Dag 1, lördag: Vi börjar med Danmark & Tyskland
Malmö - Schweinfurt: Förväntansfulla samlas vi på Öresundsterminalen för avfärd. Under förmiddagen åker vi genom Danmark och efter färjan mellan Rödby-Puttgarden vankas det lunch i norra Tyskland. Vi passerar Hamburg och Hannover innan vi tar sikte på Bayern och Schweinfurt där middagen står uppdukad på Mercure Hotel Maininsel, ca 83 mil.
Dag 2, söndag: Via schweiziska Alperna mot Italien
Schweinfurt - Castagnito: Efter en tidig frukost går vi ombord på bussen för vidare färd söderut. Magnifika bergslandskap väntar i Schweiz och vi passerar furstendömet Liechtenstein innan den italienska gränsen. Vid mäktiga Milano fortsätter vi västerut mot Piemonte och Castagnito, ca 79 mil. På kvällen checkar vi in på Casta Hotel och äter sedan middag tillsammans.
Dag 3, måndag: Njutningarnas Piemonte
Castagnito: I Piemonte, som betyder vid bergets fot, vet man hur livet ska njutas. Tryffelsvamparna och vinerna barolo, barbaresco och asti är landskapets mest populära godsaker. Följ med på våra utflykter där vi avnjuter förnämliga viner på framförallt nebbiolo och låter oss väl smaka av den kulinariska maten. På den vackra landsbygden får de flesta sinnena sitt lystmäte när vi äter middag på en agriturismo.
Dag 4, tisdag: Söderut genom Italien
Castagnito - Poggibonsi: I dag fortsätter vi söderut mot det böljande Toscana. Florens passeras innan vi når fram till Poggibonsi där vi checkar in på Hotel Toscana Ambassador och ser fram emot kvällens middag, ca 42 mil.
Dag 5, onsdag: Underbara Toscana
Poggibonsi: I etruskernas gamla landskap och Italiens största vinregion är miljöerna förtrollande. Muromgärdade städer, solrosfält och cypresser. Här har man odlat vin sedan romartiden. Följ med oss på utflykt bland toskanska byar som sagolika San Gimignano och pittoreska Castellina in Chianti. I Chiantiområdet ska vi självklart besöka en genuin vingård. Här heter druvan nummer ett sangiovese, Jupiters blod. På kvällen lockas du till en riddarromantisk afton med mera Chiantiviner och härlig toskansk mat.
Dag 6, torsdag: Via Emilia-Romagna
Poggibonsi - San Pietro in Cariano: Vi lämnar Toscana under förmiddagen och tar oss förbi Bologna och Modena genom den stora matregionen Emilia-Romagna. Väl i Veneto svänger vi av mot San Pietro in Cariano, ca 27 mil. På eftermiddagen rekommenderar vi att följa med på en vinprovning i Valpolicella och avnjuta ett av världens mest berömda röda viner, amarone. Vi övernattar på Hotel Valpolicella International och första kvällen äter vi middag på hotellet.
Dag 7, fredag: Romantiska Verona
San Pietro in Cariano: I dag kan vi åka med till den underbara staden Verona där vi beundrar den tvåtusenåriga storslagna Arenan, tittar på Julias balkong och tar del av Veronas kultur och spännande historia. På kvällen frestar vi med middag på en av Valpolicellas bästa restauranger.
Dag 8, lördag: Österrike & Bayern
San Pietro in Cariano - Fulda: En sista italiensk frukost innan vi lämnar det stövelformade landet och färdas i nordlig riktning. Vi åker genom Österrike med Alperna som majestätiska kulisser innan vi kommer in i Tyskland. På kvällen når vi Fulda och Hotel Fulda Mitte där det snart dukas det för middag, ca 76 mil.
Dag 9, söndag: Med vin i bagaget?
Fulda - Malmö: Vi äter en tidig tysk hotellfrukost innan vi sätter oss tillrätta i bussen för att färdas hemåt. Med ljuvliga minnen och en och annan flaska i bagaget tar vi oss bekvämt upp genom Tyskland. Efter lunch åker vi till Puttgarden där färjan väntar på att ta oss tillbaka till Danmark. Framåt 20-tiden är vi åter på Öresundsterminalen, ca 75 mil.