Skip to main content

Inlandsbanan med Dalarna & Jämtland

BUSSRESA - Sverige - Rundresa - 7 dagar

Inlandsbanan med Dalarna & Jämtland

Med buss och tåg genom vårt vackra land. Spegelblanka sjöar, orörd vildmark och svensk kulturhistoria när solen står som högst på himmeln! Idylliska Tällberg var under medeltiden en bondby bland många andra runt Siljan men redan i början av förra seklet, när turismen började ta fart, utvecklade sig orten till ett populärt besöksmål. Inte undra på det! Utsikten över Siljan är magnifik och den välbevarade bebyggelsen, som domineras av faluröda trähus med vita knutar, bildar själva sinnebilden av Dalarna. Från anrika Mora tar vi Inlandsbanan genom Härjedalen och Jämtland till Sveriges mittpunkt Östersund. Mellan höga fjäll i väster och stora skogsområden i öster ligger Storsjön och Östersund, en oas i den omgivande vildmarken med bördiga jordbruksområden in på knutarna. Östersund är Jämtlands självklara kulturcentrum och det är lätt att överraskas av det innehållsrika utbudet av små butiker, experimentlystna restauranger och spännande konstinrättningar. Staden inbjuder till trevliga promenader som kantas av välbevarade byggnader från stadens drygt tvåhundraåriga historia. Upplevelser i naturens- och kulturens tecken väntar oss! Lärdomsstaden Uppsala och vår kära huvudstad sätter extra färg på en vecka med det bästa av Mellansverige!
 

Fri direktanslutning från 37 orter »

Höjdpunkter!
  • Dalarna och dalahästar
  • Tällberg och Mora
  • Inlandsbanan
  • Jämtland och Storsjön
  • Uppsala och Stockholm
  • Storslagna naturupplevelser, kultur och historia 
  • Sveriges guldkorn

2023 - Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Malmö - Uppsala
På Öresundsterminalen tar vi plats i den bekväma bussen och sätter kurs norrut. Under förmiddagen unnar vi oss en kaffepaus och framåt lunchtid närmar vi oss Vätterns natursköna omgivningar. Väl i Uppsala tar vi in på Scandic Hotel Uplandia som väntar oss med middag och sköna sängar.

Dag 2: Uppsala - Tällberg
Efter frukost tar vår guide med oss på en rundtur genom lärdomsstaden. Nordens äldsta universitet, det storslagna biblioteket Carolina Rediviva och den praktfulla domkyrkan tillhör de mest framträdande sevärdheterna och bildar tillsammans med stadens slott den klassiska Uppsalasilhuetten. Fyrisån ringlar sig genom hela härligheten medan vi lyssnar på vår guides intressanta berättelser och njuter av vackra byggnader. Vi fortsätter sedan västerut genom det sommarfagra Uppland och framåt eftermiddagen hälsar vi på vid Ornässtugan, känd från legenderna om Gustav Vasas äventyr i Dalarna. I denna historiska miljö och tillika byggnadsminne får vi se och höra om det som kanske har ägt rum…. Nu har vi inte långt kvar till Siljan och idylliska Tällberg där vi checkar in på Hotell Villa Långbers.

Dag 3: Tällberg

Dalarnas sköna sjöar
I dag ska vi bekanta oss mer med de natursköna områdena kring Dalarnas mest omskrivna sjöar: Siljan och Orsasjön. Hos Nils Olssons hemslöjd i Nusnäs får vi veta mer om tillverkningen av dalahästar som gjort området känt över hela världen. Lagom till lunch besöker vi en av Sveriges största fäbodsmiljöer och hänförs av den bedårande utsikten över både Orsasjön och Siljan. Ute på Sollerön kanske vi får höra den lokala dialekten, soldmål. Omväxlande och härliga upplevelser väntar oss!
Pris inkl lunch med dryck 445:-

Dag 4: Tällberg - Östersund
Vi lämnar Tällberg och tar sikte på Mora. Här får vi möjlighet att besöka makarna Zorns hem och känna på Vasaloppets målgång innan vi går ombord på Inlandsbanan. Bekvämt tillbakalutade i rälsbussens sköna säten njuter vi av orörd vildmark som vi sent ska glömma när vi passerar genom Dalarna, Hälsingland och Härjedalen. Denna omtalade järnvägslinje stod färdig 1937 och sträcker sig 130 mil, från Kristinehamn i söder till Gällivare i norr. Vi stiger dock av i den klassiska längdskidorten Åsarna och fortsätter sista biten mot Östersund med buss. Här välkomnar oss Hotell Östersund med middag.

Dag 5: Östersund

Storsjön med Frösön
Vi beger oss på strövtåg utmed Sveriges femte största sjö och slår följe med Skärgårdsvägen. Kyrkoruinen i Sunne och sägenomspunna Norderö ute i Storsjön tittar vi närmare på medan hällristningarna i Glösa flyttar oss tusentals år tillbaka i tiden. Frösö kyrka förkroppsligar idyllen om Sommarsverige och bjuder på enastående utsikt över nejden. Vi avslutar med en orienterande tur i Östersund och sedan ligger eftermiddagen öppen för egna utforskningar.
Pris 325:-

Dag 6: Östersund - Stockholm
Det har blivit dags att lämna Östersund. Vi rullar i sydostlig riktning, genom skogsrika landskap som understundom varvas med vackra insjöar. Vi njuter av både kaffepaus och lunch innan vi framåt kvällen når Stockholm och checkar in på Scandic Hotel Järva Krog i Solna. Staden vid vattnet tar emot oss med öppna armar och allt det vackra är vårt att upptäcka!

Stadsrundtur i Stockholm
Vi gör en rundtur i vår egen huvudstad, byggd på 14 öar och sammanlänkad av 57 broar. Grönska, vatten och storslagna byggnader präglar Stockholm och gör den till en av världens vackraste städer. Vi beundrar bland annat kungliga slottet, Gamla stan, Stadshuset och mycket annat.
Pris 225:-

Dag 7: Stockholm - Malmö
Vi lämnar Stockholm efter att ha ätit frukost och åker sedan söderut mot Malmö med många fina minnen i bagaget. Vid 20-tiden beräknas vi anlända till Öresundsterminalen i Malmö. Tack för den här gången och välkommen åter!

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
17/6BussHotell Östersund, ÖstersundMer än 89 695:-Boka
22/7BussHotell Östersund, ÖstersundMer än 89 495:-Boka

Information

I priset ingår
Resa i komfortbuss med Scandoramaguide, 6 övernattningar i dubbelrum, 6 frukostar, 2 middagar 

Tillval
Enkelrumstillägg  1 995:-

Utflyktspaket 895:- (ordinarie pris 995:-)
Dalarnas sköna sjöar 445:- 
Storsjön med Frösön 325:- 
Stadsrundtur i Stockholm 225:- 
Boka utflyktspaketet (alla utflykter) före avresa och du sparar 10%. Du kan även köpa enskilda utflykter före avresa. När resan påbörjats kan vi inte garantera platstillgång på utflykterna.
Utflykterna kan genomföras i annan ordning.

Bra att veta
Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö. Har du bokat anslutning observera att resan startar och slutar i Malmö. Det är även där du övernattar om du bokar anslutning med övernattning. Fri direktanslutning från 37 orter.

Påstigning/Avstigning (kostnadsfritt) 

Bussen utgår från Malmö. Du kan även stiga på/av vid ett antal platser längs E4:an. Se hållplatser nedan.

Helsingborg, Hamntorget kl 08.50
Ljungby, Ljungbystopp INGO kl 10.40
Värnamo, McDonald's E4:an syd kl 11.15
Jönköping, M2 Center (f.d. Eurostop) kl 12.05

Se biljett för exakta tider.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Svenska kronor (SEK)
 

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 4 - 6

Hotell Östersund, Östersund
Hotell Östersund, Östersund
Trevligt och privatägt hotell med en trivsam och ombonad miljö där de allmänna utrymmena nyligen renoverats i en mustig färgskala med sammetssoffor, stormönstrade tapeter och bambulampor. Hotellets up...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Scandic Hotel Uplandia, Uppsala
Scandic Hotel Uplandia, Uppsala
Komfortabelt och bra hotell med perfekt läge mitt i hjärtat av Uppsala. Härifrån når du populära sevärdheter såsom Domkyrkan, Uppsala slott och Linnéträdgården på bara några minuters promenad. Hotelle...

Övernattning Dag 2 - 4

Hotell Villa Långbers, Tällberg
Hotell Villa Långbers, Tällberg
Villa Långbers är ett falurött, Svanenmärkt dalahotell med vita knutar, som består av flera intilliggande trähus. Redan 1936 startade systrarna Elsa och Wilma Långbers ett hälsohem och pensionat i den...

Övernattning Dag 6 - 7

Scandic Hotel Järva Krog, Solna
Scandic Hotel Järva Krog, Solna
Anrikt vägkrogshotell, byggt 1971, som renoverats i omgångar och erbjuder god komfort samt en uppskattad Scandic-frukost. Här finns en ombonad och hemtrevlig restaurang samt en trivsam lobbybar. Kansk...
Sista minuten
1/2Jokkmokks marknad med LAND från Arlandafrån 10 995:-
1/2Jokkmokks marknad med LAND från Kastrupfrån 10 995:-
3/2Jokkmokks Marknad från Arlandafrån 9 295:-
18/2Andalusien 22 dgr reseledare från Kastrup
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö