Skip to main content

Devon & Cornwall ✈

FLYGRESA - Storbritannien - Rundresa flyg & buss - 7 dagar

Devon & Cornwall

Ett magiskt hörn av England med stora kontraster. Devon med sitt grönskande landskap, som ett lapptäcke av små åkrar. Grevskapet är berömt för sina två nationalparker, Exmoor och Dartmoor, med sina typiska hedlandskap. Vi färdas genom nationalparken Dartmoors öppna vidder och kanske får vi se de små vilda ponnyerna vars förfäder har levt på heden i mer än tusen år. Det ödsliga hedlandskapet inspirerade bland annat Arthur Conan Doyle till författandet av Baskervilles hund. Plymouth är en av de viktigaste hamnstäderna i södra England och har en lång historia. Det var härifrån som skeppet Mayflower med engelska pilgrimer avseglade mot den amerikanska östkusten och staden har haft världsomseglaren Sir Francis Drake som borgmästare. Västerut ligger magiska Cornwall. Det keltiska arvet är påtagligt och de många små byarna bär namn efter tidiga kristna missionärer. Grevskapets inre är trädlöst och nästintill naket. Vackrast anses kustlinjen vara, sönderskuren av djupa tidvattensfloder och översållad med små vikar. Två grevskap i harmoni! Under resans gång besöker vi även universitetsstaden Oxford, historiska Exeter, badorten Bournemouth och Kung Arthurs Winchester.

Höjdpunkter!
  • Dartmoors hedlandskap
  • Land's End
  • Heligan Gardens och Eden Project
  • Kustbyar och mäktiga ruiner
  • Katedralen i Winchester

2023 - Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Flyg till London - Swindon
Vi landar på Heathrow utanför den brittiska huvudstaden där vår transferbuss väntar för vidare färd västerut. Resans första besök gör vi i anrika lärdomsstaden Oxford som hyser ett av världens mest kända universitet. Oxford grundades på 700-talet och arkitektur från flera århundraden präglar den gamla stadskärnan. Staden domineras av universitetets olika byggnader, men här finns också många andra inspirerande miljöer att uppleva. Oxford badar i historia men samtidigt är det en ung och energisk studentstad. Vår guide tar oss med på en liten promenad innan vi får tid för egna strövtåg. Dagens slutmål är Swindon och Leonardo Hotel som dukar för middag.  

Dag 2: Swindon - Plymouth
Efter frukost färdas vi västerut mot Bristol för att sedan ta oss söderut till Devon. Vi gör ett stopp i den livliga och blomstrande huvudorten Exeter för en promenad. Med gamla anor och lämningar är det en stad som fascinerar. Delar av den 2 000 år gamla stadsmuren står ännu intakt. Ståtlig och imponerande är också den gotiska katedralen, uppförd runt år 1400. Dagens slutmål är Plymouth och Leonardo Hotel som blir vårt hem de kommande fyra nätterna.

Utflykter dag 3-5

Land's End & St Ives
Det brittiska fastlandets västligaste punkt är Land's End som vi ska besöka i dag. På vår väg genom Cornwall får vi se mycket av grevskapet och vi passar även på att besöka St Ives, en charmig fiskeort som blivit ett populärt utflyktsmål för helglediga britter. Platsen är berömd för sina gyllene stränder och ett särskilt ljus som lockat hit konstnärer sedan förra sekelskiftet. De små stenhusen i vitt och pastell för tankarna till Sydeuropa. Inramningen av stränder och vågskvalp ger en känsla av att man befinner sig på en ö.
Pris 445:-

Dramatiska Tintagel & idylliska Padstow
Vi inleder med de mystiska ruinerna av borgen Tintagel, uppförd på 1200-talet på platsen där kung Arthur föddes enligt legenden. Placeringen är dramatisk och vi rekommenderar bra promenadskor. Vi fortsätter söderut längs grevskapets norra kustlinje till den lilla fiskebyn Padstow, belägen där floden Camel möter Atlanten. Här upplever vi en idyllisk atmosfär med kullerstensgränder, pastellfärgade hus, en pittoresk hamn och lockande småbutiker. Till Cornwalls attraktioner hör numera det nya köket, inte minst baserat på havets läckerheter, och i Padstow finns det gott om välrenommerade serveringar.
Pris 485:-

Upptäck Plymouth
Där floden Plym mynnar ut i Engelska kanalen ligger givetvis staden Plymouth. Närheten till vattnet spelar fortfarande en stor roll för stadens identitet, vilket inte minst märks på det respektingivande kungliga citadellet från mitten av 1600-talet. I de gamla västra och norra hamnkvarteren ligger området Barbican som klarade sig relativt helskinnat undan Blitzen, andra världskrigets bombangrepp. Vi gör en liten rundtur och avslutar med middag på en av stadens restauranger.
Pris inkl middag med dryck 495:-

Lost Gardens of Heligan & Eden Project
I dag ägnar vi oss åt växtlighet och trädgårdar! Heligan Gardens, familjen Tremaynes bortglömda trädgård som förföll efter de båda världskrigen, men som nu väckts ur sin törnrosasömn. I dag visar sig en tidstypisk viktoriansk trädgård som blivit ett populärt utflyktsmål. Vi fortsätter till Eden Project, en samling skimrande jättebubblor i en sänka, är gigantiska växthus med plats för regnskogar, vattenfall och konstverk. Olika klimatzoner med en blomsterprakt från världens alla hörn. En fascinerande och unik miljö!
Pris 545:-

Dag 6: Plymouth - Winchester
Efter frukost rullar vårt brittiska äventyr vidare. Vi fortsätter till grevskapet Dorset där vi bekantar oss med grevskapets största stad, populära kustorten Bournemouth. Staden ståtar med en av Storbritanniens finaste sandstränder, bra shopping och ett stort utbud av restauranger. Vi fortsätter sedan till Hampshire och Winchester där vi checkar in på Mercure Wessex Hotel. 

Historiska Winchester
Vid floden Itchen väntar Winchester på oss. Staden är förknippad med Kung Arthur och hans runda bord men dess stora stolthet och sevärdhet är katedralen som började byggas år 1079 även om platsen använts för andakter sedan 600-talet. Här ligger författarinnan Jane Austen begravd efter att endast 41 år gammal avlidit i bostaden på College Street ett stenkast från katedralen. Katedralen är en av Storbritanniens största och vackraste och vi imponeras av dess exteriör under en promenad. Vi avslutar med en gemensam middag på en trevlig restaurang.
Pris inkl middag med dryck 495:-

Dag 7: Winchester - flyg från London
Det har blivit dags att säga farewell till södra England. Vi får transfer till Heathrow och flyger sedan hem med fina minnen från Devon och Cornwall.

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
25/5ArlandaLeonardo Hotel, Plymouth511 795:-Boka
25/5KastrupLeonardo Hotel, PlymouthMer än 811 395:-Boka
25/5GardermoenLeonardo Hotel, PlymouthMer än 812 295:-Boka
29/6ArlandaLeonardo Hotel, Plymouth811 195:-Boka
29/6KastrupLeonardo Hotel, PlymouthMer än 811 895:-Boka
29/6LandvetterLeonardo Hotel, PlymouthMer än 812 695:-Boka
20/7ArlandaLeonardo Hotel, PlymouthMer än 811 495:-Boka
20/7KastrupLeonardo Hotel, PlymouthMer än 810 995:-Boka
20/7GardermoenLeonardo Hotel, Plymouth611 295:-Boka
10/8ArlandaLeonardo Hotel, PlymouthMer än 810 995:-Boka
10/8KastrupLeonardo Hotel, PlymouthMer än 810 795:-Boka
10/8LandvetterLeonardo Hotel, PlymouthInga tillgängliga platser11 395:-Inga tillgängliga platser
7/9ArlandaLeonardo Hotel, PlymouthMer än 810 895:-Boka
7/9KastrupLeonardo Hotel, PlymouthMer än 810 695:-Boka
7/9LandvetterLeonardo Hotel, Plymouth612 495:-Boka

Information

I priset ingår
Flygresa till London t/r, flygskatter och flygplatsavgifter, busstransfer flygplatsen - hotellet t/r, bussrundresa med Scandoramaguide, 6 övernattningar i dubbelrum, 6 frukostar, 1 middag 

Tillval
Enkelrumstillägg 2 595:-

Utflyktspaket 2 220:- (ordinarie pris 2 465:-)
Land's End & St Ives 445:-
Dramatiska Tintagel & idylliska Padstow 485:-
Upptäck Plymouth 495:-
Lost Gardens of Heligan & Eden Project 545:-
Historiska Winchester 495:- 
Boka utflyktspaketet (alla utflykter) före avresa och du sparar 10%. Du kan även köpa enskilda utflykter före avresa. När resan påbörjats kan vi inte garantera platstillgång på utflykterna.
Utflykterna kan genomföras i annan ordning.

Bra att veta
Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen.

Om flyget landar sent ankomstkvällen serveras ingen middag på hotellet.

För resa till Storbritannien måste passinformation (APIS) uppges till flygbolaget. Detta kan göras på flygplatsen vid incheckning alternativt online på flygbolagets hemsida ett par dagar före avresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Brittiska Pund (GBP)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 2 - 6

Leonardo Hotel, Plymouth
Leonardo Hotel, Plymouth
Modernt och fräscht hotell med hög komfort och ett centralt och bra läge med promenadavstånd till Plymouths historiska stadsdelar. Hotellet: Uppskattat och komfortabelt hotell med nyrenoverad restaura...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Leonardo Hotel, Swindon
Leonardo Hotel, Swindon
Mycket bra hotell med god komfort i en modern stil och med promenadavstånd till centrum. Hotellet: Modernt och ombonat hotell, byggt 2009, som har restaurang, bar, café, sommarterrass och lounge. Våni...

Övernattning Dag 6 - 7

Mercure Hotel Wessex, Winchester
Mercure Hotel Wessex, Winchester
Komfortabelt och trivsamt hotell på bästa tänkbara läge i hjärtat av historiska Winchester och granne med stadens främsta sevärdhet, den mäktiga katedralen där bland annat Jane Austen ligger begravd...
Sista minuten
1/2Jokkmokks marknad med LAND från Arlandafrån 10 995:-
1/2Jokkmokks marknad med LAND från Kastrupfrån 10 995:-
3/2Jokkmokks Marknad från Arlandafrån 9 295:-
18/2Andalusien 22 dgr reseledare från Kastrup
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö