Skip to main content

Skottland Runt med Isle of Skye

BUSSRESA - Storbritannien - Rundresa - 13 dagar

Skottland Runt med Isle of Skye
- Livsbejakande & fantasifullt

En av våra allra populäraste bussresor med massor av oförglömliga intryck. Upplev Storbritanniens genuina atmosfär med magiska vyer och mystik. Anrika vikingastaden York, underbara huvudstaden Edinburgh, kiltar, Loch Ness, säckpipor, vackra ljunghedar och gudomlig whisky i en härlig blandning. Dessutom kan du följa med till unika Isle of Skye.


Avresa 14/8 med Edinburgh Military Tattoo!

 

1 gäster ger medelbetyg 5 av 5

★ ★ ★ ★ ★

  Se alla bilder från resan på vår instagram - Klicka här »

Snabba fakta!
 • Klassisk och storsäljande resa år efter år!
 • En resa där vi får ta del av alla skiftningar i det skotska landskapet.
 • I augusti ingår pampiga militärparaden Tattoo i resans pris!
   

2022 - Dagsprogram

Dag 1, söndag: Vi bekantar oss med varandra

Malmö - Krefeld: Avresa från Malmö via Öresundsbron och färjan från Rödby till Puttgarden. Vidare genom Tyskland och på kvällen checkar vi in på Mercure Hotel i Krefeld där middagen snart är serverad, ca 76 mil.

Dag 2, måndag: Från Calais till Dover

Krefeld - London: Vi upplever både Holland och Belgien på vår väg till Frankrike. Vid lunch tar vi färjan från Calais till Dover. På eftermiddagen når vi världsmetropolen London där vi checkar in på St Giles Hotel, ca 55 mil.

Dag 3, tisdag: Saxare & vikingar

London - York: I dag färdas vi norrut genom England, passerar Robin Hood's Nottingham och når snart York som i mer än 2 000 år varit huvudort i norra England. Under eftermiddagen checkar vi in på Ibis Hotel Centre i York, ca 34 mil.

Dag 4, onsdag: Välkommen till Skottland

York - Edinburgh: Resan går vidare genom norra Englands storslagna landskap. Första stoppet gör vi i Durham där vi beundrar den normandiska katedralen. Vi åker sedan genom den praktfulla nationalparken Northumberland och över gränsen till Skottland. Dagens mål är skottarnas stolta huvudstad Edinburgh, ca 34 mil. Här checkar vi in på Yotel Hotel i centrum. På en avresa i augusti väntar en spännande kväll med färgglada militärparader och rytmisk musik, The Royal Edinburgh Military Tattoo. Övriga avresor erbjuder vi en fartfylld skotsk afton.

Dag 5, torsdag: Magnifika Edinburgh 

Edinburgh - Drumnadrochit: För att få uppleva de bästa bitarna av Edinburgh och få veta mer om stadens historia rekommenderar vi morgonens stadsrundtur. Vi fortsätter sedan vår resa upp i det skotska höglandet och genom Scandoramaguidens inspirerande berättelser får vi inblick i såväl dramatiska klanfejder som kiltens och säckpipans historia. Vi färdas genom storslagna Glen Coe, tårarnas dal, känd för sin romantiska natur och dramatiska historia. I Spean Bridge gör vi ett stopp vid Commando Memorial, ett monument rest till minne över stupade skotska soldater. Vårt mål för dagen är Drumnadrochit och Loch Ness Lodge Hotel, vackert beläget i närheten av den mytomspunna sjön, ca 29 mil. På kvällen dukas det för middag. 

Dag 6, fredag: Isle of Skye

Drumnadrochit: I dag kan vi följa med till den mytomspunna ön Isle of Skye, störst av de Inre ­Hebriderna och som fått sitt namn från vikingarnas ord för moln. Här möts vi av ett mjukt ljus och en mättad färgskala blandat med vyer, vattenfall och berg som mejslats fram genom århundradenas kontinentaldrift och glaciärernas tyngd. Ön har starka traditioner och en blomstrande gaelisk kultur. 

Dag 7, lördag: Höglandets huvudstad & Culloden

Drumnadrochit - Aviemore: Efter frukost åker vi till höglandets huvudstad Inverness, vackert belägen vid floden Ness. Staden lockar bland annat med goda shoppingmöjligheter och vi får möjlighet till egna upptäcktsfärder innan vi reser längre in i det skotska landskapet och fortsätter att njuta av traktens mystik och de bedövande vackra vyerna. Under försommaren lyser sluttningarna gula av ginst och på hösten möts vi av ljungens lila färg. På vägen stannar vi vid Culloden, slagfältet från 1746 där skottarnas historia ändrades för all framtid. Under eftermiddagen når vi naturskönt belägna Aviemore och Strathspey Hotel som väntar med middag, ca 11 mil.

Dag 8-9, söndag - måndag: Skottlands själ & hjärta

Aviemore: Njut av lugnet, den gnistrande klara luften och den majestätiska naturen med hedar och berg. Hit kommer naturälskare för att hänföras. Aviemore är vackert beläget i Speydalen bland kullar och sluttningar. Härifrån har vi en perfekt utgångspunkt för våra utflykter med bland annat tränade vallhundar, slott och whisky.

Dag 10, tisdag: Söderut mot England

Aviemore - Chester: I dag vänder vi söderut och åker runt Glasgow, Skottlands största stad, innan vi lämnar detta fantastiska landskap. Målet för dagen är genuina Chester och Hotel Holiday Inn Express Racecourse med promenadavstånd till Gamla stan, ca 60 mil.

Dag 11, onsdag: Shakespeares stad

Chester - Ashford: Efter frukost fortsätter vi vår resa söderut genom det grönskande land­skapet. Vid lunchtid når vi Shakespeares charmiga hemstad Stratford-upon-Avon. Här har vi gott om tid att bekanta oss med Shakespeares födelsehus och varför inte njuta av en glass vid de färgglada kanalbåtarna. Under eftermiddagen går resan vidare till Ashford och Holiday Inn Hotel North A20 där middag och sköna sängar väntar, ca 47 mil.

Dag 12, torsdag: Under Engelska kanalen

Ashford - Werl: Nu är det dags att lämna Storbritannien och ta tunneln tillbaka till Calais. Vi fortsätter genom Frankrike och vidare till Belgien för att framåt kvällen nå den lilla orten Werl i Tyskland och Maifeld Sport- und Tagungshotel där en god middag väntar, ca 56 mil.

Dag 13, fredag: Alla fina upplevelser

Werl - Malmö: Efter frukost färdas vi norrut genom Tyskland. I Puttgarden tar vi färjan till Rödby och reser genom Danmark till Sverige. Vi beräknas vara i Malmö ca kl 20.00, ca 68 mil.

2022 - Utflykter


UTFLYKTSPAKET
Pris 3 755
:- (ordinarie pris 4 170:-)

Utflyktspaket avresa 14/8 pris 2 885:- (ordinarie pris 3 205:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

London by night

Vi beger vi oss ut på en fantastisk kvällstur och får se de berömda sevärdheterna. Vad sägs om Big Ben, Westminster Abbey, Parlamentet och Trafalgar Square? Turen innehåller även en trevlig middag.
Pris inkl middag med dryck ca 525:-

Vackra York

Vi lär känna denna vackra stad, omgiven av en ringmur och med många minnen från vikingarnas tid. Vi får se den vackra York Minster, höra den spännande historien och uppleva små vackra gates. Vi avslutar med gemensam middag på en trevlig restaurang.
Pris inkl middag med dryck ca 475:-

The Royal Edinburgh Military Tattoo

Till musikens, dansens och dramats ära firar man med mässingsorkestrar, säckpipor, trummor, traditionella folkdanser och mycket mer. En fantastisk uppvisning som blir ett minne för livet!
Ingår i resans pris avresa 14/8.

Skotsk afton

Upplev en underbar helkväll med skotsk sång, musik, dräkter, säckpipor, fioler, svärddans och Highland Fling. Vi blir serverade en härlig skotsk middag innan showen sätter igång! I föreställningens paus finns även möjlighet att prova haggis.
Pris inkl middag med dryck ca 965:- (Ej avresa 14/8)

Stadsrundtur i Edinburgh 

I dag får vi uppleva Skottlands vackra och stolta huvudstad. Från Edinburgh Castle leder The Royal Mile i Old Town oss ner till stadens andra slott, Holyrood House. Följ med så berättar guiden mer om stadens mest fotograferade staty Greyfriars Bobby, Scott Monument, Princes Street Gardens och mer därtill.
Pris ca 285:-

Isle of Skye

Vi beger oss mot västkusten för att uppleva en av resans höjdpunkter, Isle of Skye. Detta är den största och nordligaste av öarna i de Inre Hebriderna och anses som den vackraste av dem. Här väntar oss en örundtur med storslagen natur, små hamnar, ensliga slott och genuina byar. Överallt är den gaeliska ­kulturen närvarande och levande. Ön har fått sitt namn efter vikingarnas ord för moln. Norska vikingar erövrade Hebriderna under 800-talet och styrde därefter öarna under 400 år. Även om de sedan formellt lydde under Skottland styrdes de i ett par århundraden av klanen McDonald med säte just på Isle of Skye. På vägen ser vi Eilean Donan Castle, Skottlands mest fotograferade slott.
Pris ca 495:-

Inverness & Culloden

Vi beger oss till högländernas huvudort Inverness, vackert belägen vid floden Ness. Här blir det tid för egna strövtåg och möjlighet till shopping. Vi stannar sedan vid Culloden, slagfältet från 1746 där skottarnas historia ändrades för all framtid.
Ingår i resans pris.

Speydalen med Cawdor Castle

Vi ägnar dagen åt den vackra Speydalen och inleder med att besöka det mest romantiska slottet i Skottland, Cawdor Castle, även känt från Shakespeares Macbeth. Vi åker sedan norrut till Elgin och beskådar den berömda katedralen, en gång Skottlands mäktigaste och omnämnd som Lantern of the north. I dag är den delvis i ruiner men fortfarande imponerande. Vi befinner oss i området kring Malt Whisky Trail och åker hemåt vi via byn Tomintoul, höglandets högst belägna by. En utflykt vi inte vill missa!
Pris ca 475:-

Vallhundar & whisky

Vi inleder dagen med att få se vältränade vallhundar i sitt dagliga arbete på gården. Familjen Ross tar emot oss och bjuder på en uppvisning vi sent ska glömma. Vi åker sedan söderut till Pitlochry och besöker Edradour, Skottlands minsta privatägda destilleri. Vi får en rundvandring och givetvis får vi även provsmaka! Varför inte köpa med en flaska hem? Alternativt destilleri kan förekomma.
Pris ca 475:-

Romarnas Chester

Chester är en av Englands allra äldsta städer, grundad av romarna. Den charmiga stadskärnan är känd för sina svartvita korsvirkeshus och för Eastgateklockan, den mest fotograferade klockan i landet efter Big Ben. Här njuter vi av en guidad promenad längs med den gamla stadsmuren och får bland annat se den vackra katedralen innan vi avslutar med en god middag på en genuin pub.
Pris inkl middag med dryck ca 475:-

Shakespeares stad

Vi promenerar i Shakespeares stad Stratford-upon-Avon och ser bland annat hans födelsehus och andra minnen från hans tid. En underbar stad, som gjord för en promenad.
Ingår i resans pris.

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

1 personer ger den här resan medelbetyget 5 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

Mycket vacker resa, bra utflykter och duktig guide, alltid skönt att kunna njuta av allting som bara flyter på när man reser med er

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Information

Allt detta ingår

 • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
 • 12 övernattningar i dubbelrum
 • 12 frukostar (dag 2 - 13)
 • 8 middagar (dag 1, 5 - 9 och 11 - 12)
 • Utflykterna Inverness & Culloden samt Shakespeares stad
   

Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 4 395:-

The Royal Edinburgh Military Tattoo
På avresan 14/8 ingår biljett till The Royal Edinburgh Military Tattoo.

Avresa 14/8 bor vi på Holiday Inn Hotel Central i Ashford dag 11-12 och Mercure Hotel i Kamen dag 12-13.
Avresa 11/9 bor vi på Aviemore Hotel i Aviemore dag 7-10 och Bridgewood Manor Hotel i Chatham dag 11-12.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)
Brittiskt Pund (GBP)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 5 - 7

Loch Ness Lodge Hotel, Drumnadrochit
Loch Ness Lodge Hotel, Drumnadrochit
Genuint, skotskt hotell med egen Nessieutställning och naturskönt läge, omgivet av skog i närheten av den mytomspunna sjön Loch Ness. Hotellet: Traditionellt skotskt hotell med inbjudande fasad och en...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Mercure Hotel, Krefeld
Mercure Hotel, Krefeld
Välskött och bra övernattningshotell i gröna omgivningar vid en golfbana. Hotellet: Trevligt och välkomnande hotell med två restauranger, bar, lounge och sommarterrass. Våningar: 3 Hiss: Ja Läge: Lugn...

Övernattning Dag 2 - 3

St Giles Hotel, London
St Giles Hotel, London
Stort, modernt hotell med idealiskt läge vid Oxford Street mitt inne i centrala London. En perfekt utgångspunkt för att upptäcka världsmetropolen med shopping, sevärdheter och nöjesliv på bekvämt prom...

Övernattning Dag 3 - 4

Ibis Hotel Centre, York
Ibis Hotel Centre, York
Välskött och trevligt hotell beläget på bekvämt promenadavstånd från Yorks historiska stadskärna med pittoreska gamla gates, imponernade katedralen York Minster och Yorvik Viking Center. Hotellet: Bek...

Övernattning Dag 4 - 5

Yotel Hotel, Edinburgh
Yotel Hotel, Edinburgh
Komfortabelt, högteknologiskt och nytt hotell med en fräsch och ungdomlig stil. Redan när du stigit in genom hotellentrén möts du av hotellets moderna hi-tech atmosfär med individuella incheckningsskä...

Övernattning Dag 7 - 10

Strathspey Hotel, Aviemore
Strathspey Hotel, Aviemore
Enklare och något slitet grupphotell som höjer sig över nejden och bjuder på vacker utsikt över den fantastiska naturen uppe i de skotska högländerna. Hotellet tillhör en semesterresort med många faci...

Övernattning Dag 10 - 11

Hotel Holiday Inn Express Racecourse, Chester
Hotel Holiday Inn Express Racecourse, Chester
Fräscht och modernt hotell med gångavstånd till Chesters pittoreska stadskärna. Hotellet: Trevligt hotell som byggdes 2003 och renoverades senast 2009. Hotellet har frukostmatsal, lounge, bar och terr...

Övernattning Dag 11 - 12

Holiday Inn Hotel North A20, Ashford
Holiday Inn Hotel North A20, Ashford
Komfortabelt och bra engelskt övernattningshotell med renoverade allmänna utrymmen. Hotellet: Trevligt hotell restaurang, bar, lounge, trädgård och minigym. Våningar: 3 Hiss: Ja Läge: Lantligt läge nä...

Övernattning Dag 12 - 13

Maifeld Sport- und Tagungshotel, Werl
Maifeld Sport- und Tagungshotel, Werl
Trevligt privatägt hotell med sportinriktning som erbjuder flera olika sysselsättningsalternativ för den aktive. Här finner du en ombonad restaurang med både vinterträdgård och sommarterrass samt en l...
Sista minuten
29/10Alsace med Colmar, Hotel Primo Colmar Centrefrån 5 495:-
29/10Paris, Hotel Victoriafrån 6 595:-
29/10Alsace med Colmar, Paul & Pia Welcome Home Hotelfrån 6 595:-
29/10Wienfrån 6 795:-
29/10Londonfrån 7 495:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö