Skip to main content

Irland - den gröna ön

BUSSRESA - Irland - Rundresa - 12 dagar

Irland - den gröna ön 

Den sagolika gröna ön bjuder på enastående natur- och kulturäventyr. Killarney, magiska Ring of Kerry och mystiska Connemara. Naturfenomenen Cliffs of Moher och Burren. Pulserande huvudstaden Dublin. Whiskey, Guinness och en fascinerande historia kryddad med svindlande naturupplevelser. En upplevelserik bussresa och ett minne för livet. Det bästa av Irland helt enkelt!


 
Höjdpunkter!
  • Ring of Kerry
  • Cliffs of Moher
  • Connemara
  • Livliga Dublin
  • Sköna Wales
     

2023 - Dagsprogram & Utflykter

Dag 1: Malmö - Krefeld
På Öresundsterminalen stiger vi ombord på vår bekväma buss och påbörjar resan söderut genom Danmark, tar färjan Rödby-Puttgarden och vidare in i Tyskland där vi passerar Hamburg och Bremen. På kvällen kommer vi fram till Krefeld och vårt hotell som serverar middag. 

Dag 2: Krefeld - Bristol
I dag väntar en innehållsrik dag med besök i hela fem länder! Vi startar i Tyskland och tar oss snabbt till Holland. Vi fortsätter genom Belgien till ljuva Frankrike och Calais där vi tar färjan till England. Här möts vi av grevskapet Kent, omnämnt som Englands trädgård. Vi passerar huvudstaden London och framåt kvällen når vi Bristol där vi övernattar på Leonardo Hotel Glassfields och äter middag.

Dag 3: Bristol - Dungarvan
Från Bristol åker vi in i vackra Wales, passerar Cardiff och fortsätter sedan västerut mot kusten och färjan som ska ta oss över Irländska sjön till Rosslare på Irland. Vi åker längs kusten och får ett första synintryck av det irländska landskapet. På kvällen anländer vi till Dungarvan och Lawlors Hotel som serverar middag. 

Dag 4: Dungarvan - Killarney 
Efter frukost fortsätter vi längs syd­kusten mot grevskapet Cork som genomsyras av sjöfartshistorier. Vi passar på att besöka hamnen i Cork, Irlands näst största stad. För den som önskar finns det möjlighet att följa med till Jameson Whiskey Distillery och stifta bekantskap med de ­irländska munkarnas mest uppskattade bidrag till eftervärlden, Livets vatten (mot avgift). Vi fortsätter sedan till Killarney och Parkavon Hotel för de kommande två nätterna. Vi äter middag tillsammans på hotellet båda kvällarna. 

Dag 5: Ring of Kerry 
I dag väntar en av resans höjdpunkter, Ring of ­Kerry. Grevskapet Kerry ligger i sydvästra Irland där Golfströmmen sveper tätt inpå och ljumma vindar får till och med palmer att trivas. I detta natursköna område följer vi ­vägen som slingrar sig längs Iveraghhalvön och under dagen skiftar vyerna från kargt och kantigt till böljande och blommigt. Naturen bjuder på dramatisk skönhet och panoramautsikt över Atlanten. Vi besöker bland annat Muckross House and Gardens (mot avgift). En underbar dag väntar!

Dag 6: Killarney - Claremorris
I dag färdas vi norrut mot Galway men vi passar på att göra en avstickare till fascinerande Cliffs of Moher! De 200 meter höga klipporna som stupar rakt ner i havet är omtalade världen över och vi njuter av det härliga natursceneriet (mot avgift, måste förbokas). Senare färdas vi genom det klippiga och månliknande the ­Burren som skapats av glaciärer och ­erosioner. Vårt mål för dagen är Claremorris och McWilliam Park Hotel. Vi checkar in för två nätter och äter middag tillsammans på hotellet båda kvällarna.

Dag 7: Connemara
I dag ska vi utforska nationalparken Connemara med hedar, berg och sjöar. I början av 1980-talet fick området som tidigare hade tillhört en större lantegendom status som nationalpark. Den häpnadväckande vackra naturen, med grönskande dalar och dimhöljda bergstoppar, får oss att kippa efter andan. Vi möter en annorlunda växlighet och ett djurliv som skiljer sig från de flesta andra delarna av Irland. Har vi riktig tur kanske vi kan få syn på de omtalande Connemaraponnyerna! Vi får också träffa en jordbrukare som berättar hur det är att leva och verka i området. 

Dag 8: Claremorris - Dublin
Efter en god frukost far vi österut och passar på att besöka en av Irlands viktigaste religiösa platser, klosterruinen i Clonmacnoise (mot avgift). Vi imponeras av historiens vingslag och lugnet vid floden Shannon innan vi fortsätter mot Irlands stolta huvudstad som grundades av vikingarna vid floden Liffeys utlopp i Irländska sjön. Dublin breder ut sig på båda sidor om floden och på den norra sidan finner vi paradgatan O'Connell Street som kantas av statyer föreställande berömda irländare och välputsade 1700-talsbyggnader såsom Custom House. Det medeltida arvet representeras framförallt av Dublin Castle och den imponerande katedralen som fått namn efter Irlands skyddshelgon, St Patrick. Vi passar på att göra en liten rundtur innan vi checkar in på Harcourt Hotel. Båda kvällarna äter vi middag tillsammans på hotellet. 

Dag 9: Dublin
Söder om Liffey ligger Trinity College, med den omtalade ”Book of Kells”, där både Oscar Wilde och Jonathan Swift har studerat. Även Nationalmuseet, som berättar om Irlands spännande historia, och St Patricks Cathedral väntar på oss i dag (mot avgift). Vi får också tid för egna strövtåg i härliga Dublin!

Dag 10: Dublin - Nuneaton
Förmiddagen är fri för ytterligare egna upptäcktsfärder i Dublin. Kanske lockar något av museerna eller shopping på Grafton Street? Först på eftermiddagen tar vi färjan från Dublin till Holyhead i Wales. Passa på och ät en tidig middag ombord då det i kväll inte ingår middag på hotellet. Framåt sen kväll når vi trakten kring Birmingham och Holiday Inn Express Hotel i Nuneaton som väntar med sköna sängar. 

Dag 11: Nuneaton - Krefeld
Färden går vidare söderut och vi tar sikte på Engelska kanalen. Med hjälp av färjan Dover-Calais når vi snabbt Frankrike och kontinenten. Vår buss rullar sedan under eftermiddagen genom Belgien mot Tyskland. Under kvällen kommer vi fram till Krefeld och vårt hotell som dukar fram kvällens middag. 

Dag 12: Krefeld - Malmö
På morgonen fortsätter vår resa hemåt. Vi färdas norrut mot Puttgarden där färjan till Rödby väntar. Sista etappen går ­genom Danmark och vi beräknas vara framme i Malmö ca kl 20.00. 

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
21/5BussParkavon Hotel, KillarneyMer än 817 695:-Boka
25/6BussParkavon Hotel, KillarneyMer än 817 195:-Boka
20/8BussParkavon Hotel, KillarneyMer än 817 495:-Boka
8/10BussParkavon Hotel, KillarneyMer än 816 995:-Boka

Information

Allt detta ingår
Resa i komfortbuss med Scandoramaguide, 11 övernattningar i dubbelrum, 11 frukostar, 10 middagar, utflykter enligt dagsprogram (exkl. entréer)

Tillval
Enkelrumstillägg 4 295:-

Uppskattad kostnad för de fem i dagsprogrammet angivna arrangemangen mot avgift (som ej måste förbokas) är ca 60 €. 
Cliffs of Moher 145:- 

Bra att veta
Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö. Fri direktanslutning från 37 orter.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)
Brittiskt Pund (GBP)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 4 - 6

Parkavon Hotel, Killarney
Parkavon Hotel, Killarney
Välkomnande och trevligt hotell i modern stil med tilltalande exteriör. I lobbyloungen finns bekväma sittgrupper där man kan sjunka ner i en bekväm fåtölj och om kvällarna kan man avnjuta i Guinness i...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Övernattningshotell Tyskland - Utresa
Övernattningshotell Tyskland - Utresa
Bekvämt övernattningshotell av god tysk standard beläget längs med färdvägen. På hotellet finns restaurang, bar, lounge samt hiss. Komfortabla rum av varierande storlek med dusch/bad, wc, TV och telef...

Övernattning Dag 2 - 3

Leonardo Hotel Glassfields, Bristol
Leonardo Hotel Glassfields, Bristol
Nybyggt, fräscht och miljövänligt hotell som öppnade sina dörrar i maj 2021 och som sedan dess fått mycket goda gästrecensioner. Hotellet har en modern, proper stil med en okomplicerad, ändamålsenlig...

Övernattning Dag 3 - 4

Lawlors Hotel, Dungarvan
Lawlors Hotel, Dungarvan
Bekvämt hotell i klassisk stil med tilltalande exteriör och en trivsamt inredd restaurang och trevlig bar där det ibland bjuds på underhållning. Mycket centralt beläget nära den gamla stenbron Devonsh...

Övernattning Dag 6 - 8

McWilliam Park Hotel, Claremorris
McWilliam Park Hotel, Claremorris
Stort, stilfullt fyrstjärnigt hotell med hög komfort och uppskattade faciliteter. Hotellet har inretts på ett modernt och smakfullt sätt i en sofistikerad färgskala som ger en harmonisk atmosfär. Här...

Övernattning Dag 8 - 10

Harcourt Hotel, Dublin
Harcourt Hotel, Dublin
Genuint och trevligt irländskt hotell med en populär pub i centrala Dublin. Hotellet: Mellanklasshotell som är inhyst i 8 intilliggande georgianska townhouses från mitten av 1800-talet varav ett tidig...

Övernattning Dag 10 - 11

Holiday Inn Express Hotel, Nuneaton
Holiday Inn Express Hotel, Nuneaton
Standardiserat och praktiskt övernattningshotell med bekväma faciliteter och modern stil. När du stigit in genom hotellentrén möts du av den ljusa och luftiga lobbyn där receptionen ligger i anslutnin...

Övernattning Dag 11 - 12

Övernattningshotell Tyskland - Hemresa
Övernattningshotell Tyskland - Hemresa
Bekvämt övernattningshotell av god tysk standard beläget längs med färdvägen. På hotellet finns restaurang, bar, lounge samt hiss. Komfortabla rum av varierande storlek med dusch/bad, wc, TV och telef...
Sista minuten
23/12Julhelgen i Lübeckfrån 3 995:-
23/12Julhelgen på slott i Polenfrån 5 995:-
28/12Nyår i Estoril - Lissabons riviera från Kastrupfrån 12 995:-
30/12Nyår i Stettinfrån 6 195:-
30/12Nyår på slott i Polenfrån 6 695:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö