Skip to main content

Tre öar i Napolibukten ✈

FLYGRESA - Italien - Rundresa flyg & buss - 8 dagar

Tre öar i Napolibukten

Utanför Neapel väntar härliga ö-upplevelser! På den förföriska klippön Capri väntar Axel Munthes Villa San Michele och Faraglioniklipporna. Genuina och slingrande gränder blandas med häpnadsväckande vyer. Till denna pärla i Medelhavet ­reste antikens romerska härskare och många har följt i deras fotspår. Här är det lätt att imponeras av de karga klipporna, vikarna, citronlundarna, apelsinträden, det solglittrande havet och blommorna som prunkar i regnbågens alla färger. Den bedårande gröna ön Ischia lockar med härliga stränder, charmiga småstäder, varma hälsokällor och vacker bergsnatur. Ön är en av italienarnas egna favoriter och här är det lätt att må bra! Ön är omtalad för sin skönhet men också för den genuina ­syd­italienska värme och gästfrihet som möter besökaren. Det sägs även vara en hälsans ö då här finns många spa och termer. Med sina 46 kvadratkilometer är Ischia Italiens sjätte ö till storleken med ungefär 60 000 bofasta invånare. På senare tid har Ischia hamnat i fokus tack vare Elena Ferrantes Neapelkvartett där flera kapitel utspelar sig på den soldränkta hälsoön. På grannön Procida är livet okomplicerat och tempot lugnare. Förutom tre sköna öar gör vi dessutom nedslag i den myllrande storstaden Neapel.

Höjdpunkter!
  • Capri
  • Ischia 
  • Procida
  • Genuin ­syd­italiensk värme och gästfrihet
  • Storstaden Neapel

2023 - Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Flyg till Neapel - Torre del Greco
Vi landar utanför Italiens tredje största stad och kliver ombord på transferbussen för vidare färd mot Hotel Poseidon i Torre del Greco, vid foten av Vesuvius, strax utanför Neapel. Vi checkar in och gör oss redo för en gemensam middag på hotellet där utsikten över Neapelbukten och Capri förgyller vår måltid.

Dag 2: Torre del Greco - Capri
I Neapels hamn går vi ombord på färjan som tar oss till Marina Grande på den ljuvliga klippön Capri. Väl i land på ön möts vi av minibussar som så småningom tar oss till Hotel San Michele eller alternativt hotell i Anacapri där vår värdfamilj väntar. Båda kvällarna äter vi middag tillsammans på vårt hotell.

Båttur till Faraglioniklipporna
På denna vackra utflykt upplever vi Capri från vattnet på en båttur till de berömda kalkstensklipporna Faraglioni. En oförglömlig upplevelse!
Pris 425:-

Dag 3: Capri

Upptäck Capri & Villa San Michele
Capris fantastiska natur bjuder på betagande vyer. En spännande upptäcktsfärd som tar andan ur de flesta. Vi besöker till exempel Axel Munthes hus Villa San Michele och Capris centrum, där vi går en guidad promenad.
Pris 495:-

Dag 4: Capri - Ischia
Vi lämnar Capri och tar båten till undersköna Ischia. Väl i land väntar bussen som tar oss till Hotel Lord Byron i Forio på Ischias västkust. Vi checkar in för tre nätter och gör oss redo för den första av tre gemensamma middagar på hotellet. På våra utflykter upptäcker vi ön men vi har också tid att njuta av vårt hotell som har en avkopplande solterrass och pool eller ta en promenad ner till småbåtshamnen och stranden. (Utflykterna på öarna genomförs oftast med minibussar.)

Dag 5-6: Ischia 

Upptäck Ischia
I dag upptäcker vi den ljuvliga öns höjdpunkter under en rundtur! Den färgstarka huvudorten kallas kort och gott Ischia stad. Inte långt härifrån skymtar vi den stora sevärdheten Castello Aragonese. En annan höjdpunkt är den lilla fiskebyn Sant’Angelo som med sina vita hus som klättrar uppför de grönskande kullarna brukar kallas för ett Capri i miniformat. Vi njuter av den vackra vulkanön och under dagen passar vi också på att besöka en gård där vi provar det lokala vinet och andra godsaker. Även om Ischia i dag kallas för hälsans ö gav romarna den ett annat namn, Ischia Enaria, vinön.
Pris 495:-

La Mortella - den botaniska trädgården
Den brittiske kompositören William Waltons forna hem lockar med en underbar trädgård. Efter andra världskriget skapade han och hans hustru Susana det som i dag är en av Italiens vackraste botaniska trädgårdar. Promenadstigarna vindlar sig nerför en brant sluttning där allt står i blom och leder tankarna till Babylons hängande trädgårdar. Ett botaniskt underverk och en hisnande havsutsikt! 
Pris 375:-

Dag 7: Ischia - Neapel
Vi vinkar adjö till Ischia och gör en avstickare till grannön Procida. Här är livet okomplicerat och lugnare än på grannöarna. Liksom Ischia består Procida av vulkaniska bergarter och här finns charmiga små hus målade i regnbågens alla färger med konstfullt utsmyckade dörrar. Vi anländer till färggranna Marina Grande och blir transporterade upp till Terra Murata med storslagen utsikt mot Vesuvius och Capri. Härifrån promenerar vi ner till den ännu mer färgstarka Marina Corricella och det känns som tiden stått still. Här kan man fortfarande se öns fiskare arbeta med sina båtar och nysta upp sina nät, samtidigt som de pastellfärgade husen skapar en oförglömlig palett med vackra fotomotiv i varje hörn. Vi njuter av den avslappnade atmosfären innan vi hoppar ombord på färjan till Neapel. I hamnen väntar bussen som tar oss till Hotel Vergilius Billia. 

Neapels historiska centrum
Kampaniens huvudort Neapel är Italiens tredje största stad med ungefär en miljon invånare. Den väcker känslor och nyfikenhet och är en i högsta grad levande stad med gästvänlighet och värme. Vi gör en promenad i den världsarvslistade Gamla stan och tittar på några av stadens sevärdheter innan vi går till bords på en traditionell napolitansk restaurang. I kväll får vi möjlighet att prova några av Kampaniens alla delikatesser.
Pris inkl middag med dryck 595:-

Dag 8: Flyg från Neapel
Vi säger Arrivederci till Italien och tar transferbussen till flygplatsen. Vi flyger hem med sinnena fulla av intryck från underbara Capri, Ischia, Procida och den myllrande världsstaden Neapel. På återseende!

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
18/4ArlandaHotel San Michele, AnacapriInga tillgängliga platser13 195:-Inga tillgängliga platser
18/4KastrupHotel San Michele, AnacapriInga tillgängliga platser12 995:-Inga tillgängliga platser
9/5ArlandaHotel San Michele, AnacapriInga tillgängliga platser14 395:-Inga tillgängliga platser
9/5KastrupHotel San Michele, AnacapriInga tillgängliga platser13 995:-Inga tillgängliga platser
27/6ArlandaHotel San Michele, AnacapriMer än 814 995:-Boka
27/6KastrupHotel San Michele, AnacapriMer än 814 395:-Boka
1/8ArlandaHotel San Michele, AnacapriMer än 815 995:-Boka
1/8KastrupHotel San Michele, AnacapriMer än 814 695:-Boka
1/8LandvetterHotel San Michele, AnacapriMer än 814 895:-Boka
12/9ArlandaHotel San Michele, AnacapriMer än 815 295:-Boka
12/9KastrupHotel San Michele, AnacapriMer än 814 995:-Boka

Information

I priset ingår
Flygresa till Neapel t/r, flygskatter och flygplatsavgifter, busstransfer flygplatsen - hotellet t/r, bussrundresa med Scandoramaguide, 7 övernattningar i dubbelrum, 7 frukostar, 6 middagar, bagagetransfer Ischia - Neapel

Tillval
Enkelrumstillägg 1 695:-

Utflyktspaket 2 145:- (ordinarie pris 2 385:-)
Båttur till Faraglioniklipporna 425:-
Upptäck Capri & Villa San Michele 495:- 
Upptäck Ischia 495:- 
La Mortella - den botaniska trädgården 375:-
Neapels historiska centrum 595:- 
Boka utflyktspaketet (alla utflykter) före avresa och du sparar 10%. Du kan även köpa enskilda utflykter före avresa. När resan påbörjats kan vi inte garantera platstillgång på utflykterna.
Utflykterna kan genomföras i annan ordning.

Bra att veta
Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen.

Om flyget landar sent ankomstkvällen serveras ingen middag på hotellet.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 2 - 4

Hotel San Michele, Anacapri
Hotel San Michele, Anacapri
Ett mycket välskött hotell inhyst i en fin patriciervilla från sekelskiftet, omgivet av en prunkande trädgård och vars läge bjuder på hänförande vyer över vattnet. Hotellet: Familjärt och trevligt hot...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Hotel Poseidon, Torre del Greco
Hotel Poseidon, Torre del Greco
Modernt och komfortabelt hotell bestående av två sammanlänkade byggnader varav den ena har vanliga hotellrum och den andra fungerar som lägenhetshotell. När du stigit in genom hotellentrén möts du av...

Övernattning Dag 4 - 7

Hotel Lord Byron, Forio - Ischia
Hotel Lord Byron, Forio - Ischia
Genuint, litet mellanklasshotell bestående av flera vitkalkade byggnader med mörka fönsterluckor som omger den lilla innergården med frodig grönska och hotellets svalkande utomhuspool. Detta familjeäg...

Övernattning Dag 7 - 8

Hotel Vergilius Billia, Neapel
Hotel Vergilius Billia, Neapel
Traditionellt, äldre stadshotell inhyst i en byggnad från förra sekelskiftet med välvda fönster, klassiska fönsterluckor och balkonger med snirkliga järnräcken. Hotellet har en ljus lobbylounge med ta...
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö