Telefon 040-600 00 00   Måndag till fredag kl. 9-16
Beskrivning
Visa karta
Visa väder

Stora Sverigeresan

Arvidsjaur i exotiska Lappland är belägen omkring 11 mil söder om polcirkeln


      Höjdpunkter!

 • Höga kusten
 • Lappland
 • Samisk kultur
 • Inlandsbanan
 • Dalarna
 • Carl Larssons Sundborn
 • Uppsala
 • Stockholm
 • Storslagna naturupplevelser
   
BUSSRESA - Sverige - Rundresa - 9 dagar

Stora Sverigeresan

Arvidsjaur i exotiska Lappland är belägen omkring 11 mil söder om polcirkeln, Unescoskyddade Höga kusten bjuder på speciell natur och legendariska Inlandsbanan tar oss med på upplevelser vi inte trodde var möjliga att finna i vårt eget land. Örnsköldsvik vid Moälvens utlopp i Bottenhavet hade sin blomstringstid under 1800-talets sågverksepok. Den orörda naturen och den vackra skärgården lockar besökare från när och fjärran under sommarhalvåret och Ö-viksbornas vänliga sinnelag är som skapat för att ta emot oss! Den jämtländska residensstaden Östersund, vackert belägen vid Storsjön, brukar ta äran åt sig som Sveriges mittpunkt. Dalarnas kulturbygd och oöverträffade naturscenerier förkroppsligar drömmen om Sverige. Residensstaden Falunfinns med på Unescos lista över världsarv och är vida berömd för sin korv, ikoniska rödfärg, uråldriga koppargruva och legendariska skidstadion Lugnet. Dalarna är ett landskap som alla har en bild av, antingen det handlar om sagolik natur, dalahästar eller Vasaloppet. Vi både inleder och avslutar i vår vackra huvudstad på denna resa där solen aldrig går ner!

Fri direktanslutning från 37 orter »


   

Nedan ser du en detaljerad väderprognos för de följande 6 dagarna.

Onsdag
Delvis molnigt
Delvis molnigt
17 °C
9 °C
0,0 mm.
4,5 m/s
nordväst
Torsdag
Delvis molnigt
Delvis molnigt
13 °C
9 °C
0,0 mm.
2,6 m/s
väst
Fredag
Molnigt
Molnigt
16 °C
9 °C
0,0 mm.
2,5 m/s
nordväst
Lördag
Molnigt
Molnigt
17 °C
11 °C
0,0 mm.
1,6 m/s
syd
Söndag
Molnigt
Molnigt
17 °C
11 °C
0,0 mm.
2,1 m/s
väst
Måndag
Molnigt
Molnigt
16 °C
11 °C
0,0 mm.
2,8 m/s
väst

Avresedatum

22.06.2024 30.06.2024   9 dagar 9.595:- E22, E4, E6 Visa mer
Reseplan
Hotell
Prisinfo
Bilder

Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Malmö - Stockholm
Efter att vi tagit plats i vår buss på Öresundsterminalen i Malmö påbörjas vårt nordsvenska äventyr. Under förmiddagen kan vi se fram emot en kaffepaus och det blir även ett lunchuppehåll i närheten av Ödeshög under färden mot Stockholm. Väl framme i huvudstaden checkar vi in på Scandic Hotel Victoria Tower i Kista, norr om centrum, där middag och sköna sängar väntar.

Dag 2: Stockholm - Örnsköldsvik
Vi inleder dagen med frukost innan vi påbörjar resan mot norra Sverige. Vägen följer Bottenhavets kust och emellanåt öppnar sig vackra vyer över vattnet. Vi passerar bland annat Gävle och Sundsvall och unnar oss en god lunch på väg norrut. Framåt kvällen når vi Ångermanland och First Hotel Statt iÖrnsköldsvik. Vi hälsas välkomna och första kvällen äter vi middag tillsammans på hotellet.

Dag 3: Örnsköldsvik

Höga kusten & Ulvön
Under en dagsutflykt upplever vi Höga kustens alldeles speciella natur. Här finns unika bergsformationer, höga berg, inbjudande vikar och branta kuststräckor. Området anses så unikt att det sedan år 2000 återfinns på Unescos världsarvslista. I hjärtat av Höga kusten ligger den välbevarade fiskebyn Ulvön med medeltida anor. Här gör vi ett uppehåll och får veta mer om öns kända specialitet: surströmming! Mot avgift (inkl. lunch), bokas tillsammans med resan senast två veckor före avresa.

Dag 4: Örnsköldsvik - Arvidsjaur
Efter frukost beger vi oss ännu längre norrut. Dagens mål är Arvidsjaur i Lappland. Vi åker längs kusten och passerar bland annat Umeå och Skellefteå. På eftermiddagen når vi Arvidsjaur och Hotell Laponia. Vi befinner oss mitt i denmäktiga lappländska fjällvärlden. Arvidsjaur var ursprungligen en sameby som på 1600-talet utvecklades till ett samhälle. Redan under eftermiddagen får vi tillfälle att bekanta oss med samekulturen genom en utflykt till Båtsuoj samecenter. En fängslande inblick i en för de flesta okänd värld!

Båtsuoj samecenter
Vi besöker Båtsuoj samecenter som skildrar samernas livsstil i autentisk miljö. Vi provar på samiska läckerheter som torkat renkött, dricker kaffe vid kåtans sprakande eld och strövar med renarna. En upplevelse för alla sinnen i storslagen lappländsk natur! Mot avgift (inkl. middag), bokas tillsammans med resan senast två veckor före avresa.

Dag 5: Arvidsjaur - Inlandsbanan - Östersund
Under förmiddagen får vi möjlighet att utforska nejderna kring Arvidsjaur ytterligare innan vi kan se fram emot en minnesvärd färd med Inlandsbanan. Järnvägslinjen stod färdig 1937 och sträcker sig 130 mil, från Kristinehamn i söder till Gällivare i norr. Resan med rälsbuss ger både avkoppling och upplevelser. Ombord finns värdar som beskriver de sevärdheter som passeras. Bekvämt tillbakalutade njuter vi avorörd vildmark på en färd som vi sent ska glömma! Efter några timmars resa når vi Vilhelmina där vår buss väntar för att ta oss vidare till Östersund, vackert belägen vid Storsjön. Här checkar vi in på Hotell Östersund där vi senare på kvällen äter middag tillsammans.

Arvidsjaurs hembygdsmuseum
I Arvidsjaurs gamla prästgård finns i dag ett gemytligt hembygdsmuseum. Här får vi en inblick i Arvidsjaurs historia och möjlighet att inhandla lokala hantverksprodukter.

Dag 6: Östersund - Frösön - Falun
Vårt norrländska äventyr går mot sitt slut och i dag har det blivit dags att lämna länshuvudstaden Östersund men först tar vi oss en tur genom staden och bort till Frösön, Jämtlands gamla huvudort. Vackert belägen på ön ligger Frösö kyrka, med anor från 1100-talet, en av vårt lands populäraste vigselkyrkor. Vår guide tar oss med på en liten rundtur där vi givetvis också spanar efter Storsjöns berömda sjöodjur! Vi rullar sedan söderut genom den jämtländska vildmarken och tar sikte på Dalarna och Falun. Efter lunch installerar vi oss på First Hotel Grand och börjar omgående bekanta oss med omgivningarna. Första kvällen äter vi middag tillsammans på hotellet. 

Falun & Carl Larssons Sundborn
Falun utvecklades samtidigt med Falu koppargruva som på 1600-talet var världens största i sitt slag. Staden har bevarat sin småstadskänsla med gågator och småbutiker. Vi får veta mer om Falun och tar oss därefter till natursköna Sundborn. Här får vi en guidad rundvisning i familjen Larssons orörda hem, kallat Lilla Hyttnäs. I den här miljön tillverkade den folkkäre konstnären många av de älskade akvarellerna med familjen som modeller. Det är nästan så att man hör familjens åtta barn leka och stoja och känner doften av färg! Sundborn mot avgift, bokas tillsammans med resan senast två veckor före avresa.

Dag 7: Falun

Siljan runt med Nusnäs
I dag njuter vi av den förföriskt vackra Siljansbygden! Under dagen gör vi flera stopp för att beundra allt som gör Siljan så omtalad. Ute på Sollerön kanske vi får höra den lokala dialekten, soldmål. Mora förknippas såklart med vassa knivar, Vasaloppet och Anders Zorns målningar. Vid ett besök hos Nils Olssons hemslöjd i Nusnäs får vi veta mer om tillverkningen av dalahästar, som gjort området känt över hela världen. Omväxlande och härliga upplevelser väntar oss!

Dag 8: Falun - Uppsala - Stockholm
Efter frukost sitter vi upp i bussen och tar sikte på lärdomsstaden Uppsala. Nordens äldsta universitet, det storslagna biblioteket Carolina Rediviva och den praktfulla domkyrkan tillhör de mest framträdande sevärdheterna och bildar tillsammans med stadens slott den klassiska Uppsalasilhuetten. Fyrisån ringlar sig genom hela härligheten medan vi lyssnar på vår guides intressanta berättelser och njuter av vackra byggnader. Under eftermiddagen fortsätter vi genom Uppland i riktning mot Stockholm och når så småningom Scandic Hotel Alvik. Staden vid vattnet tar emot oss med öppna armar och allt det vackra är vårt att upptäcka!

Stadsrundtur i Stockholm
Vi gör en rundtur i vår egen huvudstad, byggd på 14 öar och sammanlänkad av 57 broar. Grönska, vatten och storslagna byggnader präglar Stockholm och gör den till en av världens vackraste städer. Vi beundrar bland annat kungliga slottet, Gamla stan, Stadshuset och mycket annat.

Dag 9: Stockholm - Malmö
Vi lämnar Alvik och Stockholm efter att ha ätit frukost och åker sedan söderut mot Malmö med många fina minnen i bagaget. Vid 20-tiden beräknas vi anlända till Öresundsterminalen. Tack för den här gången och välkommen åter.

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00
Boka resan online »

Höjdpunkter

 • Höga kusten
 • Lappland
 • Samisk kultur
 • Inlandsbanan
 • Dalarna
 • Carl Larssons Sundborn
 • Uppsala
 • Stockholm
 • Storslagna naturupplevelser

Påstigningsplatser

E4
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 342 30
Plats: Alvesta Ica Supermarket, Allbogatan 11
Tid: 04:40
Postnr.: 343 30
Plats: Älmhult Kommunhuset, Stortorget 1
Tid: 05:20
Postnr.: 283 91
Plats: Osby Circle K, (väg 23) Marklunda 2330
Tid: 05:35
Postnr.: 281 44
Plats: Hässleholm Stoby McDonalds, (väg 21) Mackgatan 4,
Tid: 06:00
Postnr.: 341 32
Plats: Ljungby Ingo, Ljungbystopp E4:an, Ringvägen
Tid: 10:40
Postnr.: 553 03
Plats: Jönköping M2 center, Ryhovsgatan 5
Tid: 12:05
E6
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 382 37
Plats: Nybro Nybro, Preem Norra vägen, Fågelvägen 2
Tid: 03:20
Postnr.: 361 31
Plats: Emmaboda Runes Bensin, Stenvägen 1
Tid: 03:40
Postnr.: 412 52
Plats: Göteborg Liseberg Station, Fabriksgatan
Tid: 04:00
Postnr.: 434 42
Plats: Kungsbacka Circle K, Onsalamotet, Kollavarvsvägen
Tid: 04:20
Postnr.: 352 30
Plats: Växjö Resecentrum Hpl D, Norra Järnvägsgatan
Tid: 04:20
Postnr.: 432 77
Plats: Varberg Tvååker Björkäng Vägkrog, Spannarp 30
Tid: 04:55
Postnr.: 311 50
Plats: Falkenberg McDonalds, Vinbergsmotet E6:an, Mellangårdsvägen 4
Tid: 05:15
Postnr.: 302 44
Plats: Halmstad Halmstad Arena, Huvudentrén, Växjövägen 11
Tid: 05:35
Postnr.: 312 61
Plats: Laholm Mellbystrand McDonalds, Mellbystrand E6:an, Söderleden 5
Tid: 05:50
Postnr.: 273 34
Plats: Tomelilla Tomelilla, Ica Kvantum, Banmästargatan 2
Tid: 06:10
Postnr.: 262 71
Plats: Ängelholm McDonalds, E6:an, Trafikplats 35, Klippanvägen 14
Tid: 06:15
Postnr.: 271 42
Plats: Ystad Stationen, Österleden
Tid: 06:35
Postnr.: 261 44
Plats: Landskrona Järnvägsstationen, Östervångsplan 13
Tid: 06:55
Postnr.: 232 61
Plats: Malmö Öresundsterminalen, Terminalgatan 10, Arlöv
Tid: 08:10
Postnr.: 252 21
Plats: Helsingborg Hamntorget
Tid: 08:50
Postnr.: 59931
Plats: Ödeshög Dinners Ödeshög, Liljekonvaljvägen 1
Tid: 13:35
Postnr.: 59535
Plats: Mjölby McDonalds E4, Sparregatan 2
Tid: 14:10
Postnr.: 58643
Plats: Linköping Cirkle K Tornby, Nygårdsinfarten 5
Tid: 14:30
Postnr.: 60222
Plats: Norrköping Max, Norra promenaden 90A
Tid: 15:10
Postnr.: 61138
Plats: Nyköping McDonalds E4:an Syd, Bergshammarsvägen 2
Tid: 15:50
Postnr.: 61199
Plats: Sillekrog/Tystberga OKQ8 E4:an, Sillekorg 4
Tid: 16:10
E22
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 393 56
Plats: Kalmar Kalmar Rasta, Ölandsleden 7
Tid: 03:00
Postnr.: 371 50
Plats: Karlskrona Angöringen, Möbelaffären
Tid: 04:30
Postnr.: 372 37
Plats: Ronneby Järnvägsstationen, Järnvägsgatan 4-6
Tid: 05:00
Postnr.: 374 39
Plats: Karlshamn Best Western (Circle K), Strömmavägen
Tid: 05:25
Postnr.: 295 39
Plats: Bromölla Preem, Gamla E22:an, Tians väg 2
Tid: 06:00
Postnr.: 291 54
Plats: Kristianstad Circle K (Karlssons Taverna), Ringvägen
Tid: 06:20
Postnr.: 242 35
Plats: Hörby Coop, Slagtoftavägen 24
Tid: 06:55
Postnr.: 246 42
Plats: Löddeköpinge Dahls Hotell, Center Syd, Marknadsvägen 1
Tid: 07:10
Postnr.: 211 22
Plats: Malmö Scandic Stortorget, Stortorget 15
Tid: 07:20
Postnr.: 222 25
Plats: Lund Ingo, Södra Vägen 1
Tid: 07:25

Hemkomsttider

E4
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 553 03
Plats: Jönköping M2 center, Ryhovsgatan 5
Tid: 15:10
Postnr.: 341 32
Plats: Ljungby Ingo, Ljungbystopp E4:an, Ringvägen
Tid: 16:45
Postnr.: 283 91
Plats: Osby Circle K, (väg 23) Marklunda 2330
Tid: 21:45
Postnr.: 281 44
Plats: Hässleholm Stoby McDonalds, (väg 21) Mackgatan 4,
Tid: 21:55
Postnr.: 343 30
Plats: Älmhult Kommunhuset, Stortorget 1
Tid: 22:00
Postnr.: 342 30
Plats: Alvesta Ica Supermarket, Allbogatan 11
Tid: 23:05
E22
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 393 56
Plats: Kalmar Kalmar Rasta, Ölandsleden 7
Tid: 00:35
Postnr.: 16751
Plats: Stockholm, Alvik Scandic Alvik, Gustavslundsvägen 153, Bromma
Tid: 10:15
Postnr.: 211 22
Plats: Malmö Scandic Stortorget, Stortorget 15
Tid: 20:00
Postnr.: 222 25
Plats: Lund Ingo, Södra Vägen 1
Tid: 20:40
Postnr.: 242 35
Plats: Hörby Coop, Slagtoftavägen 24
Tid: 20:55
Postnr.: 246 42
Plats: Löddeköpinge Dahls Hotell, Center Syd, Marknadsvägen 1
Tid: 21:00
Postnr.: 291 54
Plats: Kristianstad Circle K (Karlssons Taverna), Ringvägen
Tid: 21:10
Postnr.: 295 39
Plats: Bromölla Preem, Gamla E22:an, Tians väg 2
Tid: 21:25
Postnr.: 374 39
Plats: Karlshamn Best Western (Circle K), Strömmavägen
Tid: 22:10
Postnr.: 372 37
Plats: Ronneby Järnvägsstationen, Järnvägsgatan 4-6
Tid: 22:35
Postnr.: 371 50
Plats: Karlskrona Angöringen, Möbelaffären
Tid: 23:05
E6
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 412 52
Plats: Göteborg Liseberg Station, Fabriksgatan
Tid: 00:05
Postnr.: 382 37
Plats: Nybro Nybro, Preem Norra vägen, Fågelvägen 2
Tid: 00:15
Postnr.: 61199
Plats: Sillekrog/Tystberga OKQ8 E4:an, Sillekorg 4
Tid: 11:00
Postnr.: 61138
Plats: Nyköping McDonalds E4:an Syd, Bergshammarsvägen 2
Tid: 11:20
Postnr.: 60222
Plats: Norrköping Max, Norra promenaden 90A
Tid: 12:00
Postnr.: 58643
Plats: Linköping Cirkle K Tornby, Nygårdsinfarten 5
Tid: 12:45
Postnr.: 59535
Plats: Mjölby McDonalds E4, Sparregatan 2
Tid: 13:00
Postnr.: 59931
Plats: Ödeshög Dinners Ödeshög, Liljekonvaljvägen 1
Tid: 13:40
Postnr.: 252 21
Plats: Helsingborg Hamntorget
Tid: 18:25
Postnr.: 232 61
Plats: Malmö Öresundsterminalen, Terminalgatan 10, Arlöv
Tid: 20:30
Postnr.: 271 42
Plats: Ystad Stationen, Österleden
Tid: 21:30
Postnr.: 262 71
Plats: Ängelholm McDonalds, E6:an, Trafikplats 35, Klippanvägen 14
Tid: 21:50
Postnr.: 273 34
Plats: Tomelilla Tomelilla, Ica Kvantum, Banmästargatan 2
Tid: 22:00
Postnr.: 312 61
Plats: Laholm Mellbystrand McDonalds, Mellbystrand E6:an, Söderleden 5
Tid: 22:10
Postnr.: 302 44
Plats: Halmstad Halmstad Arena, Huvudentrén, Växjövägen 11
Tid: 22:25
Postnr.: 272 32
Plats: Simrishamn Simrishamn, Järnvägsstationen
Tid: 22:30
Postnr.: 311 50
Plats: Falkenberg McDonalds, Vinbergsmotet E6:an, Mellangårdsvägen 4
Tid: 22:50
Postnr.: 352 30
Plats: Växjö Resecentrum Hpl D, Norra Järnvägsgatan
Tid: 23:00
Postnr.: 432 77
Plats: Varberg Tvååker Björkäng Vägkrog, Spannarp 30
Tid: 23:05
Postnr.: 434 42
Plats: Kungsbacka Circle K, Onsalamotet, Kollavarvsvägen
Tid: 23:45
Postnr.: 361 31
Plats: Emmaboda Runes Bensin, Stenvägen 1
Tid: 23:55
22.06.2024 - 23.06.2024
Scandic Victoria Tower, Kista
Visa mer Visa mindre
Hotell: Scandic Victoria Tower, Kista
Hotellets webbplats: Link
23.06.2024 - 25.06.2024
First Hotel Statt, Örnsköldsvik
Visa mer Visa mindre
Hotell: First Hotel Statt, Örnsköldsvik
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Traditionellt och äldre hotell med stilfullt inredd restaurang beläget i en tjusig byggnad vilken ursprungligen uppfördes omkring förra sekelskiftet. Individuellt inredda och något till åren komna rum i 80-tals stil av varierande storlek och standard. Hotellet har bästa läge i Örnsköldsvik, ett stenkast från den fina småbåtshamnen.

Hotellet: Restaurang, lobby samt minigym och bastu.
Våningar: 4
Hiss: Ja
Läge: Centralt beläget vid gamla busstationen och nära vattnet. Genomfartstrafik.
Antal rum: 115
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi och hårfön. Vissa rum har snedtak.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS
Adress: Lasarettsgatan 2, SE-94121 ÖRNSKÖLDSVIK
Telefon: 0660-26 55 90

25.06.2024 - 26.06.2024
Hotell Laponia, Arvidsjaur
Visa mer Visa mindre
Hotell: Hotell Laponia, Arvidsjaur
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Trevligt hotell bestående av flera delar som andas vildmarkskänsla men samtidigt ger sina gäster komfort och stil. Hotellet byggdes redan 1957 men har vid ett flertal tillfällen blivit omsorgsfullt renoverat och byggts ut med fler faciliteter. Hotellet har invändigt en ombonad känsla med fjällinspirerad bistro och mysig lounge. Sommartid har även den konformade restaurangen, på andra sidan gatan, med terrass och fantastisk utsikt över sjön öppet. Hotellet är centralt belägen vid huvudgatan i den lappländska tätorten Arvidsjaur. Här finns rum i flera olika kategorier med varierande standard och storlek som vardera har sin stil allt från mindre och enkla till stora och rustika.

Hotellet: Restaurang, frukostmatsal, bistropub, lobbylounge, receptionskiosk, bibliotek och en relaxavdelning med inomhuspool, bastu och minigym. Värdebox finns att låna i receptionen. Till hotellet hör även Sameland vid Olletjärn med uthyrning av olika trästugor sommartid och igloohotell vintertid.
Våningar: 4
Hiss: Ja
Läge: Centralt beläget invid Nyborgstjärnen i Arvidsjaur men ändå nära till den förtrollande Lappländska naturen. Ca 15 minuters promenad till den historiska kyrkplatsen Lappstaden. Busshållsplats direkt utanför. 
Antal rum: 200
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön och kaffe-/tekokare.
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSSS
Adress: Storgatan 45, SE-93333 ARVIDSJAUR
Telefon: 0960-555 00

26.06.2024 - 27.06.2024
Hotell Östersund, Östersund
Visa mer Visa mindre
Hotell: Hotell Östersund, Östersund
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Trevligt och privatägt hotell med en trivsam och ombonad miljö där de allmänna utrymmena nyligen renoverats i en mustig färgskala med sammetssoffor, stormönstrade tapeter och bambulampor. Hotellets uppskattade restaurang är ett samarbete med den amerikanska restaurangkedjan O'Learys och vissa fredagar är det AfterWork i lobbyn med musik och goda cocktails. På översta våningen hittar man Cloud spa där du kan koppla av i en jacuzzi med utsikt över Frösön, koppla av i en loungefåtölj med en hälsodrink eller ta ett dopp i den 14 meter långa takpoolen. Absolut bästa läge i hjärtat av Jämtlands residensstad Östersund. Individuellt och bekvämt inredda mindre till medelstora rum av varierande standard, varav vissa blivit renoverade.

Hotellet: Restaurang med bar och lobbylounge. Spa-avdelning (mot avgift) med grund takpool, jacuzzi, bastu, ångbastu, lounge, terrass, badtunna och möjlighet till spabehandlingar. (Barn är endast tillåtna i spat under förmiddagarna.)
Våningar: 6
Hiss: Ja
Läge: Mycket centralt beläget, bredvid inköpsgallerian Mittpunkten och busstorget, i Östersund med promenadavstånd till shopping och sevärdheter. Genomfartstrafik.
Antal rum: 126
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, telefon och Wi-Fi. Så kallade grand-lit bäddar, dvs en smal dubbelsäng med gemensamma sängkläder, är vanligt förekommande. Extrabäddar i flerbäddsrummen i form av våningssäng.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS+
Adress: Kyrkgatan 70, SE-831 34 ÖSTERSUND
Telefon: 063-57 57 00

27.06.2024 - 29.06.2024
First Hotel Grand, Falun
Visa mer Visa mindre
Hotell: First Hotel Grand, Falun
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Trevligt hotell som delvis genomgick en renovering 2015 då det fick en design som till viss del inspirerats av Faluns kulturarv. Beläget i centrala Falun med promenadavstånd till den världsarvslistade koppargruvan och Dalarnas Museum. Individuellt och bekvämt inredda små till medelstora rum av varierande standard som har bekväma kvalitetssängar från Jensen.

Hotellet: Frukostmatsal, lobby och minigym.
Våningar: 6
Hiss: Ja
Läge: Centralt beläget i hjärtat av Falun nära shopping och restauranger. Ca 500 meter från Dalarnas Museum och ca 20 minuters promenad till Falu Gruva. Stadsmiljö och viss genomfartstrafik.
Antal rum: 191
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi (delvis mot avgift) och hårfön. Rummen är rökfria. Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, förekommer.
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSS+
Adress: Trotzgatan 9-11, 791 71 FALUN
Telefon: 023-79 48 80

29.06.2024 - 30.06.2024
Scandic Hotel Alvik, Bromma
Visa mer Visa mindre
Hotell: Scandic Hotel Alvik, Bromma
Hotellets webbplats: Link
Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 22.06.2024
Ankomst: 30.06.2024
Dagar: 9 dagar
Avresa från: E22, E4, E6
Pris från: 9.595:-

Priset inkluderar

Resa i komfortbuss med Scandoramaguide, 8 övernattningar i dubbelrum, 8 frukostar, 4 middagar, Inlandsbanan Arvidsjaur-Vilhelmina, utflykter enligt dagsprogram (exkl. angivna avgifter & entréer), lokalguide på Arvidsjaurs hembygdsmuseum

Bra att veta
Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö. Har du bokat anslutning observera att resan startar och slutar i Malmö. Det är även där du övernattar om du bokar anslutning med övernattning. Fri direktanslutning från 37 orter.

Avresa 29/6 kan alternativt hotell i Östersund med omnejd förekomma dag 5-6.

Påstigning/Avstigning 

Bussen utgår från Malmö. Du kan även stiga på/av vid ett antal platser längs E4:an. Se hållplatser nedan.

Helsingborg, Hamntorget kl. 08.50
Ljungby, Ljungbystopp INGO kl. 10.40
Jönköping, M2 Center (f.d. Eurostop) kl. 12.05
Ödeshög, Östgötaporten Dinners kl. 13.35
Mjölby, McDonald's E4:an kl. 14.10
Linköping, Circle K Tornby Nygårdsrondellen kl. 14.30
Norrköping, Max Norra Promenaden kl. 15.10
Nyköping, McDonald's E4:an Syd kl. 15.50
Sillekrog, OKQ8 E4:an kl. 16.10
Stockholm, Kista/Scandic Victoria Tower, Kista kl. 17.45

Se biljett för exakta tider.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Svenska kronor (SEK)


Tillval:
Resa och utflykter enligt dagsprogram (exkl. avgifter & entréer): Ingår
Höga kusten & Ulvön: 700:-
Båtsuoj samecenter: 370:-
Sundborn: 250:-

 

Rumstyper:

Enkelrum. Måltider enligt program 12.290:-
Dubbelrum. Måltider enligt program 9.595:-
Dubbelrum med extrabädd. Måltider enligt program 9.595:-


Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 22.06.2024
Ankomst: 30.06.2024
Dagar: 9 dagar
Avresa från: E22, E4, E6
Pris från: 9.595:-

Bilder - Stora Sverigeresan

Fler bilder
Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 22.06.2024
Ankomst: 30.06.2024
Dagar: 9 dagar
Avresa från: E22, E4, E6
Pris från: 9.595:-

Visa mindre
06.07.2024 14.07.2024   9 dagar 9.795:- E22, E4, E6 Visa mer
Reseplan
Hotell
Prisinfo
Bilder

Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Malmö - Stockholm
Efter att vi tagit plats i vår buss på Öresundsterminalen i Malmö påbörjas vårt nordsvenska äventyr. Under förmiddagen kan vi se fram emot en kaffepaus och det blir även ett lunchuppehåll i närheten av Ödeshög under färden mot Stockholm. Väl framme i huvudstaden checkar vi in på Scandic Hotel Victoria Tower i Kista, norr om centrum, där middag och sköna sängar väntar.

Dag 2: Stockholm - Örnsköldsvik
Vi inleder dagen med frukost innan vi påbörjar resan mot norra Sverige. Vägen följer Bottenhavets kust och emellanåt öppnar sig vackra vyer över vattnet. Vi passerar bland annat Gävle och Sundsvall och unnar oss en god lunch på väg norrut. Framåt kvällen når vi Ångermanland och First Hotel Statt iÖrnsköldsvik. Vi hälsas välkomna och första kvällen äter vi middag tillsammans på hotellet.

Dag 3: Örnsköldsvik

Höga kusten & Ulvön
Under en dagsutflykt upplever vi Höga kustens alldeles speciella natur. Här finns unika bergsformationer, höga berg, inbjudande vikar och branta kuststräckor. Området anses så unikt att det sedan år 2000 återfinns på Unescos världsarvslista. I hjärtat av Höga kusten ligger den välbevarade fiskebyn Ulvön med medeltida anor. Här gör vi ett uppehåll och får veta mer om öns kända specialitet: surströmming! Mot avgift (inkl. lunch), bokas tillsammans med resan senast två veckor före avresa.

Dag 4: Örnsköldsvik - Arvidsjaur
Efter frukost beger vi oss ännu längre norrut. Dagens mål är Arvidsjaur i Lappland. Vi åker längs kusten och passerar bland annat Umeå och Skellefteå. På eftermiddagen når vi Arvidsjaur och Hotell Laponia. Vi befinner oss mitt i denmäktiga lappländska fjällvärlden. Arvidsjaur var ursprungligen en sameby som på 1600-talet utvecklades till ett samhälle. Redan under eftermiddagen får vi tillfälle att bekanta oss med samekulturen genom en utflykt till Båtsuoj samecenter. En fängslande inblick i en för de flesta okänd värld!

Båtsuoj samecenter
Vi besöker Båtsuoj samecenter som skildrar samernas livsstil i autentisk miljö. Vi provar på samiska läckerheter som torkat renkött, dricker kaffe vid kåtans sprakande eld och strövar med renarna. En upplevelse för alla sinnen i storslagen lappländsk natur! Mot avgift (inkl. middag), bokas tillsammans med resan senast två veckor före avresa.

Dag 5: Arvidsjaur - Inlandsbanan - Östersund
Under förmiddagen får vi möjlighet att utforska nejderna kring Arvidsjaur ytterligare innan vi kan se fram emot en minnesvärd färd med Inlandsbanan. Järnvägslinjen stod färdig 1937 och sträcker sig 130 mil, från Kristinehamn i söder till Gällivare i norr. Resan med rälsbuss ger både avkoppling och upplevelser. Ombord finns värdar som beskriver de sevärdheter som passeras. Bekvämt tillbakalutade njuter vi avorörd vildmark på en färd som vi sent ska glömma! Efter några timmars resa når vi Vilhelmina där vår buss väntar för att ta oss vidare till Östersund, vackert belägen vid Storsjön. Här checkar vi in på Hotell Östersund där vi senare på kvällen äter middag tillsammans.

Arvidsjaurs hembygdsmuseum
I Arvidsjaurs gamla prästgård finns i dag ett gemytligt hembygdsmuseum. Här får vi en inblick i Arvidsjaurs historia och möjlighet att inhandla lokala hantverksprodukter.

Dag 6: Östersund - Frösön - Falun
Vårt norrländska äventyr går mot sitt slut och i dag har det blivit dags att lämna länshuvudstaden Östersund men först tar vi oss en tur genom staden och bort till Frösön, Jämtlands gamla huvudort. Vackert belägen på ön ligger Frösö kyrka, med anor från 1100-talet, en av vårt lands populäraste vigselkyrkor. Vår guide tar oss med på en liten rundtur där vi givetvis också spanar efter Storsjöns berömda sjöodjur! Vi rullar sedan söderut genom den jämtländska vildmarken och tar sikte på Dalarna och Falun. Efter lunch installerar vi oss på First Hotel Grand och börjar omgående bekanta oss med omgivningarna. Första kvällen äter vi middag tillsammans på hotellet. 

Falun & Carl Larssons Sundborn
Falun utvecklades samtidigt med Falu koppargruva som på 1600-talet var världens största i sitt slag. Staden har bevarat sin småstadskänsla med gågator och småbutiker. Vi får veta mer om Falun och tar oss därefter till natursköna Sundborn. Här får vi en guidad rundvisning i familjen Larssons orörda hem, kallat Lilla Hyttnäs. I den här miljön tillverkade den folkkäre konstnären många av de älskade akvarellerna med familjen som modeller. Det är nästan så att man hör familjens åtta barn leka och stoja och känner doften av färg! Sundborn mot avgift, bokas tillsammans med resan senast två veckor före avresa.

Dag 7: Falun

Siljan runt med Nusnäs
I dag njuter vi av den förföriskt vackra Siljansbygden! Under dagen gör vi flera stopp för att beundra allt som gör Siljan så omtalad. Ute på Sollerön kanske vi får höra den lokala dialekten, soldmål. Mora förknippas såklart med vassa knivar, Vasaloppet och Anders Zorns målningar. Vid ett besök hos Nils Olssons hemslöjd i Nusnäs får vi veta mer om tillverkningen av dalahästar, som gjort området känt över hela världen. Omväxlande och härliga upplevelser väntar oss!

Dag 8: Falun - Uppsala - Stockholm
Efter frukost sitter vi upp i bussen och tar sikte på lärdomsstaden Uppsala. Nordens äldsta universitet, det storslagna biblioteket Carolina Rediviva och den praktfulla domkyrkan tillhör de mest framträdande sevärdheterna och bildar tillsammans med stadens slott den klassiska Uppsalasilhuetten. Fyrisån ringlar sig genom hela härligheten medan vi lyssnar på vår guides intressanta berättelser och njuter av vackra byggnader. Under eftermiddagen fortsätter vi genom Uppland i riktning mot Stockholm och når så småningom Scandic Hotel Alvik. Staden vid vattnet tar emot oss med öppna armar och allt det vackra är vårt att upptäcka!

Stadsrundtur i Stockholm
Vi gör en rundtur i vår egen huvudstad, byggd på 14 öar och sammanlänkad av 57 broar. Grönska, vatten och storslagna byggnader präglar Stockholm och gör den till en av världens vackraste städer. Vi beundrar bland annat kungliga slottet, Gamla stan, Stadshuset och mycket annat.

Dag 9: Stockholm - Malmö
Vi lämnar Alvik och Stockholm efter att ha ätit frukost och åker sedan söderut mot Malmö med många fina minnen i bagaget. Vid 20-tiden beräknas vi anlända till Öresundsterminalen. Tack för den här gången och välkommen åter.

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00
Boka resan online »

Höjdpunkter

 • Höga kusten
 • Lappland
 • Samisk kultur
 • Inlandsbanan
 • Dalarna
 • Carl Larssons Sundborn
 • Uppsala
 • Stockholm
 • Storslagna naturupplevelser

Påstigningsplatser

E4
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 342 30
Plats: Alvesta Ica Supermarket, Allbogatan 11
Tid: 04:40
Postnr.: 343 30
Plats: Älmhult Kommunhuset, Stortorget 1
Tid: 05:20
Postnr.: 283 91
Plats: Osby Circle K, (väg 23) Marklunda 2330
Tid: 05:35
Postnr.: 281 44
Plats: Hässleholm Stoby McDonalds, (väg 21) Mackgatan 4,
Tid: 06:00
Postnr.: 285 33
Plats: Markaryd Skulptörvägen, ICA Kvantum
Tid: 10:05
Postnr.: 341 32
Plats: Ljungby Ingo, Ljungbystopp E4:an, Ringvägen
Tid: 10:40
Postnr.: 553 03
Plats: Jönköping M2 center, Ryhovsgatan 5
Tid: 12:05
E6
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 382 37
Plats: Nybro Nybro, Preem Norra vägen, Fågelvägen 2
Tid: 03:20
Postnr.: 361 31
Plats: Emmaboda Runes Bensin, Stenvägen 1
Tid: 03:40
Postnr.: 412 52
Plats: Göteborg Liseberg Station, Fabriksgatan
Tid: 04:00
Postnr.: 352 30
Plats: Växjö Resecentrum Hpl D, Norra Järnvägsgatan
Tid: 04:20
Postnr.: 434 42
Plats: Kungsbacka Circle K, Onsalamotet, Kollavarvsvägen
Tid: 04:20
Postnr.: 432 77
Plats: Varberg Tvååker Björkäng Vägkrog, Spannarp 30
Tid: 04:55
Postnr.: 311 50
Plats: Falkenberg McDonalds, Vinbergsmotet E6:an, Mellangårdsvägen 4
Tid: 05:15
Postnr.: 302 44
Plats: Halmstad Halmstad Arena, Huvudentrén, Växjövägen 11
Tid: 05:35
Postnr.: 312 61
Plats: Laholm Mellbystrand McDonalds, Mellbystrand E6:an, Söderleden 5
Tid: 05:50
Postnr.: 273 34
Plats: Tomelilla Tomelilla, Ica Kvantum, Banmästargatan 2
Tid: 06:10
Postnr.: 262 71
Plats: Ängelholm McDonalds, E6:an, Trafikplats 35, Klippanvägen 14
Tid: 06:15
Postnr.: 271 42
Plats: Ystad Stationen, Österleden
Tid: 06:35
Postnr.: 261 44
Plats: Landskrona Järnvägsstationen, Östervångsplan 13
Tid: 06:55
Postnr.: 232 61
Plats: Malmö Öresundsterminalen, Terminalgatan 10, Arlöv
Tid: 08:10
Postnr.: 252 21
Plats: Helsingborg Hamntorget
Tid: 08:50
Postnr.: 41103
Plats: Göteborg Nils Ericsonterminalen, VY Bus4you tur och retur, inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 12:15
Postnr.: 41103
Plats: Göteborg Nils Ericsonterminalen, VY Bus4you tur och retur, inkl. del i dubbelrum i Malmö
Tid: 12:15
Postnr.: 59931
Plats: Ödeshög Dinners Ödeshög, Liljekonvaljvägen 1
Tid: 13:35
Postnr.: 59535
Plats: Mjölby McDonalds E4, Sparregatan 2
Tid: 14:10
Postnr.: 58643
Plats: Linköping Cirkle K Tornby, Nygårdsinfarten 5
Tid: 14:30
Postnr.: 60222
Plats: Norrköping Max, Norra promenaden 90A
Tid: 15:10
Postnr.: 61138
Plats: Nyköping McDonalds E4:an Syd, Bergshammarsvägen 2
Tid: 15:50
Postnr.: 61199
Plats: Sillekrog/Tystberga OKQ8 E4:an, Sillekorg 4
Tid: 16:10
E22
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 393 56
Plats: Kalmar Kalmar Rasta, Ölandsleden 7
Tid: 03:00
Postnr.: 371 50
Plats: Karlskrona Angöringen, Möbelaffären
Tid: 04:30
Postnr.: 372 37
Plats: Ronneby Järnvägsstationen, Järnvägsgatan 4-6
Tid: 05:00
Postnr.: 374 39
Plats: Karlshamn Best Western (Circle K), Strömmavägen
Tid: 05:25
Postnr.: 295 39
Plats: Bromölla Preem, Gamla E22:an, Tians väg 2
Tid: 06:00
Postnr.: 291 54
Plats: Kristianstad Circle K (Karlssons Taverna), Ringvägen
Tid: 06:20
Postnr.: 242 35
Plats: Hörby Coop, Slagtoftavägen 24
Tid: 06:55
Postnr.: 246 42
Plats: Löddeköpinge Dahls Hotell, Center Syd, Marknadsvägen 1
Tid: 07:10
Postnr.: 211 22
Plats: Malmö Scandic Stortorget, Stortorget 15
Tid: 07:20
Postnr.: 222 25
Plats: Lund Ingo, Södra Vägen 1
Tid: 07:25
Postnr.: 0191
Plats: Oslo Oslo Bussterminal, VY Bus4you tur och retur, inkl. del i dubbelrum i Malmö
Tid: 08:45
Postnr.: 0185
Plats: Oslo Oslo Bussterminal, VY Bus4You tur och retur inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 08:45
Postnr.: 21227
Plats: Malmö Kör med egen bil, Malmö övernattning tur och retur, del i dubbelrum, Hotel Scandic Segevång
Tid: 15:00
Postnr.: 21227
Plats: Malmö Kör med egen bil, Malmö övernattning tur och retur, enkelrum, Hotel Scandic Segevång
Tid: 15:00
Postnr.: 21137
Plats: Malmö Malmö övernattning tur och retur, enkelrum.
Tid: 15:00
Postnr.: 21137
Plats: Malmö Malmö övernattning tur och retur, del i dubbelrum.
Tid: 15:00

Hemkomsttider

E4
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 553 03
Plats: Jönköping M2 center, Ryhovsgatan 5
Tid: 15:10
Postnr.: 341 32
Plats: Ljungby Ingo, Ljungbystopp E4:an, Ringvägen
Tid: 16:45
Postnr.: 285 33
Plats: Markaryd Skulptörvägen, ICA Kvantum
Tid: 17:30
Postnr.: 283 91
Plats: Osby Circle K, (väg 23) Marklunda 2330
Tid: 21:45
Postnr.: 281 44
Plats: Hässleholm Stoby McDonalds, (väg 21) Mackgatan 4,
Tid: 21:55
Postnr.: 343 30
Plats: Älmhult Kommunhuset, Stortorget 1
Tid: 22:00
Postnr.: 342 30
Plats: Alvesta Ica Supermarket, Allbogatan 11
Tid: 23:05
E22
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 393 56
Plats: Kalmar Kalmar Rasta, Ölandsleden 7
Tid: 00:35
Postnr.: 21227
Plats: Malmö Kör med egen bil, Malmö övernattning tur och retur, del i dubbelrum, Hotel Scandic Segevång
Tid: 10:00
Postnr.: 21227
Plats: Malmö Kör med egen bil, Malmö övernattning tur och retur, enkelrum, Hotel Scandic Segevång
Tid: 10:00
Postnr.: 21137
Plats: Malmö Malmö övernattning tur och retur, enkelrum.
Tid: 10:00
Postnr.: 21137
Plats: Malmö Malmö övernattning tur och retur, del i dubbelrum.
Tid: 10:00
Postnr.: 16751
Plats: Stockholm, Alvik Scandic Alvik, Gustavslundsvägen 153, Bromma
Tid: 10:15
Postnr.: 0191
Plats: Oslo Oslo Bussterminal, VY Bus4you tur och retur, inkl. del i dubbelrum i Malmö
Tid: 16:20
Postnr.: 0185
Plats: Oslo Oslo Bussterminal, VY Bus4You tur och retur inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 16:20
Postnr.: 211 22
Plats: Malmö Scandic Stortorget, Stortorget 15
Tid: 20:00
Postnr.: 222 25
Plats: Lund Ingo, Södra Vägen 1
Tid: 20:40
Postnr.: 242 35
Plats: Hörby Coop, Slagtoftavägen 24
Tid: 20:55
Postnr.: 246 42
Plats: Löddeköpinge Dahls Hotell, Center Syd, Marknadsvägen 1
Tid: 21:00
Postnr.: 291 54
Plats: Kristianstad Circle K (Karlssons Taverna), Ringvägen
Tid: 21:10
Postnr.: 295 39
Plats: Bromölla Preem, Gamla E22:an, Tians väg 2
Tid: 21:25
Postnr.: 374 39
Plats: Karlshamn Best Western (Circle K), Strömmavägen
Tid: 22:10
Postnr.: 372 37
Plats: Ronneby Järnvägsstationen, Järnvägsgatan 4-6
Tid: 22:35
Postnr.: 371 50
Plats: Karlskrona Angöringen, Möbelaffären
Tid: 23:05
E6
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 412 52
Plats: Göteborg Liseberg Station, Fabriksgatan
Tid: 00:05
Postnr.: 382 37
Plats: Nybro Nybro, Preem Norra vägen, Fågelvägen 2
Tid: 00:15
Postnr.: 61199
Plats: Sillekrog/Tystberga OKQ8 E4:an, Sillekorg 4
Tid: 11:00
Postnr.: 61138
Plats: Nyköping McDonalds E4:an Syd, Bergshammarsvägen 2
Tid: 11:20
Postnr.: 60222
Plats: Norrköping Max, Norra promenaden 90A
Tid: 12:00
Postnr.: 41103
Plats: Göteborg Nils Ericsonterminalen, VY Bus4you tur och retur, inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 12:40
Postnr.: 41103
Plats: Göteborg Nils Ericsonterminalen, VY Bus4you tur och retur, inkl. del i dubbelrum i Malmö
Tid: 12:40
Postnr.: 58643
Plats: Linköping Cirkle K Tornby, Nygårdsinfarten 5
Tid: 12:45
Postnr.: 59535
Plats: Mjölby McDonalds E4, Sparregatan 2
Tid: 13:00
Postnr.: 59931
Plats: Ödeshög Dinners Ödeshög, Liljekonvaljvägen 1
Tid: 13:40
Postnr.: 252 21
Plats: Helsingborg Hamntorget
Tid: 18:25
Postnr.: 232 61
Plats: Malmö Öresundsterminalen, Terminalgatan 10, Arlöv
Tid: 20:30
Postnr.: 271 42
Plats: Ystad Stationen, Österleden
Tid: 21:30
Postnr.: 262 71
Plats: Ängelholm McDonalds, E6:an, Trafikplats 35, Klippanvägen 14
Tid: 21:50
Postnr.: 273 34
Plats: Tomelilla Tomelilla, Ica Kvantum, Banmästargatan 2
Tid: 22:00
Postnr.: 312 61
Plats: Laholm Mellbystrand McDonalds, Mellbystrand E6:an, Söderleden 5
Tid: 22:10
Postnr.: 302 44
Plats: Halmstad Halmstad Arena, Huvudentrén, Växjövägen 11
Tid: 22:25
Postnr.: 272 32
Plats: Simrishamn Simrishamn, Järnvägsstationen
Tid: 22:30
Postnr.: 311 50
Plats: Falkenberg McDonalds, Vinbergsmotet E6:an, Mellangårdsvägen 4
Tid: 22:50
Postnr.: 352 30
Plats: Växjö Resecentrum Hpl D, Norra Järnvägsgatan
Tid: 23:00
Postnr.: 432 77
Plats: Varberg Tvååker Björkäng Vägkrog, Spannarp 30
Tid: 23:05
Postnr.: 434 42
Plats: Kungsbacka Circle K, Onsalamotet, Kollavarvsvägen
Tid: 23:45
Postnr.: 361 31
Plats: Emmaboda Runes Bensin, Stenvägen 1
Tid: 23:55
06.07.2024 - 07.07.2024
Scandic Star Sollentuna
Visa mer Visa mindre
Hotell: Scandic Star Sollentuna
07.07.2024 - 09.07.2024
First Hotel Statt, Örnsköldsvik
Visa mer Visa mindre
Hotell: First Hotel Statt, Örnsköldsvik
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Traditionellt och äldre hotell med stilfullt inredd restaurang beläget i en tjusig byggnad vilken ursprungligen uppfördes omkring förra sekelskiftet. Individuellt inredda och något till åren komna rum i 80-tals stil av varierande storlek och standard. Hotellet har bästa läge i Örnsköldsvik, ett stenkast från den fina småbåtshamnen.

Hotellet: Restaurang, lobby samt minigym och bastu.
Våningar: 4
Hiss: Ja
Läge: Centralt beläget vid gamla busstationen och nära vattnet. Genomfartstrafik.
Antal rum: 115
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi och hårfön. Vissa rum har snedtak.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS
Adress: Lasarettsgatan 2, SE-94121 ÖRNSKÖLDSVIK
Telefon: 0660-26 55 90

09.07.2024 - 10.07.2024
Hotell Laponia, Arvidsjaur
Visa mer Visa mindre
Hotell: Hotell Laponia, Arvidsjaur
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Trevligt hotell bestående av flera delar som andas vildmarkskänsla men samtidigt ger sina gäster komfort och stil. Hotellet byggdes redan 1957 men har vid ett flertal tillfällen blivit omsorgsfullt renoverat och byggts ut med fler faciliteter. Hotellet har invändigt en ombonad känsla med fjällinspirerad bistro och mysig lounge. Sommartid har även den konformade restaurangen, på andra sidan gatan, med terrass och fantastisk utsikt över sjön öppet. Hotellet är centralt belägen vid huvudgatan i den lappländska tätorten Arvidsjaur. Här finns rum i flera olika kategorier med varierande standard och storlek som vardera har sin stil allt från mindre och enkla till stora och rustika.

Hotellet: Restaurang, frukostmatsal, bistropub, lobbylounge, receptionskiosk, bibliotek och en relaxavdelning med inomhuspool, bastu och minigym. Värdebox finns att låna i receptionen. Till hotellet hör även Sameland vid Olletjärn med uthyrning av olika trästugor sommartid och igloohotell vintertid.
Våningar: 4
Hiss: Ja
Läge: Centralt beläget invid Nyborgstjärnen i Arvidsjaur men ändå nära till den förtrollande Lappländska naturen. Ca 15 minuters promenad till den historiska kyrkplatsen Lappstaden. Busshållsplats direkt utanför. 
Antal rum: 200
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön och kaffe-/tekokare.
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSSS
Adress: Storgatan 45, SE-93333 ARVIDSJAUR
Telefon: 0960-555 00

10.07.2024 - 11.07.2024
Hotell Östersund, Östersund
Visa mer Visa mindre
Hotell: Hotell Östersund, Östersund
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Trevligt och privatägt hotell med en trivsam och ombonad miljö där de allmänna utrymmena nyligen renoverats i en mustig färgskala med sammetssoffor, stormönstrade tapeter och bambulampor. Hotellets uppskattade restaurang är ett samarbete med den amerikanska restaurangkedjan O'Learys och vissa fredagar är det AfterWork i lobbyn med musik och goda cocktails. På översta våningen hittar man Cloud spa där du kan koppla av i en jacuzzi med utsikt över Frösön, koppla av i en loungefåtölj med en hälsodrink eller ta ett dopp i den 14 meter långa takpoolen. Absolut bästa läge i hjärtat av Jämtlands residensstad Östersund. Individuellt och bekvämt inredda mindre till medelstora rum av varierande standard, varav vissa blivit renoverade.

Hotellet: Restaurang med bar och lobbylounge. Spa-avdelning (mot avgift) med grund takpool, jacuzzi, bastu, ångbastu, lounge, terrass, badtunna och möjlighet till spabehandlingar. (Barn är endast tillåtna i spat under förmiddagarna.)
Våningar: 6
Hiss: Ja
Läge: Mycket centralt beläget, bredvid inköpsgallerian Mittpunkten och busstorget, i Östersund med promenadavstånd till shopping och sevärdheter. Genomfartstrafik.
Antal rum: 126
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, telefon och Wi-Fi. Så kallade grand-lit bäddar, dvs en smal dubbelsäng med gemensamma sängkläder, är vanligt förekommande. Extrabäddar i flerbäddsrummen i form av våningssäng.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS+
Adress: Kyrkgatan 70, SE-831 34 ÖSTERSUND
Telefon: 063-57 57 00

11.07.2024 - 13.07.2024
First Hotel Grand, Falun
Visa mer Visa mindre
Hotell: First Hotel Grand, Falun
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Trevligt hotell som delvis genomgick en renovering 2015 då det fick en design som till viss del inspirerats av Faluns kulturarv. Beläget i centrala Falun med promenadavstånd till den världsarvslistade koppargruvan och Dalarnas Museum. Individuellt och bekvämt inredda små till medelstora rum av varierande standard som har bekväma kvalitetssängar från Jensen.

Hotellet: Frukostmatsal, lobby och minigym.
Våningar: 6
Hiss: Ja
Läge: Centralt beläget i hjärtat av Falun nära shopping och restauranger. Ca 500 meter från Dalarnas Museum och ca 20 minuters promenad till Falu Gruva. Stadsmiljö och viss genomfartstrafik.
Antal rum: 191
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi (delvis mot avgift) och hårfön. Rummen är rökfria. Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, förekommer.
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSS+
Adress: Trotzgatan 9-11, 791 71 FALUN
Telefon: 023-79 48 80

13.07.2024 - 14.07.2024
Scandic Hotel Alvik, Bromma
Visa mer Visa mindre
Hotell: Scandic Hotel Alvik, Bromma
Hotellets webbplats: Link
Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 06.07.2024
Ankomst: 14.07.2024
Dagar: 9 dagar
Avresa från: E22, E4, E6
Pris från: 9.795:-

Priset inkluderar

Resa i komfortbuss med Scandoramaguide, 8 övernattningar i dubbelrum, 8 frukostar, 4 middagar, Inlandsbanan Arvidsjaur-Vilhelmina, utflykter enligt dagsprogram (exkl. angivna avgifter & entréer), lokalguide på Arvidsjaurs hembygdsmuseum

Bra att veta
Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö. Har du bokat anslutning observera att resan startar och slutar i Malmö. Det är även där du övernattar om du bokar anslutning med övernattning. Fri direktanslutning från 37 orter.

Avresa 29/6 kan alternativt hotell i Östersund med omnejd förekomma dag 5-6.

Påstigning/Avstigning 

Bussen utgår från Malmö. Du kan även stiga på/av vid ett antal platser längs E4:an. Se hållplatser nedan.

Helsingborg, Hamntorget kl. 08.50
Ljungby, Ljungbystopp INGO kl. 10.40
Jönköping, M2 Center (f.d. Eurostop) kl. 12.05
Ödeshög, Östgötaporten Dinners kl. 13.35
Mjölby, McDonald's E4:an kl. 14.10
Linköping, Circle K Tornby Nygårdsrondellen kl. 14.30
Norrköping, Max Norra Promenaden kl. 15.10
Nyköping, McDonald's E4:an Syd kl. 15.50
Sillekrog, OKQ8 E4:an kl. 16.10
Stockholm, Kista/Scandic Victoria Tower, Kista kl. 17.45

Se biljett för exakta tider.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Svenska kronor (SEK)


Tillval:
Resa och utflykter enligt dagsprogram (exkl. avgifter & entréer): Ingår
Höga kusten & Ulvön: 700:-
Båtsuoj samecenter: 370:-
Sundborn: 250:-

 

Rumstyper:

Enkelrum. Måltider enligt program 12.490:-
Dubbelrum. Måltider enligt program 9.795:-
Dubbelrum med extrabädd. Måltider enligt program 9.795:-


Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 06.07.2024
Ankomst: 14.07.2024
Dagar: 9 dagar
Avresa från: E22, E4, E6
Pris från: 9.795:-

Bilder - Stora Sverigeresan

Fler bilder
Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 06.07.2024
Ankomst: 14.07.2024
Dagar: 9 dagar
Avresa från: E22, E4, E6
Pris från: 9.795:-

Visa mindre
20.07.2024 28.07.2024   9 dagar 9.695:- E22, E4, E6 Visa mer
Reseplan
Hotell
Prisinfo
Bilder

Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Malmö - Stockholm
Efter att vi tagit plats i vår buss på Öresundsterminalen i Malmö påbörjas vårt nordsvenska äventyr. Under förmiddagen kan vi se fram emot en kaffepaus och det blir även ett lunchuppehåll i närheten av Ödeshög under färden mot Stockholm. Väl framme i huvudstaden checkar vi in på Scandic Hotel Victoria Tower i Kista, norr om centrum, där middag och sköna sängar väntar.

Dag 2: Stockholm - Örnsköldsvik
Vi inleder dagen med frukost innan vi påbörjar resan mot norra Sverige. Vägen följer Bottenhavets kust och emellanåt öppnar sig vackra vyer över vattnet. Vi passerar bland annat Gävle och Sundsvall och unnar oss en god lunch på väg norrut. Framåt kvällen når vi Ångermanland och First Hotel Statt iÖrnsköldsvik. Vi hälsas välkomna och första kvällen äter vi middag tillsammans på hotellet.

Dag 3: Örnsköldsvik

Höga kusten & Ulvön
Under en dagsutflykt upplever vi Höga kustens alldeles speciella natur. Här finns unika bergsformationer, höga berg, inbjudande vikar och branta kuststräckor. Området anses så unikt att det sedan år 2000 återfinns på Unescos världsarvslista. I hjärtat av Höga kusten ligger den välbevarade fiskebyn Ulvön med medeltida anor. Här gör vi ett uppehåll och får veta mer om öns kända specialitet: surströmming! Mot avgift (inkl. lunch), bokas tillsammans med resan senast två veckor före avresa.

Dag 4: Örnsköldsvik - Arvidsjaur
Efter frukost beger vi oss ännu längre norrut. Dagens mål är Arvidsjaur i Lappland. Vi åker längs kusten och passerar bland annat Umeå och Skellefteå. På eftermiddagen når vi Arvidsjaur och Hotell Laponia. Vi befinner oss mitt i denmäktiga lappländska fjällvärlden. Arvidsjaur var ursprungligen en sameby som på 1600-talet utvecklades till ett samhälle. Redan under eftermiddagen får vi tillfälle att bekanta oss med samekulturen genom en utflykt till Båtsuoj samecenter. En fängslande inblick i en för de flesta okänd värld!

Båtsuoj samecenter
Vi besöker Båtsuoj samecenter som skildrar samernas livsstil i autentisk miljö. Vi provar på samiska läckerheter som torkat renkött, dricker kaffe vid kåtans sprakande eld och strövar med renarna. En upplevelse för alla sinnen i storslagen lappländsk natur! Mot avgift (inkl. middag), bokas tillsammans med resan senast två veckor före avresa.

Dag 5: Arvidsjaur - Inlandsbanan - Östersund
Under förmiddagen får vi möjlighet att utforska nejderna kring Arvidsjaur ytterligare innan vi kan se fram emot en minnesvärd färd med Inlandsbanan. Järnvägslinjen stod färdig 1937 och sträcker sig 130 mil, från Kristinehamn i söder till Gällivare i norr. Resan med rälsbuss ger både avkoppling och upplevelser. Ombord finns värdar som beskriver de sevärdheter som passeras. Bekvämt tillbakalutade njuter vi avorörd vildmark på en färd som vi sent ska glömma! Efter några timmars resa når vi Vilhelmina där vår buss väntar för att ta oss vidare till Östersund, vackert belägen vid Storsjön. Här checkar vi in på Hotell Östersund där vi senare på kvällen äter middag tillsammans.

Arvidsjaurs hembygdsmuseum
I Arvidsjaurs gamla prästgård finns i dag ett gemytligt hembygdsmuseum. Här får vi en inblick i Arvidsjaurs historia och möjlighet att inhandla lokala hantverksprodukter.

Dag 6: Östersund - Frösön - Falun
Vårt norrländska äventyr går mot sitt slut och i dag har det blivit dags att lämna länshuvudstaden Östersund men först tar vi oss en tur genom staden och bort till Frösön, Jämtlands gamla huvudort. Vackert belägen på ön ligger Frösö kyrka, med anor från 1100-talet, en av vårt lands populäraste vigselkyrkor. Vår guide tar oss med på en liten rundtur där vi givetvis också spanar efter Storsjöns berömda sjöodjur! Vi rullar sedan söderut genom den jämtländska vildmarken och tar sikte på Dalarna och Falun. Efter lunch installerar vi oss på First Hotel Grand och börjar omgående bekanta oss med omgivningarna. Första kvällen äter vi middag tillsammans på hotellet. 

Falun & Carl Larssons Sundborn
Falun utvecklades samtidigt med Falu koppargruva som på 1600-talet var världens största i sitt slag. Staden har bevarat sin småstadskänsla med gågator och småbutiker. Vi får veta mer om Falun och tar oss därefter till natursköna Sundborn. Här får vi en guidad rundvisning i familjen Larssons orörda hem, kallat Lilla Hyttnäs. I den här miljön tillverkade den folkkäre konstnären många av de älskade akvarellerna med familjen som modeller. Det är nästan så att man hör familjens åtta barn leka och stoja och känner doften av färg! Sundborn mot avgift, bokas tillsammans med resan senast två veckor före avresa.

Dag 7: Falun

Siljan runt med Nusnäs
I dag njuter vi av den förföriskt vackra Siljansbygden! Under dagen gör vi flera stopp för att beundra allt som gör Siljan så omtalad. Ute på Sollerön kanske vi får höra den lokala dialekten, soldmål. Mora förknippas såklart med vassa knivar, Vasaloppet och Anders Zorns målningar. Vid ett besök hos Nils Olssons hemslöjd i Nusnäs får vi veta mer om tillverkningen av dalahästar, som gjort området känt över hela världen. Omväxlande och härliga upplevelser väntar oss!

Dag 8: Falun - Uppsala - Stockholm
Efter frukost sitter vi upp i bussen och tar sikte på lärdomsstaden Uppsala. Nordens äldsta universitet, det storslagna biblioteket Carolina Rediviva och den praktfulla domkyrkan tillhör de mest framträdande sevärdheterna och bildar tillsammans med stadens slott den klassiska Uppsalasilhuetten. Fyrisån ringlar sig genom hela härligheten medan vi lyssnar på vår guides intressanta berättelser och njuter av vackra byggnader. Under eftermiddagen fortsätter vi genom Uppland i riktning mot Stockholm och når så småningom Scandic Hotel Alvik. Staden vid vattnet tar emot oss med öppna armar och allt det vackra är vårt att upptäcka!

Stadsrundtur i Stockholm
Vi gör en rundtur i vår egen huvudstad, byggd på 14 öar och sammanlänkad av 57 broar. Grönska, vatten och storslagna byggnader präglar Stockholm och gör den till en av världens vackraste städer. Vi beundrar bland annat kungliga slottet, Gamla stan, Stadshuset och mycket annat.

Dag 9: Stockholm - Malmö
Vi lämnar Alvik och Stockholm efter att ha ätit frukost och åker sedan söderut mot Malmö med många fina minnen i bagaget. Vid 20-tiden beräknas vi anlända till Öresundsterminalen. Tack för den här gången och välkommen åter.

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00
Boka resan online »

Höjdpunkter

 • Höga kusten
 • Lappland
 • Samisk kultur
 • Inlandsbanan
 • Dalarna
 • Carl Larssons Sundborn
 • Uppsala
 • Stockholm
 • Storslagna naturupplevelser

Påstigningsplatser

E4
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 342 30
Plats: Alvesta Ica Supermarket, Allbogatan 11
Tid: 04:40
Postnr.: 343 30
Plats: Älmhult Kommunhuset, Stortorget 1
Tid: 05:20
Postnr.: 283 91
Plats: Osby Circle K, (väg 23) Marklunda 2330
Tid: 05:35
Postnr.: 281 44
Plats: Hässleholm Stoby McDonalds, (väg 21) Mackgatan 4,
Tid: 06:00
Postnr.: 341 32
Plats: Ljungby Ingo, Ljungbystopp E4:an, Ringvägen
Tid: 10:40
Postnr.: 553 03
Plats: Jönköping M2 center, Ryhovsgatan 5
Tid: 12:05
E6
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 382 37
Plats: Nybro Nybro, Preem Norra vägen, Fågelvägen 2
Tid: 03:20
Postnr.: 361 31
Plats: Emmaboda Runes Bensin, Stenvägen 1
Tid: 03:40
Postnr.: 412 52
Plats: Göteborg Liseberg Station, Fabriksgatan
Tid: 04:00
Postnr.: 352 30
Plats: Växjö Resecentrum Hpl D, Norra Järnvägsgatan
Tid: 04:20
Postnr.: 434 42
Plats: Kungsbacka Circle K, Onsalamotet, Kollavarvsvägen
Tid: 04:20
Postnr.: 432 77
Plats: Varberg Tvååker Björkäng Vägkrog, Spannarp 30
Tid: 04:55
Postnr.: 311 50
Plats: Falkenberg McDonalds, Vinbergsmotet E6:an, Mellangårdsvägen 4
Tid: 05:15
Postnr.: 302 44
Plats: Halmstad Halmstad Arena, Huvudentrén, Växjövägen 11
Tid: 05:35
Postnr.: 312 61
Plats: Laholm Mellbystrand McDonalds, Mellbystrand E6:an, Söderleden 5
Tid: 05:50
Postnr.: 273 34
Plats: Tomelilla Tomelilla, Ica Kvantum, Banmästargatan 2
Tid: 06:10
Postnr.: 262 71
Plats: Ängelholm McDonalds, E6:an, Trafikplats 35, Klippanvägen 14
Tid: 06:15
Postnr.: 271 42
Plats: Ystad Stationen, Österleden
Tid: 06:35
Postnr.: 261 44
Plats: Landskrona Järnvägsstationen, Östervångsplan 13
Tid: 06:55
Postnr.: 232 61
Plats: Malmö Öresundsterminalen, Terminalgatan 10, Arlöv
Tid: 08:10
Postnr.: 252 21
Plats: Helsingborg Hamntorget
Tid: 08:50
Postnr.: 41103
Plats: Göteborg Nils Ericsonterminalen, VY Bus4you tur och retur, inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 12:15
Postnr.: 41103
Plats: Göteborg Nils Ericsonterminalen, VY Bus4you tur och retur, inkl. del i dubbelrum i Malmö
Tid: 12:15
Postnr.: 59931
Plats: Ödeshög Dinners Ödeshög, Liljekonvaljvägen 1
Tid: 13:35
Postnr.: 59535
Plats: Mjölby McDonalds E4, Sparregatan 2
Tid: 14:10
Postnr.: 58643
Plats: Linköping Cirkle K Tornby, Nygårdsinfarten 5
Tid: 14:30
Postnr.: 60222
Plats: Norrköping Max, Norra promenaden 90A
Tid: 15:10
Postnr.: 61138
Plats: Nyköping McDonalds E4:an Syd, Bergshammarsvägen 2
Tid: 15:50
Postnr.: 61199
Plats: Sillekrog/Tystberga OKQ8 E4:an, Sillekorg 4
Tid: 16:10
E22
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 393 56
Plats: Kalmar Kalmar Rasta, Ölandsleden 7
Tid: 03:00
Postnr.: 371 50
Plats: Karlskrona Angöringen, Möbelaffären
Tid: 04:30
Postnr.: 372 37
Plats: Ronneby Järnvägsstationen, Järnvägsgatan 4-6
Tid: 05:00
Postnr.: 374 39
Plats: Karlshamn Best Western (Circle K), Strömmavägen
Tid: 05:25
Postnr.: 295 39
Plats: Bromölla Preem, Gamla E22:an, Tians väg 2
Tid: 06:00
Postnr.: 291 54
Plats: Kristianstad Circle K (Karlssons Taverna), Ringvägen
Tid: 06:20
Postnr.: 242 35
Plats: Hörby Coop, Slagtoftavägen 24
Tid: 06:55
Postnr.: 246 42
Plats: Löddeköpinge Dahls Hotell, Center Syd, Marknadsvägen 1
Tid: 07:10
Postnr.: 211 22
Plats: Malmö Scandic Stortorget, Stortorget 15
Tid: 07:20
Postnr.: 222 25
Plats: Lund Ingo, Södra Vägen 1
Tid: 07:25
Postnr.: 0191
Plats: Oslo Oslo Bussterminal, VY Bus4you tur och retur, inkl. del i dubbelrum i Malmö
Tid: 08:45
Postnr.: 0185
Plats: Oslo Oslo Bussterminal, VY Bus4You tur och retur inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 08:45
Postnr.: 21227
Plats: Malmö Kör med egen bil, Malmö övernattning tur och retur, del i dubbelrum, Hotel Scandic Segevång
Tid: 15:00
Postnr.: 21227
Plats: Malmö Kör med egen bil, Malmö övernattning tur och retur, enkelrum, Hotel Scandic Segevång
Tid: 15:00
Postnr.: 21137
Plats: Malmö Malmö övernattning tur och retur, enkelrum.
Tid: 15:00
Postnr.: 21137
Plats: Malmö Malmö övernattning tur och retur, del i dubbelrum.
Tid: 15:00

Hemkomsttider

E4
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 553 03
Plats: Jönköping M2 center, Ryhovsgatan 5
Tid: 15:10
Postnr.: 341 32
Plats: Ljungby Ingo, Ljungbystopp E4:an, Ringvägen
Tid: 16:45
Postnr.: 283 91
Plats: Osby Circle K, (väg 23) Marklunda 2330
Tid: 21:45
Postnr.: 281 44
Plats: Hässleholm Stoby McDonalds, (väg 21) Mackgatan 4,
Tid: 21:55
Postnr.: 343 30
Plats: Älmhult Kommunhuset, Stortorget 1
Tid: 22:00
Postnr.: 342 30
Plats: Alvesta Ica Supermarket, Allbogatan 11
Tid: 23:05
E22
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 393 56
Plats: Kalmar Kalmar Rasta, Ölandsleden 7
Tid: 00:35
Postnr.: 21227
Plats: Malmö Kör med egen bil, Malmö övernattning tur och retur, del i dubbelrum, Hotel Scandic Segevång
Tid: 10:00
Postnr.: 21227
Plats: Malmö Kör med egen bil, Malmö övernattning tur och retur, enkelrum, Hotel Scandic Segevång
Tid: 10:00
Postnr.: 21137
Plats: Malmö Malmö övernattning tur och retur, enkelrum.
Tid: 10:00
Postnr.: 21137
Plats: Malmö Malmö övernattning tur och retur, del i dubbelrum.
Tid: 10:00
Postnr.: 16751
Plats: Stockholm, Alvik Scandic Alvik, Gustavslundsvägen 153, Bromma
Tid: 10:15
Postnr.: 0191
Plats: Oslo Oslo Bussterminal, VY Bus4you tur och retur, inkl. del i dubbelrum i Malmö
Tid: 16:20
Postnr.: 0185
Plats: Oslo Oslo Bussterminal, VY Bus4You tur och retur inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 16:20
Postnr.: 211 22
Plats: Malmö Scandic Stortorget, Stortorget 15
Tid: 20:00
Postnr.: 222 25
Plats: Lund Ingo, Södra Vägen 1
Tid: 20:40
Postnr.: 242 35
Plats: Hörby Coop, Slagtoftavägen 24
Tid: 20:55
Postnr.: 246 42
Plats: Löddeköpinge Dahls Hotell, Center Syd, Marknadsvägen 1
Tid: 21:00
Postnr.: 291 54
Plats: Kristianstad Circle K (Karlssons Taverna), Ringvägen
Tid: 21:10
Postnr.: 295 39
Plats: Bromölla Preem, Gamla E22:an, Tians väg 2
Tid: 21:25
Postnr.: 374 39
Plats: Karlshamn Best Western (Circle K), Strömmavägen
Tid: 22:10
Postnr.: 372 37
Plats: Ronneby Järnvägsstationen, Järnvägsgatan 4-6
Tid: 22:35
Postnr.: 371 50
Plats: Karlskrona Angöringen, Möbelaffären
Tid: 23:05
E6
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 412 52
Plats: Göteborg Liseberg Station, Fabriksgatan
Tid: 00:05
Postnr.: 382 37
Plats: Nybro Nybro, Preem Norra vägen, Fågelvägen 2
Tid: 00:15
Postnr.: 61199
Plats: Sillekrog/Tystberga OKQ8 E4:an, Sillekorg 4
Tid: 11:00
Postnr.: 61138
Plats: Nyköping McDonalds E4:an Syd, Bergshammarsvägen 2
Tid: 11:20
Postnr.: 60222
Plats: Norrköping Max, Norra promenaden 90A
Tid: 12:00
Postnr.: 41103
Plats: Göteborg Nils Ericsonterminalen, VY Bus4you tur och retur, inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 12:40
Postnr.: 41103
Plats: Göteborg Nils Ericsonterminalen, VY Bus4you tur och retur, inkl. del i dubbelrum i Malmö
Tid: 12:40
Postnr.: 58643
Plats: Linköping Cirkle K Tornby, Nygårdsinfarten 5
Tid: 12:45
Postnr.: 59535
Plats: Mjölby McDonalds E4, Sparregatan 2
Tid: 13:00
Postnr.: 59931
Plats: Ödeshög Dinners Ödeshög, Liljekonvaljvägen 1
Tid: 13:40
Postnr.: 252 21
Plats: Helsingborg Hamntorget
Tid: 18:25
Postnr.: 232 61
Plats: Malmö Öresundsterminalen, Terminalgatan 10, Arlöv
Tid: 20:30
Postnr.: 271 42
Plats: Ystad Stationen, Österleden
Tid: 21:30
Postnr.: 262 71
Plats: Ängelholm McDonalds, E6:an, Trafikplats 35, Klippanvägen 14
Tid: 21:50
Postnr.: 273 34
Plats: Tomelilla Tomelilla, Ica Kvantum, Banmästargatan 2
Tid: 22:00
Postnr.: 312 61
Plats: Laholm Mellbystrand McDonalds, Mellbystrand E6:an, Söderleden 5
Tid: 22:10
Postnr.: 302 44
Plats: Halmstad Halmstad Arena, Huvudentrén, Växjövägen 11
Tid: 22:25
Postnr.: 272 32
Plats: Simrishamn Simrishamn, Järnvägsstationen
Tid: 22:30
Postnr.: 311 50
Plats: Falkenberg McDonalds, Vinbergsmotet E6:an, Mellangårdsvägen 4
Tid: 22:50
Postnr.: 352 30
Plats: Växjö Resecentrum Hpl D, Norra Järnvägsgatan
Tid: 23:00
Postnr.: 432 77
Plats: Varberg Tvååker Björkäng Vägkrog, Spannarp 30
Tid: 23:05
Postnr.: 434 42
Plats: Kungsbacka Circle K, Onsalamotet, Kollavarvsvägen
Tid: 23:45
Postnr.: 361 31
Plats: Emmaboda Runes Bensin, Stenvägen 1
Tid: 23:55
20.07.2024 - 21.07.2024
Scandic Victoria Tower, Kista
Visa mer Visa mindre
Hotell: Scandic Victoria Tower, Kista
Hotellets webbplats: Link
21.07.2024 - 23.07.2024
First Hotel Statt, Örnsköldsvik
Visa mer Visa mindre
Hotell: First Hotel Statt, Örnsköldsvik
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Traditionellt och äldre hotell med stilfullt inredd restaurang beläget i en tjusig byggnad vilken ursprungligen uppfördes omkring förra sekelskiftet. Individuellt inredda och något till åren komna rum i 80-tals stil av varierande storlek och standard. Hotellet har bästa läge i Örnsköldsvik, ett stenkast från den fina småbåtshamnen.

Hotellet: Restaurang, lobby samt minigym och bastu.
Våningar: 4
Hiss: Ja
Läge: Centralt beläget vid gamla busstationen och nära vattnet. Genomfartstrafik.
Antal rum: 115
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi och hårfön. Vissa rum har snedtak.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS
Adress: Lasarettsgatan 2, SE-94121 ÖRNSKÖLDSVIK
Telefon: 0660-26 55 90

23.07.2024 - 24.07.2024
Hotell Laponia, Arvidsjaur
Visa mer Visa mindre
Hotell: Hotell Laponia, Arvidsjaur
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Trevligt hotell bestående av flera delar som andas vildmarkskänsla men samtidigt ger sina gäster komfort och stil. Hotellet byggdes redan 1957 men har vid ett flertal tillfällen blivit omsorgsfullt renoverat och byggts ut med fler faciliteter. Hotellet har invändigt en ombonad känsla med fjällinspirerad bistro och mysig lounge. Sommartid har även den konformade restaurangen, på andra sidan gatan, med terrass och fantastisk utsikt över sjön öppet. Hotellet är centralt belägen vid huvudgatan i den lappländska tätorten Arvidsjaur. Här finns rum i flera olika kategorier med varierande standard och storlek som vardera har sin stil allt från mindre och enkla till stora och rustika.

Hotellet: Restaurang, frukostmatsal, bistropub, lobbylounge, receptionskiosk, bibliotek och en relaxavdelning med inomhuspool, bastu och minigym. Värdebox finns att låna i receptionen. Till hotellet hör även Sameland vid Olletjärn med uthyrning av olika trästugor sommartid och igloohotell vintertid.
Våningar: 4
Hiss: Ja
Läge: Centralt beläget invid Nyborgstjärnen i Arvidsjaur men ändå nära till den förtrollande Lappländska naturen. Ca 15 minuters promenad till den historiska kyrkplatsen Lappstaden. Busshållsplats direkt utanför. 
Antal rum: 200
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön och kaffe-/tekokare.
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSSS
Adress: Storgatan 45, SE-93333 ARVIDSJAUR
Telefon: 0960-555 00

24.07.2024 - 25.07.2024
Hotell Östersund, Östersund
Visa mer Visa mindre
Hotell: Hotell Östersund, Östersund
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Trevligt och privatägt hotell med en trivsam och ombonad miljö där de allmänna utrymmena nyligen renoverats i en mustig färgskala med sammetssoffor, stormönstrade tapeter och bambulampor. Hotellets uppskattade restaurang är ett samarbete med den amerikanska restaurangkedjan O'Learys och vissa fredagar är det AfterWork i lobbyn med musik och goda cocktails. På översta våningen hittar man Cloud spa där du kan koppla av i en jacuzzi med utsikt över Frösön, koppla av i en loungefåtölj med en hälsodrink eller ta ett dopp i den 14 meter långa takpoolen. Absolut bästa läge i hjärtat av Jämtlands residensstad Östersund. Individuellt och bekvämt inredda mindre till medelstora rum av varierande standard, varav vissa blivit renoverade.

Hotellet: Restaurang med bar och lobbylounge. Spa-avdelning (mot avgift) med grund takpool, jacuzzi, bastu, ångbastu, lounge, terrass, badtunna och möjlighet till spabehandlingar. (Barn är endast tillåtna i spat under förmiddagarna.)
Våningar: 6
Hiss: Ja
Läge: Mycket centralt beläget, bredvid inköpsgallerian Mittpunkten och busstorget, i Östersund med promenadavstånd till shopping och sevärdheter. Genomfartstrafik.
Antal rum: 126
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, telefon och Wi-Fi. Så kallade grand-lit bäddar, dvs en smal dubbelsäng med gemensamma sängkläder, är vanligt förekommande. Extrabäddar i flerbäddsrummen i form av våningssäng.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS+
Adress: Kyrkgatan 70, SE-831 34 ÖSTERSUND
Telefon: 063-57 57 00

25.07.2024 - 27.07.2024
First Hotel Grand, Falun
Visa mer Visa mindre
Hotell: First Hotel Grand, Falun
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Trevligt hotell som delvis genomgick en renovering 2015 då det fick en design som till viss del inspirerats av Faluns kulturarv. Beläget i centrala Falun med promenadavstånd till den världsarvslistade koppargruvan och Dalarnas Museum. Individuellt och bekvämt inredda små till medelstora rum av varierande standard som har bekväma kvalitetssängar från Jensen.

Hotellet: Frukostmatsal, lobby och minigym.
Våningar: 6
Hiss: Ja
Läge: Centralt beläget i hjärtat av Falun nära shopping och restauranger. Ca 500 meter från Dalarnas Museum och ca 20 minuters promenad till Falu Gruva. Stadsmiljö och viss genomfartstrafik.
Antal rum: 191
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi (delvis mot avgift) och hårfön. Rummen är rökfria. Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, förekommer.
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSS+
Adress: Trotzgatan 9-11, 791 71 FALUN
Telefon: 023-79 48 80

27.07.2024 - 28.07.2024
Scandic Hotel Alvik, Bromma
Visa mer Visa mindre
Hotell: Scandic Hotel Alvik, Bromma
Hotellets webbplats: Link
Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 20.07.2024
Ankomst: 28.07.2024
Dagar: 9 dagar
Avresa från: E22, E4, E6
Pris från: 9.695:-

Priset inkluderar

Resa i komfortbuss med Scandoramaguide, 8 övernattningar i dubbelrum, 8 frukostar, 4 middagar, Inlandsbanan Arvidsjaur-Vilhelmina, utflykter enligt dagsprogram (exkl. angivna avgifter & entréer), lokalguide på Arvidsjaurs hembygdsmuseum

Bra att veta
Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö. Har du bokat anslutning observera att resan startar och slutar i Malmö. Det är även där du övernattar om du bokar anslutning med övernattning. Fri direktanslutning från 37 orter.

Avresa 29/6 kan alternativt hotell i Östersund med omnejd förekomma dag 5-6.

Påstigning/Avstigning 

Bussen utgår från Malmö. Du kan även stiga på/av vid ett antal platser längs E4:an. Se hållplatser nedan.

Helsingborg, Hamntorget kl. 08.50
Ljungby, Ljungbystopp INGO kl. 10.40
Jönköping, M2 Center (f.d. Eurostop) kl. 12.05
Ödeshög, Östgötaporten Dinners kl. 13.35
Mjölby, McDonald's E4:an kl. 14.10
Linköping, Circle K Tornby Nygårdsrondellen kl. 14.30
Norrköping, Max Norra Promenaden kl. 15.10
Nyköping, McDonald's E4:an Syd kl. 15.50
Sillekrog, OKQ8 E4:an kl. 16.10
Stockholm, Kista/Scandic Victoria Tower, Kista kl. 17.45

Se biljett för exakta tider.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Svenska kronor (SEK)


Tillval:
Resa och utflykter enligt dagsprogram (exkl. avgifter & entréer): Ingår
Höga kusten & Ulvön: 700:-
Båtsuoj samecenter: 370:-
Sundborn: 250:-

 

Rumstyper:

Enkelrum. Måltider enligt program 12.390:-
Dubbelrum. Måltider enligt program 9.695:-
Dubbelrum med extrabädd. Måltider enligt program 9.695:-


Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 20.07.2024
Ankomst: 28.07.2024
Dagar: 9 dagar
Avresa från: E22, E4, E6
Pris från: 9.695:-

Bilder - Stora Sverigeresan

Fler bilder
Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 20.07.2024
Ankomst: 28.07.2024
Dagar: 9 dagar
Avresa från: E22, E4, E6
Pris från: 9.695:-

Visa mindre
03.08.2024 11.08.2024   9 dagar 9.495:- E22, E4, E6 Visa mer
Reseplan
Hotell
Prisinfo
Bilder

Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Malmö - Stockholm
Efter att vi tagit plats i vår buss på Öresundsterminalen i Malmö påbörjas vårt nordsvenska äventyr. Under förmiddagen kan vi se fram emot en kaffepaus och det blir även ett lunchuppehåll i närheten av Ödeshög under färden mot Stockholm. Väl framme i huvudstaden checkar vi in på Scandic Hotel Victoria Tower i Kista, norr om centrum, där middag och sköna sängar väntar.

Dag 2: Stockholm - Örnsköldsvik
Vi inleder dagen med frukost innan vi påbörjar resan mot norra Sverige. Vägen följer Bottenhavets kust och emellanåt öppnar sig vackra vyer över vattnet. Vi passerar bland annat Gävle och Sundsvall och unnar oss en god lunch på väg norrut. Framåt kvällen når vi Ångermanland och First Hotel Statt iÖrnsköldsvik. Vi hälsas välkomna och första kvällen äter vi middag tillsammans på hotellet.

Dag 3: Örnsköldsvik

Höga kusten & Ulvön
Under en dagsutflykt upplever vi Höga kustens alldeles speciella natur. Här finns unika bergsformationer, höga berg, inbjudande vikar och branta kuststräckor. Området anses så unikt att det sedan år 2000 återfinns på Unescos världsarvslista. I hjärtat av Höga kusten ligger den välbevarade fiskebyn Ulvön med medeltida anor. Här gör vi ett uppehåll och får veta mer om öns kända specialitet: surströmming! Mot avgift (inkl. lunch), bokas tillsammans med resan senast två veckor före avresa.

Dag 4: Örnsköldsvik - Arvidsjaur
Efter frukost beger vi oss ännu längre norrut. Dagens mål är Arvidsjaur i Lappland. Vi åker längs kusten och passerar bland annat Umeå och Skellefteå. På eftermiddagen når vi Arvidsjaur och Hotell Laponia. Vi befinner oss mitt i denmäktiga lappländska fjällvärlden. Arvidsjaur var ursprungligen en sameby som på 1600-talet utvecklades till ett samhälle. Redan under eftermiddagen får vi tillfälle att bekanta oss med samekulturen genom en utflykt till Båtsuoj samecenter. En fängslande inblick i en för de flesta okänd värld!

Båtsuoj samecenter
Vi besöker Båtsuoj samecenter som skildrar samernas livsstil i autentisk miljö. Vi provar på samiska läckerheter som torkat renkött, dricker kaffe vid kåtans sprakande eld och strövar med renarna. En upplevelse för alla sinnen i storslagen lappländsk natur! Mot avgift (inkl. middag), bokas tillsammans med resan senast två veckor före avresa.

Dag 5: Arvidsjaur - Inlandsbanan - Östersund
Under förmiddagen får vi möjlighet att utforska nejderna kring Arvidsjaur ytterligare innan vi kan se fram emot en minnesvärd färd med Inlandsbanan. Järnvägslinjen stod färdig 1937 och sträcker sig 130 mil, från Kristinehamn i söder till Gällivare i norr. Resan med rälsbuss ger både avkoppling och upplevelser. Ombord finns värdar som beskriver de sevärdheter som passeras. Bekvämt tillbakalutade njuter vi avorörd vildmark på en färd som vi sent ska glömma! Efter några timmars resa når vi Vilhelmina där vår buss väntar för att ta oss vidare till Östersund, vackert belägen vid Storsjön. Här checkar vi in på Hotell Östersund där vi senare på kvällen äter middag tillsammans.

Arvidsjaurs hembygdsmuseum
I Arvidsjaurs gamla prästgård finns i dag ett gemytligt hembygdsmuseum. Här får vi en inblick i Arvidsjaurs historia och möjlighet att inhandla lokala hantverksprodukter.

Dag 6: Östersund - Frösön - Falun
Vårt norrländska äventyr går mot sitt slut och i dag har det blivit dags att lämna länshuvudstaden Östersund men först tar vi oss en tur genom staden och bort till Frösön, Jämtlands gamla huvudort. Vackert belägen på ön ligger Frösö kyrka, med anor från 1100-talet, en av vårt lands populäraste vigselkyrkor. Vår guide tar oss med på en liten rundtur där vi givetvis också spanar efter Storsjöns berömda sjöodjur! Vi rullar sedan söderut genom den jämtländska vildmarken och tar sikte på Dalarna och Falun. Efter lunch installerar vi oss på First Hotel Grand och börjar omgående bekanta oss med omgivningarna. Första kvällen äter vi middag tillsammans på hotellet. 

Falun & Carl Larssons Sundborn
Falun utvecklades samtidigt med Falu koppargruva som på 1600-talet var världens största i sitt slag. Staden har bevarat sin småstadskänsla med gågator och småbutiker. Vi får veta mer om Falun och tar oss därefter till natursköna Sundborn. Här får vi en guidad rundvisning i familjen Larssons orörda hem, kallat Lilla Hyttnäs. I den här miljön tillverkade den folkkäre konstnären många av de älskade akvarellerna med familjen som modeller. Det är nästan så att man hör familjens åtta barn leka och stoja och känner doften av färg! Sundborn mot avgift, bokas tillsammans med resan senast två veckor före avresa.

Dag 7: Falun

Siljan runt med Nusnäs
I dag njuter vi av den förföriskt vackra Siljansbygden! Under dagen gör vi flera stopp för att beundra allt som gör Siljan så omtalad. Ute på Sollerön kanske vi får höra den lokala dialekten, soldmål. Mora förknippas såklart med vassa knivar, Vasaloppet och Anders Zorns målningar. Vid ett besök hos Nils Olssons hemslöjd i Nusnäs får vi veta mer om tillverkningen av dalahästar, som gjort området känt över hela världen. Omväxlande och härliga upplevelser väntar oss!

Dag 8: Falun - Uppsala - Stockholm
Efter frukost sitter vi upp i bussen och tar sikte på lärdomsstaden Uppsala. Nordens äldsta universitet, det storslagna biblioteket Carolina Rediviva och den praktfulla domkyrkan tillhör de mest framträdande sevärdheterna och bildar tillsammans med stadens slott den klassiska Uppsalasilhuetten. Fyrisån ringlar sig genom hela härligheten medan vi lyssnar på vår guides intressanta berättelser och njuter av vackra byggnader. Under eftermiddagen fortsätter vi genom Uppland i riktning mot Stockholm och når så småningom Scandic Hotel Alvik. Staden vid vattnet tar emot oss med öppna armar och allt det vackra är vårt att upptäcka!

Stadsrundtur i Stockholm
Vi gör en rundtur i vår egen huvudstad, byggd på 14 öar och sammanlänkad av 57 broar. Grönska, vatten och storslagna byggnader präglar Stockholm och gör den till en av världens vackraste städer. Vi beundrar bland annat kungliga slottet, Gamla stan, Stadshuset och mycket annat.

Dag 9: Stockholm - Malmö
Vi lämnar Alvik och Stockholm efter att ha ätit frukost och åker sedan söderut mot Malmö med många fina minnen i bagaget. Vid 20-tiden beräknas vi anlända till Öresundsterminalen. Tack för den här gången och välkommen åter.

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00
Boka resan online »

Höjdpunkter

 • Höga kusten
 • Lappland
 • Samisk kultur
 • Inlandsbanan
 • Dalarna
 • Carl Larssons Sundborn
 • Uppsala
 • Stockholm
 • Storslagna naturupplevelser

Påstigningsplatser

E4
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 342 30
Plats: Alvesta Ica Supermarket, Allbogatan 11
Tid: 04:40
Postnr.: 343 30
Plats: Älmhult Kommunhuset, Stortorget 1
Tid: 05:20
Postnr.: 283 91
Plats: Osby Circle K, (väg 23) Marklunda 2330
Tid: 05:35
Postnr.: 281 44
Plats: Hässleholm Stoby McDonalds, (väg 21) Mackgatan 4,
Tid: 06:00
Postnr.: 341 32
Plats: Ljungby Ingo, Ljungbystopp E4:an, Ringvägen
Tid: 10:40
Postnr.: 553 03
Plats: Jönköping M2 center, Ryhovsgatan 5
Tid: 12:05
E6
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 382 37
Plats: Nybro Nybro, Preem Norra vägen, Fågelvägen 2
Tid: 03:20
Postnr.: 361 31
Plats: Emmaboda Runes Bensin, Stenvägen 1
Tid: 03:40
Postnr.: 412 52
Plats: Göteborg Liseberg Station, Fabriksgatan
Tid: 04:00
Postnr.: 352 30
Plats: Växjö Resecentrum Hpl D, Norra Järnvägsgatan
Tid: 04:20
Postnr.: 434 42
Plats: Kungsbacka Circle K, Onsalamotet, Kollavarvsvägen
Tid: 04:20
Postnr.: 432 77
Plats: Varberg Tvååker Björkäng Vägkrog, Spannarp 30
Tid: 04:55
Postnr.: 311 50
Plats: Falkenberg McDonalds, Vinbergsmotet E6:an, Mellangårdsvägen 4
Tid: 05:15
Postnr.: 302 44
Plats: Halmstad Halmstad Arena, Huvudentrén, Växjövägen 11
Tid: 05:35
Postnr.: 312 61
Plats: Laholm Mellbystrand McDonalds, Mellbystrand E6:an, Söderleden 5
Tid: 05:50
Postnr.: 273 34
Plats: Tomelilla Tomelilla, Ica Kvantum, Banmästargatan 2
Tid: 06:10
Postnr.: 262 71
Plats: Ängelholm McDonalds, E6:an, Trafikplats 35, Klippanvägen 14
Tid: 06:15
Postnr.: 271 42
Plats: Ystad Stationen, Österleden
Tid: 06:35
Postnr.: 261 44
Plats: Landskrona Järnvägsstationen, Östervångsplan 13
Tid: 06:55
Postnr.: 232 61
Plats: Malmö Öresundsterminalen, Terminalgatan 10, Arlöv
Tid: 08:10
Postnr.: 252 21
Plats: Helsingborg Hamntorget
Tid: 08:50
Postnr.: 41103
Plats: Göteborg Nils Ericsonterminalen, VY Bus4you tur och retur, inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 12:15
Postnr.: 41103
Plats: Göteborg Nils Ericsonterminalen, VY Bus4you tur och retur, inkl. del i dubbelrum i Malmö
Tid: 12:15
Postnr.: 59931
Plats: Ödeshög Dinners Ödeshög, Liljekonvaljvägen 1
Tid: 13:35
Postnr.: 59535
Plats: Mjölby McDonalds E4, Sparregatan 2
Tid: 14:10
Postnr.: 58643
Plats: Linköping Cirkle K Tornby, Nygårdsinfarten 5
Tid: 14:30
Postnr.: 60222
Plats: Norrköping Max, Norra promenaden 90A
Tid: 15:10
Postnr.: 61138
Plats: Nyköping McDonalds E4:an Syd, Bergshammarsvägen 2
Tid: 15:50
Postnr.: 61199
Plats: Sillekrog/Tystberga OKQ8 E4:an, Sillekorg 4
Tid: 16:10
E22
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 393 56
Plats: Kalmar Kalmar Rasta, Ölandsleden 7
Tid: 03:00
Postnr.: 371 50
Plats: Karlskrona Angöringen, Möbelaffären
Tid: 04:30
Postnr.: 372 37
Plats: Ronneby Järnvägsstationen, Järnvägsgatan 4-6
Tid: 05:00
Postnr.: 374 39
Plats: Karlshamn Best Western (Circle K), Strömmavägen
Tid: 05:25
Postnr.: 295 39
Plats: Bromölla Preem, Gamla E22:an, Tians väg 2
Tid: 06:00
Postnr.: 291 54
Plats: Kristianstad Circle K (Karlssons Taverna), Ringvägen
Tid: 06:20
Postnr.: 242 35
Plats: Hörby Coop, Slagtoftavägen 24
Tid: 06:55
Postnr.: 246 42
Plats: Löddeköpinge Dahls Hotell, Center Syd, Marknadsvägen 1
Tid: 07:10
Postnr.: 211 22
Plats: Malmö Scandic Stortorget, Stortorget 15
Tid: 07:20
Postnr.: 222 25
Plats: Lund Ingo, Södra Vägen 1
Tid: 07:25
Postnr.: 0191
Plats: Oslo Oslo Bussterminal, VY Bus4you tur och retur, inkl. del i dubbelrum i Malmö
Tid: 08:45
Postnr.: 0185
Plats: Oslo Oslo Bussterminal, VY Bus4You tur och retur inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 08:45
Postnr.: 21227
Plats: Malmö Kör med egen bil, Malmö övernattning tur och retur, del i dubbelrum, Hotel Scandic Segevång
Tid: 15:00
Postnr.: 21227
Plats: Malmö Kör med egen bil, Malmö övernattning tur och retur, enkelrum, Hotel Scandic Segevång
Tid: 15:00
Postnr.: 21137
Plats: Malmö Malmö övernattning tur och retur, enkelrum.
Tid: 15:00
Postnr.: 21137
Plats: Malmö Malmö övernattning tur och retur, del i dubbelrum.
Tid: 15:00

Hemkomsttider

E4
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 553 03
Plats: Jönköping M2 center, Ryhovsgatan 5
Tid: 15:10
Postnr.: 341 32
Plats: Ljungby Ingo, Ljungbystopp E4:an, Ringvägen
Tid: 16:45
Postnr.: 283 91
Plats: Osby Circle K, (väg 23) Marklunda 2330
Tid: 21:45
Postnr.: 281 44
Plats: Hässleholm Stoby McDonalds, (väg 21) Mackgatan 4,
Tid: 21:55
Postnr.: 343 30
Plats: Älmhult Kommunhuset, Stortorget 1
Tid: 22:00
Postnr.: 342 30
Plats: Alvesta Ica Supermarket, Allbogatan 11
Tid: 23:05
E22
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 393 56
Plats: Kalmar Kalmar Rasta, Ölandsleden 7
Tid: 00:35
Postnr.: 21227
Plats: Malmö Kör med egen bil, Malmö övernattning tur och retur, del i dubbelrum, Hotel Scandic Segevång
Tid: 10:00
Postnr.: 21227
Plats: Malmö Kör med egen bil, Malmö övernattning tur och retur, enkelrum, Hotel Scandic Segevång
Tid: 10:00
Postnr.: 21137
Plats: Malmö Malmö övernattning tur och retur, enkelrum.
Tid: 10:00
Postnr.: 21137
Plats: Malmö Malmö övernattning tur och retur, del i dubbelrum.
Tid: 10:00
Postnr.: 16751
Plats: Stockholm, Alvik Scandic Alvik, Gustavslundsvägen 153, Bromma
Tid: 10:15
Postnr.: 0191
Plats: Oslo Oslo Bussterminal, VY Bus4you tur och retur, inkl. del i dubbelrum i Malmö
Tid: 16:20
Postnr.: 0185
Plats: Oslo Oslo Bussterminal, VY Bus4You tur och retur inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 16:20
Postnr.: 211 22
Plats: Malmö Scandic Stortorget, Stortorget 15
Tid: 20:00
Postnr.: 222 25
Plats: Lund Ingo, Södra Vägen 1
Tid: 20:40
Postnr.: 242 35
Plats: Hörby Coop, Slagtoftavägen 24
Tid: 20:55
Postnr.: 246 42
Plats: Löddeköpinge Dahls Hotell, Center Syd, Marknadsvägen 1
Tid: 21:00
Postnr.: 291 54
Plats: Kristianstad Circle K (Karlssons Taverna), Ringvägen
Tid: 21:10
Postnr.: 295 39
Plats: Bromölla Preem, Gamla E22:an, Tians väg 2
Tid: 21:25
Postnr.: 374 39
Plats: Karlshamn Best Western (Circle K), Strömmavägen
Tid: 22:10
Postnr.: 372 37
Plats: Ronneby Järnvägsstationen, Järnvägsgatan 4-6
Tid: 22:35
Postnr.: 371 50
Plats: Karlskrona Angöringen, Möbelaffären
Tid: 23:05
E6
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 412 52
Plats: Göteborg Liseberg Station, Fabriksgatan
Tid: 00:05
Postnr.: 382 37
Plats: Nybro Nybro, Preem Norra vägen, Fågelvägen 2
Tid: 00:15
Postnr.: 61199
Plats: Sillekrog/Tystberga OKQ8 E4:an, Sillekorg 4
Tid: 11:00
Postnr.: 61138
Plats: Nyköping McDonalds E4:an Syd, Bergshammarsvägen 2
Tid: 11:20
Postnr.: 60222
Plats: Norrköping Max, Norra promenaden 90A
Tid: 12:00
Postnr.: 41103
Plats: Göteborg Nils Ericsonterminalen, VY Bus4you tur och retur, inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 12:40
Postnr.: 41103
Plats: Göteborg Nils Ericsonterminalen, VY Bus4you tur och retur, inkl. del i dubbelrum i Malmö
Tid: 12:40
Postnr.: 58643
Plats: Linköping Cirkle K Tornby, Nygårdsinfarten 5
Tid: 12:45
Postnr.: 59535
Plats: Mjölby McDonalds E4, Sparregatan 2
Tid: 13:00
Postnr.: 59931
Plats: Ödeshög Dinners Ödeshög, Liljekonvaljvägen 1
Tid: 13:40
Postnr.: 252 21
Plats: Helsingborg Hamntorget
Tid: 18:25
Postnr.: 232 61
Plats: Malmö Öresundsterminalen, Terminalgatan 10, Arlöv
Tid: 20:30
Postnr.: 271 42
Plats: Ystad Stationen, Österleden
Tid: 21:30
Postnr.: 262 71
Plats: Ängelholm McDonalds, E6:an, Trafikplats 35, Klippanvägen 14
Tid: 21:50
Postnr.: 273 34
Plats: Tomelilla Tomelilla, Ica Kvantum, Banmästargatan 2
Tid: 22:00
Postnr.: 312 61
Plats: Laholm Mellbystrand McDonalds, Mellbystrand E6:an, Söderleden 5
Tid: 22:10
Postnr.: 302 44
Plats: Halmstad Halmstad Arena, Huvudentrén, Växjövägen 11
Tid: 22:25
Postnr.: 272 32
Plats: Simrishamn Simrishamn, Järnvägsstationen
Tid: 22:30
Postnr.: 311 50
Plats: Falkenberg McDonalds, Vinbergsmotet E6:an, Mellangårdsvägen 4
Tid: 22:50
Postnr.: 352 30
Plats: Växjö Resecentrum Hpl D, Norra Järnvägsgatan
Tid: 23:00
Postnr.: 432 77
Plats: Varberg Tvååker Björkäng Vägkrog, Spannarp 30
Tid: 23:05
Postnr.: 434 42
Plats: Kungsbacka Circle K, Onsalamotet, Kollavarvsvägen
Tid: 23:45
Postnr.: 361 31
Plats: Emmaboda Runes Bensin, Stenvägen 1
Tid: 23:55
03.08.2024 - 04.08.2024
Scandic Victoria Tower, Kista
Visa mer Visa mindre
Hotell: Scandic Victoria Tower, Kista
Hotellets webbplats: Link
04.08.2024 - 06.08.2024
First Hotel Statt, Örnsköldsvik
Visa mer Visa mindre
Hotell: First Hotel Statt, Örnsköldsvik
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Traditionellt och äldre hotell med stilfullt inredd restaurang beläget i en tjusig byggnad vilken ursprungligen uppfördes omkring förra sekelskiftet. Individuellt inredda och något till åren komna rum i 80-tals stil av varierande storlek och standard. Hotellet har bästa läge i Örnsköldsvik, ett stenkast från den fina småbåtshamnen.

Hotellet: Restaurang, lobby samt minigym och bastu.
Våningar: 4
Hiss: Ja
Läge: Centralt beläget vid gamla busstationen och nära vattnet. Genomfartstrafik.
Antal rum: 115
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi och hårfön. Vissa rum har snedtak.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS
Adress: Lasarettsgatan 2, SE-94121 ÖRNSKÖLDSVIK
Telefon: 0660-26 55 90

06.08.2024 - 07.08.2024
Hotell Laponia, Arvidsjaur
Visa mer Visa mindre
Hotell: Hotell Laponia, Arvidsjaur
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Trevligt hotell bestående av flera delar som andas vildmarkskänsla men samtidigt ger sina gäster komfort och stil. Hotellet byggdes redan 1957 men har vid ett flertal tillfällen blivit omsorgsfullt renoverat och byggts ut med fler faciliteter. Hotellet har invändigt en ombonad känsla med fjällinspirerad bistro och mysig lounge. Sommartid har även den konformade restaurangen, på andra sidan gatan, med terrass och fantastisk utsikt över sjön öppet. Hotellet är centralt belägen vid huvudgatan i den lappländska tätorten Arvidsjaur. Här finns rum i flera olika kategorier med varierande standard och storlek som vardera har sin stil allt från mindre och enkla till stora och rustika.

Hotellet: Restaurang, frukostmatsal, bistropub, lobbylounge, receptionskiosk, bibliotek och en relaxavdelning med inomhuspool, bastu och minigym. Värdebox finns att låna i receptionen. Till hotellet hör även Sameland vid Olletjärn med uthyrning av olika trästugor sommartid och igloohotell vintertid.
Våningar: 4
Hiss: Ja
Läge: Centralt beläget invid Nyborgstjärnen i Arvidsjaur men ändå nära till den förtrollande Lappländska naturen. Ca 15 minuters promenad till den historiska kyrkplatsen Lappstaden. Busshållsplats direkt utanför. 
Antal rum: 200
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön och kaffe-/tekokare.
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSSS
Adress: Storgatan 45, SE-93333 ARVIDSJAUR
Telefon: 0960-555 00

07.08.2024 - 08.08.2024
Hotell Östersund, Östersund
Visa mer Visa mindre
Hotell: Hotell Östersund, Östersund
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Trevligt och privatägt hotell med en trivsam och ombonad miljö där de allmänna utrymmena nyligen renoverats i en mustig färgskala med sammetssoffor, stormönstrade tapeter och bambulampor. Hotellets uppskattade restaurang är ett samarbete med den amerikanska restaurangkedjan O'Learys och vissa fredagar är det AfterWork i lobbyn med musik och goda cocktails. På översta våningen hittar man Cloud spa där du kan koppla av i en jacuzzi med utsikt över Frösön, koppla av i en loungefåtölj med en hälsodrink eller ta ett dopp i den 14 meter långa takpoolen. Absolut bästa läge i hjärtat av Jämtlands residensstad Östersund. Individuellt och bekvämt inredda mindre till medelstora rum av varierande standard, varav vissa blivit renoverade.

Hotellet: Restaurang med bar och lobbylounge. Spa-avdelning (mot avgift) med grund takpool, jacuzzi, bastu, ångbastu, lounge, terrass, badtunna och möjlighet till spabehandlingar. (Barn är endast tillåtna i spat under förmiddagarna.)
Våningar: 6
Hiss: Ja
Läge: Mycket centralt beläget, bredvid inköpsgallerian Mittpunkten och busstorget, i Östersund med promenadavstånd till shopping och sevärdheter. Genomfartstrafik.
Antal rum: 126
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, telefon och Wi-Fi. Så kallade grand-lit bäddar, dvs en smal dubbelsäng med gemensamma sängkläder, är vanligt förekommande. Extrabäddar i flerbäddsrummen i form av våningssäng.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS+
Adress: Kyrkgatan 70, SE-831 34 ÖSTERSUND
Telefon: 063-57 57 00

08.08.2024 - 10.08.2024
First Hotel Grand, Falun
Visa mer Visa mindre
Hotell: First Hotel Grand, Falun
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Trevligt hotell som delvis genomgick en renovering 2015 då det fick en design som till viss del inspirerats av Faluns kulturarv. Beläget i centrala Falun med promenadavstånd till den världsarvslistade koppargruvan och Dalarnas Museum. Individuellt och bekvämt inredda små till medelstora rum av varierande standard som har bekväma kvalitetssängar från Jensen.

Hotellet: Frukostmatsal, lobby och minigym.
Våningar: 6
Hiss: Ja
Läge: Centralt beläget i hjärtat av Falun nära shopping och restauranger. Ca 500 meter från Dalarnas Museum och ca 20 minuters promenad till Falu Gruva. Stadsmiljö och viss genomfartstrafik.
Antal rum: 191
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi (delvis mot avgift) och hårfön. Rummen är rökfria. Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, förekommer.
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSS+
Adress: Trotzgatan 9-11, 791 71 FALUN
Telefon: 023-79 48 80

10.08.2024 - 11.08.2024
Scandic Hotel Alvik, Bromma
Visa mer Visa mindre
Hotell: Scandic Hotel Alvik, Bromma
Hotellets webbplats: Link
Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 03.08.2024
Ankomst: 11.08.2024
Dagar: 9 dagar
Avresa från: E22, E4, E6
Pris från: 9.495:-

Priset inkluderar

Resa i komfortbuss med Scandoramaguide, 8 övernattningar i dubbelrum, 8 frukostar, 4 middagar, Inlandsbanan Arvidsjaur-Vilhelmina, utflykter enligt dagsprogram (exkl. angivna avgifter & entréer), lokalguide på Arvidsjaurs hembygdsmuseum

Bra att veta
Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö. Har du bokat anslutning observera att resan startar och slutar i Malmö. Det är även där du övernattar om du bokar anslutning med övernattning. Fri direktanslutning från 37 orter.

Avresa 29/6 kan alternativt hotell i Östersund med omnejd förekomma dag 5-6.

Påstigning/Avstigning 

Bussen utgår från Malmö. Du kan även stiga på/av vid ett antal platser längs E4:an. Se hållplatser nedan.

Helsingborg, Hamntorget kl. 08.50
Ljungby, Ljungbystopp INGO kl. 10.40
Jönköping, M2 Center (f.d. Eurostop) kl. 12.05
Ödeshög, Östgötaporten Dinners kl. 13.35
Mjölby, McDonald's E4:an kl. 14.10
Linköping, Circle K Tornby Nygårdsrondellen kl. 14.30
Norrköping, Max Norra Promenaden kl. 15.10
Nyköping, McDonald's E4:an Syd kl. 15.50
Sillekrog, OKQ8 E4:an kl. 16.10
Stockholm, Kista/Scandic Victoria Tower, Kista kl. 17.45

Se biljett för exakta tider.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Svenska kronor (SEK)


Tillval:
Resa och utflykter enligt dagsprogram (exkl. avgifter & entréer): Ingår
Höga kusten & Ulvön: 700:-
Båtsuoj samecenter: 370:-
Sundborn: 250:-

 

Rumstyper:

Enkelrum. Måltider enligt program 12.190:-
Dubbelrum. Måltider enligt program 9.495:-
Dubbelrum med extrabädd. Måltider enligt program 9.495:-


Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 03.08.2024
Ankomst: 11.08.2024
Dagar: 9 dagar
Avresa från: E22, E4, E6
Pris från: 9.495:-

Bilder - Stora Sverigeresan

Fler bilder
Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 03.08.2024
Ankomst: 11.08.2024
Dagar: 9 dagar
Avresa från: E22, E4, E6
Pris från: 9.495:-

Visa mindre
 Ledig
 På förfrågan
augean

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få nyheter och tips från vår resevärld.