mer Visa mindre
Hotell: Thon Hotel, Tromsö
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Nytt och fräscht hotell med komfortabla och trendigt designade rum samt ett utmärkt läge i centrum.

Hotellet: Modernt och trivsamt hotell med en avskalad och skandinavisk stil. Här finns frukostmatsal och lounge.
Våningar: 5
Hiss: Ja
Läge: Centralt och bra läge, ett stenkast från shoppinggatan Storgata. Promenadavstånd till havet, Polarmuseet och andra sevärdheter.
Antal rum: 152
Rummen: Ljusa och bekväma, små till medelstora rum med dusch/bad, wc, TV, telefon, trådlös internetanslutning och hårfön.
Övrigt: Hotellet har ett nära samarbete med systerhotellet Thon Hotel Polar som är beläget tvärs över gatan. Ibland kan gruppen eller vissa rum bli inkvarterade där istället. På Thon Hotel Polar finns ett minigym som gäster på Thon Hotel är välkomna att använda.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS+
Adress: Grönnegata 50, NO-9008 TROMSÖ
Telefon: +47-77 69 80 50

08.07.2023 - 09.07.2023
Scandic Hotel, Alta
Visa mer Visa mindre
Hotell: Scandic Hotel, Alta
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Modernt och bra hotell mitt i centrala Alta - porten till Finnmark.

Hotellet: Komfortabelt hotell som har moderna och fräscha allmänna utrymmen med restaurang, baren Nordlys och lobby med en liten shop samt bastu (mot avgift). Från hotellet finns även en ingång till Nordlysbadet (mot avgift) med flera pooler.
Våningar: 6
Hiss: Ja
Läge: Utmärkt läge mitt i centrala Alta, intill Nordlyskatedralen.
Antal rum: 241
Rummen: Mindre till medelstora och bekväma, delvis renoverade rum med dusch/bad, wc, TV, telefon, trådlös internetanslutning och hårfön.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS+
dress: Lökkeveien 61, NO-9509 ALTA
Telefon: +47-78 48 27 00

09.07.2023 - 10.07.2023
Scandic Hotel Nordkapp, Honningsvåg
Visa mer Visa mindre
Hotell: Scandic Hotel Nordkapp, Honningsvåg
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Säsongsöppet och opretatioöst sommarhotell med bedårande vackert läge vid Skipsfjorden som bjuder på makalös natur så långt ögat når. Med lite tur finns det möjlighet att se renar på nära håll.

Hotellet: Hotellet som flyttades hit efter OS i Lillehammer är byggt i trä kring en central lavvuinspirerad huvudbyggnad med högt i tak. Här finns restaurang med långbord och en stor öppen spis och lobbybar med en liten receptionskiosk där man kan köpa drycker och snacks. Rummen är fördelade i flertalet hoplänkade loftgångslängor. Hotellet är anpassat för grupper och endast öppet under sommarmånaderna. Wi-Fi i receptionen men med något instabil mottagning.
Våningar: 2
Hiss: Nej
Läge: Vackert beläget i natursköna omgivningar, endast ca 30 km från Nordkapsplatån och ca 9 km norr om centrala Honningsvåg.
Antal rum: 290
Rummen: Enkla och små rum med spartansk inredning utrustade med dusch och wc.
Övrigt: Hotellet har ett nära samarbete med sina systerhotell Scandic Hotel Honningsvåg och Scandic Hotel Bryggen, varpå grupper ibland kan bli inkvarterade på något av dessa istället.
Officiell kategori: **
Vår bedömning: SS+
Adress: Skipsfjorden, NO-9750 HONNINGSVÅG
Telefon: +47-78 47 72 60

10.07.2023 - 11.07.2023
Scandic Hotel, Karasjok
Visa mer Visa mindre
Hotell: Scandic Hotel, Karasjok
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Ett lite mindre och genuint hotell med samiska influenser.

Hotellet: Gästvänligt hotell, byggt 1983 i trä och torv med loftgångar. Här finns två restauranger, bar med öppen spis, lobby, minigym och en uppskattad bastu med utsikt över renhagen. Rummen är belägna i flera sidolängor.
Våningar: 2
Hiss: Nej
Läge: Karasjok är naturskönt beläget i hjärtat av Finnmarken.