Skip to main content

Norska fjordar med Oslo

BUSSRESA - Norge - Rundresa - 7 dagar

Norska fjordar med Oslo
- Mäktiga naturscenerier & vackra städer - Nyhet!

Vägsträckor så andlöst vackra och fjordlandskap så bedårande att den som inte får se detta med egna ögon aldrig kan föreställa sig dess skönhet. Brusande vattenfall och lodräta fjällväggar kontrasterar mot Norges största städer Oslo och Bergen. Kanske är tågfärden på Flåmsbanan den förnämsta kronan på detta natursköna verk!
 

Snabba fakta!
  • Unika Trollstigen med sina 11 hårnålskurvor är en av världens mest berömda vägsträckor.
  • Fjordkryssning, spektakulära Flåmsbanan, Bergen och Oslo.
  • Mäktig natur och upplevelser för livet!

Dagsprogram

Dag 1, lördag: Mot vårt grannland

Malmö - Hamar: Efter att vi på Öresundsterminalen i Malmö tagit plats i vår bekväma buss så påbörjar vi vår underbara resa. Längs västkusten går färden norrut och vid lunchtid siktar vi in oss på vackert belägna Stenungsbaden innan vi korsar gränsen till Norge. Dagens slutmål är Hamar, vackert belägen vid Norges största sjö Mjösa och omtalad för skridskohallen Vikingskipet, ca 68 mil. Här checkar vi in på Thon Hotel Victoria och avnjuter en gemensam middag.

Dag 2, söndag: Majestätiska vyer

Hamar - Åndalsnes: Efter frukost tar vi farväl av Hamar och siktar in oss på olympiska Lillehammer. Vi fortsätter sedan vidare genom majestätisk natur som inspirerade Henrik Ibsen att författa dramat om Peer Gynt. Senare under eftermiddagen anländer vi till Åndalsnes i Romsdalen och tar in på Grand Hotel Bellevue för god mat och skön avkoppling, ca 32 mil.

Dag 3, måndag: Unika Trollstigen

Åndalsnes - Bergen: Dagen bjuder på bedårande naturscenerier när vi färdas utmed Trollstigen, en av Europas mest sevärda vägsträckor. Längs ett flertal hårnålskurvor imponeras vi av de mäktiga vattenfallen Stigfossen och Trollfossen och njuter av vyerna över vägen som slingrar sig fram nedanför mäktiga bergstoppar på över tusen meter. Storfjorden skär likt en kniv genom landskapet och samspelet mellan berg och hav tar nästan andan ur oss. Framåt kvällen anländer vi till hamnstaden Bergen och välkomnas till Thon Hotel Orion med en god middag, ca 44 mil.

Dag 4-5, tisdag - onsdag: Vackra Bergen

Bergen: Staden är naturskönt inbäddad vid slutet av Byfjorden, skyddad av höga kullar, bergstoppar och den välbevarade fästningen Bergenhus. Fram till början av 1300-talet utgjorde staden den främsta residensorten för de norska kungarna och Bergens framgångsrika handel med framförallt fisk ledde till handelsavtal med Hansan. Nutida besökare påminns om detta genom den Unescoskyddade trähusarkitekturen längs det som en gång kallades Tyskebryggen. Promenadstråken utmed vattnet bjuder på medeltida atmosfär såväl som modern stadspuls med butiker, serveringar och restauranger som avlöser varandra i strid ström. Vyerna från någon av stadens utsiktshöjder är lika häpnadsväckande som det omgivande fjordlandskapet. Givetvis tar vi chansen att njuta av allt det vackra!

Dag 6, torsdag: Mäktiga Vöringsfossen

Bergen - Oslo: Efter frukost beger vi oss österut och stannar till för att beundra Vöringsfossen vars enorma vattenmassor och fallhöjd kommer att imponera på oss. Vi passerar Europas största högfjällsplatå, Hardangervidda, innan vi vid lunchtid siktar den välkända vintersportorten Geilo. I Oslo väntar sedan Thon Hotel Slottsparken på oss och nu kan vi börja utforska den norska huvudstaden, ca 47 mil.

Dag 7, fredag: Via Gunnebo slottsträdgård

Oslo - Malmö: Sista dagen på resan bjuder på god frukost innan vi påbörjar färden mot svenska gränsen. Längs den svenska västkusten färdas vi söderut och lagom till lunch bekantar vi oss med Gunnebos välskötta slottsträdgård. Så småningom når vi våra avstigningsplatser och med oss i bagaget har vi många fantastiska minnen. Framåt 20-tiden är vi åter på Öresundsterminalen i Malmö, ca 57 mil. Tack för den här gången!

Utflykter

UTFLYKTSPAKET
Pris 2 300:-
(ordinarie pris 2 560:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

Unika Trollstigen

Trollstigen öppnades 1936 och är ett under av ingenjörskonst. Vägen slingrar sig upp till Stigrøra, 858 meter över havet, via 11 hårresande hårnålskurvor. En imponerande stenbro tar fordonen över vattenfallet Stigfossen och längs vägen är utsikten minst sagt hänförande över vattenfall, bördiga dalar, branta klippor och djupa fjordar. Detta är Norges natur när den är som mest dramatisk!
Ingår i resans pris.

Stadsrundtur i Bergen med Flöybanan

Bergen grundades år 1070 och var under medeltiden Norges största och viktigaste stad. Till stadens stora attraktioner hör Bryggen som redan på medeltiden utgjorde stadens hamnkvarter. De gamla köpmanshusen av trä med höga fasader som reflekteras mot vattnet tillhör världskulturarvet. Vi tar en tur med kugghjulsbanan upp till utsiktsberget Flöyen och härifrån har vi en magnifik utsikt över både staden och fjordlandskapet!
Pris ca 245:-

Fjordkryssning

Ombord på en bekväm utflyktsbåt lämnar vi för några timmar Bergen bakom oss och njuter av att uppleva staden från sjösidan. Vi tar sikte på det omtalade sundet Mostraumen medan majestätiska berg reser sig lodrätt upp och i det kristallklara vattnet reflekteras naturens storhet. Här och var sipprar vatten ner längs bergväggarna. Jo, vi behöver nypa oss i armarna för att inse att detta är verklighet!
Pris ca 595:-

Sognefjorden med Flåmsbanan

I dag väntar en naturupplevelse utöver det vanliga i ett av Norges vackraste områden! Sognefjorden och dess förgreningar är själva sinnebilden för Norges dramatiska landskap med branta fjällväggar som stupar ner i fjordens stilla vatten. Fjorden sträcker sig drygt 20 mil från inlandet till Atlantkusten. Bergstopparna som ramar in fjordens klarblå vatten är på sina håll upp mot 1 500 meter höga. Vi åker båt på fjorden från Gudvanger till Flåm. Här tar vi den legendariska Flåmsbanan, en av de vackraste järnvägsresorna som finns. I Myrdal tar vi vanligt tåg till Voss där vår buss möter oss. En upplevelse som många anser ska upplevas en gång i livet.
Pris ca 1 495:-

Mäktiga Vöringsfossen

I ett av Norges mest storslagna vattenfall störtar vattenmassorna från Hardangervidda 182 meter ner med en häpnadsväckande urkraft. De nyanlagda gångvägarna och den spektakulära gångbron gör denna unika sevärdhet till en svårslagen upplevelse!
Ingår i resans pris.

Stadsrundtur i Oslo

Oslo ligger naturskönt längst in i Oslofjorden med skogar och berg inpå knutarna. Vi bekantar oss med en inbjudande storstad och ser bland annat den breda paradgatan Karl Johan och kungliga slottet, stadens rådhus där Nobels fredspris delas ut samt Aker Brygge med vatten, båtar och folkliv. I Frognerparken bekantar vi oss med Vigelands omtalade skulpturer och utsikten uppifrån Holmenkollen är svårslagen!
Pris ca 225:-

Gunnebo slottsträdgård

En förmögen handelsman gav i slutet av 1770-talet den klassiskt skolade arkitekten Carl Wilhelm Carlberg i uppdrag att uppföra ett ståtligt lantställe i utkanten av Mölndal med tillhörande grönytor. Som nutida besökare kan vi njuta av såväl det eleganta slottets välbevarade exteriör som de välskötta trädgårdarna, butiken och serveringen.
Ingår i resans pris.

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 6 övernattningar i dubbelrum
  • 6 frukostar (dag 2 - 7)
  • 3 middagar (dag 1 - 3)
  • Utflykterna Unika Trollstigen, Mäktiga Vöringsfossen och Gunnebo slottsträdgård

Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö. Har du bokat anslutning observera att resan startar och slutar i Malmö. Det är även där du övernattar om du bokar anslutning med övernattning.

Enkelrumstillägg  1 795:-

Påstigning/Avstigning (kostnadsfritt)

Bussen utgår från Malmö. Du kan även stiga på/av vid ett antal platser längs E6:an. Se hållplatser nedan.

Löddeköpinge, Dahls Hotell Center Syd kl 08.30
Landskrona, Järnvägsstationen kl 08.45
Helsingborg, Knutpunkten (se monitor för gate) kl 09.05
Laholm, McDonalds Söderleden (Mellbystrand) kl 09.45
Halmstad Arena, Huvudentrén kl 10.05
Falkenberg, McDonalds (Vinbergsmotet E6:an) kl 10.30
Varberg, Björkäng Vägkrog kl 11.10
Göteborg, Nils Ericson Terminalen (se monitor för hållplats) kl 12.10

Se biljett för exakta tider.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Norsk Krona (NOK)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 3 - 6

Thon Hotel Orion, Bergen
Thon Hotel Orion, Bergen
Nyrenoverat och trivsamt hotell inrett med stormönstrade tapeter och färgglada möbler. Vackert läge direkt vid vattnet i gemytliga Bergen alldeles i närheten av välkända Bryggen. Ombonade och bekvämt...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Thon Hotel Victoria, Hamar
Thon Hotel Victoria, Hamar
Komfortabelt hotell i klassisk stil som är Hamars äldsta hotell med anor tillbaka till 1852, vilket man inte kan tro av den moderna fasaden. Perfekt beläget i hjärtat av Hamar nära shopping, uteliv oc...

Övernattning Dag 2 - 3

Grand Hotel Bellevue, Åndalsnes
Grand Hotel Bellevue, Åndalsnes
Trevligt och välkomnande hotell med centralt läge i vackert belägna Åndalsnes. Hotellet: Populärt turisthotell med anor som sträcker sig tillbaka till 1890-talet. Hotellet blev återuppbyggt efter en b...

Övernattning Dag 6 - 7

Thon Hotel Slottsparken, Oslo
Thon Hotel Slottsparken, Oslo
Trevligt, inbjudande och färgstarkt hotell med god komfort. Vid ankomst till hotellet möts man av den trivsamma lobbyloungen med bekväma rosa soffor, orangea fåtöljer och limegröna barstolar som leder...
Sista minuten
30/9Stettin Weekendfrån 2 995:-
30/9Berlin Weekendfrån 3 695:-
30/9Polsk slottsweekendfrån 3 795:-
2/10Amarone, Barolo & Chiantifrån 8 495:-
2/10Italien Runt med Capri – Jubileumsavgångfrån 19 995:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö