Skip to main content

Vandringsresa Dolomiterna ✈

FLYGRESA - Italien - Vandringsresa, Rundresa flyg & buss - 8 dagar

Vandringsresa Dolomiterna
- Uppfriskande & upplevelserikt

En livsbejakande resa till italienska Trentino och sköna Soledalen. Vi bjuder på underbara vandringar med ljuvliga naturupplevelser, majestätiska alpkulisser, lantligt gemyt och gästfrihet. Det är så hälsosamt och stärkande i Dolomiterna! En resa med lätta till medelsvåra vandringar.

Snabba fakta!
 • Fyra vandringsutflykter ingår i resans pris.
 • Vandringarna är lätta till medelsvåra med en stigning upp till 400 meter över ca 2,5 - 4 timmars effektiv vandring.

2022 - Dagsprogram

Dag 1, lördag: Vi flyger till Italien

Flyg till Verona - Malè: Efter ett par timmar i luften landar vi på Veronas flygplats. Scandoramaguiden och bussen väntar på flygplatsen för att ta oss till regionen Trentino och Malè, ca 15 mil. Här väntar Hotel Michela som på kvällen dukar upp för middag. Äventyret kan börja!

Dag 2-7, söndag - fredag: Livsbejakande vandringar

Dolomiterna: Samtidigt som den franska revolutionen bröt ut 1789 gav den franske forskaren Déodat Dolomieu bergskedjan sitt namn efter att ha funnit dess kemiska sammansättning. Nu väntar härliga dagar med arrangerade vandringar i det italienska alplandskapet. Sköna gröna berg med snövita toppar i ett förnämligt klimat ackompanjeras av vackra sjöar och porlande bäckar. Vandringar bland en enastående flora och fauna ger dig oförglömliga minnen. Soledalen är som gjord för att utforska världsarvsskyddade Dolomiterna! En dag är helt ledig för egna upptäcktsfärder. En utmärkt kombination av lätta till medelsvåra vandringar och upplevelser!

Dag 8, lördag: Arrivederci Dolomiti

Malè - flyg från Verona: Det har blivit dags att flyga hem igen. Bussen tar oss bekvämt till flygplatsen och med massor av härliga minnen är vi snart tillbaka i Skandinavien, ca 15 mil. Arrivederci Italia - På återseende Italien.

2022 - UtflykterSamtliga nedanstående utflykter ingår i resans pris.

Vandring klostret San Romedio, cider & slottet Valer

På mindre än en timme når vi med buss det lilla samhället San Zeno. Härifrån startar vår vandring till klostret San Romedio, hemvist för de mest intressanta kristna medeltida konstverken i regionen Trentino. Vallfärdskyrkan, bestående av flera olika kyrkor och kapell, byggdes på en 70 meter hög kalkklippa och är omgiven av vidunderlig natur. Det hela nås via en brant trappa med 131 trappsteg. Regionen Trentino är också berömd för sina äpplen och vi besöker en sidreria, ett ciderhus där vi får provsmaka cider och avnjuta en lunch i äpplets tecken. Efter lunch fortsätter vi med buss till slottet Valer, ett av de sista bebodda slotten i Italien! Har vi riktig tur kanske det är greven själv som visar oss runt.
Vandringen är lätt med en stigning upp till 300 meter över ca 2,5 timmar effektiv vandring.
Ingår i resans pris, inkl lunch.

Vandring Rabbidalen & vattenfallen i Saent

Vi vandrar längs bäcken Rabbi med vattenfallen i Saent som mål. Vi kommer riktigt nära det naturliga skådespelet bestående av flera på varandra följande vattenfall. Vi når det första och det andra som bjuder på ett häpnadsväckande panorama och vi imponeras av fallet och kaskaderna som kontrasterar mot grönskan och de mörka stenarna. Vi vänder tillbaka men vandrar nu längs andra sidan bäcken och återser så småningom alpstugan Stablet och vår buss som tar oss åter till Malè.
Vandringen är medelsvår med en stigning upp till 400 meter över ca 3,5 timmar effektiv vandring.
Ingår i resans pris.

Vandring Madonna di Campiglio & Malghettesjön

I dag väntar en naturskön vandring som vi inleder i vackra Madonna di Campiglio, en av Dolomiternas verkliga pärlor! Från Campo Carlo Magno vandrar vi i riktning mot alpstugan Vigo. Malghettesjön ligger i ett landskap med betesmark 1 900 möh och vi tjusas av det vackra landskapet som reflekteras i den stilla sjön.
Vandringen är lätt till medelsvår med en stigning upp till 300 meter över ca 3 timmar effektiv vandring.
Ingår i resans pris.

Med tåg till huvudorten Trento

I dag väntar en vandringsfri utflykt då vi beger oss till Trentinos huvudort Trento. Vi tar oss tur och retur med den elektriska smalspåriga järnvägen, den så kallade äppeljärnvägen. Vi njuter av det vackra landskapet med äppel- och vinodlingar under färden genom Sole- och Nondalen. I Trento väntar en stadspromenad och vi lär känna staden som grundades av romarna. Det strategiska läget var gynnsamt både militärt såväl som för handel. Vi ser bland annat den ståtliga medeltida katedralen och det imponerande slottet Castello del Buonconsiglio innan vi får tid för egna strövtåg i denna alppärla.
Ingår i resans pris.

Vandring Vallesinellas vattenfall

Vi avslutar vår vistelse i Dolomiterna med en vandring till Vallesinellas vattenfall. De tre fallen, Cascate Alte, Cascata di Mezzo och Cascata di Sotto, bjuder på varierande vyer med porlande bäckar och skummande fall. Vallesinelladalen är ett verkligt avkopplande skogsområde med vackra vattenfall, grottor, källor och små stigar som leder till några av Dolomiternas vackraste platser.
Vandringen är lätt till medelsvår med en stigning upp till 350 meter över ca 4 timmar effektiv vandring.
Ingår i resans pris.

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
10/9ArlandaHotel Michela, MalèInga tillgängliga platser11 395:-Inga tillgängliga platser
10/9KastrupHotel Michela, MalèInga tillgängliga platser11 895:-Inga tillgängliga platser
10/9LandvetterHotel Michela, MalèInga tillgängliga platser11 595:-Inga tillgängliga platser
10/9GardermoenHotel Michela, MalèInga tillgängliga platser11 395:-Inga tillgängliga platser

Information

Allt detta ingår

 • Flygresa till Verona t/r
 • Flygskatter och flygplatsavgifter
 • Busstransfer flygplatsen - hotellet t/r
 • 7 övernattningar i dubbelrum
 • 7 frukostar (dag 2 - 8)
 • 7 middagar (dag 1 - 7)
 • Scandoramaguide
 • Engelsktalande vandringsguide
 • Samtliga presenterade vandringsutflykter


Bra att veta

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen. Flyger du från Köpenhamn finns det möjlighet att boka anslutningsresa till Malmö dagen före din resa.

Om flyget landar sent ankomstkvällen serveras ingen middag på hotellet.

Enkelrumstillägg 1 395:-

Du bör vara fullt frisk och ha en god allmänkondition. Ta med vandringskängor med grova sulor, liten ryggsäck, vattenflaska och solskyddsmedel. Vandringsstavar kan underlätta men är inget krav. Vid dåligt väder reserverar vi oss för ändringar i vandringsprogrammet.

Vandringsresorna är anpassade för vuxna, åldersgräns 18 år.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

Hotel Michela, Malè
Hotel Michela, Malè
Familjärt och hemtrevligt hotell i traditionell alpstil där familjen Gusmeroli tagit väl hand om sina gäster sedan 1970. Här äter du gott i restaurangen som är inredd med träpaneler och har möjlighet...
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö