Skip to main content

Grekland Runt ✈

FLYGRESA - Grekland - Rundresa flyg & buss - 8 dagar

Grekland Runt

Storslagna upplevelser bland grekiska gudar och mytologi väntar. Från Akropolis till oraklet i Delfi. Aten och Olympia, Apollon och Oidipus. Njut av hänförande arkitektur och kulturhistoria men också av det nya, moderna Grekland. Vår rundresa kryddas med Kalamata, sol och bad, mat och dryck. En resa du inte vill vara utan!

Höjdpunkter!
  • Aten och Akropolis
  • Poseidontemplet och Kap Sunion
  • Oraklet i Delfi
  • Antikens Olympia
  • Olivstaden Kalamata 
  • Soliga Peloponnesos
     

2023 - Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Flyg till Aten
Vi tar flyget till den grekiska huvudstaden. Scandoramaguiden möter upp på flygplatsen och transferbussen tar oss in till Aten och Hotel Titania. På kvällen dukas det för middag på hotellet. Välkommen till Grekland!

Dag 2: Aten

Aten & Akropolis
Vi gör en rundtur i den grekiska huvudstaden och känner de historiska vingslagen men betraktar också det nya, myllrande och moderna Aten. Därefter tar vi oss upp till kullen Akropolis och upptäcker en av världens mest beundrade byggnader, Parthenon. Ett perfekt symmetriskt tempel som stod klart 438 f.Kr. och är en magisk symbol över det antika Atens makt. Vi ser den imponerande entréportalen Propyléerna och det joniska templet Erechtheion där havsguden Poseidon högg treudden i sten och där vishetens och krigets gudinna Pallas Athena planterade olivträdet i maktkampen om staden.
Pris inkl inträde och lokalguide 475:-

Afton i Plaka
Följ med till en typisk grekisk taverna i Plaka, en av de äldsta delarna i Aten. Här blir det grekisk underhållning med levande musik. Givetvis låter vi oss väl smaka av det grekiska köket! Till Plaka tar vi oss t/r med Atens allmänna kommunikationsmedel.
Pris inkl middag med dryck 595:-

Dag 3: Aten - Delfi
Under förmiddagen erbjuder vi en tur längs med Attikas kust innan vi under eftermiddagen förflyttar oss till Delfi och checkar in på Acropole Hotel. På kvällen serveras det middag på en närbelägen taverna.

Poseidontemplet & Kap Sunion
Vi färdas längs den vackra Attikakusten och njuter av Egeiska havet som följeslagare. Vi tar oss ner till ruinerna av havsguden Poseidons storslagna tempel, uppfört 444 f.Kr, som är vackert beläget vid stupet av Kap Sunion. 
Pris 355:-

Dag 4: Delfi - Olympia
Delfi ligger vackert placerad på 500 meters höjd vid foten av det mäktiga Parnassosberget med hänförande vyer. Följ med och ta del av Delfis legendariska historia under vår intressanta rundtur. På eftermiddagen beger vi oss sedan till Olympia. På vägen gör vi ett kortare besök i hamnstaden Galaxidi och åker över den magnifika bron på 3 km som förbinder fastlandet med den vackra blomsterhalvön Peloponnesos. Vi fortsätter sedan, via Patras, till antikens helgedom Olympia. Vi checkar in på Olympic Village Hotel, lantligt beläget utanför Olympia, som väntar med kvällens middag.

Oraklet i Delfi
Vi besöker den store guden Apollons tempel på den heliga platsen med slingrande sakrala vägar längs skatternas hus och minnesmärken. Det var här som det berömda oraklet gav råd och profetior som Apollons medium efter att inhalerat giftiga ångor och försatt sig i ett deliriskt tillstånd. Vi ser även Stadion, en av de bäst bevarade arenorna i landet.
Pris inkl inträde och lokalguide 395:-

Dag 5: Olympia - Kalamata
Följ med på en rundtur bland de spännande arkeologiska utgrävningarna i Olympiabyn, världens mäktigaste sportanläggning för 2 500 år sedan. Vi besöker ett av Greklands mest imponerande museer, Olympias arkeologiska, mitt emot utgrävningsplatserna. Vi lockar också med en tur till en trevlig vingård en bit utanför Olympia. Därefter färdas vi längs Peloponnesos västkust på väg till olivstaden med stort O, Kalamata. På kvällen serveras det middag på Hotel Akti Taygetos, beläget i Mikri Mantineia strax utanför Kalamata, med fantastisk utsikt över det azurblå havet.

Antikens Olympia
Staden fick sitt namn efter den väldige guden Zeus som hade sina boningar uppe på berget Olympos. Vi får se resterna av Zeus och hans hustru Heras tempel och den historiska arenan där de första olympiska spelen ägde rum. Vi besöker också det arkeologiska museet, mitt emot utgrävningsplatserna, med en imponerande samling av ovärderliga föremål. Museet anses vara ett av de allra intressantaste i Grekland.
Pris inkl inträde och lokalguide 395:-

Vinprovning
Vi åker till en charmant vingård med vackra omgivningar. På den familjeägda vingården har det skapats kvalitetsviner i över 150 år. Det blir en guidad rundvandring med provsmakning och möjlighet till inköp.
Pris 355:-

Dag 6: Kalamata

Olivstaden Kalamata
Södra Greklands huvudort, på den stora halvön Peloponnesos, domineras av den väldiga borgen från 1400-talet och hamnen. I dag kan vi njuta av allt det vackra i Kalamata. Vår guide tar oss med på en liten promenad innan vi får möjlighet att flanera runt på egen hand. Kanske lockar en svalkande dryck på någon trevlig taverna? Vi besöker också en olivoljeproducent och njuter av de lokala godsakerna. Messeniens huvudstad har mycket att erbjuda!
Pris 355:

Dag 7: Kalamata - Aten
Under morgonen lämnar vi idyllen i Kalamata och tar oss tillbaka till den grekiska huvudstaden. Vi åker mot den klippiga bergskedjan Taygetos med pinjeträd och olivlundar längs sluttningarna. Vi stannar till i Mystras, vackert belägen på en utlöpare i Taygetosbergen. I den forna bysantinska kulturstaden finner vi historiska byggnader, ruiner och kyrkan Mitrópolis med sagolika fresker från 1300-talet. Vi fortsätter sedan via Tripolis till Aten där vi återser Hotel Titania. På kvällen anordnas en härlig utflykt till hamnstaden Pireus. En utmärkt avslutning på resan!

Hamnmiddag i Pireus
Historiska hamnstaden Pireus är en av de största kring Medelhavet. I dag är den mer eller mindre sammanväxt med Aten. Här passar vi på att avnjuta en god avslutningsmiddag, vid den gamla fiskehamnen Mikrolimano, baserad på havets läckerheter. En utmärkt avslutning på vårt grekiska äventyr!
Pris inkl middag med dryck 595:-

Dag 8: Flyg från Aten
En sista grekisk frukost innan vi checkar ut från hotellet och tar oss till flygplatsen för hemresa till Skandinavien. På återseende!

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
21/5ArlandaHotel Akti Taygetos, KalamataMer än 811 695:-Boka
21/5KastrupHotel Akti Taygetos, Kalamata512 795:-Boka
21/5GardermoenHotel Akti Taygetos, KalamataInga tillgängliga platser12 495:-Inga tillgängliga platser
3/9ArlandaHotel Akti Taygetos, KalamataMer än 812 195:-Boka
3/9KastrupHotel Akti Taygetos, KalamataMer än 813 295:-Boka
8/10ArlandaHotel Akti Taygetos, KalamataMer än 812 495:-Boka
8/10KastrupHotel Akti Taygetos, KalamataMer än 813 995:-Boka
8/10GardermoenHotel Akti Taygetos, Kalamata614 695:-Boka

Information

I priset ingår

Flygresa till Aten t/r, flygskatter och flygplatsavgifter, busstransfer flygplatsen - hotellet t/r, bussrundresa med Scandoramaguide, 7 övernattningar i dubbelrum, 7 frukostar, 5 middagar

Tillval
Enkelrumstillägg 3 695:-

Utflyktspaket 3 165:- (ordinarie pris 3 520:-)
Aten & Akropolis 475:- 
Afton i Plaka 595:- 
Poseidontemplet & Kap Sunion 355:- 
Oraklet i Delfi 395:- 
Antikens Olympia 395:- 
Vinprovning 355:-
Olivstaden Kalamata 355:- 
Hamnmiddag i Pireus 595:- 
Boka utflyktspaketet (alla utflykter) före avresa och du sparar 10%. Du kan även köpa enskilda utflykter före avresa. När resan påbörjats kan vi inte garantera platstillgång på utflykterna.
Utflykterna kan genomföras i annan ordning.

Bra att veta
Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen.

Om flyget landar sent ankomstkvällen serveras ingen middag på hotellet.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 5 - 7

Hotel Akti Taygetos, Kalamata
Hotel Akti Taygetos, Kalamata
Fyrstjärnigt hotell med en komfortabel mix av moderna faciliteter och hemtrevlig karaktär. Härlig utomhuspool samt fantastisk havsutsikt från terrassen. Hotellet: Hotellet är byggt som en amfiteater o...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 3

Hotel Titania, Aten
Hotel Titania, Aten
Välkomnande och bekvämt stadshotell med centralt och bra läge. Hotellet: Stort och trevligt, ca 35 år gammalt hotell med tillmötesgående personal och en imponerande lobby dekorerad med pentelikon-marm...

Övernattning Dag 3 - 4

Acropole Hotel, Delfi
Acropole Hotel, Delfi
Familjärt och charmigt hotell med genuin karaktär. Lugnt men ändå centralt beläget i historiska Delfi som bjuder på spektakulära naturscenerier. Hotellet: Mindre och delvis renoverat hotell som ägs av...

Övernattning Dag 4 - 5

Olympic Village Hotel, Olympia
Olympic Village Hotel, Olympia
Avkopplande och fräscht semesterhotell med härligt poolområde och terrass i lantliga omgivningar. Hotellet: Trevligt, modernt hotell som renoverades 2014 och är omgivet av en fyra hektar stor egendom...

Övernattning Dag 7 - 8

Hotel Titania, Aten
Hotel Titania, Aten
Välkomnande och bekvämt stadshotell med centralt och bra läge. Hotellet: Stort och trevligt, ca 35 år gammalt hotell med tillmötesgående personal och en imponerande lobby dekorerad med pentelikon-marm...
Sista minuten
1/2Jokkmokks marknad med LAND från Arlandafrån 10 995:-
1/2Jokkmokks marknad med LAND från Kastrupfrån 10 995:-
3/2Jokkmokks Marknad från Arlandafrån 9 295:-
18/2Andalusien 22 dgr reseledare från Kastrup
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö