Skip to main content

Wien

BUSSRESA - Österrike - Rundresa, Storstad 7 dagar

Wien - Dina drömmars stad

Låt dig förföras av Mozart och Strauss i den klassiska musikmetropolen. Njut av en äkta wienerschnitzel, Schönbrunn och Spanska ridskolan. Ta en fika utöver det vanliga på ett palatsliknande kafé och en flodkryssning på Donau. En härlig bussresa som tar dig till dina drömmars stad, här finns något för alla smaker!


6 gäster ger medelbetyg 4,8 av 5

★ ★ ★ ★ ★


  Se alla bilder från resan på vår instagram - Klicka här »

Snabba fakta!
  • Centralt beläget hotell nära shoppinggatan, konstnärskvarteren och flera museer i Wien!
  • Trevligt och välkomponerat utflyktsprogram.
  • Missa inte utflykten till praktfulla Schönbrunn!

2022 - Dagsprogram

Dag 1, lördag: Söderut via Danmark

Malmö - Jena: Efter att ha satt oss bekvämt tillrätta färdas vi genom Danmark mot Gedser och färjan till Rostock. Vi fortsätter söderut och kommer så småningom fram till Jena där vi äter middag tillsammans på vårt övernattningshotell, ca 69 mil.

Dag 2, söndag: Förbi treflodsstaden Passau

Jena - Wien: Efter frukost tar vi plats i bussen och fortsätter vår resa. Vi passerar Passau där de tre floderna Donau, Inn och Ilz flyter samman och stannar för lunch längs vägen. Vår resa går sedan vidare till Wien där vi checkar in på Hotel Admiral, ca 68 mil. Redan första kvällen har vi möjlighet att uppleva äkta wienergemyt genom att följa med på välkomstmiddag till vinom­rådet Grinzing.

Dag 3-5, måndag - onsdag: Ståtliga Wien

Wien: Nu har vi några härliga dagar på oss att uppleva stadens höjdpunkter! Wien associeras ofta med 1800-talsromantik, wienervals, Strauss och Spanska ridskolan, något som Wienborna än i dag är mycket stolta över. Samtidigt bjuder staden också på modern design och konst. Wien har flera eleganta sevärdheter att erbjuda sina besökare. Katedralen Stefansdomen bjuder på en härlig utsikt över staden och slottet Schönbrunn stoltserar med världens äldsta zoo. Valsens födelsestad genomsyras än i dag av romantisk musik. I Wien har flera världsberömda kompositörer verkat så som Mozart, Beethoven och Strauss. Traditionen lever kvar i musikens romantiska huvudstad. Arkitekturen innefattar imponerande byggnader i jugend och tidig modernistisk stil och för att få ut det mesta av allt detta är ett tips att inleda besöket med vår fantastiska stadsrundtur. Ta dig även gärna tid att bara promenera runt och njuta av den eleganta atmosfären, utforska det stora shoppingutbudet eller slink in på ett charmigt kafé. På kvällarna finns det otaliga restauranger, pubar och barer att välja bland. Missa inte att följa med på vår konsertkväll som är ett måste i Wien. I vacker miljö får vi lyssna till professionella musiker som framför välkända klassiska stycken. En underbar kväll vi kommer att minnas länge!

Dag 6, torsdag: Genom Tjeckien

Wien - Schwarzheide: På morgonen lämnar vi Wien för att bege oss norrut igen. På vägen passerar vi fascinerande Prag och ser stadens berömda borg torna upp sig. Färden fortsätter sedan till Schwarzheide i östra Tyskland där vi checkar in på Achat Hotel Lausitz som under kvällen serverar middag, ca 55 mil.

Dag 7, fredag: Vackra Wienminnen

Schwarzheide - Malmö: Vi kör genom norra Tyskland och kan koppla av ordentligt i den bekväma bussen. Vi går ombord på färjan i Rostock och väl i Gedser går milen snabbt genom Danmark. Vi fortsätter till Malmö dit vi anländer ca kl 20.00, ca 57 mil.

2022 - Utflykter


UTFLYKTSPAKET
Pris 2 395:-
(ordinarie pris 2 660:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

Välkomstkväll i Grinzing

För att få en riktig upptakt till våra dagar i Wien börjar vi med att besöka en äkta Heuriger. Här provar vi klassisk österrikisk mat med gott vin till. Dessutom bjuds det på musik och det finns även möjlighet till en svängom. En kväll med gemyt och hög stämning!
Pris inkl middag med dryck ca 495:-

Upptäck vackra Wien

En intressant tur runt Wiens välkända Ringstrasse där vi får se de mest storslagna palatsen från det forna kejsardömet, kejsarnas residens Hofburg, parlamentet och Staatsoper. Vi fortsätter turen till fots och bekantar oss med de viktigaste och mest spännande byggnaderna i Wiens stadskärna såsom Stefans­domen och ultramoderna Haus Haas.
Pris ca 285:-

Hundertwasserhaus, Pratern & marknad

Vi börjar med att besöka det berömda Hundertwasserhaus, en byggnad skapad med om­tanke och stor kreativitet med naturen som inspiratör. Sedan blir det en tur i stadens mest välkända siluett, pariserhjulet Riesenrad vid nöjesparken Pratern. Här får vi möjlighet att se Wien från ovan i det som också kallas stadens signum. Vi fortsätter sedan till Naschmarkt, wienarnas egna saluhall under bar himmel.
Pris ca 325:-

Praktfulla Schönbrunn

En utflykt till kejsarfamiljens sommarhus, det vackra och anrika Schloss Schönbrunn. Tillsammans med vår kunniga lokalguide vand­rar vi genom de praktfulla salarna. Rokokomöbler som drottningen Maria Theresia lät tillverka i mitten av 1700-talet, salar med guld, rosenträ och vackra föremål. Därefter har vi tid att på egen hand promenera i den vackra parken.
Pris inkl inträde och lokalguide ca 445:-

En oförglömlig Wienerkonsert

I kväll låter vi oss förföras av musiken, sången och dansen i en av Wiens mest populära konsertsalonger. I vacker miljö får vi lyssna till musiker som framför välkända stycken av Mozart och Strauss. En oförglömlig wienerkonsert!
Pris ca 595:-

Båttur på Donau med vinprovning

Vi lämnar storstadspulsen för att få en inblick i livet längs Donau. Vi njuter av en trevlig flodkryssning genom Wachaudalen som räknas som Donaus vackraste sträcka. I en av de små vinbyarna går vi i land för att titta närmare på de grönskande vinstockarna, provsmaka vin och få en inblick i tillverkningen.
Pris ca 515:-

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

6 personer ger den här resan medelbetyget 4,8 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

Vi gjorde en härlig resa tillsammans med ett femtiotal glada pensionärer. Allt var väl planerat och fungerade bra. En historiskt intresserad och kunnig reseledare och fina hotell. Vad mer kan man begära.

av

★ ★ ★ ★ ★

Gaiden var jättetrevlig duktig

av

★ ★ ★ ★

-

av

★ ★ ★ ★ ★

Reseledaren kunnig och trivsam samt bra guidade turer under hela veckan. En fantastisk resa som hela gruppen uppskattade och gav bästa betyg.

av

★ ★ ★ ★ ★

Wien, mina drömmars stad! Jag, min dotter och mina barnbarn, 8 och 11 år gamla, var helt nöjda. Resan ger mersmak. Det var mycket roligt att åka med barnbarnen. Man ser allt med nya ögon. "Res 4, betala för tre" gjorde det möjligt för oss att åka.

av

★ ★ ★ ★ ★

Det var jätte roligt för jag har aldrig åkt bussresa förut och det var bra att det fanns toalett och att man kunde köpa vatten vin öl. Och personalen var mycket trevliga och hade skämt att prata om det var bra att ni hade utflykts paket hej då :)

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
27/8BussHotel Admiral, Wien47 095:-Boka
24/9BussHotel Admiral, WienMer än 87 095:-Boka
29/10BussHotel Admiral, WienMer än 86 795:-Boka

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 6 övernattningar i dubbelrum
  • 6 frukostar (dag 2 - 7)
  • 2 middagar (dag 1 och 6)


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 2 295:-

Avresa 16/4, 14/5, 25/6 och 13/8 bor vi på Ibis Hotels Zentrum i Dresden dag 6-7.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 2 - 6

Hotel Admiral, Wien
Hotel Admiral, Wien
Funktionellt och välskött turistklasshotell med mycket bra läge i centrala Wien. Hotellet är inhyst i en sekelskiftesbyggnad men är invändigt mer präglat av en mix av 50- och 80-tal och inrett i en an...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Övernattningshotell Tyskland - Utresa
Övernattningshotell Tyskland - Utresa
Bekvämt övernattningshotell av god tysk standard beläget längs med färdvägen. På hotellet finns restaurang, bar, lounge samt hiss. Komfortabla rum av varierande storlek med dusch/bad, wc, TV och telef...

Övernattning Dag 6 - 7

Achat Hotel Lausitz, Schwarzheide
Achat Hotel Lausitz, Schwarzheide
Välfungerande och trevligt övernattningshotell beläget i södra delen av delstaten Brandenburg. Hotellet: Välskött hotell med restaurang och bar samt en liten fitnessavdelning med bastu, minigym och ta...
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö