Skip to main content

Spansk vinresa ✈

FLYGRESA - Spanien - Vinresa, Rundresa flyg & buss - 8 dagar

Spansk vinresa 

Ett himmelrike för livsnjutare där vi besöker några av de främsta vinregionerna i Spanien. I rödvinsstinna Riojas huvudort Logroño är förutsättningarna utmärkta för rankor som producerar druvor till de högklassiga viner som görs i Rioja. Här tillverkas främst kraftfulla röda viner, men även en mindre del vita viner och rosévin. Logroño ligger vid den gamla pilgrimsleden mot Santiago de Compostela och här finns underbara smågator med förtjusande tapasbarer och uteserveringar. Pamplona är den gamla huvudstaden i det medeltida kungadömet Navarra. Pamplona är kanske mest känd för den gamla San Fermin-fiestan som äger rum i juli och kulminerar i det världsberömda spektaklet då tjurarna släpps lösa i staden. Vin från Navarra var välkänt redan på 1000-talet då kungadömet sträckte sig från Bordeaux i norr till Rioja i söder. Navarra är en vinregion som har varit på stark frammarsch under de senaste åren, mycket på grund av ett strängt omplanteringsprogram i många vingårdar. Liksom i Rioja dominerar tempranillodruvan ute på fälten, men garnacha används framgångsrikt vid framställningen av rosévin. Det mångfacetterade vinlandskapet Penedès är berömt för sin bubblande cava som vi också ska bekanta oss med. Kataloniens livfulla huvudstad Barcelona både inleder och avslutar vår nordiberiska odyssé i vinets tecken. Staden sjuder av livslust och är känd för sin spännande blandning av gammalt och nytt. Inte minst har arkitekten Gaudí gjort Barcelona till en färgrik storstad genom sin fantasifulla kyrka La Sagrada Família och flera andra byggnader. Dessutom finns mängder av historiska monument i stadens äldsta stadsdel Barri Gòtic, gotiska kvarteret, där vi kan strosa i smala gränder. I närheten finner vi Las Ramblas, den anrika trädkantade avenyn som leder ner mot havet. Längs denna gågata är det liv och rörelse nästan dygnet runt! 

Höjdpunkter!
  • Vinregionerna Rioja, Navarra och Penedès
  • Logroño
  • Pamplona 
  • Barcelona

2023 - Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Flyg till Barcelona
Vi lämnar Skandinavien bakom oss och väl framme i Barcelona välkomnas vi av vår guide och chaufför. Transfersbussen tar oss sedan till Ibis Hotel Pza Glories 22 i centrala Barcelona som tar emot oss för vår första spanska övernattning.

Dag 2: Barcelona - Logroño
Efter frukost tar vi plats i bussen för att ta oss till det välkända vindistriktet Rioja. Det kuperade landskapet vid kusten ändrar karaktär och efterhand dominerar ett bördigt jordbrukslandskap. Vid lunchtid gör vi uppehåll i Zaragoza, huvudstad i regionen Aragonien, och framåt kvällen når vi fram till Logroño. Här tar vi in på Ciudad de Logroño Hotel. 

Promenad i Logroño
Riojas huvudstad Logroño är en elegant spansk stad som vi bekantar oss med under en promenad. Staden var en av de allra viktigaste längs den mäktiga pilgrimsleden till Santiago de Compostela. Här finns den mäktiga katedralen Santa Maria de la Redonda och vid det vackra torget Plaza del Mercado kretsar det mesta kring god mat, vin och nöjen. Vi slår oss ner på en restaurang och njuter av en god middag med tillhörande vin.
Pris inkl middag med dryck 595:-

Dag 3: Logroño

Prestigefyllda Rioja
Vi beger oss till den gemytliga lilla staden Haro, centrum för flera av Riojas främsta vinhus. Traditionellt lagras Riojas viner på ekfat under lång tid vilket ger kraftfulla viner. För ungefär 25 år sedan inleddes en förnyelse som bland annat resulterade i fruktigare viner. Rioja är Spaniens mest prestigefyllda vinregion och framför allt känd för sina röda viner med fyllig vaniljton och fatkaraktär. Vi besöker ett välrenommerat vinhus för provsmakning och får höra mer om diskussionerna kring gammalt och nytt i Rioja.
Pris 495:-

Dag 4: Logroño - Pamplona
Vi tillbringar förmiddagen i Logroño innan vår upptäcktsfärd går vidare. Halvvägs mot Pamplona passar vi på att besöka Santa Maria de Irache, ett benediktinerkloster omgivet av vinodlingar. Förutom en omtumlande historia som sträcker sig fram till modern tid och imponerande byggnader från olika epoker finns här numera även ett intressant vinmuseum som vi passar på att besöka. Intill finns en bodega som redan de medeltida pilgrimerna gästade och vi får väl undersöka om vinet flödar från kranen i väggen såsom legenden berättar. Efter detta annorlunda och minnesvärda besök tar vi sikte på det forna kungariket Navarras pulserande huvudstad och väl i Pamplona installerar vi oss på Hotel Maisonnave för att nu lära känna ännu en intressant historisk stad med stolta vinodlingstraditioner.

Stadsrundtur i Pamplona
Tjurrusningsstaden Pamplona, odödliggjord genom Ernest Hemingways Och solen har sin gång, har inte bara ett spännande förflutet som huvudstad i det vidsträckta medeltida kungariket Navarra utan är en i allra högsta grad levande och pulserande stad med ett rikt utbud av serveringar, restauranger och bodegor som stolta erbjuder de förstklassiga lokala vinerna. Vår guide tar oss med på en givande rundtur och vi kan inte låta bli att imponeras av den gamla stadsmuren och den respektingivande katedralen. Folklivet utspelar sig runt Piazza del Castillo och här finner vi även Palacio de Navarra, den politiska maktens hemvist. Även om vi slipper jagas av tjurar måste vi givetvis också beundra det uttrycksfulla monumentet vid Plaza de Toros.
Pris 195:-

Dag 5: Pamplona

Navarra & Olite med vingårdsbesök
Granne med Rioja ligger provinsen Navarra som också har en lång vinodlingstradition. Navarra var en gång i tiden ett eget kungadöme och vi besöker den gamla residensstaden Olite. Denna bedårande lilla stad domineras av det forna kungapalatset, som svävar likt ett sandslott på en höjd ovanför staden. Olite är något av Navarras vinhuvudstad och att besöka en vingård är ett måste. Hos en framstående vinmakare låter vi de ädla dropparna smeka våra gommar!
Pris 395:-

Dag 6: Pamplona - Barcelona
Efter frukost beger vi oss österut och korsar Aragonien på väg mot Katalonien och Barcelona. Framåt eftermiddagen gör vi oss ånyo hemmastadda på Ibis Hotel Pza Glories 22 och ännu fler upplevelser väntar runt hörnet.

Dag 7: Barcelona

Cava i Penedès
Längs floden Foix dalgång sträcker sig vindistriktet Penedès gröna kullar som når uppemot 800 meter. Detta anses vara ett av Spaniens främsta vindistrikt som framför allt är omtalat för sitt mousserande vin, cava. Vi hälsar på hos en tillverkare där vi får veta mer om de ädla dropparna och givetvis provsmaka.
Pris 345:-

Stadsrundtur i Barcelona
Barcelona är en Europas populäraste storstäder. Arkitekten Gaudís ofullbordade, men praktfulla, kyrka La Sagrada Família, det eleganta nya hamnområdet och den legendariska fotbollsarenan Camp Nou kontrasterar effektfullt mot de medeltida kvarteren och den enorma katedralen. Vår guide visar oss Barcelonas verkliga godbitar!
Pris 265:-

Dag 8: Flyg från Barcelona
Efter frukost lämnar vi hotellet och beger oss till Barcelonas flygplats. Vi säger adjö till Katalonien och Spanien för den här gången och så småningom landar vi i Skandinavien. På återseende!

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
4/9ArlandaCiudad de Logroño Hotel, LogroñoMer än 810 595:-Boka
4/9KastrupCiudad de Logroño Hotel, LogroñoMer än 810 295:-Boka
18/9ArlandaCiudad de Logroño Hotel, LogroñoMer än 89 895:-Boka
18/9KastrupCiudad de Logroño Hotel, LogroñoMer än 810 295:-Boka
2/10ArlandaCiudad de Logroño Hotel, LogroñoMer än 89 895:-Boka
2/10KastrupCiudad de Logroño Hotel, LogroñoMer än 89 995:-Boka

Information

I priset ingår
Flygresa till Barcelona t/r, flygskatter och flygplatsavgifter, busstransfer flygplatsen - hotellet t/r, bussrundresa med Scandoramaguide, 7 övernattningar i dubbelrum, 7 frukostar 

Tillval
Enkelrumstillägg 2 995:-

Utflyktspaket 2 060:- (ordinarie pris 2 290:-)
Promenad i Logroño 595:-
Prestigefyllda Rioja 495:-
Stadsrundtur i Pamplona 195:-
Navarra & Olite med vingårdsbesök 395:-
Cava i Penedès 345:- 
Stadsrundtur i Barcelona 265:-

Boka utflyktspaketet (alla utflykter) före avresa och du sparar 10%. Du kan även köpa enskilda utflykter före avresa. När resan påbörjats kan vi inte garantera platstillgång på utflykterna.
Utflykterna kan genomföras i annan ordning.

Bra att veta
Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 2 - 4

Ciudad de Logroño Hotel, Logroño
Ciudad de Logroño Hotel, Logroño
Nyrenoverat och bekvämt hotell i en stilren och stringent stil. Hotellet har en dämpad grå färgskala med trädetaljer som ger ett stramt, harmoniskt intryck som möter dig redan vid entrén och följer di...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Ibis Hotel Pza Glories 22, Barcelona
Ibis Hotel Pza Glories 22, Barcelona
Modernt och fräscht budgethotell som trots sin officiellt låga kategori är mycket uppskattat av gästerna. Hotellet har en trivsam atmosfär och de allmänna utrymmena, en frukostmatsal och lounge, är in...

Övernattning Dag 4 - 6

Hotel Maisonnave, Pamplona
Hotel Maisonnave, Pamplona
Modernt och komfortabelt hotell med perfekt läge i hjärtat av Pamplona. En utmärkt utgångspunkt för att upptäcka stadens sevärdheter såsom rådhuset, Plaza del Castillo, katedralen, befästningen och Pa...

Övernattning Dag 6 - 8

Ibis Hotel Plz Glories 22, Barcelona
Ibis Hotel Plz Glories 22, Barcelona
Modernt och fräscht budgethotell som trots sin officiellt låga kategori är mycket uppskattat av gästerna. Hotellet har en trivsam atmosfär och de allmänna utrymmena, en frukostmatsal och lounge, är in...
Sista minuten
1/2Jokkmokks marknad med LAND från Arlandafrån 10 995:-
1/2Jokkmokks marknad med LAND från Kastrupfrån 10 995:-
3/2Jokkmokks Marknad från Arlandafrån 9 295:-
18/2Andalusien 22 dgr reseledare från Kastrup
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö