Telefon 040-600 00 00   Måndag till fredag kl. 9-16
Beskrivning
Visa karta

Julmarknad i Wien ✈

FLYGRESA - Österrike - Julmarknadsresor - Storstad - 4 dagar

Kejserliga Wien har allt du kan önska! Traditionella julmarknader smyckar staden under adventstid och julshoppingen innehåller allt från eleganta butiker till lockande erbjudanden i stadens varuhus. Fängslas av de storslagna fasaderna längs Ringstrasse, Wiens huvudstråk. Utanför rådhuset breder en av stadens många julmarknader ut sig och butikerna lockar med erbjudanden väl värda att ta i beaktande inför kommande julhelg! I stadens butiksfönster stöter vi säkert på Krampus och får höra historien bakom denna gestalt. Flanera i gränderna kring Stefansdomeneller njut av kafélivetöver en bit Sachertårta. Botanisera bland marknadsutbudet på Am Hof eller fynda äkta hantverk i Spittelberg. Kulturlivet matchas knappast av någon annan huvudstad och Wiens arkitektur väcker allas beundran. Kort sagt, ingen annan stad i Europa är mer lämpad för ett veckoslutsbesök under adventstid än Wien. Prova själv, du blir inte besviken!

Vi bor på Leonardo Hotel Otto-Wagner som är ett nyöppnat och bekvämt mellanklasshotell. Beläget mitt emellan slotten Schönbrunn och Belvedere, sydväst om stadskärnan, och med gångavstånd till den stora shoppinggatan Mariahilfer Strasse. Utmärkta lokalkommunikationer med både buss, spårvagn och tunnelbana gör det lätt att upptäcka den vackra staden.

Avresedatum

07.12.2023 10.12.2023   4 dagar 7.995:- ARN, CPH Visa mer
Reseplan
Hotell
Prisinfo
Bilder

Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Flyg till Wien
Efter ett par timmars flygresa landar vi i Wien och eskorteras smidigt till Leonardo Hotel Otto-Wagner. Redan på kvällen får vi möjlighet att bekanta oss med denna eleganta huvudstad, upplyst och vackert smyckad i adventsskrud!

Upplysta Wien med Prater & julmarknad
Vi börjar med ett besök i välbekanta Prater. Wiens klassiska pariserhjul, Riesenrad, kanske lockar med en tur ovan stadens takåsar? När mörkret har sänkt sig rundar vi av kvällen med en stilla bussfärd genom Wien. Fasadbelysningen skänker de tjusiga byggnaderna utmed Ringstrasse en förtrollad glans som vi sent kommer att glömma. Vi stannar till vid julmarknaden utanför rådhuset och passar på att njuta av utbudet i de många marknadsbodarna.

Utflykter dag 2-3

Stadsrundtur i Wien
På denna innehållsrika stadsrundtur låter vi Wien visa upp sina stolta byggnader. Staatsoper, Hofburg med Spanska ridskolan och konsthistoriska museet ligger alla utmed Ringstrasse som omger stadens äldsta delar. De gamla kvarteren kring shoppinggatan Kärntner Strasse domineras av Stefansdomens mäktiga torn. Denna kulturstad bjuder på en mångfald av konst, museer och vacker arkitektur! Vi avslutar vår upptäcktsfärd vid 1700-talsslottet Belvedere och dess klassiska julmarknad.

Spanska ridskolan
Vi beger oss till den Spanska ridskolan i Wien vars ryttararena i barockstil med kristallkronor och konstutsmyckade gallerier anses vara den vackraste i världen. Den anrika ridskolan har vårdat den klassiska ridkonsten med sina berömda vita lippizzanerhästar i över 400 år. Hästarna föds svarta men blir efter ca 8 år nästan helt vita. De kommer ursprungligen från Spanien men det kejserliga hovet började föda upp och träna dem i Lipica i nuvarande Slovenien redan på 1500-talet. Under föreställningen är både hästar och ryttare tjusigt uppklädda i svarta träns med guldbeslag respektive mörkbrun frack med tvåhörnig hatt. Dressyren gör att hästarna ser ut att dansa fram till klassisk musik av Bizet, Chopin och Mozart. Vi njuter av föreställningen från våra ståplatser i galleriet. En upplevelse man inte bör missa när man är i Wien! Vi åker t/r med Wiens allmänna kommunikationsmedel.
Pris ca 495:-
Bokas tillsammans med resan, dock senast 30 dagar före avresa. Begränsat antal platser.

Adventskonsert i Stefansdomen
I kväll beger vi oss till den vackra Stefansdomen där solister från Wiens kammarorkester bjuder på verk av välkända kompositörer samt även några av våra mest omtyckta julsånger. En stämningsfull stund vi sent kommer att glömma. Vi åker t/r med Wiens allmänna kommunikationsmedel.
Pris ca 525:-         
Bokas tillsammans med resan, dock senast 30 dagar före avresa. Begränsat antal platser.          

Slottet Schönbrunn
Slottet Schönbrunn är inte bara en symbol över den habsburgska eran. Det är också ett mästerverk i sig. Vi låter oss föras tillbaka i tiden när vi visas runt i slottets mäktiga salar. Prakt och rikedom möter oss överallt. Rokokomöbler som drottningen Maria Theresia lät tillverka i mitten av 1700-talet, salar med guld, rosenträ och vackra föremål. Passa också på att njuta av den vidsträckta slottsparken och julmarknadsbodarna som breder ut sig på borggården framför slottet!
Pris inkl inträde och lokalguide ca 495:-
Bokas tillsammans med resan, dock senast 30 dagar före avresa. Begränsat antal platser.    

Dag 4: Flyg från Wien
Den goda hotellfrukosten inleder dagen och vi hinner sedan att utforska Wiens outtömliga skatter ytterligare! Under seneftermiddagen hämtar transferbussen oss vid hotellet och vi sätter kurs mot flygplatsen. Vi lämnar Österrike för den här gången med många härliga minnen och en längtan att få återvända!

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00
Boka resan online »

Flygningar

Tid Från Til
Utresa
09:50 Stockholm Wien
09:50 Köpenhamn Wien
Hemresa
20:20 Wien Stockholm
20:55 Wien Köpenhamn
07.12.2023 - 10.12.2023
Leonardo Hotel Otto Wagner, Wien
Visa mer Visa mindre
Hotell: Leonardo Hotel Otto Wagner, Wien
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Modernt och bekvämt mellanklasshotell som öppnade sina dörrar för första gången hösten 2022. Hotellet har fått sitt namn efter läget direkt bredvid järnvägsbron Otto-Wagner-Brücke från 1894 som i sin tur fått sitt namn efter en av stadens stora arkitekter och stadsplanerade som står bakom många av Wiens vackra jugendbyggnader från förra sekelskiftet. Hotellet har dock en mer modern arkitektur med raka linjer och mjukt, kurvade hörn. Invändigt har hotellet en trivsam stil med moderna färgval, mjuka tyger och detaljer i mörkt trä. Här kan du inleda dagen med en god frukostbuffé i matsalen och avsluta den med en drink i baren. Hotellet är beläget i den multikulturella stadsdelen Rudolfsheim-Fünfhaus mitt emellan slotten Schönbrunn och Belvedere, sydväst om stadskärnan. Härifrån finns goda lokalkommunikationer med både buss, spårvagn och tunnelbana in till centrum och det är gångavstånd till den stora shoppinggatan Mariahilfer Strasse. De bekväma rummen är mindre till medelstora och inredda i en ljus, neutral stil i behagliga beigea nyanser samt är modernt och sparsmakat möblerade.

 

Hotellet: Frukostmatsal, bar och sommarterrass.
Våningar: 9
Hiss: Ja
Läge: Hotellet är beläget vid en livlig trafikknut, bredvid järnvägsbron Otto-Wagner-Brücke, med större genomfartsgator, järnväg och spårvagn ca 4 km från stadens hjärta. Härifrån är det ca 10 minuters promenad till järnvägsstationen Westbahnhof och den stora shoppinggatan Mariahilfer Strasse och ca 2 km till slottet Schönbrunn. Ca 400 meter till spårvagns- och tunnelbanestationen Gumpendorfer Strasse i ena riktningen och Margaretengürtel i den andra. Busshållplats finns runt husknuten.
Antal rum: 211
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, Wi-Fi, värdebox och kaffe-/tebricka. Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, är vanligt förekommande. I flertalet rum är badrummet uppdelat mellan toalett och dusch-/vaskutrymme vilka delar på en gemensam och något opraktisk skjutdörr. Flertalet rum vetter ut mot trafikerad gata och järnväg men fönstren är ljudisolerade.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS
Adress: Graumanngasse 2-5, AT-1150 WIEN

Telefon: +43-14-18 00 55

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 07.12.2023
Ankomst: 10.12.2023
Dagar: 4 dagar
Avresa från: ARN, CPH
Pris från: 7.995:-

Priset inkluderar

Flygresa till Wien t/r, flygskatter och flygplatsavgifter, busstransfer flygplatsen - hotellet t/r, 3 övernattningar i dubbelrum, 3 frukostar, Scandoramaguide, 2 utflykter

Bra att veta
Köp de enskilda utflykterna senast 30 dagar före avresa. Utflykterna kan genomföras i annan ordning.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)


Tillval:
Resa enligt program: Ingår
Adventskonsert i Stefansdomen: 525:-
Slottet Schönbrunn: 495:-
Spanska ridskolan: 495:-

 

Rumstyper:

Enkelrum. Måltider enligt program 10.690:-
Dubbelrum. Måltider enligt program 7.995:-


Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 07.12.2023
Ankomst: 10.12.2023
Dagar: 4 dagar
Avresa från: ARN, CPH
Pris från: 7.995:-

Bilder - Julmarknad i Wien ✈

Julmarknad i Wien
Fler bilder
Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 07.12.2023
Ankomst: 10.12.2023
Dagar: 4 dagar
Avresa från: ARN, CPH
Pris från: 7.995:-

Visa mindre
 Ledig
 På förfrågan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få nyheter och tips från vår resevärld.

Gruppresor