Skip to main content

Lappland med Narvik & Lofoten ✈

FLYGRESA - Sverige, Norge - Rundresa flyg & buss - 7 dagar

Lappland med Narvik & Lofoten
- Svenska & norska höjdpunkter

Norr om polcirkeln flödar ljuset under sommarmånaderna och vi bländas av naturens storslagna vidder. Kyrkstadens världsarv och sommarsolens norrländska rivierakänsla vid Pite Havsbad varvas med Narviks nutidshistoria och Lofotens naturscenerier. Från kust till kust beger vi oss genom vildmark och trädtoppar, gruvgångar och isskulpturer på en resa där solen aldrig går ner!

Snabba fakta!
  • Magiska naturscenerier, världsarv och upplevelser!
  • 2 nätter i Luleå, 2 nätter i Kiruna och 2 nätter i Narvik.

2022 - Dagsprogram

Dag 1, måndag: Med flyget norrut

Flyg till Luleå: Vi landar på Luleås flygplats, ett stenkast från stadens centrala delar, och här möter vår guide upp. Ombord på den bekväma bussen börjar vi omgående bekanta oss med trakterna innan vi checkar in på Quality Hotel. Nu kan vårt nordeuropeiska äventyr börja på riktigt!

Dag 2, tisdag: Norrbottniska Luleå

Luleå: Staden räknar sitt ursprung från 1600-talet och stoltserar med att vara både residensstad i Norrbottens län och stiftstad i Luleå stift. Stadens rutmönstrade gatunät gör det lätt att orientera sig och de omgivande vattendragen bidrar till Luleås skönhet. Under vår vistelse får vi möjlighet att, förutom staden i sig, även titta närmare på Unescolistade Gammelstads kyrkstad och den norrländska sommarstaden framför alla andra, Piteå.

Dag 3, onsdag: Via Boden & Treehotel

Luleå - Kiruna: Vi beger oss inåt land mot fästningsstaden Boden, en av Sverige mest påkostade försvarsanläggningar. Här får vi reda på hur Norrland skulle ha försvarats under 1900-talet om kriget hade drabbat oss. Det helt unika Treehotel besöker vi också som en härlig kontrast och uppe bland trädtopparna förundras vi över kreativiteten när det gäller att skapa boendemöjligheter. Dagens slutmål Kiruna når vi framåt kvällen, ca 36 mil. Vi tar in på Scandic Hotel och serveras en god middag.

Dag 4, torsdag: Gruvstaden Kiruna

Kiruna: De rikliga malmfyndigheterna är anledningen till att tätorten Kiruna växte fram i början av 1900-talet under ledningen av Hjalmar Lundbohm, disponent vid gruvbolaget LKAB. Det har väl heller inte undgått någon att staden nu står inför ett helt unikt projekt; den stora stadsflytten som innebär att stadens centrum förläggs tre kilometer österut. Bland byggnaderna som kommer att få ny position märks Kiruna kyrka, en av de största träbyggnaderna i Sverige och dessutom framröstad till landets mest omtyckta byggnad. I den nya stadskärnan kommer stadens badhus få en central placering, ny gymnasieskola och nya bostäder ska uppföras och även ett nytt kulturhus. Att på plats få möjlighet att se en nygammal stad skapas är något helt unikt som vi givetvis kommer att ta del av!

Dag 5, fredag: Via Riksgränsen

Kiruna - Narvik: Efter en god frukost styr vi mot malmutskeppningsstaden Narvik. Under förmiddagen slår vi följe med Torneträsk genom Abiskos nationalpark och bjuds på hisnande naturscenerier. Vid Riksgränsen välkomnas vi till Norge och nu har vi inte långt kvar till Narvik, ca 17 mil. Thon Hotel tar emot och efter vi installerat oss väntar en ny stad på att bli utforskad!

Dag 6, lördag: Norska Narvik

Narvik: Stadens existens som stad hänger ihop med den isfria hamnen och härifrån har norrländsk järnmalm skeppats ut sedan slutet av 1800-talet. Den strategiskt viktiga järnmalmen var också en av anledningarna till stridigheterna under senvåren 1940 mellan den nazistiska ockupationsmakten och brittiska styrkor förenade med inhemska motståndsmän. Än i dag är spåren efter denna blodiga nutidshistoria synlig och ett besök på stadens krigsmuseum är ett måste. I närheten av Narvik finner vi också ögruppen Lofoten med undangömda fiskebyar, resliga berg och djupa fjordar. Givetvis passar även vi på att besöka Norges vildaste ögrupp!

Dag 7, söndag: Med flyget söderut

Flyg från Narvik: I lugn och ro njuter vi av hotellfrukosten och får möjlighet att på egen hand strosa runt i Narvik innan transferbussen hämtar oss för färd till flygplatsen. Med ljusa minnen i bagaget landar vi sedan på våra flygplatser och tackar för den här gången. På återseende!

2022 - Utflykter

UTFLYKTSPAKET
Pris 1 805:-
(ordinarie pris 2 005:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

Luleå & Gammelstads kyrkstad

Vi besöker ett av våra världsarv, Gammelstads kyrkstad, som under 1600-talet skapades för långväga kyrkobesökare. De över 400 välbevarade små trähusen bjuder in till trevliga promenader och på besökscentrat får vi en intressant introduktion till området. Luleå har verkligen vuxit fram i samklang med havet och sommartid lockar de välskötta sandstränderna besökare. Sveriges nordligaste domkyrka finner vi i Luleå och på många håll runt om i staden stöter vi på konstverk som lokala konstnärer har placerat ut i omgivningarna.
Ingår i resans pris.

Piteå - Norrbottens riviera

Piteå är Norrlands mest välbesökta sommarstad, omtalad för rikliga mängder med soltimmar och ett välbekant havsbad som ligger till grund för benämningen Norrbottens riviera. Men Piteå är inte bara sol och bad, här finns också annat av värde. I Norra Hamnsparken ger lokala konstnärer uttryck för sin skaparglädje och den jugendinspirerade kyrkan i Hortlax är lika spännande som Norrlands äldsta träkyrka. I skärgården utanför väntar över 500 öar!
Pris ca 325:-

Rödbergsfortet & Treehotel

Vi besöker Boden och Rödbergsfortet vid Lule älv. Detta är ett av stadens fem fort och det sista som togs ur bruk så sent som år 2000. All utrustning har bevarats intakt. Näst på tur står Harads och en mycket spännande hotellösning. Detta unika hotell är beläget uppe bland träden och hit kommer folk från när och fjärran. Vi får höra berättelsen och följa processen genom bilder och skildringar om hur Treehotel blev verklighet.
Ingår i resans pris, inkl lunch med dryck.

Kiruna förr & nu

Vi besöker världens största underjordiska järnmalmsgruva, tillika framröstad till en av Sveriges främsta sevärdheter. Gruvan är också anledningen till det unika projekt som just nu är på väg att genomföras, stadsomvandlingen, som innebär att staden och stora delar av bebyggelsen flyttas. Vi får inblick i detta enastående projekt med upplevelser ovan så väl som under jord.
Pris ca 495:-

Ishotellet i Jukkasjärvi

20 mil norr om polcirkeln ligger det välkända Ishotellet i Jukkasjärvi. Under benämningen Icehotel 365 erbjuder anläggningen inte bara övernattningar på temat is och snö utan numera även en konstupplevelse som går utanpå det mesta. I specialdesignade sviter, som håller en temperatur runt minus 5 grader, låter vi oss hänföras av skaparglädjen hos konstnärerna och skulptörerna. I upplevelserummet får vi följa med på Ishotellets 30-åriga historia och kanske avsluta vistelsen med besök i den legendariska isbaren med en iskall drink i ett glas av fruset vatten.
Pris ca 395:-

Narvik med krigsmuseet

Naturskönt belägen utmed Ofotsfjorden och omgiven av magnifik natur hälsar detta hållbarhetsmärkta resmål oss välkomna. Vi inleder med en orienterande tur och vid Fredsmonumentet tittar vi in i Fiskehallen och ser om det finns några nyfångade skaldjur. Vi avslutar på krigsmuseet som skildrar Narvik under andra världskriget.
Pris ca 345:-

Upplev Lofoten

En naturupplevelse utöver det vanliga. Vi tar oss ut till exotiska ögruppen Lofoten. Längs ljuvliga fjordvägar med orörda, vackra och varierande landskap gör vi nedslag i huvudorten Svolvær och Lofotens Venedig - Henningsvær. En fantastisk dag med härlig natur. Glöm inte kameran!
Pris ca 445:-

Information

Allt detta ingår

  • Flygresa till Luleå samt hem från Narvik
  • Flygskatter och flygplatsavgifter
  • Busstransfer flygplatsen - hotellet t/r
  • Bussrundresa med Scandoramaguide
  • 6 övernattningar i dubbelrum
  • 6 frukostar (dag 2 - 7)
  • 3 middagar (dag 1, 3 och 5)
  • Utflykterna Luleå & Gammelstads kyrkstad och Rödbergsfortet & Treehotel

Bra att veta

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen.

Om flyget landar sent ankomstkvällen serveras ingen middag på hotellet.

Enkelrumstillägg 2 195:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Svenska kronor (SEK)
Norsk Krona (NOK)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 3 - 5

Scandic Hotel, Kiruna
Scandic Hotel, Kiruna
Nybyggt och fräscht hotell med hög standard vars ståtliga exteriör sträcker sig upp mot himlen som ett landmärke som inte går någon förbi i hjärtat av Kirunas nya, framväxande centrum. Den annorlunda...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 3

Quality Hotel, Luleå
Quality Hotel, Luleå
Uppskattat och modernt konferenshotell med trevlig atmosfär. I den rymliga och nyrenoverade restaurangen Q serveras det frukostbuffé, konferensluncher och gruppmiddagar och vissa fredagar dukas det oc...

Övernattning Dag 5 - 7

Thon Hotel, Narvik
Thon Hotel, Narvik
Trevligt litet hotell med vardaglig och enkel karaktär som ser ut som tre sammanlänkade skidstugor med svart träfasad och vita knutar. Här finns en beskedlig restaurang i storstugestil med öppen spis...
Sista minuten
29/10Alsace med Colmar, Hotel Primo Colmar Centrefrån 5 495:-
29/10Paris, Hotel Victoriafrån 6 595:-
29/10Alsace med Colmar, Paul & Pia Welcome Home Hotelfrån 6 595:-
29/10Wienfrån 6 795:-
29/10Londonfrån 7 495:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö