Skip to main content

Jylland med Skagen

BUSSRESA - Danmark - Rundresa - 5 dagar

Jylland med Skagen 

Vårt vackra grannland har mycket att erbjuda! På bördiga Jylland kan man inte annat än trivas och må bra, omgiven av det danska gemytet. Här finns mycket att se och uppleva, det kommer vi att märka på våra utflykter. Besöker man Jylland får man bara inte missa Skagen! Det speciella ljuset, havet och naturens skönhet har länge lockat konstnärer till denna världsberömda plats. Vi åker med Sandormen ut till Grenen, Danmarks nordligaste udde, där vi får se när vågorna från Skagerrak och Kattegatt möts. En oförglömlig upplevelse! Under vår vistelse på Jylland gör vi också ett nedslag i kontrasternas Aalborg där medeltida minnen möter modern arkitektur. Vi gör även en utflykt till det gamla fiskeläget Hirtshals, där vi besöker Nordeuropas största akvarium. Vi får också tid att strosa runt på Fredrikshamns gågator bland uteserveringar och småbutiker, stanna till för att köpa glass eller ta en bajer. Detta är verkligen semester!
 

I Fredrikshamn bor vi på komfortabla Scandic Hotel The Reef vars främsta attraktion är vattenlandet med en tropisk atmosfär som för tankarna till Karibiens värme, kalla drinkar och ljudet av brusande vattenfall. Bland palmer, klippor och pirater finns här ett äventyr för alla barn, men också för vuxna med barnasinnet kvar. Prova den 80 meter långa vattenrutschbanan, kämpa mot strömmen i kanalen eller simma ut i utomhuspoolen som är uppvärmd året runt. Utmärkt läge mitt i hjärtat av Fredrikshamn.
 

Fri direktanslutning från 37 orter »


  Se alla bilder från resan på vår instagram - Klicka här »

Höjdpunkter!
  • Fredrikshamn - en perfekt utgångpunkt
  • Aalborg
  • Skagen
  • Skagerrack möter Kattegatt
  • Friluftsmuseet Den Gamle By
  • Hotell med vattenland

2023 - Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Malmö - Fredrikshamn
Vi startar på Öresundsterminalen, åker över Öresundsbron och tvärs över Själland. När vi passerat Stora Bältbron befinner vi oss på ön Fyn. I Danmarks tredje största stad, Odense, gör vi ett uppehåll och tar en promenad i H C Andersens fotspår. Resan fortsätter sedan förbi Aarhus och vidare norrut till Fredrikshamn och Scandic Hotel The Reef där vi ska bo fyra nätter. Härifrån har vi ett utmärkt utgångsläge för trevliga utflykter!

Utflykter dag 2-4

Hirtshals & Nordsöen Oceanarium
I fiskeläget Hirtshals passar vi på att besöka en av norra Jyllands stora attraktioner, Nordsöen Oceanarium. Upplev det magnifika akvariet med 6 miljoner liter havsvatten fördelat på närmare 60 små och stora akvarium. I det stora oceanariet simmar tusentals fiskar i stora stim omkring i Europas största vrakmodell. Här finns också de charmiga klumpfiskarna. Titta på sälar, rockor och lär dig mer om djurlivet i Nordsjön. Vi avslutar dagen med ett besök i Lökken, Danmarks mest klassiska badort som stoltserar med en av landets absolut finaste stränder.
Pris 445:-

Mångsidiga Aalborg
Danmarks fjärde största stad är full av kontraster, både medeltida minnen och modern arkitektur. Vi gör en liten rundtur och får se slottet Aalborghus som kung Christian III lät uppföra på 1500-talet. I Aalborg hittar vi allt som en storstad bör ha, från ett livligt nöjesliv till lugna oaser, från skummande fatöl till lokala gastronomiska pärlor, shopping och intressanta museer. Givetvis ges det tid för egna upptäcktsfärder!
Pris 345:-

Konstnärernas & ljusets Skagen
Det speciella ljuset, havet och naturens skönhet har länge lockat konstnärer till Skagen. Nu kan vi också uppleva allt det vackra på vår utflykt! Vi åker med Sandormen ut till Grenen som är Danmarks nordligaste udde. Här får vi se hur vågorna från Skagerrak och Kattegatt möts. På ett av Skagens museer kan vi beundra ett urval av de berömda målarnas verk. På vägen tillbaka stannar vi till vid den vandrande sanddynen Råbjerg Mile, som förflyttar sig i snitt 15 meter per år, samt Den tilsandede Kirke.
Pris 485:-

Dag 5: Fredrikshamn - Malmö
Vi lämnar Fredrikshamn och beger oss till en av Danmarks äldsta städer, Aarhus. Här finns det möjlighet att följa med till Den Gamle By, ett världsberömt friluftsmuseum. Med alla sinnen mättade lämnar vi Jylland bakom oss och far via Fyn, Själland och Öresundsbron vidare mot Malmö där vi beräknar vara tillbaka vid 20-tiden.

Den Gamle By i Aarhus
I det världsberömda friluftsmuseet Den Gamle By finns det 75 olika hus från tiden mellan mitten av 1500-talet och 1900-talet. De har flyttats hit från olika delar av Danmark och står under drottningens beskydd. Här kan vi besöka bostadshus, apotek, bokhandel, post och olika butiker från förr i en genuin och vacker miljö.
Pris 285:-

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
28/5BussScandic Hotel The Reef, FredrikshamnInga tillgängliga platser6 995:-Inga tillgängliga platser
25/6BussScandic Hotel The Reef, FredrikshamnMer än 86 995:-Boka
16/7BussScandic Hotel The Reef, FredrikshamnMer än 86 995:-Boka
6/8BussScandic Hotel The Reef, FredrikshamnMer än 86 995:-Boka
27/8BussScandic Hotel The Reef, FredrikshamnMer än 86 595:-Boka

Information

I priset ingår
Resa i komfortbuss med Scandoramaguide, 4 övernattningar i dubbelrum, 4 frukostar

Tillval
Enkelrumstillägg 2 295:-

Utflyktspaket 1 405:- (ordinarie pris 1 560:-)
Hirtshals & Nordsöen Oceanarium 445:-
Mångsidiga Aalborg 345:-
Konstnärernas & ljusets Skagen 485:-
Den Gamle By i Aarhus 285:- 
Boka utflyktspaketet (alla utflykter) före avresa och du sparar 10%. Du kan även köpa enskilda utflykter före avresa. När resan påbörjats kan vi inte garantera platstillgång på utflykterna.
Utflykterna kan genomföras i annan ordning.

Bra att veta
Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö. Fri direktanslutning från 37 orter.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Dansk krona (DKK)

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

Scandic Hotel The Reef, Fredrikshamn
Scandic Hotel The Reef, Fredrikshamn
Komfortabelt och familjevänligt hotell med sedvanligt god Scandicstandard. Hotellets främsta attraktion är vattenlandet med tropisk atmosfär som för tankarna till Karibiens värme, kalla drinkar och lj...
Sista minuten
1/2Jokkmokks marknad med LAND från Arlandafrån 10 995:-
1/2Jokkmokks marknad med LAND från Kastrupfrån 10 995:-
3/2Jokkmokks Marknad från Arlandafrån 9 295:-
18/2Andalusien 22 dgr reseledare från Kastrup
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö