Skip to main content

Sicilien ✈

FLYGRESA - Italien - Rundresa flyg & buss - 8 dagar

Sicilien 

Citronlundar, kulturskatter, vulkaner och solens mat. Sandstränder, vingårdar, antika ruiner, gröna berg och byar med ålderstigna byggnader. Sicilien lockar också med ljuvligt blått hav och syditaliensk vardag. Den vibrerande storstaden Palermo har knappt en miljon invånare och är tydligt påverkad av sitt förflutna. Intrycken från styrande kolonisatörer har satt spår i allt från arkitektur till mat. Trapani är huvudort i provinsen med samma namn och påstås ha grundats redan innan grekerna koloniserade Sicilien. Trapanis betydelse som fiskehamn går knappast att överdriva. Den gamla stadsdelen breder ut sig på en halvö och här finner vi ett livligt gatuliv, äldre bebyggelse, flera välbevarade kyrkor och pampiga barockpalats. Agrigentos föregångare, Akragas, anlades under den grekiska eran för två och ett halvt millennium sedan och konkurrerade med Syrakusa om makt och handelsinflytande över södra Sicilien. Precis som överallt på ön är historien närvarande och levande. Vi som önskar får möjlighet att följa med på ett besök till den omtalade Tempeldalen, Siciliens kanske främsta besöksmål! Givetvis ska vi även upptäcka Syrakusa. Lär känna en hänförande, hetlevrad och särpräglad del av Italien på bekvämast tänkbara vis!

Avresa 5/9, 19/9, 3/19 & 17/10 2023 kommer inom kort upp till försäljning.
 

4 personer ger medelbetyg 4 av 5

★ ★ ★ ★ ★

Höjdpunkter!

  • Palermo
  • Corleone
  • Vinregionen Sicilien
  • Tempeldalen
  • Syrakusa

2023 - Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Flyg till Palermo
Vi lämnar Skandinavien med flyg och landar utanför Palermo på Medelhavets största ö, Sicilien. Här väntar vår guide och bekväma transferbuss för att ta oss till San Paolo Palace Hotel.

Dag 2: Palermo - Trapani
Vi vaknar upp i Palermo, Siciliens största stad, och nu får vi möjlighet att upptäcka den myllrande sicilianska huvudstaden. Under eftermiddagen lämnar vi Palermo och beger oss till byn Corleone som för alltid blivit odödlig genom filmatiseringen av Mario Puzos mästerverk Gudfadern. Vi besöker det populära museet som skildrar den organiserade brottslighetens historia och njuter samtidigt av de historiska omgivningarna. Trapani på öns västkust är dagens slutmål. Här tar vi in på Crystal Hotel som serverar middag första kvällen.

Stadsrundtur i Palermo
Palermo är en exotisk blandning av olika kulturer och epoker. Vår guide tar oss med på en spännande tur genom staden och vi låter oss imponeras av praktfulla byggnader från barockens tidevarv som samsas med jugendutsmyckad arkitektur. Palazzo Reale, där kungarna som styrde över Sicilien hade sitt säte, är äldre än så och började uppföras redan när ön var en del av det östromerska riket. En liten bit härifrån stöter vi på den mäktiga katedralen som utgör ett sista vilohem för några av de sicilianska monarkerna.
Pris 225:-

Dag 3-4: Trapani 

Högt belägna Erice & vingårdsbesök
Bergsbyn Erice, för länge sedan säte för fruktbarhetsriter, finner vi högt belägen ovanför Siciliens västra kust. Den normandiska borgen ger ett bastant intryck och välbevarade medeltida gränder lockar till spännande promenader. Utsikten härifrån är minst sagt hänförande! Efter lunch besöker vi en trevlig vingård för en inblick i tillverkningen och givetvis får vi provsmaka!
Pris 395:-

Motya & Marsala
Den lilla ön San Pantaleo utanför dagens Marsala utgjorde under namnet Motya en betydelsefull kartagisk handelskoloni för nästan tre tusen år sedan. Lämningarna och konstverken från den här tiden imponerar verkligen på den moderna besökaren. Barockstaden Marsala ståtar med pampiga byggnader och förknippas kanske framförallt med det starka söta vinet som bär stadens namn. Vi tar reda på lite mer om vinet, hur det smaker, hur vi kan använda det till både dryck och i matlagning samt kanske även varför den brittiske amiralen Horatius Nelson ofta nämns i samband med vinet.
Pris 365:-

Dag 5: Trapani - Agrigento
Mätta, nöjda och utvilade tar vi plats i bussen och fortsätter vårt sicilianska äventyr. Dagens första besök förlägger vi till kuststaden Porto Empedocle och unika Scala dei Turchi, vars både historiska och geologiska betydelse är värd att uppmärksamma. Mitt på dagen väntas vi ankomma Agrigento och efter lunch checkar vi in på Hotel Tre Torri där vi äter middag första kvällen. 

Valle dei Templi - Tempeldalen
På en höjd söder om dagens Agrigento ligger Valle dei Templi, Tempeldalen. Av många anses detta vara Siciliens främsta sevärdhet och det mest imponerande ruinområdet med antika grekiska byggnader utanför dagens Grekland. De suggestiva templen med uråldriga doriska kolonner bär på berättelser som kommer att levandegöras för oss när vi vandrar genom det förflutna.
Pris inkl inträde och lokalguide 365:-

Dag 6: Agrigento

Piazza Armerina & Agrigento
Vi beger oss till Piazza Armerina för ett besök i Villa Romana del Casale, ruinerna av en romersk lyxvilla från 300-talet. Dess unika golvmosaiker räknas som de främsta från det romerska riket och skildrar allt från vardagsscener till mytologiska motiv och exotiska landskap. En konstupplevelse utöver det vanliga! Under eftermiddagen skaffar vi oss lite siciliansk småstadskänsla genom att besöka de moderna delarna av Agrigento.
Pris 395:-

Dag 7: Agrigento - Syrakusa
Dagens frukost blir en god start på dagen och sedan sätter vi kurs i sydostlig riktning mot Ragusa, omtalad för storslagen barockarkitektur. Efter lunch anländer vi till Syrakusa och tar in på Hotel Panorama. 

Antika Syrakusa
För drygt två tusen år sedan var Syrakusa en av Medelhavets viktigaste städer. I dag kan vi beundra de imponerande resterna av den antika staden, bland annat Apollontemplet och den välbevarade amfiteatern. I Syrakusas katedral finns minnen av det lokala skyddshelgonet Santa Lucia som led martyrdöden år 304 e.Kr.
Pris inkl lokalguide 295:-

Dag 8: Syrakusa - flyg från Catania
Vårt sicilianska äventyr närmar sig sitt slut och transferbussen hämtar oss för färd till Catanias flygplats. Efter ett par timmar i luften landar vi i Skandinavien med många kära resminnen i bagaget!

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

4 personer ger resan medelbetyget 4 av 5

★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★

Själva resan, upplevelsen och vistelsen av Sicilien var väldigt fin. Speciellt Palermo med alla berättelser om Cosa Nostra, de soliga och varma dagarna, samt de sista dagarna vid strandnära hotellet utanför Catania.

av

★ ★ ★ ★ ★

Underbar resa! Härligt uppleva ön på detta sätt! Tråkigt att utflykten till Syrakusa ställdes in p.g.a att ett toppmöte ägde rum just den perioden ! Vi kunde inte heller komma högst upp på Etna eftersom utbrottet raserat sista biten !

av

★ ★ ★

Själva resan, upplevelsen och vistelsen av Sicilien skulle kunna vara bra. Hotellen i Fondachello di Mascali och Palermo var inget vidare och det i Milazzo ligger i ett industriområde. Dålig Guide! Skräpigt och tråkigt.

av

★ ★ ★ ★

Det var en fantastisk resa med rundresan på Sicilien med buss. Man upplever mycket och får under hela resan många nya intryck och man ser mycket av landet och samtidigt mycket information från den duktiga guiden.

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
2/5ArlandaCrystal Hotel, TrapaniMer än 812 195:-Boka
2/5KastrupCrystal Hotel, TrapaniMer än 812 195:-Boka
5/9ArlandaCrystal Hotel, TrapaniMer än 812 995:-Boka
19/9ArlandaCrystal Hotel, TrapaniMer än 812 695:-Boka

Information

I priset ingår
Flygresa till Palermo samt hem från Catania, flygskatter och flygplatsavgifter, busstransfer flygplatsen - hotellet t/r, bussrundresa med Scandoramaguide, 7 övernattningar i dubbelrum, 7 frukostar, 2 middagar 

Tillval
Enkelrumstillägg 2 195:-

Utflyktspaket 1 835:- (ordinarie pris 2 040:-)
Stadsrundtur i Palermo 225:-
Högt belägna Erice & vingårdsbesök 395:-
Motya & Marsala 365:-
Valle dei Templi - Tempeldalen 365:- 
Piazza Armerina & Agrigento 395:-
Antika Syrakusa 295:- 
Boka utflyktspaketet (alla utflykter) före avresa och du sparar 10%. Du kan även köpa enskilda utflykter före avresa. När resan påbörjats kan vi inte garantera platstillgång på utflykterna.
Utflykterna kan genomföras i annan ordning.

Bra att veta
Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 2 - 5

Crystal Hotel, Trapani
Crystal Hotel, Trapani
Modernt och bekvämt hotell beläget på mycket behagligt gångavstånd från Trapanis hjärta och dess hamn. Hotellet: Byggt 2013. Gruppmatsal, bar och lounge. Värdebox finns att låna i receptionen. Våninga...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

San Paolo Palace Hotel, Palermo
San Paolo Palace Hotel, Palermo
Stort och funktionellt hotell med takterrass och utomhuspool med utsikt över havet. Hotellet: Bekvämt men något till åren kommet hotell som byggdes 1991 och delvis renoverades senast 2010. Här finns t...

Övernattning Dag 5 - 7

Hotel Tre Torri, Agrigento
Hotel Tre Torri, Agrigento
Funktionellt mellanklasshotell med populärt poolområde och bekväma men spartanskt inredda, äldre rum. Hotellet: Restaurang, bar, lounge, innergård med sommarterrass och utomhuspool (öppen under högsäs...

Övernattning Dag 7 - 8

Hotel Panorama, Syrakusa
Hotel Panorama, Syrakusa
Uppskattat, välkommnande och prisvärt hotell i internationell stil. Hotellet: Restaurang och bar. Byggt 1940, renoverat senast 2008. Våningar: 4 Hiss: Ja Läge: Beläget i utkanterna av Syrakusa, cirka...
Sista minuten
1/2Jokkmokks marknad med LAND från Arlandafrån 10 995:-
1/2Jokkmokks marknad med LAND från Kastrupfrån 10 995:-
3/2Jokkmokks Marknad från Arlandafrån 9 295:-
18/2Andalusien 22 dgr reseledare från Kastrup
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö