Dag 1, lördag: Vi börjar med Danmark & Tyskland
Malmö - Schweinfurt: På Öresundsterminalen installerar vi oss bekvämt i bussen för färd via bron till Danmark. I Rödby tar vi färjan över till Puttgarden och efter ett trevligt lunchuppehåll i norra Tyskland fortsätter vi söderut. Framåt sen kväll når vi Bayern och Schweinfurt där middagen står uppdukad på Mercure Hotel Maininsel, ca 83 mil.
Dag 2, söndag: Via schweiziska Alperna mot Italien
Schweinfurt - Castagnito: Efter en tidig frukost går vi ombord på bussen för vidare färd söderut. Magnifika bergslandskap väntar i Schweiz och vi passerar furstendömet Liechtenstein innan den italienska gränsen. Vid mäktiga Milano fortsätter vi västerut mot Piemonte och Castagnito, ca 79 mil. På kvällen checkar vi in på Casta Hotel och äter sedan middag tillsammans.
Dag 3, måndag: Njutningarnas Piemonte
Castagnito: I Piemonte, som betyder vid bergets fot, vet man hur livet ska njutas. Tryffelsvamparna och vinerna barolo, barbaresco och asti är landskapets mest populära godsaker. Följ med på våra utflykter där vi avnjuter förnämliga viner på framförallt nebbiolo och låter oss väl smaka av den kulinariska maten. På den vackra landsbygden får de flesta sinnena sitt lystmäte när vi äter middag på en agriturismo.
Dag 4, tisdag: Söderut genom Italien
Castagnito - Poggibonsi: I dag fortsätter vi söderut mot det böljande Toscana. Florens passeras innan vi når fram till Poggibonsi där vi checkar in på Alcide Hotel och ser fram emot kvällens middag, ca 42 mil.
Dag 5, onsdag: Underbara Toscana
Poggibonsi: I etruskernas gamla landskap och Italiens största vinregion är miljöerna förtrollande. Muromgärdade städer, solrosfält och cypresser. Här har man odlat vin sedan romartiden. Följ med oss på utflykt bland toskanska byar som sagolika San Gimignano och pittoreska Castellina in Chianti. I Chiantiområdet ska vi självklart besöka en genuin vingård. Här heter druvan nummer ett sangiovese, Jupiters blod. På kvällen lockas du till en riddarromantisk afton med mera Chiantiviner och härlig toskansk mat.
Dag 6, torsdag: Via Emilia-Romagna
Poggibonsi - Parona di Valpolicella: Vi lämnar Toscana under förmiddagen och tar oss förbi Bologna och Modena genom den stora matregionen Emilia-Romagna. Väl i Veneto svänger vi av mot Parona di Valpolicella beläget strax norr om Verona, ca 28 mil. På eftermiddagen rekommenderar vi att följa med på en vinprovning i Valpolicella och avnjuta ett av världens mest berömda röda viner, amarone. Vi övernattar på Hotel Borghetti och första kvällen äter vi middag tillsammans på hotellet.
Dag 7, fredag: Romantiska Verona
Parona di Valpolicella: I dag kan vi åka med till den underbara staden Verona där vi beundrar den tvåtusenåriga storslagna arenan, tittar på Julias balkong och tar del av Veronas kultur och spännande historia. På kvällen frestar vi med middag på en av Valpolicellas bästa restauranger.
Dag 8, lördag: Österrike & Bayern
Parona di Valpolicella - Fulda: En sista italiensk frukost innan vi lämnar det stövelformade landet och färdas i nordlig riktning. Vi åker genom Österrike med Alperna som majestätiska kulisser innan vi kommer in i Tyskland. På kvällen når vi Fulda och Altstadthotel Arte där det snart dukas för middag på en närbelägen restaurang, ca 77 mil.
Dag 9, söndag: Med vin i bagaget?
Fulda - Malmö: Vi äter en tidig tysk hotellfrukost innan vi sätter oss tillrätta i bussen för att färdas hemåt. Med ljuvliga minnen och en och annan flaska i bagaget tar vi oss bekvämt upp genom Tyskland. Efter lunch åker vi till Puttgarden där färjan väntar på att ta oss tillbaka till Danmark. Framåt 20-tiden är vi åter på Öresundsterminalen, ca 75 mil.