Telefon 040-600 00 00   Måndag till fredag kl. 9-16
Beskrivning
Visa karta
Visa väder

Irland Runt med Nordirland ✈

Den sagolika gröna ön bjuder på enastående natur- och kulturäventyr. Nordirlands huvudstad


      Höjdpunkter!

 • Nordirland och Belfast
 • Giants Causeway
 • Cliffs of Moher
 • Ring of Kerry
 • Kilkenny
 • Dublin
   
FLYGRESA - Irland - Rundresa flyg & buss - 9 dagar

Irland Runt med Nordirland

Den sagolika gröna ön bjuder på enastående natur- och kulturäventyr. Nordirlands huvudstad Belfast och Republiken Irlands Dublin. Mäktiga naturfenomenen Giants Causeway och Cliffs of Moher. Irländsk trädgårdskonst, magiska Ring of Kerry och vackra Dinglehalvön. Galway, Adare, Tralee, Cork och Kilkenny. Det keltiska arvet, den livliga folkmusiken och landskapsvyer så mäktiga att skummet på Guinnessen darrar av hänförelse väntar oss på denna välkomponerade resa. En upplevelserik rundresa och ett minne för livet. Det bästa av Irland helt enkelt! Irländarnas gästfrihet är dessutom omvittnad och efter den här resan vill vi uppleva den igen!

INSTAGRAM - Se alla bilder från resan på vår instagram - Klicka här »

Nedan ser du en detaljerad väderprognos för de följande 6 dagarna.

Söndag
Delvis molnigt
Delvis molnigt
5 °C
10 °C
0,1 mm.
2,9 m/s
sydöst
Måndag
Delvis molnigt
Delvis molnigt
3 °C
10 °C
0,0 mm.
2,9 m/s
syd
Tisdag
Molnigt
Molnigt
8 °C
9 °C
0,0 mm.
2,8 m/s
sydväst
Onsdag
Molnigt
Molnigt
10 °C
11 °C
3,5 mm.
0,5 m/s
nord
Torsdag

8 °C
12 °C
1,9 mm.
0,5 m/s
sydväst
Fredag
Molnigt
Molnigt
7 °C
14 °C
0,5 mm.
1,9 m/s
sydöst

Avresedatum

24.05.2023 01.06.2023   9 dagar 13.895:- ARN, GOT, CPH Visa mer
Reseplan
Hotell
Prisinfo
Bilder

Dag 1: Flyg till Dublin
Förväntansfulla landar vi utanför Republiken Irlands huvudstad. På flygplatsen väntar Scandoramaguiden och bussen som tar oss till centrala Dublin där vi checkar vi in på Harcourt Hotel.

Dag 2: Dublin - Ballyshannon
Redan efter frukost lämnar vi Dublin, men senare under resan återkommer vi ju hit igen. Vi sätter kurs norrut mot Nordirland och Belfast. Den nordirländska huvudstaden utvecklades i takt med industrialismen och ståtliga byggnader från både den viktorianska och edvardianska epoken vittnar om detta. St Anne’s Cathedral och pampiga City Hall tillhör de mest framträdande sevärdheterna. De för Belfast så typiska muralmålningarna, som vittnar om motsättningarna mellan protestanter och katoliker, får vi heller inte missa. Varvsindustrin är ett annat kännetecken för staden och ingen kan väl ha undgått att det var här som Titanic tillverkades. Vår guide tar oss med på en rundtur genom staden. Efter lunch går färden vidare norrut till Giants Causeways fantasieggande klippformationer. Efter denna imponerande naturupp­levelse tar vi oss tillbaka till Republiken Irland och grevskapet Donegal, där Dorrian's Imperial Hotel i Ballyshannon dukar för middag.

Dag 3: Ballyshannon - Shannon
En massa spännande upplevelser väntar oss även i dag. Vi färdas söderut mot den medeltida handelsstaden Galway vilken räknas som huvudort i de irisktalande västra delarna av Irland. Som populär universitetsstad har dessutom staden fått en ungdomlig prägel. Närheten till både hav och sötvatten gör att restaurangerna erbjuder färsk fisk och skaldjur av hög kvalitet. De färggranna butiksfasaderna längs Quay Street lockar besökare medan Eyre Square ramas in av välhållna 1800-talsbyggnader. Vi stannar för lunch innan vi fortsätter till grevskapet Clare och fascinerande Cliffs of Moher, ett av öns mest ansedda naturfenomen. Likt en 200 meter hög vägg reser sig dessa klippformationer med en säregen urkraft upp ur Atlantens svallande vågor. Området är särskilt betydelsefullt för fågellivet och bland arterna som lever här finner vi sillgrisslor och lunnefåglar. Utsikten härifrån är häpnadsväckande! Framåt kvällen anländer till Shannon och Treacys Oakwood Hotel som serverar middag. 

Dag 4: Shannon - Tralee
Efter frukost åker vi från grevskapet Clare till Kerry. Vi passerar Limerick och gör ett besök i kulturminnesmärkta Adare, omnämnd som Irlands vackraste by med halmtaksförsedda stugor, välskötta trädgårdar, småbutiker och kaféer. Efter lunch når vi gemytliga Tralee och Brandon Hotel. Följ gärna med på en härlig eftermiddagstur till den vackra Dinglehalvön.

Dingle - västkustens pärla
Vi kör kuststräckan ut till Irlands västligaste punkt och kommer så nära Amerika det går utan att bli blöta. Här upptäcker vi tidiga religiösa minnesmärken som till exempel beehives, bi­kupor, som munkar bodde i redan på 400-­talet. Öns västra halva är ett gaeltacht, ett område där iriska fortfarande talas allmänt. Turen avslutas i den charmiga fiskebyn Dingle där vi äter en god middag.
Pris inkl middag med dryck 695:-

Dag 5: Tralee

The Ring of Kerry
På de smala vägarna längs Iveraghhalvön bjuder naturen på dramatisk skönhet och panoramautsikt över Atlanten. Kustens små bukter, vikar och klippsprång präglar landskapet. Här på den öde men charmerande halvön är det lätt att föreställa sig det hårda liv med hungersnöd och missväxt som ledde till att så många irländare emigrerade till Amerika. Dagen går också i ullens tecken då vi upplever allt från fårvallning till yllekläder av högsta kvalitet. En irländsk klassiker som vi inte får missa!
Pris 445:-

Dag 6: Tralee - Kilkenny
Efter frukost tar vi kurs mot syd­kusten och grevskapet Cork, som genomsyras av sjöfartshistorier. Vi gör ett uppehåll i Cork, Irlands näst största stad som vuxit fram runt floden Lee och trots att den har över 100 000 invånare upplevs den ofta som en gemytlig småstad med sina färgglada hus. Vi fortsätter sedan till den vackra staden Kilkenny, belägen intill floden Nore, och Kilford Arms Hotel. Kilkenny med flera medeltida kyrkor och ett pampigt slott från sent 1100-tal fick en framträdande ställning på 1200-talet då det irländska parlamentet ofta sammanträdde på Kilkenny Castle. Sida vid sida hittar vi de typiskt irländska pubarna, det finns många att välja på i Kilkenny och de serverar stadens eget öl. Kilkenny är utan tvekan en härligt levnadsglad stad med kaféer, pubar och butiker!

Kilkenny & Kilkenny Castle
De smala gränderna i Kilkennys historiska centrum kallas lokalt för ”slips” och många av husen är uppförda i svart kalksten, så kallad kilkennymarmor som gjort staden vida berömd. Vi tar en promenad genom staden och får lära oss mer om Kilkenny, dess historia och invånare. Vi ser rundtornet, en typisk irländsk företeelse, vid St. Canice Cathedral, katedralen som liksom staden fått sitt namn efter helgonet St. Canice. Vi får höra berättelser och legender som den om en medeltida kvinnlig pubägarinna som anklagades för häxeri och vad är egentligen Kilkenny cats? Vi besöker också det imponerande Kilkenny Castle, ett av Irlands mest välkända slott. Det ursprungliga stenslottet uppfördes på 1100-talet åt William Marshal och kom sedan att bli hem åt den mäktiga familjen Butler i nästan 600 år. Under vårt besök får vi se de vackra rummen där familjen Butler levde, lära oss mer om invånarna och se hur de olika generationerna satt sin prägel på dagens slott.
Pris 295:-

Dag 7: Kilkenny

Huntington Castle & Altamont Gardens
Nu väntar sköna upplevelser i vacker miljö! Huntington Castle uppfördes på 1600-talet som en garnison på den viktiga vägen mellan Wexford och Dublin. Så småningom flyttade soldaterna ut och familjen Esmonde gjorde om det till sitt familjehem. Fortfarande är det ättlingar till Esmondes som huserar i slottet och vi får veta mer under en rundtur, bland annat varför man på 1970-talet uppförde ett tempel till den egyptiska dottningen Isis i källaren. Givetvis passar vi också på att njuta av slottets underbart anlagda trädgård! Alldeles i närheten av Huntington finner vi världsberömda Altamont Gardens, 16 hektar med formella och informella trädgårdsanläggningar och ett underbart vattenlandskap. Här finns allt vi kan önska i trädgårdsväg - vackra gräsmattor, blomsterplanteringar, skogslandskap, vatten, muromgärdade trädgårdsrum, rhododendron och de berömda ekarna. Sköna upplevelser vi inte vill vara utan!
Pris 425:-

Dag 8: Kilkenny - Dublin
Efter frukost har det blivit dags att vinka adjö till Kilkenny och sätta kurs mot Dublin igen. Namnet Dublin ”den svarta dammen” lär syfta på platsen där floden Liffeys biflöden mynnade. Stadens gamla iriska namn, det poetiskt klingande Baile Átha Cliath, speglar kanske på ett ännu bättre sätt den irländska huvudstadens moderna livsrytm och sprudlande kulturliv. Ölbryggeriet Guinness är något de flesta förknippar med Dublin och vi förstår snabbt varför Dublin vid ett antal tillfällen de senaste åren har utsetts till den av Europas huvudstäder som är populärast att leva i. Under eftermiddagen tar vi återigen in på Harcourt Hotel. 

Stadsrundtur i Dublin
Dagens Dublin breder ut sig på båda sidor om floden Liffey. På flodens norra sida finner vi paradgatan O'Connell Street som kantas av statyer föreställande berömda irländare och välputsade 1700-talsbyggnader såsom Custom House. Söder om Liffey möter vi Trinity College, med den omtalade ”Book of Kells”, där både Oscar Wilde och Jonathan Swift har studerat. Det medeltida arvet representeras framförallt av Dublin Castle och den imponerande katedralen som fått namn efter Irlands skyddshelgon, St. Patrick. Vår guide tar oss med på en innehållsrik tur genom denna fascinerande stad!
Pris 285:-

Irländsk afton
I kväll ska vi roa oss såsom irländarna själva brukar göra. På en trevlig pub, belägen på landsbygden strax utanför Dublin, slår vi oss ner för att ta del av det lokala köket. Ett lika självklart inslag som den mörka ölen är den glada och medryckande musiken med ursprung i den livliga keltiska folkmusiktraditionen.
Pris inkl middag med dryck 695:-

Dag 9: Flyg från Dublin
Våra irländska dagar är på väg att närma sig sitt slut för den här gången. Transferbussen hämtar oss vid hotellet och vi sätter kurs mot flygplatsen. Med oss hem har vi minnen, upplevelser och kanske nya bekantskaper?
 

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00
Boka resan online »

Höjdpunkter

 • Nordirland och Belfast
 • Giants Causeway
 • Cliffs of Moher
 • Ring of Kerry
 • Kilkenny
 • Dublin

Flygningar

Tid Från Til
Utresa
06:30 Göteborg Stockholm
09:15 Stockholm Dublin
10:30 Köpenhamn Dublin
Hemresa
11:50 Dublin Stockholm
12:40 Dublin Köpenhamn
17:00 Stockholm Göteborg
24.05.2023 - 25.05.2023
Harcourt Hotel, Dublin
Visa mer Visa mindre
Hotell: Harcourt Hotel, Dublin
Hotellets webbplats: Link
25.05.2023 - 26.05.2023
Dorrian's Imperial Hotel, Ballyshannon
Visa mer Visa mindre
Hotell: Dorrian's Imperial Hotel, Ballyshannon
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Genuint och hemtrevligt hotell med anrik historia dit många gärna återvänder.

Hotellet: Välskött och gemytligt hotell vars historia sträcker sig tillbaka till 1781 och som de senaste 70 åren varit i familjen Dorrians ägo. Hotellet har byggts om och till under årens lopp men bibehållt sin hemtrevliga stil som kombinerats med moderna faciliteter. På hotellet finns restaurang, bar och lounge med öppen spis. Familjen Dorrian är även ägare till den genuint irländska puben The Thatch, med gångavstånd från hotellet, som är väl värd ett besök.
Våningar: 4
Hiss: Ja
Läge: Centralt beläget längs med huvudgatan i den lilla byn Ballyshannon. Viss genomfartstrafik.
Antal rum: 47
Rummen: Individuellt och bekvämt inredda rum av varierande storlek utrustade med dusch/bad, wc, TV, telefon, hårfön och kaffe-/tebricka.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS
Adress: Main Street, BALLYSHANNON
Telefon: +353-71-985 11 47

26.05.2023 - 27.05.2023
Treacys Oakwood Hotel, Shannon
Visa mer Visa mindre
Hotell: Treacys Oakwood Hotel, Shannon
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Bekvämt och trivsamt hotell som har en ombonad och stilfull interiör. Hotellet består av flera hoplänkande tegelbyggnader med takkupor, burspråk och ett klocktorn vilket ger ett lite lantligt intryck. I de renoverade allmänna utrymmena finns den trevliga frukostmatsalen The Hastings Restaurant samt den rustika restaurangen Sophie's Bar & Bistro med öppen spis. Centralt beläget i den lilla orten Shannon, endast ett par minuters promenad till det lokala köpcentret. Shannon är känt för flera bra golfbanor men kanske mest för den internationella flygplatsen och närheten till Limerick. Komfortabla, mellanstora rum som finns i flera kategorier med varierande storlek och standard.

Hotellet: Frukostmatsal, brasseribar, lobbylounge, sommarterrass och festsal. 
Våningar: 2
Hiss: Ja, men inte till alla rum.
Läge: Centralt beläget, längs med huvudleden, i orten Shannon endast ca 300 meter från det lokala lilla köpcentret med småbutiker, restaurang och livsmedelsbutik. Ca 5 minuters promenad i motsatt riktning finns ett litet flygmuseum. Ca 5 km från flygplatsen Shannon Airport och drygt 2 mil nordväst om Limerick. Ljud från lokal genomfartstrafik samt flygplatsen förekommer.
Antal rum: 106
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, Wi-Fi, hårfön, kaffe-/tebricka och strykbräda. Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, förekommer.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS
Adress: Airport Road, V14 NH97 SHANNON
Telefon: +353-61-36 15 00

27.05.2023 - 29.05.2023
Brandon Hotel, Tralee
Visa mer Visa mindre
Hotell: Brandon Hotel, Tralee
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Bekvämt stadshotell med bra faciliteter och trivsam atmosfär. När du trätt in genom hotellentrén möts du av den stora och rymliga lobbyloungen som leder vidare till en hemtrevlig lounge med sköna soffor, öronlappsfåtöljer och öppen spis. Hotellet har även en ombonad restaurang i en dov färgskala med mörka, polerade trämöbler och marina inslag samt en stor och trevlig bar som sommartid även har uteservering. Här finns även ett uppskattat leisure centre med inomhuspool, jacuzzi och gym. Centralt och bra beläget mitt emot den stora gröna stadsparken och på bekvämt promenadavstånd till shopping och sevärdheter. Komfortabla, mindre till medelstora rum som är något till åren komna och traditionellt inredda i en ljus färgskala med mörka trämöbler.

Hotellet: Restaurang, bar med sommarterrass, lounge och leisure centre (mot avgift) med inomhuspool, jacuzzi, bastu, ångbastu, gym och aerobicsklasser. 
Våningar: 5
Hiss: Ja
Läge: Centralt beläget mitt emot folkteatern Siamsa Tire och Tralees stora stadspark med Kerry county Museum. Ca 5 minuters promenad från shopping, barer och restauranger. Stadsmiljö med genomfartstrafik.
Antal rum: 183
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön och kaffe-/tebricka. Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, förekommer.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS
Adress: Prince's Street, V92 PVK6 TRALEE
Telefon: +353-66-712 33 33

29.05.2023 - 31.05.2023
Kilford Arms Hotel, Kilkenny
Visa mer Visa mindre
Hotell: Kilford Arms Hotel, Kilkenny
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Trevligt och välskött hotell med familjär atmosfär och populär pub som har ett bra centralt läge i genuina Kilkenny.

Hotellet: Uppskattat mellanklasshotell med tilltalande exteriör som drivs av familjen Phelan. Här finns en genuin restaurang, en traditionell irländsk pub med musikunderhållning vissa kvällar samt nattklubben Pegasus. I angränsning till hotellet finns även en stor, modern bar i tre våningar som delvis är byggd runt en gammal kyrkoruin som bär familjens irländska namn O'Faoláin's.
Våningar: 3
Hiss: Ja, men korridorer med trappsteg och halvtrappor.
Läge: Centralt beläget i charmiga Kilkenny med bekvämt promenadavstånd till shopping och sevärdheter.
Antal rum: 60
Rummen: Bekväma rum i en funktionell enkel stil med varierande storlek och standard, utrustade med dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön, byxpress och kaffe-/tebricka. Så kallade queensize bäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, är vanligt förekommande.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS+
Adress: John Street, KILKENNY
Telefon: +353-53-776 10 18

31.05.2023 - 01.06.2023
Harcourt Hotel, Dublin
Visa mer Visa mindre
Hotell: Harcourt Hotel, Dublin
Hotellets webbplats: Link
Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 24.05.2023
Ankomst: 01.06.2023
Dagar: 9 dagar
Avresa från: ARN, GOT, CPH
Pris från: 13.895:-

Priset inkluderar

Flygresa till Dublin t/r, flygskatter och flygplatsavgifter, busstransfer flygplatsen - hotellet t/r, bussrundresa med Scandoramaguide, 8 övernattningar i dubbelrum, 8 frukostar, 3 middagar

Bra att veta
Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)
Brittiska pund (GBP)


 

Tillval:
Resa enligt program: Ingår
Dingle - västkustens pärla: 695:-
The Ring of Kerry: 445:-
Kilkenny & Kilkenny Castle: 295:-
Huntington Castle & Altamont Gardens: 425:-
Stadsruntur i Dublin: 285:-
Irländsk afton: 695:-
Utflyktspaket (Alla utflykter): 2.555:-
Flyg: Göteborg - Stockholm Stockholm - Dublin: 600:-

 

Rumstyper:

Enkelrum. Måltider enligt program 17.590:-
Dubbelrum. Måltider enligt program 13.895:-
Dubbelrum med extrabädd. Måltider enligt program 13.895:-


Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 24.05.2023
Ankomst: 01.06.2023
Dagar: 9 dagar
Avresa från: ARN, GOT, CPH
Pris från: 13.895:-

Bilder - Irland Runt med Nordirland ✈

Vi har för närvarande inga foton

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 24.05.2023
Ankomst: 01.06.2023
Dagar: 9 dagar
Avresa från: ARN, GOT, CPH
Pris från: 13.895:-

Visa mindre
05.07.2023 13.07.2023   9 dagar 14.895:- ARN, CPH, OSL Visa mer
Reseplan
Hotell
Prisinfo
Bilder

Dag 1: Flyg till Dublin
Förväntansfulla landar vi utanför Republiken Irlands huvudstad. På flygplatsen väntar Scandoramaguiden och bussen som tar oss till centrala Dublin där vi checkar vi in på Harcourt Hotel.

Dag 2: Dublin - Ballyshannon
Redan efter frukost lämnar vi Dublin, men senare under resan återkommer vi ju hit igen. Vi sätter kurs norrut mot Nordirland och Belfast. Den nordirländska huvudstaden utvecklades i takt med industrialismen och ståtliga byggnader från både den viktorianska och edvardianska epoken vittnar om detta. St Anne’s Cathedral och pampiga City Hall tillhör de mest framträdande sevärdheterna. De för Belfast så typiska muralmålningarna, som vittnar om motsättningarna mellan protestanter och katoliker, får vi heller inte missa. Varvsindustrin är ett annat kännetecken för staden och ingen kan väl ha undgått att det var här som Titanic tillverkades. Vår guide tar oss med på en rundtur genom staden. Efter lunch går färden vidare norrut till Giants Causeways fantasieggande klippformationer. Efter denna imponerande naturupp­levelse tar vi oss tillbaka till Republiken Irland och grevskapet Donegal, där Dorrian's Imperial Hotel i Ballyshannon dukar för middag.

Dag 3: Ballyshannon - Shannon
En massa spännande upplevelser väntar oss även i dag. Vi färdas söderut mot den medeltida handelsstaden Galway vilken räknas som huvudort i de irisktalande västra delarna av Irland. Som populär universitetsstad har dessutom staden fått en ungdomlig prägel. Närheten till både hav och sötvatten gör att restaurangerna erbjuder färsk fisk och skaldjur av hög kvalitet. De färggranna butiksfasaderna längs Quay Street lockar besökare medan Eyre Square ramas in av välhållna 1800-talsbyggnader. Vi stannar för lunch innan vi fortsätter till grevskapet Clare och fascinerande Cliffs of Moher, ett av öns mest ansedda naturfenomen. Likt en 200 meter hög vägg reser sig dessa klippformationer med en säregen urkraft upp ur Atlantens svallande vågor. Området är särskilt betydelsefullt för fågellivet och bland arterna som lever här finner vi sillgrisslor och lunnefåglar. Utsikten härifrån är häpnadsväckande! Framåt kvällen anländer till Shannon och Treacys Oakwood Hotel som serverar middag. 

Dag 4: Shannon - Tralee
Efter frukost åker vi från grevskapet Clare till Kerry. Vi passerar Limerick och gör ett besök i kulturminnesmärkta Adare, omnämnd som Irlands vackraste by med halmtaksförsedda stugor, välskötta trädgårdar, småbutiker och kaféer. Efter lunch når vi gemytliga Tralee och Brandon Hotel. Följ gärna med på en härlig eftermiddagstur till den vackra Dinglehalvön.

Dingle - västkustens pärla
Vi kör kuststräckan ut till Irlands västligaste punkt och kommer så nära Amerika det går utan att bli blöta. Här upptäcker vi tidiga religiösa minnesmärken som till exempel beehives, bi­kupor, som munkar bodde i redan på 400-­talet. Öns västra halva är ett gaeltacht, ett område där iriska fortfarande talas allmänt. Turen avslutas i den charmiga fiskebyn Dingle där vi äter en god middag.
Pris inkl middag med dryck 695:-

Dag 5: Tralee

The Ring of Kerry
På de smala vägarna längs Iveraghhalvön bjuder naturen på dramatisk skönhet och panoramautsikt över Atlanten. Kustens små bukter, vikar och klippsprång präglar landskapet. Här på den öde men charmerande halvön är det lätt att föreställa sig det hårda liv med hungersnöd och missväxt som ledde till att så många irländare emigrerade till Amerika. Dagen går också i ullens tecken då vi upplever allt från fårvallning till yllekläder av högsta kvalitet. En irländsk klassiker som vi inte får missa!
Pris 445:-

Dag 6: Tralee - Kilkenny
Efter frukost tar vi kurs mot syd­kusten och grevskapet Cork, som genomsyras av sjöfartshistorier. Vi gör ett uppehåll i Cork, Irlands näst största stad som vuxit fram runt floden Lee och trots att den har över 100 000 invånare upplevs den ofta som en gemytlig småstad med sina färgglada hus. Vi fortsätter sedan till den vackra staden Kilkenny, belägen intill floden Nore, och Kilford Arms Hotel. Kilkenny med flera medeltida kyrkor och ett pampigt slott från sent 1100-tal fick en framträdande ställning på 1200-talet då det irländska parlamentet ofta sammanträdde på Kilkenny Castle. Sida vid sida hittar vi de typiskt irländska pubarna, det finns många att välja på i Kilkenny och de serverar stadens eget öl. Kilkenny är utan tvekan en härligt levnadsglad stad med kaféer, pubar och butiker!

Kilkenny & Kilkenny Castle
De smala gränderna i Kilkennys historiska centrum kallas lokalt för ”slips” och många av husen är uppförda i svart kalksten, så kallad kilkennymarmor som gjort staden vida berömd. Vi tar en promenad genom staden och får lära oss mer om Kilkenny, dess historia och invånare. Vi ser rundtornet, en typisk irländsk företeelse, vid St. Canice Cathedral, katedralen som liksom staden fått sitt namn efter helgonet St. Canice. Vi får höra berättelser och legender som den om en medeltida kvinnlig pubägarinna som anklagades för häxeri och vad är egentligen Kilkenny cats? Vi besöker också det imponerande Kilkenny Castle, ett av Irlands mest välkända slott. Det ursprungliga stenslottet uppfördes på 1100-talet åt William Marshal och kom sedan att bli hem åt den mäktiga familjen Butler i nästan 600 år. Under vårt besök får vi se de vackra rummen där familjen Butler levde, lära oss mer om invånarna och se hur de olika generationerna satt sin prägel på dagens slott.
Pris 295:-

Dag 7: Kilkenny

Huntington Castle & Altamont Gardens
Nu väntar sköna upplevelser i vacker miljö! Huntington Castle uppfördes på 1600-talet som en garnison på den viktiga vägen mellan Wexford och Dublin. Så småningom flyttade soldaterna ut och familjen Esmonde gjorde om det till sitt familjehem. Fortfarande är det ättlingar till Esmondes som huserar i slottet och vi får veta mer under en rundtur, bland annat varför man på 1970-talet uppförde ett tempel till den egyptiska dottningen Isis i källaren. Givetvis passar vi också på att njuta av slottets underbart anlagda trädgård! Alldeles i närheten av Huntington finner vi världsberömda Altamont Gardens, 16 hektar med formella och informella trädgårdsanläggningar och ett underbart vattenlandskap. Här finns allt vi kan önska i trädgårdsväg - vackra gräsmattor, blomsterplanteringar, skogslandskap, vatten, muromgärdade trädgårdsrum, rhododendron och de berömda ekarna. Sköna upplevelser vi inte vill vara utan!
Pris 425:-

Dag 8: Kilkenny - Dublin
Efter frukost har det blivit dags att vinka adjö till Kilkenny och sätta kurs mot Dublin igen. Namnet Dublin ”den svarta dammen” lär syfta på platsen där floden Liffeys biflöden mynnade. Stadens gamla iriska namn, det poetiskt klingande Baile Átha Cliath, speglar kanske på ett ännu bättre sätt den irländska huvudstadens moderna livsrytm och sprudlande kulturliv. Ölbryggeriet Guinness är något de flesta förknippar med Dublin och vi förstår snabbt varför Dublin vid ett antal tillfällen de senaste åren har utsetts till den av Europas huvudstäder som är populärast att leva i. Under eftermiddagen tar vi återigen in på Harcourt Hotel. 

Stadsrundtur i Dublin
Dagens Dublin breder ut sig på båda sidor om floden Liffey. På flodens norra sida finner vi paradgatan O'Connell Street som kantas av statyer föreställande berömda irländare och välputsade 1700-talsbyggnader såsom Custom House. Söder om Liffey möter vi Trinity College, med den omtalade ”Book of Kells”, där både Oscar Wilde och Jonathan Swift har studerat. Det medeltida arvet representeras framförallt av Dublin Castle och den imponerande katedralen som fått namn efter Irlands skyddshelgon, St. Patrick. Vår guide tar oss med på en innehållsrik tur genom denna fascinerande stad!
Pris 285:-

Irländsk afton
I kväll ska vi roa oss såsom irländarna själva brukar göra. På en trevlig pub, belägen på landsbygden strax utanför Dublin, slår vi oss ner för att ta del av det lokala köket. Ett lika självklart inslag som den mörka ölen är den glada och medryckande musiken med ursprung i den livliga keltiska folkmusiktraditionen.
Pris inkl middag med dryck 695:-

Dag 9: Flyg från Dublin
Våra irländska dagar är på väg att närma sig sitt slut för den här gången. Transferbussen hämtar oss vid hotellet och vi sätter kurs mot flygplatsen. Med oss hem har vi minnen, upplevelser och kanske nya bekantskaper?
 

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00
Boka resan online »

Höjdpunkter

 • Nordirland och Belfast
 • Giants Causeway
 • Cliffs of Moher
 • Ring of Kerry
 • Kilkenny
 • Dublin

Flygningar

Tid Från Til
Utresa
07:35 Stockholm Dublin
15:25 Oslo Stockholm
17:55 Stockholm Dublin
18:05 Köpenhamn Dublin
Hemresa
11:50 Dublin Stockholm
17:45 Stockholm Oslo
20:15 Dublin Köpenhamn
05.07.2023 - 06.07.2023
Harcourt Hotel, Dublin
Visa mer Visa mindre
Hotell: Harcourt Hotel, Dublin
Hotellets webbplats: Link
06.07.2023 - 07.07.2023
Dorrian's Imperial Hotel, Ballyshannon
Visa mer Visa mindre
Hotell: Dorrian's Imperial Hotel, Ballyshannon
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Genuint och hemtrevligt hotell med anrik historia dit många gärna återvänder.

Hotellet: Välskött och gemytligt hotell vars historia sträcker sig tillbaka till 1781 och som de senaste 70 åren varit i familjen Dorrians ägo. Hotellet har byggts om och till under årens lopp men bibehållt sin hemtrevliga stil som kombinerats med moderna faciliteter. På hotellet finns restaurang, bar och lounge med öppen spis. Familjen Dorrian är även ägare till den genuint irländska puben The Thatch, med gångavstånd från hotellet, som är väl värd ett besök.
Våningar: 4
Hiss: Ja
Läge: Centralt beläget längs med huvudgatan i den lilla byn Ballyshannon. Viss genomfartstrafik.
Antal rum: 47
Rummen: Individuellt och bekvämt inredda rum av varierande storlek utrustade med dusch/bad, wc, TV, telefon, hårfön och kaffe-/tebricka.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS
Adress: Main Street, BALLYSHANNON
Telefon: +353-71-985 11 47

07.07.2023 - 08.07.2023
Treacys Oakwood Hotel, Shannon
Visa mer Visa mindre
Hotell: Treacys Oakwood Hotel, Shannon
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Bekvämt och trivsamt hotell som har en ombonad och stilfull interiör. Hotellet består av flera hoplänkande tegelbyggnader med takkupor, burspråk och ett klocktorn vilket ger ett lite lantligt intryck. I de renoverade allmänna utrymmena finns den trevliga frukostmatsalen The Hastings Restaurant samt den rustika restaurangen Sophie's Bar & Bistro med öppen spis. Centralt beläget i den lilla orten Shannon, endast ett par minuters promenad till det lokala köpcentret. Shannon är känt för flera bra golfbanor men kanske mest för den internationella flygplatsen och närheten till Limerick. Komfortabla, mellanstora rum som finns i flera kategorier med varierande storlek och standard.

Hotellet: Frukostmatsal, brasseribar, lobbylounge, sommarterrass och festsal. 
Våningar: 2
Hiss: Ja, men inte till alla rum.
Läge: Centralt beläget, längs med huvudleden, i orten Shannon endast ca 300 meter från det lokala lilla köpcentret med småbutiker, restaurang och livsmedelsbutik. Ca 5 minuters promenad i motsatt riktning finns ett litet flygmuseum. Ca 5 km från flygplatsen Shannon Airport och drygt 2 mil nordväst om Limerick. Ljud från lokal genomfartstrafik samt flygplatsen förekommer.
Antal rum: 106
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, Wi-Fi, hårfön, kaffe-/tebricka och strykbräda. Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, förekommer.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS
Adress: Airport Road, V14 NH97 SHANNON
Telefon: +353-61-36 15 00

08.07.2023 - 10.07.2023
Brandon Hotel, Tralee
Visa mer Visa mindre
Hotell: Brandon Hotel, Tralee
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Bekvämt stadshotell med bra faciliteter och trivsam atmosfär. När du trätt in genom hotellentrén möts du av den stora och rymliga lobbyloungen som leder vidare till en hemtrevlig lounge med sköna soffor, öronlappsfåtöljer och öppen spis. Hotellet har även en ombonad restaurang i en dov färgskala med mörka, polerade trämöbler och marina inslag samt en stor och trevlig bar som sommartid även har uteservering. Här finns även ett uppskattat leisure centre med inomhuspool, jacuzzi och gym. Centralt och bra beläget mitt emot den stora gröna stadsparken och på bekvämt promenadavstånd till shopping och sevärdheter. Komfortabla, mindre till medelstora rum som är något till åren komna och traditionellt inredda i en ljus färgskala med mörka trämöbler.

Hotellet: Restaurang, bar med sommarterrass, lounge och leisure centre (mot avgift) med inomhuspool, jacuzzi, bastu, ångbastu, gym och aerobicsklasser. 
Våningar: 5
Hiss: Ja
Läge: Centralt beläget mitt emot folkteatern Siamsa Tire och Tralees stora stadspark med Kerry county Museum. Ca 5 minuters promenad från shopping, barer och restauranger. Stadsmiljö med genomfartstrafik.
Antal rum: 183
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön och kaffe-/tebricka. Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, förekommer.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS
Adress: Prince's Street, V92 PVK6 TRALEE
Telefon: +353-66-712 33 33

10.07.2023 - 12.07.2023
Kilford Arms Hotel, Kilkenny
Visa mer Visa mindre
Hotell: Kilford Arms Hotel, Kilkenny
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Trevligt och välskött hotell med familjär atmosfär och populär pub som har ett bra centralt läge i genuina Kilkenny.

Hotellet: Uppskattat mellanklasshotell med tilltalande exteriör som drivs av familjen Phelan. Här finns en genuin restaurang, en traditionell irländsk pub med musikunderhållning vissa kvällar samt nattklubben Pegasus. I angränsning till hotellet finns även en stor, modern bar i tre våningar som delvis är byggd runt en gammal kyrkoruin som bär familjens irländska namn O'Faoláin's.
Våningar: 3
Hiss: Ja, men korridorer med trappsteg och halvtrappor.
Läge: Centralt beläget i charmiga Kilkenny med bekvämt promenadavstånd till shopping och sevärdheter.
Antal rum: 60
Rummen: Bekväma rum i en funktionell enkel stil med varierande storlek och standard, utrustade med dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön, byxpress och kaffe-/tebricka. Så kallade queensize bäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, är vanligt förekommande.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS+
Adress: John Street, KILKENNY
Telefon: +353-53-776 10 18

12.07.2023 - 13.07.2023
Harcourt Hotel, Dublin
Visa mer Visa mindre
Hotell: Harcourt Hotel, Dublin
Hotellets webbplats: Link
Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 05.07.2023
Ankomst: 13.07.2023
Dagar: 9 dagar
Avresa från: ARN, CPH, OSL
Pris från: 14.895:-

Priset inkluderar

Flygresa till Dublin t/r, flygskatter och flygplatsavgifter, busstransfer flygplatsen - hotellet t/r, bussrundresa med Scandoramaguide, 8 övernattningar i dubbelrum, 8 frukostar, 3 middagar

Bra att veta
Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)
Brittiska pund (GBP)


 

Tillval:
Resa enligt program: Ingår
Dingle - västkustens pärla: 695:-
The Ring of Kerry: 445:-
Kilkenny & Kilkenny Castle: 295:-
Huntington Castle & Altamont Gardens: 425:-
Stadsruntur i Dublin: 285:-
Irländsk afton: 695:-
Utflyktspaket (Alla utflykter): 2.555:-
Flyg: Oslo - Stockholm Stockholm - Dublin Köpenhamn - Dublin: 100:-

 

Rumstyper:

Enkelrum. Måltider enligt program 18.590:-
Dubbelrum. Måltider enligt program 14.895:-
Dubbelrum med extrabädd. Måltider enligt program 14.895:-


Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 05.07.2023
Ankomst: 13.07.2023
Dagar: 9 dagar
Avresa från: ARN, CPH, OSL
Pris från: 14.895:-

Bilder - Irland Runt med Nordirland ✈

Vi har för närvarande inga foton

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 05.07.2023
Ankomst: 13.07.2023
Dagar: 9 dagar
Avresa från: ARN, CPH, OSL
Pris från: 14.895:-

Visa mindre
19.07.2023 27.07.2023   9 dagar 14.895:- ARN, CPH, OSL Visa mer
Reseplan
Hotell
Prisinfo
Bilder

Dag 1: Flyg till Dublin
Förväntansfulla landar vi utanför Republiken Irlands huvudstad. På flygplatsen väntar Scandoramaguiden och bussen som tar oss till centrala Dublin där vi checkar vi in på Harcourt Hotel.

Dag 2: Dublin - Ballyshannon
Redan efter frukost lämnar vi Dublin, men senare under resan återkommer vi ju hit igen. Vi sätter kurs norrut mot Nordirland och Belfast. Den nordirländska huvudstaden utvecklades i takt med industrialismen och ståtliga byggnader från både den viktorianska och edvardianska epoken vittnar om detta. St Anne’s Cathedral och pampiga City Hall tillhör de mest framträdande sevärdheterna. De för Belfast så typiska muralmålningarna, som vittnar om motsättningarna mellan protestanter och katoliker, får vi heller inte missa. Varvsindustrin är ett annat kännetecken för staden och ingen kan väl ha undgått att det var här som Titanic tillverkades. Vår guide tar oss med på en rundtur genom staden. Efter lunch går färden vidare norrut till Giants Causeways fantasieggande klippformationer. Efter denna imponerande naturupp­levelse tar vi oss tillbaka till Republiken Irland och grevskapet Donegal, där Dorrian's Imperial Hotel i Ballyshannon dukar för middag.

Dag 3: Ballyshannon - Shannon
En massa spännande upplevelser väntar oss även i dag. Vi färdas söderut mot den medeltida handelsstaden Galway vilken räknas som huvudort i de irisktalande västra delarna av Irland. Som populär universitetsstad har dessutom staden fått en ungdomlig prägel. Närheten till både hav och sötvatten gör att restaurangerna erbjuder färsk fisk och skaldjur av hög kvalitet. De färggranna butiksfasaderna längs Quay Street lockar besökare medan Eyre Square ramas in av välhållna 1800-talsbyggnader. Vi stannar för lunch innan vi fortsätter till grevskapet Clare och fascinerande Cliffs of Moher, ett av öns mest ansedda naturfenomen. Likt en 200 meter hög vägg reser sig dessa klippformationer med en säregen urkraft upp ur Atlantens svallande vågor. Området är särskilt betydelsefullt för fågellivet och bland arterna som lever här finner vi sillgrisslor och lunnefåglar. Utsikten härifrån är häpnadsväckande! Framåt kvällen anländer till Shannon och Treacys Oakwood Hotel som serverar middag. 

Dag 4: Shannon - Tralee
Efter frukost åker vi från grevskapet Clare till Kerry. Vi passerar Limerick och gör ett besök i kulturminnesmärkta Adare, omnämnd som Irlands vackraste by med halmtaksförsedda stugor, välskötta trädgårdar, småbutiker och kaféer. Efter lunch når vi gemytliga Tralee och Brandon Hotel. Följ gärna med på en härlig eftermiddagstur till den vackra Dinglehalvön.

Dingle - västkustens pärla
Vi kör kuststräckan ut till Irlands västligaste punkt och kommer så nära Amerika det går utan att bli blöta. Här upptäcker vi tidiga religiösa minnesmärken som till exempel beehives, bi­kupor, som munkar bodde i redan på 400-­talet. Öns västra halva är ett gaeltacht, ett område där iriska fortfarande talas allmänt. Turen avslutas i den charmiga fiskebyn Dingle där vi äter en god middag.
Pris inkl middag med dryck 695:-

Dag 5: Tralee

The Ring of Kerry
På de smala vägarna längs Iveraghhalvön bjuder naturen på dramatisk skönhet och panoramautsikt över Atlanten. Kustens små bukter, vikar och klippsprång präglar landskapet. Här på den öde men charmerande halvön är det lätt att föreställa sig det hårda liv med hungersnöd och missväxt som ledde till att så många irländare emigrerade till Amerika. Dagen går också i ullens tecken då vi upplever allt från fårvallning till yllekläder av högsta kvalitet. En irländsk klassiker som vi inte får missa!
Pris 445:-

Dag 6: Tralee - Kilkenny
Efter frukost tar vi kurs mot syd­kusten och grevskapet Cork, som genomsyras av sjöfartshistorier. Vi gör ett uppehåll i Cork, Irlands näst största stad som vuxit fram runt floden Lee och trots att den har över 100 000 invånare upplevs den ofta som en gemytlig småstad med sina färgglada hus. Vi fortsätter sedan till den vackra staden Kilkenny, belägen intill floden Nore, och Kilford Arms Hotel. Kilkenny med flera medeltida kyrkor och ett pampigt slott från sent 1100-tal fick en framträdande ställning på 1200-talet då det irländska parlamentet ofta sammanträdde på Kilkenny Castle. Sida vid sida hittar vi de typiskt irländska pubarna, det finns många att välja på i Kilkenny och de serverar stadens eget öl. Kilkenny är utan tvekan en härligt levnadsglad stad med kaféer, pubar och butiker!

Kilkenny & Kilkenny Castle
De smala gränderna i Kilkennys historiska centrum kallas lokalt för ”slips” och många av husen är uppförda i svart kalksten, så kallad kilkennymarmor som gjort staden vida berömd. Vi tar en promenad genom staden och får lära oss mer om Kilkenny, dess historia och invånare. Vi ser rundtornet, en typisk irländsk företeelse, vid St. Canice Cathedral, katedralen som liksom staden fått sitt namn efter helgonet St. Canice. Vi får höra berättelser och legender som den om en medeltida kvinnlig pubägarinna som anklagades för häxeri och vad är egentligen Kilkenny cats? Vi besöker också det imponerande Kilkenny Castle, ett av Irlands mest välkända slott. Det ursprungliga stenslottet uppfördes på 1100-talet åt William Marshal och kom sedan att bli hem åt den mäktiga familjen Butler i nästan 600 år. Under vårt besök får vi se de vackra rummen där familjen Butler levde, lära oss mer om invånarna och se hur de olika generationerna satt sin prägel på dagens slott.
Pris 295:-

Dag 7: Kilkenny

Huntington Castle & Altamont Gardens
Nu väntar sköna upplevelser i vacker miljö! Huntington Castle uppfördes på 1600-talet som en garnison på den viktiga vägen mellan Wexford och Dublin. Så småningom flyttade soldaterna ut och familjen Esmonde gjorde om det till sitt familjehem. Fortfarande är det ättlingar till Esmondes som huserar i slottet och vi får veta mer under en rundtur, bland annat varför man på 1970-talet uppförde ett tempel till den egyptiska dottningen Isis i källaren. Givetvis passar vi också på att njuta av slottets underbart anlagda trädgård! Alldeles i närheten av Huntington finner vi världsberömda Altamont Gardens, 16 hektar med formella och informella trädgårdsanläggningar och ett underbart vattenlandskap. Här finns allt vi kan önska i trädgårdsväg - vackra gräsmattor, blomsterplanteringar, skogslandskap, vatten, muromgärdade trädgårdsrum, rhododendron och de berömda ekarna. Sköna upplevelser vi inte vill vara utan!
Pris 425:-

Dag 8: Kilkenny - Dublin
Efter frukost har det blivit dags att vinka adjö till Kilkenny och sätta kurs mot Dublin igen. Namnet Dublin ”den svarta dammen” lär syfta på platsen där floden Liffeys biflöden mynnade. Stadens gamla iriska namn, det poetiskt klingande Baile Átha Cliath, speglar kanske på ett ännu bättre sätt den irländska huvudstadens moderna livsrytm och sprudlande kulturliv. Ölbryggeriet Guinness är något de flesta förknippar med Dublin och vi förstår snabbt varför Dublin vid ett antal tillfällen de senaste åren har utsetts till den av Europas huvudstäder som är populärast att leva i. Under eftermiddagen tar vi återigen in på Harcourt Hotel. 

Stadsrundtur i Dublin
Dagens Dublin breder ut sig på båda sidor om floden Liffey. På flodens norra sida finner vi paradgatan O'Connell Street som kantas av statyer föreställande berömda irländare och välputsade 1700-talsbyggnader såsom Custom House. Söder om Liffey möter vi Trinity College, med den omtalade ”Book of Kells”, där både Oscar Wilde och Jonathan Swift har studerat. Det medeltida arvet representeras framförallt av Dublin Castle och den imponerande katedralen som fått namn efter Irlands skyddshelgon, St. Patrick. Vår guide tar oss med på en innehållsrik tur genom denna fascinerande stad!
Pris 285:-

Irländsk afton
I kväll ska vi roa oss såsom irländarna själva brukar göra. På en trevlig pub, belägen på landsbygden strax utanför Dublin, slår vi oss ner för att ta del av det lokala köket. Ett lika självklart inslag som den mörka ölen är den glada och medryckande musiken med ursprung i den livliga keltiska folkmusiktraditionen.
Pris inkl middag med dryck 695:-

Dag 9: Flyg från Dublin
Våra irländska dagar är på väg att närma sig sitt slut för den här gången. Transferbussen hämtar oss vid hotellet och vi sätter kurs mot flygplatsen. Med oss hem har vi minnen, upplevelser och kanske nya bekantskaper?
 

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00
Boka resan online »

Höjdpunkter

 • Nordirland och Belfast
 • Giants Causeway
 • Cliffs of Moher
 • Ring of Kerry
 • Kilkenny
 • Dublin

Flygningar

Tid Från Til
Utresa
07:35 Stockholm Dublin
15:25 Oslo Stockholm
17:55 Stockholm Dublin
18:05 Köpenhamn Dublin
Hemresa
11:50 Dublin Stockholm
17:45 Stockholm Oslo
20:15 Dublin Köpenhamn
19.07.2023 - 20.07.2023
Harcourt Hotel, Dublin
Visa mer Visa mindre
Hotell: Harcourt Hotel, Dublin
Hotellets webbplats: Link
20.07.2023 - 21.07.2023
Dorrian's Imperial Hotel, Ballyshannon
Visa mer Visa mindre
Hotell: Dorrian's Imperial Hotel, Ballyshannon
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Genuint och hemtrevligt hotell med anrik historia dit många gärna återvänder.

Hotellet: Välskött och gemytligt hotell vars historia sträcker sig tillbaka till 1781 och som de senaste 70 åren varit i familjen Dorrians ägo. Hotellet har byggts om och till under årens lopp men bibehållt sin hemtrevliga stil som kombinerats med moderna faciliteter. På hotellet finns restaurang, bar och lounge med öppen spis. Familjen Dorrian är även ägare till den genuint irländska puben The Thatch, med gångavstånd från hotellet, som är väl värd ett besök.
Våningar: 4
Hiss: Ja
Läge: Centralt beläget längs med huvudgatan i den lilla byn Ballyshannon. Viss genomfartstrafik.
Antal rum: 47
Rummen: Individuellt och bekvämt inredda rum av varierande storlek utrustade med dusch/bad, wc, TV, telefon, hårfön och kaffe-/tebricka.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS
Adress: Main Street, BALLYSHANNON
Telefon: +353-71-985 11 47

21.07.2023 - 22.07.2023
Treacys Oakwood Hotel, Shannon
Visa mer Visa mindre
Hotell: Treacys Oakwood Hotel, Shannon
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Bekvämt och trivsamt hotell som har en ombonad och stilfull interiör. Hotellet består av flera hoplänkande tegelbyggnader med takkupor, burspråk och ett klocktorn vilket ger ett lite lantligt intryck. I de renoverade allmänna utrymmena finns den trevliga frukostmatsalen The Hastings Restaurant samt den rustika restaurangen Sophie's Bar & Bistro med öppen spis. Centralt beläget i den lilla orten Shannon, endast ett par minuters promenad till det lokala köpcentret. Shannon är känt för flera bra golfbanor men kanske mest för den internationella flygplatsen och närheten till Limerick. Komfortabla, mellanstora rum som finns i flera kategorier med varierande storlek och standard.

Hotellet: Frukostmatsal, brasseribar, lobbylounge, sommarterrass och festsal. 
Våningar: 2
Hiss: Ja, men inte till alla rum.
Läge: Centralt beläget, längs med huvudleden, i orten Shannon endast ca 300 meter från det lokala lilla köpcentret med småbutiker, restaurang och livsmedelsbutik. Ca 5 minuters promenad i motsatt riktning finns ett litet flygmuseum. Ca 5 km från flygplatsen Shannon Airport och drygt 2 mil nordväst om Limerick. Ljud från lokal genomfartstrafik samt flygplatsen förekommer.
Antal rum: 106
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, Wi-Fi, hårfön, kaffe-/tebricka och strykbräda. Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, förekommer.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS
Adress: Airport Road, V14 NH97 SHANNON
Telefon: +353-61-36 15 00

22.07.2023 - 24.07.2023
Brandon Hotel, Tralee
Visa mer Visa mindre
Hotell: Brandon Hotel, Tralee
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Bekvämt stadshotell med bra faciliteter och trivsam atmosfär. När du trätt in genom hotellentrén möts du av den stora och rymliga lobbyloungen som leder vidare till en hemtrevlig lounge med sköna soffor, öronlappsfåtöljer och öppen spis. Hotellet har även en ombonad restaurang i en dov färgskala med mörka, polerade trämöbler och marina inslag samt en stor och trevlig bar som sommartid även har uteservering. Här finns även ett uppskattat leisure centre med inomhuspool, jacuzzi och gym. Centralt och bra beläget mitt emot den stora gröna stadsparken och på bekvämt promenadavstånd till shopping och sevärdheter. Komfortabla, mindre till medelstora rum som är något till åren komna och traditionellt inredda i en ljus färgskala med mörka trämöbler.

Hotellet: Restaurang, bar med sommarterrass, lounge och leisure centre (mot avgift) med inomhuspool, jacuzzi, bastu, ångbastu, gym och aerobicsklasser. 
Våningar: 5
Hiss: Ja
Läge: Centralt beläget mitt emot folkteatern Siamsa Tire och Tralees stora stadspark med Kerry county Museum. Ca 5 minuters promenad från shopping, barer och restauranger. Stadsmiljö med genomfartstrafik.
Antal rum: 183
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön och kaffe-/tebricka. Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, förekommer.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS
Adress: Prince's Street, V92 PVK6 TRALEE
Telefon: +353-66-712 33 33

24.07.2023 - 26.07.2023
Kilford Arms Hotel, Kilkenny
Visa mer Visa mindre
Hotell: Kilford Arms Hotel, Kilkenny
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Trevligt och välskött hotell med familjär atmosfär och populär pub som har ett bra centralt läge i genuina Kilkenny.

Hotellet: Uppskattat mellanklasshotell med tilltalande exteriör som drivs av familjen Phelan. Här finns en genuin restaurang, en traditionell irländsk pub med musikunderhållning vissa kvällar samt nattklubben Pegasus. I angränsning till hotellet finns även en stor, modern bar i tre våningar som delvis är byggd runt en gammal kyrkoruin som bär familjens irländska namn O'Faoláin's.
Våningar: 3
Hiss: Ja, men korridorer med trappsteg och halvtrappor.
Läge: Centralt beläget i charmiga Kilkenny med bekvämt promenadavstånd till shopping och sevärdheter.
Antal rum: 60
Rummen: Bekväma rum i en funktionell enkel stil med varierande storlek och standard, utrustade med dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön, byxpress och kaffe-/tebricka. Så kallade queensize bäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, är vanligt förekommande.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS+
Adress: John Street, KILKENNY
Telefon: +353-53-776 10 18

26.07.2023 - 27.07.2023
Harcourt Hotel, Dublin
Visa mer Visa mindre
Hotell: Harcourt Hotel, Dublin
Hotellets webbplats: Link
Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 19.07.2023
Ankomst: 27.07.2023
Dagar: 9 dagar
Avresa från: ARN, CPH, OSL
Pris från: 14.895:-

Priset inkluderar

Flygresa till Dublin t/r, flygskatter och flygplatsavgifter, busstransfer flygplatsen - hotellet t/r, bussrundresa med Scandoramaguide, 8 övernattningar i dubbelrum, 8 frukostar, 3 middagar

Bra att veta
Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)
Brittiska pund (GBP)


 

Tillval:
Resa enligt program: Ingår
Dingle - västkustens pärla: 695:-
The Ring of Kerry: 445:-
Kilkenny & Kilkenny Castle: 295:-
Huntington Castle & Altamont Gardens: 425:-
Stadsruntur i Dublin: 285:-
Irländsk afton: 695:-
Utflyktspaket (Alla utflykter): 2.555:-
Flyg: Oslo - Stockholm Stockholm - Dublin Köpenhamn - Dublin: 300:-

 

Rumstyper:

Enkelrum. Måltider enligt program 18.590:-
Dubbelrum. Måltider enligt program 14.895:-
Dubbelrum med extrabädd. Måltider enligt program 14.895:-


Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 19.07.2023
Ankomst: 27.07.2023
Dagar: 9 dagar
Avresa från: ARN, CPH, OSL
Pris från: 14.895:-

Bilder - Irland Runt med Nordirland ✈

Vi har för närvarande inga foton

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 19.07.2023
Ankomst: 27.07.2023
Dagar: 9 dagar
Avresa från: ARN, CPH, OSL
Pris från: 14.895:-

Visa mindre
16.08.2023 24.08.2023   9 dagar 13.295:- ARN, GOT, CPH Visa mer
Reseplan
Hotell
Prisinfo
Bilder

Dag 1: Flyg till Dublin
Förväntansfulla landar vi utanför Republiken Irlands huvudstad. På flygplatsen väntar Scandoramaguiden och bussen som tar oss till centrala Dublin där vi checkar vi in på Harcourt Hotel.

Dag 2: Dublin - Ballyshannon
Redan efter frukost lämnar vi Dublin, men senare under resan återkommer vi ju hit igen. Vi sätter kurs norrut mot Nordirland och Belfast. Den nordirländska huvudstaden utvecklades i takt med industrialismen och ståtliga byggnader från både den viktorianska och edvardianska epoken vittnar om detta. St Anne’s Cathedral och pampiga City Hall tillhör de mest framträdande sevärdheterna. De för Belfast så typiska muralmålningarna, som vittnar om motsättningarna mellan protestanter och katoliker, får vi heller inte missa. Varvsindustrin är ett annat kännetecken för staden och ingen kan väl ha undgått att det var här som Titanic tillverkades. Vår guide tar oss med på en rundtur genom staden. Efter lunch går färden vidare norrut till Giants Causeways fantasieggande klippformationer. Efter denna imponerande naturupp­levelse tar vi oss tillbaka till Republiken Irland och grevskapet Donegal, där Dorrian's Imperial Hotel i Ballyshannon dukar för middag.

Dag 3: Ballyshannon - Shannon
En massa spännande upplevelser väntar oss även i dag. Vi färdas söderut mot den medeltida handelsstaden Galway vilken räknas som huvudort i de irisktalande västra delarna av Irland. Som populär universitetsstad har dessutom staden fått en ungdomlig prägel. Närheten till både hav och sötvatten gör att restaurangerna erbjuder färsk fisk och skaldjur av hög kvalitet. De färggranna butiksfasaderna längs Quay Street lockar besökare medan Eyre Square ramas in av välhållna 1800-talsbyggnader. Vi stannar för lunch innan vi fortsätter till grevskapet Clare och fascinerande Cliffs of Moher, ett av öns mest ansedda naturfenomen. Likt en 200 meter hög vägg reser sig dessa klippformationer med en säregen urkraft upp ur Atlantens svallande vågor. Området är särskilt betydelsefullt för fågellivet och bland arterna som lever här finner vi sillgrisslor och lunnefåglar. Utsikten härifrån är häpnadsväckande! Framåt kvällen anländer till Shannon och Treacys Oakwood Hotel som serverar middag. 

Dag 4: Shannon - Tralee
Efter frukost åker vi från grevskapet Clare till Kerry. Vi passerar Limerick och gör ett besök i kulturminnesmärkta Adare, omnämnd som Irlands vackraste by med halmtaksförsedda stugor, välskötta trädgårdar, småbutiker och kaféer. Efter lunch når vi gemytliga Tralee och Brandon Hotel. Följ gärna med på en härlig eftermiddagstur till den vackra Dinglehalvön.

Dingle - västkustens pärla
Vi kör kuststräckan ut till Irlands västligaste punkt och kommer så nära Amerika det går utan att bli blöta. Här upptäcker vi tidiga religiösa minnesmärken som till exempel beehives, bi­kupor, som munkar bodde i redan på 400-­talet. Öns västra halva är ett gaeltacht, ett område där iriska fortfarande talas allmänt. Turen avslutas i den charmiga fiskebyn Dingle där vi äter en god middag.
Pris inkl middag med dryck 695:-

Dag 5: Tralee

The Ring of Kerry
På de smala vägarna längs Iveraghhalvön bjuder naturen på dramatisk skönhet och panoramautsikt över Atlanten. Kustens små bukter, vikar och klippsprång präglar landskapet. Här på den öde men charmerande halvön är det lätt att föreställa sig det hårda liv med hungersnöd och missväxt som ledde till att så många irländare emigrerade till Amerika. Dagen går också i ullens tecken då vi upplever allt från fårvallning till yllekläder av högsta kvalitet. En irländsk klassiker som vi inte får missa!
Pris 445:-

Dag 6: Tralee - Kilkenny
Efter frukost tar vi kurs mot syd­kusten och grevskapet Cork, som genomsyras av sjöfartshistorier. Vi gör ett uppehåll i Cork, Irlands näst största stad som vuxit fram runt floden Lee och trots att den har över 100 000 invånare upplevs den ofta som en gemytlig småstad med sina färgglada hus. Vi fortsätter sedan till den vackra staden Kilkenny, belägen intill floden Nore, och Kilford Arms Hotel. Kilkenny med flera medeltida kyrkor och ett pampigt slott från sent 1100-tal fick en framträdande ställning på 1200-talet då det irländska parlamentet ofta sammanträdde på Kilkenny Castle. Sida vid sida hittar vi de typiskt irländska pubarna, det finns många att välja på i Kilkenny och de serverar stadens eget öl. Kilkenny är utan tvekan en härligt levnadsglad stad med kaféer, pubar och butiker!

Kilkenny & Kilkenny Castle
De smala gränderna i Kilkennys historiska centrum kallas lokalt för ”slips” och många av husen är uppförda i svart kalksten, så kallad kilkennymarmor som gjort staden vida berömd. Vi tar en promenad genom staden och får lära oss mer om Kilkenny, dess historia och invånare. Vi ser rundtornet, en typisk irländsk företeelse, vid St. Canice Cathedral, katedralen som liksom staden fått sitt namn efter helgonet St. Canice. Vi får höra berättelser och legender som den om en medeltida kvinnlig pubägarinna som anklagades för häxeri och vad är egentligen Kilkenny cats? Vi besöker också det imponerande Kilkenny Castle, ett av Irlands mest välkända slott. Det ursprungliga stenslottet uppfördes på 1100-talet åt William Marshal och kom sedan att bli hem åt den mäktiga familjen Butler i nästan 600 år. Under vårt besök får vi se de vackra rummen där familjen Butler levde, lära oss mer om invånarna och se hur de olika generationerna satt sin prägel på dagens slott.
Pris 295:-

Dag 7: Kilkenny

Huntington Castle & Altamont Gardens
Nu väntar sköna upplevelser i vacker miljö! Huntington Castle uppfördes på 1600-talet som en garnison på den viktiga vägen mellan Wexford och Dublin. Så småningom flyttade soldaterna ut och familjen Esmonde gjorde om det till sitt familjehem. Fortfarande är det ättlingar till Esmondes som huserar i slottet och vi får veta mer under en rundtur, bland annat varför man på 1970-talet uppförde ett tempel till den egyptiska dottningen Isis i källaren. Givetvis passar vi också på att njuta av slottets underbart anlagda trädgård! Alldeles i närheten av Huntington finner vi världsberömda Altamont Gardens, 16 hektar med formella och informella trädgårdsanläggningar och ett underbart vattenlandskap. Här finns allt vi kan önska i trädgårdsväg - vackra gräsmattor, blomsterplanteringar, skogslandskap, vatten, muromgärdade trädgårdsrum, rhododendron och de berömda ekarna. Sköna upplevelser vi inte vill vara utan!
Pris 425:-

Dag 8: Kilkenny - Dublin
Efter frukost har det blivit dags att vinka adjö till Kilkenny och sätta kurs mot Dublin igen. Namnet Dublin ”den svarta dammen” lär syfta på platsen där floden Liffeys biflöden mynnade. Stadens gamla iriska namn, det poetiskt klingande Baile Átha Cliath, speglar kanske på ett ännu bättre sätt den irländska huvudstadens moderna livsrytm och sprudlande kulturliv. Ölbryggeriet Guinness är något de flesta förknippar med Dublin och vi förstår snabbt varför Dublin vid ett antal tillfällen de senaste åren har utsetts till den av Europas huvudstäder som är populärast att leva i. Under eftermiddagen tar vi återigen in på Harcourt Hotel. 

Stadsrundtur i Dublin
Dagens Dublin breder ut sig på båda sidor om floden Liffey. På flodens norra sida finner vi paradgatan O'Connell Street som kantas av statyer föreställande berömda irländare och välputsade 1700-talsbyggnader såsom Custom House. Söder om Liffey möter vi Trinity College, med den omtalade ”Book of Kells”, där både Oscar Wilde och Jonathan Swift har studerat. Det medeltida arvet representeras framförallt av Dublin Castle och den imponerande katedralen som fått namn efter Irlands skyddshelgon, St. Patrick. Vår guide tar oss med på en innehållsrik tur genom denna fascinerande stad!
Pris 285:-

Irländsk afton
I kväll ska vi roa oss såsom irländarna själva brukar göra. På en trevlig pub, belägen på landsbygden strax utanför Dublin, slår vi oss ner för att ta del av det lokala köket. Ett lika självklart inslag som den mörka ölen är den glada och medryckande musiken med ursprung i den livliga keltiska folkmusiktraditionen.
Pris inkl middag med dryck 695:-

Dag 9: Flyg från Dublin
Våra irländska dagar är på väg att närma sig sitt slut för den här gången. Transferbussen hämtar oss vid hotellet och vi sätter kurs mot flygplatsen. Med oss hem har vi minnen, upplevelser och kanske nya bekantskaper?
 

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00
Boka resan online »

Höjdpunkter

 • Nordirland och Belfast
 • Giants Causeway
 • Cliffs of Moher
 • Ring of Kerry
 • Kilkenny
 • Dublin

Flygningar

Tid Från Til
Utresa
06:30 Göteborg Stockholm
09:15 Stockholm Dublin
10:30 Köpenhamn Dublin
Hemresa
11:50 Dublin Stockholm
12:40 Dublin Köpenhamn
17:55 Stockholm Göteborg
16.08.2023 - 17.08.2023
Harcourt Hotel, Dublin
Visa mer Visa mindre
Hotell: Harcourt Hotel, Dublin
Hotellets webbplats: Link
17.08.2023 - 18.08.2023
Dorrian's Imperial Hotel, Ballyshannon
Visa mer Visa mindre
Hotell: Dorrian's Imperial Hotel, Ballyshannon
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Genuint och hemtrevligt hotell med anrik historia dit många gärna återvänder.

Hotellet: Välskött och gemytligt hotell vars historia sträcker sig tillbaka till 1781 och som de senaste 70 åren varit i familjen Dorrians ägo. Hotellet har byggts om och till under årens lopp men bibehållt sin hemtrevliga stil som kombinerats med moderna faciliteter. På hotellet finns restaurang, bar och lounge med öppen spis. Familjen Dorrian är även ägare till den genuint irländska puben The Thatch, med gångavstånd från hotellet, som är väl värd ett besök.
Våningar: 4
Hiss: Ja
Läge: Centralt beläget längs med huvudgatan i den lilla byn Ballyshannon. Viss genomfartstrafik.
Antal rum: 47
Rummen: Individuellt och bekvämt inredda rum av varierande storlek utrustade med dusch/bad, wc, TV, telefon, hårfön och kaffe-/tebricka.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS
Adress: Main Street, BALLYSHANNON
Telefon: +353-71-985 11 47

18.08.2023 - 19.08.2023
Treacys Oakwood Hotel, Shannon
Visa mer Visa mindre
Hotell: Treacys Oakwood Hotel, Shannon
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Bekvämt och trivsamt hotell som har en ombonad och stilfull interiör. Hotellet består av flera hoplänkande tegelbyggnader med takkupor, burspråk och ett klocktorn vilket ger ett lite lantligt intryck. I de renoverade allmänna utrymmena finns den trevliga frukostmatsalen The Hastings Restaurant samt den rustika restaurangen Sophie's Bar & Bistro med öppen spis. Centralt beläget i den lilla orten Shannon, endast ett par minuters promenad till det lokala köpcentret. Shannon är känt för flera bra golfbanor men kanske mest för den internationella flygplatsen och närheten till Limerick. Komfortabla, mellanstora rum som finns i flera kategorier med varierande storlek och standard.

Hotellet: Frukostmatsal, brasseribar, lobbylounge, sommarterrass och festsal. 
Våningar: 2
Hiss: Ja, men inte till alla rum.
Läge: Centralt beläget, längs med huvudleden, i orten Shannon endast ca 300 meter från det lokala lilla köpcentret med småbutiker, restaurang och livsmedelsbutik. Ca 5 minuters promenad i motsatt riktning finns ett litet flygmuseum. Ca 5 km från flygplatsen Shannon Airport och drygt 2 mil nordväst om Limerick. Ljud från lokal genomfartstrafik samt flygplatsen förekommer.
Antal rum: 106
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, Wi-Fi, hårfön, kaffe-/tebricka och strykbräda. Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, förekommer.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS
Adress: Airport Road, V14 NH97 SHANNON
Telefon: +353-61-36 15 00

19.08.2023 - 21.08.2023
Brandon Hotel, Tralee
Visa mer Visa mindre
Hotell: Brandon Hotel, Tralee
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Bekvämt stadshotell med bra faciliteter och trivsam atmosfär. När du trätt in genom hotellentrén möts du av den stora och rymliga lobbyloungen som leder vidare till en hemtrevlig lounge med sköna soffor, öronlappsfåtöljer och öppen spis. Hotellet har även en ombonad restaurang i en dov färgskala med mörka, polerade trämöbler och marina inslag samt en stor och trevlig bar som sommartid även har uteservering. Här finns även ett uppskattat leisure centre med inomhuspool, jacuzzi och gym. Centralt och bra beläget mitt emot den stora gröna stadsparken och på bekvämt promenadavstånd till shopping och sevärdheter. Komfortabla, mindre till medelstora rum som är något till åren komna och traditionellt inredda i en ljus färgskala med mörka trämöbler.

Hotellet: Restaurang, bar med sommarterrass, lounge och leisure centre (mot avgift) med inomhuspool, jacuzzi, bastu, ångbastu, gym och aerobicsklasser. 
Våningar: 5
Hiss: Ja
Läge: Centralt beläget mitt emot folkteatern Siamsa Tire och Tralees stora stadspark med Kerry county Museum. Ca 5 minuters promenad från shopping, barer och restauranger. Stadsmiljö med genomfartstrafik.
Antal rum: 183
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön och kaffe-/tebricka. Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, förekommer.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS
Adress: Prince's Street, V92 PVK6 TRALEE
Telefon: +353-66-712 33 33

21.08.2023 - 23.08.2023
Kilford Arms Hotel, Kilkenny
Visa mer Visa mindre
Hotell: Kilford Arms Hotel, Kilkenny
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Trevligt och välskött hotell med familjär atmosfär och populär pub som har ett bra centralt läge i genuina Kilkenny.

Hotellet: Uppskattat mellanklasshotell med tilltalande exteriör som drivs av familjen Phelan. Här finns en genuin restaurang, en traditionell irländsk pub med musikunderhållning vissa kvällar samt nattklubben Pegasus. I angränsning till hotellet finns även en stor, modern bar i tre våningar som delvis är byggd runt en gammal kyrkoruin som bär familjens irländska namn O'Faoláin's.
Våningar: 3
Hiss: Ja, men korridorer med trappsteg och halvtrappor.
Läge: Centralt beläget i charmiga Kilkenny med bekvämt promenadavstånd till shopping och sevärdheter.
Antal rum: 60
Rummen: Bekväma rum i en funktionell enkel stil med varierande storlek och standard, utrustade med dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön, byxpress och kaffe-/tebricka. Så kallade queensize bäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, är vanligt förekommande.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS+
Adress: John Street, KILKENNY
Telefon: +353-53-776 10 18

23.08.2023 - 24.08.2023
Harcourt Hotel, Dublin
Visa mer Visa mindre
Hotell: Harcourt Hotel, Dublin
Hotellets webbplats: Link
Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 16.08.2023
Ankomst: 24.08.2023
Dagar: 9 dagar
Avresa från: ARN, GOT, CPH
Pris från: 13.295:-

Priset inkluderar

Flygresa till Dublin t/r, flygskatter och flygplatsavgifter, busstransfer flygplatsen - hotellet t/r, bussrundresa med Scandoramaguide, 8 övernattningar i dubbelrum, 8 frukostar, 3 middagar

Bra att veta
Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)
Brittiska pund (GBP)


 

Tillval:
Resa enligt program: Ingår
Dingle - västkustens pärla: 695:-
The Ring of Kerry: 445:-
Kilkenny & Kilkenny Castle: 295:-
Huntington Castle & Altamont Gardens: 425:-
Stadsruntur i Dublin: 285:-
Irländsk afton: 695:-
Utflyktspaket (Alla utflykter): 2.555:-
Flyg: Göteborg - Stockholm Stockholm - Dublin: 900:-

 

Rumstyper:

Enkelrum. Måltider enligt program 16.990:-
Dubbelrum. Måltider enligt program 13.295:-
Dubbelrum med extrabädd. Måltider enligt program 13.295:-


Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 16.08.2023
Ankomst: 24.08.2023
Dagar: 9 dagar
Avresa från: ARN, GOT, CPH
Pris från: 13.295:-

Bilder - Irland Runt med Nordirland ✈

Vi har för närvarande inga foton

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 16.08.2023
Ankomst: 24.08.2023
Dagar: 9 dagar
Avresa från: ARN, GOT, CPH
Pris från: 13.295:-

Visa mindre
13.09.2023 21.09.2023   9 dagar 14.895:- ARN, CPH, OSL Visa mer
Reseplan
Hotell
Prisinfo
Bilder

Dag 1: Flyg till Dublin
Förväntansfulla landar vi utanför Republiken Irlands huvudstad. På flygplatsen väntar Scandoramaguiden och bussen som tar oss till centrala Dublin där vi checkar vi in på Harcourt Hotel.

Dag 2: Dublin - Ballyshannon
Redan efter frukost lämnar vi Dublin, men senare under resan återkommer vi ju hit igen. Vi sätter kurs norrut mot Nordirland och Belfast. Den nordirländska huvudstaden utvecklades i takt med industrialismen och ståtliga byggnader från både den viktorianska och edvardianska epoken vittnar om detta. St Anne’s Cathedral och pampiga City Hall tillhör de mest framträdande sevärdheterna. De för Belfast så typiska muralmålningarna, som vittnar om motsättningarna mellan protestanter och katoliker, får vi heller inte missa. Varvsindustrin är ett annat kännetecken för staden och ingen kan väl ha undgått att det var här som Titanic tillverkades. Vår guide tar oss med på en rundtur genom staden. Efter lunch går färden vidare norrut till Giants Causeways fantasieggande klippformationer. Efter denna imponerande naturupp­levelse tar vi oss tillbaka till Republiken Irland och grevskapet Donegal, där Dorrian's Imperial Hotel i Ballyshannon dukar för middag.

Dag 3: Ballyshannon - Shannon
En massa spännande upplevelser väntar oss även i dag. Vi färdas söderut mot den medeltida handelsstaden Galway vilken räknas som huvudort i de irisktalande västra delarna av Irland. Som populär universitetsstad har dessutom staden fått en ungdomlig prägel. Närheten till både hav och sötvatten gör att restaurangerna erbjuder färsk fisk och skaldjur av hög kvalitet. De färggranna butiksfasaderna längs Quay Street lockar besökare medan Eyre Square ramas in av välhållna 1800-talsbyggnader. Vi stannar för lunch innan vi fortsätter till grevskapet Clare och fascinerande Cliffs of Moher, ett av öns mest ansedda naturfenomen. Likt en 200 meter hög vägg reser sig dessa klippformationer med en säregen urkraft upp ur Atlantens svallande vågor. Området är särskilt betydelsefullt för fågellivet och bland arterna som lever här finner vi sillgrisslor och lunnefåglar. Utsikten härifrån är häpnadsväckande! Framåt kvällen anländer till Shannon och Treacys Oakwood Hotel som serverar middag. 

Dag 4: Shannon - Tralee
Efter frukost åker vi från grevskapet Clare till Kerry. Vi passerar Limerick och gör ett besök i kulturminnesmärkta Adare, omnämnd som Irlands vackraste by med halmtaksförsedda stugor, välskötta trädgårdar, småbutiker och kaféer. Efter lunch når vi gemytliga Tralee och Brandon Hotel. Följ gärna med på en härlig eftermiddagstur till den vackra Dinglehalvön.

Dingle - västkustens pärla
Vi kör kuststräckan ut till Irlands västligaste punkt och kommer så nära Amerika det går utan att bli blöta. Här upptäcker vi tidiga religiösa minnesmärken som till exempel beehives, bi­kupor, som munkar bodde i redan på 400-­talet. Öns västra halva är ett gaeltacht, ett område där iriska fortfarande talas allmänt. Turen avslutas i den charmiga fiskebyn Dingle där vi äter en god middag.
Pris inkl middag med dryck 695:-

Dag 5: Tralee

The Ring of Kerry
På de smala vägarna längs Iveraghhalvön bjuder naturen på dramatisk skönhet och panoramautsikt över Atlanten. Kustens små bukter, vikar och klippsprång präglar landskapet. Här på den öde men charmerande halvön är det lätt att föreställa sig det hårda liv med hungersnöd och missväxt som ledde till att så många irländare emigrerade till Amerika. Dagen går också i ullens tecken då vi upplever allt från fårvallning till yllekläder av högsta kvalitet. En irländsk klassiker som vi inte får missa!
Pris 445:-

Dag 6: Tralee - Kilkenny
Efter frukost tar vi kurs mot syd­kusten och grevskapet Cork, som genomsyras av sjöfartshistorier. Vi gör ett uppehåll i Cork, Irlands näst största stad som vuxit fram runt floden Lee och trots att den har över 100 000 invånare upplevs den ofta som en gemytlig småstad med sina färgglada hus. Vi fortsätter sedan till den vackra staden Kilkenny, belägen intill floden Nore, och Kilford Arms Hotel. Kilkenny med flera medeltida kyrkor och ett pampigt slott från sent 1100-tal fick en framträdande ställning på 1200-talet då det irländska parlamentet ofta sammanträdde på Kilkenny Castle. Sida vid sida hittar vi de typiskt irländska pubarna, det finns många att välja på i Kilkenny och de serverar stadens eget öl. Kilkenny är utan tvekan en härligt levnadsglad stad med kaféer, pubar och butiker!

Kilkenny & Kilkenny Castle
De smala gränderna i Kilkennys historiska centrum kallas lokalt för ”slips” och många av husen är uppförda i svart kalksten, så kallad kilkennymarmor som gjort staden vida berömd. Vi tar en promenad genom staden och får lära oss mer om Kilkenny, dess historia och invånare. Vi ser rundtornet, en typisk irländsk företeelse, vid St. Canice Cathedral, katedralen som liksom staden fått sitt namn efter helgonet St. Canice. Vi får höra berättelser och legender som den om en medeltida kvinnlig pubägarinna som anklagades för häxeri och vad är egentligen Kilkenny cats? Vi besöker också det imponerande Kilkenny Castle, ett av Irlands mest välkända slott. Det ursprungliga stenslottet uppfördes på 1100-talet åt William Marshal och kom sedan att bli hem åt den mäktiga familjen Butler i nästan 600 år. Under vårt besök får vi se de vackra rummen där familjen Butler levde, lära oss mer om invånarna och se hur de olika generationerna satt sin prägel på dagens slott.
Pris 295:-

Dag 7: Kilkenny

Huntington Castle & Altamont Gardens
Nu väntar sköna upplevelser i vacker miljö! Huntington Castle uppfördes på 1600-talet som en garnison på den viktiga vägen mellan Wexford och Dublin. Så småningom flyttade soldaterna ut och familjen Esmonde gjorde om det till sitt familjehem. Fortfarande är det ättlingar till Esmondes som huserar i slottet och vi får veta mer under en rundtur, bland annat varför man på 1970-talet uppförde ett tempel till den egyptiska dottningen Isis i källaren. Givetvis passar vi också på att njuta av slottets underbart anlagda trädgård! Alldeles i närheten av Huntington finner vi världsberömda Altamont Gardens, 16 hektar med formella och informella trädgårdsanläggningar och ett underbart vattenlandskap. Här finns allt vi kan önska i trädgårdsväg - vackra gräsmattor, blomsterplanteringar, skogslandskap, vatten, muromgärdade trädgårdsrum, rhododendron och de berömda ekarna. Sköna upplevelser vi inte vill vara utan!
Pris 425:-

Dag 8: Kilkenny - Dublin
Efter frukost har det blivit dags att vinka adjö till Kilkenny och sätta kurs mot Dublin igen. Namnet Dublin ”den svarta dammen” lär syfta på platsen där floden Liffeys biflöden mynnade. Stadens gamla iriska namn, det poetiskt klingande Baile Átha Cliath, speglar kanske på ett ännu bättre sätt den irländska huvudstadens moderna livsrytm och sprudlande kulturliv. Ölbryggeriet Guinness är något de flesta förknippar med Dublin och vi förstår snabbt varför Dublin vid ett antal tillfällen de senaste åren har utsetts till den av Europas huvudstäder som är populärast att leva i. Under eftermiddagen tar vi återigen in på Harcourt Hotel. 

Stadsrundtur i Dublin
Dagens Dublin breder ut sig på båda sidor om floden Liffey. På flodens norra sida finner vi paradgatan O'Connell Street som kantas av statyer föreställande berömda irländare och välputsade 1700-talsbyggnader såsom Custom House. Söder om Liffey möter vi Trinity College, med den omtalade ”Book of Kells”, där både Oscar Wilde och Jonathan Swift har studerat. Det medeltida arvet representeras framförallt av Dublin Castle och den imponerande katedralen som fått namn efter Irlands skyddshelgon, St. Patrick. Vår guide tar oss med på en innehållsrik tur genom denna fascinerande stad!
Pris 285:-

Irländsk afton
I kväll ska vi roa oss såsom irländarna själva brukar göra. På en trevlig pub, belägen på landsbygden strax utanför Dublin, slår vi oss ner för att ta del av det lokala köket. Ett lika självklart inslag som den mörka ölen är den glada och medryckande musiken med ursprung i den livliga keltiska folkmusiktraditionen.
Pris inkl middag med dryck 695:-

Dag 9: Flyg från Dublin
Våra irländska dagar är på väg att närma sig sitt slut för den här gången. Transferbussen hämtar oss vid hotellet och vi sätter kurs mot flygplatsen. Med oss hem har vi minnen, upplevelser och kanske nya bekantskaper?
 

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00
Boka resan online »

Höjdpunkter

 • Nordirland och Belfast
 • Giants Causeway
 • Cliffs of Moher
 • Ring of Kerry
 • Kilkenny
 • Dublin

Flygningar

Tid Från Til
Utresa
09:15 Stockholm Dublin
10:10 Oslo Dublin
10:30 Köpenhamn Dublin
Hemresa
11:50 Dublin Stockholm
12:40 Dublin Köpenhamn
17:05 Köpenhamn Oslo
13.09.2023 - 14.09.2023
Harcourt Hotel, Dublin
Visa mer Visa mindre
Hotell: Harcourt Hotel, Dublin
Hotellets webbplats: Link
14.09.2023 - 15.09.2023
Dorrian's Imperial Hotel, Ballyshannon
Visa mer Visa mindre
Hotell: Dorrian's Imperial Hotel, Ballyshannon
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Genuint och hemtrevligt hotell med anrik historia dit många gärna återvänder.

Hotellet: Välskött och gemytligt hotell vars historia sträcker sig tillbaka till 1781 och som de senaste 70 åren varit i familjen Dorrians ägo. Hotellet har byggts om och till under årens lopp men bibehållt sin hemtrevliga stil som kombinerats med moderna faciliteter. På hotellet finns restaurang, bar och lounge med öppen spis. Familjen Dorrian är även ägare till den genuint irländska puben The Thatch, med gångavstånd från hotellet, som är väl värd ett besök.
Våningar: 4
Hiss: Ja
Läge: Centralt beläget längs med huvudgatan i den lilla byn Ballyshannon. Viss genomfartstrafik.
Antal rum: 47
Rummen: Individuellt och bekvämt inredda rum av varierande storlek utrustade med dusch/bad, wc, TV, telefon, hårfön och kaffe-/tebricka.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS
Adress: Main Street, BALLYSHANNON
Telefon: +353-71-985 11 47

15.09.2023 - 16.09.2023
Treacys Oakwood Hotel, Shannon
Visa mer Visa mindre
Hotell: Treacys Oakwood Hotel, Shannon
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Bekvämt och trivsamt hotell som har en ombonad och stilfull interiör. Hotellet består av flera hoplänkande tegelbyggnader med takkupor, burspråk och ett klocktorn vilket ger ett lite lantligt intryck. I de renoverade allmänna utrymmena finns den trevliga frukostmatsalen The Hastings Restaurant samt den rustika restaurangen Sophie's Bar & Bistro med öppen spis. Centralt beläget i den lilla orten Shannon, endast ett par minuters promenad till det lokala köpcentret. Shannon är känt för flera bra golfbanor men kanske mest för den internationella flygplatsen och närheten till Limerick. Komfortabla, mellanstora rum som finns i flera kategorier med varierande storlek och standard.

Hotellet: Frukostmatsal, brasseribar, lobbylounge, sommarterrass och festsal. 
Våningar: 2
Hiss: Ja, men inte till alla rum.
Läge: Centralt beläget, längs med huvudleden, i orten Shannon endast ca 300 meter från det lokala lilla köpcentret med småbutiker, restaurang och livsmedelsbutik. Ca 5 minuters promenad i motsatt riktning finns ett litet flygmuseum. Ca 5 km från flygplatsen Shannon Airport och drygt 2 mil nordväst om Limerick. Ljud från lokal genomfartstrafik samt flygplatsen förekommer.
Antal rum: 106
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, Wi-Fi, hårfön, kaffe-/tebricka och strykbräda. Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, förekommer.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS
Adress: Airport Road, V14 NH97 SHANNON
Telefon: +353-61-36 15 00

16.09.2023 - 18.09.2023
Brandon Hotel, Tralee
Visa mer Visa mindre
Hotell: Brandon Hotel, Tralee
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Bekvämt stadshotell med bra faciliteter och trivsam atmosfär. När du trätt in genom hotellentrén möts du av den stora och rymliga lobbyloungen som leder vidare till en hemtrevlig lounge med sköna soffor, öronlappsfåtöljer och öppen spis. Hotellet har även en ombonad restaurang i en dov färgskala med mörka, polerade trämöbler och marina inslag samt en stor och trevlig bar som sommartid även har uteservering. Här finns även ett uppskattat leisure centre med inomhuspool, jacuzzi och gym. Centralt och bra beläget mitt emot den stora gröna stadsparken och på bekvämt promenadavstånd till shopping och sevärdheter. Komfortabla, mindre till medelstora rum som är något till åren komna och traditionellt inredda i en ljus färgskala med mörka trämöbler.

Hotellet: Restaurang, bar med sommarterrass, lounge och leisure centre (mot avgift) med inomhuspool, jacuzzi, bastu, ångbastu, gym och aerobicsklasser. 
Våningar: 5
Hiss: Ja
Läge: Centralt beläget mitt emot folkteatern Siamsa Tire och Tralees stora stadspark med Kerry county Museum. Ca 5 minuters promenad från shopping, barer och restauranger. Stadsmiljö med genomfartstrafik.
Antal rum: 183
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön och kaffe-/tebricka. Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, förekommer.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS
Adress: Prince's Street, V92 PVK6 TRALEE
Telefon: +353-66-712 33 33

18.09.2023 - 20.09.2023
Kilford Arms Hotel, Kilkenny
Visa mer Visa mindre
Hotell: Kilford Arms Hotel, Kilkenny
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Trevligt och välskött hotell med familjär atmosfär och populär pub som har ett bra centralt läge i genuina Kilkenny.

Hotellet: Uppskattat mellanklasshotell med tilltalande exteriör som drivs av familjen Phelan. Här finns en genuin restaurang, en traditionell irländsk pub med musikunderhållning vissa kvällar samt nattklubben Pegasus. I angränsning till hotellet finns även en stor, modern bar i tre våningar som delvis är byggd runt en gammal kyrkoruin som bär familjens irländska namn O'Faoláin's.
Våningar: 3
Hiss: Ja, men korridorer med trappsteg och halvtrappor.
Läge: Centralt beläget i charmiga Kilkenny med bekvämt promenadavstånd till shopping och sevärdheter.
Antal rum: 60
Rummen: Bekväma rum i en funktionell enkel stil med varierande storlek och standard, utrustade med dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön, byxpress och kaffe-/tebricka. Så kallade queensize bäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, är vanligt förekommande.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS+
Adress: John Street, KILKENNY
Telefon: +353-53-776 10 18

20.09.2023 - 21.09.2023
Harcourt Hotel, Dublin
Visa mer Visa mindre
Hotell: Harcourt Hotel, Dublin
Hotellets webbplats: Link
Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 13.09.2023
Ankomst: 21.09.2023
Dagar: 9 dagar
Avresa från: ARN, CPH, OSL
Pris från: 14.895:-

Priset inkluderar

Flygresa till Dublin t/r, flygskatter och flygplatsavgifter, busstransfer flygplatsen - hotellet t/r, bussrundresa med Scandoramaguide, 8 övernattningar i dubbelrum, 8 frukostar, 3 middagar

Bra att veta
Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)
Brittiska pund (GBP)


 

Tillval:
Resa enligt program: Ingår
Dingle - västkustens pärla: 695:-
The Ring of Kerry: 445:-
Kilkenny & Kilkenny Castle: 295:-
Huntington Castle & Altamont Gardens: 425:-
Stadsruntur i Dublin: 285:-
Irländsk afton: 695:-
Utflyktspaket (Alla utflykter): 2.555:-
Flyg: Oslo - Dublin Köpenhamn - Dublin: 100:-

 

Rumstyper:

Enkelrum. Måltider enligt program 18.590:-
Dubbelrum. Måltider enligt program 14.895:-
Dubbelrum med extrabädd. Måltider enligt program 14.895:-


Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 13.09.2023
Ankomst: 21.09.2023
Dagar: 9 dagar
Avresa från: ARN, CPH, OSL
Pris från: 14.895:-

Bilder - Irland Runt med Nordirland ✈

Vi har för närvarande inga foton

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 13.09.2023
Ankomst: 21.09.2023
Dagar: 9 dagar
Avresa från: ARN, CPH, OSL
Pris från: 14.895:-

Visa mindre
 Ledig
 På förfrågan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få nyheter och tips från vår resevärld.

Gruppresor