Skip to main content

Norska fjordar med Oslo

BUSSRESA - Norge - Rundresa - 7 dagar

Norska fjordar med Oslo

Vägsträckor så andlöst vackra och fjordlandskap så bedårande att den som inte får se detta med egna ögon aldrig kan föreställa sig skönheten. Trollstigen med sina 11 hårresande hårnålskurvor och utsikt som är minst sagt hänförande över vattenfall, bördiga dalar, branta klippor och djupa fjordar. Vöringsfossen är Norges mest storslagna vattenfall och kanske är Atlanthavsvägen den förnämsta kronan på detta natursköna verk! Norges största städer Oslo och Bergen kontrasterar mot brusande vattenfall och lodräta fjällväggar. Bergens promenadstråk utmed vattnet bjuder på medeltida atmosfär såväl som modern stadspuls med butiker, serveringar och restauranger som avlöser varandra i strid ström. I Oslo missar vi inte paradgatan Karl Johan och livliga Aker Brygge. En resa med vidunderliga naturscenerier! 

 
Fri direktanslutning från 37 orter »

 
Höjdpunkter!
  • Trollstigen 
  • Atlanthavsvägen
  • Fjordkryssning
  • Bryggen i Bergen
  • Operahuset i Oslo
  • Mäktig natur

2023 - Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Malmö - Hamar
Efter att vi på Öresundsterminalen i Malmö tagit plats i vår bekväma buss påbörjar vi vår resa. Längs västkusten går färden norrut och vid lunchtid siktar vi in oss på vackert belägna Stenungsbaden innan vi korsar gränsen till Norge. Dagens slutmål är Hamar, vackert belägen vid Norges största sjö Mjösa och omtalad för skridskohallen Vikingskipet. Här checkar vi in på Thon Hotel Victoria och äter en gemensam middag.

Dag 2: Hamar - Ålesund
Efter frukost tar vi farväl av Hamar och siktar in oss på olympiska Lillehammer. Vi fortsätter sedan vidare genom majestätisk natur som inspirerade Henrik Ibsen att författa dramat om Peer Gynt. Eftermiddagen bjuder på bedårande naturscenerier när vi färdas utmed Trollstigen, en av Europas mest sevärda vägsträckor. Längs ett flertal hårnålskurvor imponeras vi av de mäktiga vattenfallen Stigfossen och Trollfossen och njuter av vyerna över vägen som slingrar sig fram nedanför mäktiga bergstoppar på över tusen meter. Storfjorden skär likt en kniv genom landskapet och samspelet mellan berg och hav tar nästan andan ur oss. Framåt kvällen anländer vi till Ålesund och Thon Hotel som serverar middag. Staden drabbades av en förödande brand i början av 1900-talet och efter kontinentala mönster och hjälp uppfördes ett flertal byggnader i den då populära jugendstilen. 

Dag 3: Ålesund

Unika Atlanthavsvägen
I dag väntar en naturupplevelse utöver det vanliga! Atlanthavsvägen består egentligen av ett antal öar som sammanbinds av djärvt konstruerade broar och skapades i början på 2000-talet. Vägsträckan uppmärksammades inte minst genom den senaste Bondfilmen och anses vara en av de allra vackraste i Norge. Understundom känns det som att åka på vatten! Vi besöker också rosorna stad, Molde, och kanske får vi också reda på varför Kristiansund har spelat så stor roll för den portugisiska kokkonsten?
Pris 445:-

Dag 4: Ålesund - Bergen
Vi beger oss söderut, ackompanjerade av såväl spegelblanka havsvikar och djupa fjordar som branta bergsmassiv och nationalparker. Målet för dagen, förutom den vackra vägen, är Norges näst största stad, Bergen. Väl installerade på Thon Hotel Orion väntar middag innan vi gör oss redo får nya bekantskaper!

Dag 5: Bergen

Stadsrundtur i Bergen med Flöybanan
Bergen grundades år 1070 och var under medeltiden Norges största och viktigaste stad. Till stadens stora attraktioner hör Bryggen som redan på medeltiden utgjorde stadens hamnkvarter. De gamla köpmanshusen av trä med höga fasader som reflekteras mot vattnet tillhör världskulturarvet. Vi tar en tur med kugghjulsbanan upp till utsiktsberget Flöyen och härifrån har vi en magnifik utsikt över både staden och fjordlandskapet!
Pris 295:-

Fjordkryssning
Ombord på en bekväm utflyktsbåt lämnar vi för några timmar Bergen bakom oss och njuter av att uppleva staden från sjösidan. Vi tar sikte på det omtalade sundet Mostraumen medan majestätiska berg reser sig lodrätt upp och i det kristallklara vattnet reflekteras naturens storhet. Här och var sipprar vatten ner längs bergväggarna. Jo, vi behöver nypa oss i armarna för att inse att detta är verklighet!
Pris 795:-, bokas tillsammans med resan senast två veckor före avresa.

Dag 6: Bergen - Oslo
Efter frukost beger vi oss österut och stannar till för att beundra Vöringsfossen vars enorma vattenmassor och fallhöjd kommer att imponera på oss. Vi passerar Europas största högfjällsplatå, Hardangervidda, innan vi vid lunchtid siktar den välkända vintersportorten Geilo. I Oslo väntar sedan Thon Hotel Europa på oss och nu kan vi börja utforska den norska huvudstaden.

Stadsrundtur i Oslo
Oslo ligger naturskönt längst in i Oslofjorden med skogar och berg inpå knutarna. Vi bekantar oss med en inbjudande storstad och ser bland annat den breda paradgatan Karl Johan och kungliga slottet, operahuset, stadens rådhus där Nobels fredspris delas ut samt Aker Brygge med vatten, båtar och folkliv. 
Pris 225:-

Dag 7: Oslo - Malmö
Sista dagen på resan bjuder på god frukost innan vi påbörjar färden mot svenska gränsen. Längs den svenska västkusten färdas vi söderut och lagom till lunch bekantar vi oss med Gunnebos välskötta slottsträdgård. Så småningom når vi våra avstigningsplatser och med oss i bagaget har vi många fantastiska minnen. Framåt 20-tiden är vi åter på Öresundsterminalen i Malmö. Tack för den här gången!

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
24/6BussThon Hotel Orion, BergenMer än 89 195:-Boka
1/7BussThon Hotel Orion, BergenMer än 89 395:-Boka
8/7BussThon Hotel Orion, BergenMer än 89 395:-Boka
15/7BussThon Hotel Orion, BergenMer än 89 695:-Boka
26/8BussThon Hotel Orion, BergenMer än 89 595:-Boka

Information

I priset ingår
Resa i komfortbuss med Scandoramaguide, 6 övernattningar i dubbelrum, 6 frukostar, 3 middagar 

Tillval
Enkelrumstillägg 2 495:-

Utflyktspaket 1 585:- (ordinarie pris 1 760:-)
Unika Atlanthavsvägen 445:-
Stadsrundtur i Bergen med Flöybanan 295:-
Fjordkryssning 795:- 
Stadsrundtur i Oslo 225:- 
Boka utflyktspaketet (alla utflykter) före avresa och du sparar 10%. Du kan även köpa enskilda utflykter före avresa. När resan påbörjats kan vi inte garantera platstillgång på utflykterna.
Utflykterna kan genomföras i annan ordning.

Bra att veta
Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö. Har du bokat anslutning observera att resan startar och slutar i Malmö. Det är även där du övernattar om du bokar anslutning med övernattning. Fri direktanslutning från 37 orter.

Avresa 1/7 och 8/7 bor vi på Thon Hotel Slottsparken i Oslo dag 6-7.

Påstigning/Avstigning (kostnadsfritt) 

Bussen utgår från Malmö. Du kan även stiga på/av vid ett antal platser längs E6:an. Se hållplatser nedan.

Löddeköpinge, Dahls Hotell Center Syd kl 08.30
Landskrona, Järnvägsstationen kl 08.45
Helsingborg, Hamntorget (se monitor för gate) kl 09.05
Laholm, McDonald's Söderleden (Mellbystrand) kl 09.45
Halmstad, Arena huvudentrén kl 10.05
Falkenberg, McDonald's (Vinbergsmotet E6:an) kl 10.30
Varberg, Björkäng Vägkrog kl 11.10
Mölndal, Scandic Mölndal kl 12.00

Se biljett för exakta tider.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Norsk Krona (NOK)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 4 - 6

Thon Hotel Orion, Bergen
Thon Hotel Orion, Bergen
Nyrenoverat och trivsamt hotell inrett med stormönstrade tapeter och färgglada möbler. Vackert läge direkt vid vattnet i gemytliga Bergen alldeles i närheten av välkända Bryggen. Ombonade och bekvämt...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Thon Hotel Victoria, Hamar
Thon Hotel Victoria, Hamar
Komfortabelt hotell i klassisk stil som är Hamars äldsta hotell med anor tillbaka till 1852, vilket man inte kan tro av den moderna fasaden. Perfekt beläget i hjärtat av Hamar nära shopping, uteliv oc...

Övernattning Dag 2 - 4

Thon Hotel, Ålesund
Thon Hotel, Ålesund
Modernt och elegant hotell med uppskattad frukost som efter ägarbyte genomgått en totalrenovering och öppnat på nytt i juni 2021. Hotellet har trevliga allmänna utrymmen i en sober stil där de svarta...

Övernattning Dag 6 - 7

Thon Hotel Europa, Oslo
Thon Hotel Europa, Oslo
Flärdfullt och modernt hotell med hög komfort och trivsam atmosfär som designats i härliga och klara färger. Perfekt beläget i hjärtat av Oslo, nära Karl Johan och slottet. Komfortabla och moderna, me...
Sista minuten
1/2Jokkmokks marknad med LAND från Arlandafrån 10 995:-
1/2Jokkmokks marknad med LAND från Kastrupfrån 10 995:-
3/2Jokkmokks Marknad från Arlandafrån 9 295:-
18/2Andalusien 22 dgr reseledare från Kastrup
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö