Telefon 040-600 00 00   Måndag till fredag kl. 9-16
Beskrivning
Visa karta
Visa väder

Donaukryssning Passau-Budapest ✈

En semester som har allt. Lugn och ro, bedårande naturscenerier, härliga matupplevelser


      Höjdpunkter!

  • Avkopplande resa med fantastiska upplevelser
  • Upplev Linz, Melk, Dürnstein, Wien, Bratislava, Esztergom och Budapest 
  • Helpension under kryssningen
     
FLYGRESA - ÖsterrikeSlovakien, Ungern - Flodkryssning, Rundresa - 8 dagar

Donaukryssning Passau-Budapest

En semester som har allt. Lugn och ro, bedårande naturscenerier, härliga matupplevelser och trevligt sällskap. Kryddat med intressant historia och storslagna huvudstäder. Wien, Bratislava och Budapest i en härlig harmoni. På populära MS Carmen ser personalen till att vi trivs och det ingår helpension under vistelsen på båten.

MS Carmen är ett modernt och välskött flodkryssningsfartyg med god komfort. Ombord finns en elegant inredd loungebar med panoramafönster och en uppskattad restaurang där det serveras frukost, lunch och middag. Vid vackert väder lockar soldäck med avkoppling och naturscenerier.

Nedan ser du en detaljerad väderprognos för de följande 6 dagarna.

Fredag

8 °C
14 °C
2,5 mm.
4,0 m/s
väst
Lördag
Regnskurar
Regnskurar
6 °C
12 °C
2,0 mm.
4,5 m/s
väst
Söndag
Regn
Regn
3 °C
11 °C
1,1 mm.
3,2 m/s
väst
Måndag
Delvis molnigt
Delvis molnigt
-1 °C
5 °C
4,2 mm.
3,9 m/s
nordväst
Tisdag
Delvis molnigt
Delvis molnigt
2 °C
5 °C
0,5 mm.
1,2 m/s
sydväst
Onsdag
Molnigt
Molnigt
7 °C
10 °C
1,6 mm.
3,0 m/s
sydväst

Avresedatum

04.06.2023 11.06.2023   8 dagar 16.495:- ARN, CPH Visa mer
Reseplan
Hotell
Prisinfo
Bilder

Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Flyg till München - ombordstigning i Passau
Vi flyger till München, möter vår Scandoramaguide och tar sedan bussen till treflodsstaden Passau där vi välkomnas ombord på vårt flodkryssningsfartyg MS Carmen. Vi checkar in i våra hytter och äter en första välsmakande middag ombord. Vi ligger still i Passau över natten.

Dag 2: Passau - Grein 
På ­morgonen påbörjar vi vår härliga kryssning på Donau, koppla av och njut av de vackra vyerna. Mitt på dagen anländer vi till livliga Linz där det finns tid för egna strövtåg ­genom den trevliga staden. Varför inte passa på att besöka ett konditori för att prova stadens traditionella bakverk Linzer Torte? Vi fortsätter ­sedan vår resa till den charmiga byn Grein, vackert inramad av ­böljande ­kullar, där vi lägger till för natten.

Dag 3: Grein - Krems
På morgonen seglar vi vidare mot Melk där vi under förmiddagen får möjlighet att besöka det praktfulla barockklostret. Under eftermiddagen gör vi ett strandhugg i den pittoreska staden Dürnstein i vin­distriktet Wachau. Vi kryssar sedan vidare till dagens slutmål Krems.

Magnifika Melk
Vi gör ett besök i det berömda klostret i Melk, majestätiskt beläget på en klippa ovanför Donau, och låter oss imponeras av ­barockens glans och prakt.
Pris 295:-

Dag 4: Krems - Wien
Under natten kastar kaptenen loss och styr mot underbara Wien. På tidiga förmiddagen lägger vi till i Korneuburg strax utanför Wien och har sedan dagen på oss att lära känna den forna kejsarstaden. Allra mest får vi se om vi följer med på de välplanerade utflykterna.

Romantikens Wien
Vi inleder med att göra en rundtur med bussen för att sedan bekanta oss med centrala Wien till fots. Vi följer med vår guide på en spännande vandring som bland annat tar oss till den mäktiga Stefansdomen och Mozarts hus.
Pris 265:-

Sköna toner i Wien
I musikens huvudstad Wien besöker vi kur­salongen för en riktig Wienerkonsert. Vi får lyssna till sköna toner och njuta av berömda verk som komponerats av några av de allra största inom klassisk musik. En ­speciell upplevelse vi kommer att minnas!
Pris 695:-

Dag 5: Wien - Bratislava
På morgonen säger vi Auf Wiedersehen till Wien och på vår vattenväg möter vi framåt lunch Slovakiens huvudstad Bratislava. På stadsrundturen, där vi får möjlighet att se slottet och den gamla stadskärnan, berättar vår kunniga guide om stadens spännande historia. Vi ligger still i Bratislava över natten.

Upptäck Bratislava
Vi tar en promenad genom den slovakiska ­huvudstadens gamla hjärta där vi tillsammans med vår guide upptäcker vackra historiska ­byggnader, mysiga gator och öppna torg.
Pris 225:-

Dag 6: Bratislava - Esztergom
Vi kastar loss och kryssar vidare mot Ungern och ärkebiskopsstaden Esztergom som vi når under eftermiddagen. Följ med och beskåda Ungerns störska kyrkobyggnad. Vi ligger still i Esztergom över natten. 

Dag 7: Esztergom - Budapest
Vi lämnar Esztergom på morgonen för att vid lunch nå Budapest, Donaus drottning. Vi börjar med att ta oss en titt på Pestsidan som stoltserar med praktfulla ­paradgator, vackra torg och fina parker. På kvällen samlas vi för en festlig avskedsmiddag i MS Carmens restaurang där vi tar farväl av personalen.

Praktfulla Budapest
Vi åker på en givande rundtur i Ungerns vackra huvudstad för att upptäcka vad som erbjuds av shopping, sevärdheter och monument på båda sidor av Donau. Vi njuter av den storslagna utsikten från Gellértberget, ser den livliga saluhallen, ­Parlamentet och Hjältarnas torg.
Pris 265:-

Dag 8: Landstigning - flyg från Budapest 
Vi njuter av en god frukost ombord innan vi checkar ut från båten. Vi får transfer till flygplatsen och snart är vi tillbaka i Skandinavien igen.

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00
Boka resan online »

Höjdpunkter

  • Avkopplande resa med fantastiska upplevelser
  • Upplev Linz, Melk, Dürnstein, Wien, Bratislava, Esztergom och Budapest 
  • Helpension under kryssningen

Flygningar

Tid Från Til
Utresa
11:50 Stockholm München
12:50 Köpenhamn München
Hemresa
10:10 Budapest Stockholm
13:40 Stockholm Luleå
18:00 Budapest Bryssel
21:00 Bryssel Göteborg
21:55 Budapest Köpenhamn
04.06.2023 - 11.06.2023
MS Carmen
Visa mer Visa mindre
Hotell: MS Carmen
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Renoverat och modernt flodkryssningsfartyg som är nytt i rederiet SijFa Cruises fartygsflotta men som fått samma namn som tidigare MS Carmen och som också har kvar samma uppskattade och trevliga personal ombord. Fartyget är systerfartyg med nya MS Rigoletto och båda har bekväma faciliteter och ger ett ljust och trendigt intryck. Fartyget är i sin utformning och uppbyggnad likvärdigt med andra flodkryssningsfartyg och håller samma höga standard och goda service. Frukost, lunch och middag serveras i den ljusa och inbjudande restaurangen och om kvällarna umgås man och avnjuter goda drinkar i barloungen på övre däck. Vid kryssningar dagtid spenderas tiden bäst på soldäck med solstolar där det bjuds på vacker utsikt. Här uppe finns även en inglasad lounge som har en unik funktion med hydraulik i väggarna som gör att hela rummet kan sänkas så att fartyget kan segla under låga broar. Ombord finns 62 bekväma, stilfulla och ljust inredda hytter i fyra olika kategorier med plats för en till tre personer och som är fördelade över två däck.

 

OBS! Under vårvintern 2023 är fartyget på varv i Holland för ommålning och viss omdekoration. Bilderna till vänster visar fartyget före uppfräschningen. Således kan färger, möbler och dekor ha förändrats både ut- och invändigt.

 

Hotellet: Flodkryssningsfartyget seglas av det holländska, familjedrivna rederiet SijFa Cruises och har plats till 126 gäster. Ombord finns restaurang, minigym och tvättstuga (mot avgift) på nedre däck samt reception med liten souvenirshop och loungebar med panoramautsikt på övre däck. Överst finns ett soldäck med solstolar samt en övertäckt lounge. Musikunderhållning på kvällarna. Wi-Fi (ibland med instabil mottagning) mot avgift, och kan köpas antingen per dag eller för en vecka. Centralvärme, luftkonditionering och 220 V.
Våningar: 3
Hiss: Nej
Antal rum: 62
Rummen: Flertalet hytter är dubbelhytter, belägna på nedre- eller övre däck (mot tillägg) vilka är ca 11,89 kvm stora. Hytterna är utrustade med en dubbelsäng (ca 150 cm bred) med läslampor på båda sidor, ett mindre skrivbord med stol, TV, garderob, värdebox (mot deposition), vägguttag av både amerikansk och europeisk standard, USB-uttag för laddning samt ett litet badrum med dusch, vask, wc och hårfön. Alla hytter är utsideshytter, belägna över vattenlinjen och har fönster med vita, ribbade träjalusier som skydd för sol och insyn. Hytterna på övre däck har stora fönster, från golv till tak, som är öppningsbara i sidled, så kallad fransk balkong, medan fönstren i hytterna på nedre däck är normalstora. MS Carmen har också några få juniorsviter belägna på övre däck som till största delen skiljer sig från dubbelhytterna genom sin storlek då de är omkring dubbelt så stora, dvs ca 23,78 kvm, och att de har två stora, öppningsbara fönster, s.k. franska balkonger. De har också plats för en liten sitthörna med två stolar och ett litet bord samt ett större badrum. På övre däck finns även två, ca 11,89 kvm stora, trebäddshytter, som till skillnad från övriga hytter på övre däck har ett normalstort fönster och ej s.k. fransk balkong. Trebäddshytterna har en helt annan utformning än övriga hytter och lämpar sig bäst för barn eller smidiga personer. Dessa hytter har två inbyggda våningssängar, på vardera sida om en smal gång, med en nederslaf och två överslafer som nås via stege. Under den ena överslafen finns lite förvaringsutrymme men i övrigt ingen annan möblering men däremot ett litet badrum med dusch, vask, WC och hårfön. Varje säng har TV och europeiskt vägguttag samt individuell ljussättning. Motorljud och vibrationer förekommer generellt i alla hytter men varierar var på båten hytten är belägen och är mest märkbart vid nattseglatser.
Övrigt: MS Carmen byggdes 1995, totalrenoverades 2017 är ca 110 meter långt, ca 11,4 meter brett och har en internationell besättning. Valutan ombord är Euro men de tar även emot kredit-/bankkort (Visa och MasterCard) dock finns ingen växlingsservice. I högsäsong eller på orter med begränsat antal anläggningsplatser kan fartyget behöva ankra i bredd med andra fartyg.
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSSS
Adress: SijFa Cruises B.V., Sluisweg 10, NL-6581 KA MALDEN
Telefon: +31-24-357 20 08

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 04.06.2023
Ankomst: 11.06.2023
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN, CPH
Pris från: 16.495:-

Priset inkluderar

Flygresa till München samt hem från Budapest, flygskatter och flygplatsavgifter, busstransfer flygplatsen - hotellet t/r, Scandoramaguide, 7 övernattningar i dubbelhytt på nedre däck, 7 frukostar, 6 luncher (varav lunchpaket dag 4), 7 middagar, dryck (öl, vin, läsk, mineralvatten) till måltiderna ombord på fartyget

Bra att veta
Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen.

Det är brukligt att visa uppskattning för båtens besättning genom att lämna dricks. På denna kryssning förväntas ca 70 euro per dubbelhytt i dricks.

MS Carmen kommer under 2023 att ersättas av ett annat fartyg som kommer att segla under samma namn. Läs mer om fartyget under hotell.

Ändrat vattenstånd kan innebära ändrad resrutt eller i vissa fall omöjliggöra kryssning på delar av floden. Scandorama förbehåller sig i sådana fall rätten att justera resrutten efter de nya förhållandena.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)
Ungersk Forint (HUF)


Tillval:
Resa enligt program: Ingår
Magnifika Melk: 295:-
Romantikens Wien: 265:-
Sköna toner i Wien: 695:-
Upptäck Bratislava: 225:-
Praktfulla Budapest: 265:-
Utflyktspaket (Alla utflykter): 1.570:-
Flyg: Köpenhamn - München: 100:-

 

Rumstyper:

Dubbelhytt på övre däck för eget bruk. Måltider enligt program 27.590:-
Dubbelhytt på nedre däck för eget bruk. Måltider enligt program 25.490:-
Dubbelhytt på övre däck. Måltider enligt program 18.595:-
Dubbelhytt på nedre däck. Måltider enligt program 16.495:-
Juniorsvit på övre däck. Måltider enligt program 20.695:-
Trebäddshytt på övre däck. Måltider enligt program 18.595:-


Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 04.06.2023
Ankomst: 11.06.2023
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN, CPH
Pris från: 16.495:-

Bilder - Donaukryssning Passau-Budapest ✈

Vi har för närvarande inga foton

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 04.06.2023
Ankomst: 11.06.2023
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN, CPH
Pris från: 16.495:-

Visa mindre
 Ledig
 På förfrågan
augean

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få nyheter och tips från vår resevärld.

Gruppresor