Skip to main content

Berlin

BUSSRESA - Tyskland - Storstad 5 dagar

Berlin - Möjligheternas stad

I färgsprakande Berlin finns något för alla. En levande historia som saknar motstycke, konstvärldens medelpunkt, oändliga shoppingmöjligheter, Europas häftigaste nöjesliv och gastronomiska influenser från hela världen. Följ med på vår bussresa till metropolen Berlin!

 

10 gäster ger medelbetyg 4,7 av 5

★ ★ ★ ★ ★Snabba fakta!
  • Shopping, kultur och historia i en perfekt mix!
  • Perfekt beläget hotell vid Kurfürstendamm.
  • Missa inte utflykten ”Berlins hjärta med TV-tornet”!

Dagsprogram

Dag 1, söndag: Mot Tysklands huvudstad

Malmö - Berlin: Vi lämnar Malmö och tar oss genom Danmark och med färjan från Gedser över till Rostock i Tyskland. Framåt sen eftermiddag rullar vi in i Berlin där bekväma och perfekt belägna Best Western Hotel Plaza Kurfürstendamm väntar, ca 43 mil. Härifrån är det promenadavstånd till shoppingen på Ku'damm och monumentala Gedächtniskirche.

Dag 2-4, måndag - onsdag: Berlin, en multikulturell stad

Berlin: Sevärdheterna i Berlin speglar stadens mångfald. Många av monumenten är kopplade till stadens nutidshistoria som Berlinmuren och Checkpoint Charlie. Dessutom finns den ståtliga triumfbågen Brandenburger Tor, paradgatan Unter den Linden och det vackra riksdagshuset. Det finns nog ingen annan stad i Europa där nutidshistorien är så närvarande som i Berlin. Även om staden grundades redan på 1200-talet så är det onekligen händelserna under 1900-talets mitt som satt sina spår. Lyssna och begrunda den levande historien. Staden har ett stort utbud av teatrar, konserter och operaföreställningar och är du intresserad av klassisk Berlin-historia ska du självklart besöka Berlinmuren som är världens längsta utomhusgalleri. Shopping­gatorna Kurfürstendamm och Friedrichstrasse lockar med sina trendiga affärer blandat med originella små butiker. Missa inte heller det lyxiga varuhuset KaDeWe. Restauranger och kaféer avlöser varandra och för dig som vill uppleva kvällens puls finns en uppsjö av olika barer och klubbar. Lär gärna känna Berlin mer ingående på våra utflykter då vi erbjuder allt från en intressant stadsrundtur till en avkopplande båttur på Spree.

Dag 5, torsdag: Auf Wiedersehen Berlin

Berlin - Malmö: Efter frukost är det dags att återvända hemåt. Vi åker med färjan mellan Rostock och Gedser och är tillbaka i Malmö ca kl 20.00, ca 43 mil.

Utflykter


UTFLYKTSPAKET
Pris 1 830
:- (ordinarie pris 2 035:-)

Priset är exklusive Varieté på Friedrichstadt-Palast.

Upplev mer! Beställ utflyktspaketet före din resa. Förutom rabatt får du poäng i Poängjakten.

Willkommen in Berlin

Första kvällen i Berlin ger vi oss ut på en kortare rundtur där vi bekantar oss med några av stadens berömda platser och storslagna byggnader. Vi beger oss sedan till en mysig restaurang för en gemensam middag, en perfekt introduktion till storstaden Berlin och varandra.
Pris inkl middag ca 435:-

Stadsrundtur

Världsstaden Berlin har mycket att erbjuda och på denna omfattande stadsrundtur ger vi dig en bra helhetsbild. Följ med till Kurfürstendamm, Potsdamer Platz, Checkpoint Charlie, Brandenburger Tor och Riksdagshuset. Vi färdas även längs paradgatan Unter den Linden.
Pris ca 285:-

Sachsenhausen

Följ med på en historisk utflykt till koncentrationslägret Sachsenhausen där närmare 300 000 människor internerades och många dog under nazisternas grymma behandling. Ett intressant och gripande besök om en tid vi aldrig får glömma. 
Pris ca 325:-

Varieté på Friedrichstadt-Palast

Ett klassiskt nöje i Berlin är att se en varieté! En kväll tar vi oss till Friedrichstadt-Palast, en av stadens mest berömda scener, där vi får se en färgsprakande show med musik, akrobatik och härliga kostymer.
Föreställningen VIVID visas tom 11 juli, därefter väntar sommaruppehåll och den nya showen har premiär framåt hösten.
(Utflykten genomförs ej på avgångarna 19/7 - 27/9 då det ej ges några föreställningar.)
Pris ca 655:-

Båttur från Charlottenburg

På Berlins vattenväg Spree njuter vi av en båttur som tar oss från väst till öst genom Berlins nya och historiska centrum.
Pris ca 365:-

Berlins hjärta med TV-tornet

Vi äter en god middag på en trevlig restaurang och beger oss sedan till de äldsta delarna av Berlin och dess hjärta. Vi beskådar det Röda Rådhuset vid Alexanderplatz innan det är dags för TV-tornet. Uppifrån den inglasade panoramavåningen, lite drygt 200 meter ovan markytan, väntar oss en fantastisk utsikt över staden som vi lärt känna de senaste dagarna. En härlig avslutning på vår vistelse i Berlin!
Pris inkl middag ca 625:-

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

10 personer ger den här resan medelbetyget 4,7 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

-

av

★ ★ ★ ★ ★

Jättebra samarbete med Karlskrona first resebyrå 6-9 april, bra upplysningar om passet medtagen och gick bra med syriska pass för en resenär. Duktig cool guide o bra chaufför.

av

★ ★ ★ ★ ★

Gjorde en trevlig weekendresa till Berlin i juli med Scandorama. Kunnig guide och duktig chaufför gjorde resan mycket intressant. Utflykterna, bland annat till Spandau och ett besök i TV-tornet blev uppskattade av oss resenärer.

av

★ ★ ★ ★

Vi lärde oss mycket och bodde bra och ganska centralt.

av

★ ★ ★

trygg bussresa, bra läge och bra standard och god frukost på hotellet

av

★ ★ ★ ★ ★

Minst en resa till Berlin per år är ett måste för mig. Jag har varit där många gånger, men resan ger mersmak. Bäst tycker jag om 5-dagarsresan. I år åkte jag ensam. På en Scandoramaresa känner man sig aldrig ensam. Allt är bra!

av

★ ★ ★ ★ ★

Berlin !! alltid återkommer man till Berlin och det fantastiska hotellet Ivbergs hotel premium som ligger väldigt centralt, nära till allt tycker jag och bra förbindelser till andra delar av Berlin. Alltid nöjd med era guider på denna bussresa :)

av

★ ★ ★ ★ ★

Mycket trevligt att åka med er. Har åkt ca 8ggr till Berlin med skandorama. Lika trevligt varje gång. Ser redan fram emot nästa tur. ☺🌸

av

★ ★ ★ ★ ★

Allt bara flöt på som det skall när det är som bäst. Fantastisk guide ,och en trevlig och trafiksäker chaufför. Hotell, service till stor belåtenhet.

av

★ ★ ★ ★ ★

Så bra upplagd resa . Vi fick ut max - som vanligt m resa som Scandorama ordnar o kunniga guider

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

Information

I priset ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 4 övernattningar i dubbelrum
  • 4 frukostar (dag 2 - 5)


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 1 395:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

Best Western Hotel Plaza Kurfürstendamm, Berlin
Best Western Hotel Plaza Kurfürstendamm, Berlin
Bekvämt och bra stadshotell i klassisk stil med moderna faciliteter som öppnade sina dörrar 2013. Hotellet utmärker sig med att ha en rulltrappa från entréplan upp till receptionen. Färgskalan i brunt...
Sista minuten
3/10Italien Runt med Caprifrån 14 995:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö