Skip to main content

Lappland med Narvik & Lofoten ✈

FLYGRESA - Sverige, Norge - Rundresa flyg & buss - 7 dagar

Lappland med Narvik & Lofoten

Norr om polcirkeln flödar ljuset under sommarmånaderna och vi bländas av naturens storslagna vidder. Luleå stoltserar med att vara både residensstad i Norrbottens län och stiftstad i Luleå stift. Stadens rutmönstrade gatunät gör det lätt att orientera sig och de omgivande vattendragen bidrar till Luleås skönhet. Under vår vistelse får vi möjlighet att, förutom staden i sig, även titta närmare på Unescolistade Gammelstads kyrkstad och den norrländska sommarstaden framför alla andra, Piteå. De rikliga malmfyndigheterna är anledningen till att tätorten Kiruna växte fram i början av 1900-talet under ledning av Hjalmar Lundbohm, disponent vid gruvbolaget LKAB. Det har väl heller inte undgått någon att staden nu står inför ett helt unikt projekt; den stora stadsflytten som innebär att stadens centrum förläggs tre kilometer österut. Bland byggnaderna som kommer att få ny position märks Kiruna kyrka, en av de största träbyggnaderna i Sverige och dessutom framröstad till landets mest omtyckta byggnad. I den nya stadskärnan kommer stadens badhus få en central placering, ny gymnasieskola och nya bostäder ska uppföras och även ett nytt kulturhus. Att på plats få möjlighet att se en nygammal stad skapas är något helt unikt som vi givetvis kommer att ta del av! Narviks existens som stad hänger ihop med den isfria hamnen och härifrån har norrländsk järnmalm skeppats ut sedan slutet av 1800-talet. Den strategiskt viktiga järnmalmen var också en av anledningarna till stridigheterna under senvåren 1940 mellan den nazistiska ockupationsmakten och brittiska styrkor förenade med inhemska motståndsmän. I närheten av Narvik finner vi också ögruppen Lofoten med undangömda fiskebyar, resliga berg och djupa fjordar. Givetvis passar även vi på att besöka Norges vildaste ögrupp. En resa där solen aldrig går ner!

Höjdpunkter!
  • Gammelstads kyrkstad
  • Treehotel och Icehotel
  • Kiruna 
  • Abiskos nationalpark
  • Narvik
  • Exotiska ögruppen Lofoten
  • Magiska naturscenerier

2023 - Dagsprogram & Utflykter

Dag 1: Flyg till Luleå
Vi landar på Luleås flygplats, ett stenkast från stadens centrala delar, och här möter vår guide upp. Ombord på den bekväma bussen börjar vi omgående bekanta oss med trakterna innan vi checkar in på Quality Hotel som den första av två kvällar serverar middag. Nu kan vårt nordeuropeiska äventyr börja på riktigt!

Dag 2: Luleå

Luleå & Gammelstads kyrkstad
Vi besöker ett av våra världsarv, Gammelstads kyrkstad, som under 1600-talet skapades för långväga kyrkobesökare. De över 400 välbevarade små trähusen bjuder in till trevliga promenader och på besökscentrat får vi en intressant introduktion till området. Luleå har verkligen vuxit fram i samklang med havet och sommartid lockar de välskötta sandstränderna besökare. Sveriges nordligaste domkyrka finner vi i Luleå och på många håll runt om i staden stöter vi på konstverk som lokala konstnärer har placerat ut i omgivningarna.
Pris 285:

Piteå - Norrbottens riviera
Piteå är Norrlands mest välbesökta sommarstad, omtalad för rikliga mängder med soltimmar och ett välbekant havsbad som ligger till grund för benämningen Norrbottens riviera. Men Piteå är inte bara sol och bad, här finns också annat av värde. I Norra Hamnsparken ger lokala konstnärer uttryck för sin skaparglädje och den jugendinspirerade kyrkan i Hortlax är lika spännande som Norrlands äldsta träkyrka. I skärgården utanför väntar över 500 öar!
Pris 325:-

Dag 3: Luleå - Kiruna
Vi beger oss inåt land mot fästningsstaden Boden, en av Sverige mest påkostade försvarsanläggningar. Här får vi reda på hur Norrland skulle ha försvarats under 1900-talet om kriget hade drabbat oss. Vi besöker Rödbergsfortet vid Lule älv. Detta är ett av stadens fem fort och det sista som togs ur bruk så sent som år 2000. All utrustning har bevarats intakt. Det helt unika Treehotel besöker vi också som en härlig kontrast och uppe bland trädtopparna förundras vi över kreativiteten när det gäller att skapa boendemöjligheter. Vi passar också på att äta lunch tillsammans. Dagens slutmål Kiruna når vi framåt kvällen. Vi tar in på nybyggda Scandic Hotel i stadens nya centrum och första kvällen serveras en god middag.

Dag 4: Kiruna

Kiruna förr & nu
Vi besöker världens största underjordiska järnmalmsgruva, tillika framröstad till en av Sveriges främsta sevärdheter. Gruvan är också anledningen till det unika projekt som just nu är på väg att genomföras, stadsomvandlingen, som innebär att staden och stora delar av bebyggelsen flyttas. Vi får inblick i detta enastående projekt med upplevelser ovan så väl som under jord.
Pris 495:-

Ishotellet i Jukkasjärvi
20 mil norr om polcirkeln ligger det välkända Ishotellet i Jukkasjärvi. Under benämningen Icehotel 365 erbjuder anläggningen inte bara övernattningar på temat is och snö utan numera även en konstupplevelse som går utanpå det mesta. I specialdesignade sviter, som håller en temperatur runt minus 5 grader, låter vi oss hänföras av skaparglädjen hos konstnärerna och skulptörerna. I upplevelserummet får vi följa med på Ishotellets 30-åriga historia och kanske avsluta vistelsen med besök i den legendariska isbaren med en iskall drink i ett glas av fruset vatten.
Pris 395:-

Dag 5: Kiruna - Narvik
Efter en god frukost styr vi mot malmutskeppningsstaden Narvik. Under förmiddagen slår vi följe med Torneträsk genom Abiskos nationalpark och bjuds på hisnande naturscenerier. Abisko är en av Sveriges äldsta och mest välkända nationalparker. Fjällälven Abiskojåkka letar sig ut i Torneträsk medan vi häpnar över djupa dalgångar, öppna kalfjäll, strävsamma fjällbjörkar och inte minst Lapportens välkomnande silhuett. Kungsleden drar förbi här och åt andra hållet strävar fjälltoppen Nuolja mot skyn. Maken till naturupplevelse får vi leta efter! Vid Riksgränsen välkomnas vi till Norge och nu har vi inte långt kvar till Narvik. Scandic Hotel tar emot och efter vi installerat oss väntar en ny stad på att bli utforskad! Första kvällen äter vi middag tillsammans på hotellet. 

Narvik under andra världskriget
Under andra världskriget upprättade den tyska ockupationsmakten fångläger strax utanför Narvik för jugoslaviska och sovjetiska soldater. Vägen hit tar oss längs natursköna Beisfjorden och minnesstenarna stämmer till eftertanke. Så gör även den tyska krigskyrkogården som vi besöker innan vi avslutar på krigsmuseet som skildrar Narvik under andra världskriget.
Pris 345:- 

Dag 6: Narvik

Upplev Lofoten
En naturupplevelse utöver det vanliga. Vi tar oss ut till exotiska ögruppen Lofoten. Längs ljuvliga fjordvägar med orörda, vackra och varierande landskap gör vi nedslag i huvudorten Svolvær och Lofotens Venedig - Henningsvær. En fantastisk dag med härlig natur. Glöm inte kameran!
Pris 445:-

Dag 7: Flyg från Narvik
I lugn och ro njuter vi av hotellfrukosten och får möjlighet att på egen hand strosa runt i Narvik innan transferbussen hämtar oss för färd till flygplatsen. Med ljusa minnen i bagaget landar vi sedan på våra flygplatser och tackar för den här gången. På återseende!

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
26/6ArlandaScandic Hotel, KirunaMer än 811 795:-Boka
26/6KastrupScandic Hotel, KirunaMer än 813 695:-Boka
10/7ArlandaScandic Hotel, KirunaMer än 812 195:-Boka
10/7KastrupScandic Hotel, KirunaMer än 813 995:-Boka
24/7ArlandaScandic Hotel, KirunaMer än 811 995:-Boka
24/7KastrupScandic Hotel, KirunaMer än 812 995:-Boka
7/8ArlandaScandic Hotel, KirunaMer än 812 495:-Boka
7/8KastrupScandic Hotel, KirunaMer än 812 495:-Boka

Information

I priset ingår
Flygresa till Luleå samt hem från Narvik, flygskatter och flygplatsavgifter, busstransfer flygplatsen - hotellet t/r, bussrundresa med Scandoramaguide, 6 övernattningar i dubbelrum, 6 frukostar, 1 lunch, 3 middagar

Tillval
Enkelrumstillägg 2 795:-

Utflyktspaket 2 060:- (ordinarie pris 2 290:-)
Luleå & Gammelstads kyrkstad 285:- 
Piteå - Norrbottens riviera 325:- 
Kiruna förr & nu 495:- 
Ishotellet i Jukkasjärvi 395:-
Narvik under andra världskriget 345:- 
Upplev Lofoten 445:-  
Boka utflyktspaketet (alla utflykter) före avresa och du sparar 10%. Du kan även köpa enskilda utflykter före avresa. När resan påbörjats kan vi inte garantera platstillgång på utflykterna.
Utflykterna kan genomföras i annan ordning.

Bra att veta
Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen.

Om flyget landar sent ankomstkvällen serveras ingen middag på hotellet.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Svenska kronor (SEK)
Norsk Krona (NOK)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 3 - 5

Scandic Hotel, Kiruna
Scandic Hotel, Kiruna
Nybyggt och fräscht hotell med hög standard vars ståtliga exteriör sträcker sig upp mot himlen som ett landmärke som inte går någon förbi i hjärtat av Kirunas nya, framväxande centrum. Den annorlunda...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 3

Quality Hotel, Luleå
Quality Hotel, Luleå
Uppskattat och modernt konferenshotell med trevlig atmosfär. I den rymliga och nyrenoverade restaurangen Q serveras det frukostbuffé, konferensluncher och gruppmiddagar och vissa fredagar dukas det oc...

Övernattning Dag 5 - 7

Scandic Hotel, Narvik
Scandic Hotel, Narvik
Modernt och tilltalande hotell med god komfort i en av Nordnorges högsta byggnader som höjer sig över nejden. Hotellet ger ett välkomnande intryck i den rymliga och luftiga lobbyloungen med stora pano...
Sista minuten
1/2Jokkmokks marknad med LAND från Arlandafrån 10 995:-
1/2Jokkmokks marknad med LAND från Kastrupfrån 10 995:-
3/2Jokkmokks Marknad från Arlandafrån 9 295:-
18/2Andalusien 22 dgr reseledare från Kastrup
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö