Skip to main content

Vandringsresa Amalfikusten ✈

FLYGRESA - Italien - Vandringsresa, Rundresa flyg & buss - 8 dagar

Vandringsresa Amalfikusten - Uppfriskande & upplevelserikt

Insprängd mellan Sorrento och Salerno ligger kustremsan som av många betraktas som Italiens vackraste - Amalfikusten. Sorrentohalvön är berömd för sin skönhet och den hänförande utsikten när de branta bergen reser sig över det klarblå havet. Vidunderligt vackra vyer väntar. Vad sägs om Capri, Positano, Vesuvius och Pompeji? En alldeles ljuvlig resa till den citrondoftande regionen Kampanien! En resa med medelsvåra vandringar.

Snabba fakta!
 • Fem vandringsutflykter ingår i resans pris.
 • Vandringarna är medelsvåra med en stigning upp till 380 meter över ca 3 - 4 timmars effektiv vandring.

2022 - Dagsprogram

Dag 1, lördag: Vi flyger till Italien

Flyg till Neapel - Sant'Agata sui due Golfi: Vi tar flyget till Kampanien och landar på Neapels flygplats där bussen och Scandoramaguiden möter upp. Bussen kör oss sedan till Sant'Agata sui due Golfi ovanför Sorrento och Hotel Jaccarino, ca 6 mil. Under aftonen serveras det middag på hotellet och äventyret kan börja.

Dag 2-7, söndag - fredag: Livsbejakande vandringar

Amalfikusten: Den gudomliga kusten är bara en av många benämningar på Amalfikusten som till skillnad mot andra italienska kuster aldrig blivit riktigt exploaterad. Hit har konstnärer och livsnjutare återvänt i sekler för att få ro och inspiration. Det är svårt att inte låta sig tjusas av azurblått hav, branta klippor, serpentinvägar kantade av citronträd och alla vackert färgade hus som klänger sig fast på bergväggarna. För att inte tala om den hänförande utsikten! Amalfikusten är verkligen som gjord för vandring och vi kombinerar kultur med bedårande vyer under vår vistelse. En dag är helt ledig för egna upptäcktsfärder. En utmärkt kombination av medelsvåra vandringar och upplevelser!

Dag 8, lördag: Arrivederci Costiera Amalfitana

Sant'Agata sui due Golfi - flyg från Neapel: Det har blivit dags att flyga hem igen. Bussen tar oss bekvämt till flygplatsen och med massor av härliga minnen är vi snart tillbaka i Skandinavien, ca 6 mil. Arrivederci Italia - På återseende Italien.

 

2022 - Utflykter


Samtliga nedanstående utflykter ingår i resans pris.

Vandring Capri

Vi inleder med en båtresa där vi lämnar fastlandet i vågsvallet bakom oss och sätter kurs mot den förföriska och dramatiska klippön Capri. Vi ger oss sedan ut på en magiskt vacker vandring som bjuder på vyer över de berömda Faraglioniklipporna. Capris fantastiska natur och betagande vyer kommer vi att minnas länge!
Vandringen är lätt med en stigning upp till 250 meter över ca 3 timmar effektiv vandring.
Ingår i resans pris.

Vandring Sirenuse

Från vårt hotell vandrar vi söderut på Sorrentohalvön genom terrasserade trädgårdar, små dalar med exotisk medelhavsflora och över panoramiska klippformationer. Utsikten är magisk - från Amalfikusten till Capri och Faraglioniklipporna och ögruppen Li Galli. Ögruppen är förknippad med sirener, ett mytologiskt väsen, och det är från dessa vandringsleden fått sitt namn. Vi rundar av vandringen med en pizzalunch hos Antonio som inte bara låter oss provsmaka utan vi får också lära oss mer om denna italienska favoriträtt!
Vandringen är lätt till medelsvår med en stigning upp till 300 meter över ca 3 timmar effektiv vandring.
Ingår i resans pris, inkl lättare lunch.

Vandring Sentiero degli dei - Gudarnas stig

I dag väntar en av resans höjdpunker! Vi startar i Bomerano och sätter kurs mot Nocelle längs den vackra Sentiero degli dei - Gudarnas stig. Vi vandrar längs slingrande stigar och beundrar den dramatiska kustlinjen med frodig medelhavsvegetation. Vi äter vår picknicklunch bestående av lokalproducerade godsaker och njuter av de drömlika vyerna. För den som orkar avslutas vandringen med de branta trapporna ner till Positano vars pastellmålade hus klänger längs bergssluttningarna ner mot det glittrande havet. Passa på att njut på någon servering innan dagens sista utmaning står för dörren - de 100 trappstegen tillbaka upp till bussen! 
Vandringen är medelsvår med en stigning upp till 350 meter över ca 4 timmar effektiv vandring.
Ingår i resans pris, inkl lättare lunch.

Vandring Vesuvius & Pompeji

Vi tar bussen till nationalparkens entré och befinner oss nu ungefär 1 000 möh. Härifrån vandrar vi på steniga och sandiga stigar upp till kratern och på ytterligare lite högre höjd kan vi se ner i densamma. Dagen avslutas med ett besök vid världsberömda Pompeji som begravdes under vulkanen Vesuvius aska år 79 e.Kr. Här har vi möjlighet att i närbild få se och höra lokalguiden berätta om hur livet gestaltade sig innan det förödande utbrottet.
Vandringen är medelsvår med en stigning upp till 250 meter över ca 3 timmar effektiv vandring. Vandringen rekommenderas ej för astmatiker och/eller personer som lätt drabbas av yrsel.
Ingår i resans pris.

Vandring Sorrento

I dag vandrar vi på en naturskön led och från en utkiksplats njuter vi av panoramavyerna innan vi fortsätter i riktning mot paradisiska Sorrento. Den charmiga staden bjuder på riktig syditaliensk atmosfär och vackra byggnader, blomsterprydda piazzor och smala, mysiga gränder. Här får vi tid att på egen hand strosa runt och njuta av atmosfären.
Vandringen är medelsvår med en stigning upp till 380 meter över ca 3,5 timmar effektiv vandring.
Ingår i resans pris.

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
8/10ArlandaHotel Jaccarino, Sant'Agata sui due GolfiInga tillgängliga platser13 695:-Inga tillgängliga platser
8/10KastrupHotel Jaccarino, Sant'Agata sui due GolfiInga tillgängliga platser13 695:-Inga tillgängliga platser
8/10LandvetterHotel Jaccarino, Sant'Agata sui due GolfiInga tillgängliga platser13 995:-Inga tillgängliga platser
8/10GardermoenHotel Jaccarino, Sant'Agata sui due GolfiInga tillgängliga platser14 595:-Inga tillgängliga platser

Information

Allt detta ingår

 • Flygresa till Neapel t/r
 • Flygskatter och flygplatsavgifter
 • Busstransfer flygplatsen - hotellet t/r
 • 7 övernattningar i dubbelrum
 • 7 frukostar (dag 2 - 8)
 • 7 middagar (dag 1 - 7)
 • Scandoramaguide
 • Engelsktalande vandringsguide
 • Samtliga presenterade vandringsutflykter


Bra att veta

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen. Flyger du från Köpenhamn finns det möjlighet att boka anslutningsresa till Malmö dagen före din resa.

Om flyget landar sent ankomstkvällen serveras ingen middag på hotellet.

Enkelrumstillägg 1 895:-

Du bör vara fullt frisk och ha en god allmänkondition. Ta med vandringskängor med grova sulor, liten ryggsäck, vattenflaska och solskyddsmedel. Vandringsstavar finns att låna. Vid dåligt väder reserverar vi oss för ändringar i vandringsprogrammet.

Vandringsresorna är anpassade för vuxna, åldersgräns 18 år.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

Hotel Jaccarino, Sant'Agata sui due Golfi
Hotel Jaccarino, Sant'Agata sui due Golfi
Anrikt och avkopplande hotell i traditionell italiensk stil med vitputsad fasad och bruna fönsterluckor. Det privatägda hotellet har en mer än 120 år gammal historia och är under åren ombyggt och till...
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö