Skip to main content

Baskien & Galicien ✈

FLYGRESA - Spanien, Portugal - Rundresa flyg & buss - 8 dagar

Baskien & Galicien

En omväxlande rundresa i nordvästra Spanien. Baskerna är liksom galicierna stolta över sitt ursprung och värnar om lokala traditioner. För att inte tala om de lokala språken. Baskiens största stad, metropolen Bilbao, räknas som en av Europas ledande kulturstäder och bjuder på modern djärv arkitektur. I Baskien möter gröna berg Atlantens stränder och vi besöker fashionabla San Sebastián och passar även på att prova det lokala vinet. Baskerna är en folkgrupp för sig och de är mycket noga med att påpeka att deras kultur är en helt annan än den spanska. Gröna sköna Galicien lockar med härliga upplevelser och pilgrimsstaden Santiago de Compostela. Runt torget Praza do Obradoiro tronar en samling historiska byggnader som har få motsvarigheter i Europa. Följ med och upptäck det okända Spanien! 

Höstens avgångar 2023 släpps löpande!

 
Höjdpunkter!
  • Moderna Bilbao
  • Guggenheimmuseet
  • Fashionabla San Sebastián
  • Santillana del Mar i Kantabrien
  • Santiago de Compostela 
  • Portugisiska Porto 

2023 - Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Flyg till Bilbao
Efter en mellanlandning med byte av flyg landar vi i spanska Bilbao. Vår Scandoramaguide hälsar oss välkomna och transferbussen tar oss till NH Hotel Deusto.

Dag 2-3: Bilbao

Moderna Bilbao & Guggenheimmuseet 
Vi bekantar oss med Bilbaos modernare delar och dess sevärdheter. Vi skådar den spektakulära Biscayabron och åker en tur med gondolen. Vi besöker också det intressanta Guggenheimmuseet, världsberömt för Franck Gehrys banbrytande och originella arkitektur. 
Pris 425:-, bokas tillsammans med resan senast en månad före avresa.

Casco Viejo - Gamla stan i Bilbao
Casco Viejo är Bilbaos äldsta stadsdel, belägen vid floden öster om den modernare staden. Här finns de sju små gatorna från 1400-talet och flera av stadens sevärdheter. Vi gör en promenad innan vi slår oss ner på en härlig restaurang och njuter av det baskiska köket. 
Pris inkl middag med dryck 565:-

San Sebastián & baskiskt vin
I dag besöker vi eleganta och fashionabla San Sebastián, en charmig hamnstad och den flottaste av alla spanska badorter. Här trängs flådiga boutiquer och Gamla stan är bedårande. Vi passar också på att besöka en vingård där vi provar det lokala vinet Txakoli i sällskap av baskiska delikatesser. Det bästa av Baskien på en och samma dag!
Pris 495:-

Dag 4: Bilbao - Gijón
Det har blivit dags att lämna Bilbao och så småningom även Baskien till förmån för Kantabrien. Vi passar på att upptäcka pittoreska Santillana del Mar som trots sitt namn ligger en bit in i landet i regionen Kantabrien. Den lilla staden anses vara en av Spaniens vackraste med sina hus i gyllene sten från 1400- till 1700-talen. I kyrkan finns kvarlevorna efter den lokala martyren Sta Juliana. Vi fortsätter sedan mot regionen Asturien och dess största stad Gijón. Här checkar vi in på Hotel Alcomar med centralt läge nära vattnet. 

Dag 5: Gijón - Santiago de Compostela
I dag inleder vi vårt galiciska äventyr! Undersköna Galicien är en annorlunda del av Spanien som inte har mycket gemensamt med det man ser i spansk turistreklam. Det är ett grönt och lummigt område med ett vilt och vackert kustlandskap. Många människor lever fortfarande på fiske och för gemene man är Galicien synonymt med fisk och skaldjur. Det officiella språket, gallego, ser man på de flesta skyltar och det påminner om portugisiskan. Vi passar på att besöka kustorten A Coruña, en stad med en viktig plats i spansk sjöfartshistoria. Det var nämligen härifrån som den spanska armadan avseglade mot England 1588. Staden har ett elegant centrum och längst ut på udden ligger det berömda fyrtornet Torre de Hércules, Europas äldsta fungerande fyrtorn. Vårt slutmål för dagen är pilgrimsorten Santiago de Compostela och Hotel Gelmirez.

Galiciska köket
Galicien har ett välkänt kök och förutom fisk och skaldjur av högsta kvalitet lockar man med kraftiga soppor och mustiga grytor. Även den galiciska vinproduktionen har fått en plats på världskartan genom det vita vinet från Rias Baixas. Vi beger oss till en lokal restaurang och njuter av det galiciska köket och den genuina gästfriheten.
Pris inkl middag med dryck 545:-

Dag 6: Santiago de Compostela 

Pilgrimernas Santiago de Compostela
I dag utforskar vi den galiciska huvudstaden med sitt berömda universitet och sina pilgrimer. På medeltiden var staden det främsta pilgrimsmålet efter Jerusalem och Rom. I den medeltida kärnan trängs 40-talet kyrkor med kloster, medeltida härbärgen och mindre palats. Den lokala graniten binder samman de många stilarna till en harmonisk enhet. Stadens kronjuvel är katedralen, detta monument över St Jakob, aposteln på vilkens grav katedralen uppfördes. Följ med på vår stadspromenad och lär känna staden. Vi besöker självklart den imponerande katedralen. 
Pris 295:-

Dag 7: Santiago de Compostela - Porto
I dag ska vi lämna Spanien för Portugal men vi gör ett sista spanskt besök vid kusten i Combarro, med sina för Galicien så karakteristiska hórreos, stolpbodar byggda för lagring och förvaring. Ett härligt sista stopp i Galicien. Vi tar oss in i Portugal och sätter kurs mot Porto, Portugals näst största stad och portvinets hemort. Här checkar vi in på HF Hotel Tuela och sedan kan vi följa med och upptäcka Porto!

Rundtur i Porto med avskedsmiddag
Vi inleder med en guidad rundtur i Porto, Portugals näst största stad och portvinets hemort. En utmärkt introduktion där vi får ta del av stadens intressanta sevärdheter innan vi avslutar med en trevlig middag.
Pris inkl middag med dryck 545:-

Dag 8: Flyg från Porto
Vi beger oss till flygplatsen och efter en mellanlandning med byte av flyg landar vi snart på hemmaplan, fyllda av härliga minnen från vår rundresa i Baskien och Galicien.

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

4 personer ger den här resan medelbetyget 5 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

Upplevelserik rundresa med allt om kultur, natur och matupplevelser.Eiffel broar i Porto, Pilgrimsmusslan i Santiago de Compostela , A Corunas vidunderliga utsikt, Biscayavågornas brus , unika Guggenheimmuseet, delikata pintxos En tiotaggare!

av

★ ★ ★ ★ ★

Vi var mycket nöjda med denna resa, fina hotell, jättebra mat (Inga bufféer) underbar natur, intressanta sevärdheter, vi gillade särskilt Bilbao lagom långa dagsturer, kunnig guide och trevliga medresenärer.

av

★ ★ ★ ★ ★

En välmatad och varierad resa i lagom tempo. Guiden, bussen och reskamraterna var mycket bra och så även hotell och de platser vi besåg. Ett bottennapp, kvällsmaten i Gijon, påminde oss om hur bra vi egentligen hade alla andra dagar.

av

★ ★ ★ ★ ★

Det blev en fantastisk resa som överträffade mina förväntningar. Från start i Bilbao till målet i Porto. Jag kom till platser som jag inte hade kunnat hitta själv om jag gjort resan på egen hand. Trevliga medresenärer och en fantastisk guide.

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
27/4ArlandaNH Hotel Deusto, Bilbao611 495:-Boka
27/4KastrupNH Hotel Deusto, BilbaoMer än 811 495:-Boka
27/4GardermoenNH Hotel Deusto, Bilbao411 995:-Boka
11/5ArlandaNH Hotel Deusto, BilbaoMer än 811 295:-Boka
11/5KastrupNH Hotel Deusto, Bilbao210 995:-Boka
11/5GardermoenNH Hotel Deusto, Bilbao611 695:-Boka
31/8ArlandaNH Hotel Deusto, BilbaoMer än 812 495:-Boka
31/8KastrupNH Hotel Deusto, BilbaoMer än 812 295:-Boka
31/8LandvetterNH Hotel Deusto, BilbaoMer än 812 695:-Boka
14/9ArlandaNH Hotel Deusto, BilbaoMer än 812 295:-Boka
14/9KastrupNH Hotel Deusto, BilbaoMer än 812 495:-Boka
14/9GardermoenNH Hotel Deusto, Bilbao613 495:-Boka
5/10ArlandaHotel Bed4U, BilbaoMer än 812 195:-Boka
5/10KastrupHotel Bed4U, BilbaoMer än 812 195:-Boka
5/10LandvetterHotel Bed4U, Bilbao812 495:-Boka

Information

I priset ingår
Flygresa till Bilbao samt hem från Porto, flygskatter och flygplatsavgifter, busstransfer flygplatsen - hotellet t/r, bussrundresa med Scandoramaguide, 7 övernattningar i dubbelrum, 7 frukostar

Tillval
Enkelrumstillägg 3 395:-

Utflyktspaket 2 585:- (ordinarie pris 2 870:-)
Moderna Bilbao & Guggenheimmuseet 425:-
Casco Viejo - Gamla stan i Bilbao 565:- 
San Sebastián & baskiskt vin 495:-
Galiciska köket 545:- 
Pilgrimernas Santiago de Compostela 295:-
Rundtur i Porto med avskedsmiddag 545:- 
Boka utflyktspaketet (alla utflykter) före avresa och du sparar 10%. Du kan även köpa enskilda utflykter före avresa. När resan påbörjats kan vi inte garantera platstillgång på utflykterna.
Utflykterna kan genomföras i annan ordning.

Bra att veta
Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen.

Avresa 5/10 bor vi på Hotel Bed4U i Bilbao dag 1-4.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 1 - 4

Hotel Bed4U, Bilbao
Hotel Bed4U, Bilbao
Bekvämt stadshotell i en modern och trendig stil som har en urban och ungdomlig atmosfär. De allmänna utrymmena har en stor öppen planlösning och en trivsam vardagsrumskänsla med bekväma sittmöbler av...

Övernattning Dag 1 - 4

NH Hotel Deusto, Bilbao
NH Hotel Deusto, Bilbao
Modernt och uppskattat hotell med en avskalad, ljus skandinaviskt stil. Bra centralt läge på en lite lugnare sidogata, ett stenkast från floden Ria de Bilbao. Bekvämt promenadavstånd till det kända Gu...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 4 - 5

Hotel Alcomar, Gijón
Hotel Alcomar, Gijón
Ombonat och trevligt mellanklasshotell med en gammaldags och charmig stil samt utmärkt läge vid strandpromenaden i hjärtat av Gijòn. Hotellet: Hotell i klassisk kontinental stil, byggt 1990 och...

Övernattning Dag 5 - 7

Hotel Gelmirez, Santiago de Compostela
Hotel Gelmirez, Santiago de Compostela
Komfortabelt, modernt och mycket bra mellanklasshotell som totalrenoverades 2013. Hotellet har väldesignade allmänna utrymmen och en trevlig frukostmatsal. Centralt beläget mittemellan järnvägsstation...

Övernattning Dag 7 - 8

HF Hotel Tuela, Porto
HF Hotel Tuela, Porto
Bekvämt stadshotell med moderna faciliteter och centralt läge nära ett shoppingcentra. Hotellet: Mellanklasshotell som har trevliga och modernt inredda allmänna utrymmen med restaurang, lobbybar, loun...
Sista minuten
1/2Jokkmokks marknad med LAND från Arlandafrån 10 995:-
1/2Jokkmokks marknad med LAND från Kastrupfrån 10 995:-
3/2Jokkmokks Marknad från Arlandafrån 9 295:-
18/2Andalusien 22 dgr reseledare från Kastrup
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö