Skip to main content

Toscana

BUSSRESA - Italien - Rundresa - 9 dagar

Toscana 

Öppna dina sinnen för en smakfull bussresa genom ett grönt jordbrukslandskap. Städerna ligger högt upp på kullarna och utsikten är bedårande. I denna region frodas kulturen och oavsett om det gäller konst, arkitektur, glass, ost eller vin så är det här vi finner det bästa av allt. Toscana kallas med rätta Italiens hjärta! Det är svårt att föreställa sig ett hörn av världen som pulserar av lika mycket lust och fägring. Toscana är inte bara omtalat för sin konst och arkitektur utan minst lika mycket för sina viner och sin mat! Den gamla kurorten Chianciano Termes thermalkällor har varit kända ända sedan de gamla etruskernas tid och staden blir utgångspunkt för våra utflykter till många fascinerande toscanska städer och platser. Florens är en stad rik på vackra byggnader och konstverk. Michelangelos staty David är bara toppen på konstens isberg i staden! Siena har så mycket mer att beskåda än världens kanske vackraste torg, Piazza il Campo, som varit stadens snäckformade centrum i mer än 700 år. Toscanas viner är inte bara kända i hela Italien utan i hela världen. Dessutom ligger alltsammans inom de vackraste tänkbara ramarna, det toscanska landskapet!
 

I Chianciano Terme bor vi på familjära Hotel Cristallo som har egen pool och ett centralt läge. 

 
Fri direktanslutning från 37 orter »
 

10 personer ger medelbetyg 4,8 av 5

★ ★ ★ ★ ★

Se bilderna från resan på vår instagram - Klicka här »


Reseledaren tipsar: Sara om Toscana »

Höjdpunkter!
  • Verona och Pisa 
  • Toscanas vackra landskap
  • Florens och Siena
  • Vinets Montepulciano
  • Boende i kurorten Chianciano Terme
  • Halvpension hela resan

2023 - Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Malmö - Kassel
Från Öresundsterminalen åker vi genom Danmark till färjeöverfarten Rödby-Puttgarden. Vi stannar för lunch längs vägen och framåt aftonen når vi Kassel och vårt hotell som serverar middag.

Dag 2: Kassel - Calliano
Det har blivit dags att fortsätta vår färd söderut genom ett allt mer kuperat Tyskland. Färden fortsätter sedan in i det österrikiska alplandskapet. Över den berömda Europabron och via Brennerpasset rullar vi sedan in i Italien. I Calliano, en liten by strax norr om Gardasjön, når dagens etapp sitt slut. Här väntar Villagio Hotel Aquila som lockar med sköna sängar efter att vi ätit middag tillsammans.

Dag 3: Calliano - Chianciano Terme
En dag med vackra italienska landskapsvyer väntar oss! På vår väg kan vi inte motstå att besöka romantikens egen stad, Verona. Julias balkong finner vi lite undanskymd inne på en gård. Även om Romeo inte är närvarande känner vi vibrationerna från ett av historiens mest omskrivna romantiska drama. Piazza Brà är också sevärd och domineras av den gamla romerska arenan. Efter en dos av såväl skönhet som kärlek fortsätter vi vår färd mot Toscana och Chianciano Terme som vi når i kvällningen. Här väntar några sköna dagar på Hotel Cristallo.

Utflykter dag 3-6

Bella Notte
Vi bekantar oss lite med den gamla kurorten Chianciano genom att tillsammans ta en promenad i stadens gamla delar.
Pris inkl förfriskning 145:-

Siena & San Gimignano
Följ med till medeltiden! Färden går norrut till kulturens högborg Siena med det vackra solfjäderformade torget Piazza il Campo och den imponerande svartvita marmorkatedralen. På eftermiddagen besöker vi den medeltida och välbevarade idyllen San Gimignano där de adliga släkterna på 1300-talet tävlade om vem som kunde bygga det högsta tornet.
Pris 395:-

Toscansk afton
En glad afton väntar oss på en trevlig vingård i trakten. Missa inte denna kväll i goda vänners lag. Stämningen brukar bli hög!
Pris inkl middag med dryck 485:-

Vintur till Montepulciano
Vi inleder med att besöka den orörda lilla staden Pienza som lät uppföras av påven Pius II. Därefter går färden vidare till Montepulciano där man framställer det ”ädla vinet”, vino nobile. I en genuin vinkällare provsmakar vi rubinröda viner och handlar traktens egna specialiteter. Vi låter oss förföras av den ädla dryckens goda doft och smak!
Pris 395:-

Renässansens Florens
Konstens huvudstad Florens ligger underbart vackert mitt i det frodiga och böljande Toscana. Staden är som ett riktigt konstverk med otaliga ståtliga kyrkor och renässanspalats som dominerar stadsbilden. Över floden Arno går den unika bron Ponte Vecchio, känd som guldsmedernas bro. Följ med till Florens och njut av konstskatter som Michelangelos David och ”Paradisets portar”!
Pris 475:-

Dag 7: Chianciano Terme - Assago
Det har blivit dags för oss att bege oss norrut men innan vi lämnar Toscana så passar vi på att besöka Pisa för att undersöka huruvida stadens berömda torn, Torre Pendente, fortfarande lutar eller inte. Vår guide tar oss med till Mirakelfältet där stadens domkyrka breder ut sig. Vid domkyrkan reser sig dopkapellet och det som ursprungligen bara var tänkt att bli ett vanligt klocktorn. Under eftermiddagen njuter vi sedan av vackra italienska vyer. Vårt mål för dagen är Assago, stras utanför Milano, där vi checkar in på Belstay Hotel för middag och övernattning.

Dag 8: Assago - Fulda
På morgonen lämnar vi modestaden Milano och passerar sedan Liechtenstein och Bodensjön. I gränstrakterna mellan Schweiz, Österrike och Tyskland passerar vi Bregenz och åter i Tyskland befinner vi oss i Bayern. Färden går vidare genom Tyskland och framåt kvällen är vi framme i Fulda där middag och sköna sängar väntar på oss.

Dag 9: Fulda - Malmö
Efter frukost tar vi plats i bussen, åker norrut mot Puttgarden och tar färjan till Rödby. Vi beräknas vara framme vid Öresundsterminalen i Malmö ca kl 20.00 med mängder av ljuva minnen.

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
22/4BussHotel Cristallo, Chianciano TermeMer än 88 595:-Boka
13/5BussHotel Cristallo, Chianciano TermeMer än 88 995:-Boka
3/6BussHotel Cristallo, Chianciano TermeMer än 88 595:-Boka
8/7BussHotel Cristallo, Chianciano TermeMer än 88 695:-Boka
19/8BussHotel Cristallo, Chianciano TermeMer än 88 795:-Boka
2/9BussHotel Cristallo, Chianciano TermeMer än 88 995:-Boka
16/9BussHotel Cristallo, Chianciano TermeMer än 88 995:-Boka
30/9BussHotel Cristallo, Chianciano TermeMer än 88 895:-Boka
14/10BussHotel Cristallo, Chianciano TermeMer än 88 595:-Boka

Information

I priset ingår
Resa i komfortbuss med Scandoramaguide, 8 övernattningar i dubbelrum, 8 frukostar, 8 middagar 

Tillval
Enkelrumstillägg 1 595:-

Utflyktspaket 1 705:- (ordinarie pris 1 895:-)
Bella Notte 145:-
Siena & San Gimignano 395:-
Toscansk afton 485:-
Vintur till Montepulciano 395:- 
Renässansens Florens 475:- 
Boka utflyktspaketet (alla utflykter) före avresa och du sparar 10%. Du kan även köpa enskilda utflykter före avresa. När resan påbörjats kan vi inte garantera platstillgång på utflykterna.
Utflykterna kan genomföras i annan ordning.

Bra att veta
Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö. Fri direktanslutning från 37 orter.

Avresa 14/5 bor vi på Hotel Everest i Trento dag 2-3.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 3 - 7

Hotel Cristallo, Chianciano Terme
Hotel Cristallo, Chianciano Terme
Välbeläget hotell i klassiskt gammaldags italienskt stil med familjär stämning som har egen utomhuspool. Hotellet: Byggt 1950, delvis renoverat senast 2012. Restaurang, bar, lobbylounge, sommarterrass...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Övernattningshotell Tyskland - Utresa
Övernattningshotell Tyskland - Utresa
Bekvämt övernattningshotell av god tysk standard beläget längs med färdvägen. På hotellet finns restaurang, bar, lounge samt hiss. Komfortabla rum av varierande storlek med dusch/bad, wc, TV och telef...

Övernattning Dag 2 - 3

Villagio Hotel Aquila, Calliano
Villagio Hotel Aquila, Calliano
Ett trivsamt litet mellanklasshotell i gemytlig tyrolerstil med underbart vackra omgivningar vid foten av det gröna kalkstensberget där borgen Beseno tronar på toppen. Här finns en rustikt inredd rest...

Övernattning Dag 7 - 8

Belstay Hotel, Assago
Belstay Hotel, Assago
Välfungerande övernattningshotell med renoverade allmänna utrymmen i en trendig retrostil och bekväma rum, beläget i Milanos ytterområde. Hotellet: Stort hotell, byggt 1960 som delvis blivit renoverat...

Övernattning Dag 8 - 9

Övernattningshotell Tyskland - Hemresa
Övernattningshotell Tyskland - Hemresa
Bekvämt övernattningshotell av god tysk standard beläget längs med färdvägen. På hotellet finns restaurang, bar, lounge samt hiss. Komfortabla rum av varierande storlek med dusch/bad, wc, TV och telef...
Sista minuten
2/12Julmarknad i Celle 3 dagarfrån 3 295:-
3/12Julmarknad i Rostock 2 dagarfrån 1 995:-
8/12Julshopping i Stettinfrån 3 195:-
8/12Advent på slott i Polenfrån 3 595:-
8/12Julmarknad i Hildesheimfrån 3 695:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö