Telefon 040-600 00 00   Måndag till fredag kl. 9-13
Beskrivning
Visa karta
Visa väder

Irland Runt med Nordirland ✈

Den sagolika gröna ön bjuder på enastående natur- och kulturäventyr. Nordirlands huvudstad


      Höjdpunkter!

 • Nordirland och Belfast
 • Cliffs of Moher
 • Ring of Kerry
 • Kilkenny
 • Dublin
   
FLYGRESA - Irland - Rundresa flyg & buss - 9 dagar

Irland Runt med Nordirland

Den sagolika gröna ön bjuder på enastående natur- och kulturäventyr. Nordirlands huvudstad Belfast och Republiken Irlands Dublin. Mäktiga naturfenomenet Cliffs of Moher, irländsk trädgårdskonst, magiska Ring of Kerry och vackra Dinglehalvön. Galway, Adare, Tralee, Cork och Kilkenny. Det keltiska arvet, den livliga folkmusiken och landskapsvyer så mäktiga att skummet på Guinnessen darrar av hänförelse väntar oss på denna välkomponerade resa. En upplevelserik rundresa och ett minne för livet. Det bästa av Irland helt enkelt! Irländarnas gästfrihet är dessutom omvittnad och efter den här resan vill vi uppleva den igen.


INSTAGRAM - Se alla bilder från resan på vår instagram - Klicka här »

Nedan ser du en detaljerad väderprognos för de följande 6 dagarna.

Fredag
Molnigt
Molnigt
21 °C
14 °C
0,0 mm.
3,0 m/s
syd
Lördag
Soligt och klart väder
Soligt och klart väder
17 °C
9 °C
0,6 mm.
3,9 m/s
väst
Söndag
Regn
Regn
14 °C
14 °C
3,3 mm.
3,1 m/s
sydöst
Måndag

19 °C
13 °C
2,8 mm.
2,5 m/s
nordväst
Tisdag
Delvis molnigt
Delvis molnigt
18 °C
13 °C
0,1 mm.
1,3 m/s
sydväst
Onsdag
Molnigt
Molnigt
21 °C
15 °C
0,0 mm.
2,2 m/s
syd

Avresedatum

14.08.2024 22.08.2024   9 dagar 16.195:- ARN, CPH, OSL Visa mer
Reseplan
Hotell
Prisinfo
Bilder

Dag 1: Flyg till Dublin
Förväntansfulla landar vi utanför Republiken Irlands huvudstad. På flygplatsen väntar Scandoramaguiden och bussen som tar oss till centrala Dublin där vi checkar vi in på Harcourt Hotel.

Dag 2: Dublin - Belfast - Bundoran
Redan efter frukost lämnar vi Dublin, men senare under resan återkommer vi ju hit igen. Vi sätter kurs norrut mot Nordirlandoch Belfast. Den nordirländska huvudstaden utvecklades i takt med industrialismen och ståtliga byggnader från både den viktorianska och edvardianska epoken vittnar om detta. St Anne’s Cathedral och pampiga City Hall tillhör de mest framträdande sevärdheterna. De för Belfast så typiska muralmålningarna, som vittnar om motsättningarna mellan protestanter och katoliker, får vi heller inte missa. Varvsindustrin är ett annat kännetecken för staden och ingen kan väl ha undgått att det var här som Titanic tillverkades. Vår guide tar oss med på en rundtur genom staden. Vi tar oss senare tillbaka till Republiken Irland och grevskapet Donegal, där Allingham Arms Hotel i Bundoran dukar för middag.

Dag 3: Bundoran - Cliffs of Moher - Limerick
Många spännande upplevelser väntar oss även i dag. Vi färdas söderut mot den medeltida handelsstaden Galway vilken räknas som huvudort i de irisktalande västra delarna av Irland. Närheten till både hav och sötvatten gör att restaurangerna erbjuder färsk fisk och skaldjur av hög kvalitet. De färggranna butiksfasaderna längs Quay Street lockar besökare medan Eyre Square ramas in av välhållna 1800-talsbyggnader. Vi stannar för lunch innan vi fortsätter till grevskapet Clare och fascinerande Cliffs of Moher, ett av öns mest ansedda naturfenomen (mot avgift, måste förbokas). Likt en 200 meter hög vägg reser sig dessa klippformationer med en säregen urkraft upp ur Atlantens svallande vågor. Utsikten härifrån är häpnadsväckande! Framåt kvällen anländer vi till Limerick och Kilmurry Lodge Hotel, beläget i Castletroy strax öster om staden, som serverar middag. 

Dag 4: Limerick - Adare - Tralee
Efter frukost åker vi från grevskapet Limerick mot Kerry. Vi gör ett besök i kulturminnesmärkta Adare, omnämnd som Irlands vackraste by med halmtaksförsedda stugor, välskötta trädgårdar, småbutiker och kaféer. Efter lunch når vi gemytliga Tralee och Brandon Hotel. Nu väntar en härlig eftermiddagstur till den vackra Dinglehalvön.

Dingle - västkustens pärla
Vi kör kuststräckan ut till Irlands västligaste punkt och kommer så nära Amerika det går utan att bli blöta. Här upptäcker vi tidiga religiösa minnesmärken som till exempel beehives, bi­kupor, som munkar bodde i redan på 400-­talet. Öns västra halva är ett gaeltacht, ett område där iriska fortfarande talas allmänt. Turen avslutas i den charmiga fiskebyn Dingle där vi äter en god middag (mot avgift).

Dag 5: Tralee

The Ring of Kerry
På de smala vägarna längs Iveraghhalvön bjuder naturen på dramatisk skönhet och panoramautsikt över Atlanten. Kustens små bukter, vikar och klippsprång präglar landskapet. Här på den öde men charmerande halvön är det lätt att föreställa sig det hårda liv med hungersnöd och missväxt som ledde till att så många irländare emigrerade till Amerika. Dagen går också i ullens tecken då vi upplever allt från fårvallning till yllekläder av högsta kvalitet. En irländsk klassiker som vi inte får missa!

Dag 6: Tralee - Cork - Kilkenny
Efter frukost tar vi kurs mot syd­kusten och grevskapet Cork. Vi gör ett uppehåll i Cork, Irlands näst största stad som vuxit fram runt floden Lee och trots att den har över 100 000 invånare upplevs den ofta som en gemytlig småstad med sina färgglada hus. Vi fortsätter sedan till den vackra staden Kilkenny, belägen intill floden Nore, och Kilford Arms Hotel. Kilkenny med flera medeltida kyrkor och ett pampigt slott från sent 1100-tal fick en framträdande ställning på 1200-talet då det irländska parlamentet ofta sammanträdde på Kilkenny Castle. Sida vid sida hittar vi de typiskt irländska pubarna, det finns många att välja på i Kilkenny och de serverar stadens eget öl. Kilkenny är utan tvekan en härligt levnadsglad stad med kaféer, pubar och butiker!

Kilkenny & Kilkenny Castle
De smala gränderna i Kilkennys historiska centrum kallas lokalt för ”slips” och många av husen är uppförda i svart kalksten, så kallad kilkennymarmor som gjort staden vida berömd. Vi tar en promenad genom staden och får lära oss mer om Kilkenny, dess historia och invånare. Vi ser rundtornet, en typisk irländsk företeelse, vid St. Canice Cathedral, katedralen som liksom staden fått sitt namn efter helgonet St. Canice. Vi får höra berättelser och legender som den om en medeltida kvinnlig pubägarinna som anklagades för häxeri och vad är egentligen Kilkenny cats? Vi besöker också det imponerande Kilkenny Castle, ett av Irlands mest välkända slott (mot avgift). Det ursprungliga stenslottet uppfördes på 1100-talet åt William Marshal och kom sedan att bli hem åt den mäktiga familjen Butler i nästan 600 år.

Dag 7: Kilkenny

Huntington Castle & Altamont Gardens
Nu väntar sköna upplevelser i vacker miljö! Huntington Castle uppfördes på 1600-talet som en garnison på den viktiga vägen mellan Wexford och Dublin. Så småningom flyttade soldaterna ut och familjen Esmonde gjorde om det till sitt familjehem. Fortfarande är det ättlingar till Esmondes som huserar i slottet och vi får veta mer under en rundtur, bland annat varför man på 1970-talet uppförde ett tempel till den egyptiska drottningen Isis i källaren. Givetvis passar vi också på att njuta av slottets underbart anlagda trädgård! Alldeles i närheten av Huntington finner vi världsberömda Altamont Gardens, 16 hektar med formella och informella trädgårdsanläggningar och ett underbart vattenlandskap. Här finns allt vi kan önska i trädgårdsväg - vackra gräsmattor, blomsterplanteringar, skogslandskap, vatten, muromgärdade trädgårdsrum, rhododendron och de berömda ekarna. Sköna upplevelser vi inte vill vara utan! Mot avgift.

Dag 8: Kilkenny - Dublin
Efter frukost har det blivit dags att vinka adjö till Kilkenny och sätta kurs mot Dublin igen. Namnet Dublin ”den svarta dammen” lär syfta på platsen där floden Liffeys biflöden mynnade. Stadens gamla iriska namn, det poetiskt klingande Baile Átha Cliath, speglar kanske på ett ännu bättre sätt den irländska huvudstadens moderna livsrytm och sprudlande kulturliv. Vi förstår snabbt varför Dublin vid ett antal tillfällen de senaste åren har utsetts till den av Europas huvudstäder som är populärast att leva i. Under eftermiddagen tar vi återigen in påHarcourt Hotel. 

Stadsrundtur i Dublin
Dagens Dublin breder ut sig på båda sidor om floden Liffey. På flodens norra sida finner vi paradgatan O'Connell Street som kantas av statyer föreställande berömda irländare och välputsade 1700-talsbyggnader såsom Custom House. Söder om Liffey möter vi Trinity College, med den omtalade ”Book of Kells”, där både Oscar Wilde och Jonathan Swift har studerat. Det medeltida arvet representeras framför allt av Dublin Castle och den imponerande katedralen som fått namn efter Irlands skyddshelgon, St. Patrick. Vår guide tar oss med på en innehållsrik tur genom denna fascinerande stad!

Irländsk afton
I kväll ska vi roa oss såsom irländarna själva brukar göra. På en trevlig pub, belägen på landsbygden strax utanför Dublin, slår vi oss ner för att ta del av det lokala köket. Ett lika självklart inslag som den mörka ölen är den glada och medryckande musiken med ursprung i den livliga keltiska folkmusiktraditionen. Mot avgift.

Dag 9: Flyg från Dublin
Våra irländska dagar är på väg att närma sig sitt slut för den här gången. Transferbussen hämtar oss vid hotellet och vi sätter kurs mot flygplatsen. Med oss hem har vi minnen, upplevelser och kanske nya bekantskaper?

 

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00
Boka resan online »

Höjdpunkter

 • Nordirland och Belfast
 • Cliffs of Moher
 • Ring of Kerry
 • Kilkenny
 • Dublin

Flygningar

Tid Från Til
Utresa
09:15 Stockholm Dublin
10:10 Oslo Dublin
10:30 Köpenhamn Dublin
Hemresa
11:50 Dublin Stockholm
12:20 Dublin Oslo
12:40 Dublin Köpenhamn
14.08.2024 - 15.08.2024
Harcourt Hotel, Dublin
Visa mer Visa mindre
Hotell: Harcourt Hotel, Dublin
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Genuint och trevligt irländskt hotell med en populär pub i centrala Dublin.

Hotellet: Mellanklasshotell som är inhyst i 8 intilliggande georgianska townhouses från mitten av 1800-talet varav ett tidigare var hem åt nobelpristagaren och författaren George Bernard Shaw. På hotellet finns en restaurang, en populär bar och nattklubb samt innergård med bar och uteservering. Hotellet är därför livligt vilket kan resultera i störd nattsömn framförallt, men inte enbart, på helgerna.
Våningar: 3-5
Hiss: Ja, men inte till alla våningar.
Läge: Centralt beläget i närheten av parken St Stephen's Green. Hotellet är beläget längs med en spårvagnssträckning (Luas) vilket gör det enkelt att ta sig till bland annat shoppinggatan Grafton Street (1 hållplats). Ca 20 minuters promenad till Temple Bar, Trinity College mm.
Antal rum: 100
Rummen: Rummen är fördelade mellan två byggnader, det som hotellet kallar huvudbyggnaden och en nyare del "new wing" en dörr bort. Enklare men bekväma rum av varierande storlek och standard utrustade med dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi och kaffe-/tebricka. Rum med snedtak samt rum med så kallade queenssizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, förekommer.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS
Adress: 60 Harcourt Street, D02 P902 DUBLIN
Telefon: +353-1-478 36 77

15.08.2024 - 16.08.2024
Allingham Arms Hotel, Bundoran
Visa mer Visa mindre
Hotell: Allingham Arms Hotel, Bundoran
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Trevligt och uppskattat mellanklasshotell i modernare stil som fått sitt namn efter poeten William Allingham som kom från trakten. Här mötes man av en välkomnande lobbylounge med glastak, bekväma soffor och öppen spis. På hotellet finns även en trevlig restaurang med utsikt över Donegalbukten och en gemytlig bar som ibland erbjuder underhållning med liveframträdande. Centralt beläget i den lilla kustorten Bundoran som är populär bland surfare och endast ett par minuters promenad till centrum och stranden. Mindre till medelstora, enkla och funktionella rum med varierande standard.

Hotellet: Restaurang, bar och lobby.
Våningar: 3
Hiss: Ja
Läge: Centralt och bra beläget vid vattnet och gatan som sträcker sig genom centrum.
Antal rum: 132
Rummen: Dusch/bad, wc, Tv, telefon, hårfön och kaffe-/tebricka.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS
Adress: West End, BUNDORAN
Telefon: +353-71-984 10 75

16.08.2024 - 17.08.2024
Kilmurry Lodge Hotel, Castletroy / Limerick
Visa mer Visa mindre
Hotell: Kilmurry Lodge Hotel, Castletroy / Limerick
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Ombonat och trivsamt hotell med mycket goda gästrecensioner. Hotellets exteriör har en lite lantlig prägel och invändigt möts man av en gästvänlig och komfortabel miljö med moderna faciliteter. Det privatägda hotellet byggdes för omkring 30 år sedan på marken som tillhörde ägarnas lantegendom och än i dag drivs det av samma familj. Här kan du njuta av irländsk gästvänlighet och skön atmosfär i restaurangen Nelligans som är traditionellt inredd med mörkt trä där du kan få något gott att äta eller slå dig ner i baren med en lokal öl. Hotellet är beläget i förorten Castletroy där man bland annat även finner Limericks universitet. I direkt anslutning till hotellet finns en hållplats för lokalbussen varifrån det tar ca en kvart in till Limerick. Komfortabla, medelstora till rymliga rum i en rustik modern stil som finns i flera olika kategorier med varierande stil, standard och faciliteter.

Hotellet:Restaurang med bar och sommarterrass samt minigym. Byggt 1995, delvis renoverat senast 2017.
Våningar: 3
Hiss: Nej
Läge: Beläget längs med en av infartsvägarna till Limerick i förorten Castletroy ca 5 km från Limericks stadskärna. Mitt emot hotellet finns ett mindre köpcentrum och direkt utanför hotellentrén stannar lokalbussen. Lokal genomfartstrafik.
Antal rum: 109
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, Wi-Fi och kaffe-/tebricka. Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, förekommer. Rum med snedtak förekommer. Alla rum är ej renoverade.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSSS
Adress: Dublin Road, V94 WTC9 CASTLETROY, Limerick
Telefon: +353-61-33 11 33

17.08.2024 - 19.08.2024
Brandon Hotel, Tralee
Visa mer Visa mindre
Hotell: Brandon Hotel, Tralee
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Bekvämt, stort och gruppvant stadshotell med bra faciliteter och trivsam atmosfär. När du trätt in genom hotellentrén möts du av den stora och rymliga lobbyloungen som leder vidare till en hemtrevlig lounge med sköna soffor, öronlappsfåtöljer och öppen spis. Hotellet har även en ombonad restaurang i en dov färgskala med mörka, polerade trämöbler och marina inslag samt en stor och trevlig bar som sommartid även har uteservering. Här finns även ett uppskattat leisure centre med inomhuspool, jacuzzi och gym. Centralt och bra beläget mitt emot den stora gröna stadsparken och på bekvämt promenadavstånd till shopping och sevärdheter. Komfortabla, mindre till medelstora rum som är något till åren komna och traditionellt inredda i en ljus färgskala med mörka trämöbler.

Hotellet: Restaurang, bar med sommarterrass, lounge och leisure centre (mot avgift) med inomhuspool, jacuzzi, bastu, ångbastu, gym och aerobicsklasser. 
Våningar: 5
Hiss: Ja
Läge: Centralt beläget mitt emot folkteatern Siamsa Tire och Tralees stora stadspark med Kerry county Museum. Ca 5 minuters promenad från shopping, barer och restauranger. Stadsmiljö med genomfartstrafik.
Antal rum: 183
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön och kaffe-/tebricka. Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, förekommer.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS
Adress: Prince's Street, V92 PVK6 TRALEE
Telefon: +353-66-712 33 33

19.08.2024 - 21.08.2024
Kilford Arms Hotel, Kilkenny
Visa mer Visa mindre
Hotell: Kilford Arms Hotel, Kilkenny
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Trevligt och genuint hotell med familjär atmosfär och populär pub som har ett bra centralt läge i charmiga Kilkenny.

Hotellet: Uppskattat mellanklasshotell med tilltalande exteriör som drivs av familjen Phelan. Här finns restaurang, en traditionell irländsk pub med musikunderhållning vissa kvällar samt nattklubben Pegasus. I angränsning till hotellet finns även en stor, modern bar i tre våningar som delvis är byggd runt en gammal kyrkoruin som bär familjens irländska namn O'Faoláin's.
Våningar: 3
Hiss: Ja, men korridorer med trappsteg och halvtrappor.
Läge: Centralt beläget i charmiga Kilkenny med bekvämt promenadavstånd till shopping och sevärdheter.
Antal rum: 60
Rummen: Bekväma rum i en funktionell, enkel stil som när något till åren komna och varierar i både storlek, standard och stil. Utrustade med dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön, byxpress och kaffe-/tebricka. Så kallade queensize bäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, är vanligt förekommande. Störande ljud från baren och nattklubben kan förekomma.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS+
Adress: John Street, KILKENNY
Telefon: +353-53-776 10 18

21.08.2024 - 22.08.2024
Harcourt Hotel, Dublin
Visa mer Visa mindre
Hotell: Harcourt Hotel, Dublin
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Genuint och trevligt irländskt hotell med en populär pub i centrala Dublin.

Hotellet: Mellanklasshotell som är inhyst i 8 intilliggande georgianska townhouses från mitten av 1800-talet varav ett tidigare var hem åt nobelpristagaren och författaren George Bernard Shaw. På hotellet finns en restaurang, en populär bar och nattklubb samt innergård med bar och uteservering. Hotellet är därför livligt vilket kan resultera i störd nattsömn framförallt, men inte enbart, på helgerna.
Våningar: 3-5
Hiss: Ja, men inte till alla våningar.
Läge: Centralt beläget i närheten av parken St Stephen's Green. Hotellet är beläget längs med en spårvagnssträckning (Luas) vilket gör det enkelt att ta sig till bland annat shoppinggatan Grafton Street (1 hållplats). Ca 20 minuters promenad till Temple Bar, Trinity College mm.
Antal rum: 100
Rummen: Rummen är fördelade mellan två byggnader, det som hotellet kallar huvudbyggnaden och en nyare del "new wing" en dörr bort. Enklare men bekväma rum av varierande storlek och standard utrustade med dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi och kaffe-/tebricka. Rum med snedtak samt rum med så kallade queenssizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, förekommer.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS
Adress: 60 Harcourt Street, D02 P902 DUBLIN
Telefon: +353-1-478 36 77

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 14.08.2024
Ankomst: 22.08.2024
Dagar: 9 dagar
Avresa från: ARN, CPH, OSL
Pris från: 16.195:-

Priset inkluderar

Flygresa till Dublin t/r, flygskatter och flygplatsavgifter, busstransfer flygplatsen - hotellet t/r, bussrundresa med Scandoramaguide, 8 övernattningar i dubbelrum, 8 frukostar, 3 middagar, utflykter enligt dagsprogram (exkl. angivna avgifter & entréer)

Bra att veta

Uppskattad kostnad för de i dagsprogrammet angivna arrangemangen mot avgift (som ej måste förbokas) är ca 120 euro.

Avresa 10/7 kan alternativt hotell i Limerick med omnejd förekomma dag 3-4.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)
Brittiskt pund (GBP)


 

Tillval:
Resa och utflykter enligt dagsprogram (exkl.avgifter & entréer): Ingår
Cliffs of Moher: 150:-
Flyg: Flyg utresa OSL: 300:-
Flyg: Flyg utresa CPH: 500:-

 

Rumstyper:

Enkelrum. Måltider enligt program 20.990:-
Dubbelrum. Måltider enligt program 16.195:-
Dubbelrum med extrabädd. Måltider enligt program 16.195:-


Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 14.08.2024
Ankomst: 22.08.2024
Dagar: 9 dagar
Avresa från: ARN, CPH, OSL
Pris från: 16.195:-

Bilder - Irland Runt med Nordirland ✈

Vi har för närvarande inga foton

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 14.08.2024
Ankomst: 22.08.2024
Dagar: 9 dagar
Avresa från: ARN, CPH, OSL
Pris från: 16.195:-

Visa mindre
11.09.2024 19.09.2024   9 dagar 16.195:- ARN, GOT, CPH Visa mer
Reseplan
Hotell
Prisinfo
Bilder

Dag 1: Flyg till Dublin
Förväntansfulla landar vi utanför Republiken Irlands huvudstad. På flygplatsen väntar Scandoramaguiden och bussen som tar oss till centrala Dublin där vi checkar vi in på Harcourt Hotel.

Dag 2: Dublin - Belfast - Bundoran
Redan efter frukost lämnar vi Dublin, men senare under resan återkommer vi ju hit igen. Vi sätter kurs norrut mot Nordirlandoch Belfast. Den nordirländska huvudstaden utvecklades i takt med industrialismen och ståtliga byggnader från både den viktorianska och edvardianska epoken vittnar om detta. St Anne’s Cathedral och pampiga City Hall tillhör de mest framträdande sevärdheterna. De för Belfast så typiska muralmålningarna, som vittnar om motsättningarna mellan protestanter och katoliker, får vi heller inte missa. Varvsindustrin är ett annat kännetecken för staden och ingen kan väl ha undgått att det var här som Titanic tillverkades. Vår guide tar oss med på en rundtur genom staden. Vi tar oss senare tillbaka till Republiken Irland och grevskapet Donegal, där Allingham Arms Hotel i Bundoran dukar för middag.

Dag 3: Bundoran - Cliffs of Moher - Limerick
Många spännande upplevelser väntar oss även i dag. Vi färdas söderut mot den medeltida handelsstaden Galway vilken räknas som huvudort i de irisktalande västra delarna av Irland. Närheten till både hav och sötvatten gör att restaurangerna erbjuder färsk fisk och skaldjur av hög kvalitet. De färggranna butiksfasaderna längs Quay Street lockar besökare medan Eyre Square ramas in av välhållna 1800-talsbyggnader. Vi stannar för lunch innan vi fortsätter till grevskapet Clare och fascinerande Cliffs of Moher, ett av öns mest ansedda naturfenomen (mot avgift, måste förbokas). Likt en 200 meter hög vägg reser sig dessa klippformationer med en säregen urkraft upp ur Atlantens svallande vågor. Utsikten härifrån är häpnadsväckande! Framåt kvällen anländer vi till Limerick och Kilmurry Lodge Hotel, beläget i Castletroy strax öster om staden, som serverar middag. 

Dag 4: Limerick - Adare - Tralee
Efter frukost åker vi från grevskapet Limerick mot Kerry. Vi gör ett besök i kulturminnesmärkta Adare, omnämnd som Irlands vackraste by med halmtaksförsedda stugor, välskötta trädgårdar, småbutiker och kaféer. Efter lunch når vi gemytliga Tralee och Brandon Hotel. Nu väntar en härlig eftermiddagstur till den vackra Dinglehalvön.

Dingle - västkustens pärla
Vi kör kuststräckan ut till Irlands västligaste punkt och kommer så nära Amerika det går utan att bli blöta. Här upptäcker vi tidiga religiösa minnesmärken som till exempel beehives, bi­kupor, som munkar bodde i redan på 400-­talet. Öns västra halva är ett gaeltacht, ett område där iriska fortfarande talas allmänt. Turen avslutas i den charmiga fiskebyn Dingle där vi äter en god middag (mot avgift).

Dag 5: Tralee

The Ring of Kerry
På de smala vägarna längs Iveraghhalvön bjuder naturen på dramatisk skönhet och panoramautsikt över Atlanten. Kustens små bukter, vikar och klippsprång präglar landskapet. Här på den öde men charmerande halvön är det lätt att föreställa sig det hårda liv med hungersnöd och missväxt som ledde till att så många irländare emigrerade till Amerika. Dagen går också i ullens tecken då vi upplever allt från fårvallning till yllekläder av högsta kvalitet. En irländsk klassiker som vi inte får missa!

Dag 6: Tralee - Cork - Kilkenny
Efter frukost tar vi kurs mot syd­kusten och grevskapet Cork. Vi gör ett uppehåll i Cork, Irlands näst största stad som vuxit fram runt floden Lee och trots att den har över 100 000 invånare upplevs den ofta som en gemytlig småstad med sina färgglada hus. Vi fortsätter sedan till den vackra staden Kilkenny, belägen intill floden Nore, och Kilford Arms Hotel. Kilkenny med flera medeltida kyrkor och ett pampigt slott från sent 1100-tal fick en framträdande ställning på 1200-talet då det irländska parlamentet ofta sammanträdde på Kilkenny Castle. Sida vid sida hittar vi de typiskt irländska pubarna, det finns många att välja på i Kilkenny och de serverar stadens eget öl. Kilkenny är utan tvekan en härligt levnadsglad stad med kaféer, pubar och butiker!

Kilkenny & Kilkenny Castle
De smala gränderna i Kilkennys historiska centrum kallas lokalt för ”slips” och många av husen är uppförda i svart kalksten, så kallad kilkennymarmor som gjort staden vida berömd. Vi tar en promenad genom staden och får lära oss mer om Kilkenny, dess historia och invånare. Vi ser rundtornet, en typisk irländsk företeelse, vid St. Canice Cathedral, katedralen som liksom staden fått sitt namn efter helgonet St. Canice. Vi får höra berättelser och legender som den om en medeltida kvinnlig pubägarinna som anklagades för häxeri och vad är egentligen Kilkenny cats? Vi besöker också det imponerande Kilkenny Castle, ett av Irlands mest välkända slott (mot avgift). Det ursprungliga stenslottet uppfördes på 1100-talet åt William Marshal och kom sedan att bli hem åt den mäktiga familjen Butler i nästan 600 år.

Dag 7: Kilkenny

Huntington Castle & Altamont Gardens
Nu väntar sköna upplevelser i vacker miljö! Huntington Castle uppfördes på 1600-talet som en garnison på den viktiga vägen mellan Wexford och Dublin. Så småningom flyttade soldaterna ut och familjen Esmonde gjorde om det till sitt familjehem. Fortfarande är det ättlingar till Esmondes som huserar i slottet och vi får veta mer under en rundtur, bland annat varför man på 1970-talet uppförde ett tempel till den egyptiska drottningen Isis i källaren. Givetvis passar vi också på att njuta av slottets underbart anlagda trädgård! Alldeles i närheten av Huntington finner vi världsberömda Altamont Gardens, 16 hektar med formella och informella trädgårdsanläggningar och ett underbart vattenlandskap. Här finns allt vi kan önska i trädgårdsväg - vackra gräsmattor, blomsterplanteringar, skogslandskap, vatten, muromgärdade trädgårdsrum, rhododendron och de berömda ekarna. Sköna upplevelser vi inte vill vara utan! Mot avgift.

Dag 8: Kilkenny - Dublin
Efter frukost har det blivit dags att vinka adjö till Kilkenny och sätta kurs mot Dublin igen. Namnet Dublin ”den svarta dammen” lär syfta på platsen där floden Liffeys biflöden mynnade. Stadens gamla iriska namn, det poetiskt klingande Baile Átha Cliath, speglar kanske på ett ännu bättre sätt den irländska huvudstadens moderna livsrytm och sprudlande kulturliv. Vi förstår snabbt varför Dublin vid ett antal tillfällen de senaste åren har utsetts till den av Europas huvudstäder som är populärast att leva i. Under eftermiddagen tar vi återigen in påHarcourt Hotel. 

Stadsrundtur i Dublin
Dagens Dublin breder ut sig på båda sidor om floden Liffey. På flodens norra sida finner vi paradgatan O'Connell Street som kantas av statyer föreställande berömda irländare och välputsade 1700-talsbyggnader såsom Custom House. Söder om Liffey möter vi Trinity College, med den omtalade ”Book of Kells”, där både Oscar Wilde och Jonathan Swift har studerat. Det medeltida arvet representeras framför allt av Dublin Castle och den imponerande katedralen som fått namn efter Irlands skyddshelgon, St. Patrick. Vår guide tar oss med på en innehållsrik tur genom denna fascinerande stad!

Irländsk afton
I kväll ska vi roa oss såsom irländarna själva brukar göra. På en trevlig pub, belägen på landsbygden strax utanför Dublin, slår vi oss ner för att ta del av det lokala köket. Ett lika självklart inslag som den mörka ölen är den glada och medryckande musiken med ursprung i den livliga keltiska folkmusiktraditionen. Mot avgift.

Dag 9: Flyg från Dublin
Våra irländska dagar är på väg att närma sig sitt slut för den här gången. Transferbussen hämtar oss vid hotellet och vi sätter kurs mot flygplatsen. Med oss hem har vi minnen, upplevelser och kanske nya bekantskaper?

 

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00
Boka resan online »

Höjdpunkter

 • Nordirland och Belfast
 • Cliffs of Moher
 • Ring of Kerry
 • Kilkenny
 • Dublin

Flygningar

Tid Från Til
Utresa
06:25 Göteborg Stockholm
09:15 Stockholm Dublin
09:15 Stockholm Dublin
10:30 Köpenhamn Dublin
10:30 Köpenhamn Dublin
Hemresa
11:50 Dublin Stockholm
11:50 Dublin Stockholm
12:40 Dublin Köpenhamn
12:40 Dublin Köpenhamn
17:55 Stockholm Göteborg
11.09.2024 - 12.09.2024
Harcourt Hotel, Dublin
Visa mer Visa mindre
Hotell: Harcourt Hotel, Dublin
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Genuint och trevligt irländskt hotell med en populär pub i centrala Dublin.

Hotellet: Mellanklasshotell som är inhyst i 8 intilliggande georgianska townhouses från mitten av 1800-talet varav ett tidigare var hem åt nobelpristagaren och författaren George Bernard Shaw. På hotellet finns en restaurang, en populär bar och nattklubb samt innergård med bar och uteservering. Hotellet är därför livligt vilket kan resultera i störd nattsömn framförallt, men inte enbart, på helgerna.
Våningar: 3-5
Hiss: Ja, men inte till alla våningar.
Läge: Centralt beläget i närheten av parken St Stephen's Green. Hotellet är beläget längs med en spårvagnssträckning (Luas) vilket gör det enkelt att ta sig till bland annat shoppinggatan Grafton Street (1 hållplats). Ca 20 minuters promenad till Temple Bar, Trinity College mm.
Antal rum: 100
Rummen: Rummen är fördelade mellan två byggnader, det som hotellet kallar huvudbyggnaden och en nyare del "new wing" en dörr bort. Enklare men bekväma rum av varierande storlek och standard utrustade med dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi och kaffe-/tebricka. Rum med snedtak samt rum med så kallade queenssizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, förekommer.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS
Adress: 60 Harcourt Street, D02 P902 DUBLIN
Telefon: +353-1-478 36 77

12.09.2024 - 13.09.2024
Allingham Arms Hotel, Bundoran
Visa mer Visa mindre
Hotell: Allingham Arms Hotel, Bundoran
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Trevligt och uppskattat mellanklasshotell i modernare stil som fått sitt namn efter poeten William Allingham som kom från trakten. Här mötes man av en välkomnande lobbylounge med glastak, bekväma soffor och öppen spis. På hotellet finns även en trevlig restaurang med utsikt över Donegalbukten och en gemytlig bar som ibland erbjuder underhållning med liveframträdande. Centralt beläget i den lilla kustorten Bundoran som är populär bland surfare och endast ett par minuters promenad till centrum och stranden. Mindre till medelstora, enkla och funktionella rum med varierande standard.

Hotellet: Restaurang, bar och lobby.
Våningar: 3
Hiss: Ja
Läge: Centralt och bra beläget vid vattnet och gatan som sträcker sig genom centrum.
Antal rum: 132
Rummen: Dusch/bad, wc, Tv, telefon, hårfön och kaffe-/tebricka.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS
Adress: West End, BUNDORAN
Telefon: +353-71-984 10 75

13.09.2024 - 14.09.2024
Kilmurry Lodge Hotel, Castletroy / Limerick
Visa mer Visa mindre
Hotell: Kilmurry Lodge Hotel, Castletroy / Limerick
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Ombonat och trivsamt hotell med mycket goda gästrecensioner. Hotellets exteriör har en lite lantlig prägel och invändigt möts man av en gästvänlig och komfortabel miljö med moderna faciliteter. Det privatägda hotellet byggdes för omkring 30 år sedan på marken som tillhörde ägarnas lantegendom och än i dag drivs det av samma familj. Här kan du njuta av irländsk gästvänlighet och skön atmosfär i restaurangen Nelligans som är traditionellt inredd med mörkt trä där du kan få något gott att äta eller slå dig ner i baren med en lokal öl. Hotellet är beläget i förorten Castletroy där man bland annat även finner Limericks universitet. I direkt anslutning till hotellet finns en hållplats för lokalbussen varifrån det tar ca en kvart in till Limerick. Komfortabla, medelstora till rymliga rum i en rustik modern stil som finns i flera olika kategorier med varierande stil, standard och faciliteter.

Hotellet:Restaurang med bar och sommarterrass samt minigym. Byggt 1995, delvis renoverat senast 2017.
Våningar: 3
Hiss: Nej
Läge: Beläget längs med en av infartsvägarna till Limerick i förorten Castletroy ca 5 km från Limericks stadskärna. Mitt emot hotellet finns ett mindre köpcentrum och direkt utanför hotellentrén stannar lokalbussen. Lokal genomfartstrafik.
Antal rum: 109
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, Wi-Fi och kaffe-/tebricka. Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, förekommer. Rum med snedtak förekommer. Alla rum är ej renoverade.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSSS
Adress: Dublin Road, V94 WTC9 CASTLETROY, Limerick
Telefon: +353-61-33 11 33

14.09.2024 - 16.09.2024
Brandon Hotel, Tralee
Visa mer Visa mindre
Hotell: Brandon Hotel, Tralee
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Bekvämt, stort och gruppvant stadshotell med bra faciliteter och trivsam atmosfär. När du trätt in genom hotellentrén möts du av den stora och rymliga lobbyloungen som leder vidare till en hemtrevlig lounge med sköna soffor, öronlappsfåtöljer och öppen spis. Hotellet har även en ombonad restaurang i en dov färgskala med mörka, polerade trämöbler och marina inslag samt en stor och trevlig bar som sommartid även har uteservering. Här finns även ett uppskattat leisure centre med inomhuspool, jacuzzi och gym. Centralt och bra beläget mitt emot den stora gröna stadsparken och på bekvämt promenadavstånd till shopping och sevärdheter. Komfortabla, mindre till medelstora rum som är något till åren komna och traditionellt inredda i en ljus färgskala med mörka trämöbler.

Hotellet: Restaurang, bar med sommarterrass, lounge och leisure centre (mot avgift) med inomhuspool, jacuzzi, bastu, ångbastu, gym och aerobicsklasser. 
Våningar: 5
Hiss: Ja
Läge: Centralt beläget mitt emot folkteatern Siamsa Tire och Tralees stora stadspark med Kerry county Museum. Ca 5 minuters promenad från shopping, barer och restauranger. Stadsmiljö med genomfartstrafik.
Antal rum: 183
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön och kaffe-/tebricka. Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, förekommer.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS
Adress: Prince's Street, V92 PVK6 TRALEE
Telefon: +353-66-712 33 33

16.09.2024 - 18.09.2024
Kilford Arms Hotel, Kilkenny
Visa mer Visa mindre
Hotell: Kilford Arms Hotel, Kilkenny
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Trevligt och genuint hotell med familjär atmosfär och populär pub som har ett bra centralt läge i charmiga Kilkenny.

Hotellet: Uppskattat mellanklasshotell med tilltalande exteriör som drivs av familjen Phelan. Här finns restaurang, en traditionell irländsk pub med musikunderhållning vissa kvällar samt nattklubben Pegasus. I angränsning till hotellet finns även en stor, modern bar i tre våningar som delvis är byggd runt en gammal kyrkoruin som bär familjens irländska namn O'Faoláin's.
Våningar: 3
Hiss: Ja, men korridorer med trappsteg och halvtrappor.
Läge: Centralt beläget i charmiga Kilkenny med bekvämt promenadavstånd till shopping och sevärdheter.
Antal rum: 60
Rummen: Bekväma rum i en funktionell, enkel stil som när något till åren komna och varierar i både storlek, standard och stil. Utrustade med dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön, byxpress och kaffe-/tebricka. Så kallade queensize bäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, är vanligt förekommande. Störande ljud från baren och nattklubben kan förekomma.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS+
Adress: John Street, KILKENNY
Telefon: +353-53-776 10 18

18.09.2024 - 19.09.2024
Harcourt Hotel, Dublin
Visa mer Visa mindre
Hotell: Harcourt Hotel, Dublin
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Genuint och trevligt irländskt hotell med en populär pub i centrala Dublin.

Hotellet: Mellanklasshotell som är inhyst i 8 intilliggande georgianska townhouses från mitten av 1800-talet varav ett tidigare var hem åt nobelpristagaren och författaren George Bernard Shaw. På hotellet finns en restaurang, en populär bar och nattklubb samt innergård med bar och uteservering. Hotellet är därför livligt vilket kan resultera i störd nattsömn framförallt, men inte enbart, på helgerna.
Våningar: 3-5
Hiss: Ja, men inte till alla våningar.
Läge: Centralt beläget i närheten av parken St Stephen's Green. Hotellet är beläget längs med en spårvagnssträckning (Luas) vilket gör det enkelt att ta sig till bland annat shoppinggatan Grafton Street (1 hållplats). Ca 20 minuters promenad till Temple Bar, Trinity College mm.
Antal rum: 100
Rummen: Rummen är fördelade mellan två byggnader, det som hotellet kallar huvudbyggnaden och en nyare del "new wing" en dörr bort. Enklare men bekväma rum av varierande storlek och standard utrustade med dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi och kaffe-/tebricka. Rum med snedtak samt rum med så kallade queenssizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, förekommer.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS
Adress: 60 Harcourt Street, D02 P902 DUBLIN
Telefon: +353-1-478 36 77

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 11.09.2024
Ankomst: 19.09.2024
Dagar: 9 dagar
Avresa från: ARN, GOT, CPH
Pris från: 16.195:-

Priset inkluderar

Flygresa till Dublin t/r, flygskatter och flygplatsavgifter, busstransfer flygplatsen - hotellet t/r, bussrundresa med Scandoramaguide, 8 övernattningar i dubbelrum, 8 frukostar, 3 middagar, utflykter enligt dagsprogram (exkl. angivna avgifter & entréer)

Bra att veta

Uppskattad kostnad för de i dagsprogrammet angivna arrangemangen mot avgift (som ej måste förbokas) är ca 120 euro.

Avresa 10/7 kan alternativt hotell i Limerick med omnejd förekomma dag 3-4.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)
Brittiskt pund (GBP)


 

Tillval:
Resa och utflykter enligt dagsprogram (exkl.avgifter & entréer): Ingår
Cliffs of Moher: 150:-
Flyg: Flyg utresa GOT: 2.100:-
Flyg: Flyg utresa CPH: 300:-

 

Rumstyper:

Enkelrum. Måltider enligt program 20.990:-
Dubbelrum. Måltider enligt program 16.195:-
Dubbelrum med extrabädd. Måltider enligt program 16.195:-


Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 11.09.2024
Ankomst: 19.09.2024
Dagar: 9 dagar
Avresa från: ARN, GOT, CPH
Pris från: 16.195:-

Bilder - Irland Runt med Nordirland ✈

Vi har för närvarande inga foton

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 11.09.2024
Ankomst: 19.09.2024
Dagar: 9 dagar
Avresa från: ARN, GOT, CPH
Pris från: 16.195:-

Visa mindre
 Ledig
 På förfrågan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få nyheter och tips från vår resevärld.