Skip to main content

Skottland Runt

BUSSRESA - Storbritannien - Rundresa - 12 dagar

Skottland Runt 

Följ med på en bussrundresa och upplev Skottlands genuina atmosfär med magiska vyer och mystik. Resans många höjdpunkter ger oförglömliga intryck. Storstaden Glasgow, sköna Loch Lomond, unika Isle of Skye, magiska Loch Ness, natursköna Speydalen, huvudstaden Edinburgh, säckpipor, vackra ljunghedar och gudomlig whisky i en härlig blandning. Skottland lockar med enastående naturscenerier och en stark kultur. På avresan i augusti har vi dessutom möjlighet att uppleva The Royal Edinburgh Military Tattoo, en spännande kväll med färgglada militärparader och rytmisk musik. En reseupplevelse vi inte vill vara utan! 

 
Fri direktanslutning från 37 orter »

1 gäster ger medelbetyg 5 av 5

★ ★ ★ ★ ★

  Se alla bilder från resan på vår instagram - Klicka här »

Höjdpunkter!
  • Magiska vyer
  • Loch Lomond
  • Isle of Skye
  • Loch Ness 
  • Edinburgh Military Tattoo i augusti
     

2023 - Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Malmö - Krefeld
Avresa från Malmö via Öresundsbron och färjan från Rödby till Puttgarden. Vidare genom Tyskland och på kvällen checkar vi in på vårt hotell i Krefeld där middagen snart är serverad.

Dag 2: Krefeld - Leicester
Vi upplever både Holland och Belgien på vår väg till Frankrike. Vid lunch tar vi färjan från Calais till Dover. Här möts vi av grevskapet Kent, omnämnt som Englands trädgård. Vi tar oss förbi London och upp mot Midlands. Under kvällen når vi Leicester där vi övernattar på Mercure Grand Hotel och äter middag. 

Dag 3: Leicester - Glasgow 
Under dagen färdas vi genom Englands böljande landskap och förbi stora städer som Manchester och Liverpool. Landskapsbilden blir efterhand allt mer kuperad och vid Carlisle passerar vi gränsen till Skottland. Vårt mål för dagen är Skottlands största stad, Glasgow. Under 1800-talet utvecklades Glasgow till en av Storbritanniens allra främsta städer och detta återspeglas i den välbevarade viktorianska arkitekturen. Från andra tidevarv märks den orörda medeltida katedralen och Glasgows äldsta hus, Provand’s Lordship. Stadens många parker bidrar till den trevliga stämningen. Vi gör en rundtur och lär känna Glasgow innan vi checkar in på Crowwood House Hotel i Chryston, nordöst om stan, som serverar middag. 

Dag 4: Glasgow - Fort William 
I dag bjuds vi på fantastiska naturscenerier när vi färdas längs med mångomsjungna Loch Lomond, Storbritanniens största sjö. Skogsklädda sluttningar, skimrande vatten och höga, dimmiga bergstoppar väntar oss i trakterna där lågländerna möter högländerna. Området har bland annat inspirerat sir Walter Scott till flera litterära mästerverk. För oss som önskar finns det möjlighet att följa med på en båttur (mot avgift). Vi fortsätter sedan vår resa upp i det skotska höglandet och färdas genom storslagna Glen Coe, tårarnas dal, omtalad för sin romantiska natur och dramatiska historia. Vid Storbritanniens högsta berg Ben Nevis väntar Fort William och Alexandra Hotel. Vi checkar in för två nätter och äter middag tillsammans. 

Dag 5: Isle of Skye
Tidigt på morgonen påbörjar vi dagens utflykt. Första besöket gör vi vid Loch Duich och Eilean Donan Castle, Skottlands mest fotograferade slott (mot avgift). Via Skye bridge tar vi oss sedan till Isle of Skye, den största och nordligaste av öarna i de Inre Hebriderna och ansedd som den vackraste av dem. Här väntar oss en örundtur med storslagen natur, små hamnar, ensliga slott och genuina byar. Överallt är den gaeliska ­kulturen närvarande och levande. Ön har fått sitt namn efter vikingarnas ord för moln. Norska vikingar erövrade Hebriderna under 800-talet och styrde därefter öarna under 400 år. Även om de sedan formellt lydde under Skottland styrdes de i ett par århundraden av klanen McDonald med säte just på Isle of Skye. Vi besöker bland annat huvudorten Portree med sina färgglada hus. Från Armadale tar vi sedan färjan till Mallaig och äter en sen middag på vårt hotell i Fort William. 

Dag 6: Fort William - Nethy Bridge 
En god frukost inleder morgonen innan vi fortsätter färden norrut. Längs med Loch Ness breder låglänta mjuka kullar ut sig och vi besöker utställningen Loch Ness 2000 (mot avgift) som berättar om sjön och odjuret. Vägen kantas av ljungklädda hedar med betande får och mytiska borgruiner. Vi besöker också högländernas okrönta huvudstad Inverness innan vi är framme i Nethybridge. Här dukar Nethybridge Hotel fram kvällens middag. 

Dag 7: Nethybridge - Dundee
Speydalen är ett av Skottlands berömda whiskyområden och i dag passar vi på att besöka ett destilleri (mot avgift, måste förbokas). Vi får en rundvandring och givetvis får vi även provsmaka! Varför inte köpa med en flaska hem? Vi fortsätter vår resa genom vackra Speydalen och passar på att besöka Scone Palace (mot avgift) utanför Perth. Palatset har tillhört grevarna av Mansfield i över 400 år och här kröntes de skotska kungarna. Vi får också höra om Sconestenen, mer känd som kröningsstenen. Vi övernattar på Best Western Woodlands Hotel i Broughty Ferry strax öster om Dundee och äter middag tillsammans. 

Dag 8: Dundee - Edinburgh 
Söder om Skottlands längsta flod Tay fortsätter vi under förmiddagen genom grevskapet Fife och stannar till i St Andrews. Skottlands skyddshelgon har gett sitt namn till denna vackra lilla stad, belägen vid Nordsjökusten. Här finns allt som är typiskt för skotska städer: gränder med sneda stenhus, medeltida kyrkor och ett bastant slott. Dessutom har St Andrews Skottlands äldsta universitet, men allra mest förknippas staden med golfens utveckling. Framåt eftermiddagen kommer vi till Edinburgh, Skottlands vackra och stolta huvudstad. Vi checkar in på Haymarket Hub Hotel och kvällen är fri för egna strövtåg. 

Dag 9: Edinburgh
Från Edinburgh Castle leder The Royal Mile i Old Town oss ner till stadens andra slott, Holyrood House. Följ med så berättar guiden mer om stadens mest fotograferade staty Greyfriars Bobby, Scott Monument, Princes Street Gardens och mer därtill. För den som önskar finns det möjlighet att besöka Edinburgh Castle (mot avgift). Eftermiddagen är fri för var och en att upptäcka Edinburgh. På avresan i augusti erbjuder vi biljetter till The Royal Edinburgh Military Tattoo. Till musikens, dansens och dramats ära firar man med mässingsorkestrar, säckpipor, trummor, traditionella folkdanser och mycket mer. En fantastisk uppvisning (mot avgift, måste förbokas)!

Dag 10: Edinburgh - Kegworth
I dag tar vi motvilligt farväl av Skottland och det bär av söderut. Längs vägen passerar vi städer som Newcastle och Leeds och vi gör regelbundna pauser, både för lunch och kaffe. Det engelska landskapet passerar revy och framåt kvällningen närmar vi oss Kegworth, beläget strax söder om Nottingham, och Kegworth Hotel som serverar middag. 

Dag 11: Kegworth - Krefeld
Efter tidig avfärd går resan vidare söderut och vi tar sikte på Engelska kanalen. Med hjälp av färjan Dover-Calais når vi Frankrike och kontinenten. Vår buss rullar sedan under eftermiddagen genom Belgien mot Tyskland och sista kvällen tillbringas i Krefeld. En god middag och sköna sängar väntar.

Dag 12: Krefeld - Malmö
Efter frukost färdas vi norrut genom Tyskland. I Puttgarden tar vi färjan till Rödby och reser genom Danmark till Sverige. Vi beräknas vara i Malmö ca kl 20.00.

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

1 personer ger den här resan medelbetyget 5 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

Mycket vacker resa, bra utflykter och duktig guide, alltid skönt att kunna njuta av allting som bara flyter på när man reser med er

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
11/6BussHaymarket Hub Hotel, EdinburghMer än 816 895:-Boka
6/8BussCairn Hotel, EdinburghMer än 817 995:-Boka
10/9BussHaymarket Hub Hotel, EdinburghMer än 816 995:-Boka

Information

I priset ingår
Resa i komfortbuss med Scandoramaguide, 11 övernattningar i dubbelrum, 11 frukostar, 9 middagar, utflykter enligt dagsprogram (exkl. entréer)

Tillval
Enkelrumstillägg 2 395:-

Uppskattad kostnad för de fem i dagsprogrammet angivna arrangemangen mot avgift (som ej måste förbokas) är ca 65 £. 
Whiskydestilleri 175:- 
Biljett till Edinburgh Military Tattoo avresa 6/8 945:- 

Bra att veta
Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö. Fri direktanslutning från 37 orter.

Alternativt hotell kan förekomma i Edinburgh med omnejd dag 8-10.
Avresa 6/8 bor vi på The Ben Wyvis Hotel i Strathpeffer dag 4-6, Strathspey Hotel i Aviemore dag 6-7, Angus Hotel i Blairgowrie dag 7-8 och Cairn Hotel in Edinburgh dag 8-10.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)
Brittiskt Pund (GBP)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 8 - 10

Cairn Hotel, Edinburgh
Cairn Hotel, Edinburgh
Trevligt och trivsamt, litet hotell med goda gästrecensioner. Det är beläget i en räcka med anrika georgianska så kallade townhouses med tilltalande exteriör i ljus sandsten och traditionella järnstak...

Övernattning Dag 8 - 10

Haymarket Hub Hotel, Edinburgh
Haymarket Hub Hotel, Edinburgh
Nytt och modernt stadshotell som är ett så kallat smarthotell med underlättande tekniska lösningar. Hotellet har en liten lobbylounge med bar där man kan slå sig ner och ta en kopp kaffe. Nästdörrs fi...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Övernattningshotell Tyskland - Utresa
Övernattningshotell Tyskland - Utresa
Bekvämt övernattningshotell av god tysk standard beläget längs med färdvägen. På hotellet finns restaurang, bar, lounge samt hiss. Komfortabla rum av varierande storlek med dusch/bad, wc, TV och telef...

Övernattning Dag 2 - 3

Mercure Grand Hotel, Leicester
Mercure Grand Hotel, Leicester
Anrikt hotell beläget i en vacker, viktoriansk byggnad från förra sekelskiftet. Från tiden då hotellet byggdes kan man än i dag se den majestätiska trappan och den storstilade festsalen som är populär...

Övernattning Dag 3 - 4

Crowwood House Hotel, Chryston
Crowwood House Hotel, Chryston
Bekvämt och lantligt beläget hotell. Hotellet har de senaste åren påbörjat en renovering och fått en modernare stil med trivsamma allmänna utrymmen i en gråbeige färgskala med skotskrutiga mattor och...

Övernattning Dag 4 - 6

The Alexandra Hotel, Fort William
The Alexandra Hotel, Fort William
Traditionellt skotskt turistklasshotell med omaka charm som består av en äldre del byggd i klassisk grå granit och en större tillbyggnad. Förutom matsalar och bar finns här flera sällskapsrum med gamm...

Övernattning Dag 6 - 7

Nethybridge Hotel, Nethy Bridge
Nethybridge Hotel, Nethy Bridge
Genuint skotskt hotell i viktoriansk stil med inbjudande fasad i grå granit med burspråk och torn vars anor sträcker sig tillbaka till 1897. Beläget i den lilla höglandsbyn Nethy Bridge i Speydalen, v...

Övernattning Dag 7 - 8

Best Western Woodlands Hotel, Dundee
Best Western Woodlands Hotel, Dundee
Trevligt och välkomnande mellanklasshotell som består av ett vackert herrskapshem från förra sekelskiftet som i samband med att det gjordes om till hotell byggdes ut med flera olika delar med helt kon...

Övernattning Dag 10 - 11

Kegworth Hotel, Kegworth
Kegworth Hotel, Kegworth
Privatägt hotell med vänlig personal, vars yttre påminner lite om en radhuslänga. Hotellet har en restaurang, kallad Sweet Olives, och bar samt flera konferensrum och festsalar. Lättillgängligt läge n...

Övernattning Dag 11 - 12

Övernattningshotell Tyskland - Hemresa
Övernattningshotell Tyskland - Hemresa
Bekvämt övernattningshotell av god tysk standard beläget längs med färdvägen. På hotellet finns restaurang, bar, lounge samt hiss. Komfortabla rum av varierande storlek med dusch/bad, wc, TV och telef...
Sista minuten
1/2Jokkmokks marknad med LAND från Arlandafrån 10 995:-
1/2Jokkmokks marknad med LAND från Kastrupfrån 10 995:-
3/2Jokkmokks Marknad från Arlandafrån 9 295:-
18/2Andalusien 22 dgr reseledare från Kastrup
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö