Skip to main content

Devon & Cornwall ✈

FLYGRESA - Storbritannien - Rundresa flyg & buss - 7 dagar

Devon & Cornwall
- Det bästa av sydvästra England

Ett magiskt hörn av England med stora kontraster. Devon med sitt grönskande landskap, som ett lapptäcke av små åkrar. Cornwall kontrasterar med ett keltiskt arv och ett mer avskalat och naket landskap. Avskilda vikar, grönskande exotiska trädgårdar, ett vilt hedland och historiska minnesmärken. Två grevskap i harmoni!

Snabba fakta!
 • Storbritannien när det är som bäst!
 • 1 natt i Swindon, 4 nätter i Plymouth och 1 natt i Winchester.
 • Fantastiska utflykter till bl.a. Land's End & St Ives, kuststäder och mäktiga ruiner.

2022 - Dagsprogram

Dag 1, torsdag: Mot England

Flyg till London - Swindon: Vi landar på Heathrow utanför den brittiska huvudstaden där vår transferbuss väntar för vidare färd västerut. Resans första besök gör vi i anrika universitetsstaden Oxford där vi går en liten promenad innan vi får tid för egna strövtåg. Dagens slutmål är Swindon, ca 12 mil, och Jurys Inn Hotel som dukar för middag.  

Dag 2, fredag: Devon hägrar

Swindon - Plymouth: Efter frukost färdas vi västerut mot Bristol för att sedan ta oss söderut till Devon. Grevskapet är berömt för sina två nationalparker, Exmoor och Dartmoor, med sina typiska hedlandskap. Vi gör ett stopp i den livliga och blomstrande huvudorten Exeter för en promenad. Med gamla anor och lämningar är det en stad som fascinerar. Delar av den 2 000 år gamla stadsmuren står ännu intakt. Ståtlig och imponerande är också den gotiska katedralen, uppförd runt år 1400. Vi färdas vidare genom nationalparken Dartmoors öppna vidder, kanske får vi se de små vilda ponnyerna vars förfäder har levt på heden i mer än tusen år. Det ödsliga hedlandskapet har bland annat inspirerat Arthur Conan Doyle till författandet av Baskervilles hund. Dagens slutmål är Plymouth och New Continental Hotel som blir vårt hem de kommande fyra nätterna, ca 26 mil.

Dag 3-5, lördag - måndag: Cornwalls höjdpunkter

Plymouth: Som den kanske viktigaste av hamnstäderna i södra England har Plymouth en lång historia. Det var härifrån som skeppet Mayflower med engelska pilgrimer avseglade mot den amerikanska östkusten och staden har haft världsomseglaren Sir Francis Drake som borgmästare. Västerut ligger magiska Cornwall som vi nu ska upptäcka! Det keltiska arvet är påtagligt och de många små byarna bär namn efter tidiga kristna missionärer. Grevskapets inre är trädlöst och nästintill naket. Vackrast anses kustlinjen vara, sönderskuren av djupa tidvattensfloder och översållad med små vikar. Följ med till Land's End, det brittiska fastlandets västligaste punkt och charmiga St Ives. Njut av blomsterprakten från världens alla hörn på Eden Project och i familjen Tremaynes glömda trädgård. Det blir också ett besök på den dramatiskt belägna borgen Tintagel. Det bästa av Cornwall! 

Dag 6, tisdag: Via Dorset till Hampshire

Plymouth - Winchester: Efter en god frukost rullar vårt brittiska äventyr vidare. Vi fortsätter till grevskapet Dorset där vi bekantar oss med grevskapets största stad, populära kustorten Bournemouth. Staden ståtar med en av Storbritanniens finaste sandstränder, bra shopping och ett stort utbud av restauranger. Vi fortsätter sedan till Hampshire och Winchester där vi checkar in på Mercure Wessex Hotel, ca 27 mil. Följ med på kvällsutflykten och lär känna Winchester!

Dag 7, onsdag: Hemåt efter härliga upplevelser 

Winchester - flyg från London: Det har blivit dags att säga farewell till södra England. Vi får transfer till Heathrow och flyger sedan hem med fina minnen från Devon och Cornwall, ca 8 mil.

2022 - Utflykter


UTFLYKTSPAKET
Pris 2 220:-
(ordinarie pris 2 465:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

Anrika Oxford

Vi gör ett uppehåll i den anrika lärdomsstaden som hyser ett av världens mest kända universitet. Oxford grundades på 700-talet och arkitektur från flera århundraden präglar den gamla stadskärnan. Staden domineras av universitetets olika byggnader, men här finns också många andra inspirerande miljöer att uppleva. Oxford badar i historia men samtidigt är det en ung och energisk studentstad.
Ingår i resans pris.

Devons residensstad Exeter

I den livliga och blomstrande huvudorten Exeter gör vi en promenad och njuter av den fascinerande staden med gamla anor och intressanta lämningar. Delar av den 2 000 år gamla stadsmuren står ännu intakt. Ståtlig och imponerande är också den gotiska katedralen, uppförd runt år 1400. Staden är vackert belägen på en platå ovanför floden Exe och lockar till strövtåg i de gamla gränderna. 
Ingår i resans pris. 

Land's End & St Ives

Det brittiska fastlandets västligaste punkt är Land's End som vi ska besöka i dag. På vår väg genom Cornwall får vi se mycket av grevskapet och vi passar även på att besöka St Ives, en charmig fiskeort som blivit ett populärt utflyktsmål för helglediga britter. Platsen är berömd för sina gyllene stränder och ett särskilt ljus som lockat hit konstnärer sedan förra sekelskiftet. De små stenhusen i vitt och pastell för tankarna till Sydeuropa. Inramningen av stränder och vågskvalp ger en känsla av att man befinner sig på en ö.
Pris ca 445:-

Dramatiska Tintagel & idylliska Padstow

Vi inleder med de mystiska ruinerna av borgen Tintagel, uppförd på 1200-talet på platsen där kung Arthur föddes enligt legenden. Placeringen är dramatisk och vi rekommenderar bra promenadskor.  Vi fortsätter söderut längs grevskapets norra kustlinje till den lilla fiskebyn Padstow, belägen där floden Camel möter Atlanten. Här upplever vi  en idyllisk atmosfär med kullerstensgränder, pastellfärgade hus, en pittoresk hamn och lockande småbutiker. Till Cornwalls attraktioner hör numera det nya köket, inte minst baserat på havets läckerheter, och i Padstow finns det gott om välrenommerade serveringar.
Pris ca 485:-

Upptäck Plymouth

Där floden Plym mynnar ut i Engelska kanalen ligger givetvis staden Plymouth. Närheten till vattnet spelar fortfarande en stor roll för stadens identitet, vilket inte minst märks på det respektingivande kungliga citadellet från mitten av 1600-talet. I de gamla västra och norra hamnkvarteren ligger området Barbican som klarade sig relativt helskinnat undan Blitzen, andra världskrigets bombangrepp. Vi gör en liten rundtur och avslutar med middag på en av stadens restauranger.
Pris inkl middag med dryck ca 495:-

Lost Gardens of Heligan & Eden Project

I dag ägnar vi oss åt växtlighet och trädgårdar! Heligan Gardens, familjen Tremaynes bortglömda trädgård som förföll efter de båda världskrigen, men som nu väckts ur sin törnrosasömn. I dag visar sig en tidstypisk viktoriansk trädgård som blivit ett populärt utflyktsmål. Vi fortsätter till Eden Project, en samling skimrande jättebubblor i en sänka, är gigantiska växthus med plats för regnskogar, vattenfall och konstverk. Olika klimatzoner med en blomsterprakt från världens alla hörn. En fascinerande och unik miljö!
Pris ca 545:-

Kuststaden Bournemouth

Belägen i en vacker bukt bjuder staden på en av Storbritanniens bästa sandstränder. Följ med guiden och lär dig mer om stadens historia och se de vackra vyerna.
Ingår i resans pris. 

Historiska Winchester

Vid floden Itchen i grevskapet Hampshire väntar Winchester på oss. Staden är förknippad med Kung Arthur och hans runda bord men dess stora stolthet och sevärdhet är katedralen som började byggas år 1079 även om platsen använts för andakter sedan 600-talet. Här ligger författarinnan Jane Austen begravd efter att endast 41 år gammal avlidit i bostaden på College Street ett stenkast från katedralen. Katedralen är en av Storbritanniens största och vackraste och vi imponeras av dess exteriör under en promenad. Vi avslutar med en gemensam middag på en trevlig restaurang.
Pris inkl middag med dryck ca 495:-

Information

Allt detta ingår

 • Flygresa till London t/r
 • Flygskatter och flygplatsavgifter
 • Busstransfer flygplatsen - hotellet t/r
 • Bussrundresa med Scandoramaguide
 • 6 övernattningar i dubbelrum
 • 6 frukostar (dag 2 - 7)
 • 1 middag (dag 1)
 • Utflykterna Anrika Oxford, Devons residensstad Exeter och Kuststaden Bournemouth


Bra att veta

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen.

Om flyget landar sent ankomstkvällen serveras ingen middag på hotellet.

Enkelrumstillägg 1 895:-

För resa till Storbritannien måste passinformation (APIS) uppges till flygbolaget. Detta kan göras på flygplatsen vid incheckning alternativt online på flygbolagets hemsida ett par dagar före avresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Brittiskt Pund (GBP)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 2 - 6

New Continental Hotel, Plymouth
New Continental Hotel, Plymouth
Privatägt hotell beläget i en vacker, K-märkt byggnad som är mer än 150 år gammal. Hotellet har en renoverad och trevlig lobbylounge med öppen spis. Den trivsamt inredda restaurangen Steve's Brasserie...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Jurys Inn Hotel, Swindon
Jurys Inn Hotel, Swindon
Mycket bra hotell med god komfort i en modern stil och med promenadavstånd till centrum. Hotellet: Modernt och ombonat hotell, byggt 2009, som har restaurang, bar, café, sommarterrass och lounge. Våni...

Övernattning Dag 6 - 7

Mercure Hotel Wessex, Winchester
Mercure Hotel Wessex, Winchester
Komfortabelt och trivsamt hotell på bästa tänkbara läge i hjärtat av historiska Winchester och granne med stadens främsta sevärdhet, den mäktiga katedralen där bland annat Jane Austen ligger begravd...
Sista minuten
29/10Alsace med Colmar, Hotel Primo Colmar Centrefrån 5 495:-
29/10Paris, Hotel Victoriafrån 6 595:-
29/10Alsace med Colmar, Paul & Pia Welcome Home Hotelfrån 6 595:-
29/10Wienfrån 6 795:-
29/10Londonfrån 7 495:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö