Skip to main content

Dourokryssning ✈

FLYGRESA - Portugal - Flodkryssning, Rundresa flyg & buss - 8 dagar

Dourokryssning

Följ med på en storslagen kryssning med MS Infante Don Henrique längs Europas vackraste vindal. Här erbjuds avkoppling, storslagna naturscenerier, härliga matupplevelser och trevligt sällskap. Kryddat med Unescopärlan Porto, landets näst största stad som gett namn åt både landet och det världsberömda vinet. Guimarâes som anses vara en av landets viktigaste historiska städer och i Vila Real väntar vackra Casa de Mateus, en av resans höjdpunkter! Spanska Salamanca är som ett levande museum och givetvis ska vi även stifta bekantskap med områdets härliga viner. En semester som har allt!

På vårt moderna och uppskattade flodkryssningsfartyg MS Infante Don Henrique ingår helpension med dryck och personalen ser till att vi trivs!

 

3 gäster ger medelbetyg 4,7 av 5

★ ★ ★ ★ ★

Höjdpunkter!
  • Portvinets hemland
  • En naturskön seglats från Porto till Spanien
  • En utmärkt kombination av avkoppling och upplevelser
  • Alla utflykter ingår!

2023 - Dagsprogram & Utflykter

Dag 1: Flyg till Porto
På Portos flygplats väntar Scandoramaguiden och vår buss som kör oss den korta sträckan till flodkryssningsfartyget MS Infante Don Henrique som ligger förtöjt vid Vila Nova de Gaia-kajen på Douroflodens södra strand. Om flygen landar på förmiddagen har vi några timmar på egen hand innan vi runt 17-tiden checkar in och gör oss hemmastadda i de bekväma hytterna. Vi njuter av en välkomstcocktail och kan sedan se fram emot en första middag ombord. Båten ligger still i Porto över natten.

Dag 2: Porto 
Charmiga Porto är belägen på kullar som sträcker ut sig längs Dourofloden som haft stor betydelse för stadens historia och utveckling. Portos historiska centrum har klassats som världskulturarv av Unesco och det finns mycket som påminner om det enorma välstånd som präglat staden sedan medeltiden. Vi gör en stadsrundtur och beundrar barockkatedraler, romantiska 1600-talsbyggnader och imponeras av de vackra broarna som sträcker sig högt över floden, varav en är ritad av Gustave Eiffel. Eftermiddagen är fri för egna strövtåg och på kvällen samlas vi för middag ombord. Båten ligger still i Porto över natten.

Dag 3: Porto - Régua
I dag påbörjar vi seglatsen på den gyllene floden, genom området Vila Real till Régua i hjärtat av portvinsregionen. Vi gör en förmiddagsutflykt till Guimarâes, en av de viktigaste historiska städerna i Portugal och ibland omnämnd som Portugals vagga. Vi går ombord igen i Leverinho och njuter av eftermiddagens kryssning. Framåt kvällen når vi Régua och samlas för middag. Båten ligger still i Régua över natten.

Dag 4: Régua - Vega de Terrón
På morgonen kastar vi loss, lämnar Régua och fortsätter mot Pinhão. Dagens utflykt går till Vila Real och vackra Casa de Mateus, en av resans höjdpunkter. Vi ser de förtjusande salarna, biblioteket och kapellet och får höra mer om kopplingen mellan slottet och det kända vinet Mateus Rosé. Det blir även tid att besöka trädgården som av många anses vara en av de vackraste i Portugal. Vi går ombord igen i Pinhão och under eftermiddagen bjuds vi på vyer med dramatiskt branta klippformationer, pittoreskt terrasserade vingårdar och graciösa broar som höjer sig över floden. Framåt kvällen når vi Vega de Terrón på den spanska sidan av floden. Vi äter middag tillsammans ombord. Båten ligger still i Vega de Terrón över natten.

Dag 5: Vega de Terrón - Barca d’Alva
Vi är nära den spanska gränsen och i dag vänder vårt kryssningsfartyg västerut mot Barca d’Alva. Vi passar på att göra en utflykt till Salamanca i Spanien. Denna gamla stad, ett av Unescos världsarv, är ett levande museum som tar besökaren tillbaka till medeltiden. En given mötesplats är Plaza Mayor, det vackra torget i hjärtat av staden med eleganta arkader där vi får tid att se oss omkring bland butiker och kaféer. Vi gör en rundtur där vi bland annat får se det kända snäckhuset, Casa de las Conchas, och den säregna tvillingkatedralen. Det är också en kosmopolitisk och mångkulturell stad med många internationella studenter. I utflykten ingår en typiskt spansk lunch med tillhörande vin på en lokal restaurang. Vi går ombord på kryssningsfartyget igen i Barca d’Alva och äter middag tillsammans. Båten ligger still i Barca d’Alva över natten.

Dag 6: Barca d’Alva - Pinhão
Förmiddagen spenderar vi ombord och under eftermiddagen gör vi en utflykt på temat Douros viner. På vår väg ser vi några av områdets många vingårdar och kanske någon av vinodlarna när de sköter om sina vinstockar. Floden används också av de så kallade Barcos rabelos, båtarna som för tunnor med portvin nedför floden till Porto. Vingårdarna i denna region var de första som av en särskild portvinsmyndighet fick den statligt kontrollerade ursprungsbeteckningen. Portvinerna delas upp med en mängd olika kvalitetsbenämningar, beroende på buteljering och lagring. Ett gynnsamt klimat och den skifferrika jorden ger portvinerna sin karakteristiska sötma. Vi besöker en så kallad Quinta, vingård, för provsmakning. Vårt kryssningsfartyg har nu nått den pittoreska lilla orten Pinhão i hjärtat av vinområdet mellan Douro och dess biflod Pinhão. Här stiger vi åter ombord och stannar i Pinhão över natten.

Dag 7: Pinhão - Porto
Vi kryssar vidare mot Porto och under förmiddagen gör vi en utflykt till Lamego, de söta vinernas stad, tillika regionens kulturort. Den spektakulära katedralen och helgedomen Nossa Senhora dos Remédios är en av de viktigaste pilgrimsplatserna i Portugal. Vi går ombord igen i Régua och kan njuta och koppla av under eftermiddagen. På kvällen når vi Porto och det dukas för resans sista gemensamma middag. Båten ligger still i Porto över natten.

Dag 8: Flyg från Porto
Vi njuter av en god frukost ombord innan vi checkar ut för den korta transfern till flygplatsen. Snart är vi tillbaka i Skandinavien igen.

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

3 personer ger resan medelbetyget 4,7 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

Fantastisk resa, bra båt, bra hotell i Prag, bra mat, mycket duktig och kunnig guide (Anders Eriksson).

av

★ ★ ★ ★

-

av

★ ★ ★ ★ ★

En fantastisk resa. Underbar mat och bra boende. Väldigt bra personal.

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
24/4ArlandaMS Infante Don HenriqueInga tillgängliga platser21 895:-Inga tillgängliga platser
24/4KastrupMS Infante Don HenriqueInga tillgängliga platser22 995:-Inga tillgängliga platser
24/4LandvetterMS Infante Don HenriqueInga tillgängliga platser21 795:-Inga tillgängliga platser
28/8ArlandaMS Infante Don Henrique621 995:-Boka
28/8KastrupMS Infante Don HenriqueMer än 821 695:-Boka
28/8LandvetterMS Infante Don HenriqueMer än 821 995:-Boka
28/8GardermoenMS Infante Don Henrique221 995:-Boka
16/10ArlandaMS Infante Don HenriqueMer än 822 995:-Boka
16/10KastrupMS Infante Don HenriqueMer än 822 695:-Boka
16/10LandvetterMS Infante Don Henrique422 995:-Boka
16/10GardermoenMS Infante Don Henrique429 995:-Boka

Information

I priset ingår

Flygresa till Porto t/r, Flygskatter och flygplatsavgifter, Busstransfer flygplatsen - kryssningsfartyget t/r, 7 övernattningar i dubbelhytt, 7 frukostar, 6 luncher, 7 middagar, dryck (öl, vin, läsk, mineralvatten) till måltiderna ombord på fartyget, Scandoramaguide, utflykter enligt program

Tillval
Enkelhyttstillägg 9 995:-
Grundpriset avser hytt på nedre däck
Tillägg för hytt på mellandäck 1 400:- per person
Tillägg för hytt på övre däck 2 100:- per person

Bra att veta
Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda eller Landvetter.

Det är brukligt att visa uppskattning för båtens besättning genom att lämna dricks. På denna kryssning förväntas ca 70 euro per dubbelhytt i dricks.

Ändrat vattenstånd kan innebära ändrad resrutt eller i vissa fall omöjliggöra kryssning på delar av floden. Scandorama förbehåller sig i sådana fall rätten att justera resrutten efter de nya förhållandena.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

MS Infante Don Henrique
MS Infante Don Henrique
Komfortabelt och välskött flodkryssningsfartyg med panoramafönster och soldäck. Hotellet: Modernt kryssningsfartyg byggt 2003, renoverat 2014 som tillhör det franska kryssningsrederiet CroisiEurope. O...
Sista minuten
1/2Jokkmokks marknad med LAND från Arlandafrån 10 995:-
1/2Jokkmokks marknad med LAND från Kastrupfrån 10 995:-
3/2Jokkmokks Marknad från Arlandafrån 9 295:-
18/2Andalusien 22 dgr reseledare från Kastrup
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö