Telefon 040-600 00 00   Måndag till fredag kl. 9-13
Beskrivning
Visa karta
Visa väder

Dourokryssning ✈

Följ med på en storslagen kryssning med MS Infante Don Henrique längs Europas


      Höjdpunkter!

 • Portvinets hemland
 • En naturskön seglats från Porto till Spanien
 • En utmärkt kombination av avkoppling och upplevelser
 • Alla utflykter ingår!
   
FLYGRESA - Portugal - Flodkryssning, Rundresa flyg & buss - 8 dagar

Dourokryssning

Följ med på en storslagen kryssning med MS Infante Don Henrique längs Europas vackraste vindal. Här erbjuds avkoppling, storslagna naturscenerier, härliga matupplevelser och trevligt sällskap. Kryddat med Unescopärlan Porto, landets näst största stad som gett namn åt både landet och det världsberömda vinet. Guimarâes som anses vara en av landets viktigaste historiska städer och i Vila Real väntar vackra Casa de Mateus, en av resans höjdpunkter! Spanska Salamanca är som ett levande museum och givetvis ska vi även stifta bekantskap med områdets härliga viner. En semester som har allt!

På vårt uppskattade och ombonade flodkryssningsfartyg MS Infante Don Henrique ingår helpension med dryck och personalen ser till att vi trivs!

Nedan ser du en detaljerad väderprognos för de följande 6 dagarna.

Fredag
Dimma
Dimma
20 °C
17 °C
0,0 mm.
2,9 m/s
nordväst
Lördag
Molnigt
Molnigt
20 °C
16 °C
0,0 mm.
5,6 m/s
nordväst
Söndag
Soligt och klart väder
Soligt och klart väder
22 °C
16 °C
0,0 mm.
5,2 m/s
nord
Måndag
Soligt och klart väder
Soligt och klart väder
29 °C
20 °C
0,0 mm.
1,9 m/s
nordöst
Tisdag
Soligt och klart väder
Soligt och klart väder
29 °C
19 °C
0,0 mm.
0,7 m/s
sydöst
Onsdag
Soligt och klart väder
Soligt och klart väder
27 °C
17 °C
0,0 mm.
2,4 m/s
syd

Avresedatum

26.08.2024 02.09.2024   8 dagar 21.195:- ARN, GOT, CPH Visa mer
Reseplan
Hotell
Prisinfo
Bilder

Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Flyg till Porto
På Portos flygplats väntar Scandoramaguiden och vår buss som kör oss den korta sträckan till flodkryssningsfartyget MS Infante Don Henrique som ligger förtöjt vid Vila Nova de Gaia-kajen på Douroflodens södra strand. Om flygen landar på förmiddagen har vi några timmar på egen hand innan vi runt 17-tiden checkar in och gör oss hemmastadda i de bekväma hytterna. Vi njuter av en välkomstcocktail och kan sedan se fram emot en första middag ombord. Båten ligger still i Porto över natten.

Dag 2: Porto 
Charmiga Porto är belägen på kullar som sträcker ut sig längs Dourofloden som haft stor betydelse för stadens historia och utveckling. Portos historiska centrum har klassats som världskulturarv av Unesco och det finns mycket som påminner om det enorma välstånd som präglat staden sedan medeltiden. Vi gör en stadsrundtur och beundrar barockkatedraler, romantiska 1600-talsbyggnader och imponeras av de vackra broarna som sträcker sig högt över floden, varav en är ritad av Gustave Eiffel. Eftermiddagen är fri för egna strövtåg och på kvällen samlas vi för middag ombord. Båten ligger still i Porto över natten.

Dag 3: Porto - Régua
I dag påbörjar vi seglatsen på den gyllene floden, genom området Vila Real till Régua i hjärtat av portvinsregionen. Vi gör en förmiddagsutflykt till Guimarâes, en av de viktigaste historiska städerna i Portugal och ibland omnämnd som Portugals vagga. Vi går ombord igen i Leverinho och njuter av eftermiddagens kryssning. Framåt kvällen når vi Régua och samlas för middag. Båten ligger still i Régua över natten.

Dag 4: Régua - Vega de Terrón
På morgonen kastar vi loss, lämnar Régua och fortsätter mot Pinhão. Dagens utflykt går till Vila Real och vackra Casa de Mateus, en av resans höjdpunkter. Vi ser de förtjusande salarna, biblioteket och kapellet och får höra mer om kopplingen mellan slottet och det kända vinet Mateus Rosé. Det blir även tid att besöka trädgården som av många anses vara en av de vackraste i Portugal. Vi går ombord igen i Pinhão och under eftermiddagen bjuds vi på vyer med dramatiskt branta klippformationer, pittoreskt terrasserade vingårdar och graciösa broar som höjer sig över floden. Framåt kvällen når vi Vega de Terrón på den spanska sidan av floden. Vi äter middag tillsammans ombord. Båten ligger still i Vega de Terrón över natten.

Dag 5: Vega de Terrón - Barca d’Alva
Vi är nära den spanska gränsen och i dag vänder vårt kryssningsfartyg västerut mot Barca d’Alva. Vi passar på att göra en utflykt till Salamanca i Spanien. Denna gamla stad, ett av Unescos världsarv, är ett levande museum som tar besökaren tillbaka till medeltiden. En given mötesplats är Plaza Mayor, det vackra torget i hjärtat av staden med eleganta arkader där vi får tid att se oss omkring bland butiker och kaféer. Vi gör en rundtur där vi bland annat får se det kända snäckhuset, Casa de las Conchas, och den säregna tvillingkatedralen. Det är också en kosmopolitisk och mångkulturell stad med många internationella studenter. I utflykten ingår en typiskt spansk lunch med tillhörande vin på en lokal restaurang. Vi går ombord på kryssningsfartyget igen i Barca d’Alva och äter middag tillsammans. Båten ligger still i Barca d’Alva över natten.

Dag 6: Barca d’Alva - Pinhão
Förmiddagen spenderar vi ombord och under eftermiddagen gör vi en utflykt på temat Douros viner. På vår väg ser vi några av områdets många vingårdar och kanske någon av vinodlarna när de sköter om sina vinstockar. Floden används också av de så kallade Barcos rabelos, båtarna som för tunnor med portvin nedför floden till Porto. Vingårdarna i denna region var de första som av en särskild portvinsmyndighet fick den statligt kontrollerade ursprungsbeteckningen. Portvinerna delas upp med en mängd olika kvalitetsbenämningar, beroende på buteljering och lagring. Ett gynnsamt klimat och den skifferrika jorden ger portvinerna sin karakteristiska sötma. Vi besöker en så kallad Quinta, vingård, för provsmakning. Vårt kryssningsfartyg har nu nått den pittoreska lilla orten Pinhão i hjärtat av vinområdet mellan Douro och dess biflod Pinhão. Här stiger vi åter ombord och stannar i Pinhão över natten.

Dag 7: Pinhão - Porto
Vi kryssar vidare mot Porto och under förmiddagen gör vi en utflykt till Lamego, de söta vinernas stad, tillika regionens kulturort. Den spektakulära katedralen och helgedomen Nossa Senhora dos Remédios är en av de viktigaste pilgrimsplatserna i Portugal. Vi går ombord igen i Régua och kan njuta och koppla av under eftermiddagen. På kvällen når vi Porto och det dukas för resans sista gemensamma middag. Båten ligger still i Porto över natten.

Dag 8: Flyg från Porto
Vi njuter av en god frukost ombord innan vi checkar ut för den korta transfern till flygplatsen. Snart är vi tillbaka i Skandinavien igen.

 

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00
Boka resan online »

Höjdpunkter

 • Portvinets hemland
 • En naturskön seglats från Porto till Spanien
 • En utmärkt kombination av avkoppling och upplevelser

Flygningar

Tid Från Til
Utresa
06:00 Stockholm Köpenhamn
06:20 Göteborg Köpenhamn
08:10 Köpenhamn Porto
08:10 Köpenhamn Porto
08:10 Köpenhamn Porto
Hemresa
12:05 Porto Köpenhamn
12:05 Porto Köpenhamn
12:05 Porto Köpenhamn
18:10 Köpenhamn Stockholm
23:00 Köpenhamn Göteborg
26.08.2024 - 02.09.2024
MS Infante Don Henrique
Visa mer Visa mindre
Hotell: MS Infante Don Henrique
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Komfortabelt och välskött flodkryssningsfartyg med panoramafönster och soldäck.

Hotellet: Modernt kryssningsfartyg byggt 2003, renoverat 2014 som tillhör det franska kryssningsrederiet CroisiEurope. Ombord finns restaurang på nedre däck medan det på mellandäck finns loungebar med dansgolv, bekväma sittplatser och generös panoramautsikt. På mellandäck finns även receptionen och en liten souvenirshop och högst upp på fartyget finns ett soldäck med solstolar. Underhållning vissa kvällar. Fartyget har plats för 138 passagerare, är 75 meter långt, 11,4 meter brett och är utrustat med centralvärme, luftkonditionering och 220 V.
Våningar: 4
Hiss: Ja, men ej till soldäck.
Antal rum: 71
Rummen: Bekväma och ljusa, ca 9-11 kvm stora hytter som är fördelade mellan tre däck, alla ovanför vattenlinjen. Utrustade med en dubbelsäng (grand-lit bäddar förekommer) eller två golvstående enkelbäddar och ett litet badrum med dusch och wc samt TV, Wi-Fi, värdebox, luftkonditionering och fönster ut mot vattnet. Hytterna på övre däck har större fönster som är öppningsbara och hytterna på mellandäck har en öppningsbar ventilationlucka i fönstrets övre del medan fönstren på nedre däck är lite mindre och ej öppningsbara.
Övrigt: Det familjeägda rederiet CroisiEurope, grundat 1976, är ett av Europas största flodkryssningsrederier och har en flotta med ca 45 fartyg som trafikerar floder över hela Europa. Andra fartyg kan därför förekomma men alla har mer eller mindre samma utseende och faciliteter samt håller likvärdig standard.
Bra att veta: Valutan ombord är Euro men de tar även emot kreditkort (Visa och MasterCard), dock finns ingen växlingsservice. Rökning är endast tillåten på anvisad plats på soldäck. Personalen ombord talar huvudsakligen franska och engelska. På grund av begränsade anläggningsplatser vid Dourofloden kan fartyget behöva ankra i bredd med andra fartyg.
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSSS
Adress: C/o Croisi Europe, 12 rue de la division Leclerc, FR-67000 STRASBOURG
Telefon: +33-3-88 76 44 44

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 26.08.2024
Ankomst: 02.09.2024
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN, GOT, CPH
Pris från: 21.195:-

Priset inkluderar

Flygresa till Porto t/r, flygskatter och flygplatsavgifter, busstransfer flygplatsen - kryssningsfartyget t/r, 7 övernattningar i dubbelhytt på nedre däck, 7 frukostar, 6 luncher, 7 middagar, dryck (öl, vin, läsk, mineralvatten) till måltiderna ombord på fartyget, Scandoramaguide, utflykter enligt program

Bra att veta

Det är brukligt att visa uppskattning för båtens besättning genom att lämna dricks. På denna kryssning förväntas ca 105 euro per dubbelhytt i dricks.

Ändrat vattenstånd kan innebära ändrad resrutt eller i vissa fall omöjliggöra kryssning på delar av floden. Scandorama förbehåller sig i sådana fall rätten att justera resrutten efter de nya förhållandena.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)


Tillval:
Resa och utflykter enligt dagsprogram (exkl. avgifter & entréer): Ingår
Flyg: Flyg avresa ARN: 800:-
Flyg: Flyg avresa GOT: 1.300:-

 

Rumstyper:

Dubbelhytt på nedre däckför eget bruk. Måltider enligt program. 31.190:-
Enkelhytt på mellandäck. Måltider enligt program 32.590:-
Dubbelhytt på övre däck för eget bruk. Måltider enligt program. 33.290:-
Dubbelhytt på mellandäck för eget bruk. Måltider enligt program 32.590:-
Dubbelhytt på övre däck. Måltider enligt program 23.295:-
Dubbelhytt på mellandäck. Måltider enligt program 22.595:-
Dubbelhytt på nedre däck. Måltider enligt program 21.195:-


Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 26.08.2024
Ankomst: 02.09.2024
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN, GOT, CPH
Pris från: 21.195:-

Bilder - Dourokryssning ✈

Fler bilder
Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 26.08.2024
Ankomst: 02.09.2024
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN, GOT, CPH
Pris från: 21.195:-

Visa mindre
21.10.2024 28.10.2024   8 dagar 23.195:- ARN, GOT, CPH Visa mer
Reseplan
Hotell
Prisinfo
Bilder

Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Flyg till Porto
På Portos flygplats väntar Scandoramaguiden och vår buss som kör oss den korta sträckan till flodkryssningsfartyget MS Infante Don Henrique som ligger förtöjt vid Vila Nova de Gaia-kajen på Douroflodens södra strand. Om flygen landar på förmiddagen har vi några timmar på egen hand innan vi runt 17-tiden checkar in och gör oss hemmastadda i de bekväma hytterna. Vi njuter av en välkomstcocktail och kan sedan se fram emot en första middag ombord. Båten ligger still i Porto över natten.

Dag 2: Porto 
Charmiga Porto är belägen på kullar som sträcker ut sig längs Dourofloden som haft stor betydelse för stadens historia och utveckling. Portos historiska centrum har klassats som världskulturarv av Unesco och det finns mycket som påminner om det enorma välstånd som präglat staden sedan medeltiden. Vi gör en stadsrundtur och beundrar barockkatedraler, romantiska 1600-talsbyggnader och imponeras av de vackra broarna som sträcker sig högt över floden, varav en är ritad av Gustave Eiffel. Eftermiddagen är fri för egna strövtåg och på kvällen samlas vi för middag ombord. Båten ligger still i Porto över natten.

Dag 3: Porto - Régua
I dag påbörjar vi seglatsen på den gyllene floden, genom området Vila Real till Régua i hjärtat av portvinsregionen. Vi gör en förmiddagsutflykt till Guimarâes, en av de viktigaste historiska städerna i Portugal och ibland omnämnd som Portugals vagga. Vi går ombord igen i Leverinho och njuter av eftermiddagens kryssning. Framåt kvällen når vi Régua och samlas för middag. Båten ligger still i Régua över natten.

Dag 4: Régua - Vega de Terrón
På morgonen kastar vi loss, lämnar Régua och fortsätter mot Pinhão. Dagens utflykt går till Vila Real och vackra Casa de Mateus, en av resans höjdpunkter. Vi ser de förtjusande salarna, biblioteket och kapellet och får höra mer om kopplingen mellan slottet och det kända vinet Mateus Rosé. Det blir även tid att besöka trädgården som av många anses vara en av de vackraste i Portugal. Vi går ombord igen i Pinhão och under eftermiddagen bjuds vi på vyer med dramatiskt branta klippformationer, pittoreskt terrasserade vingårdar och graciösa broar som höjer sig över floden. Framåt kvällen når vi Vega de Terrón på den spanska sidan av floden. Vi äter middag tillsammans ombord. Båten ligger still i Vega de Terrón över natten.

Dag 5: Vega de Terrón - Barca d’Alva
Vi är nära den spanska gränsen och i dag vänder vårt kryssningsfartyg västerut mot Barca d’Alva. Vi passar på att göra en utflykt till Salamanca i Spanien. Denna gamla stad, ett av Unescos världsarv, är ett levande museum som tar besökaren tillbaka till medeltiden. En given mötesplats är Plaza Mayor, det vackra torget i hjärtat av staden med eleganta arkader där vi får tid att se oss omkring bland butiker och kaféer. Vi gör en rundtur där vi bland annat får se det kända snäckhuset, Casa de las Conchas, och den säregna tvillingkatedralen. Det är också en kosmopolitisk och mångkulturell stad med många internationella studenter. I utflykten ingår en typiskt spansk lunch med tillhörande vin på en lokal restaurang. Vi går ombord på kryssningsfartyget igen i Barca d’Alva och äter middag tillsammans. Båten ligger still i Barca d’Alva över natten.

Dag 6: Barca d’Alva - Pinhão
Förmiddagen spenderar vi ombord och under eftermiddagen gör vi en utflykt på temat Douros viner. På vår väg ser vi några av områdets många vingårdar och kanske någon av vinodlarna när de sköter om sina vinstockar. Floden används också av de så kallade Barcos rabelos, båtarna som för tunnor med portvin nedför floden till Porto. Vingårdarna i denna region var de första som av en särskild portvinsmyndighet fick den statligt kontrollerade ursprungsbeteckningen. Portvinerna delas upp med en mängd olika kvalitetsbenämningar, beroende på buteljering och lagring. Ett gynnsamt klimat och den skifferrika jorden ger portvinerna sin karakteristiska sötma. Vi besöker en så kallad Quinta, vingård, för provsmakning. Vårt kryssningsfartyg har nu nått den pittoreska lilla orten Pinhão i hjärtat av vinområdet mellan Douro och dess biflod Pinhão. Här stiger vi åter ombord och stannar i Pinhão över natten.

Dag 7: Pinhão - Porto
Vi kryssar vidare mot Porto och under förmiddagen gör vi en utflykt till Lamego, de söta vinernas stad, tillika regionens kulturort. Den spektakulära katedralen och helgedomen Nossa Senhora dos Remédios är en av de viktigaste pilgrimsplatserna i Portugal. Vi går ombord igen i Régua och kan njuta och koppla av under eftermiddagen. På kvällen når vi Porto och det dukas för resans sista gemensamma middag. Båten ligger still i Porto över natten.

Dag 8: Flyg från Porto
Vi njuter av en god frukost ombord innan vi checkar ut för den korta transfern till flygplatsen. Snart är vi tillbaka i Skandinavien igen.

 

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00
Boka resan online »

Höjdpunkter

 • Portvinets hemland
 • En naturskön seglats från Porto till Spanien
 • En utmärkt kombination av avkoppling och upplevelser

Flygningar

Tid Från Til
Utresa
06:00 Stockholm Köpenhamn
06:20 Göteborg Köpenhamn
06:20 Göteborg Köpenhamn
08:40 Köpenhamn Porto
08:40 Köpenhamn Porto
08:40 Köpenhamn Porto
08:40 Köpenhamn Porto
08:40 Köpenhamn Porto
08:40 Köpenhamn Porto
Hemresa
12:10 Porto Köpenhamn
12:10 Porto Köpenhamn
12:10 Porto Köpenhamn
12:10 Porto Köpenhamn
12:10 Porto Köpenhamn
12:10 Porto Köpenhamn
19:25 Köpenhamn Stockholm
21:05 Köpenhamn Göteborg
21:05 Köpenhamn Göteborg
21.10.2024 - 28.10.2024
MS Infante Don Henrique
Visa mer Visa mindre
Hotell: MS Infante Don Henrique
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Komfortabelt och välskött flodkryssningsfartyg med panoramafönster och soldäck.

Hotellet: Modernt kryssningsfartyg byggt 2003, renoverat 2014 som tillhör det franska kryssningsrederiet CroisiEurope. Ombord finns restaurang på nedre däck medan det på mellandäck finns loungebar med dansgolv, bekväma sittplatser och generös panoramautsikt. På mellandäck finns även receptionen och en liten souvenirshop och högst upp på fartyget finns ett soldäck med solstolar. Underhållning vissa kvällar. Fartyget har plats för 138 passagerare, är 75 meter långt, 11,4 meter brett och är utrustat med centralvärme, luftkonditionering och 220 V.
Våningar: 4
Hiss: Ja, men ej till soldäck.
Antal rum: 71
Rummen: Bekväma och ljusa, ca 9-11 kvm stora hytter som är fördelade mellan tre däck, alla ovanför vattenlinjen. Utrustade med en dubbelsäng (grand-lit bäddar förekommer) eller två golvstående enkelbäddar och ett litet badrum med dusch och wc samt TV, Wi-Fi, värdebox, luftkonditionering och fönster ut mot vattnet. Hytterna på övre däck har större fönster som är öppningsbara och hytterna på mellandäck har en öppningsbar ventilationlucka i fönstrets övre del medan fönstren på nedre däck är lite mindre och ej öppningsbara.
Övrigt: Det familjeägda rederiet CroisiEurope, grundat 1976, är ett av Europas största flodkryssningsrederier och har en flotta med ca 45 fartyg som trafikerar floder över hela Europa. Andra fartyg kan därför förekomma men alla har mer eller mindre samma utseende och faciliteter samt håller likvärdig standard.
Bra att veta: Valutan ombord är Euro men de tar även emot kreditkort (Visa och MasterCard), dock finns ingen växlingsservice. Rökning är endast tillåten på anvisad plats på soldäck. Personalen ombord talar huvudsakligen franska och engelska. På grund av begränsade anläggningsplatser vid Dourofloden kan fartyget behöva ankra i bredd med andra fartyg.
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSSS
Adress: C/o Croisi Europe, 12 rue de la division Leclerc, FR-67000 STRASBOURG
Telefon: +33-3-88 76 44 44

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 21.10.2024
Ankomst: 28.10.2024
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN, GOT, CPH
Pris från: 23.195:-

Priset inkluderar

Flygresa till Porto t/r, flygskatter och flygplatsavgifter, busstransfer flygplatsen - kryssningsfartyget t/r, 7 övernattningar i dubbelhytt på nedre däck, 7 frukostar, 6 luncher, 7 middagar, dryck (öl, vin, läsk, mineralvatten) till måltiderna ombord på fartyget, Scandoramaguide, utflykter enligt program

Bra att veta

Det är brukligt att visa uppskattning för båtens besättning genom att lämna dricks. På denna kryssning förväntas ca 105 euro per dubbelhytt i dricks.

Ändrat vattenstånd kan innebära ändrad resrutt eller i vissa fall omöjliggöra kryssning på delar av floden. Scandorama förbehåller sig i sådana fall rätten att justera resrutten efter de nya förhållandena.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)


Tillval:
Resa och utflykter enligt dagsprogram (exkl. avgifter & entréer): Ingår

 

Rumstyper:

Dubbelhytt på övre däck för eget bruk. Måltider enligt program. 35.290:-
Dubbelhytt på mellandäck för eget bruk. Måltider enligt program 34.590:-
Dubbelhytt på nedre däck för eget bruk. Måltider enligt program. 33.190:-
Enkelhytt på mellandäck. Måltider enligt program 34.590:-
Dubbelhytt på mellandäck. Måltider enligt program 24.595:-
Dubbelhytt på nedre däck. Måltider enligt program 23.195:-
Dubbelhytt på övre däck. Måltider enligt program 25.295:-


Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 21.10.2024
Ankomst: 28.10.2024
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN, GOT, CPH
Pris från: 23.195:-

Bilder - Dourokryssning ✈

Fler bilder
Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 21.10.2024
Ankomst: 28.10.2024
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN, GOT, CPH
Pris från: 23.195:-

Visa mindre
 Ledig
 På förfrågan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få nyheter och tips från vår resevärld.