Skip to main content

Baskien & Galicien ✈

FLYGRESA - Spanien - Rundresa flyg & buss - 8 dagar

Baskien & Galicien - Det andra Spanien

En omväxlande rundresa i nordvästra Spanien. Baskerna är liksom galicierna stolta över sitt ursprung och värnar om lokala traditioner. För att inte tala om de lokala språken. Baskien bjuder på spännande kultur och arkitektur i metropolen Bilbao. Gröna sköna Galicien lockar med härliga upplevelser och pilgrimsstaden Santiago de Compostela. Upptäck det okända Spanien!

 
Snabba fakta!
 • Upplev det andra Spanien med starka traditioner och kultur.
 • Underbara utflykter: Gamla stan i Bilbao, Guggenheimmuseet, San Sebastian och vinprovning, pilgrimsorten Santiago de Compostela, galiciska köket, Rundtur i Porto mm.
 • Dessutom flera bonusutflykter på vägen med genuina upplevelser i spännande och stolta regioner.
   

2022 - Dagsprogram

Dag 1, torsdag: Baskien lockar

Flyg till Bilbao: Efter en mellanlandning med byte av flyg landar vi i spanska Bilbao. Vår Scandoramaguide hälsar oss välkomna och transferbussen tar oss till NH Hotel Deusto.

Dag 2-3, fredag - lördag: Moderna Bilbao

Baskien: Bilbao är Baskiens största stad och var så sent som för 30 år sedan en sliten industristad, men är i dag helt annorlunda tack vare en massiv ansiktslyftning som genomfördes på 1990-talet. I dag räknas Bilbao som en av Europas ledande kulturstäder och bjuder på modern och djärv arkitektur. Det berömda Guggenheimmuseet är kronan på verket. I kontrast till allt det moderna står den gamla stadsdelen Casco Viejo som lockar med arkitektur från medeltiden och barocken. Följ med på våra utflykter och få ut mesta möjliga av Baskien. Vi utforskar spännande Bilbao, både Gamla stan och de modernare delarna. Självklart besöker vi också Guggenheimmuseet. Vi lockar sedan med en tur till eleganta och fashionabla San Sebastián, en charmig hamnstad och den flottaste av alla spanska badorter. Här trängs flådiga boutiquer och Gamla stan är bedårande. Vi passar också på att besöka en vingård där vi provar det lokala vinet Txakoli i sällskap av baskiska delikatesser. I spännande Baskien möter gröna berg Atlantens stränder. Baskerna är en folkgrupp för sig och de är mycket noga med att påpeka att deras kultur är en helt annan än den spanska. Det baskiska språket, euskera, är inte släkt med något annat. Intressant och annorlunda!

Dag 4, söndag: Mot Asturien

Bilbao - Gijón: Det har blivit dags att lämna Bilbao och så småningom även Baskien till förmån för Kantabrien. Vi passar på att upptäcka pittoreska Santillana del Mar, som trots sitt namn ligger en bit in i landet i regionen Kantabrien. Den lilla staden anses vara en av Spaniens vackraste med sina hus i gyllene sten från 1400- till 1700-talen. I kyrkan finns kvarlevorna efter den lokala martyren Sta Juliana. Vi fortsätter sedan mot regionen Asturien och dess största stad Gijón, ca 27 mil. Här checkar vi in på Hotel Alcomar med centralt läge nära vattnet. 

Dag 5, måndag: Galicien hägrar

Gijón - Santiago de Compostela: I dag inleder vi våra galiciska äventyr! Undersköna Galicien är en annorlunda del av Spanien som inte har mycket gemensamt med det man ser i spansk turistreklam. Det är ett grönt och lummigt område med ett vilt och vackert kustlandskap. Många människor lever fortfarande på fiske och för gemene man är Galicien synonymt med fisk och skaldjur. Det officiella språket, gallego, ser man på de flesta skyltar och det påminner om portugisiskan. Vi passar på att besöka kustorten A Coruña, en stad med en viktig plats i spansk sjöfartshistoria. Det var nämligen härifrån som den spanska armadan avseglade mot England 1588. Staden har ett elegant centrum och längst ut på udden ligger det berömda fyrtornet Torre de Hércules, Europas äldsta fungerande fyrtorn. Vårt slutmål för dagen är pilgrimsorten Santiago de Compostela och Hotel Alda San Carlos, ca 36 mil.

Dag 6, tisdag: Upptäck pilgrimsorten

Galicien: Santiago de Compostela är Galiciens huvudstad och en riktig pärla. Här finns ett av Spaniens stora universitet, men det är pilgrimerna som satt staden på kartan. På medeltiden var staden det främsta pilgrimsmålet efter Jerusalem och Rom. Runt torget Praza do Obradoiro tronar en samling historiska byggnader som har få motsvarigheter i Europa. Den lokala graniten binder samman de många stilarna till en harmonisk enhet. I den medeltida kärnan trängs 40-talet kyrkor med kloster, medeltida härbärgen och mindre palats. De smala gatorna är perfekta att utforska till fots! Stadens kronjuvel är katedralen, detta monument över St Jakob, aposteln på vilkens grav katedralen uppfördes. De mäktiga spirorna tornar upp sig över torget och fascinerar besökarna. Följ med på vår stadspromenad för att få ut det mesta och bästa av Santiago. Givetvis besöker vi den berömda katedralen och låter oss imponeras. Sedan lockar kanske ett besök på en lokal tapasbar eller varför inte en lite längre promenad på egen hand i den berömda pilgrimsorten? 

Dag 7, onsdag: Portugisiska Porto

Santiago de Compostela - Porto: I dag ska vi lämna Spanien för Portugal men vi gör ett sista spanskt besök vid kusten i Combarro, med sina för Galicien så karakteristiska hórreos, stolpbodar byggda för lagring och förvaring. Ett härligt sista stopp i Galicien. Vi tar oss in i Portugal och sätter kurs mot Porto, Portugals näst största stad och portvinets hemort, ca 26 mil. Här checkar vi in på Grande Hotel do Porto och sedan kan vi följa med och upptäcka Porto samt äta en trevlig avslutningsmiddag!

Dag 8, torsdag: Fyllda av upplevelser

Flyg från Porto: Vi beger oss till flygplatsen och efter en mellanlandning med byte av flyg landar vi snart på hemmaplan, fyllda av härliga minnen från vår rundresa i Baskien och Galicien.

2022 - Utflykter


UTFLYKTSPAKET
Pris 2 555:-
(ordinarie pris 2 840:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet senast en månad före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

Moderna Bilbao & Guggenheimmuseet 

Vi bekantar oss med Bilbaos modernare delar och dess sevärdheter. Vi skådar den spektakulära Biscayabron och åker en tur med gondolen. Vi besöker också det intressanta Guggenheimmuseet, världsberömt för Franck Gehrys banbrytande och originella arkitektur. 
Pris ca
395:-
Utflykten bör förbokas i samband med bokningstillfället, dock senast en månad före avresa. Vid senare bokning kan plats ej garanteras (med reservation för slutförsäljning, utflykten genomförs vid biljettillgång).

Casco Viejo - Gamla stan i Bilbao

Casco Viejo är Bilbaos äldsta stadsdel, belägen vid floden öster om den modernare staden. Här finns de sju små gatorna från 1400-talet och flera av stadens sevärdheter. Vi gör en promenad innan vi slår oss ner på en härlig restaurang och njuter av det baskiska köket. 
Pris inkl middag med dryck ca 565:-

San Sebastián & baskiskt vin

I dag besöker vi eleganta och fashionabla San Sebastián, en charmig hamnstad och den flottaste av alla spanska badorter. Här trängs flådiga boutiquer och Gamla stan är bedårande. Vi passar också på att besöka en vingård där vi provar det lokala vinet Txakoli i sällskap av baskiska delikatesser. Det bästa av Baskien på en och samma dag!
Pris ca
495:-

Vackra Santillana del Mar

I dag upptäcker vi pittoreska Santillana del Mar, som trots sitt namn ligger en bit in i landet i regionen Kantabrien. Den lilla staden anses vara en av Spaniens vackraste med sina hus i gyllene sten från 1400- till 1700-talen. I kyrkan finns kvarlevorna efter den lokala martyren Sta Juliana.
Ingår i resans pris.

Sjöfartsstaden A Coruña

Vi besöker den galiciska kustorten A Coruña, en stad med en viktig plats i spansk sjöfartshistoria. Det var nämligen härifrån som den spanska armadan avseglade mot England 1588. Staden har ett elegant centrum och längst ut på udden ligger det berömda fyrtornet Torre de Hércules, Europas äldsta fungerande fyrtorn.
Ingår i resans pris.

Galiciska köket

Galicien har ett välkänt kök och förutom fisk och skaldjur av högsta kvalitet lockar man med kraftiga soppor och mustiga grytor. Även den galiciska vinproduktionen har fått en plats på världskartan genom det vita vinet från Rias Baixas. Vi beger oss till en lokal restaurang och njuter av det galiciska köket och den genuina gästfriheten.
Pris inkl middag med dryck ca 545:-

Pilgrimernas Santiago de Compostela

I dag utforskar vi den galiciska huvudstaden med sitt berömda universitet och sina pilgrimer. På medeltiden var staden det främsta pilgrimsmålet efter Jerusalem och Rom. Runt torget Praza do Obradoiro tronar en samling historiska byggnader som har få motsvarigheter i Europa. Den lokala graniten binder samman de många stilarna till en harmonisk enhet. I den medeltida kärnan trängs 40-talet kyrkor med kloster, medeltida härbärgen och mindre palats. Stadens kronjuvel är katedralen, detta monument över St Jakob, aposteln på vilkens grav katedralen uppfördes. Följ med på vår stadspromenad och lär känna staden. Vi besöker självklart den imponerande katedralen. 
Pris ca 295:-

Genuina Combarro

Vi gör ett stopp vid kusten i Combarro, med sina för Galicien så karakteristiska hórreos, stolpbodar som byggts för lagring och förvaring. Ett härligt sista stopp i undersköna Galicien!
Ingår i resans pris.

Rundtur i Porto med avskedsmiddag

Vi inleder med en guidad rundtur i Porto, Portugals näst största stad och portvinets hemort. En utmärkt introduktion där vi får ta del av stadens intressanta sevärdheter innan vi avslutar med en trevlig middag.
Pris inkl middag med dryck ca 545:-

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

4 personer ger den här resan medelbetyget 5 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

Upplevelserik rundresa med allt om kultur, natur och matupplevelser.Eiffel broar i Porto, Pilgrimsmusslan i Santiago de Compostela , A Corunas vidunderliga utsikt, Biscayavågornas brus , unika Guggenheimmuseet, delikata pintxos En tiotaggare!

av

★ ★ ★ ★ ★

Vi var mycket nöjda med denna resa, fina hotell, jättebra mat (Inga bufféer) underbar natur, intressanta sevärdheter, vi gillade särskilt Bilbao lagom långa dagsturer, kunnig guide och trevliga medresenärer.

av

★ ★ ★ ★ ★

En välmatad och varierad resa i lagom tempo. Guiden, bussen och reskamraterna var mycket bra och så även hotell och de platser vi besåg. Ett bottennapp, kvällsmaten i Gijon, påminde oss om hur bra vi egentligen hade alla andra dagar.

av

★ ★ ★ ★ ★

Det blev en fantastisk resa som överträffade mina förväntningar. Från start i Bilbao till målet i Porto. Jag kom till platser som jag inte hade kunnat hitta själv om jag gjort resan på egen hand. Trevliga medresenärer och en fantastisk guide.

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Information

Allt detta ingår

 • Flygresa till Bilbao samt hem från Porto
 • Flygskatter och flygplatsavgifter
 • Busstransfer flygplatsen - hotellet t/r
 • Bussrundresa med Scandoramaguide
 • 7 övernattningar i dubbelrum
 • 7 frukostar (dag 2 - 8)
 • Utflykterna Vackra Santillana del Mar, Sjöfartsstaden A Coruña och Genuina Combarro
   

Bra att veta

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen.

Enkelrumstillägg 3 195:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 1 - 4

NH Hotel Deusto, Bilbao
NH Hotel Deusto, Bilbao
Modernt och uppskattat hotell med en avskalad, ljus skandinaviskt stil. Bra centralt läge på en lite lugnare sidogata, ett stenkast från floden Ria de Bilbao. Bekvämt promenadavstånd till det kända Gu...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 4 - 5

Hotel Alcomar, Gijón
Hotel Alcomar, Gijón
Ombonat och trevligt mellanklasshotell med en gammaldags och charmig stil samt utmärkt läge vid strandpromenaden i hjärtat av Gijòn. Hotellet: Hotell i klassisk kontinental stil, byggt 1990 och...

Övernattning Dag 5 - 7

Hotel Alda San Carlos, Santiago de Compostela
Hotel Alda San Carlos, Santiago de Compostela
Trevligt och välkomnande litet stadshotell. Hotellet har en nyrenoverad liten lobby med stora fönster ut mot gatan som är hemtrevligt inredd med soffor och bokhyllor som har en originell mix av föremå...

Övernattning Dag 7 - 8

Grande Hotel do Porto, Porto
Grande Hotel do Porto, Porto
Anrikt, charmigt och uppskattat hotell som öppnade sina dörrar för första gången den 27 mars 1880. Hotellet är inhyst i en vacker byggnad i jugendstil med ståtlig fasad som har stora fönster, sirlig b...
Sista minuten
29/10Alsace med Colmar, Hotel Primo Colmar Centrefrån 5 495:-
29/10Paris, Hotel Victoriafrån 6 595:-
29/10Alsace med Colmar, Paul & Pia Welcome Home Hotelfrån 6 595:-
29/10Wienfrån 6 795:-
29/10Londonfrån 7 495:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö