Telefon 040-600 00 00   Måndag till fredag kl. 9-13
Beskrivning
Visa karta

Donaukryssning Passau-Linz ✈

En semester som har allt. Lugn och ro, bedårande naturscenerier, härliga


      Höjdpunkter!

  • Avkopplande resa med fantastiska upplevelser
  • Upplev Bratislava, Budapest, Wien, Wachaudalen, Melk och Linz
  • Helpension under kryssningen
     
FLYGRESA - ÖsterrikeSlovakien, Ungern - Flodkryssning, Rundresa - 8 dagar

Donaukryssning Passau-Linz

En semester som har allt. Lugn och ro, bedårande naturscenerier, härliga matupplevelser och trevligt sällskap. Kryddat med intressant historia och storslagna huvudstäder. Bratislava, Budapest och Wien! På populära MS Carmen ser personalen till att vi trivs och det ingår helpension under vistelsen på båten.

MS Carmen är ett modernt och välskött flodkryssningsfartyg med god komfort. Ombord finns en elegant inredd loungebar med panoramafönster och en uppskattad restaurang där det serveras frukost, lunch och middag. Vid vackert väder lockar soldäck med avkoppling och naturscenerier.

 Välkommen ombord på MS Carmen. Se film från fartyget här


    

Avresedatum

17.08.2024 24.08.2024   8 dagar 19.995:- ARN, CPH Visa mer
Reseplan
Hotell
Prisinfo
Bilder

Dag 1: Flyg till München - ombordstigning i Passau
Vi flyger till München, möter vår Scandoramaguide och tar sedan bussen till treflodsstaden Passau där vi välkomnas ombord på vårt flodkryssningsfartyg MS Carmen. Vi checkar in i våra hytter och äter en första välsmakande middag ombord samtidigt som vår kapten kastar loss och påbörjar vår kryssning längs Donau mot Bratislava.

Dag 2: Bratislava - Budapest
Vi spenderar förmiddagen ombord medan vi i sakta gemak tar oss fram längs floden. Först på eftermiddagen når vi Slovakiens huvudstad Bratislava. På stadsrundturen, där vi får möjlighet att se slottet och den gamla stadskärnan, berättar vår kunniga guide om stadens spännande historia. Efter kvällens middag ombord kryssar vi vidare mot Ungern och Budapest.

Promenad i Bratislava
Vi tar en promenad genom den slovakiska ­huvudstadens gamla hjärta där vi tillsammans med vår guide upptäcker vackra historiska ­byggnader, mysiga gator och öppna torg.

Dag 3: Budapest
På morgonen ankommer vi Budapest, Donaus drottning. Efter frukost ombord tar vi oss en titt på Pestsidan som stoltserar med praktfulla ­paradgator, vackra torg och fina parker. Eftermiddagen är fri för egna strövtåg i härliga Budapest, kanske lockar ett besök på något av de berömda baden eller en fika på anrika Café Gerbeaud? Vi ligger still i Budapest över natten.

Stadsrundtur i Budapest
Vi åker på en givande rundtur i Ungerns vackra huvudstad för att upptäcka vad som erbjuds av shopping, sevärdheter och monument på båda sidor av Donau. Vi njuter av den storslagna utsikten från Gellértberget, ser den livliga saluhallen, ­Parlamentet och Hjältarnas torg.

Dag 4: Budapest - Esztergom
På morgonen säger vi adjö till Budapest för ännu en förmiddagsseglats. Efter lunch gör vi ett strandhugg i ärkebiskopsstaden Esztergom som stoltserar med Ungerns största kyrkobyggnad. Under eftermiddagen fortsätter vår kryssning och resten av dagen kopplar vi av ombord och njuter av vyerna.

Dag 5: Wien
På morgonen når vi Wien och lägger till strax utanför staden. Vi har nu dagen på oss att lära känna den forna kejsarstaden. Dagens lunch ombord ersätts av ett lunchpaket. Framåt midnatt säger vi Auf Wiedersehen till Wien och kryssar vidare mot Dürnstein.  

Stadsrundtur i Wien
Vi inleder med att göra en rundtur med bussen för att sedan bekanta oss med centrala Wien till fots. Vi följer med vår guide på en spännande vandring som bland annat tar oss till den mäktiga Stefansdomen och Mozarts hus.

Wienerkonsert
I musikens huvudstad Wien besöker vi kur­salongen för en riktig Wienerkonsert. Vi får lyssna till sköna toner och njuta av berömda verk som komponerats av några av de allra största inom klassisk musik. En ­speciell upplevelse vi kommer att minnas! Mot avgift, bokas tillsammans med resan senast två veckor före avresa.

Dag 6: Dürnstein - Melk
Efter nattens seglats når vi på morgonen den pittoreska staden Dürnstein i vin­distriktet Wachau där vi spenderar förmiddagen. Vi befinner oss på den verkligt romantiska delen av Donau och passar på att njuta av den vackra miljön. Vid lunchtid seglar vi mot Melk och under eftermiddagen ges möjlighet att besöka Melks praktfulla barockkloster (mot avgift). Under natten seglar vi mot Linz.

Stift Melk
Vi gör ett besök i det berömda klostret i Melk, majestätiskt beläget på en klippa ovanför Donau, och låter oss imponeras av ­barockens glans och prakt. Mot avgift.

Dag 7: Linz
Efter lunch anländer vi till livliga Linz där det finns tid för egna strövtåg genom den trevliga staden. Varför inte passa på att besöka ett konditori för att prova stadens traditionella bakverk Linzer Torte? På kvällen samlas vi för en festlig avskedsmiddag i MS Carmens restaurang där vi tar farväl av personalen. Vi ligger still i Linz över natten.

Dag 8: Landstigning i Linz - flyg från München
Efter en sista god frukost ombord checkar vi ut från båten. Vi får transfer till flygplatsen och snart är vi tillbaka i Skandinavien igen.

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00
Boka resan online »

Höjdpunkter

  • Avkopplande resa med fantastiska upplevelser
  • Upplev Bratislava, Budapest, Wien, Wachaudalen, Melk och Linz
  • Helpension under kryssningen

Flygningar

Tid Från Til
Utresa
09:50 Stockholm Frankfurt
12:50 Köpenhamn München
13:15 Frankfurt München
Hemresa
21:35 München Stockholm
21:35 München Köpenhamn
17.08.2024 - 24.08.2024
MS Carmen
Visa mer Visa mindre
Hotell: MS Carmen
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Renoverat och modernt flodkryssningsfartyg som sedan 2023 är nytt i rederiet SijFa Cruises fartygsflotta. Fartyget är systerfartyg med MS Otello och båda har bekväma faciliteter och ger ett fräscht och elegant intryck. Frukost, lunch och middag serveras i den ljusa och inbjudande restaurangen. Om kvällarna umgås man och avnjuter goda drinkar i barloungen på övre däck som är inredd med bekväma sittgrupper i en svart/vit färgskala med varma guldtoner. Vid kryssningar dagtid spenderas tiden bäst på soldäck med solstolar där det bjuds på vacker utsikt. Här uppe finns även en inglasad lounge som har en unik funktion med hydraulik i väggarna som gör att hela rummet kan sänkas så att fartyget kan segla under låga broar. Ombord finns 62 bekväma, stilfulla och ljust inredda hytter i fyra olika kategorier med plats för en till tre personer och som är fördelade över två däck.

 

Hotellet: Flodkryssningsfartyget seglas av det holländska, familjedrivna rederiet SijFa Cruises och har plats till 126 gäster. Ombord finns restaurang och minigym på nedre däck samt reception med liten souvenirshop och loungebar med panoramautsikt på övre däck. Överst finns ett soldäck med solstolar samt en övertäckt lounge. Musikunderhållning på kvällarna. Wi-Fi finns ombord men kan ibland ha instabil mottagning. Centralvärme, luftkonditionering och 220 V.
Våningar: 3
Hiss: Nej, men sittlift finns.
Antal rum: 62
Rummen: Flertalet hytter är dubbelhytter, belägna på nedre- eller övre däck (mot tillägg) vilka är ca 11,8 kvm stora. Hytterna är utrustade med en dubbelsäng (ca 160 cm bred) med läslampor på båda sidor, ett mindre skrivbord med stol, TV, garderob, värdebox (mot deposition), Wi-Fi, vägguttag av både amerikansk och europeisk standard, USB-uttag för laddning samt ett litet badrum med dusch, vask, wc och hårfön. Alla hytter är utsideshytter, belägna över vattenlinjen och har fönster med vita, ribbade träjalusier som skydd för sol och insyn. Hytterna på övre däck har stora fönster, från golv till tak, som är öppningsbara i sidled, så kallad fransk balkong, medan fönstren i hytterna på nedre däck är normalstora och ej öppningsbara. MS Carmen har också några få juniorsviter belägna på övre däck som till största delen skiljer sig från dubbelhytterna genom sin storlek då de är omkring dubbelt så stora, dvs ca 23,8 kvm, och att de har två stora, öppningsbara fönster, s.k. franska balkonger. De har också plats för en liten sitthörna med två stolar och ett litet bord samt ett större badrum. På övre däck finns även två, ca 11,8 kvm stora, trebäddshytter, som till skillnad från övriga hytter på övre däck har ett normalstort, icke öppningsbart fönster och ej s.k. fransk balkong. Trebäddshytterna har en helt annan utformning än övriga hytter och lämpar sig bäst för barn eller smidiga personer. Dessa hytter har två inbyggda våningssängar, på vardera sida om en smal gång, med en nederslaf och två överslafer som nås via stege. Under den ena överslafen finns lite förvaringsutrymme men i övrigt ingen annan möblering men däremot ett litet badrum med dusch, vask, WC och hårfön. Varje säng har TV och europeiskt vägguttag samt individuell ljussättning. Motorljud och vibrationer förekommer generellt i alla hytter men varierar var på båten hytten är belägen och är mest märkbart vid nattseglatser.
Övrigt: MS Carmen byggdes 1995, totalrenoverades 2017 med en uppfräschning våren 2023 och är ca 110 meter långt, ca 11,4 meter brett och har en internationell besättning på 37 man och seglar under holländsk flagg. Rökning är endast tillåten på soldäck. Valutan ombord är Euro men de tar även emot kredit-/bankkort (Visa och MasterCard) dock finns ingen växlingsservice. I högsäsong eller på orter med begränsat antal anläggningsplatser kan fartyget behöva ankra i bredd med andra fartyg. Rullatorer och rullstolar placeras i receptionen och kan ej tas med till hytterna.

Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSSS
Adress: SijFa Cruises B.V., Sluisweg 10, NL-6581 KA MALDEN
Telefon: +31-24-357 20 08

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 17.08.2024
Ankomst: 24.08.2024
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN, CPH
Pris från: 19.995:-

Priset inkluderar

Flygresa till München t/r, flygskatter och flygplatsavgifter, busstransfer flygplatsen - kryssningsfartyget t/r, Scandoramaguide, 7 övernattningar i dubbelhytt på nedre däck, 7 frukostar, 6 luncher (varav lunchpaket dag 5), 7 middagar, 1 måltidsdryck (öl, vin, läsk, mineralvatten) till luncherna och middagarna ombord på fartyget, utflykter enligt dagsprogram (exkl. angivna avgifter & entréer)

Bra att veta
Det är brukligt att visa uppskattning för båtens besättning genom att lämna dricks. På denna kryssning förväntas ca 105 euro per dubbelhytt i dricks.

Ändrat vattenstånd kan innebära ändrad resrutt eller i vissa fall omöjliggöra kryssning på delar av floden. Scandorama förbehåller sig i sådana fall rätten att justera resrutten efter de nya förhållandena.

Uppskattad kostnad för det i dagsprogrammet angivna arrangemanget mot avgift (som ej måste förbokas) är ca 15 euro.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)
Ungersk Forint (HUF)


Tillval:
Resa och utflykter enligt dagsprogram (exkl. avgifter & entréer): Ingår
Wienerkonsert: 690:-
Flyg: Flyg utresa ARN: 500:-
Flyg: Flyg utresa CPH: 1.000:-

 

Rumstyper:

Dubbelhytt på nedre däck för eget bruk och enkelrum. Måltider enligt program 31.995:-
Dubbelhytt på övre däck för eget bruk och enkelrum. Måltider enligt program 34.795:-
Juniorsvit på övre däck. Måltider enligt program 27.195:-
Dubbelhytt på övre däck. Måltider enligt program 22.295:-
Dubbelhytt på nedre däck. Måltider enligt program 19.495:-


Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 17.08.2024
Ankomst: 24.08.2024
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN, CPH
Pris från: 19.995:-

Bilder - Donaukryssning Passau-Linz ✈

Vi har för närvarande inga foton

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 17.08.2024
Ankomst: 24.08.2024
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN, CPH
Pris från: 19.995:-

Visa mindre
 Ledig
 På förfrågan
augean

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få nyheter och tips från vår resevärld.