Telefon 040-600 00 00   Måndag till fredag kl. 9-16
Beskrivning
Visa karta
Visa väder

Devon & Cornwall ✈

Ett magiskt hörn av England med stora kontraster. Devon med sitt grönskande


      Höjdpunkter!

 • Dartmoors hedlandskap
 • Land's End
 • Heligan Gardens och Eden Project
 • Kustbyar och mäktiga ruiner
 • Katedralen i Winchester
   
FLYGRESA - Storbritannien - Rundresa flyg & buss - 7 dagar

Devon & Cornwall

Ett magiskt hörn av England med stora kontraster. Devon med sitt grönskande landskap, som ett lapptäcke av små åkrar. Grevskapet är berömt för sina två nationalparker, Exmoor och Dartmoor, med sina typiska hedlandskap. Vi färdas genom nationalparken Dartmoors öppna vidder och kanske får vi se de små vilda ponnyerna vars förfäder har levt på heden i mer än tusen år. Det ödsliga hedlandskapet inspirerade bland annat Arthur Conan Doyle till författandet av Baskervilles hund. Plymouth är en av de viktigaste hamnstäderna i södra England och har en lång historia. Det var härifrån som skeppet Mayflower med engelska pilgrimer avseglade mot den amerikanska östkusten och staden har haft världsomseglaren Sir Francis Drake som borgmästare. Västerut ligger magiska Cornwall. Det keltiska arvet är påtagligt och de många små byarna bär namn efter tidiga kristna missionärer. Grevskapets inre är trädlöst och nästintill naket. Vackrast anses kustlinjen vara, sönderskuren av djupa tidvattensfloder och översållad med små vikar. Två grevskap i harmoni! Under resans gång besöker vi även universitetsstaden Oxford, historiska Exeter, badorten Bournemouth och Kung Arthurs Winchester.

Nedan ser du en detaljerad väderprognos för de följande 6 dagarna.

Söndag
Molnigt
Molnigt
7 °C
12 °C
0,0 mm.
4,4 m/s
nordöst
Måndag
Soligt och klart väder
Soligt och klart väder
5 °C
8 °C
0,0 mm.
5,9 m/s
öst
Tisdag
Delvis molnigt
Delvis molnigt
5 °C
9 °C
0,0 mm.
1,2 m/s
sydöst
Onsdag
Molnigt
Molnigt
8 °C
9 °C
0,2 mm.
1,2 m/s
syd
Torsdag
Molnigt
Molnigt
8 °C
11 °C
0,0 mm.
0,9 m/s
öst
Fredag
Lätt molnigt
Lätt molnigt
5 °C
12 °C
0,0 mm.
2,1 m/s
nordöst

Avresedatum

25.05.2023 31.05.2023   7 dagar 11.395:- ARN, CPH, OSL Visa mer
Reseplan
Hotell
Prisinfo
Bilder

Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Flyg till London - Swindon
Vi landar på Heathrow utanför den brittiska huvudstaden där vår transferbuss väntar för vidare färd västerut. Resans första besök gör vi i anrika lärdomsstaden Oxford som hyser ett av världens mest kända universitet. Oxford grundades på 700-talet och arkitektur från flera århundraden präglar den gamla stadskärnan. Staden domineras av universitetets olika byggnader, men här finns också många andra inspirerande miljöer att uppleva. Oxford badar i historia men samtidigt är det en ung och energisk studentstad. Vår guide tar oss med på en liten promenad innan vi får tid för egna strövtåg. Dagens slutmål är Swindon och Leonardo Hotel som dukar för middag.  

Dag 2: Swindon - Plymouth
Efter frukost färdas vi västerut mot Bristol för att sedan ta oss söderut till Devon. Vi gör ett stopp i den livliga och blomstrande huvudorten Exeter för en promenad. Med gamla anor och lämningar är det en stad som fascinerar. Delar av den 2 000 år gamla stadsmuren står ännu intakt. Ståtlig och imponerande är också den gotiska katedralen, uppförd runt år 1400. Dagens slutmål är Plymouth och Leonardo Hotel som blir vårt hem de kommande fyra nätterna.

Utflykter dag 3-5

Land's End & St Ives
Det brittiska fastlandets västligaste punkt är Land's End som vi ska besöka i dag. På vår väg genom Cornwall får vi se mycket av grevskapet och vi passar även på att besöka St Ives, en charmig fiskeort som blivit ett populärt utflyktsmål för helglediga britter. Platsen är berömd för sina gyllene stränder och ett särskilt ljus som lockat hit konstnärer sedan förra sekelskiftet. De små stenhusen i vitt och pastell för tankarna till Sydeuropa. Inramningen av stränder och vågskvalp ger en känsla av att man befinner sig på en ö.
Pris 445:-

Dramatiska Tintagel & idylliska Padstow
Vi inleder med de mystiska ruinerna av borgen Tintagel, uppförd på 1200-talet på platsen där kung Arthur föddes enligt legenden. Placeringen är dramatisk och vi rekommenderar bra promenadskor. Vi fortsätter söderut längs grevskapets norra kustlinje till den lilla fiskebyn Padstow, belägen där floden Camel möter Atlanten. Här upplever vi en idyllisk atmosfär med kullerstensgränder, pastellfärgade hus, en pittoresk hamn och lockande småbutiker. Till Cornwalls attraktioner hör numera det nya köket, inte minst baserat på havets läckerheter, och i Padstow finns det gott om välrenommerade serveringar.
Pris 485:-

Upptäck Plymouth
Där floden Plym mynnar ut i Engelska kanalen ligger givetvis staden Plymouth. Närheten till vattnet spelar fortfarande en stor roll för stadens identitet, vilket inte minst märks på det respektingivande kungliga citadellet från mitten av 1600-talet. I de gamla västra och norra hamnkvarteren ligger området Barbican som klarade sig relativt helskinnat undan Blitzen, andra världskrigets bombangrepp. Vi gör en liten rundtur och avslutar med middag på en av stadens restauranger.
Pris inkl middag med dryck 495:-

Lost Gardens of Heligan & Eden Project
I dag ägnar vi oss åt växtlighet och trädgårdar! Heligan Gardens, familjen Tremaynes bortglömda trädgård som förföll efter de båda världskrigen, men som nu väckts ur sin törnrosasömn. I dag visar sig en tidstypisk viktoriansk trädgård som blivit ett populärt utflyktsmål. Vi fortsätter till Eden Project, en samling skimrande jättebubblor i en sänka, är gigantiska växthus med plats för regnskogar, vattenfall och konstverk. Olika klimatzoner med en blomsterprakt från världens alla hörn. En fascinerande och unik miljö!
Pris 545:-

Dag 6: Plymouth - Winchester
Efter frukost rullar vårt brittiska äventyr vidare. Vi fortsätter till grevskapet Dorset där vi bekantar oss med grevskapets största stad, populära kustorten Bournemouth. Staden ståtar med en av Storbritanniens finaste sandstränder, bra shopping och ett stort utbud av restauranger. Vi fortsätter sedan till Hampshire och Winchester där vi checkar in på Mercure Wessex Hotel. 

Historiska Winchester
Vid floden Itchen väntar Winchester på oss. Staden är förknippad med Kung Arthur och hans runda bord men dess stora stolthet och sevärdhet är katedralen som började byggas år 1079 även om platsen använts för andakter sedan 600-talet. Här ligger författarinnan Jane Austen begravd efter att endast 41 år gammal avlidit i bostaden på College Street ett stenkast från katedralen. Katedralen är en av Storbritanniens största och vackraste och vi imponeras av dess exteriör under en promenad. Vi avslutar med en gemensam middag på en trevlig restaurang.
Pris inkl middag med dryck 495:-

Dag 7: Winchester - flyg från London
Det har blivit dags att säga farewell till södra England. Vi får transfer till Heathrow och flyger sedan hem med fina minnen från Devon och Cornwall.
 

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00
Boka resan online »

Höjdpunkter

 • Dartmoors hedlandskap
 • Land's End
 • Heligan Gardens och Eden Project
 • Kustbyar och mäktiga ruiner
 • Katedralen i Winchester

Flygningar

Tid Från Til
Utresa
07:00 Köpenhamn London
07:15 Oslo London
07:45 Stockholm London
Hemresa
19:05 London Stockholm
20:15 London Oslo
20:25 London Köpenhamn
25.05.2023 - 26.05.2023
Leonardo Hotel, Swindon
Visa mer Visa mindre
Hotell: Leonardo Hotel, Swindon
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Mycket bra hotell med god komfort i en modern stil och med promenadavstånd till centrum.

Hotellet: Modernt och ombonat hotell, byggt 2009, som har restaurang, bar, café, sommarterrass och lounge.
Våningar: 11
Hiss: Ja
Läge: Nära centrum med promenadavstånd till shopping och restauranger. Viss genomfartstrafik.
Antal rum: 229
Rummen: Bekväma, medelstora till stora och välutrustade rum med dusch/bad, wc, TV, telefon, trådlös internetanslutning, hårfön, kaffe-/tebricka och luftkonditionering. Så kallade queensize sängar med gemensamma sängkläder är vanligt förekommande.
Övrigt: Hotellet har bytt namn från Jurys Inn Hotel till Leonardo Hotel.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSSS
Adress: Fleming Way, SN1 2NG SWINDON
Telefon: +44-1793-44 56 00

26.05.2023 - 30.05.2023
Leonardo Hotel, Plymouth
Visa mer Visa mindre
Hotell: Leonardo Hotel, Plymouth
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Modernt och fräscht hotell med hög komfort och ett centralt och bra läge med promenadavstånd till Plymouths historiska stadsdelar.

Hotellet: Uppskattat och komfortabelt hotell med nyrenoverad restaurang och bar i blå toner samt café med lounge.
Våningar: 7
Hiss: Ja
Läge: Utmärkt centralt läge nära shopping, havet och endast 10 minuters promenad till de historiska Barbican kvarteren. Viss genomfartstrafik.
Antal rum: 247
Rummen: Ljusa och bekväma, medelstora till stora rum, utrustade med dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön, kaffe-/tebricka och luftkonditionering. Så kallade queensize bäddar med gemensamma sängkläder är vanligt förekommande.
Övrigt: Hotellet har bytt namn från Jurys Inn Hotel till Leonardo Hotel.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSSS
Adress: Exeter Street 50, PL4 0AZ PLYMOUTH
Telefon: +44-1752-63 10 00

30.05.2023 - 31.05.2023
Mercure Hotel Wessex, Winchester
Visa mer Visa mindre
Hotell: Mercure Hotel Wessex, Winchester
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Komfortabelt och trivsamt hotell på bästa tänkbara läge i hjärtat av historiska Winchester och granne med stadens främsta sevärdhet, den mäktiga katedralen där bland annat Jane Austen ligger begravd. Inom promenadavstånd finns massor av intressanta sevärdheter att upptäcka såsom resterna av det gamla biskopspalatset, delar av det gamla slottet som idag är museum där man bland annat hittar replikan av King Arthurs runda bord, statyn över den anglosaxiske kungen Alfred den store, historiska stadsportar, medeltida gränder och mycket mer. Winchester lockar även med romantiska och grönskande promenadvägar längs floden Itchen. Hotellet har en ombonad, välkomnande atmosfär och en restaurang som bjuder på oslagbar utsikt över katedralen. Här finns trevliga allmänna utrymmen och en bar där du kan sjunka ner i en bekväm fåtölj med en kopp kaffe. Bekväma men något till åren komna rum i klassisk stil som finns i flera olika kategorier med varierande storlek och standard.

Hotellet: Restaurang, bar, lounge och lobby.
Våningar: 4
Hiss: Ja
Läge: Ypperligt centralt beläget mittemot katedralen och endast ett stenkast från ett av stadens intressanta museer och huvudgatan High Street med trevliga småbutiker, caféer och restauranger. Ca 10 minuters promenad till The Great Hall och resterna av det gamla slottet som har det runda bordet som största sevärdhet samt sevärda Westgate Museum. Ca 600 meter från Wolversey Castle, Winchester College och Jane Austen House.
Antal rum: 94
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-fi, hårfön och kaffe-/tebricka.
Övrigt: Hotellet är rökfritt.
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSS+
Adress: Paternoster Row, SO23 9LQ WINCHESTER
Telefon: +44-1962-86 16 11

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 25.05.2023
Ankomst: 31.05.2023
Dagar: 7 dagar
Avresa från: ARN, CPH, OSL
Pris från: 11.395:-

Priset inkluderar

Flygresa till London t/r, flygskatter och flygplatsavgifter, busstransfer flygplatsen - hotellet t/r, bussrundresa med Scandoramaguide, 6 övernattningar i dubbelrum, 6 frukostar, 1 middag 

Bra att veta
Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen.

Om flyget landar sent ankomstkvällen serveras ingen middag på hotellet.

För resa till Storbritannien måste passinformation (APIS) uppges till flygbolaget. Detta kan göras på flygplatsen vid incheckning alternativt online på flygbolagets hemsida ett par dagar före avresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Brittiska Pund (GBP)


Tillval:
Resa enligt program: Ingår
Land's End & St Ives: 445:-
Dramatiska Tintagel & idylliska Padstow: 485:-
Upptäck Plymouth: 495:-
Lost Gardens of Heligan & Eden Project: 545:-
Historiska Winchester: 495:-
Utflyktspaket (Alla utflykter): 2.220:-
Flyg: Oslo - London Stockholm - London: 400:-

 

Rumstyper:

Enkelrum. Måltider enligt program 13.990:-
Dubbelrum. Måltider enligt program 11.395:-
Dubbelrum med extrabädd. Måltider enligt program 11.395:-


Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 25.05.2023
Ankomst: 31.05.2023
Dagar: 7 dagar
Avresa från: ARN, CPH, OSL
Pris från: 11.395:-

Bilder - Devon & Cornwall ✈

Vi har för närvarande inga foton

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 25.05.2023
Ankomst: 31.05.2023
Dagar: 7 dagar
Avresa från: ARN, CPH, OSL
Pris från: 11.395:-

Visa mindre
29.06.2023 05.07.2023   7 dagar 11.195:- ARN, GOT, CPH Visa mer
Reseplan
Hotell
Prisinfo
Bilder

Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Flyg till London - Swindon
Vi landar på Heathrow utanför den brittiska huvudstaden där vår transferbuss väntar för vidare färd västerut. Resans första besök gör vi i anrika lärdomsstaden Oxford som hyser ett av världens mest kända universitet. Oxford grundades på 700-talet och arkitektur från flera århundraden präglar den gamla stadskärnan. Staden domineras av universitetets olika byggnader, men här finns också många andra inspirerande miljöer att uppleva. Oxford badar i historia men samtidigt är det en ung och energisk studentstad. Vår guide tar oss med på en liten promenad innan vi får tid för egna strövtåg. Dagens slutmål är Swindon och Leonardo Hotel som dukar för middag.  

Dag 2: Swindon - Plymouth
Efter frukost färdas vi västerut mot Bristol för att sedan ta oss söderut till Devon. Vi gör ett stopp i den livliga och blomstrande huvudorten Exeter för en promenad. Med gamla anor och lämningar är det en stad som fascinerar. Delar av den 2 000 år gamla stadsmuren står ännu intakt. Ståtlig och imponerande är också den gotiska katedralen, uppförd runt år 1400. Dagens slutmål är Plymouth och Leonardo Hotel som blir vårt hem de kommande fyra nätterna.

Utflykter dag 3-5

Land's End & St Ives
Det brittiska fastlandets västligaste punkt är Land's End som vi ska besöka i dag. På vår väg genom Cornwall får vi se mycket av grevskapet och vi passar även på att besöka St Ives, en charmig fiskeort som blivit ett populärt utflyktsmål för helglediga britter. Platsen är berömd för sina gyllene stränder och ett särskilt ljus som lockat hit konstnärer sedan förra sekelskiftet. De små stenhusen i vitt och pastell för tankarna till Sydeuropa. Inramningen av stränder och vågskvalp ger en känsla av att man befinner sig på en ö.
Pris 445:-

Dramatiska Tintagel & idylliska Padstow
Vi inleder med de mystiska ruinerna av borgen Tintagel, uppförd på 1200-talet på platsen där kung Arthur föddes enligt legenden. Placeringen är dramatisk och vi rekommenderar bra promenadskor. Vi fortsätter söderut längs grevskapets norra kustlinje till den lilla fiskebyn Padstow, belägen där floden Camel möter Atlanten. Här upplever vi en idyllisk atmosfär med kullerstensgränder, pastellfärgade hus, en pittoresk hamn och lockande småbutiker. Till Cornwalls attraktioner hör numera det nya köket, inte minst baserat på havets läckerheter, och i Padstow finns det gott om välrenommerade serveringar.
Pris 485:-

Upptäck Plymouth
Där floden Plym mynnar ut i Engelska kanalen ligger givetvis staden Plymouth. Närheten till vattnet spelar fortfarande en stor roll för stadens identitet, vilket inte minst märks på det respektingivande kungliga citadellet från mitten av 1600-talet. I de gamla västra och norra hamnkvarteren ligger området Barbican som klarade sig relativt helskinnat undan Blitzen, andra världskrigets bombangrepp. Vi gör en liten rundtur och avslutar med middag på en av stadens restauranger.
Pris inkl middag med dryck 495:-

Lost Gardens of Heligan & Eden Project
I dag ägnar vi oss åt växtlighet och trädgårdar! Heligan Gardens, familjen Tremaynes bortglömda trädgård som förföll efter de båda världskrigen, men som nu väckts ur sin törnrosasömn. I dag visar sig en tidstypisk viktoriansk trädgård som blivit ett populärt utflyktsmål. Vi fortsätter till Eden Project, en samling skimrande jättebubblor i en sänka, är gigantiska växthus med plats för regnskogar, vattenfall och konstverk. Olika klimatzoner med en blomsterprakt från världens alla hörn. En fascinerande och unik miljö!
Pris 545:-

Dag 6: Plymouth - Winchester
Efter frukost rullar vårt brittiska äventyr vidare. Vi fortsätter till grevskapet Dorset där vi bekantar oss med grevskapets största stad, populära kustorten Bournemouth. Staden ståtar med en av Storbritanniens finaste sandstränder, bra shopping och ett stort utbud av restauranger. Vi fortsätter sedan till Hampshire och Winchester där vi checkar in på Mercure Wessex Hotel. 

Historiska Winchester
Vid floden Itchen väntar Winchester på oss. Staden är förknippad med Kung Arthur och hans runda bord men dess stora stolthet och sevärdhet är katedralen som började byggas år 1079 även om platsen använts för andakter sedan 600-talet. Här ligger författarinnan Jane Austen begravd efter att endast 41 år gammal avlidit i bostaden på College Street ett stenkast från katedralen. Katedralen är en av Storbritanniens största och vackraste och vi imponeras av dess exteriör under en promenad. Vi avslutar med en gemensam middag på en trevlig restaurang.
Pris inkl middag med dryck 495:-

Dag 7: Winchester - flyg från London
Det har blivit dags att säga farewell till södra England. Vi får transfer till Heathrow och flyger sedan hem med fina minnen från Devon och Cornwall.
 

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00
Boka resan online »

Höjdpunkter

 • Dartmoors hedlandskap
 • Land's End
 • Heligan Gardens och Eden Project
 • Kustbyar och mäktiga ruiner
 • Katedralen i Winchester

Flygningar

Tid Från Til
Utresa
07:00 Köpenhamn London
07:20 Göteborg London
07:45 Stockholm London
Hemresa
16:20 London Köpenhamn
16:20 London Göteborg
16:55 London Stockholm
29.06.2023 - 30.06.2023
Leonardo Hotel, Swindon
Visa mer Visa mindre
Hotell: Leonardo Hotel, Swindon
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Mycket bra hotell med god komfort i en modern stil och med promenadavstånd till centrum.

Hotellet: Modernt och ombonat hotell, byggt 2009, som har restaurang, bar, café, sommarterrass och lounge.
Våningar: 11
Hiss: Ja
Läge: Nära centrum med promenadavstånd till shopping och restauranger. Viss genomfartstrafik.
Antal rum: 229
Rummen: Bekväma, medelstora till stora och välutrustade rum med dusch/bad, wc, TV, telefon, trådlös internetanslutning, hårfön, kaffe-/tebricka och luftkonditionering. Så kallade queensize sängar med gemensamma sängkläder är vanligt förekommande.
Övrigt: Hotellet har bytt namn från Jurys Inn Hotel till Leonardo Hotel.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSSS
Adress: Fleming Way, SN1 2NG SWINDON
Telefon: +44-1793-44 56 00

30.06.2023 - 04.07.2023
Leonardo Hotel, Plymouth
Visa mer Visa mindre
Hotell: Leonardo Hotel, Plymouth
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Modernt och fräscht hotell med hög komfort och ett centralt och bra läge med promenadavstånd till Plymouths historiska stadsdelar.

Hotellet: Uppskattat och komfortabelt hotell med nyrenoverad restaurang och bar i blå toner samt café med lounge.
Våningar: 7
Hiss: Ja
Läge: Utmärkt centralt läge nära shopping, havet och endast 10 minuters promenad till de historiska Barbican kvarteren. Viss genomfartstrafik.
Antal rum: 247
Rummen: Ljusa och bekväma, medelstora till stora rum, utrustade med dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön, kaffe-/tebricka och luftkonditionering. Så kallade queensize bäddar med gemensamma sängkläder är vanligt förekommande.
Övrigt: Hotellet har bytt namn från Jurys Inn Hotel till Leonardo Hotel.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSSS
Adress: Exeter Street 50, PL4 0AZ PLYMOUTH
Telefon: +44-1752-63 10 00

04.07.2023 - 05.07.2023
Mercure Hotel Wessex, Winchester
Visa mer Visa mindre
Hotell: Mercure Hotel Wessex, Winchester
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Komfortabelt och trivsamt hotell på bästa tänkbara läge i hjärtat av historiska Winchester och granne med stadens främsta sevärdhet, den mäktiga katedralen där bland annat Jane Austen ligger begravd. Inom promenadavstånd finns massor av intressanta sevärdheter att upptäcka såsom resterna av det gamla biskopspalatset, delar av det gamla slottet som idag är museum där man bland annat hittar replikan av King Arthurs runda bord, statyn över den anglosaxiske kungen Alfred den store, historiska stadsportar, medeltida gränder och mycket mer. Winchester lockar även med romantiska och grönskande promenadvägar längs floden Itchen. Hotellet har en ombonad, välkomnande atmosfär och en restaurang som bjuder på oslagbar utsikt över katedralen. Här finns trevliga allmänna utrymmen och en bar där du kan sjunka ner i en bekväm fåtölj med en kopp kaffe. Bekväma men något till åren komna rum i klassisk stil som finns i flera olika kategorier med varierande storlek och standard.

Hotellet: Restaurang, bar, lounge och lobby.
Våningar: 4
Hiss: Ja
Läge: Ypperligt centralt beläget mittemot katedralen och endast ett stenkast från ett av stadens intressanta museer och huvudgatan High Street med trevliga småbutiker, caféer och restauranger. Ca 10 minuters promenad till The Great Hall och resterna av det gamla slottet som har det runda bordet som största sevärdhet samt sevärda Westgate Museum. Ca 600 meter från Wolversey Castle, Winchester College och Jane Austen House.
Antal rum: 94
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-fi, hårfön och kaffe-/tebricka.
Övrigt: Hotellet är rökfritt.
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSS+
Adress: Paternoster Row, SO23 9LQ WINCHESTER
Telefon: +44-1962-86 16 11

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 29.06.2023
Ankomst: 05.07.2023
Dagar: 7 dagar
Avresa från: ARN, GOT, CPH
Pris från: 11.195:-

Priset inkluderar

Flygresa till London t/r, flygskatter och flygplatsavgifter, busstransfer flygplatsen - hotellet t/r, bussrundresa med Scandoramaguide, 6 övernattningar i dubbelrum, 6 frukostar, 1 middag 

Bra att veta
Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen.

Om flyget landar sent ankomstkvällen serveras ingen middag på hotellet.

För resa till Storbritannien måste passinformation (APIS) uppges till flygbolaget. Detta kan göras på flygplatsen vid incheckning alternativt online på flygbolagets hemsida ett par dagar före avresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Brittiska Pund (GBP)


Tillval:
Resa enligt program: Ingår
Land's End & St Ives: 445:-
Dramatiska Tintagel & idylliska Padstow: 485:-
Upptäck Plymouth: 495:-
Lost Gardens of Heligan & Eden Project: 545:-
Historiska Winchester: 495:-
Utflyktspaket (Alla utflykter): 2.220:-
Flyg: Köpenhamn - London Göteborg - London: 1.500:-

 

Rumstyper:

Enkelrum. Måltider enligt program 13.790:-
Dubbelrum. Måltider enligt program 11.195:-
Dubbelrum med extrabädd. Måltider enligt program 11.195:-


Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 29.06.2023
Ankomst: 05.07.2023
Dagar: 7 dagar
Avresa från: ARN, GOT, CPH
Pris från: 11.195:-

Bilder - Devon & Cornwall ✈

Vi har för närvarande inga foton

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 29.06.2023
Ankomst: 05.07.2023
Dagar: 7 dagar
Avresa från: ARN, GOT, CPH
Pris från: 11.195:-

Visa mindre
20.07.2023 26.07.2023   7 dagar 10.995:- ARN, CPH, OSL Visa mer
Reseplan
Hotell
Prisinfo
Bilder

Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Flyg till London - Swindon
Vi landar på Heathrow utanför den brittiska huvudstaden där vår transferbuss väntar för vidare färd västerut. Resans första besök gör vi i anrika lärdomsstaden Oxford som hyser ett av världens mest kända universitet. Oxford grundades på 700-talet och arkitektur från flera århundraden präglar den gamla stadskärnan. Staden domineras av universitetets olika byggnader, men här finns också många andra inspirerande miljöer att uppleva. Oxford badar i historia men samtidigt är det en ung och energisk studentstad. Vår guide tar oss med på en liten promenad innan vi får tid för egna strövtåg. Dagens slutmål är Swindon och Leonardo Hotel som dukar för middag.  

Dag 2: Swindon - Plymouth
Efter frukost färdas vi västerut mot Bristol för att sedan ta oss söderut till Devon. Vi gör ett stopp i den livliga och blomstrande huvudorten Exeter för en promenad. Med gamla anor och lämningar är det en stad som fascinerar. Delar av den 2 000 år gamla stadsmuren står ännu intakt. Ståtlig och imponerande är också den gotiska katedralen, uppförd runt år 1400. Dagens slutmål är Plymouth och Leonardo Hotel som blir vårt hem de kommande fyra nätterna.

Utflykter dag 3-5

Land's End & St Ives
Det brittiska fastlandets västligaste punkt är Land's End som vi ska besöka i dag. På vår väg genom Cornwall får vi se mycket av grevskapet och vi passar även på att besöka St Ives, en charmig fiskeort som blivit ett populärt utflyktsmål för helglediga britter. Platsen är berömd för sina gyllene stränder och ett särskilt ljus som lockat hit konstnärer sedan förra sekelskiftet. De små stenhusen i vitt och pastell för tankarna till Sydeuropa. Inramningen av stränder och vågskvalp ger en känsla av att man befinner sig på en ö.
Pris 445:-

Dramatiska Tintagel & idylliska Padstow
Vi inleder med de mystiska ruinerna av borgen Tintagel, uppförd på 1200-talet på platsen där kung Arthur föddes enligt legenden. Placeringen är dramatisk och vi rekommenderar bra promenadskor. Vi fortsätter söderut längs grevskapets norra kustlinje till den lilla fiskebyn Padstow, belägen där floden Camel möter Atlanten. Här upplever vi en idyllisk atmosfär med kullerstensgränder, pastellfärgade hus, en pittoresk hamn och lockande småbutiker. Till Cornwalls attraktioner hör numera det nya köket, inte minst baserat på havets läckerheter, och i Padstow finns det gott om välrenommerade serveringar.
Pris 485:-

Upptäck Plymouth
Där floden Plym mynnar ut i Engelska kanalen ligger givetvis staden Plymouth. Närheten till vattnet spelar fortfarande en stor roll för stadens identitet, vilket inte minst märks på det respektingivande kungliga citadellet från mitten av 1600-talet. I de gamla västra och norra hamnkvarteren ligger området Barbican som klarade sig relativt helskinnat undan Blitzen, andra världskrigets bombangrepp. Vi gör en liten rundtur och avslutar med middag på en av stadens restauranger.
Pris inkl middag med dryck 495:-

Lost Gardens of Heligan & Eden Project
I dag ägnar vi oss åt växtlighet och trädgårdar! Heligan Gardens, familjen Tremaynes bortglömda trädgård som förföll efter de båda världskrigen, men som nu väckts ur sin törnrosasömn. I dag visar sig en tidstypisk viktoriansk trädgård som blivit ett populärt utflyktsmål. Vi fortsätter till Eden Project, en samling skimrande jättebubblor i en sänka, är gigantiska växthus med plats för regnskogar, vattenfall och konstverk. Olika klimatzoner med en blomsterprakt från världens alla hörn. En fascinerande och unik miljö!
Pris 545:-

Dag 6: Plymouth - Winchester
Efter frukost rullar vårt brittiska äventyr vidare. Vi fortsätter till grevskapet Dorset där vi bekantar oss med grevskapets största stad, populära kustorten Bournemouth. Staden ståtar med en av Storbritanniens finaste sandstränder, bra shopping och ett stort utbud av restauranger. Vi fortsätter sedan till Hampshire och Winchester där vi checkar in på Mercure Wessex Hotel. 

Historiska Winchester
Vid floden Itchen väntar Winchester på oss. Staden är förknippad med Kung Arthur och hans runda bord men dess stora stolthet och sevärdhet är katedralen som började byggas år 1079 även om platsen använts för andakter sedan 600-talet. Här ligger författarinnan Jane Austen begravd efter att endast 41 år gammal avlidit i bostaden på College Street ett stenkast från katedralen. Katedralen är en av Storbritanniens största och vackraste och vi imponeras av dess exteriör under en promenad. Vi avslutar med en gemensam middag på en trevlig restaurang.
Pris inkl middag med dryck 495:-

Dag 7: Winchester - flyg från London
Det har blivit dags att säga farewell till södra England. Vi får transfer till Heathrow och flyger sedan hem med fina minnen från Devon och Cornwall.
 

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00
Boka resan online »

Höjdpunkter

 • Dartmoors hedlandskap
 • Land's End
 • Heligan Gardens och Eden Project
 • Kustbyar och mäktiga ruiner
 • Katedralen i Winchester

Flygningar

Tid Från Til
Utresa
07:00 Köpenhamn London
07:15 Oslo London
07:45 Stockholm London
Hemresa
19:05 London Stockholm
20:15 London Oslo
20:25 London Köpenhamn
20.07.2023 - 21.07.2023
Leonardo Hotel, Swindon
Visa mer Visa mindre
Hotell: Leonardo Hotel, Swindon
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Mycket bra hotell med god komfort i en modern stil och med promenadavstånd till centrum.

Hotellet: Modernt och ombonat hotell, byggt 2009, som har restaurang, bar, café, sommarterrass och lounge.
Våningar: 11
Hiss: Ja
Läge: Nära centrum med promenadavstånd till shopping och restauranger. Viss genomfartstrafik.
Antal rum: 229
Rummen: Bekväma, medelstora till stora och välutrustade rum med dusch/bad, wc, TV, telefon, trådlös internetanslutning, hårfön, kaffe-/tebricka och luftkonditionering. Så kallade queensize sängar med gemensamma sängkläder är vanligt förekommande.
Övrigt: Hotellet har bytt namn från Jurys Inn Hotel till Leonardo Hotel.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSSS
Adress: Fleming Way, SN1 2NG SWINDON
Telefon: +44-1793-44 56 00

21.07.2023 - 25.07.2023
Leonardo Hotel, Plymouth
Visa mer Visa mindre
Hotell: Leonardo Hotel, Plymouth
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Modernt och fräscht hotell med hög komfort och ett centralt och bra läge med promenadavstånd till Plymouths historiska stadsdelar.

Hotellet: Uppskattat och komfortabelt hotell med nyrenoverad restaurang och bar i blå toner samt café med lounge.
Våningar: 7
Hiss: Ja
Läge: Utmärkt centralt läge nära shopping, havet och endast 10 minuters promenad till de historiska Barbican kvarteren. Viss genomfartstrafik.
Antal rum: 247
Rummen: Ljusa och bekväma, medelstora till stora rum, utrustade med dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön, kaffe-/tebricka och luftkonditionering. Så kallade queensize bäddar med gemensamma sängkläder är vanligt förekommande.
Övrigt: Hotellet har bytt namn från Jurys Inn Hotel till Leonardo Hotel.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSSS
Adress: Exeter Street 50, PL4 0AZ PLYMOUTH
Telefon: +44-1752-63 10 00

25.07.2023 - 26.07.2023
Mercure Hotel Wessex, Winchester
Visa mer Visa mindre
Hotell: Mercure Hotel Wessex, Winchester
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Komfortabelt och trivsamt hotell på bästa tänkbara läge i hjärtat av historiska Winchester och granne med stadens främsta sevärdhet, den mäktiga katedralen där bland annat Jane Austen ligger begravd. Inom promenadavstånd finns massor av intressanta sevärdheter att upptäcka såsom resterna av det gamla biskopspalatset, delar av det gamla slottet som idag är museum där man bland annat hittar replikan av King Arthurs runda bord, statyn över den anglosaxiske kungen Alfred den store, historiska stadsportar, medeltida gränder och mycket mer. Winchester lockar även med romantiska och grönskande promenadvägar längs floden Itchen. Hotellet har en ombonad, välkomnande atmosfär och en restaurang som bjuder på oslagbar utsikt över katedralen. Här finns trevliga allmänna utrymmen och en bar där du kan sjunka ner i en bekväm fåtölj med en kopp kaffe. Bekväma men något till åren komna rum i klassisk stil som finns i flera olika kategorier med varierande storlek och standard.

Hotellet: Restaurang, bar, lounge och lobby.
Våningar: 4
Hiss: Ja
Läge: Ypperligt centralt beläget mittemot katedralen och endast ett stenkast från ett av stadens intressanta museer och huvudgatan High Street med trevliga småbutiker, caféer och restauranger. Ca 10 minuters promenad till The Great Hall och resterna av det gamla slottet som har det runda bordet som största sevärdhet samt sevärda Westgate Museum. Ca 600 meter från Wolversey Castle, Winchester College och Jane Austen House.
Antal rum: 94
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-fi, hårfön och kaffe-/tebricka.
Övrigt: Hotellet är rökfritt.
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSS+
Adress: Paternoster Row, SO23 9LQ WINCHESTER
Telefon: +44-1962-86 16 11

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 20.07.2023
Ankomst: 26.07.2023
Dagar: 7 dagar
Avresa från: ARN, CPH, OSL
Pris från: 10.995:-

Priset inkluderar

Flygresa till London t/r, flygskatter och flygplatsavgifter, busstransfer flygplatsen - hotellet t/r, bussrundresa med Scandoramaguide, 6 övernattningar i dubbelrum, 6 frukostar, 1 middag 

Bra att veta
Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen.

Om flyget landar sent ankomstkvällen serveras ingen middag på hotellet.

För resa till Storbritannien måste passinformation (APIS) uppges till flygbolaget. Detta kan göras på flygplatsen vid incheckning alternativt online på flygbolagets hemsida ett par dagar före avresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Brittiska Pund (GBP)


Tillval:
Resa enligt program: Ingår
Land's End & St Ives: 445:-
Dramatiska Tintagel & idylliska Padstow: 485:-
Upptäck Plymouth: 495:-
Lost Gardens of Heligan & Eden Project: 545:-
Historiska Winchester: 495:-
Utflyktspaket (Alla utflykter): 2.220:-
Flyg: Oslo - London Stockholm - London: 500:-

 

Rumstyper:

Enkelrum. Måltider enligt program 13.590:-
Dubbelrum. Måltider enligt program 10.995:-
Dubbelrum med extrabädd. Måltider enligt program 10.995:-


Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 20.07.2023
Ankomst: 26.07.2023
Dagar: 7 dagar
Avresa från: ARN, CPH, OSL
Pris från: 10.995:-

Bilder - Devon & Cornwall ✈

Vi har för närvarande inga foton

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 20.07.2023
Ankomst: 26.07.2023
Dagar: 7 dagar
Avresa från: ARN, CPH, OSL
Pris från: 10.995:-

Visa mindre
10.08.2023 16.08.2023   7 dagar 10.795:- ARN, CPH Visa mer
Reseplan
Hotell
Prisinfo
Bilder

Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Flyg till London - Swindon
Vi landar på Heathrow utanför den brittiska huvudstaden där vår transferbuss väntar för vidare färd västerut. Resans första besök gör vi i anrika lärdomsstaden Oxford som hyser ett av världens mest kända universitet. Oxford grundades på 700-talet och arkitektur från flera århundraden präglar den gamla stadskärnan. Staden domineras av universitetets olika byggnader, men här finns också många andra inspirerande miljöer att uppleva. Oxford badar i historia men samtidigt är det en ung och energisk studentstad. Vår guide tar oss med på en liten promenad innan vi får tid för egna strövtåg. Dagens slutmål är Swindon och Leonardo Hotel som dukar för middag.  

Dag 2: Swindon - Plymouth
Efter frukost färdas vi västerut mot Bristol för att sedan ta oss söderut till Devon. Vi gör ett stopp i den livliga och blomstrande huvudorten Exeter för en promenad. Med gamla anor och lämningar är det en stad som fascinerar. Delar av den 2 000 år gamla stadsmuren står ännu intakt. Ståtlig och imponerande är också den gotiska katedralen, uppförd runt år 1400. Dagens slutmål är Plymouth och Leonardo Hotel som blir vårt hem de kommande fyra nätterna.

Utflykter dag 3-5

Land's End & St Ives
Det brittiska fastlandets västligaste punkt är Land's End som vi ska besöka i dag. På vår väg genom Cornwall får vi se mycket av grevskapet och vi passar även på att besöka St Ives, en charmig fiskeort som blivit ett populärt utflyktsmål för helglediga britter. Platsen är berömd för sina gyllene stränder och ett särskilt ljus som lockat hit konstnärer sedan förra sekelskiftet. De små stenhusen i vitt och pastell för tankarna till Sydeuropa. Inramningen av stränder och vågskvalp ger en känsla av att man befinner sig på en ö.
Pris 445:-

Dramatiska Tintagel & idylliska Padstow
Vi inleder med de mystiska ruinerna av borgen Tintagel, uppförd på 1200-talet på platsen där kung Arthur föddes enligt legenden. Placeringen är dramatisk och vi rekommenderar bra promenadskor. Vi fortsätter söderut längs grevskapets norra kustlinje till den lilla fiskebyn Padstow, belägen där floden Camel möter Atlanten. Här upplever vi en idyllisk atmosfär med kullerstensgränder, pastellfärgade hus, en pittoresk hamn och lockande småbutiker. Till Cornwalls attraktioner hör numera det nya köket, inte minst baserat på havets läckerheter, och i Padstow finns det gott om välrenommerade serveringar.
Pris 485:-

Upptäck Plymouth
Där floden Plym mynnar ut i Engelska kanalen ligger givetvis staden Plymouth. Närheten till vattnet spelar fortfarande en stor roll för stadens identitet, vilket inte minst märks på det respektingivande kungliga citadellet från mitten av 1600-talet. I de gamla västra och norra hamnkvarteren ligger området Barbican som klarade sig relativt helskinnat undan Blitzen, andra världskrigets bombangrepp. Vi gör en liten rundtur och avslutar med middag på en av stadens restauranger.
Pris inkl middag med dryck 495:-

Lost Gardens of Heligan & Eden Project
I dag ägnar vi oss åt växtlighet och trädgårdar! Heligan Gardens, familjen Tremaynes bortglömda trädgård som förföll efter de båda världskrigen, men som nu väckts ur sin törnrosasömn. I dag visar sig en tidstypisk viktoriansk trädgård som blivit ett populärt utflyktsmål. Vi fortsätter till Eden Project, en samling skimrande jättebubblor i en sänka, är gigantiska växthus med plats för regnskogar, vattenfall och konstverk. Olika klimatzoner med en blomsterprakt från världens alla hörn. En fascinerande och unik miljö!
Pris 545:-

Dag 6: Plymouth - Winchester
Efter frukost rullar vårt brittiska äventyr vidare. Vi fortsätter till grevskapet Dorset där vi bekantar oss med grevskapets största stad, populära kustorten Bournemouth. Staden ståtar med en av Storbritanniens finaste sandstränder, bra shopping och ett stort utbud av restauranger. Vi fortsätter sedan till Hampshire och Winchester där vi checkar in på Mercure Wessex Hotel. 

Historiska Winchester
Vid floden Itchen väntar Winchester på oss. Staden är förknippad med Kung Arthur och hans runda bord men dess stora stolthet och sevärdhet är katedralen som började byggas år 1079 även om platsen använts för andakter sedan 600-talet. Här ligger författarinnan Jane Austen begravd efter att endast 41 år gammal avlidit i bostaden på College Street ett stenkast från katedralen. Katedralen är en av Storbritanniens största och vackraste och vi imponeras av dess exteriör under en promenad. Vi avslutar med en gemensam middag på en trevlig restaurang.
Pris inkl middag med dryck 495:-

Dag 7: Winchester - flyg från London
Det har blivit dags att säga farewell till södra England. Vi får transfer till Heathrow och flyger sedan hem med fina minnen från Devon och Cornwall.
 

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00
Boka resan online »

Höjdpunkter

 • Dartmoors hedlandskap
 • Land's End
 • Heligan Gardens och Eden Project
 • Kustbyar och mäktiga ruiner
 • Katedralen i Winchester

Flygningar

Tid Från Til
Utresa
07:00 Köpenhamn London
07:45 Stockholm London
Hemresa
16:20 London Köpenhamn
16:55 London Stockholm
10.08.2023 - 11.08.2023
Leonardo Hotel, Swindon
Visa mer Visa mindre
Hotell: Leonardo Hotel, Swindon
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Mycket bra hotell med god komfort i en modern stil och med promenadavstånd till centrum.

Hotellet: Modernt och ombonat hotell, byggt 2009, som har restaurang, bar, café, sommarterrass och lounge.
Våningar: 11
Hiss: Ja
Läge: Nära centrum med promenadavstånd till shopping och restauranger. Viss genomfartstrafik.
Antal rum: 229
Rummen: Bekväma, medelstora till stora och välutrustade rum med dusch/bad, wc, TV, telefon, trådlös internetanslutning, hårfön, kaffe-/tebricka och luftkonditionering. Så kallade queensize sängar med gemensamma sängkläder är vanligt förekommande.
Övrigt: Hotellet har bytt namn från Jurys Inn Hotel till Leonardo Hotel.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSSS
Adress: Fleming Way, SN1 2NG SWINDON
Telefon: +44-1793-44 56 00

11.08.2023 - 15.08.2023
Leonardo Hotel, Plymouth
Visa mer Visa mindre
Hotell: Leonardo Hotel, Plymouth
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Modernt och fräscht hotell med hög komfort och ett centralt och bra läge med promenadavstånd till Plymouths historiska stadsdelar.

Hotellet: Uppskattat och komfortabelt hotell med nyrenoverad restaurang och bar i blå toner samt café med lounge.
Våningar: 7
Hiss: Ja
Läge: Utmärkt centralt läge nära shopping, havet och endast 10 minuters promenad till de historiska Barbican kvarteren. Viss genomfartstrafik.
Antal rum: 247
Rummen: Ljusa och bekväma, medelstora till stora rum, utrustade med dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön, kaffe-/tebricka och luftkonditionering. Så kallade queensize bäddar med gemensamma sängkläder är vanligt förekommande.
Övrigt: Hotellet har bytt namn från Jurys Inn Hotel till Leonardo Hotel.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSSS
Adress: Exeter Street 50, PL4 0AZ PLYMOUTH
Telefon: +44-1752-63 10 00

15.08.2023 - 16.08.2023
Mercure Hotel Wessex, Winchester
Visa mer Visa mindre
Hotell: Mercure Hotel Wessex, Winchester
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Komfortabelt och trivsamt hotell på bästa tänkbara läge i hjärtat av historiska Winchester och granne med stadens främsta sevärdhet, den mäktiga katedralen där bland annat Jane Austen ligger begravd. Inom promenadavstånd finns massor av intressanta sevärdheter att upptäcka såsom resterna av det gamla biskopspalatset, delar av det gamla slottet som idag är museum där man bland annat hittar replikan av King Arthurs runda bord, statyn över den anglosaxiske kungen Alfred den store, historiska stadsportar, medeltida gränder och mycket mer. Winchester lockar även med romantiska och grönskande promenadvägar längs floden Itchen. Hotellet har en ombonad, välkomnande atmosfär och en restaurang som bjuder på oslagbar utsikt över katedralen. Här finns trevliga allmänna utrymmen och en bar där du kan sjunka ner i en bekväm fåtölj med en kopp kaffe. Bekväma men något till åren komna rum i klassisk stil som finns i flera olika kategorier med varierande storlek och standard.

Hotellet: Restaurang, bar, lounge och lobby.
Våningar: 4
Hiss: Ja
Läge: Ypperligt centralt beläget mittemot katedralen och endast ett stenkast från ett av stadens intressanta museer och huvudgatan High Street med trevliga småbutiker, caféer och restauranger. Ca 10 minuters promenad till The Great Hall och resterna av det gamla slottet som har det runda bordet som största sevärdhet samt sevärda Westgate Museum. Ca 600 meter från Wolversey Castle, Winchester College och Jane Austen House.
Antal rum: 94
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-fi, hårfön och kaffe-/tebricka.
Övrigt: Hotellet är rökfritt.
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSS+
Adress: Paternoster Row, SO23 9LQ WINCHESTER
Telefon: +44-1962-86 16 11

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 10.08.2023
Ankomst: 16.08.2023
Dagar: 7 dagar
Avresa från: ARN, CPH
Pris från: 10.795:-

Priset inkluderar

Flygresa till London t/r, flygskatter och flygplatsavgifter, busstransfer flygplatsen - hotellet t/r, bussrundresa med Scandoramaguide, 6 övernattningar i dubbelrum, 6 frukostar, 1 middag 

Bra att veta
Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen.

Om flyget landar sent ankomstkvällen serveras ingen middag på hotellet.

För resa till Storbritannien måste passinformation (APIS) uppges till flygbolaget. Detta kan göras på flygplatsen vid incheckning alternativt online på flygbolagets hemsida ett par dagar före avresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Brittiska Pund (GBP)


Tillval:
Resa enligt program: Ingår
Land's End & St Ives: 445:-
Dramatiska Tintagel & idylliska Padstow: 485:-
Upptäck Plymouth: 495:-
Lost Gardens of Heligan & Eden Project: 545:-
Historiska Winchester: 495:-
Utflyktspaket (Alla utflykter): 2.220:-
Flyg: Stockholm - London: 200:-

 

Rumstyper:

Enkelrum. Måltider enligt program 13.390:-
Dubbelrum. Måltider enligt program 10.795:-
Dubbelrum med extrabädd. Måltider enligt program 10.795:-


Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 10.08.2023
Ankomst: 16.08.2023
Dagar: 7 dagar
Avresa från: ARN, CPH
Pris från: 10.795:-

Bilder - Devon & Cornwall ✈

Vi har för närvarande inga foton

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 10.08.2023
Ankomst: 16.08.2023
Dagar: 7 dagar
Avresa från: ARN, CPH
Pris från: 10.795:-

Visa mindre
07.09.2023 13.09.2023   7 dagar 10.695:- ARN, GOT, CPH Visa mer
Reseplan
Hotell
Prisinfo
Bilder

Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Flyg till London - Swindon
Vi landar på Heathrow utanför den brittiska huvudstaden där vår transferbuss väntar för vidare färd västerut. Resans första besök gör vi i anrika lärdomsstaden Oxford som hyser ett av världens mest kända universitet. Oxford grundades på 700-talet och arkitektur från flera århundraden präglar den gamla stadskärnan. Staden domineras av universitetets olika byggnader, men här finns också många andra inspirerande miljöer att uppleva. Oxford badar i historia men samtidigt är det en ung och energisk studentstad. Vår guide tar oss med på en liten promenad innan vi får tid för egna strövtåg. Dagens slutmål är Swindon och Leonardo Hotel som dukar för middag.  

Dag 2: Swindon - Plymouth
Efter frukost färdas vi västerut mot Bristol för att sedan ta oss söderut till Devon. Vi gör ett stopp i den livliga och blomstrande huvudorten Exeter för en promenad. Med gamla anor och lämningar är det en stad som fascinerar. Delar av den 2 000 år gamla stadsmuren står ännu intakt. Ståtlig och imponerande är också den gotiska katedralen, uppförd runt år 1400. Dagens slutmål är Plymouth och Leonardo Hotel som blir vårt hem de kommande fyra nätterna.

Utflykter dag 3-5

Land's End & St Ives
Det brittiska fastlandets västligaste punkt är Land's End som vi ska besöka i dag. På vår väg genom Cornwall får vi se mycket av grevskapet och vi passar även på att besöka St Ives, en charmig fiskeort som blivit ett populärt utflyktsmål för helglediga britter. Platsen är berömd för sina gyllene stränder och ett särskilt ljus som lockat hit konstnärer sedan förra sekelskiftet. De små stenhusen i vitt och pastell för tankarna till Sydeuropa. Inramningen av stränder och vågskvalp ger en känsla av att man befinner sig på en ö.
Pris 445:-

Dramatiska Tintagel & idylliska Padstow
Vi inleder med de mystiska ruinerna av borgen Tintagel, uppförd på 1200-talet på platsen där kung Arthur föddes enligt legenden. Placeringen är dramatisk och vi rekommenderar bra promenadskor. Vi fortsätter söderut längs grevskapets norra kustlinje till den lilla fiskebyn Padstow, belägen där floden Camel möter Atlanten. Här upplever vi en idyllisk atmosfär med kullerstensgränder, pastellfärgade hus, en pittoresk hamn och lockande småbutiker. Till Cornwalls attraktioner hör numera det nya köket, inte minst baserat på havets läckerheter, och i Padstow finns det gott om välrenommerade serveringar.
Pris 485:-

Upptäck Plymouth
Där floden Plym mynnar ut i Engelska kanalen ligger givetvis staden Plymouth. Närheten till vattnet spelar fortfarande en stor roll för stadens identitet, vilket inte minst märks på det respektingivande kungliga citadellet från mitten av 1600-talet. I de gamla västra och norra hamnkvarteren ligger området Barbican som klarade sig relativt helskinnat undan Blitzen, andra världskrigets bombangrepp. Vi gör en liten rundtur och avslutar med middag på en av stadens restauranger.
Pris inkl middag med dryck 495:-

Lost Gardens of Heligan & Eden Project
I dag ägnar vi oss åt växtlighet och trädgårdar! Heligan Gardens, familjen Tremaynes bortglömda trädgård som förföll efter de båda världskrigen, men som nu väckts ur sin törnrosasömn. I dag visar sig en tidstypisk viktoriansk trädgård som blivit ett populärt utflyktsmål. Vi fortsätter till Eden Project, en samling skimrande jättebubblor i en sänka, är gigantiska växthus med plats för regnskogar, vattenfall och konstverk. Olika klimatzoner med en blomsterprakt från världens alla hörn. En fascinerande och unik miljö!
Pris 545:-

Dag 6: Plymouth - Winchester
Efter frukost rullar vårt brittiska äventyr vidare. Vi fortsätter till grevskapet Dorset där vi bekantar oss med grevskapets största stad, populära kustorten Bournemouth. Staden ståtar med en av Storbritanniens finaste sandstränder, bra shopping och ett stort utbud av restauranger. Vi fortsätter sedan till Hampshire och Winchester där vi checkar in på Mercure Wessex Hotel. 

Historiska Winchester
Vid floden Itchen väntar Winchester på oss. Staden är förknippad med Kung Arthur och hans runda bord men dess stora stolthet och sevärdhet är katedralen som började byggas år 1079 även om platsen använts för andakter sedan 600-talet. Här ligger författarinnan Jane Austen begravd efter att endast 41 år gammal avlidit i bostaden på College Street ett stenkast från katedralen. Katedralen är en av Storbritanniens största och vackraste och vi imponeras av dess exteriör under en promenad. Vi avslutar med en gemensam middag på en trevlig restaurang.
Pris inkl middag med dryck 495:-

Dag 7: Winchester - flyg från London
Det har blivit dags att säga farewell till södra England. Vi får transfer till Heathrow och flyger sedan hem med fina minnen från Devon och Cornwall.
 

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00
Boka resan online »

Höjdpunkter

 • Dartmoors hedlandskap
 • Land's End
 • Heligan Gardens och Eden Project
 • Kustbyar och mäktiga ruiner
 • Katedralen i Winchester

Flygningar

Tid Från Til
Utresa
17:55 Stockholm London
07:00 Köpenhamn London
07:20 Göteborg London
07:45 Stockholm London
Hemresa
16:20 London Köpenhamn
16:20 London Göteborg
16:55 London Stockholm
07.09.2023 - 08.09.2023
Leonardo Hotel, Swindon
Visa mer Visa mindre
Hotell: Leonardo Hotel, Swindon
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Mycket bra hotell med god komfort i en modern stil och med promenadavstånd till centrum.

Hotellet: Modernt och ombonat hotell, byggt 2009, som har restaurang, bar, café, sommarterrass och lounge.
Våningar: 11
Hiss: Ja
Läge: Nära centrum med promenadavstånd till shopping och restauranger. Viss genomfartstrafik.
Antal rum: 229
Rummen: Bekväma, medelstora till stora och välutrustade rum med dusch/bad, wc, TV, telefon, trådlös internetanslutning, hårfön, kaffe-/tebricka och luftkonditionering. Så kallade queensize sängar med gemensamma sängkläder är vanligt förekommande.
Övrigt: Hotellet har bytt namn från Jurys Inn Hotel till Leonardo Hotel.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSSS
Adress: Fleming Way, SN1 2NG SWINDON
Telefon: +44-1793-44 56 00

08.09.2023 - 12.09.2023
Leonardo Hotel, Plymouth
Visa mer Visa mindre
Hotell: Leonardo Hotel, Plymouth
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Modernt och fräscht hotell med hög komfort och ett centralt och bra läge med promenadavstånd till Plymouths historiska stadsdelar.

Hotellet: Uppskattat och komfortabelt hotell med nyrenoverad restaurang och bar i blå toner samt café med lounge.
Våningar: 7
Hiss: Ja
Läge: Utmärkt centralt läge nära shopping, havet och endast 10 minuters promenad till de historiska Barbican kvarteren. Viss genomfartstrafik.
Antal rum: 247
Rummen: Ljusa och bekväma, medelstora till stora rum, utrustade med dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön, kaffe-/tebricka och luftkonditionering. Så kallade queensize bäddar med gemensamma sängkläder är vanligt förekommande.
Övrigt: Hotellet har bytt namn från Jurys Inn Hotel till Leonardo Hotel.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSSS
Adress: Exeter Street 50, PL4 0AZ PLYMOUTH
Telefon: +44-1752-63 10 00

12.09.2023 - 13.09.2023
Mercure Hotel Wessex, Winchester
Visa mer Visa mindre
Hotell: Mercure Hotel Wessex, Winchester
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Komfortabelt och trivsamt hotell på bästa tänkbara läge i hjärtat av historiska Winchester och granne med stadens främsta sevärdhet, den mäktiga katedralen där bland annat Jane Austen ligger begravd. Inom promenadavstånd finns massor av intressanta sevärdheter att upptäcka såsom resterna av det gamla biskopspalatset, delar av det gamla slottet som idag är museum där man bland annat hittar replikan av King Arthurs runda bord, statyn över den anglosaxiske kungen Alfred den store, historiska stadsportar, medeltida gränder och mycket mer. Winchester lockar även med romantiska och grönskande promenadvägar längs floden Itchen. Hotellet har en ombonad, välkomnande atmosfär och en restaurang som bjuder på oslagbar utsikt över katedralen. Här finns trevliga allmänna utrymmen och en bar där du kan sjunka ner i en bekväm fåtölj med en kopp kaffe. Bekväma men något till åren komna rum i klassisk stil som finns i flera olika kategorier med varierande storlek och standard.

Hotellet: Restaurang, bar, lounge och lobby.
Våningar: 4
Hiss: Ja
Läge: Ypperligt centralt beläget mittemot katedralen och endast ett stenkast från ett av stadens intressanta museer och huvudgatan High Street med trevliga småbutiker, caféer och restauranger. Ca 10 minuters promenad till The Great Hall och resterna av det gamla slottet som har det runda bordet som största sevärdhet samt sevärda Westgate Museum. Ca 600 meter från Wolversey Castle, Winchester College och Jane Austen House.
Antal rum: 94
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-fi, hårfön och kaffe-/tebricka.
Övrigt: Hotellet är rökfritt.
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSS+
Adress: Paternoster Row, SO23 9LQ WINCHESTER
Telefon: +44-1962-86 16 11

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 07.09.2023
Ankomst: 13.09.2023
Dagar: 7 dagar
Avresa från: ARN, GOT, CPH
Pris från: 10.695:-

Priset inkluderar

Flygresa till London t/r, flygskatter och flygplatsavgifter, busstransfer flygplatsen - hotellet t/r, bussrundresa med Scandoramaguide, 6 övernattningar i dubbelrum, 6 frukostar, 1 middag 

Bra att veta
Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen.

Om flyget landar sent ankomstkvällen serveras ingen middag på hotellet.

För resa till Storbritannien måste passinformation (APIS) uppges till flygbolaget. Detta kan göras på flygplatsen vid incheckning alternativt online på flygbolagets hemsida ett par dagar före avresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Brittiska Pund (GBP)


Tillval:
Resa enligt program: Ingår
Land's End & St Ives: 445:-
Dramatiska Tintagel & idylliska Padstow: 485:-
Upptäck Plymouth: 495:-
Lost Gardens of Heligan & Eden Project: 545:-
Historiska Winchester: 495:-
Utflyktspaket (Alla utflykter): 2.220:-
Flyg: Stockholm - London Göteborg - London Stockholm - London: 200:-

 

Rumstyper:

Enkelrum. Måltider enligt program 13.290:-
Dubbelrum. Måltider enligt program 10.695:-
Dubbelrum med extrabädd. Måltider enligt program 10.695:-


Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 07.09.2023
Ankomst: 13.09.2023
Dagar: 7 dagar
Avresa från: ARN, GOT, CPH
Pris från: 10.695:-

Bilder - Devon & Cornwall ✈

Vi har för närvarande inga foton

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 07.09.2023
Ankomst: 13.09.2023
Dagar: 7 dagar
Avresa från: ARN, GOT, CPH
Pris från: 10.695:-

Visa mindre
 Ledig
 På förfrågan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få nyheter och tips från vår resevärld.

Gruppresor