Skip to main content

Jylland med Skagen

BUSSRESA - Danmark - Rundresa - 5 dagar

Jylland med Skagen - Danska njutningar

Vårt vackra grannland har mycket att erbjuda. Vi går i H C Andersens fotspår i Odense, besöker akvavitens Aalborg, det gamla fiskeläget Hirtshals och höjdpunkten Skagen. Att se haven Kattegatt och Skagerrak mötas är magiskt. Passa på och ta ett dopp i hotellets karibiska äventyrsbad. Följ med på vår bussresa och njut!

 

  Se alla bilder från resan på vår instagram - Klicka här »

Snabba fakta
  • Danskt hygge när det är som bäst.
  • Vi bor på centralt hotell med vattenland i charmiga Fredrikshamn - en perfekt utgångpunkt.
  • Underbara utflykter: upplev konstnärernas och ljusets Skagen, njut av skummande öl och gastronomiska pärlor i Aalborg.
     

2022 - Dagsprogram

Dag 1, söndag: I H C Andersens fotspår

Malmö - Fredrikshamn: Vi startar på Öresundsterminalen, åker över Öresundsbron och tvärs över Själland. När vi passerat Stora Bältbron befinner vi oss på ön Fyn. I Danmarks tredje största stad, Odense, gör vi ett uppehåll och tar en promenad i H C Andersens fotspår. Resan fortsätter sedan förbi Aarhus och vidare norrut till Fredrikshamn, ca 52 mil. Här väntar Scandic Hotel The Reef där vi ska bo fyra nätter. Härifrån har vi ett utmärkt utgångsläge för trevliga utflykter!

Dag 2-4, måndag - onsdag: Upplevelser & Skagenljus

Jylland: Efter en god natts sömn kan äventyret börja. På bördiga Jylland kan man inte annat än trivas och må bra, omgiven av det danska gemytet. Här finns mycket att se och uppleva, det kommer vi att märka på våra utflykter. Besöker man Jylland får man bara inte missa Skagen! Det speciella ljuset, havet och naturens skönhet har länge lockat konstnärer till denna världsberömda plats. Vi åker med Sandormen ut till Grenen, Danmarks nordligaste udde, där vi får se när vågorna från Skagerrak och Kattegatt möts. En oförglömlig upplevelse! Under vår vistelse på Jylland gör vi också ett nedslag i kontrasternas Aalborg där medeltida minnen möter modern arkitektur. Vi gör även en utflykt till det gamla fiskeläget Hirtshals, där vi besöker Nordeuropas största akvarium. Vi får också tid att strosa runt på Fredrikshamns gågator och njuta av hotellets populära vattenland med vågbassäng, vattenfall, grottor och karibisk atmosfär. Detta är verkligen semester!

Dag 5, torsdag: Levande historia

Fredrikshamn - Malmö: Vi lämnar Fredrikshamn och beger oss till en av Danmarks äldsta städer, Aarhus. Här finns det möjlighet att följa med till Den Gamle By, ett världsberömt friluftsmuseum dit man flyttat 75 historiska hus från olika platser runt om i Danmark. Här blir historia till ett äventyr genom en levande bild av livet som det var en gång. Med alla sinnen mättade lämnar vi Jylland bakom oss och far via Fyn, Själland och Öresundsbron vidare mot Malmö där vi beräknar vara tillbaka vid 20-tiden, ca 52 mil.

2022 - Utflykter


UTFLYKTSPAKET
Pris 1 405:-
(ordinarie pris 1 560:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

H C Andersens Odense

Även om Hans Christian Andersens hemstad har förändrats en hel del finns det fortfarande byggnader och områden i staden som ser ut som de gjorde när poeten växte upp här. Vi tar en promenad tillsammans och sedan får vi tid för egna strövtåg och upptäckter.
Ingår i resans pris.

Hirtshals & Nordsöen Oceanarium

I fiskeläget Hirtshals passar vi på att besöka en av norra Jyllands stora attraktioner, Nordsöen Oceanarium. Upplev det magnifika akvariet med 6 miljoner liter havsvatten fördelat på närmare 60 små och stora akvarium. I det stora oceanariet simmar tusentals fiskar i stora stim omkring i Europas största vrakmodell. Här finns också de charmiga klumpfiskarna. Titta på sälar, rockor och lär dig mer om djurlivet i Nordsjön. Vi avslutar dagen med ett besök i Lökken, Danmarks mest klassiska badort som stoltserar med en av landets absolut finaste stränder.
Pris ca 445:-

Mångsidiga Aalborg

Danmarks fjärde största stad är full av kontraster, både medeltida minnen och modern arkitektur. Vi gör en liten rundtur och får se slottet Aalborghus som kung Christian III lät uppföra på 1500-talet. I Aalborg hittar vi allt som en storstad bör ha, från ett livligt nöjesliv till lugna oaser, från skummande fatöl till lokala gastronomiska pärlor, shopping och intressanta museer. Givetvis ges det tid för egna upptäcktsfärder!
Pris 345:-

Konstnärernas & ljusets Skagen

Det speciella ljuset, havet och naturens skönhet har länge lockat konstnärer till Skagen. Nu kan vi ockå uppleva allt det vackra på vår utflykt! Vi åker med Sandormen ut till Grenen som är Danmarks nordligaste udde. Här får vi se hur vågorna från Skagerrak och Kattegatt möts. På ett av Skagens museer kan vi beundra ett urval av de berömda målarnas verk. På vägen tillbaka stannar vi till vid den vandrande sanddynen Råbjerg Mile, som förflyttar sig i snitt 15 meter per år, samt Den tilsandede Kirke.
Pris ca 485:-

Den Gamle By i Aarhus

I det världsberömda friluftsmuseet Den Gamle By finns det 75 olika hus från tiden mellan mitten av 1500-talet och 1900-talet. De har flyttats hit från olika delar av Danmark och står under drottningens beskydd. Här kan vi besöka bostadshus, apotek, bokhandel, post och olika butiker från förr i en genuin och vacker miljö.
Pris ca 285:-

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 4 övernattningar i dubbelrum
  • 4 frukostar (dag 2 - 5)
  • Utflykten H C Andersens Odense


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 2 495:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Dansk krona (DKK)

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

Scandic Hotel The Reef, Fredrikshamn
Scandic Hotel The Reef, Fredrikshamn
Komfortabelt och familjevänligt hotell med sedvanligt god Scandicstandard. Hotellets främsta attraktion är vattenlandet med tropisk atmosfär som för tankarna till Karibiens värme, kalla drinkar och lj...
Sista minuten
29/10Alsace med Colmar, Hotel Primo Colmar Centrefrån 5 495:-
29/10Paris, Hotel Victoriafrån 6 595:-
29/10Alsace med Colmar, Paul & Pia Welcome Home Hotelfrån 6 595:-
29/10Wienfrån 6 795:-
29/10Londonfrån 7 495:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö