Skip to main content

Spansk vinresa ✈

FLYGRESA - Spanien - Vinresa, Rundresa flyg & buss - 8 dagar

Spansk vinresa - Kultur, vin & vackra landskap

Ett himmelrike för livsnjutare där vi besöker några av de främsta vinregionerna i Spanien. Mångfacetterade vinlandskapet Penedès känt för sin bubblande cava och rödvinsstinna Rioja. Gommen och själen får inte bara sitt lystmäte av de utsökta vinerna, det vankas också synnerligen trevliga mat- och kulturupplevelser. Navarra bidrar med kunglig glans och pulserande Barcelona både inleder och avslutar vår nordiberiska odyssé i vinets tecken! 

Snabba fakta
  • Upptäck de spännande vinregionerna Rioja, Navarra och Penedès.
  • Vi bor i städerna Logroño och Pamplona som båda är omtalade för sin vinkultur, shopping och historia, samt i myllrande storstaden Barcelona.

2022 - Dagsprogram

Dag 1, tisdag: På vingar av stål

Flyg till Barcelona: Vi lämnar Skandinavien bakom oss och väl framme i Barcelona välkomnas vi av vår guide och chaufför. Transfersbussen tar oss sedan till Ibis Hotel Pza Glories 22 i centrala Barcelona som tar emot oss för vår första spanska övernattning.

Dag 2, onsdag: Zaragoza i Aragonien

Barcelona - Logroño: Efter frukost tar vi plats i bussen för att ta oss till det välkända vindistriktet Rioja. Det kuperade landskapet vid kusten ändrar karaktär och efterhand dominerar ett bördigt jordbrukslandskap. Vid lunchtid gör vi uppehåll i Zaragoza, huvudstad i regionen Aragonien, och framåt kvällen når vi fram till Logroño, ca 48 mil. Här tar vi in på Ciudad de Logroño Hotel och vi som önskar kan redan i kväll följa med vår guide på en intressant rundtur genom staden. 

Dag 3, torsdag: Njutningar i Rioja

Logroño: Vi befinner oss i själva centrum för vinproduktionen och här är förutsättningarna utmärkta för rankor som producerar druvor till de högklassiga viner som görs i Rioja. I trakten har man odlat vin i över två tusen år och redan innan romarnas ankomst hade grekiska kolonisatörer planterat vinstockar. Här tillverkas främst kraftfulla röda viner, men även en mindre del vita viner och rosévin. Logroño ligger vid den gamla pilgrimsleden mot Santiago de Compostela och stadens silhuett domineras av den mäktiga katedralen Santa Maria de la Redonda. Här finns underbara smågator med förtjusande tapasbarer och uteserveringar. Givetvis ska vi provsmaka områdets världsberömda vin!

Dag 4, fredag: Via Santa Maria de Irache

Logroño - Pamplona: Vi tillbringar förmiddagen i Logroño innan vår upptäcktsfärd går vidare. Halvvägs mot Pamplona passar vi på att gästa Santa Maria de Irache, ett benediktinerkloster omgivet av vinodlingar. Efter detta annorlunda och minnesvärda besök tar vi sikte på det forna kungariket Navarras pulserande huvudstad och väl i Pamplona, ca 9 mil, installerar vi oss på Hotel Maisonnave för att nu lära känna ännu en intressant historisk stad med stolta vinodlingstraditioner.

Dag 5, lördag: Upptäck Navarra

Pamplona: Vi befinner oss i den gamla huvudstaden i det medeltida kungadömet Navarra. Pamplona är kanske mest känd för den gamla San Fermin-fiestan som äger rum i juli och kulminerar i det världsberömda spektaklet då tjurarna släpps lösa i staden. Vid floden Arga har arkeologer funnit en romersk bosättning från det första århundradet, anlagd för att producera vin åt de romerska soldaterna på den Iberiska halvön. Vin från Navarra var välkänt redan på 1000-talet då kungadömet sträckte sig från Bordeaux i norr till Rioja i söder. Navarra är en vinregion som har varit på stark frammarsch under de senaste åren, mycket på grund av ett strängt omplanteringsprogram i många vingårdar. Liksom i Rioja dominerar tempranillodruvan ute på fälten, men garnacha används framgångsrikt vid framställningen av rosévin. Vi som önskar får såklart tillfälle att följa med till en lokal vinbonde för att ytterligare bredda perspektiven!

Dag 6, söndag: Katalonien hägrar

Pamplona - Barcelona: Efter frukost beger vi oss österut och korsar Aragonien på väg mot Katalonien och Barcelona. Framåt eftermiddagen gör vi oss ånyo hemmastadda på Ibis Hotel Pza Glories 22 och ännu fler upplevelser väntar runt hörnet, ca 49 mil.

Dag 7, måndag: Mångfacetterade Barcelona

Barcelona: Framför oss ligger Barcelona, Kataloniens livfulla huvudstad. Staden sjuder av livslust och är känd för sin spännande blandning av gammalt och nytt. Inte minst har arkitekten Gaudí gjort Barcelona till en färgrik storstad genom sin fantasifulla kyrka La Sagrada Família och flera andra byggnader. Dessutom finns mängder av historiska monument i stadens äldsta stadsdel Barri Gòtic, gotiska kvarteret, där vi kan strosa i smala gränder. I närheten finner vi Las Ramblas, den anrika trädkantade avenyn som leder ner mot havet. Längs denna gågata är det liv och rörelse nästan dygnet runt. Förutom intressanta kulturella upplevelser finns här även goda shoppingmöjligheter. Barcelona är en stilmedveten stad som är ett eldorado för den modeintresserade. Vi får tillfälle att följa med på en utflykt till vindistriktet Penedès, där man tillverkar det mousserande vinet cava.

Dag 8, tisdag: Fyllda av upplevelser

Flyg från Barcelona: Efter frukost lämnar vi hotellet och beger oss till Barcelonas flygplats. Vi säger adjö till Katalonien och Spanien för den här gången och så småningom landar vi i Skandinavien. På återseende!

2022 - Utflykter

     
 

UTFLYKTSPAKET
Pris 1 990:-
(ordinarie pris 2 210:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

 
     

Promenad i Logroño

Riojas huvudstad Logroño är en elegant spansk stad som vi bekantar oss med under en promenad. Staden var en av de allra viktigaste längs den mäktiga pilgrimsleden till Santiago de Compostela. Här finns den mäktiga katedralen Santa Maria de la Redonda och vid det vackra torget Plaza del Mercado kretsar det mesta kring god mat, vin och nöjen. Vi slår oss ner på en restaurang och njuter av en god middag med tillhörande vin.
Pris inkl middag med dryck ca 595:-

Prestigefyllda Rioja

Vi beger oss till den gemytliga lilla staden Haro, centrum för flera av Riojas främsta vinhus. Traditionellt lagras Riojas viner på ekfat under lång tid vilket ger kraftfulla viner. För ungefär 25 år sedan inleddes en förnyelse som bland annat resulterade i fruktigare viner. Rioja är Spaniens mest prestigefyllda vinregion och framför allt känd för sina röda viner med fyllig vaniljton och fatkaraktär. Vi besöker ett välrenommerat vinhus för provsmakning och får höra mer om diskussionerna kring gammalt och nytt i Rioja.
Pris ca 445:-

Santa Maria de Irache

Omgiven av vinodlingar längs den legendariska pilgrimsleden till Santiago de Compostella ligger det mer än tusen år gamla klosterkomplexet Santa Maria de Irache. Förutom en omtumlande historia som sträcker sig fram till modern tid och imponerande byggnader från olika epoker finns här numera även ett intressant vinmuseum som vi passar på att besöka. Intill finns en bodega som redan de medeltida pilgrimerna gästade och vi får väl undersöka om vinet flödar från kranen i väggen såsom legenden berättar.
Ingår i resans pris.

Rundtur i Pamplona

Tjurrusningsstaden Pamplona, odödliggjord genom Ernest Hemingways Och solen har sin gång, har inte bara ett spännande förflutet som huvudstad i det vidsträckta medeltida kungariket Navarra utan är en i allra högsta grad levande och pulserande stad med ett rikt utbud av serveringar, restauranger och bodegor som stolta erbjuder de förstklassiga lokala vinerna. Vår guide tar oss med på en givande rundtur och vi kan inte låta bli att imponeras av den gamla stadsmuren och den respektingivande katedralen. Folklivet utspelar sig runt Piazza del Castillo och här finner vi även Palacio de Navarra, den politiska maktens hemvist. Även om vi slipper jagas av tjurar måste vi givetvis också beundra det uttrycksfulla monumentet vid Plaza de Toros.
Pris ca 195:-

Navarra & Olite med vingårdsbesök

Granne med Rioja ligger provinsen Navarra som också har en lång vinodlingstradition. Navarra var en gång i tiden ett eget kungadöme och vi besöker den gamla residensstaden Olite. Denna bedårande lilla stad domineras av det forna kungapalatset, som svävar likt ett sandslott på en höjd ovanför staden. Olite är något av Navarras vinhuvudstad och att besöka en vingård är ett måste. Hos en framstående vinmakare låter vi de ädla dropparna smeka våra gommar!
Pris ca 365:-

Rundtur i Barcelona

Barcelona är en Europas populäraste storstäder. Arkitekten Gaudís ofullbordade, men praktfulla, kyrka La Sagrada Família, det eleganta nya hamnområdet och den legendariska fotbollsarenan Camp Nou kontrasterar effektfullt mot de medeltida kvarteren och den enorma katedralen. Vår guide visar oss Barcelonas verkliga godbitar!
Pris ca 265:-

Cava i Penedès

Längs floden Foix dalgång sträcker sig vindistriktet Penedès gröna kullar som når uppemot 800 meter. Detta anses vara ett av Spaniens främsta vindistrikt som framför allt är omtalat för sitt mousserande vin, cava. Vi hälsar på hos en tillverkare där vi får veta mer om de ädla dropparna och givetvis provsmaka.
Pris ca 345:-

Information

Allt detta ingår

  • Flygresa till Barcelona t/r
  • Flygskatter och flygplatsavgifter
  • Busstransfer flygplatsen - hotellet t/r
  • Bussrundresa med Scandoramaguide
  • 7 övernattningar i dubbelrum
  • 7 frukostar (dag 2 - 8)
  • Utflykten Santa Maria de Irache

Bra att veta

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen.

Enkelrumstillägg 2 795:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 2 - 4

Ciudad de Logroño Hotel, Logroño
Ciudad de Logroño Hotel, Logroño
Nyrenoverat och bekvämt hotell i en stilren och stringent stil. Hotellet har en dämpad grå färgskala med trädetaljer som ger ett stramt, harmoniskt intryck som möter dig redan vid entrén och följer di...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Ibis Hotel Pza Glories 22, Barcelona
Ibis Hotel Pza Glories 22, Barcelona
Modernt och fräscht budgethotell som trots sin officiellt låga kategori är mycket uppskattat av gästerna. Hotellet har en trivsam atmosfär och de allmänna utrymmena, en frukostmatsal och lounge, är in...

Övernattning Dag 4 - 6

Hotel Maisonnave, Pamplona
Hotel Maisonnave, Pamplona
Modernt och komfortabelt hotell med perfekt läge i hjärtat av Pamplona. En utmärkt utgångspunkt för att upptäcka stadens sevärdheter såsom rådhuset, Plaza del Castillo, katedralen, befästningen och Pa...

Övernattning Dag 6 - 8

Ibis Hotel Plz Glories 22, Barcelona
Ibis Hotel Plz Glories 22, Barcelona
Modernt och fräscht budgethotell som trots sin officiellt låga kategori är mycket uppskattat av gästerna. Hotellet har en trivsam atmosfär och de allmänna utrymmena, en frukostmatsal och lounge, är in...
Sista minuten
29/10Alsace med Colmar, Hotel Primo Colmar Centrefrån 5 495:-
29/10Paris, Hotel Victoriafrån 6 595:-
29/10Alsace med Colmar, Paul & Pia Welcome Home Hotelfrån 6 595:-
29/10Wienfrån 6 795:-
29/10Londonfrån 7 495:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö