Telefon 040-600 00 00   Måndag till fredag kl. 9-16
Beskrivning
Visa karta
Visa väder

Finland

Följ med på en vidunderlig resa i österled! Sägenomspunna landskap blandas


      Höjdpunkter!

 • En underbar sommarresa när Finland är som bäst
 • Helsingfors
 • Nyslott
 • Utflykt i Alvar Aaltos fotspår
 • Vackra landskap och trolska sjöar
   
BUSSRESA - Finland - Rundresa - 9 dagar

Finland

Följ med på en vidunderlig resa i österled! Sägenomspunna landskap blandas med moderna skönheten Helsingfors, Finlands största stad som präglas av storslagen nyklassicistisk 1800-talsarkitektur, och anrika Åbo. Vi låter oss imponeras av Alvar Aaltos kreativa skapelser och förundras över imponerande fästningar. Vi besöker natursköna områden och tar del av spännande historia och kultur med många intressanta svenskanknytningar. En resa längs djupa skogar och allsköns öar i de tusen sjöarnas land!

 

Fri direktanslutning från 37 orter »


   

Nedan ser du en detaljerad väderprognos för de följande 6 dagarna.

Söndag
Soligt och klart väder
Soligt och klart väder
-2 °C
2 °C
0,0 mm.
4,6 m/s
nord
Måndag
Soligt och klart väder
Soligt och klart väder
-3 °C
2 °C
0,0 mm.
3,4 m/s
nord
Tisdag
Soligt och klart väder
Soligt och klart väder
-2 °C
3 °C
0,0 mm.
1,7 m/s
nordöst
Onsdag
Soligt och klart väder
Soligt och klart väder
0 °C
5 °C
0,0 mm.
1,5 m/s
sydväst
Torsdag
Lätt molnigt
Lätt molnigt
0 °C
5 °C
0,0 mm.
2,1 m/s
öst
Fredag
Molnigt
Molnigt
0 °C
5 °C
0,0 mm.
1,7 m/s
öst

Avresedatum

29.07.2023 06.08.2023   9 dagar 10.995:- E22, E4, E6 Visa mer
Reseplan
Hotell
Prisinfo
Bilder

Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Malmö - Stockholm
Efter att vi tagit plats i vår bekväma buss på Öresundsterminalen i Malmö påbörjar vi resan mot grannlandet. Under förmiddagen kan vi se fram emot en kaffepaus och det blir även ett lunchuppehåll i närheten av Ödeshög under färden mot Stockholm. Väl framme i vår huvudstad checkar vi in på Scandic Hotel Talk i Älvsjö där middag och sköna sängar väntar.

Dag 2: Ombordstigning i Stockholm 
Efter frukost beger vi oss till Klara Mälarstrand och ombord på ett anrikt fartyg från förra sekelskiftet seglar vi över Mälaren till Lovön och Drottningholm, Sveriges första världsarv och sedan 1980-talet kungafamiljens privatbostad. Den välordnade trädgården bjuder in till promenader och rundvandringen genom slottets salar tar oss med på en färd genom både tid och rum. Kina slott, slottsteatern och Herkulesfontänen är några av de övriga sevärdheterna som vi också får möjlighet att utforska. Framåt eftermiddagen tar vi sedan sikte på Värtahamnen och Tallink/Silja Lines färja som kommer att ta oss till Helsingfors. Vi checkar in i hytterna och får under kvällen tillfälle till lite shopping och middag på egen hand.

Dag 3: Landstigning i Helsingfors
Utvilade efter skön nattsömn ombord anländer vi till Helsingfors. Närheten till havet, grönskan och den nyklassicistiska 1800-talsarkitekturen ger staden en särskild charm. Helsingfors grundades av Gustav Vasa år 1550 men blev huvudstad först 1812, då storfurstendömet Finland tillhörde Ryssland. Vi inleder med en orienterande rundtur och ser bland annat stadens historiska centrum kring Senatstorget och domkyrkan, presidentpalatset och den ryskortodoxa Uspenskijkatedralen. Helsingfors är en stad värd att upptäcka! Eftermiddagen ligger öppen för antingen egna upptäcktsfärder eller ett besök på den välkända sjöfästningen Sveaborg, en av Nordens representanter på Unescos världsarvslista. Övernattar gör vi på Scandic Park Hotel.

Sjöfästningen Sveaborg
Efter att Sverige hade förlorat sin stormaktsställning i början av 1700-talet ansågs det nödvändigt att stärka försvaret österut. Som ett led i detta började Sveaborg uppföras på ett antal öar utanför inloppet till Helsingfors. Den i dag Unescolistade sjöfästningen har spelat en avgörande roll för både Finlands och Sveriges utveckling och i en unik miljö får vi ta del av en spännande rundvandring!
Pris inkl inträde och guidning 375:-

Dag 4: Helsingfors - Nyslott
Från Helsingfors tar vi oss norrut, förbi vintersportorten Lahtis mot Savonlinna. På svenska känner vi staden som Nyslott, naturskönt belägen på holmar och uddar i Finlands största sjö Saimen. På sommaren trafikeras vattenvägarna av utflyktsbåtar och stadsbilden domineras av domkyrkan och medeltidsfästningen Olofsborg, hemvist för den årliga återkommande operafestivalen. Vi installerar oss på Original Sokos Hotel Seurahuone och får möjlighet att både utforska staden på egen hand och följa med på ett spännande borgbesök! 

Rundtur i Nyslott & Olofsborg
Nyslott fick stadsrättigheter först på 1600-talet, men redan två sekler tidigare började den mäktiga borgen uppföras som tillsammans med domkyrkan och konsert- och kongresshuset utgör stadens byggnadshistoriska höjdpunkter. Samspelet mellan det omgivande vattnet och Olofsborgs bastanta fästningsmurar sätter vår fantasi i rörelse. Vi får följa med på en guidad tur genom förflutenhetens hemligheter!
Pris inkl inträde och guidning 295:-

Dag 5: Nyslott - Jyväskylä
Vi lämnar Nyslott och Saimen bakom oss, men i dessa trakter är det gott om vattendrag. Härnäst väntar insjön Päijänne på oss och en seglats med en anrik ångbåt i den legendariske arkitekten och formgivaren Alvar Aaltos fotspår. Till ett av Alvar Aaltos främsta verk räknas kommunhuset i Säynätsalo, beläget på ön med samma namn och uppfört i början av 1950-talet. Aalto tillbringade gärna tid i omgivningarna, ritade en sommarbostad åt sig själv på ön och färdades ofta samma väg som vi kommer att göra. Tillsammans med en välsmakande lunch ombord och natursköna omgivningar väntar oss en intressant rundvandring under sakkunnig ledning. Senare under eftermiddagen checkar vi in på Scandic Hotel City i Jyväskylä. 

Dag 6: Jyväskylä - Björneborg
Vi tar adjö av Jyväskylä och färden tar oss till Tammerfors. Efter en kortare rundtur i staden kan vi passa på att äta lunch i den eleganta saluhallen, tillika Nordens största i sitt slag. Förutom storslagen miljö finner vi trettiotalet näringsidkare som erbjuder lokalproducerad mat och dryck av högsta kvalitet. Vi fortsätter västerut och under eftermiddagen närmar vi oss kusten och Björneborg. Här tar vi in på Scandic Hotel Pori för att sedan gå på fler upptäcktsfärder! 

Björneborg & maritima Räfsö
Björneborg är en av de äldsta städerna i landet och en stor brand i mitten av 1800-talet banade väg för ett symmetriskt gatunät med en blandning av gamla trähus och historiska stenhus. Längst ut vid Bottenhavet ligger Räfsö, extra populär att flanera runt i under sommarmånaderna. Vi tar del av den maritima atmosfären och låter oss väl smaka av en god middag präglad av lokala råvaror.
Pris inkl middag med dryck 745:-

Dag 7: Björneborg - Åbo
Frukost i lugn och ro inleder vi dagen med och därpå väntar ett besök i den idylliska trästaden Raumo, även den listad bland Unescos världsarv. Efter lunch anländer vi till Åbo, eller Turku som staden heter på finska. Vi ägnar eftermiddagen åt att bekanta oss med Finlands äldsta stad. Vi tar oss runt till fots och med de lokala vattenbussarna för att lära känna omgivningarna på bästa sätt. På ömse sidor om ån Aura skådar vi Åbos främsta historiska landmärken i form av domkyrkan och det allvarsamma slottet. Från vattenbussarna njuter vi av grönskan på de natursköna öarna som utgör en del av Åbos skärgård. Vi övernattar på Scandic Hotel Julia.

Dag 8: Åbo - Ombordstigning i Helsingfors
Vi får möjlighet att fortsätta utforska Åbo under förmiddagen och kanske även den modern finländska arkitekturen innan vi åter tar oss till Helsingfors där vi stiger ombord på Tallink/Silja Lines fartyg för återresa mot Stockholm. Efter att ha installerat oss i våra hytter kan vi ta del av det stora nöjesutbudet ombord.

Dag 9: Landstigning i Stockholm - Malmö
Vi anländer till Värtaterminalen i Stockholm på morgonen och fortsätter sedan söderut mot Malmö med många fina minnen. Vid 20-tiden ankommer vi Öresundsterminalen. Tack för den här gången!
 

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00
Boka resan online »

Höjdpunkter

 • En underbar sommarresa när Finland är som bäst
 • Helsingfors
 • Nyslott
 • Utflykt i Alvar Aaltos fotspår
 • Vackra landskap och trolska sjöar

Påstigningsplatser

E4
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 342 30
Plats: Alvesta Ica Supermarket, Allbogatan 11
Tid: 04:40
Postnr.: 343 30
Plats: Älmhult Kommunhuset, Stortorget 1
Tid: 05:20
Postnr.: 283 91
Plats: Osby Circle K, (väg 23) Marklunda 2330
Tid: 05:35
Postnr.: 281 44
Plats: Hässleholm Stoby McDonalds, (väg 21) Mackgatan 4,
Tid: 06:00
Postnr.: 341 32
Plats: Ljungby Ingo, Ljungbystopp E4:an, Ringvägen
Tid: 10:40
Postnr.: 553 03
Plats: Jönköping M2 center, Ryhovsgatan 5
Tid: 12:05
E6
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 382 37
Plats: Nybro Nybro, Preem Norra vägen, Fågelvägen 2
Tid: 03:20
Postnr.: 411 03
Plats: Göteborg Nils Ericsonterminalen (se monitor for gate)
Tid: 03:50
Postnr.: 361 31
Plats: Emmaboda Runes Bensin, Stenvägen 1
Tid: 04:05
Postnr.: 352 30
Plats: Växjö Resecentrum Hpl X, Norra Järnvägsgatan
Tid: 04:20
Postnr.: 434 42
Plats: Kungsbacka Circle K, Onsalamotet, Kollavarvsvägen
Tid: 04:20
Postnr.: 432 77
Plats: Varberg Tvååker Björkäng Vägkrog, Spannarp 30
Tid: 04:55
Postnr.: 311 50
Plats: Falkenberg McDonalds, Vinbergsmotet E6:an, Mellangårdsvägen 4
Tid: 05:15
Postnr.: 302 44
Plats: Halmstad Halmstad Arena, Huvudentrén, Växjövägen 11
Tid: 05:35
Postnr.: 272 32
Plats: Simrishamn Simrishamn, Järnvägsstationen
Tid: 05:45
Postnr.: 312 61
Plats: Laholm Mellbystrand McDonalds, Mellbystrand E6:an, Söderleden 5
Tid: 05:50
Postnr.: 273 34
Plats: Tomelilla Tomelilla, Ica Kvantum, Banmästargatan 2
Tid: 06:10
Postnr.: 262 71
Plats: Ängelholm McDonalds, E6:an, Trafikplats 35, Klippanvägen 14
Tid: 06:15
Postnr.: 271 42
Plats: Ystad Stationen, Österleden
Tid: 06:35
Postnr.: 232 61
Plats: Malmö Öresundsterminalen, Terminalgatan 10, Arlöv
Tid: 08:10
Postnr.: 252 21
Plats: Helsingborg Hamntorget
Tid: 08:50
Postnr.: 41103
Plats: Göteborg Nils Ericsonterminalen, VY Bus4you tur och retur, inkl. del i dubbelrum i Malmö
Tid: 12:15
Postnr.: 41103
Plats: Göteborg Nils Ericsonterminalen, VY Bus4you tur och retur, inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 12:15
Postnr.: 59931
Plats: Ödeshög Dinners Ödeshög, Liljekonvaljvägen 1
Tid: 13:35
Postnr.: 59535
Plats: Mjölby McDonalds E4, Sparregatan 2
Tid: 14:10
Postnr.: 58643
Plats: Linköping Cirkle K Tornby, Nygårdsinfarten 5
Tid: 14:30
Postnr.: 60222
Plats: Norrköping Max, Norra promenaden 90A
Tid: 15:10
Postnr.: 61138
Plats: Nyköping McDonalds E4:an Syd, Bergshammarsvägen 2
Tid: 15:50
Postnr.: 61199
Plats: Sillekrog/Tystberga OKQ8 E4:an, Sillekorg 4
Tid: 16:10
E22
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 393 56
Plats: Kalmar Kalmar Rasta, Ölandsleden 7
Tid: 03:00
Postnr.: 371 50
Plats: Karlskrona Angöringen, Möbelaffären
Tid: 04:30
Postnr.: 372 37
Plats: Ronneby Järnvägsstationen, Järnvägsgatan 4-6
Tid: 05:00
Postnr.: 374 39
Plats: Karlshamn Best Western (Circle K), Strömmavägen
Tid: 05:25
Postnr.: 295 39
Plats: Bromölla Preem, Gamla E22:an, Tians väg 2
Tid: 06:00
Postnr.: 291 54
Plats: Kristianstad Circle K (Karlssons Taverna), Ringvägen
Tid: 06:20
Postnr.: 242 35
Plats: Hörby Coop, Slagtoftavägen 24
Tid: 06:55
Postnr.: 211 22
Plats: Malmö Scandic Stortorget, Stortorget 15
Tid: 07:20
Postnr.: 222 25
Plats: Lund Ingo, Södra Vägen 1
Tid: 07:25
Postnr.: 0191
Plats: Oslo Oslo Bussterminal, VY Bus4you tur och retur, inkl. del i dubbelrum i Malmö
Tid: 08:45
Postnr.: 0185
Plats: Oslo Oslo Bussterminal, VY Bus4You tur och retur inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 08:45
Postnr.: 21227
Plats: Malmö Kör med egen bil, Malmö övernattning tur och retur, del i dubbelrum, Hotel Scandic Segevång
Tid: 15:00
Postnr.: 21227
Plats: Malmö Kör med egen bil, Malmö övernattning tur och retur, enkelrum, Hotel Scandic Segevång
Tid: 15:00
Postnr.: 21137
Plats: Malmö Malmö övernattning tur och retur, enkelrum.
Tid: 15:00
Postnr.: 21137
Plats: Malmö Malmö övernattning tur och retur, del i dubbelrum.
Tid: 15:00
Postnr.: 125 80
Plats: Älvsjö ScandicTalk, Mässvägen 2
Tid: 17:45

Hemkomsttider

E4
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 553 03
Plats: Jönköping M2 center, Ryhovsgatan 5
Tid: 15:10
Postnr.: 341 32
Plats: Ljungby Ingo, Ljungbystopp E4:an, Ringvägen
Tid: 16:45
Postnr.: 281 44
Plats: Hässleholm Stoby McDonalds, (väg 21) Mackgatan 4,
Tid: 21:30
Postnr.: 283 91
Plats: Osby Circle K, (väg 23) Marklunda 2330
Tid: 21:45
Postnr.: 343 30
Plats: Älmhult Kommunhuset, Stortorget 1
Tid: 22:00
Postnr.: 342 30
Plats: Alvesta Ica Supermarket, Allbogatan 11
Tid: 23:05
E22
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 393 56
Plats: Kalmar Kalmar Rasta, Ölandsleden 7
Tid: 00:35
Postnr.: 125 80
Plats: Älvsjö ScandicTalk, Mässvägen 2
Tid: 09:00
Postnr.: 21227
Plats: Malmö Kör med egen bil, Malmö övernattning tur och retur, del i dubbelrum, Hotel Scandic Segevång
Tid: 10:00
Postnr.: 21227
Plats: Malmö Kör med egen bil, Malmö övernattning tur och retur, enkelrum, Hotel Scandic Segevång
Tid: 10:00
Postnr.: 21137
Plats: Malmö Malmö övernattning tur och retur, enkelrum.
Tid: 10:00
Postnr.: 21137
Plats: Malmö Malmö övernattning tur och retur, del i dubbelrum.
Tid: 10:00
Postnr.: 115 42
Plats: Stockholm Värtahamnen/Värtaterminalen, Hamnpirsvägen 10
Tid: 10:15
Postnr.: 0185
Plats: Oslo Oslo Bussterminal, VY Bus4You tur och retur inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 16:20
Postnr.: 0191
Plats: Oslo Oslo Bussterminal, VY Bus4you tur och retur, inkl. del i dubbelrum i Malmö
Tid: 16:20
Postnr.: 211 22
Plats: Malmö Scandic Stortorget, Stortorget 15
Tid: 20:00
Postnr.: 222 25
Plats: Lund Ingo, Södra Vägen 1
Tid: 20:40
Postnr.: 242 35
Plats: Hörby Coop, Slagtoftavägen 24
Tid: 20:55
Postnr.: 291 54
Plats: Kristianstad Circle K (Karlssons Taverna), Ringvägen
Tid: 21:10
Postnr.: 295 39
Plats: Bromölla Preem, Gamla E22:an, Tians väg 2
Tid: 21:25
Postnr.: 374 39
Plats: Karlshamn Best Western (Circle K), Strömmavägen
Tid: 22:10
Postnr.: 372 37
Plats: Ronneby Järnvägsstationen, Järnvägsgatan 4-6
Tid: 22:35
Postnr.: 371 50
Plats: Karlskrona Angöringen, Möbelaffären
Tid: 23:05
E6
Postnr.
Plats
Tid
Postnr.: 411 03
Plats: Göteborg Nils Ericsonterminalen (se monitor for gate)
Tid: 00:15
Postnr.: 382 37
Plats: Nybro Nybro, Preem Norra vägen, Fågelvägen 2
Tid: 00:15
Postnr.: 61199
Plats: Sillekrog/Tystberga OKQ8 E4:an, Sillekorg 4
Tid: 11:00
Postnr.: 61138
Plats: Nyköping McDonalds E4:an Syd, Bergshammarsvägen 2
Tid: 11:20
Postnr.: 60222
Plats: Norrköping Max, Norra promenaden 90A
Tid: 12:00
Postnr.: 41103
Plats: Göteborg Nils Ericsonterminalen, VY Bus4you tur och retur, inkl. del i dubbelrum i Malmö
Tid: 12:40
Postnr.: 41103
Plats: Göteborg Nils Ericsonterminalen, VY Bus4you tur och retur, inkl. enkelrum i Malmö
Tid: 12:40
Postnr.: 58643
Plats: Linköping Cirkle K Tornby, Nygårdsinfarten 5
Tid: 12:45
Postnr.: 59535
Plats: Mjölby McDonalds E4, Sparregatan 2
Tid: 13:00
Postnr.: 59931
Plats: Ödeshög Dinners Ödeshög, Liljekonvaljvägen 1
Tid: 13:40
Postnr.: 252 21
Plats: Helsingborg Hamntorget
Tid: 18:25
Postnr.: 232 61
Plats: Malmö Öresundsterminalen, Terminalgatan 10, Arlöv
Tid: 20:30
Postnr.: 271 42
Plats: Ystad Stationen, Österleden
Tid: 21:30
Postnr.: 262 71
Plats: Ängelholm McDonalds, E6:an, Trafikplats 35, Klippanvägen 14
Tid: 21:50
Postnr.: 273 34
Plats: Tomelilla Tomelilla, Ica Kvantum, Banmästargatan 2
Tid: 22:00
Postnr.: 312 61
Plats: Laholm Mellbystrand McDonalds, Mellbystrand E6:an, Söderleden 5
Tid: 22:10
Postnr.: 302 44
Plats: Halmstad Halmstad Arena, Huvudentrén, Växjövägen 11
Tid: 22:25
Postnr.: 272 32
Plats: Simrishamn Simrishamn, Järnvägsstationen
Tid: 22:30
Postnr.: 311 50
Plats: Falkenberg McDonalds, Vinbergsmotet E6:an, Mellangårdsvägen 4
Tid: 22:50
Postnr.: 352 30
Plats: Växjö Resecentrum Hpl X, Norra Järnvägsgatan
Tid: 23:00
Postnr.: 432 77
Plats: Varberg Tvååker Björkäng Vägkrog, Spannarp 30
Tid: 23:05
Postnr.: 434 42
Plats: Kungsbacka Circle K, Onsalamotet, Kollavarvsvägen
Tid: 23:45
Postnr.: 361 31
Plats: Emmaboda Runes Bensin, Stenvägen 1
Tid: 23:55
29.07.2023 - 30.07.2023
Scandic Hotel Talk, Älvsjö - Stockholm
Visa mer Visa mindre
Hotell: Scandic Hotel Talk, Älvsjö - Stockholm
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Modernt och bekvämt mässhotell som med sin 19 våningar höga, glastäckta fasad sticker ut mot omgivningen. Hotellet har en trivsam inredningsstil i bruna och beigea nyanser med gulddetaljer som ger en viss 70-talsvibb. Den sedvanligt goda Scandicfrukosten serveras i restaurang Meet på 2:a plan och den trevliga lobbybaren är en utmärkt mötespunkt. Vid speciella events öppnar de också upp den trendigt inredda skybaren. Hotellet är beläget i anslutning till Stockholmsmässan i Älvsjö i Stockholms södra delar med bra pendeltågsförbindelse till centrum. Komfortabla och funktionellt inredda rum med bekväma faciliteter och storstilad utsikt från de övre våningsplanen.

Hotellet: Byggt 2005. Restaurang öppen till vardags för frukost och under mässor och event till middag, lobbybar och lounge samt skybar (öppettider varierar) och minikiosk. Minigym och bastu samt cyklar för utlåning.
Våningar: 19
Hiss: Ja
Läge: Beläget bredvid Stockholmsmässan och motorvägen Huddingevägen ca 9 km från Gamla stan. Ca 300 meter från pendeltågsstationen varifrån du når Södermalm på 6 minuter och Stockholm city på 9 minuter. 
Antal rum: 248
Rummen: Dusch/bad, wc, TV med Chromecast, Wi-Fi,hårfön, värdebox och strykbräda.
Övrigt: Hotellet är kontaktfritt.
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSSS
Adress: Mässvägen 2, SE125 30 ÄLVSJÖ, Stockholm
Telefon: 08-51 72 68 00

30.07.2023 - 31.07.2023
Tallink / Silja Line: Stockholm-Helsingfors
Visa mer Visa mindre
Hotell: Tallink / Silja Line: Stockholm-Helsingfors
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Moderna och bekväma kryssningsfartyg med populära barer och underhållning där det bjuds på shower och liveband. På däck 7 finns fartygens pampiga paradgata kantad av restauranger och butiker.

Hotellet: Rutten Helsingfors-Stockholm t/r trafikeras vanligtvis av systerfartygen Silja Serenade och Silja Symphony. Fartygen byggdes 1990 respektive 1991 på Masavarvet i Åbo och Silja Serenade renoverades senast i november 2018 och Silja Symphony i januari 2019 då fartygen bland annat introducerade den nya restaurangen Grill House. Ombord på färjan finns flertal restauranger där det serveras allt från stora bufféer, elegant a-la-carte till lättare måltider med olika smakinritkningar, olika barer allt från dans- och showloungen till nattklubb, lugnare barer med trubdurmusik eller den lugna sea-view loungen med havsutsikt. samt casino. Här finns även butiker och taxfreeshopping samt en relaxavdelning (mot avgift) med jacuzzi och bastu. Kostnadsfri Wi-Fi finns på vissa däck och platser ombord. Värdebox finns att hyra i receptionen.
Våningar: 12
Hiss: Ja
Antal rum: 986
Rummen: Hytterna, som ligger på däck 5, 9, 10 och 11, är insides B-hytter, utan fönster, och har plats för 1-4 personer. Hytterna är ca 8-11 kvm stora och och enkelt inredda och utrustade med dusch, wc, telefon, radio och hårfön. Några hytter har en nedre och övre bädd och i vissa kan de nedre bäddarna flyttas ihop. Mot tillägg kan man även boka hytt med fönster. Dessa hytter är ca 11 kvm stora med plats för 1-4 personer och är belägna på däck 5, 8, 9, 10 och 11 samt utrustade med dusch, wc, TV, telefon, radio och hårfön. Fönstren vetter antingen inåt mot promenaden eller utåt mot havet. 
Övrigt: Du kan betala med kreditkort/betalkort överallt ombord. Betalning med kontanter i Euro accepteras i vissa butiker, restauranger och barer. Det går inte att betala med svenska kontakter. Uttag av kontanter ombord är ej möjligt. För att resa med Tallink / Silja Line måste man vara 18 år, annars i sällskap med vårdnadshavare. Grupper har en egen gruppincheckning i terminalen, denna är beläget i ett eget utrymme intill incheckningsdiskarna. Incheckningsdiskarna stänger 30 minuter före fartygets avgångstid.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS
Adress: Värtahamnen, Hamnpirsvägen 10, SE-115 41 STOCKHOLM
Telefon: 08-22 08 30

31.07.2023 - 01.08.2023
Scandic Park Hotel, Helsingfors
Visa mer Visa mindre
Hotell: Scandic Park Hotel, Helsingfors
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Stort, modernt och bekvämt stadshotell med bra faciliteter. Här finns en trivsamt och trendigt inredd lobbylounge och den inbjudande restaurangen Famu & Bar som dekorerats med kopparpannor i taket vilken sommartid även har uteservering. Sommartid ska du inte heller missa den härliga takterrassen som bjuder på fantastisk utsikt över staden och Tölöviken. På översta våningen finner du också hotellets inomhuspool, bastu och utomhusbadtunna. Centralt beläget vid Hesperiaparken och den vackra Tölöviken i närheten av Finlands nationalopera och Finlandiahuset. Utmärka lokalkommunikationer men även möjlighet till att promenera in till stadskärnan. Komfortabla, tilltalande och modernt inredda, medelstora till rymliga rum i en grå färgskala som vetter antingen mot den lugna innergården, staden eller Tölöviken.

Hotellet: Byggt 1972. Restaurang och bar med sommarterrass, lobbylounge med businesscenter och minikiosk, takterrass (öppen under säsong), inomhuspool, bastu, utomhusbadtunna och lekrum. Samarbete med gymmet BeAlive Health Club (mot avgift) i närheten av hotellet. Cyklar och gångstavar för uthyrning.
Våningar: 9
Hiss: Ja
Läge: Centralt beläget vid en större genomfartsgata, mitt emot Hesperiaparken och Tölöviken med utmärkta frilufts- och träningsmöjligheter. Ca 400 meter till Finlands nationalopera och 500 meter till Finlandiahuset. Ca 15-20 minuters promenad till centralstationen och stadskärnan. Buss och spårvagnshållplats alldeles i närheten. 
Antal rum: 523
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön, kylskåp, värdebox och strykbräda. Enkelrummen är mindre.
Övrigt: Hotellet är rökfritt och svanenmärkt.
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSSS
Adress: Mannerheimsvägen 46, FI-00260 HELSINGFORS
Telefon: +358-300-30 84 07

01.08.2023 - 02.08.2023
Sokos Hotel Seurahuone, Nyslott
Visa mer Visa mindre
Hotell: Sokos Hotel Seurahuone, Nyslott
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Trivsamt och renoverat stadshotell med välkomnande atmosfär. Hotellets eleganta och runda reception som badar i ljus från de stora atriumfönstren är hotellets nav omgärdat av vinbaren och loungen med sköna sammetssoffor och bekväma fåtöljer som bjuder in till en rofylld stund och trevliga samtal. I restaurangen Perlina di Castello serveras pizzor bakade i vedeldad ugn och sommartid ska du inte missa takterrassen Muikkubaari som bjuder på vacker utsikt över vattnet. Perfekt beläget i hjärtat av Nyslott direkt vid Saimen, mitt emot salutorget och med promenadavstånd till Olofsborg. Bekväma, mindre till medelstora rum vars inredningsstil skiljer sig åt beroende på om de är belägna i hotellets äldre eller nyare del och de har utsikt antingen över den lugna innergården eller Saima.

Hotellet: Restaurang, vinbar, lobbylounge och takterrass sommartid.
Våningar: 6
Hiss: Ja
Läge: Vackert beläget intill vattnet i hjärtat av Nyslott endast ca 15 minuters promenad till Olofsborg.
Antal rum: 84
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, Wi-Fi, Chromecast, hårfön, kylskåp, kaffe/tebricka, strykbräda och luftkonditionering. Till hotellet hör även lägenheter med pentry belägna i Totthuset ca 300 meter bort.
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSSS
Adress: Kauppatori 4-6, FI-57130 NYSLOTT
Telefon: +358-10-764 22 00

02.08.2023 - 03.08.2023
Scandic Hotel City, Jyväskylä
Visa mer Visa mindre
Hotell: Scandic Hotel City, Jyväskylä
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Trevligt mellanklasshotell byggt på 70-talet men som invändigt renoverats och fått en bekväm och trivsam karaktär. Hotellet består av två byggnader som är sammankopplade av en underjordisk korridor. I frukostmatsalen bjuds på frukostbuffé med vissa ekologiska produkter och om kvällarna är det bara att slå sig ner i den hemtrevliga baren med en drink. Hotellet har även en liten relaxavdelning med inomhuspool, den sedvanliga finska bastun och ett minigym. Perfekt beläget mitt i stadskärnan ett stenkast från järnvägsstationen och endast en kort promenad till vattnet. Bekväma, mindre till medelstora rum med behaglig färgskala och mörka trämöbler.

Hotellet: Byggt 1976. Frukostmatsal, bar, minikiosk och liten relaxavdelning med inomhuspool, bastu och minigym. Cyklar och gångstavar finns för uthyrning.
Våningar: 5
Hiss: Ja
Läge: Mycket centralt beläget endast 200 meter från järnvägsstationen. Ca 10 minuters promenad till sjön Jyvärsjärvi i ena riktningen och ca 25 minuter till sjön Tuomiojärvi i den andra riktningen. 
Antal rum: 202
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, Wi-Fi och hårfön. Så kallade queensizebäddar, dvs smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, förekommer. Vissa rum är belägna i en närliggande byggnad som nås via hiss till källarplan och korridor.
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSS
Adress: Väinökatu 3, FI-40100 JYVÄSKYLÄ
Telefon: +358-300-30 84 41

03.08.2023 - 04.08.2023
Scandic Hotel Pori, Björneborg
Visa mer Visa mindre
Hotell: Scandic Hotel Pori, Björneborg
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Modernt hotell med funktionell stil. Den nyrenoverade restaurangen Olivo Food Factory har fått en annorlunda stilmix av trendig industrilook, fransk bistro och amerikansk diner. Sommartid öppnar restaurangen också upp sin uteservering. Utmärkt centralt beläget mitt i Björneborg nära sevärdheter och populära shoppinggator. Bekväma och ljust inredda, mindre rum som har en avskalad, skandinavisk stil.

Hotellet: Restaurang med bar och sommarterrass, lobby med minikiosk samt bastu (mot avgift). Cyklar och gåstavar för uthyrning.
Våningar: 7
Hiss: Ja
Läge: Centralt beläget på bekvämt promenadavstånd från shopping, restauranger och museer. Ca 15 minuters promenad till Härpö ån.
Antal rum: 120
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, Wi-Fi, hårfön, kylskåp, värdebox och kaffe-/tebricka.
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSS
Adress: Itsenäisyydenkatu 41, FI-28100 BJÖRNEBORG
Telefon: +358-300-30 84 24

04.08.2023 - 05.08.2023
Scandic Hotel Julia, Åbo
Visa mer Visa mindre
Hotell: Scandic Hotel Julia, Åbo
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Modernt och bekvämt stadshotell med god komfort. Hotellet nås via rulltrappa från markplan och när man väl kommit upp möts man av den stora och ljusa lobbyn med öppen planlösning varifrån du enkelt når den trevliga baren, frukostmatsalen och restaurangen. Utmärkt beläget mitt i centrala Åbo, nära shoppinggatorna, Gamla Stortorget och ån Aura. Vähätori, Åbos nya kulinariska centrum, med sina restauranger och designbutiker, ligger bara en kort promenad bort. Komfortabla, mellanstora rum som är modernt inredda i en avskalad och ljus stil.

Hotellet: Byggt 1987. Restaurang, bar och lobbylounge med minikiosk samt minigym och bastu. Cyklar finns för uthyrning.
Våningar: 6
Hiss: Ja
Läge: Mycket centralt beläget nära shopping, restauranger och uteliv. Ca 5 minuters promenad till Gamla stortorget och Åbos domkyrka på andra sidan ån. Ca 3,5 km till Åbo slott. Stadsmiljö med genomfartstrafik och uteliv.
Antal rum: 155
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, Wi-Fi, hårfön och värdebox. Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, förekommer. Bara vissa rum har utsikt mot gatan medan andra vetter mot ett ljusschackt.
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSSS
Adress: Eerikinkatu 4, FI-20010 ÅBO
Telefon: +358-300-30 84 23

05.08.2023 - 06.08.2023
Tallink / Silja Line; Helsingfors-Stockholm
Visa mer Visa mindre
Hotell: Tallink / Silja Line; Helsingfors-Stockholm
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Moderna och bekväma kryssningsfartyg med populära barer och underhållning där det bjuds på shower och liveband. På däck 7 finns fartygens pampiga paradgata kantad av restauranger och butiker.

Hotellet: Rutten Helsingfors-Stockholm t/r trafikeras vanligtvis av systerfartygen Silja Serenade och Silja Symphony. Fartygen byggdes 1990 respektive 1991 på Masavarvet i Åbo och Silja Serenade renoverades senast i november 2018 och Silja Symphony i januari 2019 då fartygen bland annat introducerade den nya restaurangen Grill House. Ombord på färjan finns flertal restauranger där det serveras allt från stora bufféer, elegant a-la-carte till lättare måltider med olika smakinritkningar, olika barer allt från dans- och showloungen till nattklubb, lugnare barer med trubdurmusik eller den lugna sea-view loungen med havsutsikt. samt casino. Här finns även butiker och taxfreeshopping samt en relaxavdelning (mot avgift) med jacuzzi och bastu. Kostnadsfri Wi-Fi finns på vissa däck och platser ombord. Värdebox finns att hyra i receptionen.
Våningar: 12
Hiss: Ja
Antal rum: 986
Rummen: Hytterna, som ligger på däck 5, 9, 10 och 11, är insides B-hytter, utan fönster, och har plats för 1-4 personer. Hytterna är ca 8-11 kvm stora och och enkelt inredda och utrustade med dusch, wc, telefon, radio och hårfön. Några hytter har en nedre och övre bädd och i vissa kan de nedre bäddarna flyttas ihop. Mot tillägg kan man även boka hytt med fönster. Dessa hytter är ca 11 kvm stora med plats för 1-4 personer och är belägna på däck 5, 8, 9, 10 och 11 samt utrustade med dusch, wc, TV, telefon, radio och hårfön. Fönstren vetter antingen inåt mot promenaden eller utåt mot havet. 
Övrigt: Du kan betala med kreditkort/betalkort överallt ombord. Betalning med kontanter i Euro accepteras i vissa butiker, restauranger och barer. Det går inte att betala med svenska kontakter. Uttag av kontanter ombord är ej möjligt. För att resa med Tallink / Silja Line måste man vara 18 år, annars i sällskap med vårdnadshavare. Grupper har en egen gruppincheckning i terminalen, denna är beläget i ett eget utrymme intill incheckningsdiskarna. Incheckningsdiskarna stänger 30 minuter före fartygets avgångstid.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS
Adress: Värtahamnen, Hamnpirsvägen 10, SE-115 41 STOCKHOLM
Telefon: 08-22 08 30

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 29.07.2023
Ankomst: 06.08.2023
Dagar: 9 dagar
Avresa från: E22, E4, E6
Pris från: 10.995:-

Priset inkluderar

Resa i komfortbuss med Scandoramaguide, 2 övernattningar i dubbelhytt, 6 övernattningar i dubbelrum, 6 frukostar, 1 lunch, 1 middag

Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö. Har du bokat anslutning observera att resan startar och slutar i Malmö. Det är även där du övernattar om du bokar anslutning med övernattning. Fri direktanslutning från 37 orter.

Boka utflyktspaketet (alla utflykter) före avresa och du sparar 10%. Du kan även köpa enskilda utflykter före avresa. När resan påbörjats kan vi inte garantera platstillgång på utflykterna.

Dag 8 åker vi färjerutten Helsingfors-Stockholm med Tallink / Silja Line och ej Åbo-Stockholm som det står i katalogen.

Påstigning/Avstigning (kostnadsfritt) 

Bussen utgår från Malmö. Du kan även stiga på/av vid ett antal platser längs E4:an. Se hållplatser nedan.

Helsingborg, Hamntorget kl 08.50
Ljungby, Ljungbystopp Ingo kl 10.30
Jönköping, M2 Center (f.d. Eurostop) kl 12.05
Ödeshög, Östgötaporten Dinners kl 13.35          
Mjölby, McDonald's E4:an kl 14.10  
Linköping, Circle K, Tornby Nygårdsrondellen kl 14.30
Norrköping, Max Restaurang, Norra Promenaden kl 15.10   
Nyköping, McDonald's E4:an Syd kl 15.50         
Sillekrog, OKQ8 E4:an kl 16.10   

Stockholm/Scandic Hotel Talk i Älvsjö (Värtahamnen på hemresan) kl 17.45

Se biljett för exakta tider.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)


Tillval:
Resa enligt program: Ingår
Sjöfästningen Sveaborg: 375:-
Rundtur i Nyslott & Olofsborg: 295:-
Björneborg & maritima Räfsö: 745:-
Utflyktspaket: 1.275:-

 

Rumstyper:

Enkelrum samt insideshytt. Måltider enligt program 14.890:-
Enkelrum samt utsideshytt. Måltider enligt program 15.440:-
Dubbelrum samt utsideshytt. Måltider enligt program 11.545:-
Dubbelrum samt insideshytt. Måltider enligt program 10.995:-
Dubbelrum med extrabädd samt insideshytt. Måltider enligt program 10.995:-
Dubbelrum med extrabädd samt utsideshytt. Måltider enligt program 11.545:-


Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 29.07.2023
Ankomst: 06.08.2023
Dagar: 9 dagar
Avresa från: E22, E4, E6
Pris från: 10.995:-

Bilder - Finland

Fler bilder
Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 29.07.2023
Ankomst: 06.08.2023
Dagar: 9 dagar
Avresa från: E22, E4, E6
Pris från: 10.995:-

Visa mindre
 Ledig
 På förfrågan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få nyheter och tips från vår resevärld.

Gruppresor