Telefon 040-600 00 00   Måndag till fredag kl. 9-16
Beskrivning
Visa karta
Visa väder

Transsylvanien med Bukarest 

I en av Rumäniens mest fascinerande delar låter vi oss imponeras av medeltida städer


      Höjdpunkter!

 • Slottet Corvin
 • Sibiu
 • Bukarest
 • Prahovadalen 
 • Brașov
 • Draculas slott Bran
 • Mäktiga naturscenerier
 • Budapest
   
BUSSRESA - Rumänien, Ungern - Rundresa - 13 dagar

Transsylvanien med Bukarest

I en av Rumäniens mest fascinerande delar låter vi oss imponeras av medeltida städer, mäktiga slott och orörd natur. Ända fram till slutet av första världskriget var Transsylvanien en del av Ungern, vilket på många sätt märks än i dag. Omgärdat av Europas näst största bergskedja Karpaterna bjuder Transsylvanien på miljöer som hämtade från en sagobok. Med boenden i forna kulturhuvudstaden Sibiu med sina färgstarka gavelhus, myllrande huvudstaden Bukarest belägen vid floden Dâmbovița och förföriska Brașov får vi uppleva Transsylvaniens kulturella hjärta. En perfekt blandning av idylliska byar, djupa skogar och resliga bergstoppar. Givetvis kommer vi även stifta bekantskap med greve Dracula. Transsylvanien är en undangömd pärla som väntar på oss. Dessutom hinner vi uppleva Ungern också!

 

Fri direktanslutning från 37 orter »


   

Nedan ser du en detaljerad väderprognos för de följande 6 dagarna.

Fredag
Lätt molnigt
Lätt molnigt
7 °C
-
0,0 mm.
2,9 m/s
sydväst
Lördag
Molnigt
Molnigt
12 °C
21 °C
0,1 mm.
4,6 m/s
väst
Söndag
Delvis molnigt
Delvis molnigt
7 °C
18 °C
0,0 mm.
2,0 m/s
sydväst
Måndag
Mycket regn
Mycket regn
9 °C
20 °C
6,2 mm.
3,7 m/s
nord
Tisdag
Molnigt
Molnigt
0 °C
7 °C
0,5 mm.
3,6 m/s
väst
Onsdag
Delvis molnigt
Delvis molnigt
6 °C
10 °C
0,0 mm.
5,6 m/s
sydväst

Avresedatum

10.09.2023 22.09.2023   13 dagar 14.195:- E22, E4, E6 Visa mer
Reseplan
Hotell
Prisinfo
Bilder

Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Malmö - Dresden
På morgonen avgår vår bekväma buss från Öresundsterminalen i Malmö. Vi åker över bron till Danmark och tar färjan från Gedser till Rostock. Efter guidning, lunch och fikarast väntar middag på Ibis Hotels Zentrum i Dresden. 

Dag 2: Dresden - Bratislava
Efter frukost sätter vi oss bekvämt tillrätta i bussen och åker vidare söderut och in i Tjeckien. Vi tar oss förbi Prag och Brno innan vi når Slovakiens vackra huvudstad Bratislava. Under eftermiddagen checkar vi in på Park Inn by Radisson Danube Hotel. 

Spännande Bratislava
Vi går på upptäcktsfärd genom Bratislava. Vi ser bland annat presidentpalatset och kvarteren runt borgen för att sedan fortsätta till fots genom stadens vackra och livliga centrum. Vi tittar på historiska byggnader, gator och torg medan guiden berättar om stadens omväxlande historia. Kvällen avslutas med middag på en trevlig restaurang.
Pris inkl middag med dryck 475:-

Dag 3: Bratislava - Szeged
Efter den slovakiska frukosten tar vi sikte mot gulaschens hemland Ungern. Under eftermiddagen anländer vi till solskensstaden Szeged vid floden Tisza, en stad som haft stor betydelse för den ungerska historien. Efter en god middag på Hotel Novotel kan vi följa med på en kvällspromenad i den intressanta universitetsstaden.

Kvällstur i Szeged
I solskensstaden Szeged bekantar vi oss med det vackra torget Dóm med Votivkyrkan, universitetet och rådhuset. Staden har haft stor betydelse för Ungerns historia och är också ett av landets matcentrum med paprikan och picksalamin som typiska kännetecken.
Pris 175:-

Dag 4: Szeged - Sibiu
Efter frukost fortsätter vi vår resa österut till Rumänien. Nytt land och nya äventyr i sägenomspunna Transsylvanien, ett gammalt historiskt furstendöme som bjuder på en spännande historia och häpnadsväckande miljöer. På vägen passar vi på att besöka slottet Corvin Hunedoara, ett av landets mest sevärda och imponerande slott som också är upptaget på listan med Rumäniens sju underverk. En imponerande syn med sina tinnar och torn, ett resultat av kreativa arkitekters restaurering efter bränder och försummelse. I den charmiga medeltidsstaden Sibiu bor vi två nätter på Hotel Continental Forum som serverar middag första kvällen.

Dag 5: Sibiu

Promenad i Unescoskyddade Sibiu
Sibiu var Europas kulturhuvudstad 2007 och är en av de största och mest välbevarade städerna i Transsylvanien. Den Unescoskyddade staden med de färgstarka gavelhusen har en mängd intressanta sevärdheter som t ex Brukenthalpalatset från 1700-talet med Rumäniens äldsta konstmuseum. Dessutom alla tornen; Rådhustornet, Porttornet, Snickartornet och Trapptornet och de magnifika katedralerna.
Pris 225:-

Rumänsk folklore & traditioner
I den vackra byn Sibiel möts vi av ryttare som bjuder oss att åka häst och vagn till festplatsen där vi bjuds på Palinka, en typisk fruktsnaps. Sedan blir det traditionella maträtter, vin och underhållning. En kväll vi inte vill missa!
Pris inkl middag med dryck 475:-

Dag 6: Sibiu - Bukarest
Efter frukost lämnar vi Sibiu bakom oss och färdas längs natursköna vägar mot Bukarest. Vi passerar genom det historiska landskapet Valakiet och under sen eftermiddag kommer vi fram till Bukarest. Vi checkar in på Novotel Hotel City Centre och nu är vi redo att upptäcka Rumäniens huvudstad! 

Välkomstmiddag i Bukarest
Vi beger oss till en uppskattad restaurang i Bukarest. Här får vi möjlighet att avnjuta en trevlig middag i goda vänners lag medan samtalen flödar. En perfekt inledning på vår vistelse i huvudstaden!
Pris inkl middag med dryck 445:-

Dag 7: Bukarest

Stadsrundtur i Bukarest med Parlamentspalatset
Rumäniens huvudstad Bukarest är en myllrande storstad som ibland kallas för Östeuropas ”Lilla Paris” tack vare sin förtjusande Belle-Epoque arkitektur. Den ligger vid floden Dâmbovița och kan stoltsera med världens näst största administrativa byggnad, nämligen Parlamentspalatset som vi besöker. På vår guidade stadsrundtur ser vi också de berömda torgen och Gamla stan.
Pris inkl inträde 325:-

Dag 8: Bukarest - Brasov
Efter frukost lämnar vi huvudstaden och beger oss till den berömda Prahovadalen. Svindlande naturupplevelser passerar revy med de storslagna och välbesökta Bucegibergen och Karpaterna. Vi besöker de forna rumänska härskarnas sommarpalats, Peles, ett av Rumäniens mest imponerande palats! Vi fortsätter sedan mot Brasov där vi checkar in på Ana Hotels Sport i skidorten Poiana Brasov, tjusigt omgiven av Karpaterna. Vi äter middag på hotellet båda kvällarna.

Historiska Brasov
En mycket intressant stadsrundtur i stilrena Brasov, vackert belägen vid Karpaternas fot. Brasov är ett stort kulturellt centrum i Transsylvanien och en av de vackraste städerna i Rumänien. Vi besöker bland annat den gotiska Svarta kyrkan och Scheikyrkan med den första rumänska skolan och givetvis Strada Sforii, Repvägen. En mycket spännande gata!
Pris 225:-

Dag 9: Brasov

Draculas slott Bran
På väg till Greve Draculas jaktslott njuter vi av underbara vyer kring Karpaterna. Det blir rundvandring med slottsguiden som berättar allt och lite till om det fabulösa slottet och den blodtörstande greven. Vi får också lite tid på egen hand. Glöm inte krucifix och vitlök!
Pris ca 365:-

Dag 10: Brasov - Debrecen
I dag fortsätter färden norröver genom Transsylvanien. Vi besöker Sighișoara, greve Draculas födelseort, som är en vackert bevarad medeltidsstad med pittoreska gränder och skuggiga torg. Här föddes och bodde Vlad Tepes Dracul, härskaren som legat till grund för myten och böckerna om Dracula. När vi åkt över gränsen till Ungern är det inte långt till Debrecen där vi checkar in på Centrum Hotel och äter middag.

Dag 11: Debrecen - Budapest
I dag åker vi vidare mot den pulserande huvudstaden Budapest och B&B Hotel City. Ungerns vackra huvudstad har mycket att erbjuda och det blir vi verkligen varse om på vår innehållsrika stadsrundtur då vi upptäcker sevärdheter och monument på båda sidor av Donau. Därefter är vi redo att på egen hand ta oss an staden! Kanske lockar ett besök på något av de anrika kaféerna?

Stadsrundtur i Budapest
Vi åker på en givande rundtur i Ungerns vackra huvudstad för att upptäcka vad som erbjuds av shopping, sevärdheter och monument på båda sidor av Donau. På västra sidan om Donau ligger ståtliga Buda med Fiskarbastionen och Mathiaskyrkan. Det mer storslagna Pest, med breda gator och vackra sekelskiftesbyggnader, ligger på floden Donaus östra strand. Här får vi bland annat se den vackra Operan, Parlamentet och Hjältarnas torg.
Pris 285:-

Dag 12: Budapest - Halle
Rika på upplevelser och minnen lämnar vi Ungern och åker norrut mot Tyskland. Vi riktar kompassen mot kompositören Händels stad Halle och Tryp by Wyndham Hotel som dukar för middag i restaurangen.

Dag 13: Halle - Malmö
Vi fortsätter genom norra Tyskland och tar färjan i Rostock över till Gedser i Danmark. Via Öresundsbron återser vi Malmö och Öresundsterminalen ca kl 20.00 efter en upplevelserik rundresa.
 

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00
Boka resan online »

Höjdpunkter

 • Slottet Corvin
 • Sibiu
 • Bukarest
 • Prahovadalen 
 • Brașov
 • Draculas slott Bran
 • Mäktiga naturscenerier
 • Budapest

Påstigningsplatser

E4
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 553 03
Plats: Jönköping M2 center, Ryhovsgatan 5
Tid: 03:45
Postnr.: 568 32
Plats: Vaggeryd Götaströms Värdshus, Osbäcks väg 4
Tid: 04:05
Postnr.: 568 32
Plats: Skillingaryd Götaströms Värdshus, Osbäcks väg 4
Tid: 04:05
Postnr.: 342 30
Plats: Alvesta Ica Supermarket, Allbogatan 11
Tid: 04:40
Postnr.: 331 44
Plats: Värnamo McDonalds, E4:an Syd, Refugen
Tid: 04:45
Postnr.: 343 30
Plats: Älmhult Kommunhuset, Stortorget 1
Tid: 05:20
Postnr.: 341 32
Plats: Ljungby Ingo, Ljungbystopp E4:an, Ringvägen
Tid: 05:25
Postnr.: 283 91
Plats: Osby Circle K, (väg 23) Marklunda 2330
Tid: 05:35
Postnr.: 287 34
Plats: Strömsnäsbruk Shell E4:an, Hinnerydsvägen 45 (Luhrpasset)
Tid: 05:45
Postnr.: 287 34
Plats: Traryd Shell E4:an, Hinnerydsvägen 45 (Luhrpasset)
Tid: 05:45
Postnr.: 285 33
Plats: Markaryd Skulptörvägen, ICA Kvantum
Tid: 06:00
Postnr.: 281 44
Plats: Hässleholm Stoby McDonalds, (väg 21) Mackgatan 4,
Tid: 06:00
Postnr.: 286 38
Plats: Örkelljunga Skåneporten, Circle K
Tid: 06:15
Postnr.: 553 15
Plats: Jönköping Jönköping C, Snälltåget tur och retur inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 10:35
Postnr.: 342 30
Plats: Alvesta Alvesta C, Snälltåget tur och retur, inkl. del i dubbelrum,
Tid: 12:25
Postnr.: 342 30
Plats: Alvesta Alvesta C, Snälltåget tur och retur inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 12:25
E6
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 382 37
Plats: Nybro Nybro, Preem Norra vägen, Fågelvägen 2
Tid: 03:20
Postnr.: 361 31
Plats: Emmaboda Runes Bensin, Stenvägen 1
Tid: 03:40
Postnr.: 411 03
Plats: Göteborg Nils Ericsonterminalen (se monitor for gate)
Tid: 03:50
Postnr.: 352 30
Plats: Växjö Resecentrum Hpl X, Norra Järnvägsgatan
Tid: 04:20
Postnr.: 434 42
Plats: Kungsbacka Circle K, Onsalamotet, Kollavarvsvägen
Tid: 04:20
Postnr.: 432 77
Plats: Varberg Tvååker Björkäng Vägkrog, Spannarp 30
Tid: 04:55
Postnr.: 311 50
Plats: Falkenberg McDonalds, Vinbergsmotet E6:an, Mellangårdsvägen 4
Tid: 05:15
Postnr.: 302 44
Plats: Halmstad Halmstad Arena, Huvudentrén, Växjövägen 11
Tid: 05:35
Postnr.: 272 32
Plats: Simrishamn Simrishamn, Järnvägsstationen
Tid: 05:45
Postnr.: 312 61
Plats: Laholm Mellbystrand McDonalds, Mellbystrand E6:an, Söderleden 5
Tid: 05:50
Postnr.: 273 34
Plats: Tomelilla Tomelilla, Ica Kvantum, Banmästargatan 2
Tid: 06:10
Postnr.: 262 71
Plats: Ängelholm McDonalds, E6:an, Trafikplats 35, Klippanvägen 14
Tid: 06:15
Postnr.: 271 42
Plats: Ystad Stationen, Österleden
Tid: 06:35
Postnr.: 252 21
Plats: Helsingborg Hamntorget
Tid: 06:40
Postnr.: 261 44
Plats: Landskrona Järnvägsstationen, Östervångsplan 13
Tid: 06:55
Postnr.: 232 61
Plats: A. Malmö Öresundsterminalen, Terminalgatan 10, Arlöv
Tid: 08:10
Postnr.: 602 22
Plats: Norrköping Norrköping C, Snälltåget tur och retur inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 10:27
Postnr.: 60222
Plats: Norrköping Norrköping C, Snälltåget tur och retur inkl. del i dubbelrum i Malmö
Tid: 10:27
Postnr.: 533 15
Plats: Jönköping Jönköping C, Snälltåget tur och retur inkl. del i dubbelrum i Malmö
Tid: 10:35
Postnr.: 582 22
Plats: Linköping Linköping C, Snälltåget tur och retur inkl. del i dubbelrum i Malmö
Tid: 10:53
Postnr.: 58222
Plats: Linköping Linköping C, Snälltåget tur och retur inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 10:53
Postnr.: 571 31
Plats: Nässjö Nässjö C, Snälltåget tur och retur inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 11:49
Postnr.: 571 31
Plats: Nässjö Nässjö C, Snälltåget tur och retur inkl. del i dubbelrum i Malmö
Tid: 11:49
Postnr.: 359 29
Plats: Växjö Växjö C, Snälltåget tur och retur, inkl del i dubbelrum i Malmö
Tid: 12:00
Postnr.: 352 29
Plats: Växjö Växjö C, Snälltåget tur och retur inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 12:00
Postnr.: 41103
Plats: Göteborg Nils Ericsonterminalen, VY Bus4you tur och retur, inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 12:15
Postnr.: 41103
Plats: Göteborg Nils Ericsonterminalen, VY Bus4you tur och retur, inkl. del i dubbelrum i Malmö
Tid: 12:15
E22
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 393 56
Plats: Kalmar Kalmar Rasta, Ölandsleden 7
Tid: 03:00
Postnr.: 371 50
Plats: Karlskrona Angöringen, Möbelaffären
Tid: 04:30
Postnr.: 372 37
Plats: Ronneby Järnvägsstationen, Järnvägsgatan 4-6
Tid: 05:00
Postnr.: 374 39
Plats: Karlshamn Best Western (Circle K), Strömmavägen
Tid: 05:25
Postnr.: 295 39
Plats: Bromölla Preem, Gamla E22:an, Tians väg 2
Tid: 06:00
Postnr.: 291 54
Plats: Kristianstad Circle K (Karlssons Taverna), Ringvägen
Tid: 06:25
Postnr.: 242 35
Plats: Hörby Coop, Slagtoftavägen 24
Tid: 06:55
Postnr.: 246 42
Plats: Löddeköpinge Dahls Hotell, Center Syd, Marknadsvägen 1
Tid: 07:10
Postnr.: 211 22
Plats: Malmö Scandic Stortorget, Stortorget 15
Tid: 07:20
Postnr.: 222 25
Plats: Lund Ingo, Södra Vägen 1
Tid: 07:25
Postnr.: 0191
Plats: Oslo Oslo Bussterminal, VY Bus4you tur och retur, inkl. del i dubbelrum i Malmö
Tid: 08:45
Postnr.: 0185
Plats: Oslo Oslo Bussterminal, VY Bus4You tur och retur inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 08:45
Postnr.: 111 20
Plats: Stockholm Stockholm C, Snälltåget tur och retur inkl. del i dubbelrum i Malmö
Tid: 09:00
Postnr.: 111 20
Plats: Stockholm Stockholm C, Snälltåget tur och retur inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 09:00
Postnr.: 151 38
Plats: Södertälje Södertälje Syd, Snälltåget tur och retur inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 09:20
Postnr.: 151 38
Plats: Södertälje Södertälje Syd, Snälltåget tur och retur inkl. del i dubbelrum i Malmö
Tid: 09:20
Postnr.: 21137
Plats: Malmö Malmö övernattning tur och retur, del i dubbelrum.
Tid: 15:00
Postnr.: 21137
Plats: Malmö Malmö övernattning tur och retur, enkelrum.
Tid: 15:00
Postnr.: 21227
Plats: Malmö Kör med egen bil, Malmö övernattning tur och retur, enkelrum, Hotel Scandic Segevång
Tid: 15:00
Postnr.: 21227
Plats: Malmö Kör med egen bil, Malmö övernattning tur och retur, del i dubbelrum, Hotel Scandic Segevång
Tid: 15:00

Hemkomsttider

E22
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 393 56
Plats: Kalmar Kalmar Rasta, Ölandsleden 7
Tid: 00:35
Postnr.: 21227
Plats: Malmö Kör med egen bil, Malmö övernattning tur och retur, del i dubbelrum, Hotel Scandic Segevång
Tid: 10:00
Postnr.: 21227
Plats: Malmö Kör med egen bil, Malmö övernattning tur och retur, enkelrum, Hotel Scandic Segevång
Tid: 10:00
Postnr.: 21137
Plats: Malmö Malmö övernattning tur och retur, enkelrum.
Tid: 10:00
Postnr.: 21137
Plats: Malmö Malmö övernattning tur och retur, del i dubbelrum.
Tid: 10:00
Postnr.: 151 38
Plats: Södertälje Södertälje Syd, Snälltåget tur och retur inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 13:55
Postnr.: 151 38
Plats: Södertälje Södertälje Syd, Snälltåget tur och retur inkl. del i dubbelrum i Malmö
Tid: 13:55
Postnr.: 111 20
Plats: Stockholm Stockholm C, Snälltåget tur och retur inkl. del i dubbelrum i Malmö
Tid: 14:15
Postnr.: 111 20
Plats: Stockholm Stockholm C, Snälltåget tur och retur inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 14:15
Postnr.: 0185
Plats: Oslo Oslo Bussterminal, VY Bus4You tur och retur inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 16:20
Postnr.: 0191
Plats: Oslo Oslo Bussterminal, VY Bus4you tur och retur, inkl. del i dubbelrum i Malmö
Tid: 16:20
Postnr.: 211 22
Plats: Malmö Scandic Stortorget, Stortorget 15
Tid: 20:00
Postnr.: 222 25
Plats: Lund Ingo, Södra Vägen 1
Tid: 20:40
Postnr.: 242 35
Plats: Hörby Coop, Slagtoftavägen 24
Tid: 20:55
Postnr.: 246 42
Plats: Löddeköpinge Dahls Hotell, Center Syd, Marknadsvägen 1
Tid: 21:00
Postnr.: 291 54
Plats: Kristianstad Circle K (Karlssons Taverna), Ringvägen
Tid: 21:10
Postnr.: 295 39
Plats: Bromölla Preem, Gamla E22:an, Tians väg 2
Tid: 21:25
Postnr.: 374 39
Plats: Karlshamn Best Western (Circle K), Strömmavägen
Tid: 22:10
Postnr.: 372 37
Plats: Ronneby Järnvägsstationen, Järnvägsgatan 4-6
Tid: 22:35
Postnr.: 371 50
Plats: Karlskrona Angöringen, Möbelaffären
Tid: 23:05
E6
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 411 03
Plats: Göteborg Nils Ericsonterminalen (se monitor for gate)
Tid: 00:15
Postnr.: 382 37
Plats: Nybro Nybro, Preem Norra vägen, Fågelvägen 2
Tid: 00:15
Postnr.: 359 29
Plats: Växjö Växjö C, Snälltåget tur och retur, inkl del i dubbelrum i Malmö
Tid: 11:10
Postnr.: 352 29
Plats: Växjö Växjö C, Snälltåget tur och retur inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 11:10
Postnr.: 571 31
Plats: Nässjö Nässjö C, Snälltåget tur och retur inkl. del i dubbelrum i Malmö
Tid: 11:22
Postnr.: 571 31
Plats: Nässjö Nässjö C, Snälltåget tur och retur inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 11:22
Postnr.: 582 22
Plats: Linköping Linköping C, Snälltåget tur och retur inkl. del i dubbelrum i Malmö
Tid: 12:21
Postnr.: 58222
Plats: Linköping Linköping C, Snälltåget tur och retur inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 12:21
Postnr.: 533 15
Plats: Jönköping Jönköping C, Snälltåget tur och retur inkl. del i dubbelrum i Malmö
Tid: 12:35
Postnr.: 41103
Plats: Göteborg Nils Ericsonterminalen, VY Bus4you tur och retur, inkl. del i dubbelrum i Malmö
Tid: 12:40
Postnr.: 41103
Plats: Göteborg Nils Ericsonterminalen, VY Bus4you tur och retur, inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 12:40
Postnr.: 60222
Plats: Norrköping Norrköping C, Snälltåget tur och retur inkl. del i dubbelrum i Malmö
Tid: 12:47
Postnr.: 602 22
Plats: Norrköping Norrköping C, Snälltåget tur och retur inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 12:47
Postnr.: 232 61
Plats: A. Malmö Öresundsterminalen, Terminalgatan 10, Arlöv
Tid: 20:30
Postnr.: 261 44
Plats: Landskrona Järnvägsstationen, Östervångsplan 13
Tid: 21:15
Postnr.: 252 21
Plats: Helsingborg Hamntorget
Tid: 21:30
Postnr.: 271 42
Plats: Ystad Stationen, Österleden
Tid: 21:30
Postnr.: 262 71
Plats: Ängelholm McDonalds, E6:an, Trafikplats 35, Klippanvägen 14
Tid: 21:50
Postnr.: 273 34
Plats: Tomelilla Tomelilla, Ica Kvantum, Banmästargatan 2
Tid: 22:00
Postnr.: 312 61
Plats: Laholm Mellbystrand McDonalds, Mellbystrand E6:an, Söderleden 5
Tid: 22:10
Postnr.: 302 44
Plats: Halmstad Halmstad Arena, Huvudentrén, Växjövägen 11
Tid: 22:25
Postnr.: 272 32
Plats: Simrishamn Simrishamn, Järnvägsstationen
Tid: 22:30
Postnr.: 311 50
Plats: Falkenberg McDonalds, Vinbergsmotet E6:an, Mellangårdsvägen 4
Tid: 22:50
Postnr.: 432 77
Plats: Varberg Tvååker Björkäng Vägkrog, Spannarp 30
Tid: 23:05
Postnr.: 352 30
Plats: Växjö Resecentrum Hpl X, Norra Järnvägsgatan
Tid: 23:25
Postnr.: 434 42
Plats: Kungsbacka Circle K, Onsalamotet, Kollavarvsvägen
Tid: 23:45
Postnr.: 361 31
Plats: Emmaboda Runes Bensin, Stenvägen 1
Tid: 23:55
E4
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 568 32
Plats: Vaggeryd Götaströms Värdshus, Osbäcks väg 4
Tid: 00:10
Postnr.: 568 32
Plats: Skillingaryd Götaströms Värdshus, Osbäcks väg 4
Tid: 00:10
Postnr.: 553 03
Plats: Jönköping M2 center, Ryhovsgatan 5
Tid: 00:25
Postnr.: 342 30
Plats: Alvesta Alvesta C, Snälltåget tur och retur, inkl. del i dubbelrum,
Tid: 10:45
Postnr.: 342 30
Plats: Alvesta Alvesta C, Snälltåget tur och retur inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 10:45
Postnr.: 553 15
Plats: Jönköping Jönköping C, Snälltåget tur och retur inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 12:35
Postnr.: 281 44
Plats: Hässleholm Stoby McDonalds, (väg 21) Mackgatan 4,
Tid: 21:55
Postnr.: 283 91
Plats: Osby Circle K, (väg 23) Marklunda 2330
Tid: 22:10
Postnr.: 286 38
Plats: Örkelljunga Skåneporten, Circle K
Tid: 22:15
Postnr.: 343 30
Plats: Älmhult Kommunhuset, Stortorget 1
Tid: 22:25
Postnr.: 285 33
Plats: Markaryd Skulptörvägen, ICA Kvantum
Tid: 22:35
Postnr.: 287 34
Plats: Strömsnäsbruk Shell E4:an, Hinnerydsvägen 45 (Luhrpasset)
Tid: 22:45
Postnr.: 287 34
Plats: Traryd Shell E4:an, Hinnerydsvägen 45 (Luhrpasset)
Tid: 22:45
Postnr.: 342 30
Plats: Alvesta Ica Supermarket, Allbogatan 11
Tid: 23:05
Postnr.: 341 32
Plats: Ljungby Ingo, Ljungbystopp E4:an, Ringvägen
Tid: 23:10
Postnr.: 331 44
Plats: Värnamo McDonalds, E4:an Syd, Refugen
Tid: 23:40
10.09.2023 - 11.09.2023
Ibis Hotels Zentrum, Dresden
Visa mer Visa mindre
Hotell: Ibis Hotels Zentrum, Dresden
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Bekvämt stadshotell med mycket centralt läge som består av två höghuskroppar som förenas av en shoppingarkad. Hotellet byggdes under DDR-tiden i slutet av 60-talet vilket till viss del gör sig påmint än idag. Ursprungligen bestod det av tre delar Bastei, Königstein och Lilienstein, varav det sistnämnda idag gjorts om till studentbostäder. Receptionen är belägen i Basteidelen och här finns en liten lobby med sittgrupper och varuautomater. Från lobbyn når du hotellets lilla bar som i sin tur är ansluten till frukostmatsalen. Utmärkt centralt beläget intill shoppinggatan Prager Strasse som även är gågata där det finns gott om butiker och restauranger att välja mellan. Bekvämt promenadavstånd till Gamla stan med fantastiska sevärdheter såsom den återuppbyggda Frauenkirche, barockslottet Zwinger, Semperoperan och floden Elbe. Funktionella, mindre rum med en enkel och ljus inredning.

Hotellet: Byggt 1969. Frukostmatsal i respektive hotelldel varav bar och lobby med varuautomater är belägna i Ibis Hotel Bastei. Värdebox finns att låna i receptionen. Cyklar finns att hyra. Nyckelkort behövs för att komma in i den andra hotelldelen, Königstein.
Våningar: 11
Hiss: Ja
Läge: Mycket centralt och bra beläget längs vid shoppinggatan Prager Strasse i närheten av Dresdens centralstation. Ca 15-20 minuters promenad till Gamla stan med sevärdheter som Semperoperan, Zwinger och Frauenkirche. Närmaste spårvagns- och busshållplats är antingen Hauptbahnhof eller Walpurgisstrasse ca 250 meter från hotellet. 
Antal rum: 612 (306 per hotelldel)
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi (delvis mot avgift), hårfön och luftkonditionering. Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, är vanligt förekommande. Rummen är rökfria.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS
Adress: Prager Strasse 5/9, DE-01069 DRESDEN
Telefon: +49-351-48 56 48 56

11.09.2023 - 12.09.2023
Park Inn by Radisson Danube Hotel, Bratislava
Visa mer Visa mindre
Hotell: Park Inn by Radisson Danube Hotel, Bratislava
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Nytt, fräscht och modernt hotell med trendig design och god komfort. Hotellet har en sober och elegant lobbylounge med bekväma sittgrupper och en trendig och trivsam restaurang. Passa på att ta ett dopp i hotellets läckra inomhuspool med stora panoramafönster eller ta en runda på gymmet. Utmärkt centralt läge vid floden Donau på bekvämt promenadavstånd till katedralen, slottet och andra sevärdheter i Gamla stan. Modernt designade, mindre till medelstora och bekväma rum i en grå/vit färgskala och avskalad spartansk inredning.

Hotellet: Restaurang, lounge, sommarterrass och wellnessavdelning (mot avgift) med inomhuspool, jacuzzi, bastu och gym.
Våningar: 6
Hiss: Ja
Läge: Mycket centralt beläget vid floden Donau och bron Most SNP som i folkmun även kallas UFO-bron pga av den utmärkande pylonen. Från hotellet är den endast ca 5 minuters promenad till domkyrkan och torget i Gamla stan. Ca 700 meter från slottet. Stadsmiljö med genomfartstrafik.
Antal rum: 240
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön, värdebox, kaffe-/tebricka och luftkonditionering. Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, förekommer.
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSSS
Adress: Rybne Namestie 1, SK-81102 BRATISLAVA
Telefon: +49-30-688 36 86 100

12.09.2023 - 13.09.2023
Hotel Novotel, Szeged
Visa mer Visa mindre
Hotell: Hotel Novotel, Szeged
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Fyrstjärnigt bekvämt hotell, vackert beläget vid floden Tisza och promenadavstånd till centrum.

Hotellet: Hotell med moderna och bekväma allmänna utrymmen som lounge, bar och restaurang med terrass där du kan njuta av utsikten över floden och staden. Hotellet har även en liten wellnessavdelning (mot avgift) med bastu, jacuzzi och massagemöjligheter.
Våningar: 10
Hiss: Ja
Läge: Centralt beläget i Szeged, nära floden och ca 10 minuters promenad till shoppinggator och sevärdheter.
Antal rum: 136
Rummen: Normalstora och välutrustade rum med dusch/bad, wc, TV, telefon, trådlös internetanslutning, hårfön, minibar, värdebox, kaffe-/tebricka, ljudisolerade fönster, luftkonditionering och balkong.
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSSS
Adress: Maros utca 1, HU-6721  SZEGED
Telefon: +36-62-56 22 00

13.09.2023 - 15.09.2023
Hotel Continental Forum, Sibiu
Visa mer Visa mindre
Hotell: Hotel Continental Forum, Sibiu
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Komfortabelts stadshotell inhyst i en stilig byggnad från förra sekelskiftet som har en modernare interiör i 80-talsstil med generösa allmänna utrymmen. Utmärkt centralt läge mitt i centrum med promenadavstånd till stadens stora torg, katedralen, museer och de charmiga gränderna i Gamla stan.

Hotellet: Komfortabelt och bra hotell som är inhyst i en stor pompös byggnad från 1912 som blev totalrenoverat 2007. På hotellet finns restaurang med vinterträdgård, lobbybar, lounge och ett elegant café. Här finns även en wellnessavdelning (mot avgift) med bastu, jacuzzi och möjlighet till spabehandlingar.
Våningar: 5
Hiss: Ja
Läge: Centralt läge nära Gamla stan, ca 5-10 minuters promenad till stadens torg och flera sevärdheter såsom ljugarebron och gränden Pasajul Scarilor. Stadsmiljö med genomfartstrafik.
Antal rum: 134
Rummen: Bekväma rum, varav flertalet i blå toner och vissa är renoverade, som finns i flera olika kategorier med varierande standard, utrustade med dusch/bad, wc, TV, hårfön, minibar, värdebox och luftkonditionering. I flertalet rum är badrummet endast avgränsat med en glasvägg från sovdelen. Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, förekommer.
Övrigt: Hotellet samarbetar med andra hotell med samma standard i Sibiu och därför kan andra hotell bli aktuella.
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSSS
Adress: Unirii Square 10, RO-550173 SIBIU
Telefon: +40-372-69 26 92

15.09.2023 - 17.09.2023
Novotel Hotel City Centre, Bukarest
Visa mer Visa mindre
Hotell: Novotel Hotel City Centre, Bukarest
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Modernt och komfortabelt hotell med imponerande exteriör där själva entrén är en del av ett palats i neoklassicistisk stil som är sammanbyggt med den moderna hotelldelen med en front av glänsande glas. Här finns en trendigt inredd lobby med moderna soffor och sittpuffar samt en frukostmatsal med stora panoramafönster och inte minst den eleganta och inbjudande vinbaren. Hotellet har också ett litet wellnesscenter med inomhuspool. Mycket centralt beläget längs avenyn Victoriei nära parken Cismigiu och med promenadavstånd till Universitetet och fler sevärdheter. Ordinära och bekväma, normalstora rum med en ljus och modern inredning.

Hotellet: Byggt 2006 med frukostmatsal, restaurang med vinbar och lounge, businesscenter och wellnesscenter med minigym, vilorum, liten inomhuspool och möjlighet till massagebehandlingar (mot avgift).
Våningar: 12
Hiss: Ja
Läge: Centralt beläget knappt 10 minuters promenad till nationalmuseet och ca 1,5 km till Parlamentspalatset. Stadsmiljö med genomfartstrafik. Ca 500 meter till tunnelbanestationen Universitate.
Antal rum: 256
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön, minibar, värdebox, kaffe-/tebricka och luftkonditionering. Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, är vanligt förekommande.
Övrigt: Hotellet är rökfritt.
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSSS
Adress: Calea Victoriei 37 B, Sector 1, RO-010061 BUKAREST
Telefon: +40-21-308 85 00

17.09.2023 - 19.09.2023
Ana Hotels Sport, Poiana Brasov
Visa mer Visa mindre
Hotell: Ana Hotels Sport, Poiana Brasov
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Elegant och uppskattat sporthotell med tilltalande exteriör och avkopplande atmosfär. Underbart vackert beläget på en bergssluttning med utsikt över dalen omgivet av barrskog och med bergen som kuliss. Hotellet har en ombonad och trevlig interiör med modern stil och här hittar du bland annat en nyrenoverad restaurang med stora panoramafönster och en smakfullt inredd lobbybar med sköna sittgrupper. Till hotellet hör även en stor och lyxig wellnessavdelning med läcker inomhuspool och spa. Komfortabla  och klassiskt inredda mellanstora till rymliga rum med varierande standard.

Hotellet: Restaurang med terrass, lobbybar och lounge, trädgård samt en 2000 kvm stor wellnessavdelning (mot avgift) med stor inomhuspool, jacuzzi, bastu, gym samt möjlighet till olika spabehandlingar.
Våningar: 6
Hiss: Ja
Läge: Naturskönt beläget på en bergssluttning i utkanten av skidorten Poiana Brasov, ca 500 meter från busstationen och ca 13 km söder om Brasov.
Antal rum: 105
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi och hårfön. Rummen vetter antingen mot skogen och bergen eller mot dalen.
Övrigt: Hotellet har även två systerhotell i Poiana Brasov, 3-stjärniga Ana Hotels Poiana, beläget nästdörrs och det 4-stjärniga skogshotellet Ana Hotels Bradul, där gruppen också kan bli placerad.
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSSS
Adress: Valea Draga, RO-500001 POIANA BRASOV
Telefon: +40-268-40 73 30

19.09.2023 - 20.09.2023
Centrum Hotel, Debrecen
Visa mer Visa mindre
Hotell: Centrum Hotel, Debrecen
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Bekvämt mellanklasshotell vars yttre påminner om en modern version av ungersk lantegendom. Hotellet är inrett i klassisk stil i en neutral färgskala med mörka trämöbler och har trevliga småbutiker på bottenplan medan restaurangen är belägen under snedtaket på översta våningen vilket inger en speciell atmosfär. Utmärkt läge mitt i centrum endast ett stenkast från torget, Storkyrkan och flera sevärdheter. Komfortabla, medelstora till rymliga rum.

Hotellet: Frukostmatsal och lobby.
Våningar: 3
Hiss: Ja
Läge: Beläget i hjärtat av Debrecen mitt emot storkyrkan och endast ett par minuters promenad från flera av stadens museer. Lokal genomfartstrafik med både bil och spårvagn.
Antal rum: 65
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön, minibar, värdebox och ljudisolerade fönster. Flera rum nås via loftgångar och vissa rum har snedtak.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS+
Adress: Kálvin tér 4, HU-4026 DEBRECEN
Telefon: +36-52-41 85 22

20.09.2023 - 21.09.2023
B&B Hotel City, Budapest
Visa mer Visa mindre
Hotell: B&B Hotel City, Budapest
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Nytt, modernt och trendigt hotell med en ungdomlig och industriell stil som får mycket goda gästrecensioner. Hotellets allmänna utrymmen har en stor öppen planlösning som ger ett luftigt intryck. Friliggande balkar och ett tak med synliga rör och luftkanaler ger ett lite hårt intryck vilket mjukas upp av den väldesignade inredning med bekväma sittmöbler i varierande stil och färgglada accenter. Här finns en avkopplande lobbylounge där du kan slå dig ner med en öl från baren samt en trevlig frukostmatsal inredd med vardagliga pinnstolar, en öppen spis och stora fönster ut mot gatan. Sommartid har hotellet även en uppskattad takterrass med bar som bjuder på en fantastisk utsikt. Beläget nära floden Donau och Petöfibron strax söder om stadskärnan med promenadavstånd till saluhallen om med goda lokalkommunikationer som gör det enkelt att upptäcka fantastiska Budapest. Bekväma, mindre till medelstora rum, i en modernt avskalad, spartansk stil med ljus inredning i vitt och ljusgrått samt en tecknad stadsbild som fondvägg över sängen. 

Hotellet: Frukostmatsal, lobbylounge med bar och minikiosk, takterrass med bar (under säsong), minigym och tvättomat. 
Våningar: 7
Hiss: Ja
Läge: Beläget nära floden Donau, vid Borárostorget som är ett av stadens transportnav med både spårvagns- och lokalbussförbindelser, ca 2 km från stadskärnan. Ca 15 minuters promenad till saluhallen och ca 25 minuterspromenad till Gellertbadet eller den stora shoppinggatan. Stadsmiljö med genomfartstrafik.
Antal rum: 214
Rummen: Dusch/bad, wc, TV med Chromecast, Wi-Fi, hårfön och luftkonditionering (under säsong). Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, är vanligt förekommande.
Övrigt: Hotellet är rökfritt.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS+
Adress: Angyal utca 1-3, HU-1094 BUDAPEST
Telefon: +36-1-920 69 11

21.09.2023 - 22.09.2023
Tryp by Wyndham Hotel, Halle
Visa mer Visa mindre
Hotell: Tryp by Wyndham Hotel, Halle
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Bekvämt trestjärnigt övernattningshotell beläget i Halle-Neustadt, stadsdelen som i sig är en historiskt intressant uppvisning av den traditionella östtyska byggnadsstilen.

Hotellet: Mellanklasshotell byggt 1995 och totalrenoverat senast 2009. Här finns restaurang, en liten frukostmatsal, bar, lobby och en trevlig innergård med sommarterrass samt ett minigym.
Våningar: 7
Hiss: Ja
Läge: Centralt beläget i närheten av ett inköpscentra i den stadsdelen Halle-Neustadt byggt under 60-70-talet i traditionell Plattenbaustil. På motsatt sida av floden Saale befinner sig Halles äldre stadsdelar vilka man når enkelt med buss och spårvagn som stannar direkt utanför hotellet.
Antal rum: 187
Rummen: Funktionellt inredda rum i en spartansk stil utrustade med dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön och ljudisolerade fönster. Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, är vanligt förekommande.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS
Adress: Neustädter Passage 5, DE-06122 HALLE
Tel.nr: +49-345-693 10

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 10.09.2023
Ankomst: 22.09.2023
Dagar: 13 dagar
Avresa från: E22, E4, E6
Pris från: 14.195:-

Priset inkluderar

Resa i komfortbuss med Scandoramaguide, 12 övernattningar i dubbelrum, 12 frukostar, 7 middagar 

Bra att veta
Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö. Fri direktanslutning från 37 orter.

Avresa 14/5 bor vi på Art Hotel i Szeged dag 3-4.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)
Ungerska Forint (HUF)
Rumänska Leu (RON)


Tillval:
Resa enligt program: Ingår
Spännande Bratislava: 475:-
Kvällstur i Szeged: 175:-
Promenad i Unescoskyddade Sibiu: 225:-
Rumänsk folklore & traditioner: 475:-
Välkomstmiddag i Bukarest: 1.035:-
Stadsrundtur i Bukarest med Parlamentspalatset: 325:-
Historiska Brasov: 225:-
Draculas slott Bran: 365:-
Stadsrundtur i Budapest: 285:-
Utflyktspaket (Alla utflykter): 2.695:-

 

Rumstyper:

Enkelrum. Måltider enligt program 17.890:-
Dubbelrum. Måltider enligt program 14.195:-
Dubbelrum med extrabädd. Måltider enligt program 14.195:-


Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 10.09.2023
Ankomst: 22.09.2023
Dagar: 13 dagar
Avresa från: E22, E4, E6
Pris från: 14.195:-

Bilder - Transsylvanien med Bukarest 

Fler bilder
Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 10.09.2023
Ankomst: 22.09.2023
Dagar: 13 dagar
Avresa från: E22, E4, E6
Pris från: 14.195:-

Visa mindre
 Ledig
 På förfrågan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få nyheter och tips från vår resevärld.

Gruppresor