Skip to main content

Tre öar i Napolibukten ✈

FLYGRESA - Italien - Rundresa flyg & buss - 8 dagar

Tre öar i Napolibukten
- Ljuvligt & avkopplande

Utanför Neapel väntar härliga ö-upplevelser! På den förföriska klippön Capri väntar Axel Munthes Villa San Michele och Faraglioniklipporna. Genuina och slingrande gränder blandas med häpnadsväckande vyer. Den bedårande gröna ön Ischia lockar med härliga stränder, charmiga småstäder, varma hälsokällor och vacker bergsnatur. På grannön Procida är livet okomplicerat och tempot lugnare. Förutom tre sköna öar gör vi dessutom nedslag i den myllrande storstaden Neapel.

Snabba fakta!
 • Ljuvliga Capri, gröna Ischia och avslappnad atmosfär på Procida.
 • Genuin ­syd­italiensk värme och gästfrihet!
 • Myllrande storstaden Neapel.

2022 - Dagsprogram

Dag 1, tisdag: Flyget till Neapel

Flyg till Neapel - Torre del Greco: Vi landar utanför Italiens tredje största stad och kliver ombord på transferbussen för vidare färd mot Hotel Poseidon i Torre del Greco, vid foten av Vesuvius, strax utanför Neapel, ca 2 mil. Vi checkar in och gör oss redo för en gemensam middag på hotellet där utsikten över Neapelbukten och Capri förgyller vår måltid.

Dag 2, onsdag: Mot ljuvliga Capri

Torre del Greco - Capri: I Neapels hamn går vi ombord på färjan som tar oss till Marina Grande på den ljuvliga klippön Capri. Väl i land på ön möts vi av minibussar som så småningom tar oss till Hotel San Michele eller alternativt hotell i Anacapri där vår värdfamilj väntar, ca 5 mil. Redan i dag har vi möjlighet att uppleva Faraglioniklipporna under en vacker båttur. På kvällen äter vi middag tillsammans på vårt hotell.

Dag 3, torsdag: Upptäck sagoön

Capri: Till denna pärla i Medelhavet ­reste antikens romerska härskare och många har följt i deras fotspår. Här är det lätt att bli förförd av de karga klipporna, vikarna, citronlundarna, apelsinträden, det solglittrande havet och blommorna som prunkar i regnbågens alla färger. På vår utflykt får vi bland annat uppleva Axel Munthes Villa San Michele. Magiska Capri blir ett minne för livet!

Dag 4, fredag: Mot två av tre

Capri - Ischia: Vi lämnar Capri och tar båten till undersköna Ischia. Väl i land väntar bussen som tar oss till Hotel Lord Byron i Forio på Ischias västkust, ca 2 mil. Vi checkar in för tre nätter och gör oss redo för en första gemensam middag på hotellet.

Dag 5-6, lördag - söndag: Underbara Ischia

Ischia: Vi befinner oss på en ljuvligt grön ö som är en av italienarnas egna favoriter. Här är det lätt att må bra! Ön är omtalad för sin skönhet men också för den genuina ­syd­italienska värme och gästfrihet som möter besökaren. Det sägs även vara en hälsans ö då här finns många spa och termer. Med sina 46 kvadratkilometer är Ischia Italiens sjätte ö till storleken med ungefär 60 000 bofasta invånare. På senare tid har Ischia hamnat i fokus tack vare Elena Ferrantes Neapelkvartett där flera kapitel utspelar sig på den soldränkta hälsoön. På våra utflykter upptäcker vi ön men vi har också tid att njuta av vårt hotell som har en avkopplande solterrass och pool eller ta en promenad ner till småbåtshamnen och stranden. (Utflykterna på öarna genomförs i regel med minibussar.)

Dag 7, måndag: Via Procida till Neapel

Ischia - Neapel: Vi vinkar adjö till Ischia och gör en avstickare till grannön Procida. Här är livet okomplicerat och lugnare än på grannöarna. Liksom Ischia består Procida av vulkaniska bergarter och här finns charmiga små hus målade i regnbågens alla färger med konstfullt utsmyckade dörrar. Vi njuter av den avslappnade atmosfären innan vi hoppar ombord på färjan till Neapel. I hamnen väntar bussen som tar oss till Hotel Vergilius Billia, ca 6 mil. Vi har nu möjlighet att följa med och utforska Neapels historiska stadskärna under en promenad. Vi avlutar med en härlig napolitansk middag i den myllrande storstaden. 

Dag 8, tisdag: Arrivederci Napoli

Flyg från Neapel: Vi säger Arrivederci till Italien och tar transferbussen till flygplatsen. Vi flyger hem med sinnena fulla av intryck från underbara Capri, Ischia, Procida och den myllrande världsstaden Neapel. På återseende!

2022 - Utflykter


UTFLYKTSPAKET
Pris 2 085:-
(ordinarie pris 2 315:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

Båttur till Faraglioniklipporna

På denna vackra utflykt upplever vi Capri från vattnet på en båttur till de berömda kalkstensklipporna Faraglioni. En oförglömlig upplevelse!
Pris ca 425:-

Upptäck Capri & Villa San Michele

Capris fantastiska natur bjuder på betagande vyer. En spännande upptäcktsfärd som tar andan ur de flesta. Vi besöker till exempel Axel Munthes hus Villa San Michele och Capris centrum, där vi går en guidad promenad.
Pris ca 445:-

Upptäck Ischia

I dag upptäcker vi den ljuvliga öns höjdpunkter under en rundtur! Den färgstarka huvudorten kallas kort och gott Ischia stad. Inte långt härifrån skymtar vi den stora sevärdheten Castello Aragonese. En annan höjdpunkt är den lilla fiskebyn Sant’Angelo som med sina vita hus som klättrar uppför de grönskande kullarna brukar kallas för ett Capri i miniformat. Vi njuter av den vackra vulkanön och under dagen passar vi också på att besöka en gård där vi provar det lokala vinet och andra godsaker. Även om Ischia i dag kallas för hälsans ö gav romarna den ett annat namn, Ischia Enaria, vinön.
Pris ca 495:-

La Mortella - den botaniska trädgården

Den brittiske kompositören William Waltons forna hem lockar med en underbar trädgård. Efter andra världskriget skapade han och hans hustru Susana det som i dag är en av Italiens vackraste botaniska trädgårdar. Promenadstigarna vindlar sig nerför en brant sluttning där allt står i blom och leder tankarna till Babylons hängande trädgårdar. Ett botaniskt underverk och en hisnande havsutsikt! 
Pris ca 355:-

Charmiga Procida

På Ischias mindre grannö är livet okomplicerat och lugnare än på grannöarna. Liksom Ischia består Procida av vulkaniska bergarter och här finns charmiga små hus målade i regnbågens alla färger med konstfullt utsmyckade dörrar. Vi anländer till färggranna Marina Grande och blir transporterade upp till Terra Murata med storslagen utsikt mot Vesuvius och Capri. Härifrån promenerar vi ner till den ännu mer färgstarka Marina Corricella och det känns som tiden stått still. Här kan man fortfarande se öns fiskare arbeta med sina båtar och nysta upp sina nät, samtidigt som de pastellfärgade husen skapar en oförglömlig palett med vackra fotomotiv i varje hörn.
Ingår i resans pris.

Neapels historiska centrum

Kampaniens huvudort Neapel är Italiens tredje största stad med ungefär en miljon invånare. Den väcker känslor och nyfikenhet och är en i högsta grad levande stad med gästvänlighet och värme. Vi gör en promenad i den världsarvslistade Gamla stan och tittar på några av stadens sevärdheter innan vi går till bords på en traditionell napolitansk restaurang. I kväll får vi möjlighet att prova några av Kampaniens alla delikatesser.
Pris inkl middag med dryck ca 595:-

 

Information

Allt detta ingår

 • Flygresa till Neapel t/r
 • Flygskatter och flygplatsavgifter
 • Busstransfer flygplatsen - hotellet t/r
 • Bussrundresa med Scandoramaguide
 • 7 övernattningar i dubbelrum
 • 7 frukostar (dag 2 - 8)
 • 6 middagar (dag 1 - 6)
 • Bagagetransfer Ischia - Neapel
 • Utflykten Charmiga Procida

 

Bra att veta

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen.

Om flyget landar sent ankomstkvällen serveras ingen middag på hotellet.

Enkelrumstillägg 1 695:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 2 - 4

Hotel San Michele, Anacapri
Hotel San Michele, Anacapri
Ett mycket välskött hotell inhyst i en fin patriciervilla från sekelskiftet, omgivet av en prunkande trädgård och vars läge bjuder på hänförande vyer över vattnet. Hotellet: Familjärt och trevligt hot...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Hotel Poseidon, Torre del Greco
Hotel Poseidon, Torre del Greco
Modernt och komfortabelt hotell bestående av två sammanlänkade byggnader varav den ena har vanliga hotellrum och den andra fungerar som lägenhetshotell. När du stigit in genom hotellentrén möts du av...

Övernattning Dag 4 - 7

Hotel Lord Byron, Forio - Ischia
Hotel Lord Byron, Forio - Ischia
Genuint, litet mellanklasshotell bestående av flera vitkalkade byggnader med mörka fönsterluckor som omger den lilla innergården med frodig grönska och hotellets svalkande utomhuspool. Detta familjeäg...

Övernattning Dag 7 - 8

Hotel Vergilius Billia, Neapel
Hotel Vergilius Billia, Neapel
Traditionellt, äldre stadshotell inhyst i en byggnad från förra sekelskiftet med välvda fönster, klassiska fönsterluckor och balkonger med snirkliga järnräcken. Hotellet har en ljus lobbylounge med ta...
Sista minuten
29/10Alsace med Colmar, Hotel Primo Colmar Centrefrån 5 495:-
29/10Paris, Hotel Victoriafrån 6 595:-
29/10Alsace med Colmar, Paul & Pia Welcome Home Hotelfrån 6 595:-
29/10Wienfrån 6 795:-
29/10Londonfrån 7 495:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö