Skip to main content

Portugal Runt ✈

FLYGRESA - Portugal - Rundresa flyg & buss - 8 dagar

Portugal Runt - Ett eldorado för upptäcktsresande

En alldeles underbar rundresa i västra Europas minst utforskade land. Portugal bjuder på skönt klimat och stor variationsrikedom. Resan inleds och avslutas behagligt på ljuvliga Algarvekusten. Vi njuter av romantiska miljöer och utsökta viner. Stiliga gamla caféer och barer, portvin och fado. Historiskt intressanta städer som Porto, Évora, Óbidos, 2012 års kulturhuvudstad Guimarâes och den formidabla huvudstaden Lissabon. Det bästa av Portugal!
 

7 gäster ger medelbetyg 4,3 av 5

★ ★ ★ ★

Snabba fakta!
  • Upplevelser för livsnjutaren!
  • 2 nätter i Albufeira, 3 nätter i Porto, 2 nätter i Lissabon.
  • Spårvagn i Lissabon, portugisiska specialiteter, kryssning i Dourodalen och mycket mer.

Dagsprogram

Dag 1, lördag: Smäktande Algarvekusten

Flyg till Faro - Albufeira: Vi tar flyget till Portugals sydspets och landar på Faros flygplats. Här väntar Scandoramaguiden och transferbussen som snabbt tar oss till Albufeira och trevliga Hotel Topázio Mar, ca 4 mil.

Dag 2, söndag: Anrika Coimbra

Albufeira - Porto: Vi njuter av en portugisisk frukost innan vi sätter oss bekvämt tillrätta i bussen och färdas norrut mot den näst största staden Porto. På väg dit stannar vi till i anrika Coimbra som var Portugals huvudstad för 800 år sedan. Här finns ett av Europas äldsta universitet. Vi tar en promenad i den magnifikt belägna staden innan vi reser vidare till Porto där vi checkar in på HF Tuela Hotel, ca 54 mil.

Dag 3-4, måndag - tisdag: Portvin & fado

Porto: Den charmiga staden har en rik historia och är så väl upprustad att den utsågs till Europas kulturhuvudstad redan 2001. Portos historiska centrum har klassats som världskulturarv av Unesco och du finner mängder av spår som påminner om det enorma välstånd som präglat staden från den senare delen av medeltiden. Det berömda portvinets vagga finns bland vingårdarna vid Douroflodens övre dalgångar. Följ med din guide på spännande utflykter där vi upptäcker de färgglada husen i Portos gamla kvarter och grönskan i Portugals norra delar. Vi besöker ett av de välrenommerade portvinshusen och njuter av en traditionell fadoshow. Dessutom besöker vi den historiska pärlan Guimarâes, Europas kulturhuvudstad 2012, och även Portugals mest fascinerande helgedom, Bom Jesus.

Dag 5, onsdag: Sagolika Óbidos

Porto - Lissabon: På morgonen lämnar vi Porto och reser till Portugals huvudstad Lissabon. Vi gör ett härligt uppehåll i Óbidos, rosornas och bougainvilleornas stad. Staden är spektakulärt placerad på en hög kulle omgiven av en ringmur med ståtliga tinnar och torn. Den sagolika staden var en gång en bröllopsgåva från kung Dionysius till hans maka Isabella av Aragonien. Under eftermiddagen når vi fram till den formidabla storstaden Lissabon där vi checkar in på bekväma VIP Executive Zurique Hotel, ca 33 mil. Lite senare kan du följa med till en av Portugals mest kända stadsdelar, Belém, där vi promenerar och tar del av stadens stora sevärdheter. Vi avslutar med middag nere i Docas.

Dag 6, torsdag: Förtjusande Lissabon

Lissabon: Portugals populära metropol känns lagom stor, med lite småstadskänsla, för att vara huvudstad. Härliga grönområden, romantiska miljöer, många sevärdheter och utmärkt shopping med plånboksvänliga priser. Vi inleder dagen med en tur till ett av de berömda vinhusen utanför staden där vi får provsmaka några av Portugals goda viner. Vi passar också på att avnjuta en god lunch innan vi återvänder till Lissabon. Under eftermiddagen utforskar vi den portugisiska huvudstadens hjärta med historisk spårvagn.

Dag 7, fredag: Unescopärlan Évora

Lissabon - Albufeira: Efter den välsmakande portugisiska frukosten lämnar vi huvudstaden och beger oss till Albufeira. På vägen dit gör vi ett uppehåll i den ringmursomgärdade pärlan Évora. Vi bjuder på en liten stadspromenad i staden och beundrar bland annat det romerska templet från 100-talet e.Kr. Hela innerstaden är uppsatt på Unescos världsarvslista. Därefter åker vi söderöver förbi vinstockar, korkekar och olivträd innan vi återser Albufeira och åter checkar in på Hotel Topázio Mar, ca 34 mil.

Dag 8, lördag: Obrigado e adeus

Albufeira - flyg från Faro: Med underbara minnen och nya vänner har det blivit dags att säga tack och adjö, obrigado e adeus. Vi beger oss till flygplatsen där vårt flygplan väntar för att ta oss hem igen, ca 4 mil.

Utflykter


UTFLYKTSPAKET
Pris 3 145:-
(ordinarie pris 3 495:-)

Upplev mer! Beställ utflyktspaketet före din resa. Förutom rabatt får du poäng i Poängjakten.

Coimbra - lärdomsstaden

Vi promenerar i de gamla kvarteren i den forna huvudstaden. Coimbra är i dag en betydande studentstad med ett imponerande universitet, ett av Europas äldsta. Staden är belägen på en höjd med magnifik vy över floden Mondegos dalgång. För portugiserna är Coimbra nyckeln till landets rötter, här föddes bland annat sex kungar.
Ingår i resans pris.

Vackra Porto

Vi inleder med en guidad rundtur i Porto, Portugals näst största stad och portvinets hemort. Vi färdas längs Atlanten och Dourofloden och får ta del av stadens intressanta sevärdheter. Vi beundrar utsikten från katedralen och avslutar turen vid de färgstarka Ribeirakvarteren vid flodens strand.
Pris ca 285:-

Guimarâes & Bom Jesus

Vi besöker Guimarâes som är en av de viktigaste historiska städerna i Portugal och ibland kallas för Portugals vagga. Därefter beger vi oss till Bom Jesus, en av Portugals mest kända vallfärdskyrkor, med ett imponerande läge uppe i bergen och storslagna vyer över norra Portugal. 
Pris ca 355:-

Kryssning i fantastiska Dourodalen

Vi inleder med tåg, eller buss, från Porto till Régua, i hjärtat av Dourodalen, där vi går ombord på vår båt. I sakta mak glider vi fram genom den orörda naturen och njuter av storslagna naturscenerier. Vinodlingarna klättrar i terrasser på sluttningarna. Ombord njuter vi av en god lunch och vi passerar två imponerande slussar innan vi når Porto. En underbar heldag att minnas!
Pris inkl lunch ca 925:-
Vid ändrat vattenstånd på Douro kan kryssningen komma att ställas in.

Portvinshus med fado

Vi åker till ett av de välkända portvinshusen för en guidad tur. Medan vi provsmakar på det klassiska portvinet tar vi del av en traditionell fadoshow och upplever den portugisiska själens känslosamma sång och musik.
Pris ca 355:-

Belém & middag i Docas

Vi besöker två av Lissabons mest berömda stadsdelar, Belém och Docas. I Belém finns många av stadens mest kända sevärdheter, såsom Jerónimosklostret, det pampiga upptäckarmonumentet eller Torre de Belém, vakttornet från 1500-talet som blivit Lissabons symbol. Eller är det kanske det berömda kaféet som lockar, där Portugals mest populära bakelse, ett bakverk med vaniljkräm, har serverats sedan 1837? Vi beger oss sedan till de vackra hamnkvarteren Santo Amaro Docks nedanför den berömda hängbron, 25 de Abril, där vi äter en god middag.
Pris inkl middag ca 545:-

Vingårdsbesök & portugisiska specialiteter

Vi kör en bit utanför Lissabon till ett av de berömda vinhusen i området. Efter en guidad rundvisning får vi provsmaka deras viner. Vi fortsätter sedan till en trevlig restaurang där vi njuter av en god lunch med mycket mat bestående av traditionella rätter från det portugisiska köket.
Pris inkl lunch ca 545:-

Genuina Lissabon med spårvagn

Vi tar oss till Lissabons historiska centrum och utforskar staden på det mest klassiska sättet i Lissabon, med spårvagn. De historiska vagnarna tar oss upp och ner genom trånga gator och gränder, dit vår buss aldrig når, och vi får komma riktigt nära inpå det genuina livet i de gamla kvarteren. Under rundturen passerar vi även katedralen, operan och det portugisiska parlamentet.
Pris ca 485:-

Vi beundrar Évora

Vi besöker den ringmursomgärdade pärlan Évora, där vi gör en liten stadsrundtur och beundrar bland annat det romerska templet från 100-talet e.Kr. Hela den bedårande innerstaden är uppsatt på Unescos världsarvslista.
Ingår i resans pris.

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

7 personer ger den här resan medelbetyget 4,3 av 5

★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

Det var så kul att få se mer av Portugal än man annars får möjlighet till, genom att kanske ”nöja sig med” Lissabon eller Algarve. Jag kommer att åka på fler sådana rundresor!

av

★ ★ ★ ★ ★

Mycket fina uppleverser kunniga guider som tar hand om sina resenärer

av

★ ★ ★ ★ ★

Mycke trevlig och bra guide och en skicklig busschaufför.

av

★ ★

Tyvärr är jag inte riktigt nöjd. Alldeles för mycket bussresa fram och tillbaka utan att de hände något särskilt och vi fick ändå inte se den vackra Algarvekusten. Reseledaren var inte speciellt flexibel och de var ingen toalett på bussen.

av

★ ★ ★ ★

Busschaufför var toppen han hade lokalkännedom och han berikade resan med egna förslag.

av

★ ★ ★ ★

-

av

★ ★ ★ ★ ★

En mycket intressant och prisvärd resa. Vi hade dessutom turen att få Henrik Nilsson till reseledare. Hans stora erfarenhet av Portugal gjorde resan än mer intressant. Tydlighet, ordning och reda gjorde att allting fungerade perfekt.

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Information


Allt detta ingår

  • Flygresa till Faro t/r
  • Flygskatter och flygplatsavgifter
  • Busstransfer flygplatsen - hotellet t/r
  • Bussrundresa med Scandoramaguide
  • 7 övernattningar i dubbelrum
  • 7 frukostar (dag 2 - 8)
  • Utflykterna Coimbra - lärdomsstaden och Vi beundrar Évora

Bra att veta

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen.

Enkelrumstillägg från 2 595:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Sista minuten
26/9St Petersburgfrån 6 995:-
26/9Baltikum Runtfrån 7 295:-
26/9Paris, Hotel Victoriafrån 7 295:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö