Skip to main content

Sicilien ✈

FLYGRESA - Italien - Rundresa flyg & buss - 8 dagar

Sicilien - Vulkaniskt vackra kuster & mytisk historia

Citronlundar, kulturskatter, vulkaner och solens mat. Sandstränder, vingårdar, antika ruiner, gröna berg och byar med ålderstigna byggnader. Sicilien lockar också med ljuvligt blått hav och syditaliensk vardag. Lär känna en hänförande, hetlevrad och särpräglad del av Italien på bekvämast tänkbara vis!

 

4 personer ger medelbetyg 4 av 5

★ ★ ★ ★ ★

Snabba fakta

  • Upptäck Medelhavets största och mest spännande ö.
  • Flera trevliga utflykter till det antika Sicilien men även Marsalavin, natursköna bergsbyn Erice, vingårdsbesök och maffians historia i Corleone.

2022 - Dagsprogram

Dag 1, tisdag: Sicilien i sikte

Flyg till Palermo: Vi lämnar Skandinavien med flyg och landar utanför Palermo på Medelhavets största ö, Sicilien. Här möter vår guide och bekväma transferbuss upp för att ta oss till San Paolo Palace Hotel.

Dag 2, onsdag: Myllrande Palermo

Palermo - Trapani: Vi vaknar upp i Palermo, Siciliens största stad, och nu får vi möjlighet att upptäcka den myllrande sicilianska huvudstaden. Palermo har knappt en miljon invånare och är tydligt påverkad av sitt förflutna. Intrycken från styrande kolonisatörer som greker, romare och araber har satt spår i allt från arkitektur till mat. Vi erbjuder en innehållsrik rundtur i den vibrerande storstaden och vi får möjlighet att titta runt lite på egen hand. Under eftermiddagen lämnar vi Palermo och beger oss till Corleone, känd genom filmen Gudfadern, för ett spännande besök. Trapani på öns västkust är dagens slutmål, ca 16 mil. Här tar vi in på Crystal Hotel som serverar middag.

Dag 3-4, torsdag - fredag: Trapani & västra Sicilien

Trapani: Vår stad är huvudort i provinsen med samma namn och påstås ha grundats redan innan grekerna koloniserade Sicilien. Banden till bergsbyn Erice, som vi också får möjlighet att besöka, har alltid varit starka och Trapanis betydelse som fiskehamn går knappast att överdriva. Den gamla stadsdelen breder ut sig på en halvö och här finner vi ett livligt gatuliv, äldre bebyggelse, flera välbevarade kyrkor och pampiga barockpalats. Från Trapani är avstånden korta till flera av sevärdheterna på Siciliens västsida, såsom Marsala och den välbevarade hemligheten Motya. Upplevelser för alla smaker väntar oss!

Dag 5, lördag: Mot Tempeldalen

Trapani - Agrigento: Mätta, nöjda och utvilade tar vi plats i bussen och fortsätter vårt sicilianska äventyr. Dagens första besök förlägger vi till kuststaden Porto Empedocle och unika Scala dei Turchi, vars både historiska och geologiska betydelse är värd att uppmärksamma. Mitt på dagen väntas vi ankomma Agrigento och efter lunch checkar vi in på Hotel Tre Torri, ca 18 mil. Vi som önskar får möjlighet att följa med på ett besök till den omtalade Tempeldalen, Siciliens kanske främsta besöksmål!

Dag 6, söndag: Agrigento & södra Sicilien

Agrigento: Stadens föregångare, Akragas, anlades under den grekiska eran för två och ett halvt millennium sedan och konkurrerade med Syrakusa om makt och handelsinflytande över södra Sicilien. Många sicilianska härskare såsom kartager, romare, araber och normander har alla bidragit till stadens utveckling men också till dess förstörelse. Precis som överallt på ön är historien närvarande och levande. Vi som vill berika våra sinnen får möjlighet att njuta av de enastående mosaikerna i Piazza Armerina!

Dag 7, måndag: Via Ragusa

Agrigento - Syrakusa: Dagens frukost blir en god start på dagen och sedan sätter vi kurs i sydostlig riktning mot Ragusa, omtalad för storslagen barockarkitektur. Efter lunch anländer vi till Syrakusa och tar in på Hotel Panorama, ca 23 mil. En spännande och intressant rundtur genom staden väntar oss som är nyfikna!

Dag 8, tisdag: Farväl Sicilien

Syrakusa - flyg från Catania: Vårt sicilianska äventyr närmar sig sitt slut och transferbussen hämtar oss för färd till Catanias flygplats, ca 7 mil. Efter ett par timmar i luften landar vi i Skandinavien med många kära resminnen i bagaget!

2022 - Utflykter

     
 

UTFLYKTSPAKET
Pris 1 835:-
(ordinarie pris 2 040:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

 

 

 

 

Myllrande Palermo

Palermo är en exotisk blandning av olika kulturer och epoker. Vår guide tar oss med på en spännande tur genom staden och vi låter oss imponeras av praktfulla byggnader från barockens tidevarv som samsas med jugendutsmyckad arkitektur. Palazzo Reale, där kungarna som styrde över Sicilien hade sitt säte, är äldre än så och började uppföras redan när ön var en del av det östromerska riket. En liten bit härifrån stöter vi på den mäktiga katedralen som utgör ett sista vilohem för några av de sicilianska monarkerna.
Pris ca 225:-

Corleone

Byn Corleone har för alltid blivit odödlig genom filmatiseringen av Mario Puzos mästerverk Gudfadern. Vi besöker det populära museet som skildrar den organiserade brottslighetens historia och njuter samtidigt av de historiska omgivningarna. Intensiv atmosfär och vidunderliga vyer väntar oss också.
Ingår i resans pris.

Högt belägna Erice & vingårdsbesök

Bergsbyn Erice, för länge sedan säte för fruktbarhetsriter, finner vi högt belägen ovanför Siciliens västra kust. Den normandiska borgen ger ett bastant intryck och välbevarade medeltida gränder lockar till spännande promenader. Utsikten härifrån är minst sagt hänförande! Efter lunch besöker vi en trevlig vingård för en inblick i tillverkningen och givetvis får vi provsmaka!
Pris ca 395:-

Motya & Marsala

Den lilla ön San Pantaleo utanför dagens Marsala utgjorde under namnet Motya en betydelsefull kartagisk handelskoloni för nästan tre tusen år sedan. Lämningarna och konstverken från den här tiden imponerar verkligen på den moderna besökaren. Barockstaden Marsala ståtar med pampiga byggnader och förknippas kanske framförallt med det starka söta vinet som bär stadens namn. Vi tar reda på lite mer om vinet, hur det smaker, hur vi kan använda det till både dryck och i matlagning samt kanske även varför den brittiske amiralen Horatius Nelson ofta nämns i samband med vinet.
Pris ca 365:-

Valle dei Templi - Tempeldalen

På en höjd söder om dagens Agrigento ligger Valle dei Templi, Tempeldalen. Av många anses detta vara Siciliens främsta sevärdhet och det mest imponerande ruinområdet med antika grekiska byggnader utanför dagens Grekland. De suggestiva templen med uråldriga doriska kolonner bär på berättelser som kommer att levandegöras för oss när vi vandrar genom det förflutna.
Pris inkl lokalguide ca 365:-

Piazza Armerina & Agrigento

Vi beger oss till Piazza Armerina för ett besök i Villa Romana del Casale, ruinerna av en romersk lyxvilla från 300-talet. Dess unika golvmosaiker räknas som de främsta från det romerska riket och skildrar allt från vardagsscener till mytologiska motiv och exotiska landskap. En konstupplevelse utöver det vanliga! Under eftermiddagen skaffar vi oss lite siciliansk småstadskänsla genom att besöka de moderna delarna av Agrigento.
Pris ca 395:-

Antika Syrakusa

För drygt två tusen år sedan var Syrakusa en av Medelhavets viktigaste städer. I dag kan vi beundra de imponerande resterna av den antika staden, bland annat Apollontemplet och den välbevarade amfiteatern. I Syrakusas katedral finns minnen av det lokala skyddshelgonet Santa Lucia som led martyrdöden år 304 e.Kr.
Pris inkl lokalguide ca 295:-

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

4 personer ger resan medelbetyget 4 av 5

★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★

Själva resan, upplevelsen och vistelsen av Sicilien var väldigt fin. Speciellt Palermo med alla berättelser om Cosa Nostra, de soliga och varma dagarna, samt de sista dagarna vid strandnära hotellet utanför Catania.

av

★ ★ ★ ★ ★

Underbar resa! Härligt uppleva ön på detta sätt! Tråkigt att utflykten till Syrakusa ställdes in p.g.a att ett toppmöte ägde rum just den perioden ! Vi kunde inte heller komma högst upp på Etna eftersom utbrottet raserat sista biten !

av

★ ★ ★

Själva resan, upplevelsen och vistelsen av Sicilien skulle kunna vara bra. Hotellen i Fondachello di Mascali och Palermo var inget vidare och det i Milazzo ligger i ett industriområde. Dålig Guide! Skräpigt och tråkigt.

av

★ ★ ★ ★

Det var en fantastisk resa med rundresan på Sicilien med buss. Man upplever mycket och får under hela resan många nya intryck och man ser mycket av landet och samtidigt mycket information från den duktiga guiden.

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
18/10ArlandaCrystal Hotel, TrapaniInga tillgängliga platser10 695:-Inga tillgängliga platser
18/10KastrupCrystal Hotel, TrapaniInga tillgängliga platser11 695:-Inga tillgängliga platser
18/10GardermoenCrystal Hotel, TrapaniInga tillgängliga platser10 695:-Inga tillgängliga platser

Information

Allt detta ingår

  • Flygresa till Palermo samt hem från Catania
  • Flygskatter och flygplatsavgifter
  • Busstransfer flygplatsen - hotellet t/r
  • Bussrundresa med Scandoramaguide
  • 7 övernattningar i dubbelrum
  • 7 frukostar (dag 2 - 8)
  • 2 middagar (dag 2 och 5)
  • Utflykten Corleone


Bra att veta

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen.

Enkelrumstillägg 2 095:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 2 - 5

Crystal Hotel, Trapani
Crystal Hotel, Trapani
Modernt och bekvämt hotell beläget på mycket behagligt gångavstånd från Trapanis hjärta och dess hamn. Hotellet: Byggt 2013. Gruppmatsal, bar och lounge. Värdebox finns att låna i receptionen. Våninga...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

San Paolo Palace Hotel, Palermo
San Paolo Palace Hotel, Palermo
Stort och funktionellt hotell med takterrass och utomhuspool med utsikt över havet. Hotellet: Bekvämt men något till åren kommet hotell som byggdes 1991 och delvis renoverades senast 2010. Här finns t...

Övernattning Dag 5 - 7

Hotel Tre Torri, Agrigento
Hotel Tre Torri, Agrigento
Funktionellt mellanklasshotell med populärt poolområde och bekväma men spartanskt inredda, äldre rum. Hotellet: Restaurang, bar, lounge, innergård med sommarterrass och utomhuspool (öppen under högsäs...

Övernattning Dag 7 - 8

Hotel Panorama, Syrakusa
Hotel Panorama, Syrakusa
Uppskattat, välkommnande och prisvärt hotell i internationell stil. Hotellet: Restaurang och bar. Byggt 1940, renoverat senast 2008. Våningar: 4 Hiss: Ja Läge: Beläget i utkanterna av Syrakusa, cirka...
Sista minuten
29/10Alsace med Colmar, Hotel Primo Colmar Centrefrån 5 495:-
29/10Paris, Hotel Victoriafrån 6 595:-
29/10Alsace med Colmar, Paul & Pia Welcome Home Hotelfrån 6 595:-
29/10Wienfrån 6 795:-
29/10Londonfrån 7 495:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö