Skip to main content

Vandringsresa Dolomiterna ✈

FLYGRESA - Italien - Vandringsresa, Rundresa flyg & buss - 8 dagar

Vandringsresa Dolomiterna

En livsbejakande resa till italienska Trentino och sköna Soledalen. Samtidigt som den franska revolutionen bröt ut 1789 gav den franske forskaren Déodat Dolomieu bergskedjan sitt namn efter att ha funnit dess kemiska sammansättning. Nu väntar härliga dagar med arrangerade vandringar i det italienska alplandskapet. Sköna gröna berg med snövita toppar i ett förnämligt klimat ackompanjeras av vackra sjöar och porlande bäckar. Vandringar bland en enastående flora och fauna ger dig oförglömliga minnen. Soledalen är som gjord för att utforska världsarvsskyddade Dolomiterna! En dag är helt ledig för egna upptäcktsfärder. Vi bjuder på underbara vandringar med ljuvliga naturupplevelser, majestätiska alpkulisser, lantligt gemyt och gästfrihet. En utmärkt kombination av lätta till medelsvåra vandringar och upplevelser!

Vandringarna är lätta till medelsvåra med en stigning upp till 400 meter över ca 2,5 - 4 timmars effektiv vandring.

I Dimaro bor vi utmärkt på Sporthotel Rosatti, ett ombonat och gästvänligt hotell i modern alpstil med mycket goda gästrecensioner. Här bor vi bra, äter gott och kopplar av i hotellets stora wellnessavdelning. Dimaro är beläget mitt i Soledalen omgivet av majestätiska berg och vacker natur.

Höjdpunkter!
  • Klostret San Romedio
  • Rabbidalen
  • Madonna di Campiglio och Malghettesjön
  • Trento
  • Vallesinellas vattenfall
  • Fyra vandringsutflykter ingår i resans pris

2023 - Dagsprogram & Utflykter

Dag 1: Flyg till Verona - Dimaro
Efter ett par timmar i luften landar vi på Veronas flygplats. Scandoramaguiden och bussen väntar på flygplatsen för att ta oss till regionen Trentino och Dimaro. Här väntar Sporthotel Rosatti som på kvällen dukar upp för middag. Äventyret kan börja!

Utflykter dag 2-7

Vandring klostret San Romedio, cider & slottet Valer
På mindre än en timme når vi med buss det lilla samhället San Zeno. Härifrån startar vår vandring till klostret San Romedio, hemvist för de mest intressanta kristna medeltida konstverken i regionen Trentino. Vallfärdskyrkan, bestående av flera olika kyrkor och kapell, byggdes på en 70 meter hög kalkklippa och är omgiven av vidunderlig natur. Det hela nås via en brant trappa med 131 trappsteg. Regionen Trentino är också berömd för sina äpplen och vi besöker en sidreria, ett ciderhus där vi får provsmaka cider och avnjuta en lunch i äpplets tecken. Efter lunch fortsätter vi med buss till slottet Valer, ett av de sista bebodda slotten i Italien! Har vi riktig tur kanske det är greven själv som visar oss runt.
Vandringen är lätt med en stigning upp till 300 meter över ca 2,5 timmar effektiv vandring.
Inkl lunch.

Vandring Rabbidalen & vattenfallen i Saent
Vi vandrar längs bäcken Rabbi med vattenfallen i Saent som mål. Vi kommer riktigt nära det naturliga skådespelet bestående av flera på varandra följande vattenfall. Vi når det första och det andra som bjuder på ett häpnadsväckande panorama och vi imponeras av fallet och kaskaderna som kontrasterar mot grönskan och de mörka stenarna. Vi vänder tillbaka men vandrar nu längs andra sidan bäcken och återser så småningom alpstugan Stablet och vår buss som tar oss åter till Dimaro.
Vandringen är medelsvår med en stigning upp till 400 meter över ca 3,5 timmar effektiv vandring.

Vandring Madonna di Campiglio & Malghettesjön
I dag väntar en naturskön vandring som vi inleder i vackra Madonna di Campiglio, en av Dolomiternas verkliga pärlor! Från Campo Carlo Magno vandrar vi i riktning mot alpstugan Vigo. Malghettesjön ligger i ett landskap med betesmark 1 900 möh och vi tjusas av det vackra landskapet som reflekteras i den stilla sjön.
Vandringen är lätt till medelsvår med en stigning upp till 300 meter över ca 3 timmar effektiv vandring.

Med tåg till huvudorten Trento
I dag väntar en vandringsfri utflykt då vi beger oss till Trentinos huvudort Trento. Vi tar oss tur och retur med den elektriska smalspåriga järnvägen, den så kallade äppeljärnvägen. Vi njuter av det vackra landskapet med äppel- och vinodlingar under färden genom Sole- och Nondalen. I Trento väntar en stadspromenad och vi lär känna staden som grundades av romarna. Det strategiska läget var gynnsamt både militärt såväl som för handel. Vi ser bland annat den ståtliga medeltida katedralen och det imponerande slottet Castello del Buonconsiglio innan vi får tid för egna strövtåg i denna alppärla.

Vandring Vallesinellas vattenfall
Vi avslutar vår vistelse i Dolomiterna med en vandring till Vallesinellas vattenfall. De tre fallen, Cascate Alte, Cascata di Mezzo och Cascata di Sotto, bjuder på varierande vyer med porlande bäckar och skummande fall. Vallesinelladalen är ett verkligt avkopplande skogsområde med vackra vattenfall, grottor, källor och små stigar som leder till några av Dolomiternas vackraste platser.
Vandringen är lätt till medelsvår med en stigning upp till 350 meter över ca 4 timmar effektiv vandring.

Dag 8: Dimaro - flyg från Verona
Det har blivit dags att flyga hem igen. Bussen tar oss bekvämt till flygplatsen och med massor av härliga minnen är vi snart tillbaka i Skandinavien. Arrivederci Italia - På återseende Italien.

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
13/5ArlandaSporthotel Rosatti, DimaroMer än 814 895:-Boka
13/5KastrupSporthotel Rosatti, DimaroMer än 815 695:-Boka
13/5LandvetterSporthotel Rosatti, Dimaro614 895:-Boka
16/9ArlandaSporthotel Rosatti, DimaroMer än 815 395:-Boka
16/9KastrupSporthotel Rosatti, DimaroMer än 814 695:-Boka

Information

I priset ingår
Flygresa till Verona t/r, flygskatter och flygplatsavgifter, busstransfer flygplatsen - hotellet t/r, 7 övernattningar i dubbelrum, 7 frukostar, 1 lunch, 7 middagar, Scandoramaguide, engelsktalande vandringsguide, 5 utflykter

Tillval
Enkelrumstillägg 1 695:-

Bra att veta
Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen. 

Om flyget landar sent ankomstkvällen serveras ingen middag på hotellet.

Avresa 16/9 flyger vi Venedig t/r istället för Verona.

Du bör vara fullt frisk och ha en god allmänkondition. Ta med vandringskängor med grova sulor, liten ryggsäck, vattenflaska och solskyddsmedel. Vandringsstavar kan underlätta men är inget krav. Vid dåligt väder reserverar vi oss för ändringar i vandringsprogrammet.

Vandringsresorna är anpassade för vuxna, åldersgräns 18 år.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

Sporthotel Rosatti, Dimaro
Sporthotel Rosatti, Dimaro
Ombonat och gästvänligt hotell i modern alpstil med mycket goda gästrecensioner. Det familjedrivna hotellet är en utmärkt bas för de som uppskattar mixen av en aktiv semester med lugn och ro. Här kopp...
Sista minuten
2/12Julmarknad i Celle 3 dagarfrån 3 295:-
3/12Julmarknad i Rostock 2 dagarfrån 1 995:-
8/12Julshopping i Stettinfrån 3 195:-
8/12Advent på slott i Polenfrån 3 595:-
8/12Julmarknad i Hildesheimfrån 3 695:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö