Skip to main content

Elba

BUSSRESA - Italien - Rundresa - 9 dagar

Elba

Italiens mest berömda landskap finns i den magiska regionen Toscana som främst är förknippad med böljande kullar och silvergröna olivlundar, men här finns också enastående Elba - Toscanas skönaste ö. Italiens tredje största ö är omtalad för sitt milda och behagliga medelhavsklimat, varierande stränder och kristallklara vatten. Medelhavsvegetationen bjuder på en tropisk grönska och korkekar och eukalyptusträd sträcker sig mot en oftast blå himmel. Sandstränder, skogbeklädda berg och dramatiska klippor. Romantiska fiskelägen, gamla borgar och små byar fullbordar bilden av en idyll. Följ med och lär dig mer om denna förhållandevis oexploaterade ö, Napoleons landsförvisning och varför den av många anses vara vackrast i Medelhavet! Vi hinner dessutom utforska kulinariska Parma och historiska Pisa. En resa du inte vill missa!

På Elba bor vi på Grand Hotel International. Ett avkopplande semesterhotell beläget på en platå på Elbas östra kust som bjuder på en alldeles fantastisk utsikt över det kristallklara vattnet och Azzuro på andra sidan viken. Den perfekta platsen för att bara ta det lugnt, lapa sol och koppla av. Njut av den fantastiska utsikten från terrassen medan du dricker en espresso eller låt kvällen klinga ut över en cocktail medan skymningen faller. Tillbringa dagarna vid någon av hotellets två utomhuspooler eller ta hissen ner till den privata stranden där du kan koppla av i en solstol på bryggan och ta ett svalkande dopp i Medelhavet.
 

Fri direktanslutning från 37 orter »


 

Höjdpunkter!
  • Parma i Emilia-Romagna
  • Oupptäckta Elba
  • Portoferrario
  • Vinprovning
  • Omväxlande natur
  • Pisa i Toscana 

2023 - Dagsprogram & Utflykter

Dag 1: Malmö - Stadtallendorf
Scandoramaguiden hälsar välkommen på Öresundsterminalen och vi installerar oss bekvämt i bussen för färd via bron till Danmark. I Rödby tar vi färjan över till Puttgarden och efter ett trevligt lunchuppehåll i norra Tyskland fortsätter vi söderut. Under kvällen når vi Stadtallendorf och vårt hotell som väntar med middag.

Dag 2: Stadtallendorf - Assago
Efter frukost åker vi vidare förbi Frankfurt-am-Main och genom Baden-Württembergs vackra landskap. Vi passerar bland ­annat Schweiz och Lugano innan vi åker över gränsen till Italien. I kvällningen passerar vi modestaden Milano och checkar in på Belstay Hotel i Assago och äter middag tillsammans.

Dag 3: Assago - Elba 
Vi tar oss vidare söderut till regionen Emilia-Romagna, ofta omnämnd som Italiens skafferi. Vi passar på att besöka eleganta Parma som sedan gammalt placerat sig på finsmakarnas världskarta. Dessutom ståtar staden även med vacker arkitektur, musik och fotboll. Till stadens arkitektoniska höjdpunkter räknas operahuset och den fantastiska katedralen med sitt åttkantiga dopkapell - utsmyckat av dåtidens mest berömda konstnärer. Staden brukar omnämnas som den mest välmående i hela Italien. Missa inte att provsmaka parmaskinkan! Vi styr sedan söderut mot kusten och hamnstaden Piombino. Härifrån seglar färjan som tar oss till Elba, den största av öarna i Toscanas skärgård. Efter ungefär en timmes seglats lägger vi till i Portoferrario och åker till Grand Hotel International, på öns östra kust, som serverar middag samtliga kvällar. 

Utflykter dag 4-6 

Portoferrario & i Napoleons fotspår
Hamnstaden Portoferrario är Elbas största stad och vi möts av en imponerande fästning med tjocka murar samt ett antal bastioner som haft till uppgift att bevaka hamninloppet. Utmed strandpromenaden ligger flotta hotell och de smala gränderna kantas av stenhus i glada färger. Napoleon Bonaparte föddes på ön Korsika 1769. I spåren efter franska revolutionen kom han att göra en makalös karriär och 1804 lät han kröna sig själv till kejsare. Napoleons segerrika arméer stötte dock på patrull i Ryssland och 1814 blev han landsförvisad till den lilla ön Elba. Under ett års tid hade han här två olika bostäder; huvudresidenset Villa dei Mulini och sommarhuset Villa San Martino. Vi besöker båda och får en intressant inblick i en av Europas mest spännande historiska personers liv.
Pris 345:- 

Vingård på Elba
Att det odlats vin på Toscanas böljande kullar sedan urminnes tider är välkänt men även på Elba produceras det vin. Vi besöker en lokal vinodlare för att lära känna vinerna från ön och får veta mer om den italienska vinodlingskonsten.
Pris 345:-

Elba Runt
I dag ska vi utforska variationsrika och omväxlande Elba. Toppen på öns högsta berg, Monte Capanne, når drygt tusen meter över havet och vi rör oss i bergiga trakter med magiska vyer. Utmed kusten möts vi av romantiska fiskebyar medan olivlundarna avlöser varandra och vi besöker bland annat pittoreska Capoliveri, själva sinnebilden av en genuin italiensk by. I dag kommer vi verkligen att förstå Elbas storhet!
Pris 445:- 

Dag 7: Elba - Calliano
Det har blivit dags att ta farväl av Elba för denna gång. På morgonen tar vi båten tillbaka till fastlandet och reser norrut men innan vi lämnar Toscana så passar vi på att besöka Pisa för att undersöka huruvida stadens berömda torn, Torre Pendente, fortfarande lutar eller inte. Vår guide tar oss med till Mirakelfältet där stadens domkyrka breder ut sig. Vid domkyrkan reser sig dopkapellet och det som ursprungligen bara var tänkt att bli ett vanligt klocktorn.Vårt mål för dagen är den lilla byn Calliano, belägen strax norr om Gardasjön, och Villagio Hotel Aquila. På kvällen äter vi en god middag tillsammans.

Dag 8: Calliano - Kassel
När morgonen är som vackrast beger vi oss norrut över Alperna igen. Vi tar vägen över Brennerpasset där vi möts av det storslagna bergslandskapet. Vi fortsätter sedan genom Tyskland samtidigt som landskapet skiftar utanför fönstret. På kvällen checkar vi in på vårt hotell i Kassel som väntar med middag.

Dag 9: Kassel - Malmö
Efter en stärkande frukost tar vi plats i bussen och rullar vidare norrut genom Tyskland. Vid färjeläget i Puttgarden väntar vår färja till Rödby. De sista milen går genom Danmark och vi är åter på Öresundsterminalen i Malmö ca kl 20.00.

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
8/4BussGrand Hotel International, Naregno - ElbaInga tillgängliga platser10 795:-Inga tillgängliga platser
20/5BussGrand Hotel International, Naregno - ElbaMer än 811 495:-Boka
24/6BussGrand Hotel International, Naregno - ElbaMer än 811 195:-Boka
26/8BussGrand Hotel International, Naregno - ElbaMer än 812 295:-Boka
23/9BussGrand Hotel International, Naregno - ElbaMer än 811 695:-Boka

Information

Allt detta ingår
Resa i komfortbuss med Scandoramaguide, 8 övernattningar i dubbelrum, 8 frukostar, 8 middagar 

Tillval
Enkelrumstillägg 2 395:-

Utflyktspaket 1 020:- (ordinarie pris 1 135:-)
Portoferrario & i Napoleons fotspår 345:-
Vingård på Elba 345:-
Elba Runt 445:- 
Boka utflyktspaketet (alla utflykter) före avresa och du sparar 10%. Du kan även köpa enskilda utflykter före avresa. När resan påbörjats kan vi inte garantera platstillgång på utflykterna.
Utflykterna kan genomföras i annan ordning.

Bra att veta
Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö. Fri direktanslutning från 37 orter.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 3 - 7

Grand Hotel International, Naregno - Elba
Avkopplande semesterhotell beläget på en platå som bjuder på en alldeles fantastisk utsikt över viken och det kristallklara vattnet. Hotellet består av tre sammanlänkade flyglar som sträcker sig ut i...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Parkhotel, Stadtallendorf
Parkhotel, Stadtallendorf
Familjärt och trevligt men något till åren kommet hotell i tysk stil omgivet av en stor romantisk trädgård. Hotellet: Ett lite mindre hotell med ombonad atmosfär som har restaurang, bar, café och en h...

Övernattning Dag 2 - 3

Belstay Hotel, Assago
Belstay Hotel, Assago
Välfungerande övernattningshotell med renoverade allmänna utrymmen i en trendig retrostil och bekväma rum, beläget i Milanos ytterområde. Hotellet: Stort hotell, byggt 1960 som delvis blivit renoverat...

Övernattning Dag 7 - 8

Villagio Hotel Aquila, Calliano
Villagio Hotel Aquila, Calliano
Ett trivsamt litet mellanklasshotell i gemytlig tyrolerstil med underbart vackra omgivningar vid foten av det gröna kalkstensberget där borgen Beseno tronar på toppen. Här finns en rustikt inredd rest...

Övernattning Dag 8 - 9

Wyndham Garden Hotel Kassel
Wyndham Garden Hotel Kassel
Ett bekvämt och praktiskt övernattningshotell och mångårig samarbetspartner. När du trätt in genom hotellentrén möts du av en ljus lobby med bekväma sittgrupper och i anslutning till receptionen finns...
Sista minuten
1/2Jokkmokks marknad med LAND från Arlandafrån 10 995:-
1/2Jokkmokks marknad med LAND från Kastrupfrån 10 995:-
3/2Jokkmokks Marknad från Arlandafrån 9 295:-
18/2Andalusien 22 dgr reseledare från Kastrup
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö