Skip to main content

Wien

BUSSRESA - Österrike - Rundresa, Storstad 7 dagar

Wien 

Wien associeras ofta med 1800-talsromantik, wienervals, Strauss och Spanska ridskolan, något som Wienborna än i dag är mycket stolta över. Samtidigt bjuder staden också på modern design och konst. Wien har flera eleganta sevärdheter att erbjuda sina besökare. Katedralen Stefansdomen bjuder på en härlig utsikt över staden och slottet Schönbrunn stoltserar med världens äldsta zoo. I Wien har flera världsberömda kompositörer verkat så som Mozart, Beethoven och Strauss. Traditionen lever kvar i musikens och valsens romantiska huvudstad. Arkitekturen innefattar imponerande byggnader i jugend och tidig modernistisk stil. Ta dig tid att bara promenera runt och njut av den eleganta atmosfären, utforska det stora shoppingutbudet eller besök något museum. På kvällarna finns det otaliga restauranger, pubar och barer att välja bland. Ta en fika utöver det vanliga på ett palatsliknande kafé och en flodkryssning på Donau. En härlig bussresa som tar dig till dina drömmars stad, här finns något för alla smaker!

I Wien bor vi på Leonardo Hotel, ett bekvämt och modernt stadshotell med mycket bra läge ett stenkast från den kända shoppinggatan Mariahilfer Strasse.

 
Fri direktanslutning från 37 orter »

6 gäster ger medelbetyg 4,8 av 5

★ ★ ★ ★ ★


  Se alla bilder från resan på vår instagram - Klicka här »

Höjdpunkter!
  • Hundertwasserhaus
  • Schönbrunn
  • Wienerkonsert
  • Flodkryssning på Donau
  • Alla trevliga kaféer
  • Centralt beläget hotell

2023 - Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Malmö - Jena
Efter att ha satt oss bekvämt tillrätta färdas vi genom Danmark mot Gedser och färjan till Rostock. Vi fortsätter söderut och kommer så småningom fram till Jena där vi äter middag tillsammans på vårt hotell.

Dag 2: Jena - Wien
Efter frukost tar vi plats i bussen och fortsätter vår resa. Vi passerar Passau där de tre floderna Donau, Inn och Ilz flyter samman och stannar för lunch längs vägen. Vår resa går sedan vidare till Wien där vi checkar in på Leonardo Hotel. 

Välkomstkväll i Grinzing
För att få en riktig upptakt till våra dagar i Wien börjar vi med att besöka en äkta Heuriger. Här provar vi klassisk österrikisk mat med gott vin till. Dessutom bjuds det på musik och det finns även möjlighet till en svängom. En kväll med gemyt och hög stämning!
Pris inkl middag med dryck 495:-

Utflykter dag 3-5

Upptäck vackra Wien
En intressant tur runt Wiens välkända Ringstrasse där vi får se de mest storslagna palatsen från det forna kejsardömet, kejsarnas residens Hofburg, parlamentet och Staatsoper. Vi fortsätter turen till fots och bekantar oss med de viktigaste och mest spännande byggnaderna i Wiens stadskärna såsom Stefans­domen och ultramoderna Haus Haas.
Pris 285:-

Hundertwasserhaus, Pratern & marknad
Vi börjar med att besöka det berömda Hundertwasserhaus, en byggnad skapad med om­tanke och stor kreativitet med naturen som inspiratör. Sedan blir det en tur i stadens mest välkända siluett, pariserhjulet Riesenrad vid nöjesparken Pratern. Här får vi möjlighet att se Wien från ovan i det som också kallas stadens signum. Vi fortsätter sedan till Naschmarkt, wienarnas egna saluhall under bar himmel.
Pris 325:-

Praktfulla Schönbrunn
En utflykt till kejsarfamiljens sommarhus, det vackra och anrika Schloss Schönbrunn. Tillsammans med vår kunniga lokalguide vand­rar vi genom de praktfulla salarna. Rokokomöbler som drottningen Maria Theresia lät tillverka i mitten av 1700-talet, salar med guld, rosenträ och vackra föremål. Därefter har vi tid att på egen hand promenera i den vackra parken.
Pris inkl inträde och lokalguide 495:-

En oförglömlig Wienerkonsert
I kväll låter vi oss förföras av musiken, sången och dansen i en av Wiens mest populära konsertsalonger. I vacker miljö får vi lyssna till musiker som framför välkända stycken av Mozart och Strauss. En oförglömlig wienerkonsert!
Pris 695:-

Båttur på Donau med vinprovning
Vi lämnar storstadspulsen för att få en inblick i livet längs Donau. Vi njuter av en trevlig flodkryssning genom Wachaudalen som räknas som Donaus vackraste sträcka. I en av de små vinbyarna går vi i land för att titta närmare på de grönskande vinstockarna, provsmaka vin och få en inblick i tillverkningen.
Pris 545:-

Dag 6: Wien - Schwarzheide
På morgonen lämnar vi Wien för att bege oss norrut igen. På vägen passerar vi fascinerande Prag och ser stadens berömda borg torna upp sig. Färden fortsätter sedan till Schwarzheide i östra Tyskland där vi checkar in på vårt hotell.

Dag 7: Schwarzheide - Malmö
Vi kör genom norra Tyskland och kan koppla av ordentligt i den bekväma bussen. Vi går ombord på färjan i Rostock och väl i Gedser går milen snabbt genom Danmark. Vi fortsätter till Malmö dit vi anländer ca kl 20.00.

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

6 personer ger den här resan medelbetyget 4,8 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

Vi gjorde en härlig resa tillsammans med ett femtiotal glada pensionärer. Allt var väl planerat och fungerade bra. En historiskt intresserad och kunnig reseledare och fina hotell. Vad mer kan man begära.

av

★ ★ ★ ★ ★

Gaiden var jättetrevlig duktig

av

★ ★ ★ ★

-

av

★ ★ ★ ★ ★

Reseledaren kunnig och trivsam samt bra guidade turer under hela veckan. En fantastisk resa som hela gruppen uppskattade och gav bästa betyg.

av

★ ★ ★ ★ ★

Wien, mina drömmars stad! Jag, min dotter och mina barnbarn, 8 och 11 år gamla, var helt nöjda. Resan ger mersmak. Det var mycket roligt att åka med barnbarnen. Man ser allt med nya ögon. "Res 4, betala för tre" gjorde det möjligt för oss att åka.

av

★ ★ ★ ★ ★

Det var jätte roligt för jag har aldrig åkt bussresa förut och det var bra att det fanns toalett och att man kunde köpa vatten vin öl. Och personalen var mycket trevliga och hade skämt att prata om det var bra att ni hade utflykts paket hej då :)

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
8/4BussLeonardo Hotel, WienMer än 86 995:-Boka
27/5BussLeonardo Hotel, WienMer än 87 795:-Boka
15/7BussLeonardo Hotel, WienMer än 87 395:-Boka
26/8BussLeonardo Hotel, WienMer än 87 395:-Boka
16/9BussLeonardo Hotel, WienMer än 87 795:-Boka
28/10BussLeonardo Hotel, WienMer än 86 995:-Boka

Information

I priset ingår
Resa i komfortbuss med Scandoramaguide, 6 övernattningar i dubbelrum, 6 frukostar, 1 middag

Tillval
Enkelrumstillägg 2 295:-

Utflyktspaket 2 555:- (ordinarie pris 2 840:-)
Välkomstkväll i Grinzing 495:-
Upptäck vackra Wien 285:-
Hundertwasserhaus, Pratern & marknad 325:-
Praktfulla Schönbrunn 495:-
En oförglömlig Wienerkonsert 695:- 
Båttur på Donau med vinprovning 545:- 
Boka utflyktspaketet (alla utflykter) före avresa och du sparar 10%. Du kan även köpa enskilda utflykter före avresa. När resan påbörjats kan vi inte garantera platstillgång på utflykterna.
Utflykterna kan genomföras i annan ordning.

Bra att veta
Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö. Fri direktanslutning från 37 orter.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 2 - 6

Leonardo Hotel, Wien
Leonardo Hotel, Wien
Bekvämt och modernt storstadshotell vars inredningsstil är lite mer poppig och vågad än vanligt. Innanför entrédörrarna möts du av hotellets lobby med guldskimrande receptionsdiskar, spännande mönstra...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Övernattningshotell Tyskland - Utresa
Övernattningshotell Tyskland - Utresa
Bekvämt övernattningshotell av god tysk standard beläget längs med färdvägen. På hotellet finns restaurang, bar, lounge samt hiss. Komfortabla rum av varierande storlek med dusch/bad, wc, TV och telef...

Övernattning Dag 6 - 7

Övernattningshotell Tyskland - Hemresa
Övernattningshotell Tyskland - Hemresa
Bekvämt övernattningshotell av god tysk standard beläget längs med färdvägen. På hotellet finns restaurang, bar, lounge samt hiss. Komfortabla rum av varierande storlek med dusch/bad, wc, TV och telef...
Sista minuten
2/12Julmarknad i Celle 3 dagarfrån 3 295:-
3/12Julmarknad i Rostock 2 dagarfrån 1 995:-
8/12Julshopping i Stettinfrån 3 195:-
8/12Advent på slott i Polenfrån 3 595:-
8/12Julmarknad i Hildesheimfrån 3 695:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö