Skip to main content

Nyårskryssning på Hollands kanaler

BUSSRESA - Tyskland - Belgien - Holland - Nyårsresa - 7 dagar

Nyårskryssning på Hollands kanaler 

En härlig kryssning längs Hollands floder och kanaler! På vårt flodkryssningsfartyg MS Rigoletto ser personalen till att vi trivs. Vi besöker diamantstaden Antwerpen och får även möjlighet att följa med till charmiga Brygge. Vidare väntar kontrasternas Rotterdam och den underbara kanalstaden Amsterdam. Ombord på vårt uppskattade kryssningsfartyg blir vi bortskämda med goda luncher och middagar där måltidsdryck ingår. Dessutom den vackra gamla hansestaden Bremen på hemvägen. En perfekt kombination av kryssning och nyårsfirande!

MS Rigoletto är ett bekvämt flodkryssningsfartyg med trivsam och ombonad atmosfär, inrett i traditionell stil med mörkt trä och mässingsdetaljer. I den omtyckta restaurangen serveras frukost, lunch och middag och på kvällarna bjuds det på musikunderhållning i barloungen. Ombord råder en avkopplande och gemytlig stämning och båten är vackert pyntad.

   
Höjdpunkter!
  • Alla utflykter ingår
  • Att kryssa är avkopplande och behagligt
  • Antwerpen, Brygge, Rotterdam, Amsterdam, Bremen 
  • Trivsam båt med bra service
  • Helpension på båten där vi bor 5 nätter

2023 - Dagsprogram & Utflykter

Dag 1: Malmö - ombordstigning i Nijmegen
Vi samlas på Öresundsterminalen i Malmö och tar plats i bussen. Via Öresundsbron rullar vi genom Danmark till färjan i Rödby. Väl över i Tyskland stannar vi för lunch innan vi fortsätter söderut förbi Hamburg och vidare västerut. Så småningom passerar vi gränsen till Nederländerna och når Nijmegen. Här går vi ombord på vårt flodkryssningsfartyg MS Rigoletto och efter att vi har installerat oss i våra hytter väntar en första välsmakande middag ombord. Tidigt på fredagsmorgon påbörjar vi vår kryssning och seglar mot Antwerpen.  

Dag 2: Nijmegen - Antwerpen
Efter en första frukost kopplar vi under förmiddagen av ombord och njuter av de vinterlika omgivningarna. I fartygets trivsamma lounge kan vi slå oss ner i någon av de bekväma sittgrupperna och beundra utsikten genom de generösa panoramafönstren. Vi serveras lunch i fartygets trevliga restaurang och under eftermiddagen når vi den belgiska godbiten Antwerpen. Följ med på en stadspromenad och upptäck staden. Fartyget ligger stilla i Antwerpen över natten.

Promenad i Antwerpen
Trots sitt långa förflutna som viktig befästningsstad, framgångsrikt handelscentrum och värd för de olympiska spelen är Antwerpen för många av oss en ganska okänd stad. Det ska vi råda bot på nu! Vi får bland annat höra berättelser om den glittrande diamanthandeln och den världsberömde barockmålaren Rubens. Spännande modebutiker, ståtliga köpmannahus och ölkaféer med ett sagolikt utbud kommer vi också att få uppleva under vår promenad!

Dag 3: Antwerpen
Vår stad vid floden Schelde är en av Europas viktigaste hamnstäder. Hit kommer rådiamanter som slipas till glittrande fulländning och säljs över hela världen. Bakom centralstationen i diamantkvarteret, som också hyser en stor judisk minoritet, ligger juvelbutikerna sida vid sida. På senare år har Antwerpen även blivit en modestad att räkna med. Antikviteter och design trängs i de små specialiserade butikerna längs Kloosterstraat, där initierade butiksinnehavare visar fynd från art déco till 80-tal. Vi får också möjlighet att lära känna en annan av Flanderns stora sevärdheter, nämligen Brygge. Tidigt på söndagsmorgon seglar vi vidare mot Rotterdam.

Charmiga Brygge
I Flandern finns det ett flertal välbevarade gamla städer och i dag ska vi besöka en av intressantaste: Brygge. Medeltidens lukrativa ullhandel ledde till uppförandet av många sköna byggnader i Brygge och tillsammans med kanalerna som slingrar sig genom staden lockar staden till trevliga promenader. Brygges främsta landmärke, det respektingivande klocktornet, ligger vid stora torget och symboliserar stadens betydelse som handelscentrum.

Dag 4: Antwerpen - Rotterdam
Vi spenderar förmiddagen ombord och efter lunch ankommer vi Europas största hamnstad, Rotterdam. Staden har fungerat som handelscentrum sedan medeltiden och är numera omtalad för sin moderna arkitektur som vi givetvis får tillfälle att titta lite närmare på under eftermiddagens rundtur. På kvällen är det dags för nyårsfirande ombord! Vi avnjuter en god middag med tillhörande dryck och vid midnatt brakar fyrverkerierna loss över Rotterdam! En sprudlande nyårsfest skapar den rätta stämningen inför allt spännande som väntar nästa år! Gott Nytt År!

Moderna Rotterdam
Vi gör en rundtur i intressanta Rotterdam som delas av floden Maas och länkas samman av flera broar. Den mest omtalade är den imponerande Erasmusbron, ibland kallad ”Svanen” efter sin utformning. Vi ser också Piet Bloms berömda kubhus och Witte Huis, Europas första skyskrapa.

Dag 5: Rotterdam - Amsterdam
Tidig morgon kastar MS Rigoletto loss och medan vi tar sovmorgon seglar vårt fartyg vidare norrut. Framåt lunchtid närmar vi oss den charmanta kanalstaden Amsterdam. Passa på och upplev Amsterdam på vår kanaltur genom det sagolika stadslandskapet. På kvällen vankas det en festlig avskedsmiddag ombord. Fartyget ligger stilla strax utanför Amsterdam över natten.

Upplev kanalernas stad
Charmiga Amsterdam bjuder på ett fascinerande och unikt stadslandskap. Bästa sättet att uppleva staden är från vattnet och vi stiger ombord på en traditionell kanalbåt och njuter av alla vackra kanalhus. Denna stad, som har fler kanaler än Venedig, bjuder på smala gator och ståtliga byggnader. Under vår rundtur får vi stifta bekantskap med stadens historia och imponerande kulturarv.

Dag 6: Landstigning i Amsterdam - Bremen
Efter sista frukosten ombord checkar vi ut från båten och sätter kurs mot Tyskland och vårt hotell i Bremen. På kvällen lockar vi med en intressant stadspromenad i den klassiska staden. Utflykten avslutas med en trevlig middag.

Promenad i stadsmusikanternas Bremen
Välkomna med på en upptäcktsfärd i tid och rum! Den gamla hansestaden Bremen är en av Tysklands mest fascinerande städer. Tillsammans promenerar vi i den gamla stadskärnan bland labyrintartade gränder och enastående byggnader. Vår guide tar oss med genom Schnoorkvarteren och Böttcherstrasse. Vi bekantar oss med bröderna Grimms sagogestalter stadsmusikanterna och förundras över rådhuset, domkyrkan och Rolandstatyn. Promenaden avslutas med en välsmakande middag på en trevlig restaurang.

Dag 7: Bremen - Malmö
Den tyska hotellfrukosten hägrar och sedan installerar vi oss, mätta och nöjda, i bussen för vidare färd norrut. På vägen gör vi ett uppehåll för gränshandel och en sista lunch innan vi når Puttgarden och färjan till Danmark. Plötsligt ser vi åter den vackra Öresundsbron och Turning Torso skymta på andra sidan sundet. Vid 20-tiden är vi tillbaka i Malmö.

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
28/12BussMS RigolettoMer än 810 995:-Boka

Information

I priset ingår
Resa i komfortbuss med Scandoramaguide, 5 övernattningar i dubbelhytt på nedre däck, 1 övernattning i dubbelrum, 6 frukostar, 3 luncher, 4 middagar, nyårsfirande med middag, dryck (öl, vin, läsk, mineralvatten) till måltiderna ombord på fartyget, 5 utflykter, gränshandel 

Tillval
Enkelhyttstillägg 3 995:-
Tillägg för hytt på övre däck 2 000:- per person

Utflykterna kan genomföras i annan ordning.

Bra att veta
Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutning med övernattning till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö. 

Påstigning/Avstigning (kostnadsfritt) 
Helsingborg, Hamntorget kl 06.40
Landskrona, järnvägsstationen, kl 06.55
Löddeköpinge, Dahls Hotell, Center Syd kl 07.10
Se biljett för exakta tider.

Det är brukligt att visa uppskattning för båtens besättning genom att lämna dricks. På denna kryssning förväntas ca 50 euro per dubbelhytt i dricks.

Ändrat vattenstånd kan innebära ändrad resrutt eller i vissa fall omöjliggöra kryssning på delar av floden. Scandorama förbehåller sig i sådana fall rätten att justera resrutten efter de nya förhållandena.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 1 - 6

MS Rigoletto
MS Rigoletto
Bekvämt flodkryssningsfartyg med utmärkt service och avkopplande atmosfär. Fartyget är inrett i varma färger med många detaljer i trä och mässing. Hotellet: Trevligt fartyg som seglas av det holländsk...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 6 - 7

Achat Hotel City, Bremen
Achat Hotel City, Bremen
Nytt, modernt och inbjudande hotell med hög komfort som får mycket goda gästrecensioner. Hotellet har väldesignade och eleganta allmänna utrymmen och redan när du stigit in genom hotellentrén möts du...
Sista minuten
1/2Jokkmokks marknad med LAND från Arlandafrån 10 995:-
1/2Jokkmokks marknad med LAND från Kastrupfrån 10 995:-
3/2Jokkmokks Marknad från Arlandafrån 9 295:-
18/2Andalusien 22 dgr reseledare från Kastrup
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö