Skip to main content

Portugal Runt ✈

FLYGRESA - Portugal - Rundresa flyg & buss - 8 dagar

Portugal Runt - Ett eldorado för upptäcktsresande

En alldeles underbar rundresa i västra Europas minst utforskade land. Portugal bjuder på skönt klimat och stor variationsrikedom. Resan inleds i Évora och avslutas behagligt i Estoril. Vi njuter av romantiska miljöer och utsökta viner. Stiliga gamla kaféer och barer, portvin och fado. Historiskt intressanta städer som Porto, Monsaraz, Óbidos, Guimarâes och den formidabla huvudstaden Lissabon. Det bästa av Portugal!
 

7 gäster ger medelbetyg 4,3 av 5

★ ★ ★ ★

Snabba fakta!
 • Upplevelser för livsnjutaren!
 • 2 nätter i Évora, 2 nätter i Porto, 3 nätter i Estoril.
 • Ringmursomgärdade pärlan Évora, spårvagn i Lissabon, portugisiska specialiteter och mycket mer.

2021 - Dagsprogram

Dag 1, fredag: Flyget till Lissabon

Flyg till Lissabon - Évora: Vi tar flyget till Portugals huvudstad och landar på Lissabons flygplats. Här väntar Scandoramaguiden och transferbussen som tar oss till den ringmursomgärdade pärlan Évora, ca 13 mil. Hela innerstaden är uppsatt på Unescos världsarvslista och redan i dag kan den som vill följa med på en promenad. Så småningom checkar vi in på Hotel Dom Fernando som serverar kvällens middag.

Dag 2, lördag: Évora i Alentejo

Évora: Vi befinner oss i regionen Alentejo, Portugals största med nästan en tredjedel av landets vinproduktion. Vinstilarna är varierade och regionen har även det största korkförrådet och här finns den största korkproducenten. Évora är huvudort i regionen och som gjord för strövtåg. Missa inte utflykten till den medeltida lilla staden Monsaraz, belägen nära spanska gränsen vid den konstgjorda sjön Alqueva. Vi passar också på att göra en vinprovning för att lära känna vinerna från Alentejo.

Dag 3, söndag: Anrika Coimbra

Évora - Porto: Vi njuter av en portugisisk frukost innan vi sätter oss bekvämt tillrätta i bussen och färdas norrut mot den näst största staden, Porto. På väg dit stannar vi till i anrika Coimbra som var Portugals huvudstad för 800 år sedan. Här finns ett av Europas äldsta universitet. Vi tar en promenad i den magnifikt belägna staden innan vi reser vidare till Porto där vi checkar in på Grande Hotel do Porto i centrum, ca 43 mil. I kväll kan vi följa med till ett av de välrenommerade portvinshusen och njuta av en traditionell fadoshow.

Dag 4, måndag: Världskulturarvet Porto

Porto: Den charmiga staden har en rik historia och är så väl upprustad att den utsågs till Europas kulturhuvudstad redan 2001. Portos historiska centrum har klassats som världskulturarv av Unesco och vi finner mängder av spår som påminner om det enorma välstånd som präglat staden från den senare delen av medeltiden. Det berömda portvinets vagga finns bland vingårdarna vid Douroflodens övre dalgångar. Följ med på spännande utflykter där vi upptäcker de färgglada husen i Portos gamla kvarter och grönskan i Portugals norra delar. Vi besöker den historiska pärlan Guimarâes, Europas kulturhuvudstad 2012, och även Portugals mest fascinerande helgedom, Bom Jesus.

Dag 5, tisdag: Sagolika Óbidos

Porto - Estoril: På morgonen lämnar vi Porto och reser söderut till Lissabons riviera. Vi gör ett härligt uppehåll i Óbidos, rosornas och bougainvilleornas stad. Staden är spektakulärt placerad på en hög kulle omgiven av en ringmur med ståtliga tinnar och torn. Den sagolika staden var en gång en bröllopsgåva från kung Dionysius till hans maka Isabella av Aragonien. Senare under dagen når vi fram till den sköna kustorten Estoril som ligger en halvtimme väster om Lissabon och ståtar bland annat med Europas största casino, ca 34 mil. Mellan grannorten Cascais och Estoril löper den vackra strandpromenaden, ett populärt tillhåll för flanerande semesterbesökare. Vi hälsas välkomna till Hotel Londres och ser fram emot kvällens middag.

Dag 6-7, onsdag - torsdag: Lissabons riviera

Estoril: I den portugisiska huvudstadsregionen finns massor att uppleva och Estoril är en perfekt utgångspunkt för att utforska trakten. Givetvis ska vi lära känna Lissabon, Portugals populära metropol som känns lagom stor, med lite småstadskänsla, för att vara huvudstad. Vi utforskar den portugisiska huvudstadens hjärta med historisk spårvagn. Det blir också en tur till ett av de berömda vinhusen utanför staden där vi får provsmaka några av Portugals goda viner och vi besöker den europeiska kontinentens västligaste punkt Cabo da Roca och vackra Sintra. Vi missar inte heller en av Portugals mest kända stadsdelar, Belém, där vi promenerar och tar del av stadens stora sevärdheter. Vi avslutar med middag nere i Docas.

Dag 8, fredag: Obrigado e adeus

Estoril - flyg från Lissabon: Med underbara minnen och nya vänner har det blivit dags att säga tack och adjö, obrigado e adeus. Vi beger oss till flygplatsen där vårt flygplan väntar för att ta oss hem igen, ca 3 mil.

2021 - Utflykter


UTFLYKTSPAKET
Pris 3 110:-
(ordinarie pris 3 455:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

Underbara Évora

Med sin skönhet, enkelhet och starka historiska bakgrund är Évora utan tvekan en av Portugals största skatter! Vi gör en promenad i den ringmursomgärdade pärlan och beundrar bland annat det romerska templet från 100-talet e.Kr. Hela den bedårande innerstaden är uppsatt på Unescos världsarvslista. Här finns också ett av världens äldsta universitet och studenterna bidrar till den i högsta grad levande staden.
Pris ca 225:-

Medeltida Monsaraz & Alentejos viner

I dag ska vi utforska regionen Alentejo. Vi besöker den sagolika lilla medeltida byn Monsaraz, belägen vid den konstgjorda sjön Alqueva på gränsen till Spanien. Med sina vitkalkade hus och bilfria centrum ligger den sagolikt på en höjd. Vi njuter av lugnet och den genuina atmosfären. Under dagen passar vi också på att bekanta oss med Alentejos viner på en trevlig vingård. Vanliga druvor är aragonez, känd som tempranillo på den spanska sidan, tillsammans med trincadeira.
Pris ca 395:-

Coimbra - lärdomsstaden

Vi promenerar i de gamla kvarteren i den forna huvudstaden. Coimbra är i dag en betydande studentstad med ett imponerande universitet, ett av Europas äldsta. Staden är belägen på en höjd med magnifik vy över floden Mondegos dalgång. För portugiserna är Coimbra nyckeln till landets rötter, här föddes bland annat sex kungar.
Ingår i resans pris.

Portvinshus med fado

Vi åker till ett av de välkända portvinshusen för en guidad tur. Medan vi provsmakar det klassiska portvinet tar vi del av en traditionell fadoshow och upplever den portugisiska själens känslosamma sång och musik.
Pris ca 355:-

Vackra Porto

Vi inleder med en guidad rundtur i Porto, Portugals näst största stad och portvinets hemort. Vi färdas längs Atlanten och Dourofloden och får ta del av stadens intressanta sevärdheter. Vi beundrar utsikten från katedralen och avslutar turen vid de färgstarka Ribeirakvarteren vid flodens strand.
Pris ca 285:-

Guimarâes & Bom Jesus

Vi besöker Guimarâes som är en av de viktigaste historiska städerna i Portugal och ibland kallas för Portugals vagga. Därefter beger vi oss till Bom Jesus, en av Portugals mest kända vallfärdskyrkor, med ett imponerande läge uppe i bergen och storslagna vyer över norra Portugal. 
Pris ca 355:-

Vingårdsbesök & portugisiska specialiteter

I vinregionen Setúbal, belägen på en halvö söder om Lissabon, besöker vi ett av de berömda vinhusen i området. Efter en guidad rundvisning får vi provsmaka deras viner. Vi fortsätter sedan till en trevlig restaurang där vi njuter av en god lunch med mycket mat bestående av traditionella rätter från det portugisiska köket.
Pris inkl lunch ca 545:-

Genuina Lissabon med spårvagn

Vi tar oss till Lissabons historiska centrum och utforskar staden på det mest klassiska sättet i Lissabon, med spårvagn. De historiska vagnarna tar oss upp och ner genom trånga gator och gränder, dit vår buss aldrig når, och vi får komma riktigt nära inpå det genuina livet i de gamla kvarteren. Under rundturen passerar vi även katedralen, operan och det portugisiska parlamentet.
Pris ca 485:-

Cabo da Roca & kungastaden Sintra

Vi sätter kurs mot den europeiska kontinentens västligaste punkt, Cabo da Roca. Från klipphöjden har vi en magisk utsikt över Atlanten och de kringliggande bergstrakterna. Vi fortsätter till historiska Sintra som var en av de första städerna att upptas på Unescos världsarvslista. Staden är sedan länge lissabonbornas mest populära utflyktsmål. Denna historiska plats med romantiska förtecken har med sin sagomiljö inspirerat författare som Lord Byron och H.C. Andersen. Sintra var omtyckt av det portugisiska kungahuset och förutom smala gränder med små hantverksbutiker finns här också eleganta slott och palats med romantisk arkitektur.
Pris ca 265:-

Belém & middag i Docas

Vi besöker två av Lissabons mest berömda stadsdelar, Belém och Docas. I Belém finns många av stadens mest kända sevärdheter, såsom Jerónimosklostret, det pampiga upptäckarmonumentet eller Torre de Belém, vakttornet från 1500-talet som blivit Lissabons symbol. Eller är det kanske det berömda kaféet som lockar, där Portugals mest populära bakelse, ett bakverk med vaniljkräm, har serverats sedan 1837? Vi beger oss sedan till de vackra hamnkvarteren Santo Amaro Docks nedanför den berömda hängbron, 25 de Abril, där vi äter en god middag.
Pris inkl middag ca 545:-

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

7 personer ger den här resan medelbetyget 4,3 av 5

★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

Det var så kul att få se mer av Portugal än man annars får möjlighet till, genom att kanske ”nöja sig med” Lissabon eller Algarve. Jag kommer att åka på fler sådana rundresor!

av

★ ★ ★ ★ ★

Mycket fina uppleverser kunniga guider som tar hand om sina resenärer

av

★ ★ ★ ★ ★

Mycke trevlig och bra guide och en skicklig busschaufför.

av

★ ★

Tyvärr är jag inte riktigt nöjd. Alldeles för mycket bussresa fram och tillbaka utan att de hände något särskilt och vi fick ändå inte se den vackra Algarvekusten. Reseledaren var inte speciellt flexibel och de var ingen toalett på bussen.

av

★ ★ ★ ★

Busschaufför var toppen han hade lokalkännedom och han berikade resan med egna förslag.

av

★ ★ ★ ★

-

av

★ ★ ★ ★ ★

En mycket intressant och prisvärd resa. Vi hade dessutom turen att få Henrik Nilsson till reseledare. Hans stora erfarenhet av Portugal gjorde resan än mer intressant. Tydlighet, ordning och reda gjorde att allting fungerade perfekt.

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
3/9ArlandaGrande Hotel do Porto, PortoInga tillgängliga platser9 995:-Inga tillgängliga platser
3/9KastrupGrande Hotel do Porto, PortoInga tillgängliga platser9 995:-Inga tillgängliga platser
3/9LandvetterGrande Hotel do Porto, PortoInga tillgängliga platser9 795:-Inga tillgängliga platser
3/9GardermoenGrande Hotel do Porto, PortoInga tillgängliga platser9 995:-Inga tillgängliga platser
17/9ArlandaGrande Hotel do Porto, PortoInga tillgängliga platser9 995:-Inga tillgängliga platser
17/9KastrupGrande Hotel do Porto, PortoInga tillgängliga platser10 395:-Inga tillgängliga platser
17/9LandvetterGrande Hotel do Porto, PortoInga tillgängliga platser9 995:-Inga tillgängliga platser
17/9GardermoenGrande Hotel do Porto, PortoInga tillgängliga platser9 995:-Inga tillgängliga platser
1/10ArlandaGrande Hotel do Porto, PortoInga tillgängliga platser9 995:-Inga tillgängliga platser
1/10KastrupGrande Hotel do Porto, PortoInga tillgängliga platser10 695:-Inga tillgängliga platser
1/10LandvetterGrande Hotel do Porto, PortoInga tillgängliga platser9 995:-Inga tillgängliga platser
1/10GardermoenGrande Hotel do Porto, PortoInga tillgängliga platser9 995:-Inga tillgängliga platser
22/10ArlandaGrande Hotel do Porto, PortoInga tillgängliga platser9 995:-Inga tillgängliga platser
22/10KastrupGrande Hotel do Porto, PortoInga tillgängliga platser9 995:-Inga tillgängliga platser
22/10LandvetterGrande Hotel do Porto, PortoInga tillgängliga platser9 995:-Inga tillgängliga platser
22/10GardermoenGrande Hotel do Porto, PortoInga tillgängliga platser9 995:-Inga tillgängliga platser

Information

Allt detta ingår

 • Flygresa till Lissabon t/r
 • Flygskatter och flygplatsavgifter
 • Busstransfer flygplatsen - hotellet t/r
 • Bussrundresa med Scandoramaguide
 • 7 övernattningar i dubbelrum
 • 7 frukostar (dag 2 - 8)
 • 3 middagar (dag 1 och 5 - 6)
 • Utflykten Coimbra - lärdomsstaden

Bra att veta

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen.

Om flyget landar sent ankomstkvällen serveras ingen middag på hotellet.

Enkelrumstillägg från 2 195:-

Avresa 14/5 bor vi på Évora Hotel i Évora dag 1-3.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 3 - 5

Grande Hotel do Porto, Porto
Grande Hotel do Porto, Porto
Anrikt, charmigt och uppskattat hotell som öppnade sina dörrar för första gången den 27 mars 1880. Hotellet är inhyst i en vacker byggnad i jugendstil med ståtlig fasad som har stora fönster, sirlig b...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 3

Hotel Dom Fernando, Évora
Hotel Dom Fernando, Évora
Bekvämt mellanklasshotell med semesterkaraktär. Hotellet är byggt kring en trevlig innergård med gräsmatta och utomhuspool som sommartid lockar med svalkande dopp och avkoppling i en solstol med en dr...

Övernattning Dag 5 - 8

Hotel Londres, Estoril
Hotel Londres, Estoril
Välskött svenskägt 4-stjärnigt hotell i hjärtat av Estoril med gångavstånd till stranden och bruset från Atlanten. Hotellet: Trevligt och välkomnande hotell, byggt 1959 och delvis renoverat senast 201...
Sista minuten
5/8Bordershopfrån 795:-
5/8Göta Kanal & Östergötland Weekendfrån 3 995:-
8/8Nordkap med Lofotenfrån 15 195:-
8/8Dalarnafrån 3 995:-
8/8Jylland med Skagenfrån 5 695:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö