Skip to main content

Grekland Runt ✈

FLYGRESA - Grekland - Rundresa flyg & buss - 8 dagar

 

Grekland Runt
- Klassiskt & upplevelserikt

Storslagna upplevelser bland grekiska gudar och mytologi väntar. Från Akropolis till oraklet i Delfi. Aten och Olympia, Apollon och Oidipus. Njut av hänförande arkitektur och kulturhistoria men också av det nya, moderna Grekland. Vår rundresa kryddas med Kalamata, sol och bad, mat och dryck. En resa du inte vill vara utan!

Snabba fakta!
  • Perfekt utflyktsmix med Aten & Akropolis, Poseidontemplet & Kap Sunion, Oraklet i Delfi, Antikens Olympia, Olivstaden Kalamata och grekiska middagsutflykter.
  • Sol, bad och trevliga utflykter.

Dagsprogram

Dag 1, onsdag: På G till Grekland

Flyg till Aten: Vi tar flyget till den grekiska huvudstaden. Scandoramaguiden möter upp på flygplatsen och transferbussen tar oss in till Aten och bekväma The Stanley Hotel. Under aftonen dukas det för middag på hotellet. Välkommen till Grekland!

Dag 2, torsdag: Akropolis & Plaka

Aten: Efter den första grekiska frukosten är det dags att stifta bekantskap med antikens vagga, Greklands huvudstad. Vi rekommenderar dig att följa med på vår stadsrundtur som är en perfekt start på resan. Vi gör en rundtur i historiska Aten och åker upp till klippan Akropolis med det mäktiga templet Parthenon, byggt för 2 500 år sedan för att hedra Pallas Athena. Vi bekantar oss också med dagens moderna Aten. På kvällen kan du följa med till en typisk grekisk taverna i de äldsta delarna av Aten, Plaka. Här bjuds det på grekisk underhållning med levande musik.

Dag 3, fredag: Från mirakel till orakel

Aten - Delfi: Under förmiddagen kan du följa med längs Attikas kust och få en första glimt av Egeiska havet. Vi besöker Poseidontemplet, 444 f.Kr, havsgudens tempel, perfekt placerat vid stupet av Kap Sunion. Under eftermiddagen förflyttar vi oss till Delfi, ca 18 mil, och checkar in på vackert belägna Acropole Hotel. På kvällen serveras det middag på en närbelägen taverna.

Dag 4, lördag: Apollons tempel i Delfi

Delfi - Olympia: Delfi ligger vackert placerad på 500 meters höjd vid foten av det mäktiga Parnassosberget med hänförande vyer. Staden är världsberömd för Apollons tempel och hans språkrör, oraklet i Delfi. Följ med och ta del av Delfis legendariska historia under vår intressanta rundtur. På eftermiddagen beger vi oss sedan till Olympia. På vägen gör vi ett kortare besök i hamnstaden Galaxidi och åker över den magnifika bron på 3 km som förbinder fastlandet med den vackra blomsterhalvön Peloponnesos. Vi fortsätter sedan, via Patras, till antikens helgedom Olympia, ca 27 mil, där vi checker in på fräscha Olympic Village Hotel med avkopplande lantligt läge utanför Olympia. Under kvällen umgås vi i samband med middagen.

Dag 5, söndag: Olympiadens vagga

Olympia - Kalamata: Följ med på en rundtur bland de spännande arkeologiska utgrävningarna i Olympiabyn, världens mäktigaste sportanläggning för 2 500 år sedan. I Olympia fanns både Zeustemplet och hustrun Heras egna tempel. De kvarvarande ruinerna skvallrar om dess forna storslagenhet. Vi besöker ett av Greklands mest imponerande museer, Olympias arkeologiska, mitt emot utgrävningsplatserna. Om du vill kan du även följa med till en trevlig vingård en bit utanför Olympia där du får möjlighet att njuta av de grekiska vinerna och lära dig om tillverkningen. Därefter färdas vi längs Peloponnesos västkust på väg till olivstaden med stort O, Kalamata, ca 13 mil. På kvällen serveras det middag på trevliga Hotel Akti Taygetos, beläget i Mikri Mantineia strax utanför Kalamata, med fantastisk utsikt över det azurblå havet.

Dag 6, måndag: Olivernas Kalamata

Kalamata: Denna mycket populära huvudort i södra Grekland, på den stora halvön Peloponnesos, domineras av den väldiga borgen från 1400-talet och den vackra naturen och hamnen. För de allra flesta är det annars de läckra oliverna med samma namn som gjort staden känd. I dag kan du njuta av allt det vackra i Kalamata, flanera runt, ta dig till stranden eller slå dig ner på en trevlig taverna. Följ med till en olivoljeproducent och njut av de lokala godsakerna. Messeniens huvudstad har mycket att erbjuda. Under aftonen äter vi middag i hotellets trevliga restaurang.

Dag 7, tisdag: Mystras & hamnstaden Pireus

Kalamata - Aten: Under morgonen lämnar vi idyllen i Kalamata och tar oss tillbaka till den grekiska huvudstaden. Vi åker mot den klippiga bergskedjan Taygetos med pinjeträd och olivlundar längs sluttningarna. Vi stannar till i Mystras, vackert belägen på en utlöpare i Taygetosbergen, tittar på historiska byggnader, ruiner och kyrkan Mitrópolis med sagolika fresker från 1300-talet i den forna bysantinska kulturstaden. Fortsätter sedan via Tripolis till Aten, ca 28 mil, där vi återser bekväma The Stanley Hotel. På kvällen anordnas en härlig utflykt till hamnstaden Pireus, med en av Medelhavets allra största hamnar, som numera är sammanväxt med Aten. På en trevlig restaurang njuter vi en middag med havets läckerheter som bas. En utmärkt avslutning på resan!

Dag 8, onsdag: Vi lämnar Hellas

Flyg från Aten: En sista grekisk frukost innan vi checkar ut från hotellet och tar oss till flygplatsen för hemresa till Skandinavien. På återseende!

Utflykter


UTFLYKTSPAKET
Pris 3 150:-
(ordinarie pris 3 500:-)

Upplev mer! Beställ utflyktspaketet före din resa. Förutom rabatt får du poäng i Poängjakten.

Aten & Akropolis

Vi gör en rundtur i den grekiska huvudstaden och känner de historiska vingslagen men betraktar också det nya, myllrande och moderna Aten. Därefter tar vi oss upp till kullen Akropolis och upptäcker en av världens mest beundrade byggnader, Parthenon. Ett perfekt symmetriskt tempel som stod klart 438 f.Kr. och är en magisk symbol över det antika Atens makt. Vi ser den imponerande uppfarten Propyléerna och det joniska templet Erechtheion, där havsguden Poseidon högg treudden i sten och där vishetens och krigets gudinna Pallas Athena planterade olivträdet i maktkampen om staden.
Pris inkl inträde och lokalguide ca 475:-

Afton i Plaka

Följ med till en typisk grekisk taverna i Plaka, en av de äldsta delarna i Aten. Här blir det grekisk underhållning med levande musik. Givetvis låter vi oss väl smaka av det grekiska köket! Till Plaka tar vi oss t/r med Atens allmänna kommunikationsmedel.
Pris inkl middag ca 575:-

Poseidontemplet & Kap Sunion

Vi färdas längs den vackra Attikakusten och njuter av Egeiska havet som följeslagare. Vi tar oss ner till ruinerna av havsguden Poseidons storslagna tempel, 444 f.Kr, som är vackert beläget vid stupet av Kap Sunion. 
Pris ca 355:-

Oraklet i Delfi

Vi besöker den store guden Apollons tempel, på den heliga platsen, med slingrande sakrala vägar längs skatternas hus och minnesmärken. Det var här som det berömda oraklet gav råd och profetior som Apollons medium efter att inhalerat giftiga ångor och försatt sig i ett deliriskt tillstånd. Vi ser även Stadion, en av de bäst bevarade arenorna i landet.
Pris inkl inträde och lokalguide ca 395:-

Antikens Olympia

Staden fick sitt namn efter den väldige guden Zeus som hade sina boningar uppe på berget Olympos. Vi får se resterna av Zeus och hans hustru Heras tempel och den historiska arenan där de första olympiska spelen ägde rum. Vi besöker också det Arkeologiska museet, mitt emot utgrävningsplatserna, med en imponerande samling av ovärderliga föremål. Museet anses vara ett av de allra intressantaste i Grekland.
Pris inkl inträde och lokalguide ca 395:-

Vinprovning

Vi åker till en charmant grekisk vingård med vackra omgivningar. På den familjeägda vingården har det skapats kvalitetsviner i över 150 år. Det blir en guidad rundvandring med provsmakning och möjlighet till inköp.
Pris ca 355:-

Olivstaden Kalamata

Södra Greklands huvudort, på den stora halvön Peloponnesos, domineras av den väldiga borgen från 1400-talet och hamnen. I dag kan du följa med och njuta av allt det vackra i Kalamata. Din guide tar dig med på en liten promenad innan du får möjlighet att flanera runt på egen hand. Kanske lockar en svalkande dryck på någon trevlig taverna? Vi besöker också en olivoljeproducent och njuter av de lokala godsakerna. Messeniens huvudstad har mycket att erbjuda!
Pris ca 355:-

Hamnmiddag i Pireus

Historiska hamnstaden Pireus är en av de största kring Medelhavet. I dag är den mer eller mindre sammanväxt med Aten. Här passar vi på att avnjuta en god avslutningsmiddag, vid den gamla fiskehamnen Mikrolimano, baserad på havets läckerheter. En utmärkt avslutning på vårt grekiska äventyr!
Pris inkl middag ca 595:-

Information

Allt detta ingår

  • Flygresa till Aten t/r
  • Flygskatter och flygplatsavgifter
  • Busstransfer flygplatsen - hotellet t/r
  • Bussrundresa med Scandoramaguide
  • 7 övernattningar i dubbelrum
  • 7 frukostar (dag 2 - 8)
  • 5 middagar (dag 1 och 3 - 6)

Bra att veta

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen.

Om flyget landar sent ankomstkvällen serveras ingen middag på hotellet.

Enkelrumstillägg 3 295:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Sista minuten
26/9St Petersburgfrån 6 995:-
26/9Baltikum Runtfrån 7 295:-
26/9Paris, Hotel Victoriafrån 7 295:-
26/9Normandiefrån 7 495:-
26/9Rothenburg med Romantische Strassefrån 7 695:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö