Skip to main content

Toscana

BUSSRESA - Italien - Rundresa, 9 dagar

Toscana - Italiens hjärta lockar med smaker & vackra vyer

Öppna dina sinnen för en smakfull bussresa genom ett grönt jordbrukslandskap. Städerna ligger högt upp på kullarna och utsikten är bedårande. I denna region frodas kulturen och oavsett om det gäller konst, arkitektur, glass, ost eller vin så är det här du finner det bästa av allt. Dessutom ligger alltsammans inom de vackraste tänkbara ramarna, det toscanska landskapet!
 

10 personer ger medelbetyg 4,8 av 5

★ ★ ★ ★ ★

Se bilderna från resan på vår instagram - Klicka här »


Reseledaren tipsar: Sara om Toscana »

Snabba fakta
  • Populär bussresa med trevliga upplevelser som Verona och Pisa längs vägen.
  • En fröjd att njuta av Toscanas vackra landskap.
  • Vi bor i kurorten Chianciano Terme, på omtyckt hotell med pool. Halvpension ingår hela resan.
  • Perfekt utflyktsmix till städer som Florens och Siena samt lantliv med vinprovning.

2021 - Dagsprogram

Dag 1, lördag: Äntligen på väg

Malmö - Fulda: Från Öresundsterminalen åker vi genom Danmark till färjeöverfarten Rödby-Puttgarden. Vi stannar för lunch längs vägen och framåt aftonen nalkas middag på Hotel Fulda Mitte i Fulda, ca 75 mil.

Dag 2, söndag: Via Österrike till Italien

Fulda - Rovereto: Det har blivit dags att fortsätta vår färd söderut genom ett allt mer kuperat Tyskland. Färden fortsätter sedan in i det österrikiska alplandskapet. Över den berömda Europabron och via Brennerpasset rullar vi sedan in i Italien. I Rovereto, en liten stad i närheten av Gardasjön, når dagens etapp sitt slut, ca 70 mil. Här väntar Hotel Leon D'oro som lockar med sköna sängar efter att vi ätit middag tillsammans på en närbelägen restaurang.

Dag 3, måndag: Romantikens Verona

Rovereto - Chianciano Terme: En dag med vackra italienska landskapsvyer väntar oss! På vår väg kan vi inte motstå att besöka romantikens egen stad, Verona! Julias balkong finner vi lite undanskymd inne på en gård. Även om Romeo inte är närvarande känner vi vibrationerna från ett av historiens mest omskrivna romantiska drama. Piazza Brà är också sevärd och domineras av en gammal romersk amfiteater. Efter en dos av såväl skönhet som kärlek fortsätter vi vår färd mot Toscana och Chianciano Terme som vi når i kvällningen, ca 43 mil. Här väntar några sköna dagar på Hotel Cristallo.

Dag 4-6, tisdag - torsdag: Underbara Toscana

Chianciano Terme: Toscana kallas med rätta Italiens hjärta! Det är svårt att föreställa sig ett hörn av världen som pulserar av lika mycket lust och fägring. Toscana är inte bara omtalat för sin konst och arkitektur utan minst lika mycket för sina viner och sin mat! Den gamla kurorten Chianciano Termes thermalkällor har varit kända ända sedan de gamla etruskernas tid och staden blir utgångspunkt för våra utflykter till många fascinerande toscanska städer och platser. Florens är en stad rik på vackra byggnader och konstverk. Michelangelos staty David är bara toppen på konstens isberg i staden! Siena har så mycket mer att beskåda än världens kanske vackraste torg, Piazza il Campo, som varit stadens snäckformade centrum i mer än 700 år. Toscanas viner är inte bara kända i hela Italien utan i hela världen! Med hjälp av vår guide hinner vi med att både bese och smaka på lite av den enorma skatt Toscana har att erbjuda!

Dag 7, fredag: Lutande tornet i Pisa

Chianciano Terme - Lugano: Det har blivit dags för oss att bege oss norrut men innan vi lämnar Toscana så passar vi på att besöka Pisa för att undersöka huruvida stadens berömda torn, Torre Pendente, fortfarande lutar eller inte. Under eftermiddagen njuter vi sedan av vackra italienska vyer. Vårt mål för dagen är schweiziska Lugano och Hotel Acquarello där kvällens middag serveras på en restaurang nära hotellet, ca 57 mil.

Dag 8, lördag: Majestätiskt alplandskap

Lugano - Kassel: Vi fortsätter vår färd norrut genom underbara alplandskap! I gränstrakterna mellan Schweiz, Österrike och Tyskland passerar vi Bregenz och snart är det dags för lunch. Färden går vidare genom Tyskland och framåt kvällen är vi framme vid Intercity Hotel i Kassel där middag och sköna sängar väntar på oss, ca 74 mil.

Dag 9, söndag: Oförglömliga minnen

Kassel - Malmö: Efter frukost tar vi plats i bussen, åker norrut mot Puttgarden och tar färjan till Rödby. Vi beräknas vara framme vid Öresundsterminalen i Malmö ca kl 20.00 med mängder av ljuva minnen, ca 65 mil.

2021 - Utflykter

     
 


UTFLYKTSPAKET
Pris 1 950:-
(ordinarie pris 2 170:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

 
     

Kärlekens Verona

Vi får stifta närmare bekantskap med Verona, Romeo och Julias stad. Verona grundades redan under antiken och den bäst bevarade byggnaden från den tiden är den romerska arenan. Vår guide tar oss med till det folkrika Piazza Erbe och visar upp några av stadens sevärdheter!
Ingår i resans pris.

Bella Notte

Vi bekantar oss lite med den gamla kurorten Chianciano genom att tillsammans ta en promenad i stadens gamla delar.
Pris inkl förfriskning ca 135:-

Siena & San Gimignano

Följ med till medeltiden! Färden går norrut till kulturens högborg Siena med det vackra solfjäderformade torget Piazza il Campo och den imponerande svartvita marmorkatedralen. På eftermiddagen besöker vi den medeltida och välbevarade idyllen San Gimignano där de adliga släkterna på 1300-talet tävlade om vem som kunde bygga det högsta tornet.
Pris ca 395:-

Toscansk afton

En glad afton med musik väntar oss på en trevlig vingård i trakten. Missa inte denna kväll i goda vänners lag. Stämningen brukar bli hög!
Pris inkl middag ca 475:-

Vintur till Montepulciano

Först besöker vi den orörda lilla staden Pienza som lät uppföras av påven Pius II. Därefter går färden vidare till Montepulciano där man framställer det ”ädla vinet”, vino nobile. I en genuin vinkällare provsmakar vi rubinröda viner och handlar traktens egna specialiteter. Vi låter oss förföras av den ädla dryckens goda doft och smak!
Pris ca 395:-

Renässansens Florens

Konstens huvudstad Florens ligger underbart vackert mitt i det frodiga och böljande Toscana. Staden är som ett riktigt konstverk med otaliga ståtliga kyrkor och renässanspalats som dominerar stadsbilden. Över floden Arno går den unika bron Ponte Vecchio, känd som guldsmedernas bro. Följ med till Florens och njut av konstskatter som Michelangelos David och ”Paradisets portar”!
Pris ca 475:-

Lutande tornet i Pisa

På väg norrut stannar vi till i Pisa. Vår guide tar oss med till Mirakelfältet där stadens domkyrka breder ut sig. Vid domkyrkan reser sig dopkapellet och det som ursprungligen bara var tänkt att bli ett vanligt klocktorn. Numera känner vi den sistnämnda byggnaden som Torre Pendente, det lutande tornet.
Ingår i resans pris.

Rundtur i Lugano

I kväll upptäcker vi Lugano på ett lite annourlunda vis. Vi hoppar på ett av stadens sightseeingtåg som väntar på att visa oss vad Lugano har att erbjuda. I behagligt tempo färdas vi bland annat längs Luganosjön som omges av de mäktiga bergen San Salvatore och Monte Brè, vars lodräta klippor avtecknar sig mot himlen. Finns det något vackrare än alla ljus som speglar sig i vattnet?
Pris ca 295:-

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
9/10BussHotel Cristallo, Chianciano TermeInga tillgängliga platser7 995:-Inga tillgängliga platser
30/10BussHotel Cristallo, Chianciano TermeInga tillgängliga platser7 995:-Inga tillgängliga platser

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 8 övernattningar i dubbelrum
  • 8 frukostar (dag 2 - 9)
  • 8 middagar (dag 1 - 8)
  • Utflykterna Kärlekens Verona och Lutande tornet i Pisa

 

Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 1495:-

Avresa 24/7 och 21/8 bor vi på Park Hotel Kolpinghaus i Fulda dag 1-2.
Avresa 4/9 och 18/9 bor vi på Hotel Sonnenhügel i Bad Kissingen dag 1-2.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 3 - 7

Hotel Cristallo, Chianciano Terme
Hotel Cristallo, Chianciano Terme
Uppskattat hotell med familjär stämning i klassiskt italienskt stil som har egen utomhuspool och ett perfekt läge. Hotellet: Byggt 1950, delvis renoverat senast 2012. Restaurang, bar, lobbylounge, som...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Hotel Fulda Mitte, Fulda
Hotel Fulda Mitte, Fulda
Populärt och uppskattat fyrstjärnigt hotell med hög komfort. Centralt beläget vid gågatan i Fulda. Hotellet: Modernt och fräscht hotell med restaurang, lobbybar samt minigym med bastu. Våningar: 6 His...

Övernattning Dag 2 - 3

Hotel Leon d´Oro, Rovereto
Hotel Leon d´Oro, Rovereto
Välkomnande hotell med trivsam atmosfär beläget i hjärtat av Rovereto. Hotellet: Personligt och trevligt hotell med frukostmatsal och lobby samt trädgård med terrass och utomhuspool (öppen under högsä...

Övernattning Dag 7 - 8

Hotel Acquarello, Lugano
Hotel Acquarello, Lugano
Annorlunda hotell, byggt kring en liten innergård med en funikulär som går rakt genom hotellbyggnaden. Perfekt läge mitt på gågatan i hjärtat av Lugano, nära den vackra sjön och populära strandpromena...

Övernattning Dag 8 - 9

Intercity Hotel, Kassel
Intercity Hotel, Kassel
. Modernt och fräscht storstadshotell med god komfort och närhet till butiker, restauranger och lokaltrafik. Hotellet: Bekvämt hotell av god tysk standard byggt 1995 och delvis renoverat 2012. Här fin...