Skip to main content

Wien

BUSSRESA - Österrike - Rundresa, Storstad 7 dagar

Wien - Dina drömmars stad

Scandorama 41 årLåt dig förföras av Mozart och Strauss i den klassiska musikmetropolen. Njut av en äkta wienerschnitzel, Schönbrunn och Spanska ridskolan. Ta en fika utöver det vanliga på ett palatsliknande kafé och en flodkryssning på Donau. En härlig bussresa som tar dig till dina drömmars stad, här finns något för alla smaker!
 

Jubileumsavgång Habsburgsspecial 14/8 med Ulf Irheden

 

6 gäster ger medelbetyg 4,8 av 5

★ ★ ★ ★ ★


  Se alla bilder från resan på vår instagram - Klicka här »


Snabba fakta!
  • Bra hotell nära shoppinggatan i Wien!
  • Trevligt och välkomponerat utflyktsprogram.
  • Missa inte utflykten till praktfulla Schönbrunn!

2021 - Dagsprogram

Dag 1, lördag: Söderut via Danmark

Malmö - Jena: Efter att ha satt oss bekvämt tillrätta färdas vi genom Danmark mot Gedser och färjan till Rostock. Vi fortsätter söderut och kommer så småningom fram till Jena där vi äter middag tillsammans på Maxx Hotel, ca 69 mil.

Dag 2, söndag: Förbi treflodsstaden Passau

Jena - Wien: Efter frukost tar vi plats i bussen och fortsätter vår resa. Vi passerar Passau där de tre floderna Donau, Inn och Ilz flyter samman och stannar för lunch längs vägen. Vår resa går sedan vidare till Wien där vi checkar in på Ibis Mariahilf Hotel, ca 68 mil. Redan första kvällen har vi möjlighet att uppleva äkta wienergemyt genom att följa med på välkomstmiddag till vinom­rådet Grinzing.

Dag 3-5, måndag - onsdag: Ståtliga Wien

Wien: Nu har vi några härliga dagar på oss att uppleva stadens höjdpunkter! Wien associeras ofta med 1800-talsromantik, wienervals, Strauss och Spanska ridskolan, något som Wienborna än i dag är mycket stolta över. Samtidigt bjuder staden också på modern design och konst. Wien har flera eleganta sevärdheter att erbjuda sina besökare. Katedralen Stefansdomen bjuder på en härlig utsikt över staden och slottet Schönbrunn stoltserar med världens äldsta zoo. Valsens födelsestad genomsyras än i dag av romantisk musik. I Wien har flera världsberömda kompositörer verkat så som Mozart, Beethoven och Strauss. Traditionen lever kvar i musikens romantiska huvudstad. Arkitekturen innefattar imponerande byggnader i jugend och tidig modernistisk stil och för att få ut det mesta av allt detta är ett tips att inleda besöket med vår fantastiska stadsrundtur. Ta dig även gärna tid att bara promenera runt och njuta av den eleganta atmosfären, utforska det stora shoppingutbudet eller slink in på ett charmigt kafé. På kvällarna finns det otaliga restauranger, pubar och barer att välja bland. Missa inte att följa med på vår konsertkväll som är ett måste i Wien. I vacker miljö får vi lyssna till professionella musiker som framför välkända klassiska stycken. En underbar kväll vi kommer att minnas länge!

Dag 6, torsdag: Genom Tjeckien

Wien - Schwarzheide: På morgonen lämnar vi Wien för att bege oss norrut igen. På vägen passerar vi fascinerande Prag och ser stadens berömda borg torna upp sig. Färden fortsätter sedan till Schwarzheide i östra Tyskland där vi checkar in på Achat Hotel Lausitz som under kvällen serverar middag, ca 55 mil.

Dag 7, fredag: Vackra Wienminnen

Schwarzheide - Malmö: Vi kör genom norra Tyskland och kan koppla av ordentligt i den bekväma bussen. Vi går ombord på färjan i Rostock och väl i Gedser går milen snabbt genom Danmark. Vi fortsätter till Malmö dit vi anländer ca kl 20.00, ca 57 mil.

2021 - Utflykter


UTFLYKTSPAKET
Pris 2 365:-
(ordinarie pris 2 630:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

Välkomstkväll i Grinzing

För att få en riktig upptakt till våra dagar i Wien börjar vi med att besöka en äkta Heuriger. Här provar vi klassisk österrikisk mat med gott vin till. Dessutom bjuds det på musik och det finns även möjlighet till en svängom. En kväll med gemyt och hög stämning!
Pris inkl middag ca 495:-

Upptäck vackra Wien

En intressant tur runt Wiens välkända Ringstrasse där vi får se de mest storslagna palatsen från det forna kejsardömet, kejsarnas residens Hofburg, parlamentet och Staatsoper. Vi fortsätter turen till fots och bekantar oss med de viktigaste och mest spännande byggnaderna i Wiens stadskärna såsom Stefans­domen och ultramoderna Haus Haas.
Pris ca 285:-

Hundertwasserhaus, Pratern & marknad

Vi börjar med att besöka det berömda Hundertwasserhaus, en byggnad skapad med om­tanke och stor kreativitet med naturen som inspiratör. Sedan blir det en tur i stadens mest välkända siluett, pariserhjulet Riesenrad vid nöjesparken Pratern. Här får vi möjlighet att se Wien från ovan i det som också kallas stadens signum. Vi fortsätter sedan till Naschmarkt, wienarnas egna saluhall under bar himmel.
Pris ca 325:-

Praktfulla Schönbrunn

En utflykt till kejsarfamiljens sommarhus, det vackra och anrika Schloss Schönbrunn. Tillsammans med vår kunniga lokalguide vand­rar vi genom de praktfulla salarna. Rokokomöbler som drottningen Maria Theresia lät tillverka i mitten av 1700-talet, salar med guld, rosenträ och vackra föremål. Därefter har vi tid att på egen hand promenera i den vackra parken.
Pris inkl inträde och lokalguide ca 445:-

En oförglömlig Wienerkonsert

I kväll låter vi oss förföras av musiken, sången och dansen i en av Wiens mest populära konsertsalonger. I vacker miljö får vi lyssna till musiker som framför välkända stycken av Mozart och Strauss. En oförglömlig wienerkonsert!
Pris ca 585:-

Båttur på Donau med vinprovning

Vi lämnar storstadspulsen för att få en inblick i livet längs Donau. Vi njuter av en trevlig flodkryssning genom Wachaudalen som räknas som Donaus vackraste sträcka. I en av de små vinbyarna går vi i land för att titta närmare på de grönskande vinstockarna, provsmaka vin och få en inblick i tillverkningen.
Pris ca 495:-

2021 - Jubileumsavgång Habsburgsspecial 14 augusti

Guide: Ulf Irheden

Wien omges av ett särskilt skimmer. Vi förknippar staden med svepande valsmusik, eleganta slott och inbjudande kaféer. Det är en storstad med ett stolt förflutet som för inte så länge sedan var mittpunkten i ett mäktigt kejsarrike. På denna resa upplever vi inte bara dagens brusande storstad utan vandrar även i den omtalade kejsarfamiljen Habsburgs fotspår. Dynastin Habsburg styrde Österrike i 700 år och har lämnat många spår i dagens stad. Till de mest kända hör sommarresidenset Schönbrunn. I slottets sagolikt praktfulla salar får vi en inblick i kejsar Frans Josefs legendariska liv. På vår resa blandas nuet och det förflutna, en rik historia och ett unikt kulturarv. 

På denna avgång ingår alla utflykter i priset.

Se alla våra jubileumsresor här »

Wien - Habsburgsspecial

Wien, en gång huvudstad i ett stort centraleuropeiskt kejsardöme, utstrålar pompa och ståt. I spåren av det legendomsusade furstehuset Habsburg tar vår guide Ulf Irheden med oss på en fullmatad odyssé. Eleganta slottsmiljöer, andäktiga gravkammare och tragiska mordplatser bildar kulisser till avgörande historiska händelser såväl som personliga livsöden. En resa i tid och rum står för dörren!

Dagsprogram

Dag 1, lördag: Söderut via Danmark

Malmö - Jena: Efter att ha satt oss bekvämt tillrätta i bussen lämnar vi Öresundsterminalen i Malmö och färdas genom Danmark mot Gedser och färjan till Rostock. Vi fortsätter söderut och kommer så småningom fram till Jena där vi checkar in på vårt övernattningshotell och äter middag tillsammans, ca 69 mil.

Dag 2, söndag: Förbi treflodsstaden Passau

Jena - Wien: Efter frukost tar vi plats i bussen och fortsätter vår resa. Vi passerar Passau där de tre floderna Donau, Inn och Ilz flyter samman och stannar för lunch längs vägen. Under eftermiddagen besöker vi Schloss Artstetten, ärkehertig Franz Ferdinands sommarresidens. Vår resa går sedan vidare till Wien där vi checkar in på Ibis Mariahilf Hotel beläget nära shopping och kommunikationer, ca 68 mil. Redan första kvällen har du möjlighet att uppleva äkta wienergemyt genom att följa med på välkomstmiddag till vinområdet Grinzing.

Dag 3-5, måndag - onsdag: Habsburgska Wien

Wien: I närmare 650 år utgjorde den nuvarande österrikiska huvudstaden navet i ett vidsträckt centraleuropeiskt rike som länkades samman av den styrande ätten Habsburg. Under sakkunnig ledning av vår mångårige medarbetare och guide Ulf Irheden, tillika författare till den kritikerrosade skildringen av kejsare Frans Josef långa liv och styre, följer vi spåren som Europas mest ansedda furstehus har lämnat efter sig i Wien och dess omgivningar. Vi kommer att möta avgörande historiska händelser såväl som omskakande, och ibland även tragiska personliga familjeöden. Är det någon gång som epitetet ”att känna historiens vingslag” kan leva upp till förväntningarna så är det här och nu. Frans Josef, hans familjemedlemmar och hans legendariskt långa regeringsperiod, kommer vi framförallt att få stifta bekantskap med men vi skådar även längre bak i tiden. Givetvis får vi också möjlighet att njuta av de storslagna fasaderna längs Ringstrasse, flanera i gränderna kring Stefansdomen och njuta av kafélivet över en bit sachertårta. Det är en sann njutning att få insupa atmosfären i denna mytomspunna huvudstad som stolt och elegant, men samtidigt framåtblickande och alltid öppen för förändringar, tar emot sina nutida besökare. Frans Josefs favoriträtt Tafelspitz, smäktande valstoner i klassisk miljö och en äkta Heurigenabend står också på programmet. Vi kan utlova att dagarna i Wien kommer att bli ett oförglömligt minne!

Dag 6, torsdag: Genom Tjeckien

Wien - Schwarzheide: På morgonen lämnar vi Wien för att bege oss norrut igen. På vägen passerar vi fascinerande Prag och ser stadens berömda borg torna upp sig. Färden fortsätter sedan till Schwarzheide i östra Tyskland där vi checkar in på vårt hotell som under kvällen serverar middag, ca 55 mil.

Dag 7, fredag: Vackra Wienminnen

Schwarzheide - Malmö: Vi kör genom norra Tyskland och kan koppla av ordentligt i den bekväma bussen. Vi går ombord på färjan i Rostock och väl i Gedser går milen snabbt genom Danmark. Vi fortsätter till Malmö dit vi anländer ca kl 20.00, ca 57 mil.

Utflykter


Samtliga nedanstående utflykter ingår i resans pris.

Schloss Artstetten

Slottet Artstetten, ett av den österrikiske tronföljaren och ärkehertigen Franz Ferdinands sommarresidens, är naturskönt beläget i Wachaudalen strax norr om Donau. Efter attentatet i Sarajevo som ledde till första världskrigets utbrott begravdes ärkehertigen och hans hustru på slottet. Slottsgemaken berättar om tider som flytt och särskilt gripande är besöket i familjekryptan.
Ingår i resans pris.

Välkomstkväll i Grinzing

För att få en riktig upptakt till våra dagar i Wien börjar vi med att besöka en äkta Heuriger. Här provar vi klassisk österrikisk mat med gott vin till. Dessutom bjuds det på musik och det finns även möjlighet till en svängom. En kväll med gemyt och hög stämning!
Ingår i resans pris, inkl middag.

Stadsrundtur i Wien med kapucinerkryptan

På denna innehållsrika rundtur låter vi Wien visa upp sina stolta byggnader. Staatsoper, rådhuset, Spanska ridskolan och konsthistoriska museet ligger alla utmed Ringstrasse som omger stadens äldsta delar. Från 1600-talet och framåt har de flesta medlemmarna av ätten Habsburg fått sin sista vila i kapucinerkryptan, ett stenkast från Hofburg. I den kejserliga gravkammaren möts vi av suggestiv stämning i andäktig miljö.
Ingår i resans pris.

Kejserlig middag

Till skillnad från många andra samtida furstar var Frans Josef inte så förtjust i mat och ägnade sig inte åt dignande middagsbord i någon större utsträckning. Hans favoriträtt var dock Tafelspitz, kokt oxbringa, som skulle servers med vissa utvalda tillbehör. I Wien finns fortfarande några restauranger som serverar kejsarens favoriträtt på klassiskt vis och vi gästar en av dem för att komma Frans Josef ännu närmare!
Ingår i resans pris, inkl middag.

Mayerling & Schloss Laxenburg - Kronprins Rudolfs tragiska livsöde

Mayerlingdramat skakade om hela Europa i slutet av 1880-talet då den österrikiske kronprinsen och tronföljaren Rudolf hittades död i sitt jaktslott tillsammans med sin unga älskarinna Mary Vetsera. Vi stannar till i det lummiga skogslandskapet utanför Wien för att besöka platsen för händelsen där Frans Josefs och Sissis enda son så tragiskt miste livet. Rudolf såg dock dagens ljus i Schloss Laxenburg och än i dag är slottets välskötta trädgårdslandskap öppet för allmänheten. Vi njuter en stilla promenad i vacker miljö!
Ingår i resans pris.

En oförglömlig Wienerkonsert

I kväll låter vi oss förföras av musiken, sången och dansen i en av Wiens mest populära konsertsalonger. I vacker miljö får vi lyssna till musiker som framför välkända stycken av Mozart och Strauss. En oförglömlig wienerkonsert!
Ingår i resans pris.

Schönbrunn & Hermesvilla - I Sissis spår

Slottet Schönbrunn är inte bara en symbol över den habsburgska eran, det är också ett mästerverk i sig. Vi låter oss föras tillbaka i tiden när vi visas runt i slottets andäktiga salar. Prakt och rikedom möter oss överallt. Rokokomöbler som drottningen Maria Theresia lät tillverka i mitten av 1700-talet och dåtida nymodigheter som Sissi lät installera under andra halvan av 1800-talet är bara några av godbitarna. Vi passar också på att njuta av den vidsträckta parken med valvbågen Gloriette på höjden innan vi beger oss till ett annat arkitektoniskt mästerverk: Villa Hermes. Detta palats skänkte Frans Josef till Sissi med förhoppning att hon oftare skulle uppehålla sig i Wien. Numera används slottets gemak till kulturhistoriska utställningar.
Ingår i resans pris.

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

6 personer ger den här resan medelbetyget 4,8 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

Vi gjorde en härlig resa tillsammans med ett femtiotal glada pensionärer. Allt var väl planerat och fungerade bra. En historiskt intresserad och kunnig reseledare och fina hotell. Vad mer kan man begära.

av

★ ★ ★ ★ ★

Gaiden var jättetrevlig duktig

av

★ ★ ★ ★

-

av

★ ★ ★ ★ ★

Reseledaren kunnig och trivsam samt bra guidade turer under hela veckan. En fantastisk resa som hela gruppen uppskattade och gav bästa betyg.

av

★ ★ ★ ★ ★

Wien, mina drömmars stad! Jag, min dotter och mina barnbarn, 8 och 11 år gamla, var helt nöjda. Resan ger mersmak. Det var mycket roligt att åka med barnbarnen. Man ser allt med nya ögon. "Res 4, betala för tre" gjorde det möjligt för oss att åka.

av

★ ★ ★ ★ ★

Det var jätte roligt för jag har aldrig åkt bussresa förut och det var bra att det fanns toalett och att man kunde köpa vatten vin öl. Och personalen var mycket trevliga och hade skämt att prata om det var bra att ni hade utflykts paket hej då :)

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
14/8BussIbis Mariahilf Hotel, WienInga tillgängliga platser8 995:-Inga tillgängliga platser
28/8BussIbis Mariahilf Hotel, WienInga tillgängliga platser6 295:-Inga tillgängliga platser
11/9BussIbis Mariahilf Hotel, WienMer än 86 295:-Boka
30/10BussIbis Mariahilf Hotel, WienInga tillgängliga platser6 295:-Inga tillgängliga platser

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 6 övernattningar i dubbelrum
  • 6 frukostar (dag 2 - 7)
  • 2 middagar (dag 1 och 6)


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 1 795:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 2 - 6

Ibis Mariahilf Hotel, Wien
Ibis Mariahilf Hotel, Wien
Stort stadshotell med bekväma faciliteter och renoverade allmänna utrymmen. Vid ankomst till hotellet möts du av en ljus och rymlig lobby med en trendigt inredd loungebar. Här finns även en modern fru...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Maxx Hotel, Jena
Maxx Hotel, Jena
Modernt hotell med amerikansk touch beläget i utkanten av Jena. Hotellet: Uppskattat hotell som har restaurang med vinterträdgård, amerikansk bar med jukebox, lobby och terrass samt en spaavdelning me...

Övernattning Dag 6 - 7

Achat Hotel Lausitz, Schwarzheide
Achat Hotel Lausitz, Schwarzheide
Välfungerande och trevligt övernattningshotell beläget i södra delen av delstaten Brandenburg. Hotellet: Välskött hotell med restaurang och bar samt en liten fitnessavdelning med bastu, minigym och ta...
Sista minuten
5/8Bordershopfrån 795:-
5/8Göta Kanal & Östergötland Weekendfrån 3 995:-
8/8Nordkap med Lofotenfrån 15 195:-
8/8Dalarnafrån 3 995:-
8/8Jylland med Skagenfrån 5 695:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö