Skip to main content

Sorrentohalvön med Capri & Rom ✈

FLYGRESA - Italien - Rundresa flyg & buss - 8 dagar

Sorrentohalvön med Capri & Rom

Vi flyger till Rom för en vidunderlig och kontrastrik rundresa i tre delar. Sorrentohalvöns kustremsa är vackert belägen längs en bergsplatå med branta stup ner mot Neapelbukten och hisnande vyer i ett underbart medelhavsklimat. Den bedårande Amalfikusten är av många ansedd som Europas vackraste kuststräcka. Öppna dina sinnen på vid gavel för citrusdoftande kullar, dramatiska klippor, azurblått hav och slingrande gränder. Inte konstigt att Sorrentohalvön sedan länge varit så välbesökt av författare, kungligheter och andra celebriteter. Till Capri, denna pärla i Medelhavet, ­reste antikens romerska härskare och många har följt i deras fotspår. Här är det lätt att bli förförd av de karga klipporna, vikarna, apelsinträden, det solglittrande havet och blommorna som prunkar i regnbågens alla färger. Livsnjutaren får verkligen sitt lystmäte här! Den eviga staden Rom välkomnar oss avslutningsvis med ett pärlband av intressanta klassiker. Ett eldorado av historiska platser på de sju kullarna väntar på att upptäckas. Detta varvas på bästa sätt med världens godaste glass och shopping i världsklass.
 

8 gäster ger medelbetyg 4,8 av 5

★ ★ ★ ★ ★

Guiden rekommenderar: Martin om Sorrentohalvön med Capri och Rom - Klicka här »
 

  Se alla bilder från resan på vår instagram - Klicka här »

Höjdpunkter!
  • Sorrentohalvön
  • Vackra Amalfikusten
  • Sagoön Capri 
  • Båttur till Faraglioniklipporna
  • Rom

2023 - Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Flyg till Rom
Vi landar i den eviga staden och tar oss till Hotel Pinewood där det på kvällen dukas upp för middag.

Dag 2: Rom - Meta di Sorrento
Efter den romerska frukosten sätter vi oss tillrätta i den bekväma bussen och åker söderut till Kampanien. Vi passerar Neapel och gör ett nedslag i spännande Pompeji som grävdes fram ur Vesuvius aska efter vulkanutbrottet för över 2 000 år sedan. Under seneftermiddagen kommer vi fram till Meta, alldeles utanför Sorrento. Här tar vi in på Hotel Panorama Palace för två nätter och äter middag tillsammans båda kvällarna.

Pompeji
Vi besöker det världsberömda Pompeji som begravdes under vulkanen Vesuvius aska år 79 e.Kr. Vi har möjlighet att i närbild få se och höra lokalguiden berätta hur det romerska livet gestaltade sig under antiken. Vi kommer att få se hur man bodde, vad man åt, hur man badade och vad man gjorde för 2 000 år sedan.
Pris inkl inträde och lokalguide 445:-

Dag 3: Sorrentohalvön

Längs Amalfikusten
I dag ska vi med båt utforska Europas kanske vackraste kuststräcka. Amalfikusten har många karaktärsdrag. Den kan beskrivas genom sin dramatiska natur, genom mötet mellan berg och hav, sina människor, sitt sköna klimat eller de charmiga små samhällena med medeltida anor. Vi besöker vykortsvackra Amalfi med sina rosa, vita och gula stenhus samt vackra Positano.
Pris 595:-

Dag 4: Meta di Sorrento - Capri
I Sorrentos hamn går vi ombord på morgonfärjan som tar oss till Marina Grande på den förföriska klippön Capri. Väl i land på ön möts vi av minibussar som så småningom tar oss till Hotel San Michele eller alternativt hotell i Anacapri där vår värdfamilj väntar. På kvällarna äter vi middag tillsammans på vårt hotell.

Båttur till Faraglioniklipporna
På denna vackra utflykt upplever vi Capri från vattnet på en båttur till de berömda kalkstensklipporna Faraglioni. En oförglömlig upplevelse!
Pris 425:-

Dag 5: Capri

Upptäck Capri & Villa San Michele
Capris fantastiska natur bjuder på betagande vyer. En spännande upptäcktsfärd som tar andan ur de flesta. Vi besöker till exempel Axel Munthes hus Villa San Michele och Capris centrum där vi går en guidad promenad.
Pris 495:-

Dag 6: Capri - Rom
När morgonmåltiden är avslutad korsar vi Neapelbukten och går i land i Kampaniens huvudort Neapel, Italiens tredje största stad. Härifrån beger vi oss norröver till den eviga staden Rom. Under eftermiddagen anländer vi till den italienska huvudstaden och checkar in på Hotel Archimede. 

Vatikanstaten & Peterskyrkan
I kväll besöker vi Vatikanstaten, världens minsta stat som ståtar med världens största kyrkobyggnad; Peterskyrkan. En pampig och påkostad helgedom med en imponerande historia. Vi får möjlighet att på egen hand utforska kyrkobyggnaden innan vi går till bords på en trevlig restaurang i närheten. Efter god mat och vin återvänder vi till Petersplatsen och imponeras när mörkret sänker sig över Peterskyrkan och Rom.
Pris inkl middag med dryck 525:-

Dag 7: Rom

Stadsrundtur i Rom
Vi gör en innehållsrik och omfattande stadsrundtur och ser klassiska sevärdheter som Piazza Navona, Pantheon och Spanska trappan. Vi passerar även änglaborgen Castel Sant Angelo. Vår kunniga guide bjuder på flera intressanta berättelser under turen. Kasta ett litet mynt i Fontana di Trevi där Anita Ekberg placerade den svenska synden på världskartan och du är säker på att komma tillbaka till Rom! La dolce vita! Utflykten genomförs mestadels till fots.
Pris 425:-

Roma bella notte
I afton beger vi oss ut på en avslutande tur i kvällsupplysta Rom och får ännu en inblick i Roms tvåtusenåriga historia. Vi ser några av stadens berömda sevärdheter innan vi sedan tar oss till den legendariska stadsdelen Trastevere för att besöka en trevlig restaurang i genuin miljö. Här njuter vi av det italienska köket medan musikens sköna toner sätter guldkant på kvällen. En utmärkt sista kväll i Italien!
Pris inkl middag med dryck 585:-

Dag 8: Flyg från Rom
Med sinnena fulla av intryck från både Sorrentohalvön, Capri och den eviga världsstaden Rom är det dags att säga Arrivederci Roma och ta flyget hem igen. Kastade du ett mynt i Fontana di Trevi kommer du säkert tillbaka.

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

8 personer ger den här resan medelbetyget 4,8 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

-

av

★ ★ ★ ★

Reseledare toppen. Utflykterna mycket bra. Trevliga medresenärer. Hotellet i Sorrento kunde varit bättre. Maten undermålig.

av

★ ★ ★ ★ ★

Perfect resor, allt var toppen!

av

★ ★ ★ ★ ★

detta var en under resa med en fantastisk guide

av

★ ★ ★ ★ ★

Upplevelserik och prisvärd resa med kunnig guide! Resan rekommenderas varmt!

av

★ ★ ★ ★ ★

En fantastisk resa, ja den var så innehållsrik, mycket bra upplagd och genomfördes av en suverän guide. Vi är helnöjda. Christer o Ann

av

★ ★ ★ ★ ★

Med en otroligt bra guide kunde vi bara luta oss trygga tillbaka och njuta/lära oss massor på de olika destinationerna vi passerade. Det fanns inget som var oklart/svårt, bara ren njutning! Tack!

av

★ ★ ★ ★

Resmålet med utflykter var mycket bra, bra mix besök på buffelfarm, Capri och Almafikusten. Hotellen höll en mindre bra standard också med italienskt mått. Detta drar ner betyget.

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
30/4ArlandaHotel San Michele, AnacapriMer än 813 595:-Boka
30/4KastrupHotel San Michele, Anacapri713 995:-Boka
21/5ArlandaHotel San Michele, Anacapri613 295:-Boka
21/5KastrupHotel San Michele, Anacapri713 995:-Boka
21/5GardermoenHotel San Michele, Anacapri814 395:-Boka
28/5ArlandaHotel San Michele, AnacapriInga tillgängliga platser13 295:-Inga tillgängliga platser
28/5KastrupHotel San Michele, AnacapriInga tillgängliga platser13 795:-Inga tillgängliga platser
28/5LandvetterHotel San Michele, AnacapriInga tillgängliga platser14 495:-Inga tillgängliga platser
23/7ArlandaHotel San Michele, AnacapriMer än 814 895:-Boka
23/7KastrupHotel San Michele, AnacapriMer än 814 595:-Boka
23/7LandvetterHotel San Michele, AnacapriMer än 812 995:-Boka
27/8ArlandaHotel San Michele, AnacapriMer än 814 195:-Boka
27/8KastrupHotel San Michele, AnacapriMer än 813 995:-Boka
24/9ArlandaHotel San Michele, AnacapriMer än 813 695:-Boka
24/9KastrupHotel San Michele, AnacapriMer än 814 795:-Boka
24/9GardermoenHotel San Michele, AnacapriMer än 815 195:-Boka
8/10ArlandaHotel San Michele, AnacapriMer än 812 995:-Boka
8/10KastrupHotel San Michele, AnacapriMer än 814 395:-Boka
8/10LandvetterHotel San Michele, Anacapri615 195:-Boka

Information

I priset ingår
Flygresa till Rom t/r, flygskatter och flygplatsavgifter, busstransfer flygplatsen - hotellet t/r, bussrundresa med Scandoramaguide, 7 övernattningar i dubbelrum, 7 frukostar, 5 middagar 

Tillval
Enkelrumstillägg 1 995:-

Utflyktspaket 3 145:- (ordinarie pris 3 495:-)
Pompeji 445:-
Längs Amalfikusten 595:-
Båttur till Faraglioniklipporna 425:- 
Upptäck Capri & Villa San Michele 495:-
Vatikanstaten & Peterskyrkan 525:- 
Stadsrundtur i Rom 425:- 
Roma bella notte 585:- 
Boka utflyktspaketet (alla utflykter) före avresa och du sparar 10%. Du kan även köpa enskilda utflykter före avresa. När resan påbörjats kan vi inte garantera platstillgång på utflykterna.
Utflykterna kan genomföras i annan ordning.

Bra att veta
Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen.

Om flyget landar sent ankomstkvällen serveras ingen middag på hotellet.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 4 - 6

Hotel San Michele, Anacapri
Hotel San Michele, Anacapri
Ett mycket välskött hotell inhyst i en fin patriciervilla från sekelskiftet, omgivet av en prunkande trädgård och vars läge bjuder på hänförande vyer över vattnet. Hotellet: Familjärt och trevligt hot...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Hotel Pinewood, Rom
Hotel Pinewood, Rom
Lugnt beläget fyrstjärnigt hotell med bra förbindelser till centrum. Hotellet: Välskött hotell som byggdes 1970 och totalrenoverades senast 2009. Här finns frukostmatsal i källaren som serverar förstä...

Övernattning Dag 2 - 4

Hotel Panorama Palace, Meta di Sorrento
Hotel Panorama Palace, Meta di Sorrento
Mycket charmigt hotell med trevlig personal, högt beläget i Meta utanför Sorrento med en fantastisk utsikt över Neapelbukten. Hotellet: Byggt 1980, renoverat senast 2001. Restaurang, bar, terrass och...

Övernattning Dag 6 - 8

Hotel Archimede, Rom
Hotel Archimede, Rom
Trevligt hotell med mycket centralt läge. En perfekt utgångspunkt för att utforska Rom. Hotellet: På hotellet finns frukostmatsal och en elegant lobby. Våningar: 5 Hiss: Ja, dock ej till alla våningar...
Sista minuten
1/2Jokkmokks marknad med LAND från Arlandafrån 10 995:-
1/2Jokkmokks marknad med LAND från Kastrupfrån 10 995:-
3/2Jokkmokks Marknad från Arlandafrån 9 295:-
18/2Andalusien 22 dgr reseledare från Kastrup
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö