Skip to main content

Bohuslän Weekend

BUSSRESA - Sverige - Weekend - 4 dagar

Bohuslän Weekend
- Ett veckoslut i kulturens, naturens & sommarglädjens tecken

Bohuslän, sommarlandskapet framför alla andra! Den karga och kärva naturen värms upp av sommarsolens sköna strålar och gömmer inbjudande badvikar, sömniga fiskesamhällen med snirklig trähusarkitektur och trevliga serveringar som bjuder ut nyfångade skaldjur. Drömmen om den svenska sommaren blir till verklighet i Bohuslän!

 
Snabba fakta!
  • Alla utflykter ingår!
  • Uddevalla, Tjurpannan, Tanum, Smögen, Orust, Tjörn med mera! Utmärkt kombination av natur och kultur!

2022 - Dagsprogram

Dag 1, torsdag: Via Gunnebo slottsträdgård

Malmö - Uddevalla: På Öresundsterminalen hälsas vi välkomna och vårt weekendäventyr tar sin början. Längs västkusten färdas vi norrut och lagom till lunch bekantar vi oss med Gunnebos välskötta slottsträdgård. Under eftermiddagen skymtar vi Bohus fästnings bastanta murar och sedan har vi inte långt kvar till Uddevalla. Här inleder vi vår vistelse med en kortare rundtur och ett besök på Bohusläns museum innan vi tar in på Bohusgården Hotell som välkomnar oss med en vällagad middag och sköna sängar, ca 36 mil.

Dag 2-3, fredag - lördag: Upptäckter i Bohuslän

Uddevalla: Uddevalla bildar utgångspunkt för våra upptäckter längs västkusten. Staden är vackert belägen där Bäveån mynnar ut i Byfjorden och grundades på den tiden Bohuslän tillhörde Norge. Under seklerna har Uddevalla hemsökts av både plundringar och bränder då svenska och danska kungar härjade i gränstrakterna. Numera dominerar småstadskänslan även om vi kan möta den senaste erövraren på Kungstorget, sittandes till häst. Från Uddevalla är det inte långt till det besjungna och omskrivna kustbandet. Under de kommande dagarna får vi möjlighet att utforska allt från stillsamma fiskelägen med romantisk trähusarkitektur och blankpolerade klippstränder till djärva skulpturparker, världsarvslistade hällristningar och färska skaldjur. Skärgårdens djupa vikar, ödsliga hedlandskap och fredade naturreservat skänker landskapet en spännande och överraskande variation. Med öppna sinnen tas vi med på ett innehållsrikt veckoslut i kulturens, naturens och sommarglädjens tecken!

Dag 4, söndag: Tjolöholms slottspark

Uddevalla - Malmö: Efter en god frukost lämnar vi Bohuslän och tar sikte på Tjolöholms eleganta slottspark, belägen vid den nordhalländska kusten. I Nordens kanske främsta Arts- and Craftsanläggning får vi möjlighet att strosa runt i vacker miljö och låta fantasin ta oss ett sekel tillbaka i tiden. Under eftermiddagen fortsätter vi sedan söderut och framåt 20-tiden är vi åter i Malmö, ca 37 mil. Tack för en trevlig resa!

 

2022 - Utflykter

Samtliga nedanstående utflykter ingår i resans pris.

Gunnebo slottsträdgård

En förmögen handelsman gav i slutet av 1770-talet den klassiskt skolade arkitekten Carl Wilhelm Carlberg i uppdrag att uppföra ett ståtligt lantställe i utkanten av Mölndal med tillhörande grönytor. Som nutida besökare kan vi njuta av såväl det eleganta slottets välbevarade exteriör som de välskötta trädgårdarna, butiken och serveringen.
Ingår i resans pris.

Uddevalla & Bohusläns museum

Vi inleder vårt besök i Uddevalla med en orienterande rundtur. Mitt på Kungstorget sitter Karl X Gustav till häst och blickar ut över sin erövring. En av Sveriges äldsta badorter, Gustafsberg, är numera naturreservat och bjuder på välbevarad bebyggelse från 1700-talet längs Byfjordens södra strand. En annan sevärd skapelse är Villa Elfkullen som tankfullt blickar ut över Bäveån. På Bohusläns museum ges vi ännu fler möjligheter att bekanta oss med staden som blir vårt hem de kommande dagarna!
Ingår i resans pris.

Norra Bohuslän - Tanum, Tjurpannan & Fjällbacka

Vi inleder med de unika hällristningarna vid Tanum, inskrivna på Unescos världsarvslista redan 1994. Havstenssund är omtalat för sitt hummerfiske och brokiga historia medan naturreservatet Tjurpannan, en gång i tiden en fruktad passage bland sjöfarare, visar upp en sällsynt flora och bjuder på vacker utsikt. I Fjällbacka njuter vi av bedårande trähusbebyggelse och passar dessutom på att bekanta oss med både Ingrid Bergman och Camilla Läckberg.
Ingår i resans pris.

Södra Bohuslän - Smögen, Orust & Tjörn

I Smögen avlöser skaldjursrestaurangerna varandra längs den promenadvänliga träbryggan. Vi tar oss vidare över Gullmarsfjorden mot Orust och dess särpräglade landskap. På Tjörn låter vi oss sedan överraskas av Pilane där naturen och konsten har funnit en skön samklang. Evert Taubes visor har ju presenterat Bohusläns skatter för oss och nu får vi själva uppleva Sommarsverige i sitt esse!
Ingår i resans pris.

Tjolöholms slottspark

Vid Kungsbackafjorden ligger Tjolöholms slottsanläggning, uppförd av Lars Israel Wahlman i början av förra seklet på initiativ av en förmögen handelsman. Detta brittiskinspirerade mästerverk lockar till natursköna promenader och är vädret med oss frestar kanske även ett svalkande havsbad? Den välsorterade slottsbutiken eller någon av serveringarna på området är också värda att besöka.
Ingår i resans pris.

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 frukostar (dag 2 - 4)
  • 1 middag (dag 1)
  • Utflykterna Gunnebo slottsträdgård, Uddevalla & Bohusläns museum, Norra Bohuslän - Tanum, Tjurpannan & Fjällbacka, Södra Bohuslän - Smögen, Orust & Tjörn och Tjolöholms slottspark


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö. Har du bokat anslutning observera att resan startar och slutar i Malmö. Det är även där du övernattar om du bokar anslutning med övernattning.

Enkelrumstillägg  1 395:-

Påstigning/Avstigning (kostnadsfritt)

Bussen utgår från Malmö. Du kan även stiga på/av vid ett antal platser längs E6:an. Se hållplatser nedan.

Löddeköpinge, Dahls Hotell Center Syd kl 08.30
Landskrona, Järnvägsstationen kl 08.45
Helsingborg, Hamntorget kl 09.05
Laholm, McDonald's Söderleden (Mellbystrand) kl 09.45
Halmstad, Arena Huvudentrén kl 10.05
Falkenberg, McDonald's (Vinbergsmotet E6:an) kl 10.30
Varberg, Björkäng Vägkrog kl 11.10

Se biljett för exakta tider.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Svenska kronor (SEK)
 

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

Bohusgården Hotell, Uddevalla
Bohusgården Hotell, Uddevalla
Stort konferenshotell med bekväma faciliteter och vackert läge på en höjd vid den storslagna Byfjordens lugna vatten med den mäktiga Uddevallabron i fjärran. Nedanför hotellet finns ett trevligt rekre...
Sista minuten
29/10Alsace med Colmar, Hotel Primo Colmar Centrefrån 5 495:-
29/10Paris, Hotel Victoriafrån 6 595:-
29/10Alsace med Colmar, Paul & Pia Welcome Home Hotelfrån 6 595:-
29/10Wienfrån 6 795:-
29/10Londonfrån 7 495:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö