Skip to main content

Vandringsresa Dolomiterna ✈

FLYGRESA - Italien - VandringsresaRundresa flyg & buss - 8 dagar

Vandringsresa Dolomiterna
- Uppfriskande & upplevelserikt - Nyhet!

En livsbejakande resa till det italienska paradiset vid ljuvliga sjön Molveno. Vi bjuder på underbara vandringar med ljuvliga naturupplevelser, majestätiska alpkulisser, lantligt gemyt och gästfrihet. Det är så hälsosamt och stärkande i Dolomiterna! En resa med lätta till medelsvåra vandringar.

Snabba fakta!
 • Fem vandringsutflykter ingår i resans pris.
 • Vandringarna är lätta till medelsvåra med en stigning upp till 300 meter över ca 2,5 - 5 timmars effektiv vandring.

Dagsprogram

Dag 1, lördag: Vi flyger till Italien

Flyg till Verona - Molveno: Efter ett par timmar i luften och en mellanlandning med byte av flyg landar vi på Veronas flygplats. Scandoramaguiden och bussen väntar på flygplatsen för att ta oss till regionen Trento och Molveno vid sjön med samma namn, ca 14 mil. Här väntar hemtrevliga Hotel Gloria som på kvällen dukar upp för middag. Äventyret kan börja!

Dag 2-7, söndag - fredag: Livsbejakande vandringar

Dolomiterna: Samtidigt som den franska revolutionen bröt ut 1789 gav den franske forskaren Déodat Dolomieu bergskedjan sitt namn efter att ha funnit dess kemiska sammansättning. Nu väntar härliga dagar med arrangerade vandringar i det italienska alplandskapet. Sköna gröna berg med snövita toppar i ett förnämligt klimat ackompanjeras av vackra sjöar och porlande bäckar. Vandringar bland en enastående flora och fauna ger dig oförglömliga minnen. Vackra Molveno vid sjön med samma namn är en utmärkt utgångspunkt för att utforska regionen Trento! En dag är helt ledig för egna upptäcktsfärder. En utmärkt kombination av lätta till medelsvåra vandringar och upplevelser!

Dag 8, lördag: Arrivederci Molveno

Molveno - flyg från Verona: Det har blivit dags att flyga hem igen. Bussen tar oss bekvämt till flygplatsen och med massor av härliga minnen är du snart tillbaka i Skandinavien, ca 14 mil. Arrivederci Italia - På återseende Italien.

UtflykterSamtliga nedanstående utflykter ingår i resans pris.

Vandring Molvenosjön - Juvelen vid foten av Dolomiterna

I dag ger vi oss ut på en naturskön vandring i området runt Molvenosjön. Vi ser ruinerna av fortifikationerna som österrikarna byggde för att hålla tillbaka Napoleon Bonapartes trupper. Vi följer stigen som leder till vattenfallet i andra änden av sjön innan vi fortsätter längs den kuperade södra sidan för att så småningom via bron Ponte di Bior återse Molveno.
Vandringen är lätt med en stigning upp till 90 meter över ca 3 timmar effektiv vandring.
Ingår i resans pris.

Vandring Val di Genova & Nardis vattenfall

I dag tar bussen oss till Carisolo där vi inleder vandringen. Vi tar oss genom Val di Genova, ett smalt och nästintill orört pass som leder oss till Nardis imponerande vattenfall. På vägen tillbaka följer vi floden Sarca till Pinzolo. Här befinner vi oss 1 500 möh och vyn över glaciärerna Adamello och Presnella är häpnadsväckande.
Vandringen är lätt till medelsvår med en stigning upp till 300 meter över ca 4 timmar effektiv vandring.
Ingår i resans pris.

Vandring Tovelsjön - Den röda sjön

I dag ska vi utforska en liten del av Adamello-Brentas naturpark, nämligen Tovelsjön. Den anses vara en av naturparkens verkliga pärlor och är den största naturliga sjön i regionen Trento. Den brukar kallas den röda sjön även om den inte varit röd sedan mitten av 1960-talet då en särskild alg färgade den röd under sommaren. För att komma till sjön vandrar vi först genom en skog av gran och fur för att sedan fortsätta på en säregen bergig stig längs ett skredområde och slutligen följer vi bäcken Tresenica. Så småningom får vi en första spektakulär glimt av sjön där den ligger i en förtjusande dalgång. Njut av en kopp kaffe innan vi påbörjar vandringen runt sjön.
Vandringen är lätt till medelsvår med en stigning upp till 285 meter över ca 5 timmar effektiv vandring.
Ingår i resans pris.

Vandring klostret San Romedio, cider & slottet Valer

På mindre än en timme når vi med buss det lilla samhället San Zeno. Härifrån startar vår vandring till klostret San Romedio, hemvist för de mest intressanta kristna medeltida konstverken i regionen Trento. Vallfärdskyrkan, bestående av flera olika kyrkor och kapell, byggdes på en 70 meter hög kalkklippa och är omgiven av vidunderlig natur. Det hela nås via en brant trappa med 131 trappsteg. Regionen Trento är också berömd för sina äpplen och vi besöker en sideria, ett ciderhus där vi får provsmaka cider och avnjuta en lunch i äpplets tecken. Efter lunch fortsätter vi med buss till slottet Valer, ett av de sista bebodda slotten i Italien! Har vi riktig tur kanske det är greven själv som visar oss runt.
Vandringen är lätt med en stigning upp till 300 meter över ca 2,5 timmar effektiv vandring.
Ingår i resans pris, inkl lunch.

Vandring från Molveno till alpstugan Tovrè

Vi tar linbanan från Molveno till alpplatån Pradel, 1 320 möh. Vi inleder vår vandring och gör ett första stopp vid al Malga Tovrè där man under sommarmånaderna producerar en speciell ost. Vi fortsätter till alpstugan Montara varifrån utsikten över Dolomiterna, Brenta, är magnifik. Vi tar oss tillbaka till Pradel, via en annan stig genom skogen, och härifrån kan de mest äventyrliga välja att vandra ned till Molveno. Övriga kan ta linbanan och njuta av en skön eftermiddag vid sjön.
Vandringen är lätt med en stigning upp till 160 meter över ca 2,5 timmar effektiv vandring.
Ingår i resans pris.

Information

Allt detta ingår

 • Flygresa till Verona t/r
 • Flygskatter och flygplatsavgifter
 • Busstransfer flygplatsen - hotellet t/r
 • 7 övernattningar i dubbelrum
 • 7 frukostar (dag 2 - 8)
 • 7 middagar (dag 1 - 7)
 • Scandoramaguide
 • Engelsktalande vandringsguide
 • Samtliga presenterade vandringsutflykter


Bra att veta

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen. Flyger du från Köpenhamn finns det möjlighet att boka anslutningsresa till Malmö dagen före din resa.

Om flyget landar sent ankomstkvällen serveras ingen middag på hotellet.

Enkelrumstillägg 1 295:-

Du bör vara fullt frisk och ha en god allmänkondition. Ta med vandringskängor med grova sulor, liten ryggsäck, vattenflaska och solskyddsmedel. Vandringsstavar kan underlätta men är inget krav. Vid dåligt väder reserverar vi oss för ändringar i vandringsprogrammet.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Sista minuten
19/9Budapest, Star Inn Hotel från 5 995:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö