Skip to main content

Polen Runt

BUSSRESA - Polen - Rundresa - 8 dagar

Polen Runt

En intressant resa som bjuder på fascinerande historia, stora kulturrikedomar och en naturskön landsbygd. Gästvänliga Polen är på stark frammarsch. Idylliska Krakow var länge Polens huvudstad. Det är i dag den näst största staden, men kanske den allra vackraste, samt Polens kulturella centrum. Här hittar vi historia i överflöd, ett hundratal kyrkor och många mysiga uteserveringar på de vackra torgen. Hela den gamla staden är uppsatt på Unescos lista över världskulturarv. Sveriges och Polens forna kung, Vasasonen och tolvbarnspappan Sigismund, ligger begravd i Krakows mäktiga domkyrka. I Polens ståtliga huvudstad Warszawa väntar en uppsjö av sevärdheter. Föredömligt återuppbyggda Stare Miasto, Gamla stan, är mysig och dessutom späckad med historia och är med all rätt med bland Unescos världsarv. Den exklusiva paradgatan Nowi Swiat bjuder på betagande arkitektur och lockande skyltfönster. Vi kommer att trivas i underbara Polen. Dessutom ser vi hamnstaden Stettin och en av Polens äldsta städer Poznan samt får en helkväll i Berlin som bonus!
 

Fri direktanslutning från 37 orter »


11 gäster ger medelbetyg 4,9 av 5

★ ★ ★ ★ ★

Höjdpunkter!
  • Berlin
  • Krakow
  • Auschwitz-Birkenau
  • Warszawa
  • Poznan
  • Stettin 

2023 - Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Malmö - Berlin
Resan startar på Öresundsterminalen på morgonen. Färden går via Öresundsbron och genom Danmark varifrån vi tar färjan Gedser-Rostock. Framåt eftermiddagen kommer vi till den tyska huvudstaden Berlin och checkar in på City Hotel East. Gör oss gärna sällskap på en rundtur med middag i världsmetropolen Berlin.

Willkommen in Berlin
En härlig kvällstur i glittrande Berlin då vi får se de nya kvarteren kring Potsdamer Platz, paradgatan Unter den Linden samt den berömda ruinen av Gedächtniskirche. Turen avslutas med en välsmakande middag.
Pris inkl middag med dryck 495:-

Dag 2: Berlin - Krakow
Efter frukost är det dags att resa vidare mot Polen. Efter gränsen och intressant guidning blir det uppehåll för lunch. När industristaden Katowice är passerad kan vi snart skönja idylliska pärlan Krakow. Här stundar två heldagar med trivsamma upplevelser i den forna huvudstaden. Vi bor på Golden Tulip City Center Hotel med utmärkt läge nära torget och tyghallen i Gamla stan.

Dag 3-4: Krakow

Välkommen till Krakow
Vi börjar vår tur på berget Wawel där vi finner slottet och den mäktiga katedralen där de polska kungarna är begravda, bland annat den svenskpolske kungen Sigismund Vasa. Under turen får vi veta och se det mesta om staden som klarade sig undan andra världskrigets bombningar. En stadsvandring i fascinerande Krakow där vi beundrar den vackra Mariakyrkan, tyghallen och mycket mer. Vi besöker också Europas största medeltida salutorg där vi avslutar vår promenad.
Pris 265:-

Auschwitz & Birkenau
Byn Oswiecim, på tyska Auschwitz, blev under andra världskriget scenen för grymheter utan like i historien. Här mördades flera miljoner människor, hitförda i boskapsvagnar från stora delar av Europa. Mycket av förintelselägret finns kvar, bland annat fångarnas baracker. Under vår rundvandring vid såväl huvudlägret Auschwitz 1 som Birkenau påminns vi om en skamlig epok i människans historia.
Pris inkl inträde och lokalguide 395:-, bokas tillsammans med resan senast en månad före avresa.

Judisk afton med klezmermusik
Denna kväll beger vi oss till Krakows judiska kvarter, Kazimierz. Här besöker vi en trevlig restaurang och äter en god middag ackompanjerad av judisk klezmermusik. En trevlig avslutning på vår vistelse i Krakow!
Pris inkl middag med dryck 575:-

Dag 5: Krakow - Warszawa
När frukosten är avslutad är det dags att gå ombord på bussen för vidare färd norrut. Genom den polska landsbygden går resan från den förra huvudstaden mot den nuvarande. På eftermiddagen kommer vi fram till ståtliga Warszawa och checkar in på Novotel Centrum Hotel.

Dag 6: Warszawa

Stadsrundtur i Warszawa
Vi gör en rundtur i den spännande huvudstaden och får bland mycket annat se den vackra paradgatan Nowy Swiat, monumenten i det gamla judiska ghettot och gamla staden, Stare Miasto. Vår guide berättar det mesta vi behöver veta om Warszawa och vi får ta del av mycket intressant historia.
Pris 265:-

Chopinafton
Vi njuter av en konsert med den polske tonsättaren Chopins stämningsfulla musik. En underbar kväll för alla som uppskattar klassisk musik.
Pris 425:-

Dag 7: Warszawa - Stettin
Efter en sista frukost i huvudstaden fortsätter vi resan mot Szczecin, eller Stettin som tyskarna benämnde staden när den tillhörde Preussen och Tyskland. På vägen stannar vi till i halvmiljonstaden Poznan. Intill rådhuset vid den gamla marknadsplatsen trängs de färgglada husen och de smala gatorna bär spår av medeltida stadsplanering. Väl framme i Stettin checkar vi in på Radisson Blu Hotel.

Stettin med avslutningsmiddag
Stettin är en gammal stad som överlevt många krig. Vi stiftar bekantskap med staden och vår guide kommer att ta oss till de viktigaste sevärdheterna. Det hela avslutas med en god middag på en trevlig restaurang. En härlig avslutning på våra äventyr i Polen.
Pris inkl middag med dryck 495:-

Dag 8: Stettin - Malmö
Efter frukost sätter vi oss bekvämt tillrätta i bussen och påbörjar hemresan. Efter lunch och färjan mellan Rostock och Gedser är vi tillbaka i Danmark och sedan rullar det snabbt på mot Öresundsbron och vi återvänder till Malmö många upplevelser rikare ca kl 20.00.

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

11 personer ger den här resan medelbetyget 4,9 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

Ytterst intressant resa.Valde denna i år för förra året tog vi Baltikum runt och då var det några stopp i Polen.Fick upp ögonen för detta fantastiska turistandeland då. Sen att det var en polskfödd guide som var ytterst kunnig förhöjde hela resan.

av

★ ★ ★ ★ ★

En fantastisk Guide som var från Polen, hennes information om landet var verkligen intressant, hon förgyllde en i många avseenden intressant resa, för mig och min fru.

av

★ ★ ★ ★ ★

Polen välkomnade oss i maj och vi fick lära oss massor om Polens historia av den trevlige reseledaren som var född i Polen.. våra upplevelser i Krakow och Warszawa minns vi förstås särskilt och där var även hotellen mycket bra

av

★ ★ ★ ★

En mycket bra guide sedan var krakow den bästa staden sevärd shopping mm

av

★ ★ ★ ★ ★

Toppenresa med Dorotea Bengtsson, mycket kunnig guide fick se och veta mycket om landet Polen. Rekommenderas.

av

★ ★ ★ ★ ★

En helt fantastisk resa! Vi fick se "allt". Tack vare vår helt outtröttliga guide Barbara o vår duktiga o genomtrevliga busschaufför Slavisha. De är båda värda allt beröm de kan få!

av

★ ★ ★ ★ ★

Bra på alla sätt, hotell, reseledare och chaufför

av

★ ★ ★ ★ ★

Polen gav verkligen mersmak och vi planerar redan nya resor dit. Mycket bra guide! Hotellen fanns i bra lägen och kändes lite lyxiga. Vi lär återkomma!

av

★ ★ ★ ★ ★

Trots det usla vädret så blev det en mycket givande resa med en oerhört kunnig guide som gav en utmärkt bild av Polen ur både historisk, politisk och kulturell synvinkel.

av

★ ★ ★ ★ ★

Utomordentligt välordnad resa, fantastiskt duktig guide som pratade om sina egna upplevelser och naturligtvis om sevärdheterna. Bra utflyktsmål. Tack

av

★ ★ ★ ★ ★

Guiden Dorota Bengtsson infriade mina förväntningar till 100% o även resan. Hon ser varje människa i gruppen glad, positiv, kunnig vet hur hon skall ta människor-ingenting är omöjligt. Utflykterna gav så mycket. Jag har nu en helt annan syn på Polen.

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
23/4BussGolden Tulip City Center Hotel, KrakowMer än 87 995:-Boka
14/5BussGolden Tulip City Center Hotel, KrakowMer än 88 495:-Boka
28/5BussGolden Tulip City Center Hotel, KrakowMer än 88 195:-Boka
16/7BussGolden Tulip City Center Hotel, KrakowMer än 88 095:-Boka
27/8BussGolden Tulip City Center Hotel, KrakowMer än 88 295:-Boka
17/9BussGolden Tulip City Center Hotel, KrakowMer än 88 395:-Boka
8/10BussGolden Tulip City Center Hotel, KrakowMer än 88 095:-Boka

Information

I priset ingår
Resa i komfortbuss med Scandoramaguide, 7 övernattningar i dubbelrum, 7 frukostar 

Tillval
Enkelrumstillägg 2 795:-

Utflyktspaket 2 625:- (ordinarie pris 2 915:-)
Willkommen in Berlin 495:-
Välkommen till Krakow 265:-
Auschwitz & Birkenau 395:-
Judisk afton med klezmermusik 575:- 
Stadsrundtur i Warszawa 265:-
Chopinafton 425:- 
Stettin med avslutningsmiddag 495:- 
Boka utflyktspaketet (alla utflykter) före avresa och du sparar 10%. Du kan även köpa enskilda utflykter före avresa. När resan påbörjats kan vi inte garantera platstillgång på utflykterna.
Utflykterna kan genomföras i annan ordning.

Bra att veta
Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö. Fri direktanslutning från 37 orter.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)
Polsk Zloty (PLN)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 2 - 5

Golden Tulip City Center Hotel, Krakow
Golden Tulip City Center Hotel, Krakow
Sekelskiftesfastighet i hjärtat av Krakow som är ombyggd till ett modernt, trendigt och komfortabelt hotell med promenadavstånd till vad många anser vara Europas vackraste torg och flera sevärdheter...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

City Hotel East, Berlin
City Hotel East, Berlin
Stort stadshotell som består av två höghuskroppar med hotellrum vilka förbinds av en lägre byggnad som innehar hotellets allmänna utrymmen. Hotellet har en ljust inredd restaurang med stora fönster, v...

Övernattning Dag 5 - 7

Novotel Centrum Hotel, Warszawa
Novotel Centrum Hotel, Warszawa
Stort, modernt hotell med god standard och mycket centralt läge som med sin höjd utmärker sig mot sin omgivning. Hotellet: Mycket bra hotell med hög komfort som har frukostmatsal, en trevlig restauran...

Övernattning Dag 7 - 8

Radisson Blu Hotel, Stettin
Radisson Blu Hotel, Stettin
Bekvämt och bra hotell med inomhuspool och centralt läge bredvid ett shoppingcentra. Hotellet: Ett av de första hotellen med västerländska ägare som öppnade i Polen. Hotellet är en del av det modernt...
Sista minuten
2/12Julmarknad i Celle 3 dagarfrån 3 295:-
3/12Julmarknad i Rostock 2 dagarfrån 1 995:-
8/12Julshopping i Stettinfrån 3 195:-
8/12Advent på slott i Polenfrån 3 595:-
8/12Julmarknad i Hildesheimfrån 3 695:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö