Telefon 040-600 00 00   Måndag till fredag kl. 9-16
Beskrivning
Visa karta
Visa väder

Skottland Runt

Följ med på en bussrundresa och upplev Skottlands genuina atmosfär med magiska


      Höjdpunkter!

 • Magiska vyer
 • Loch Lomond
 • Isle of Skye
 • Loch Ness 
 • Edinburgh Military Tattoo i augusti
   
BUSSRESA - Storbritannien - Rundresa - 12 dagar

Skottland Runt

Följ med på en bussrundresa och upplev Skottlands genuina atmosfär med magiska vyer och mystik. Resans många höjdpunkter ger oförglömliga intryck. Storstaden Glasgow, sköna Loch Lomond, unika Isle of Skye, magiska Loch Ness, natursköna Speydalen, huvudstaden Edinburgh, säckpipor, vackra ljunghedar och gudomlig whisky i en härlig blandning. Skottland lockar med enastående naturscenerier och en stark kultur. På avresan i augusti har vi dessutom möjlighet att uppleva The Royal Edinburgh Military Tattoo, en spännande kväll med färgglada militärparader och rytmisk musik. En reseupplevelse vi inte vill vara utan! 

 

Fri direktanslutning från 37 orter »


Nedan ser du en detaljerad väderprognos för de följande 6 dagarna.

Söndag
Molnigt
Molnigt
1 °C
6 °C
0,0 mm.
1,9 m/s
öst
Måndag
Delvis molnigt
Delvis molnigt
2 °C
7 °C
0,0 mm.
2,2 m/s
sydöst
Tisdag
Molnigt
Molnigt
5 °C
10 °C
0,1 mm.
1,3 m/s
syd
Onsdag
Regn
Regn
6 °C
9 °C
4,5 mm.
2,3 m/s
nordväst
Torsdag
Molnigt
Molnigt
5 °C
9 °C
0,4 mm.
0,8 m/s
öst
Fredag
Molnigt
Molnigt
6 °C
9 °C
0,1 mm.
1,9 m/s
öst

Avresedatum

06.08.2023 17.08.2023   12 dagar 17.995:- E22, E4, E6 Visa mer
Reseplan
Hotell
Prisinfo
Bilder

Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Malmö - Krefeld
Avresa från Malmö via Öresundsbron och färjan från Rödby till Puttgarden. Vidare genom Tyskland och på kvällen checkar vi in på Mercure Hotel i Krefeld där middagen snart är serverad.

Dag 2: Krefeld - Leicester
Vi upplever både Holland och Belgien på vår väg till Frankrike. Vid lunch tar vi färjan från Calais till Dover. Här möts vi av grevskapet Kent, omnämnt som Englands trädgård. Vi tar oss förbi London och upp mot Midlands. Under kvällen når vi Leicester där vi övernattar på Ramada Encore Hotel City Centre och äter middag. 

Dag 3: Leicester - Glasgow 
Under dagen färdas vi genom Englands böljande landskap och förbi stora städer som Manchester och Liverpool. Landskapsbilden blir efterhand allt mer kuperad och vid Carlisle passerar vi gränsen till Skottland. Vårt mål för dagen är Skottlands största stad, Glasgow. Under 1800-talet utvecklades Glasgow till en av Storbritanniens allra främsta städer och detta återspeglas i den välbevarade viktorianska arkitekturen. Från andra tidevarv märks den orörda medeltida katedralen och Glasgows äldsta hus, Provand’s Lordship. Stadens många parker bidrar till den trevliga stämningen. Vi gör en rundtur och lär känna Glasgow innan vi checkar in på Crowwood House Hotel i Chryston, nordöst om stan, som serverar middag. 

Dag 4: Glasgow - Fort William 
I dag bjuds vi på fantastiska naturscenerier när vi färdas längs med mångomsjungna Loch Lomond, Storbritanniens största sjö. Skogsklädda sluttningar, skimrande vatten och höga, dimmiga bergstoppar väntar oss i trakterna där lågländerna möter högländerna. Området har bland annat inspirerat sir Walter Scott till flera litterära mästerverk. För oss som önskar finns det möjlighet att följa med på en båttur (mot avgift). Vi fortsätter sedan vår resa upp i det skotska höglandet och färdas genom storslagna Glen Coe, tårarnas dal, omtalad för sin romantiska natur och dramatiska historia. Vid Storbritanniens högsta berg Ben Nevis väntar Fort William och Alexandra Hotel. Vi checkar in för två nätter och äter middag tillsammans. 

Dag 5: Isle of Skye
Tidigt på morgonen påbörjar vi dagens utflykt. Första besöket gör vi vid Loch Duich och Eilean Donan Castle, Skottlands mest fotograferade slott (mot avgift). Via Skye bridge tar vi oss sedan till Isle of Skye, den största och nordligaste av öarna i de Inre Hebriderna och ansedd som den vackraste av dem. Här väntar oss en örundtur med storslagen natur, små hamnar, ensliga slott och genuina byar. Överallt är den gaeliska ­kulturen närvarande och levande. Ön har fått sitt namn efter vikingarnas ord för moln. Norska vikingar erövrade Hebriderna under 800-talet och styrde därefter öarna under 400 år. Även om de sedan formellt lydde under Skottland styrdes de i ett par århundraden av klanen McDonald med säte just på Isle of Skye. Vi besöker bland annat huvudorten Portree med sina färgglada hus. Från Armadale tar vi sedan färjan till Mallaig och äter en sen middag på vårt hotell i Fort William. 

Dag 6: Fort William - Nethy Bridge 
En god frukost inleder morgonen innan vi fortsätter färden norrut. Längs med Loch Ness breder låglänta mjuka kullar ut sig och vi besöker utställningen Loch Ness 2000 (mot avgift) som berättar om sjön och odjuret. Vägen kantas av ljungklädda hedar med betande får och mytiska borgruiner. Vi besöker också högländernas okrönta huvudstad Inverness innan vi är framme i Nethybridge. Här dukar Nethybridge Hotel fram kvällens middag. 

Dag 7: Nethybridge - Dundee
Speydalen är ett av Skottlands berömda whiskyområden och i dag passar vi på att besöka ett destilleri (mot avgift, måste förbokas). Vi får en rundvandring och givetvis får vi även provsmaka! Varför inte köpa med en flaska hem? Vi fortsätter vår resa genom vackra Speydalen och passar på att besöka Scone Palace (mot avgift) utanför Perth. Palatset har tillhört grevarna av Mansfield i över 400 år och här kröntes de skotska kungarna. Vi får också höra om Sconestenen, mer känd som kröningsstenen. Vi övernattar på Best Western Woodlands Hotel i Broughty Ferry strax öster om Dundee och äter middag tillsammans. 

Dag 8: Dundee - Edinburgh 
Söder om Skottlands längsta flod Tay fortsätter vi under förmiddagen genom grevskapet Fife och stannar till i St Andrews. Skottlands skyddshelgon har gett sitt namn till denna vackra lilla stad, belägen vid Nordsjökusten. Här finns allt som är typiskt för skotska städer: gränder med sneda stenhus, medeltida kyrkor och ett bastant slott. Dessutom har St Andrews Skottlands äldsta universitet, men allra mest förknippas staden med golfens utveckling. Framåt eftermiddagen kommer vi till Edinburgh, Skottlands vackra och stolta huvudstad. Vi checkar in på Haymarket Hub Hotel och kvällen är fri för egna strövtåg. 

Dag 9: Edinburgh
Från Edinburgh Castle leder The Royal Mile i Old Town oss ner till stadens andra slott, Holyrood House. Följ med så berättar guiden mer om stadens mest fotograferade staty Greyfriars Bobby, Scott Monument, Princes Street Gardens och mer därtill. För den som önskar finns det möjlighet att besöka Edinburgh Castle (mot avgift). Eftermiddagen är fri för var och en att upptäcka Edinburgh. På avresan i augusti erbjuder vi biljetter till The Royal Edinburgh Military Tattoo. Till musikens, dansens och dramats ära firar man med mässingsorkestrar, säckpipor, trummor, traditionella folkdanser och mycket mer. En fantastisk uppvisning (mot avgift, måste förbokas)!

Dag 10: Edinburgh - Kegworth
I dag tar vi motvilligt farväl av Skottland och det bär av söderut. Längs vägen passerar vi städer som Newcastle och Leeds och vi gör regelbundna pauser, både för lunch och kaffe. Det engelska landskapet passerar revy och framåt kvällningen närmar vi oss Kegworth, beläget strax söder om Nottingham, och Kegworth Hotel som serverar middag. 

Dag 11: Kegworth - Krefeld
Efter tidig avfärd går resan vidare söderut och vi tar sikte på Engelska kanalen. Med hjälp av färjan Dover-Calais når vi Frankrike och kontinenten. Vår buss rullar sedan under eftermiddagen genom Belgien mot Tyskland och sista kvällen tillbringas i Krefeld. En god middag och sköna sängar väntar på Mercure Hotel.

Dag 12: Krefeld - Malmö
Efter frukost färdas vi norrut genom Tyskland. I Puttgarden tar vi färjan till Rödby och reser genom Danmark till Sverige. Vi beräknas vara i Malmö ca kl 20.00.
 

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00
Boka resan online »

Höjdpunkter

 • Magiska vyer
 • Loch Lomond
 • Isle of Skye
 • Loch Ness 
 • Edinburgh Military Tattoo i augusti

Påstigningsplatser

E4
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 553 03
Plats: Jönköping M2 center, Ryhovsgatan 5
Tid: 03:45
Postnr.: 568 32
Plats: Vaggeryd Götaströms Värdshus, Osbäcks väg 4
Tid: 04:05
Postnr.: 568 32
Plats: Skillingaryd Götaströms Värdshus, Osbäcks väg 4
Tid: 04:05
Postnr.: 342 30
Plats: Alvesta Ica Supermarket, Allbogatan 11
Tid: 04:40
Postnr.: 331 44
Plats: Värnamo McDonalds, E4:an Syd, Refugen
Tid: 04:45
Postnr.: 343 30
Plats: Älmhult Kommunhuset, Stortorget 1
Tid: 05:20
Postnr.: 341 32
Plats: Ljungby Ingo, Ljungbystopp E4:an, Ringvägen
Tid: 05:25
Postnr.: 283 91
Plats: Osby Circle K, (väg 23) Marklunda 2330
Tid: 05:35
Postnr.: 287 34
Plats: Strömsnäsbruk Shell E4:an, Hinnerydsvägen 45 (Luhrpasset)
Tid: 05:45
Postnr.: 287 34
Plats: Traryd Shell E4:an, Hinnerydsvägen 45 (Luhrpasset)
Tid: 05:45
Postnr.: 285 33
Plats: Markaryd Skulptörvägen, ICA Kvantum
Tid: 06:00
Postnr.: 281 44
Plats: Hässleholm Stoby McDonalds, (väg 21) Mackgatan 4,
Tid: 06:00
Postnr.: 286 38
Plats: Örkelljunga Skåneporten, Circle K
Tid: 06:15
Postnr.: 553 15
Plats: Jönköping Jönköping C, Snälltåget tur och retur inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 10:35
Postnr.: 342 30
Plats: Alvesta Alvesta C, Snälltåget tur och retur, inkl. del i dubbelrum,
Tid: 12:25
Postnr.: 342 30
Plats: Alvesta Alvesta C, Snälltåget tur och retur inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 12:25
E6
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 382 37
Plats: Nybro Nybro, Preem Norra vägen, Fågelvägen 2
Tid: 03:20
Postnr.: 361 31
Plats: Emmaboda Runes Bensin, Stenvägen 1
Tid: 03:40
Postnr.: 411 03
Plats: Göteborg Nils Ericsonterminalen (se monitor for gate)
Tid: 03:50
Postnr.: 352 30
Plats: Växjö Resecentrum Hpl X, Norra Järnvägsgatan
Tid: 04:20
Postnr.: 434 42
Plats: Kungsbacka Circle K, Onsalamotet, Kollavarvsvägen
Tid: 04:20
Postnr.: 432 77
Plats: Varberg Tvååker Björkäng Vägkrog, Spannarp 30
Tid: 04:55
Postnr.: 311 50
Plats: Falkenberg McDonalds, Vinbergsmotet E6:an, Mellangårdsvägen 4
Tid: 05:15
Postnr.: 302 44
Plats: Halmstad Halmstad Arena, Huvudentrén, Växjövägen 11
Tid: 05:35
Postnr.: 272 32
Plats: Simrishamn Simrishamn, Järnvägsstationen
Tid: 05:45
Postnr.: 312 61
Plats: Laholm Mellbystrand McDonalds, Mellbystrand E6:an, Söderleden 5
Tid: 05:50
Postnr.: 273 34
Plats: Tomelilla Tomelilla, Ica Kvantum, Banmästargatan 2
Tid: 06:10
Postnr.: 262 71
Plats: Ängelholm McDonalds, E6:an, Trafikplats 35, Klippanvägen 14
Tid: 06:15
Postnr.: 271 42
Plats: Ystad Stationen, Österleden
Tid: 06:35
Postnr.: 252 21
Plats: Helsingborg Hamntorget
Tid: 06:40
Postnr.: 261 44
Plats: Landskrona Järnvägsstationen, Östervångsplan 13
Tid: 06:55
Postnr.: 602 22
Plats: Norrköping Norrköping C, Snälltåget tur och retur inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 10:27
Postnr.: 60222
Plats: Norrköping Norrköping C, Snälltåget tur och retur inkl. del i dubbelrum i Malmö
Tid: 10:27
Postnr.: 533 15
Plats: Jönköping Jönköping C, Snälltåget tur och retur inkl. del i dubbelrum i Malmö
Tid: 10:35
Postnr.: 582 22
Plats: Linköping Linköping C, Snälltåget tur och retur inkl. del i dubbelrum i Malmö
Tid: 10:53
Postnr.: 58222
Plats: Linköping Linköping C, Snälltåget tur och retur inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 10:53
Postnr.: 571 31
Plats: Nässjö Nässjö C, Snälltåget tur och retur inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 11:49
Postnr.: 571 31
Plats: Nässjö Nässjö C, Snälltåget tur och retur inkl. del i dubbelrum i Malmö
Tid: 11:49
Postnr.: 359 29
Plats: Växjö Växjö C, Snälltåget tur och retur, inkl del i dubbelrum i Malmö
Tid: 12:00
Postnr.: 352 29
Plats: Växjö Växjö C, Snälltåget tur och retur inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 12:00
Postnr.: 41103
Plats: Göteborg Nils Ericsonterminalen, VY Bus4you tur och retur, inkl. del i dubbelrum i Malmö
Tid: 12:15
E22
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 393 56
Plats: Kalmar Kalmar Rasta, Ölandsleden 7
Tid: 03:00
Postnr.: 371 50
Plats: Karlskrona Angöringen, Möbelaffären
Tid: 04:30
Postnr.: 372 37
Plats: Ronneby Järnvägsstationen, Järnvägsgatan 4-6
Tid: 05:00
Postnr.: 374 39
Plats: Karlshamn Best Western (Circle K), Strömmavägen
Tid: 05:25
Postnr.: 295 39
Plats: Bromölla Preem, Gamla E22:an, Tians väg 2
Tid: 06:00
Postnr.: 291 54
Plats: Kristianstad Circle K (Karlssons Taverna), Ringvägen
Tid: 06:25
Postnr.: 242 35
Plats: Hörby Coop, Slagtoftavägen 24
Tid: 06:55
Postnr.: 246 42
Plats: Löddeköpinge Dahls Hotell, Center Syd, Marknadsvägen 1
Tid: 07:10
Postnr.: 211 22
Plats: Malmö Scandic Stortorget, Stortorget 15
Tid: 07:20
Postnr.: 222 25
Plats: Lund Ingo, Södra Vägen 1
Tid: 07:25
Postnr.: 0191
Plats: Oslo Oslo Bussterminal, VY Bus4you tur och retur, inkl. del i dubbelrum i Malmö
Tid: 08:45
Postnr.: 0185
Plats: Oslo Oslo Bussterminal, VY Bus4You tur och retur inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 08:45
Postnr.: 111 20
Plats: Stockholm Stockholm C, Snälltåget tur och retur inkl. del i dubbelrum i Malmö
Tid: 09:00
Postnr.: 111 20
Plats: Stockholm Stockholm C, Snälltåget tur och retur inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 09:00
Postnr.: 151 38
Plats: Södertälje Södertälje Syd, Snälltåget tur och retur inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 09:20
Postnr.: 151 38
Plats: Södertälje Södertälje Syd, Snälltåget tur och retur inkl. del i dubbelrum i Malmö
Tid: 09:20
Postnr.: 21137
Plats: Malmö Malmö övernattning tur och retur, del i dubbelrum.
Tid: 15:00
Postnr.: 21137
Plats: Malmö Malmö övernattning tur och retur, enkelrum.
Tid: 15:00
Postnr.: 21227
Plats: Malmö Kör med egen bil, Malmö övernattning tur och retur, enkelrum, Hotel Scandic Segevång
Tid: 15:00
Postnr.: 21227
Plats: Malmö Kör med egen bil, Malmö övernattning tur och retur, del i dubbelrum, Hotel Scandic Segevång
Tid: 15:00

Hemkomsttider

E22
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 393 56
Plats: Kalmar Kalmar Rasta, Ölandsleden 7
Tid: 00:35
Postnr.: 21227
Plats: Malmö Kör med egen bil, Malmö övernattning tur och retur, del i dubbelrum, Hotel Scandic Segevång
Tid: 10:00
Postnr.: 21227
Plats: Malmö Kör med egen bil, Malmö övernattning tur och retur, enkelrum, Hotel Scandic Segevång
Tid: 10:00
Postnr.: 21137
Plats: Malmö Malmö övernattning tur och retur, enkelrum.
Tid: 10:00
Postnr.: 21137
Plats: Malmö Malmö övernattning tur och retur, del i dubbelrum.
Tid: 10:00
Postnr.: 151 38
Plats: Södertälje Södertälje Syd, Snälltåget tur och retur inkl. del i dubbelrum i Malmö
Tid: 13:55
Postnr.: 151 38
Plats: Södertälje Södertälje Syd, Snälltåget tur och retur inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 13:55
Postnr.: 111 20
Plats: Stockholm Stockholm C, Snälltåget tur och retur inkl. del i dubbelrum i Malmö
Tid: 14:15
Postnr.: 111 20
Plats: Stockholm Stockholm C, Snälltåget tur och retur inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 14:15
Postnr.: 0185
Plats: Oslo Oslo Bussterminal, VY Bus4You tur och retur inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 16:20
Postnr.: 0191
Plats: Oslo Oslo Bussterminal, VY Bus4you tur och retur, inkl. del i dubbelrum i Malmö
Tid: 16:20
Postnr.: 211 22
Plats: Malmö Scandic Stortorget, Stortorget 15
Tid: 20:00
Postnr.: 222 25
Plats: Lund Ingo, Södra Vägen 1
Tid: 20:40
Postnr.: 242 35
Plats: Hörby Coop, Slagtoftavägen 24
Tid: 20:55
Postnr.: 246 42
Plats: Löddeköpinge Dahls Hotell, Center Syd, Marknadsvägen 1
Tid: 21:00
Postnr.: 291 54
Plats: Kristianstad Circle K (Karlssons Taverna), Ringvägen
Tid: 21:10
Postnr.: 295 39
Plats: Bromölla Preem, Gamla E22:an, Tians väg 2
Tid: 21:25
Postnr.: 374 39
Plats: Karlshamn Best Western (Circle K), Strömmavägen
Tid: 22:10
Postnr.: 372 37
Plats: Ronneby Järnvägsstationen, Järnvägsgatan 4-6
Tid: 22:35
Postnr.: 371 50
Plats: Karlskrona Angöringen, Möbelaffären
Tid: 23:05
E6
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 411 03
Plats: Göteborg Nils Ericsonterminalen (se monitor for gate)
Tid: 00:15
Postnr.: 382 37
Plats: Nybro Nybro, Preem Norra vägen, Fågelvägen 2
Tid: 00:15
Postnr.: 359 29
Plats: Växjö Växjö C, Snälltåget tur och retur, inkl del i dubbelrum i Malmö
Tid: 11:10
Postnr.: 352 29
Plats: Växjö Växjö C, Snälltåget tur och retur inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 11:10
Postnr.: 571 31
Plats: Nässjö Nässjö C, Snälltåget tur och retur inkl. del i dubbelrum i Malmö
Tid: 11:22
Postnr.: 571 31
Plats: Nässjö Nässjö C, Snälltåget tur och retur inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 11:22
Postnr.: 582 22
Plats: Linköping Linköping C, Snälltåget tur och retur inkl. del i dubbelrum i Malmö
Tid: 12:21
Postnr.: 58222
Plats: Linköping Linköping C, Snälltåget tur och retur inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 12:21
Postnr.: 533 15
Plats: Jönköping Jönköping C, Snälltåget tur och retur inkl. del i dubbelrum i Malmö
Tid: 12:35
Postnr.: 41103
Plats: Göteborg Nils Ericsonterminalen, VY Bus4you tur och retur, inkl. del i dubbelrum i Malmö
Tid: 12:40
Postnr.: 602 22
Plats: Norrköping Norrköping C, Snälltåget tur och retur inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 12:47
Postnr.: 60222
Plats: Norrköping Norrköping C, Snälltåget tur och retur inkl. del i dubbelrum i Malmö
Tid: 12:47
Postnr.: 261 44
Plats: Landskrona Järnvägsstationen, Östervångsplan 13
Tid: 21:15
Postnr.: 252 21
Plats: Helsingborg Hamntorget
Tid: 21:30
Postnr.: 271 42
Plats: Ystad Stationen, Österleden
Tid: 21:30
Postnr.: 262 71
Plats: Ängelholm McDonalds, E6:an, Trafikplats 35, Klippanvägen 14
Tid: 21:50
Postnr.: 273 34
Plats: Tomelilla Tomelilla, Ica Kvantum, Banmästargatan 2
Tid: 22:00
Postnr.: 312 61
Plats: Laholm Mellbystrand McDonalds, Mellbystrand E6:an, Söderleden 5
Tid: 22:10
Postnr.: 302 44
Plats: Halmstad Halmstad Arena, Huvudentrén, Växjövägen 11
Tid: 22:25
Postnr.: 272 32
Plats: Simrishamn Simrishamn, Järnvägsstationen
Tid: 22:30
Postnr.: 311 50
Plats: Falkenberg McDonalds, Vinbergsmotet E6:an, Mellangårdsvägen 4
Tid: 22:50
Postnr.: 432 77
Plats: Varberg Tvååker Björkäng Vägkrog, Spannarp 30
Tid: 23:05
Postnr.: 352 30
Plats: Växjö Resecentrum Hpl X, Norra Järnvägsgatan
Tid: 23:25
Postnr.: 434 42
Plats: Kungsbacka Circle K, Onsalamotet, Kollavarvsvägen
Tid: 23:45
Postnr.: 361 31
Plats: Emmaboda Runes Bensin, Stenvägen 1
Tid: 23:55
E4
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 568 32
Plats: Vaggeryd Götaströms Värdshus, Osbäcks väg 4
Tid: 00:10
Postnr.: 568 32
Plats: Skillingaryd Götaströms Värdshus, Osbäcks väg 4
Tid: 00:10
Postnr.: 553 03
Plats: Jönköping M2 center, Ryhovsgatan 5
Tid: 00:25
Postnr.: 342 30
Plats: Alvesta Alvesta C, Snälltåget tur och retur, inkl. del i dubbelrum,
Tid: 10:45
Postnr.: 342 30
Plats: Alvesta Alvesta C, Snälltåget tur och retur inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 10:45
Postnr.: 553 15
Plats: Jönköping Jönköping C, Snälltåget tur och retur inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 12:35
Postnr.: 281 44
Plats: Hässleholm Stoby McDonalds, (väg 21) Mackgatan 4,
Tid: 21:55
Postnr.: 283 91
Plats: Osby Circle K, (väg 23) Marklunda 2330
Tid: 22:10
Postnr.: 286 38
Plats: Örkelljunga Skåneporten, Circle K
Tid: 22:15
Postnr.: 343 30
Plats: Älmhult Kommunhuset, Stortorget 1
Tid: 22:25
Postnr.: 285 33
Plats: Markaryd Skulptörvägen, ICA Kvantum
Tid: 22:35
Postnr.: 287 34
Plats: Strömsnäsbruk Shell E4:an, Hinnerydsvägen 45 (Luhrpasset)
Tid: 22:45
Postnr.: 287 34
Plats: Traryd Shell E4:an, Hinnerydsvägen 45 (Luhrpasset)
Tid: 22:45
Postnr.: 342 30
Plats: Alvesta Ica Supermarket, Allbogatan 11
Tid: 23:05
Postnr.: 341 32
Plats: Ljungby Ingo, Ljungbystopp E4:an, Ringvägen
Tid: 23:10
Postnr.: 331 44
Plats: Värnamo McDonalds, E4:an Syd, Refugen
Tid: 23:40
06.08.2023 - 07.08.2023
Mercure Hotel, Krefeld
Visa mer Visa mindre
Hotell: Mercure Hotel, Krefeld
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Välskött och bra övernattningshotell i gröna omgivningar vid en golfbana.

Hotellet: Trevligt och välkomnande hotell med två restauranger, bar, lounge och sommarterrass.
Våningar: 3
Hiss: Ja men en del långa korridorer och halvtrappor till rummen förekommer.
Läge: Lugnt beläget vid en golfbana i stadsdelen Elfrath norr om Krefeld.
Antal rum: 155
Rummen: Moderna och bekväma rum med dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön och värdebox.
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSSS
Adress: Elfrather Weg 5, DE-47802 KREFELD
Telefon: +49-2151-95 60

07.08.2023 - 08.08.2023
Ramada Encore Hotel City Centre, Leicester
Visa mer Visa mindre
Hotell: Ramada Encore Hotel City Centre, Leicester
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Komfortabelt, 3-stjärnigt storstadshotell med trivsam atmosfär och centralt läge. Hotellet har en tidlös modernt stil och en varm brunbeige och röd färgskala. När du stigit in genom hotellentrén möts du av lobbyloungen med en blandning av olika soffor med mjuka kuddar, fåtöljer och sittpuffar i varierande stil och färg som ger ett inbjudande intryck. Härifrån leds du vidare in till restaurangdelen med mörka trämöbler och en bufféhörna där frukosten serveras. Från de stora fönstren som sträcker sig från golv till tak ser du ut över gatan utanför där du sommartid också kan slå sig ner på hotellets uteservering. Hotellet är beläget i St George’s Cultural Quarter i centrala Leicester, ett område som omgärdar kyrkan med samma namn och som tidigare huserade många textil- och skofabriker men som sedan 1989 är stadens kulturkvarter. Bekväma, medelstora till rymliga rum i klassisk stil med ljusa väggar, mörka trämöbler och rubinröda textiler.

Hotellet: Frukostmatsal, bar och sommarterrass samt lobbylounge och minigym. Värdebox finns att låna i receptionen.
Våningar: 8
Hiss: Ja
Läge: Mycket centralt beläget, i stadens kulturkvarter, nära Curve teatern och endast ca 150 meter från där gågatan med alla sina butiker har sin början. Knappt 10 minuters promenad till katedralen i ena riktningen och järnvägsstationen i den andra. Stadsmiljö med lokal trafik. 
Antal rum: 104
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, Wi-Fi, hårfön, strykbräda och luftkonditionering. Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, förekommer.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS
Adress: 84-90 Charles Street, LE1 1GE LEICESTER
Telefon: +44-116-366 01 50

08.08.2023 - 09.08.2023
Crowwood House Hotel, Chryston
Visa mer Visa mindre
Hotell: Crowwood House Hotel, Chryston
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Bekvämt och lantligt beläget hotell. Hotellet har de senaste åren påbörjat en renovering och fått en modernare stil med trivsamma allmänna utrymmen i en gråbeige färgskala med skotskrutiga mattor och turkosa accenter. Här finns en trevlig barlounge med bekväma chesterfieldsoffor och restaurangen Alba som serverar både indiskt och traditionell engelsk pubmat. Sommartid kan man ta en drink på terrassen med utsikt över golfbanan. Beläget i utkanten av Chryston, omkring en kvarts bilväg från Glasgow. Funktionellt och bekvämt inredda rum i en vitgrå färgskala med ljusa trämöbler.

Hotellet: Restaurang, barlounge, sommarterrass och lobby.
Våningar: 2
Hiss: Nej
Läge: Beläget direkt vid landsvägen och bredvid golfbanan, i utkanten av Chryston. Ca 15 minuters färdväg nordöst om Glasgow. Busshållplats alldeles i närheten.
Antal rum: 43
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, Wi-Fi och kaffe-/tebricka.
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSS+
Adress: Cumbernauld Road, G69 9BS CHRYSTON
Telefon: +44-141-779 38 61

09.08.2023 - 11.08.2023
Ben Wyvis Hotel, Strathpeffer
Visa mer Visa mindre
Hotell: Ben Wyvis Hotel, Strathpeffer
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Traditionellt skotskt hotell med vacker viktoriansk fasad i pampig grå granit. Det anrika hotellet består av flera sammanlänkande byggnader med anor tillbaka till förra sekelskiftet och det omges av en 5 hektar stor parkliknande skog. Den trädkantade uppfarten för tankarna till historiska herresäten. Hotellet är något till åren kommet men än kan man skönja dess storhetstid och genuina karaktär i den stiliga matsalen med stuckatur, högt i tak, kristallkronor och stora fönster. Här finns även en ombonad och trevlig barlounge med mjuka soffor och öppen spis på äkta engelskt vis. Centralt beläget i den lilla byn, som på den viktorianska eran var en populär spaort, omgiven av vacker natur med berget Ben Wyvis som kuliss. Enkla och äldre, mindre till medelstora rum med varierande standard.

Hotellet: Restaurang, gruppmatsal, loungebar med öppen spis och trädgård.
Våningar: 4
Hiss: Ja
Läge: Vackert och lugnt beläget omgivet en stor trädfylld parkliknande trädgård. Centralt beläget i den lilla pittoreska höglandsbyn Strathpeffer. Endast ca 400 meter från den viktorianska paviljongen och brunnen vid torget dit folk kom för att dricka brunn under 1800-talet. Strathpeffer är beläget ca 3,5 mil väster om Inverness.
Antal rum: 92
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, Wi-Fi (mot avgift) och hårfön. Så kallade queensize bäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder förekommer.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS
Adress: IV14 9DN STRATHPEFFER
Telefon: +44-1977-42 33 87

11.08.2023 - 12.08.2023
Strathspey Hotel, Aviemore
Visa mer Visa mindre
Hotell: Strathspey Hotel, Aviemore
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Enklare och något slitet grupphotell som höjer sig över nejden och bjuder på vacker utsikt över den fantastiska naturen uppe i de skotska högländerna. Hotellet tillhör en semesterresort med många faciliteter och möjlighet till utomhusaktiviteter i den lilla trevliga byn Aviemore.

Hotellet: Restaurang, bar och lounge samt en liten terrass sommartid. Hotellet bildar tillsammans med tre andra hotell samt en stugby den familjevänliga semesterresorten Macdonald Aviemore Resort. På området finns flera restauranger, bar, kafé, småbutiker, biograf (öppen delar av året), aktivitetscenter och lekplats för barn, isrink samt en prisbelönt golfbana i närheten. Här finns även en leisure club med stor inomhuspool och vattenrutschbana, bastu och ångbastu samt minigym.
Våningar: 8
Hiss: Ja
Läge: Beläget i den skotska höglandsbyn Aviemore, en idealisk utgångspunkt för vandringsleder och med olika utomhussporter i den omgivande, storslagna naturen som utgör Cairngorms nationalpark. Bekvämt promenadavstånd till Aviemores vackra viktorianska järnvägsstation.
Antal rum: 87
Rummen: Enkla men funktionella rum som är till åren komna. Utrustade med dusch/bad, wc, hårfön och kaffe-/tebricka. Flera av rummen har vacker utsikt över bergen.
Övrigt: Måltider intas på någon av restaurangerna på området, vilken det blir meddelas vid ankomst. Då de fyra hotellen har ett nära samarbete kan ibland delar av eller hela gruppen få bo på något av de andra hotellen inom resorten.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SS
Adress: Aviemore Resort, PH22 1PN AVIEMORE
Telefon: +44-1479-81 51 94

12.08.2023 - 13.08.2023
Angus Hotel, Blairgowrie
Visa mer Visa mindre
Hotell: Angus Hotel, Blairgowrie
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Uppskattat och trevligt hotell som med sin över 100-åriga historia är ett av de mer kända hotellen i Perthshire. Beläget mitt i den trevliga skotska byn Blairgowire ett stenkast från pittoreska floden Ericht.

Hotellet: Familjedrivet, genuint äldre skotskt hotell bestående av flera sammanlänkade hus som byggts till under årens lopp. Här finns barbistron Bay Tree och den nyrenoverade bufférestaurangen Jute Mills som vetter ut mot en liten innergård med sommarterrass. Passa på och njut av hotellets wellnessavdelning med inomhuspool, bastu och ångbad samt möjlighet till massage och skönhetsbehandlingar (mot avgift).
Våningar: 4
Hiss: Ja men inte till alla rum och smala korridorer, branddörrar, trappsteg och smala trappor förekommer.
Läge: Beläget i byn Blairgowrie i hjärtat av grevskapet Perthshire, knappt 2 timmars färdväg norr om Edinburgh. Lokal genomfartstrafik.
Antal rum: 90
Rummen: Individuellt inredda små till medelstora rum med varierande standard, faciliteter, utsikt, stil och visst renoveringsbehov beroende på var i hotellet de är belägna. Rummen är utrustade med dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön och kaffe-/tebricka. Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, är vanligt förekommande.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS+
Adress: Wellmeadow, PH10 6NQ BLAIRGOWRIE
Tel.nr: +44-1250-78 24 55

13.08.2023 - 15.08.2023
Cairn Hotel, Edinburgh
Visa mer Visa mindre
Hotell: Cairn Hotel, Edinburgh
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Trevligt och trivsamt, litet hotell med goda gästrecensioner. Det är beläget i en räcka med anrika georgianska så kallade townhouses med tilltalande exteriör i ljus sandsten och traditionella järnstaket vilka byggts samman till ett hotell. Invändigt har hotellet renoverats och fått en modern, komfortabel stil. På sina ställen kan man skönja vissa tidstypiska detaljer såsom ståtliga trappor, öppna spisar, paneler och stuckatur som är djärvt blandat med modern färgsättning, mönster och inredning. Hotellet har entréplan och ovanvåning samt även inredd källare vilket är vanligt för denna typ av gatuhus i brittiska städer. Här finns en mindre frukostmatsal som serverar kontinental frukost och en liten loungebar där man kan beställa något att dricka efter en lång dag ute på stan. Utmärkt centralt beläget, nedanför utsiktsplatsen Calton Hill, med bekvämt promenadavstånd till sevärdheter, shopping och nöjesliv. Bekväma och modernt inredda, mindre till medelstora rum och lägenheter i olika kategorier som på grund av hotellets beskaffenhet är individuellt inredda och varierar mycket i storlek, stil och utseende. 

Hotellet: Frukostmatsal och loungebar. 
Våningar: 3
Hiss: Nej
Läge: Centralt beläget på en något lugnare sidogata strax utanför Edinburghs historiska stadskärna. Ca 5 minuters promenad till St James Quarter med shoppingcentra varifrån två av stadens stora shoppingstråk, Princes Street och George Street, utgår. Ca 15 minuters promenad till järnvägsstationen Waverley station, historiska Royal Mile och slottet Holyroodhouse. Ca 1,5 km till mäktiga Edinburgh Castle som är skådeplatsen för det årliga Royal Edinburgh Military Tattoo. Busshållplats finns i närheten.
Antal rum: 52
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, Wi-Fi, hårfön och kaffe-/tebricka. Så kallade queensize bäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, förekommer. Vissa rum är belägna i källarplan. Hotellet erbjuder både rum och lägenheter, varav några är belägna på andra sidan gatan.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS+
Adress: Windsor Street 10/18, EH7 5JR EDINBURGH
Telefon: +44-131-557 01 75

15.08.2023 - 16.08.2023
Kegworth Hotel, Kegworth
Visa mer Visa mindre
Hotell: Kegworth Hotel, Kegworth
Beskrivning:

Privatägt hotell med vänlig personal, vars yttre påminner lite om en radhuslänga. Hotellet har en restaurang, kallad Sweet Olives, och bar samt flera konferensrum och festsalar. Lättillgängligt läge nära motorvägen mitt emellan Nottingham och Leicester i engelska East Midlands. Funktionella, något till åren komna, normalstora till rymliga rum med varierande stil, standard och faciliteter.

Hotellet: Restaurang, bar, lobby samt minigym.
Våningar: 3
Hiss: Ja
Läge: Beläget i den lilla orten Kegworth, endast någon minuts färdväg från motorvägen M1. Lokal genomfartstrafik. Ca 2,5 km från flygplatsen East Midlands.
Antal rum: 70
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, Wi-Fi, hårfön, värdebox och kaffe-/tebricka. Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, förekommer. Vissa rum har snedtak.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS
Adress: Packington Hill, DE74 2DF KEGWORTH
Telefon: +44-1509-67 24 27

16.08.2023 - 17.08.2023
Mercure Hotel, Krefeld
Visa mer Visa mindre
Hotell: Mercure Hotel, Krefeld
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Välskött och bra övernattningshotell i gröna omgivningar vid en golfbana.

Hotellet: Trevligt och välkomnande hotell med två restauranger, bar, lounge och sommarterrass.
Våningar: 3
Hiss: Ja men en del långa korridorer och halvtrappor till rummen förekommer.
Läge: Lugnt beläget vid en golfbana i stadsdelen Elfrath norr om Krefeld.
Antal rum: 155
Rummen: Moderna och bekväma rum med dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön och värdebox.
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSSS
Adress: Elfrather Weg 5, DE-47802 KREFELD
Telefon: +49-2151-95 60

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 06.08.2023
Ankomst: 17.08.2023
Dagar: 12 dagar
Avresa från: E22, E4, E6
Pris från: 17.995:-

Priset inkluderar

Resa i komfortbuss med Scandoramaguide, 11 övernattningar i dubbelrum, 11 frukostar, 9 middagar, utflykter enligt dagsprogram (exkl. entréer)

Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö. Fri direktanslutning från 37 orter.

Alternativt hotell kan förekomma i Edinburgh med omnejd dag 8-10.
Avresa 6/8 bor vi på The Ben Wyvis Hotel i Strathpeffer dag 4-6, Strathspey Hotel i Aviemore dag 6-7, Angus Hotel i Blairgowrie dag 7-8 och Cairn Hotel in Edinburgh dag 8-10.
Avresa 10/9 bor på PP Hotel Grefrather Hof i Grefrath dag 1-2.
Avresa 11/6 bor vi på Britannia Hotel i Edinburgh dag 8-10 och alternativt hotell i Krefeld med omnejd kan förekomma dag 1-2.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)
Brittiskt Pund (GBP)


Tillval:
Resa och utflykter enligt program, exklusive entréer: Ingår
Whiskydestilleri: 175:-
Biljett till Edinburgh Military Tattoo: 945:-

 

Rumstyper:

Enkelrum. Måltider enligt program 20.390:-
Dubbelrum. Måltider enligt program 17.995:-
Dubbelrum med extrabädd. Måltider enligt program 17.995:-


Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 06.08.2023
Ankomst: 17.08.2023
Dagar: 12 dagar
Avresa från: E22, E4, E6
Pris från: 17.995:-

Bilder - Skottland Runt

Vi har för närvarande inga foton

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 06.08.2023
Ankomst: 17.08.2023
Dagar: 12 dagar
Avresa från: E22, E4, E6
Pris från: 17.995:-

Visa mindre
10.09.2023 21.09.2023   12 dagar 16.995:- E22, E4, E6 Visa mer
Reseplan
Hotell
Prisinfo
Bilder

Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Malmö - Krefeld
Avresa från Malmö via Öresundsbron och färjan från Rödby till Puttgarden. Vidare genom Tyskland och på kvällen checkar vi in på Mercure Hotel i Krefeld där middagen snart är serverad.

Dag 2: Krefeld - Leicester
Vi upplever både Holland och Belgien på vår väg till Frankrike. Vid lunch tar vi färjan från Calais till Dover. Här möts vi av grevskapet Kent, omnämnt som Englands trädgård. Vi tar oss förbi London och upp mot Midlands. Under kvällen når vi Leicester där vi övernattar på Ramada Encore Hotel City Centre och äter middag. 

Dag 3: Leicester - Glasgow 
Under dagen färdas vi genom Englands böljande landskap och förbi stora städer som Manchester och Liverpool. Landskapsbilden blir efterhand allt mer kuperad och vid Carlisle passerar vi gränsen till Skottland. Vårt mål för dagen är Skottlands största stad, Glasgow. Under 1800-talet utvecklades Glasgow till en av Storbritanniens allra främsta städer och detta återspeglas i den välbevarade viktorianska arkitekturen. Från andra tidevarv märks den orörda medeltida katedralen och Glasgows äldsta hus, Provand’s Lordship. Stadens många parker bidrar till den trevliga stämningen. Vi gör en rundtur och lär känna Glasgow innan vi checkar in på Crowwood House Hotel i Chryston, nordöst om stan, som serverar middag. 

Dag 4: Glasgow - Fort William 
I dag bjuds vi på fantastiska naturscenerier när vi färdas längs med mångomsjungna Loch Lomond, Storbritanniens största sjö. Skogsklädda sluttningar, skimrande vatten och höga, dimmiga bergstoppar väntar oss i trakterna där lågländerna möter högländerna. Området har bland annat inspirerat sir Walter Scott till flera litterära mästerverk. För oss som önskar finns det möjlighet att följa med på en båttur (mot avgift). Vi fortsätter sedan vår resa upp i det skotska höglandet och färdas genom storslagna Glen Coe, tårarnas dal, omtalad för sin romantiska natur och dramatiska historia. Vid Storbritanniens högsta berg Ben Nevis väntar Fort William och Alexandra Hotel. Vi checkar in för två nätter och äter middag tillsammans. 

Dag 5: Isle of Skye
Tidigt på morgonen påbörjar vi dagens utflykt. Första besöket gör vi vid Loch Duich och Eilean Donan Castle, Skottlands mest fotograferade slott (mot avgift). Via Skye bridge tar vi oss sedan till Isle of Skye, den största och nordligaste av öarna i de Inre Hebriderna och ansedd som den vackraste av dem. Här väntar oss en örundtur med storslagen natur, små hamnar, ensliga slott och genuina byar. Överallt är den gaeliska ­kulturen närvarande och levande. Ön har fått sitt namn efter vikingarnas ord för moln. Norska vikingar erövrade Hebriderna under 800-talet och styrde därefter öarna under 400 år. Även om de sedan formellt lydde under Skottland styrdes de i ett par århundraden av klanen McDonald med säte just på Isle of Skye. Vi besöker bland annat huvudorten Portree med sina färgglada hus. Från Armadale tar vi sedan färjan till Mallaig och äter en sen middag på vårt hotell i Fort William. 

Dag 6: Fort William - Nethy Bridge 
En god frukost inleder morgonen innan vi fortsätter färden norrut. Längs med Loch Ness breder låglänta mjuka kullar ut sig och vi besöker utställningen Loch Ness 2000 (mot avgift) som berättar om sjön och odjuret. Vägen kantas av ljungklädda hedar med betande får och mytiska borgruiner. Vi besöker också högländernas okrönta huvudstad Inverness innan vi är framme i Nethybridge. Här dukar Nethybridge Hotel fram kvällens middag. 

Dag 7: Nethybridge - Dundee
Speydalen är ett av Skottlands berömda whiskyområden och i dag passar vi på att besöka ett destilleri (mot avgift, måste förbokas). Vi får en rundvandring och givetvis får vi även provsmaka! Varför inte köpa med en flaska hem? Vi fortsätter vår resa genom vackra Speydalen och passar på att besöka Scone Palace (mot avgift) utanför Perth. Palatset har tillhört grevarna av Mansfield i över 400 år och här kröntes de skotska kungarna. Vi får också höra om Sconestenen, mer känd som kröningsstenen. Vi övernattar på Best Western Woodlands Hotel i Broughty Ferry strax öster om Dundee och äter middag tillsammans. 

Dag 8: Dundee - Edinburgh 
Söder om Skottlands längsta flod Tay fortsätter vi under förmiddagen genom grevskapet Fife och stannar till i St Andrews. Skottlands skyddshelgon har gett sitt namn till denna vackra lilla stad, belägen vid Nordsjökusten. Här finns allt som är typiskt för skotska städer: gränder med sneda stenhus, medeltida kyrkor och ett bastant slott. Dessutom har St Andrews Skottlands äldsta universitet, men allra mest förknippas staden med golfens utveckling. Framåt eftermiddagen kommer vi till Edinburgh, Skottlands vackra och stolta huvudstad. Vi checkar in på Haymarket Hub Hotel och kvällen är fri för egna strövtåg. 

Dag 9: Edinburgh
Från Edinburgh Castle leder The Royal Mile i Old Town oss ner till stadens andra slott, Holyrood House. Följ med så berättar guiden mer om stadens mest fotograferade staty Greyfriars Bobby, Scott Monument, Princes Street Gardens och mer därtill. För den som önskar finns det möjlighet att besöka Edinburgh Castle (mot avgift). Eftermiddagen är fri för var och en att upptäcka Edinburgh. På avresan i augusti erbjuder vi biljetter till The Royal Edinburgh Military Tattoo. Till musikens, dansens och dramats ära firar man med mässingsorkestrar, säckpipor, trummor, traditionella folkdanser och mycket mer. En fantastisk uppvisning (mot avgift, måste förbokas)!

Dag 10: Edinburgh - Kegworth
I dag tar vi motvilligt farväl av Skottland och det bär av söderut. Längs vägen passerar vi städer som Newcastle och Leeds och vi gör regelbundna pauser, både för lunch och kaffe. Det engelska landskapet passerar revy och framåt kvällningen närmar vi oss Kegworth, beläget strax söder om Nottingham, och Kegworth Hotel som serverar middag. 

Dag 11: Kegworth - Krefeld
Efter tidig avfärd går resan vidare söderut och vi tar sikte på Engelska kanalen. Med hjälp av färjan Dover-Calais når vi Frankrike och kontinenten. Vår buss rullar sedan under eftermiddagen genom Belgien mot Tyskland och sista kvällen tillbringas i Krefeld. En god middag och sköna sängar väntar på Mercure Hotel.

Dag 12: Krefeld - Malmö
Efter frukost färdas vi norrut genom Tyskland. I Puttgarden tar vi färjan till Rödby och reser genom Danmark till Sverige. Vi beräknas vara i Malmö ca kl 20.00.
 

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00
Boka resan online »

Höjdpunkter

 • Magiska vyer
 • Loch Lomond
 • Isle of Skye
 • Loch Ness 
 • Edinburgh Military Tattoo i augusti

Påstigningsplatser

E4
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 553 03
Plats: Jönköping M2 center, Ryhovsgatan 5
Tid: 03:45
Postnr.: 568 32
Plats: Vaggeryd Götaströms Värdshus, Osbäcks väg 4
Tid: 04:05
Postnr.: 568 32
Plats: Skillingaryd Götaströms Värdshus, Osbäcks väg 4
Tid: 04:05
Postnr.: 342 30
Plats: Alvesta Ica Supermarket, Allbogatan 11
Tid: 04:40
Postnr.: 331 44
Plats: Värnamo McDonalds, E4:an Syd, Refugen
Tid: 04:45
Postnr.: 343 30
Plats: Älmhult Kommunhuset, Stortorget 1
Tid: 05:20
Postnr.: 341 32
Plats: Ljungby Ingo, Ljungbystopp E4:an, Ringvägen
Tid: 05:25
Postnr.: 283 91
Plats: Osby Circle K, (väg 23) Marklunda 2330
Tid: 05:35
Postnr.: 287 34
Plats: Strömsnäsbruk Shell E4:an, Hinnerydsvägen 45 (Luhrpasset)
Tid: 05:45
Postnr.: 287 34
Plats: Traryd Shell E4:an, Hinnerydsvägen 45 (Luhrpasset)
Tid: 05:45
Postnr.: 285 33
Plats: Markaryd Skulptörvägen, ICA Kvantum
Tid: 06:00
Postnr.: 281 44
Plats: Hässleholm Stoby McDonalds, (väg 21) Mackgatan 4,
Tid: 06:00
Postnr.: 286 38
Plats: Örkelljunga Skåneporten, Circle K
Tid: 06:15
Postnr.: 553 15
Plats: Jönköping Jönköping C, Snälltåget tur och retur inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 10:35
Postnr.: 342 30
Plats: Alvesta Alvesta C, Snälltåget tur och retur, inkl. del i dubbelrum,
Tid: 12:25
Postnr.: 342 30
Plats: Alvesta Alvesta C, Snälltåget tur och retur inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 12:25
E6
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 382 37
Plats: Nybro Nybro, Preem Norra vägen, Fågelvägen 2
Tid: 03:20
Postnr.: 361 31
Plats: Emmaboda Runes Bensin, Stenvägen 1
Tid: 03:40
Postnr.: 411 03
Plats: Göteborg Nils Ericsonterminalen (se monitor for gate)
Tid: 03:50
Postnr.: 352 30
Plats: Växjö Resecentrum Hpl X, Norra Järnvägsgatan
Tid: 04:20
Postnr.: 434 42
Plats: Kungsbacka Circle K, Onsalamotet, Kollavarvsvägen
Tid: 04:20
Postnr.: 432 77
Plats: Varberg Tvååker Björkäng Vägkrog, Spannarp 30
Tid: 04:55
Postnr.: 311 50
Plats: Falkenberg McDonalds, Vinbergsmotet E6:an, Mellangårdsvägen 4
Tid: 05:15
Postnr.: 302 44
Plats: Halmstad Halmstad Arena, Huvudentrén, Växjövägen 11
Tid: 05:35
Postnr.: 272 32
Plats: Simrishamn Simrishamn, Järnvägsstationen
Tid: 05:45
Postnr.: 312 61
Plats: Laholm Mellbystrand McDonalds, Mellbystrand E6:an, Söderleden 5
Tid: 05:50
Postnr.: 273 34
Plats: Tomelilla Tomelilla, Ica Kvantum, Banmästargatan 2
Tid: 06:10
Postnr.: 262 71
Plats: Ängelholm McDonalds, E6:an, Trafikplats 35, Klippanvägen 14
Tid: 06:15
Postnr.: 271 42
Plats: Ystad Stationen, Österleden
Tid: 06:35
Postnr.: 252 21
Plats: Helsingborg Hamntorget
Tid: 06:40
Postnr.: 261 44
Plats: Landskrona Järnvägsstationen, Östervångsplan 13
Tid: 06:55
Postnr.: 602 22
Plats: Norrköping Norrköping C, Snälltåget tur och retur inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 10:27
Postnr.: 60222
Plats: Norrköping Norrköping C, Snälltåget tur och retur inkl. del i dubbelrum i Malmö
Tid: 10:27
Postnr.: 533 15
Plats: Jönköping Jönköping C, Snälltåget tur och retur inkl. del i dubbelrum i Malmö
Tid: 10:35
Postnr.: 582 22
Plats: Linköping Linköping C, Snälltåget tur och retur inkl. del i dubbelrum i Malmö
Tid: 10:53
Postnr.: 58222
Plats: Linköping Linköping C, Snälltåget tur och retur inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 10:53
Postnr.: 571 31
Plats: Nässjö Nässjö C, Snälltåget tur och retur inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 11:49
Postnr.: 571 31
Plats: Nässjö Nässjö C, Snälltåget tur och retur inkl. del i dubbelrum i Malmö
Tid: 11:49
Postnr.: 359 29
Plats: Växjö Växjö C, Snälltåget tur och retur, inkl del i dubbelrum i Malmö
Tid: 12:00
Postnr.: 352 29
Plats: Växjö Växjö C, Snälltåget tur och retur inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 12:00
Postnr.: 41103
Plats: Göteborg Nils Ericsonterminalen, VY Bus4you tur och retur, inkl. del i dubbelrum i Malmö
Tid: 12:15
E22
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 393 56
Plats: Kalmar Kalmar Rasta, Ölandsleden 7
Tid: 03:00
Postnr.: 371 50
Plats: Karlskrona Angöringen, Möbelaffären
Tid: 04:30
Postnr.: 372 37
Plats: Ronneby Järnvägsstationen, Järnvägsgatan 4-6
Tid: 05:00
Postnr.: 374 39
Plats: Karlshamn Best Western (Circle K), Strömmavägen
Tid: 05:25
Postnr.: 295 39
Plats: Bromölla Preem, Gamla E22:an, Tians väg 2
Tid: 06:00
Postnr.: 291 54
Plats: Kristianstad Circle K (Karlssons Taverna), Ringvägen
Tid: 06:25
Postnr.: 242 35
Plats: Hörby Coop, Slagtoftavägen 24
Tid: 06:55
Postnr.: 246 42
Plats: Löddeköpinge Dahls Hotell, Center Syd, Marknadsvägen 1
Tid: 07:10
Postnr.: 211 22
Plats: Malmö Scandic Stortorget, Stortorget 15
Tid: 07:20
Postnr.: 222 25
Plats: Lund Ingo, Södra Vägen 1
Tid: 07:25
Postnr.: 0191
Plats: Oslo Oslo Bussterminal, VY Bus4you tur och retur, inkl. del i dubbelrum i Malmö
Tid: 08:45
Postnr.: 0185
Plats: Oslo Oslo Bussterminal, VY Bus4You tur och retur inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 08:45
Postnr.: 111 20
Plats: Stockholm Stockholm C, Snälltåget tur och retur inkl. del i dubbelrum i Malmö
Tid: 09:00
Postnr.: 111 20
Plats: Stockholm Stockholm C, Snälltåget tur och retur inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 09:00
Postnr.: 151 38
Plats: Södertälje Södertälje Syd, Snälltåget tur och retur inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 09:20
Postnr.: 151 38
Plats: Södertälje Södertälje Syd, Snälltåget tur och retur inkl. del i dubbelrum i Malmö
Tid: 09:20
Postnr.: 21137
Plats: Malmö Malmö övernattning tur och retur, del i dubbelrum.
Tid: 15:00
Postnr.: 21137
Plats: Malmö Malmö övernattning tur och retur, enkelrum.
Tid: 15:00
Postnr.: 21227
Plats: Malmö Kör med egen bil, Malmö övernattning tur och retur, enkelrum, Hotel Scandic Segevång
Tid: 15:00
Postnr.: 21227
Plats: Malmö Kör med egen bil, Malmö övernattning tur och retur, del i dubbelrum, Hotel Scandic Segevång
Tid: 15:00

Hemkomsttider

E22
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 393 56
Plats: Kalmar Kalmar Rasta, Ölandsleden 7
Tid: 00:35
Postnr.: 21227
Plats: Malmö Kör med egen bil, Malmö övernattning tur och retur, del i dubbelrum, Hotel Scandic Segevång
Tid: 10:00
Postnr.: 21227
Plats: Malmö Kör med egen bil, Malmö övernattning tur och retur, enkelrum, Hotel Scandic Segevång
Tid: 10:00
Postnr.: 21137
Plats: Malmö Malmö övernattning tur och retur, enkelrum.
Tid: 10:00
Postnr.: 21137
Plats: Malmö Malmö övernattning tur och retur, del i dubbelrum.
Tid: 10:00
Postnr.: 151 38
Plats: Södertälje Södertälje Syd, Snälltåget tur och retur inkl. del i dubbelrum i Malmö
Tid: 13:55
Postnr.: 151 38
Plats: Södertälje Södertälje Syd, Snälltåget tur och retur inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 13:55
Postnr.: 111 20
Plats: Stockholm Stockholm C, Snälltåget tur och retur inkl. del i dubbelrum i Malmö
Tid: 14:15
Postnr.: 111 20
Plats: Stockholm Stockholm C, Snälltåget tur och retur inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 14:15
Postnr.: 0185
Plats: Oslo Oslo Bussterminal, VY Bus4You tur och retur inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 16:20
Postnr.: 0191
Plats: Oslo Oslo Bussterminal, VY Bus4you tur och retur, inkl. del i dubbelrum i Malmö
Tid: 16:20
Postnr.: 211 22
Plats: Malmö Scandic Stortorget, Stortorget 15
Tid: 20:00
Postnr.: 222 25
Plats: Lund Ingo, Södra Vägen 1
Tid: 20:40
Postnr.: 242 35
Plats: Hörby Coop, Slagtoftavägen 24
Tid: 20:55
Postnr.: 246 42
Plats: Löddeköpinge Dahls Hotell, Center Syd, Marknadsvägen 1
Tid: 21:00
Postnr.: 291 54
Plats: Kristianstad Circle K (Karlssons Taverna), Ringvägen
Tid: 21:10
Postnr.: 295 39
Plats: Bromölla Preem, Gamla E22:an, Tians väg 2
Tid: 21:25
Postnr.: 374 39
Plats: Karlshamn Best Western (Circle K), Strömmavägen
Tid: 22:10
Postnr.: 372 37
Plats: Ronneby Järnvägsstationen, Järnvägsgatan 4-6
Tid: 22:35
Postnr.: 371 50
Plats: Karlskrona Angöringen, Möbelaffären
Tid: 23:05
E6
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 411 03
Plats: Göteborg Nils Ericsonterminalen (se monitor for gate)
Tid: 00:15
Postnr.: 382 37
Plats: Nybro Nybro, Preem Norra vägen, Fågelvägen 2
Tid: 00:15
Postnr.: 359 29
Plats: Växjö Växjö C, Snälltåget tur och retur, inkl del i dubbelrum i Malmö
Tid: 11:10
Postnr.: 352 29
Plats: Växjö Växjö C, Snälltåget tur och retur inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 11:10
Postnr.: 571 31
Plats: Nässjö Nässjö C, Snälltåget tur och retur inkl. del i dubbelrum i Malmö
Tid: 11:22
Postnr.: 571 31
Plats: Nässjö Nässjö C, Snälltåget tur och retur inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 11:22
Postnr.: 582 22
Plats: Linköping Linköping C, Snälltåget tur och retur inkl. del i dubbelrum i Malmö
Tid: 12:21
Postnr.: 58222
Plats: Linköping Linköping C, Snälltåget tur och retur inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 12:21
Postnr.: 533 15
Plats: Jönköping Jönköping C, Snälltåget tur och retur inkl. del i dubbelrum i Malmö
Tid: 12:35
Postnr.: 41103
Plats: Göteborg Nils Ericsonterminalen, VY Bus4you tur och retur, inkl. del i dubbelrum i Malmö
Tid: 12:40
Postnr.: 602 22
Plats: Norrköping Norrköping C, Snälltåget tur och retur inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 12:47
Postnr.: 60222
Plats: Norrköping Norrköping C, Snälltåget tur och retur inkl. del i dubbelrum i Malmö
Tid: 12:47
Postnr.: 261 44
Plats: Landskrona Järnvägsstationen, Östervångsplan 13
Tid: 21:15
Postnr.: 252 21
Plats: Helsingborg Hamntorget
Tid: 21:30
Postnr.: 271 42
Plats: Ystad Stationen, Österleden
Tid: 21:30
Postnr.: 262 71
Plats: Ängelholm McDonalds, E6:an, Trafikplats 35, Klippanvägen 14
Tid: 21:50
Postnr.: 273 34
Plats: Tomelilla Tomelilla, Ica Kvantum, Banmästargatan 2
Tid: 22:00
Postnr.: 312 61
Plats: Laholm Mellbystrand McDonalds, Mellbystrand E6:an, Söderleden 5
Tid: 22:10
Postnr.: 302 44
Plats: Halmstad Halmstad Arena, Huvudentrén, Växjövägen 11
Tid: 22:25
Postnr.: 272 32
Plats: Simrishamn Simrishamn, Järnvägsstationen
Tid: 22:30
Postnr.: 311 50
Plats: Falkenberg McDonalds, Vinbergsmotet E6:an, Mellangårdsvägen 4
Tid: 22:50
Postnr.: 432 77
Plats: Varberg Tvååker Björkäng Vägkrog, Spannarp 30
Tid: 23:05
Postnr.: 352 30
Plats: Växjö Resecentrum Hpl X, Norra Järnvägsgatan
Tid: 23:25
Postnr.: 434 42
Plats: Kungsbacka Circle K, Onsalamotet, Kollavarvsvägen
Tid: 23:45
Postnr.: 361 31
Plats: Emmaboda Runes Bensin, Stenvägen 1
Tid: 23:55
E4
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 568 32
Plats: Vaggeryd Götaströms Värdshus, Osbäcks väg 4
Tid: 00:10
Postnr.: 568 32
Plats: Skillingaryd Götaströms Värdshus, Osbäcks väg 4
Tid: 00:10
Postnr.: 553 03
Plats: Jönköping M2 center, Ryhovsgatan 5
Tid: 00:25
Postnr.: 342 30
Plats: Alvesta Alvesta C, Snälltåget tur och retur, inkl. del i dubbelrum,
Tid: 10:45
Postnr.: 342 30
Plats: Alvesta Alvesta C, Snälltåget tur och retur inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 10:45
Postnr.: 553 15
Plats: Jönköping Jönköping C, Snälltåget tur och retur inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 12:35
Postnr.: 281 44
Plats: Hässleholm Stoby McDonalds, (väg 21) Mackgatan 4,
Tid: 21:55
Postnr.: 283 91
Plats: Osby Circle K, (väg 23) Marklunda 2330
Tid: 22:10
Postnr.: 286 38
Plats: Örkelljunga Skåneporten, Circle K
Tid: 22:15
Postnr.: 343 30
Plats: Älmhult Kommunhuset, Stortorget 1
Tid: 22:25
Postnr.: 285 33
Plats: Markaryd Skulptörvägen, ICA Kvantum
Tid: 22:35
Postnr.: 287 34
Plats: Strömsnäsbruk Shell E4:an, Hinnerydsvägen 45 (Luhrpasset)
Tid: 22:45
Postnr.: 287 34
Plats: Traryd Shell E4:an, Hinnerydsvägen 45 (Luhrpasset)
Tid: 22:45
Postnr.: 342 30
Plats: Alvesta Ica Supermarket, Allbogatan 11
Tid: 23:05
Postnr.: 341 32
Plats: Ljungby Ingo, Ljungbystopp E4:an, Ringvägen
Tid: 23:10
Postnr.: 331 44
Plats: Värnamo McDonalds, E4:an Syd, Refugen
Tid: 23:40
10.09.2023 - 11.09.2023
PP Hotel Grefrather Hof, Grefrath
Visa mer Visa mindre
Hotell: PP Hotel Grefrather Hof, Grefrath
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Familjärt och välkomnande hotell med lantligt läge nära gränsen mellan Tyskland och Holland.

Hotellet: Privatägt mellanklasshotell byggt 1980. Här finns restaurang, bar, Biergarten med terrass och nattklubb (som kan uppfattas störande). Värdebox finns att låna i receptionen.
Våningar: 4
Hiss: Ja, men inte till alla rum.
Läge: Beläget strax utanför den lilla byn Grefrath i Tyskland, nära den holländska gränsen.
Antal rum: 80
Rummen: Enkla men funktionella rum med dusch/bad, wc, TV, telefon, trådlös internetanslutning och hårfön. Rummen är belägna antingen i huvudbyggnaden eller i annexet.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS
Adress: Am Waldrand 1-3, DE-47929 GREFRATH
Telefon: +49-2158-40 70

11.09.2023 - 12.09.2023
Ramada Encore Hotel City Centre, Leicester
Visa mer Visa mindre
Hotell: Ramada Encore Hotel City Centre, Leicester
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Komfortabelt, 3-stjärnigt storstadshotell med trivsam atmosfär och centralt läge. Hotellet har en tidlös modernt stil och en varm brunbeige och röd färgskala. När du stigit in genom hotellentrén möts du av lobbyloungen med en blandning av olika soffor med mjuka kuddar, fåtöljer och sittpuffar i varierande stil och färg som ger ett inbjudande intryck. Härifrån leds du vidare in till restaurangdelen med mörka trämöbler och en bufféhörna där frukosten serveras. Från de stora fönstren som sträcker sig från golv till tak ser du ut över gatan utanför där du sommartid också kan slå sig ner på hotellets uteservering. Hotellet är beläget i St George’s Cultural Quarter i centrala Leicester, ett område som omgärdar kyrkan med samma namn och som tidigare huserade många textil- och skofabriker men som sedan 1989 är stadens kulturkvarter. Bekväma, medelstora till rymliga rum i klassisk stil med ljusa väggar, mörka trämöbler och rubinröda textiler.

Hotellet: Frukostmatsal, bar och sommarterrass samt lobbylounge och minigym. Värdebox finns att låna i receptionen.
Våningar: 8
Hiss: Ja
Läge: Mycket centralt beläget, i stadens kulturkvarter, nära Curve teatern och endast ca 150 meter från där gågatan med alla sina butiker har sin början. Knappt 10 minuters promenad till katedralen i ena riktningen och järnvägsstationen i den andra. Stadsmiljö med lokal trafik. 
Antal rum: 104
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, Wi-Fi, hårfön, strykbräda och luftkonditionering. Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, förekommer.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS
Adress: 84-90 Charles Street, LE1 1GE LEICESTER
Telefon: +44-116-366 01 50

12.09.2023 - 13.09.2023
Crowwood House Hotel, Chryston
Visa mer Visa mindre
Hotell: Crowwood House Hotel, Chryston
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Bekvämt och lantligt beläget hotell. Hotellet har de senaste åren påbörjat en renovering och fått en modernare stil med trivsamma allmänna utrymmen i en gråbeige färgskala med skotskrutiga mattor och turkosa accenter. Här finns en trevlig barlounge med bekväma chesterfieldsoffor och restaurangen Alba som serverar både indiskt och traditionell engelsk pubmat. Sommartid kan man ta en drink på terrassen med utsikt över golfbanan. Beläget i utkanten av Chryston, omkring en kvarts bilväg från Glasgow. Funktionellt och bekvämt inredda rum i en vitgrå färgskala med ljusa trämöbler.

Hotellet: Restaurang, barlounge, sommarterrass och lobby.
Våningar: 2
Hiss: Nej
Läge: Beläget direkt vid landsvägen och bredvid golfbanan, i utkanten av Chryston. Ca 15 minuters färdväg nordöst om Glasgow. Busshållplats alldeles i närheten.
Antal rum: 43
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, Wi-Fi och kaffe-/tebricka.
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSS+
Adress: Cumbernauld Road, G69 9BS CHRYSTON
Telefon: +44-141-779 38 61

13.09.2023 - 15.09.2023
Alexandra Hotel, Fort William
Visa mer Visa mindre
Hotell: Alexandra Hotel, Fort William
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Traditionellt skotskt turistklasshotell med omaka charm som består av en äldre del byggd i klassisk grå granit och en större tillbyggnad. Förutom matsalar och bar finns här flera sällskapsrum med gammaldags inredning och en öppen spis. Centralt beläget i den populära lilla turistorten Fort William vid sjön Loch Linnhe ett stenkast från järnvägsstationen varifrån ångtåget "The Jacobite", känd från Harry Potter filmerna, har daglig avgång. Individuellt inredda, till åren komna rum med mycket varierande storlek och standard. 

Hotellet: Två restauranger, bar, lounge med öppen spis och lobby. 
Våningar: 5
Hiss: Ja, en liten.
Läge: Centralt beläget mitt i byn bredvid kyrkan Cuncansburgh och allmänningen "The Parade" med krigsminnesmärke och staty av Donald Cameron of Lochiel. Här börjar huvudgatan High Street med småbutiker, barer och West Highland Museum. Ca 100 meter från järnvägsstationen.
Antal rum: 93
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, Wi-Fi (mot avgift), hårfön och kaffe-/tebricka.
Övrigt: Andra hotell i Fort William med omnejd med varierande standard kan också förekomma.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS
Adress: The Parade, PH33 6AZ FORT WILLIAM
Telefon: +44-1397-70 22 41

15.09.2023 - 16.09.2023
Nethybridge Hotel, Nethybridge
Visa mer Visa mindre
Hotell: Nethybridge Hotel, Nethybridge
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Genuint skotskt hotell i viktoriansk stil med inbjudande fasad i grå granit med burspråk och torn vars anor sträcker sig tillbaka till 1897. Beläget i den lilla höglandsbyn Nethy Bridge i Speydalen, vid foten av Cairngorms nationalpark som bjuder på storslagna naturupplevelser. Hotellet har trivsamma allmänna utrymmen med högt i tak, stuckaturer, väggpaneler och öppna spisar. Individuellt och spartanskt inredda bekväma rum, som på grund av den anrika gamla byggnaden, varierar mycket i storlek, faciliteter och stil varav flertalet är äldre och endast vissa renoverade. 

Hotellet: Gruppmatsal, bar, sällskapsrum med öppen spis och biljard, lobby samt en liten trädgård med blommor och bänkar på andra sidan vägen.
Våningar: 4
Hiss: Ja, men inte till alla rum.
Läge: Beläget vid en vägkorsning i den lilla byn Nethy Bridge nära floden Nethy. Lokal genomfartstrafik.
Antal rum: 70
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, Wi-Fi (mot avgift), hårfön och kaffe-/tebricka. Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, förekommer. Vissa rum har snedtak.
Övrigt: Alternativa hotell i omgivningarna kan förekomma.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS
Adress: Main Street, PH25 3DP NETHY BRIDGE
Telefon: +44-1479-82 12 03

16.09.2023 - 17.09.2023
Best Western Woodlands Hotel, Dundee
Visa mer Visa mindre
Hotell: Best Western Woodlands Hotel, Dundee
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Trevligt och välkomnande mellanklasshotell som består av ett vackert herrskapshem från förra sekelskiftet som i samband med att det gjordes om till hotell byggdes ut med flera olika delar med helt kontrasterande utseende. Trots namnet är det inte beläget i en skog men har en trevlig uppfart kantad av träd som ger ett lummigt intryck. Hotellet har en trivsam lounge samt restaurang i klassisk stil och vid vackert väder kan man sitta ute på terrassen. Här finns också en uppskattad wellnessavdelning med inomhuspool, gym och bastu. Lugnt beläget i ett bostadsområde i Broughty Ferry, öster om Dundee, med promenadavstånd till strandpromenaden vid inloppet av floden Tay. Flertalet rum är belägna i en tvåvåningslänga på baksidan som går under namnet "Hamilton Wing" eller i den gamla huvudbyggnaden "Wylde's wing" medan vissa är belägna i tillbyggnaden som går under namnet "Abercromby wing". Rummen är funktionellt och individuellt inredda med mycket varierande storlek, utseende och standard. 

Hotellet: Restaurang med bar, gruppmatsal, sommarterrass samt wellnessavdelning (mot avgift) (begränsade öppettider) med inomhuspool, minigym, bastu, ångbastu och möjlighet till massagebehandlingar.
Våningar: 3
Hiss: Ja, men endast i hotelldelen Abercromby wing.
Läge: Beläget i ett bostadsområde i Broughty Ferry, ca 10 minuters promenad från vattnet. Ca 2 km till hamnen i Broughty Ferry och resterna av slottet Broughty som numera är museum. Ca 20 minuters färdväg öster om Dundee.
Antal rum: 65
Rummen: Dusch/bad, wc, TV och kaffe-/tebricka. Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, är vanligt förekommande.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS
Adress: Panmure Terrace 13, Broughty Ferry, DD5 2QL DUNDEE
Telefon: +44-1382-48 00 33

17.09.2023 - 19.09.2023
Dakota Hotel
Visa mer Visa mindre
Hotell: Dakota Hotel
Hotellets webbplats: Link
19.09.2023 - 20.09.2023
Kegworth Hotel, Kegworth
Visa mer Visa mindre
Hotell: Kegworth Hotel, Kegworth
Beskrivning:

Privatägt hotell med vänlig personal, vars yttre påminner lite om en radhuslänga. Hotellet har en restaurang, kallad Sweet Olives, och bar samt flera konferensrum och festsalar. Lättillgängligt läge nära motorvägen mitt emellan Nottingham och Leicester i engelska East Midlands. Funktionella, något till åren komna, normalstora till rymliga rum med varierande stil, standard och faciliteter.

Hotellet: Restaurang, bar, lobby samt minigym.
Våningar: 3
Hiss: Ja
Läge: Beläget i den lilla orten Kegworth, endast någon minuts färdväg från motorvägen M1. Lokal genomfartstrafik. Ca 2,5 km från flygplatsen East Midlands.
Antal rum: 70
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, Wi-Fi, hårfön, värdebox och kaffe-/tebricka. Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, förekommer. Vissa rum har snedtak.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS
Adress: Packington Hill, DE74 2DF KEGWORTH
Telefon: +44-1509-67 24 27

20.09.2023 - 21.09.2023
Mercure Hotel, Krefeld
Visa mer Visa mindre
Hotell: Mercure Hotel, Krefeld
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Välskött och bra övernattningshotell i gröna omgivningar vid en golfbana.

Hotellet: Trevligt och välkomnande hotell med två restauranger, bar, lounge och sommarterrass.
Våningar: 3
Hiss: Ja men en del långa korridorer och halvtrappor till rummen förekommer.
Läge: Lugnt beläget vid en golfbana i stadsdelen Elfrath norr om Krefeld.
Antal rum: 155
Rummen: Moderna och bekväma rum med dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön och värdebox.
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSSS
Adress: Elfrather Weg 5, DE-47802 KREFELD
Telefon: +49-2151-95 60

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 10.09.2023
Ankomst: 21.09.2023
Dagar: 12 dagar
Avresa från: E22, E4, E6
Pris från: 16.995:-

Priset inkluderar

Resa i komfortbuss med Scandoramaguide, 11 övernattningar i dubbelrum, 11 frukostar, 9 middagar, utflykter enligt dagsprogram (exkl. entréer)

Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö. Fri direktanslutning från 37 orter.

Alternativt hotell kan förekomma i Edinburgh med omnejd dag 8-10.
Avresa 6/8 bor vi på The Ben Wyvis Hotel i Strathpeffer dag 4-6, Strathspey Hotel i Aviemore dag 6-7, Angus Hotel i Blairgowrie dag 7-8 och Cairn Hotel in Edinburgh dag 8-10.
Avresa 10/9 bor på PP Hotel Grefrather Hof i Grefrath dag 1-2.
Avresa 11/6 bor vi på Britannia Hotel i Edinburgh dag 8-10 och alternativt hotell i Krefeld med omnejd kan förekomma dag 1-2.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)
Brittiskt Pund (GBP)


Tillval:
Resa och utflykter enligt program, exklusive entréer: Ingår
Whiskydestilleri: 175:-

 

Rumstyper:

Enkelrum. Måltider enligt program 19.390:-
Dubbelrum. Måltider enligt program 16.995:-
Dubbelrum med extrabädd. Måltider enligt program 16.995:-


Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 10.09.2023
Ankomst: 21.09.2023
Dagar: 12 dagar
Avresa från: E22, E4, E6
Pris från: 16.995:-

Bilder - Skottland Runt

Vi har för närvarande inga foton

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 10.09.2023
Ankomst: 21.09.2023
Dagar: 12 dagar
Avresa från: E22, E4, E6
Pris från: 16.995:-

Visa mindre
 Ledig
 På förfrågan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få nyheter och tips från vår resevärld.

Gruppresor