Skip to main content

Alsace med Colmar

BUSSRESA - Frankrike - Vinresa, Rundresa - 7 dagar

Alsace med Colmar
- Tusenåriga anor i östra Frankrikes vindistrikt

Följ med på en bussresa till en av Frankrikes främsta vinregioner där de berömda alsacevinerna riesling, gewurztraminer och pinot gris produceras. Vi bor centralt i den sagolikt vackra korsvirkesstaden Colmar varifrån vi besöker olika vinkällare, njuter av kombinationer från det franska och tyska köket och upplever Alsaces unika atmosfär!


12 personer ger medelbetyg 4,6 av 5

★ ★ ★ ★ ★

  Se alla bilder från resan på vår instagram - Klicka här »

Snabba fakta!
  • Vi bor centralt i Colmar - den mysigaste staden i Alsace!
  • Härlig stämning och goda, prisvärda viner.
  • Besök i de tyska städerna Trier och Heidelberg ingår!

2022 - Dagsprogram

Dag 1, lördag: Äntligen på väg

Malmö - Remscheid: Från Öresundsterminalen åker vi genom Danmark till färjeöverfarten Rödby-Puttgarden. I norra Tyskland gör vi uppehåll för lunch och under eftermiddagen fortsätter färden förbi hansestäderna Lübeck och Hamburg. Väl framme i Remscheid tar vi in på Hotel Essential by Dorint där mat och sköna sängar väntar, ca 73 mil.

Dag 2, söndag: Besök i Trier

Remscheid - Colmar: Efter frukost lämnar vi vårt hotell och fortsätter söderöver för att stanna till i Trier som gör anspråk på att vara Tysklands äldsta stad. Trier ligger vackert vid floden Mosel och här tittar vi bland annat närmare på den gamla romerska stadsporten Porta Nigra. Lagom till kvällen anländer vi till Colmar och checkar in på valt hotellalternativ, ca 48 mil. Nu börjar vårt franska äventyr på riktigt!

Dag 3-5, måndag - onsdag: Undersköna Alsace

Colmar: Nu väntar några minnesvärda dagar med storslagna upplevelser i vackra Alsace. Detta framstående vindistrikt kombinerar med sin blandning av tysk och fransk kultur det bästa av två världar. Alldeles nedanför Vogesernas grönklädda sluttningar ligger Colmar som blir vår utgångspunkt för upplevelserna i området. Colmar är en stad utöver det vanliga och lockar till promenader i den välbevarade medeltida stadskärnan. Gamla stadens centrum kring ”Lilla Venedig” präglas av smala kanaler, kantade av gamla korsvirkeshus, doftande blomsterprakt och härliga restauranger. Trivsamma uteserveringar lockar med traktens vin och gästvänlig atmosfär. I de små vinodlarbyarna utanför Colmar framställs Alsaces berömda vita viner i ett sagolikt vackert landskap där vinodlingarna sträcker sig mil efter mil. Längs Route des Vins får vi möjlighet att närmare lära känna både denna trivsamma del av Frankrike och områdets härliga viner medan kontrastrika Strasbourg bjuder på en underbar blandning av historia och pulserande nutid. Nu väntar oss några minnesvärda dagar med storslagna upplevelser i vackra Alsace!

Dag 6, torsdag: Heidelberg hägrar

Colmar - Kassel: Vi tar farväl av Colmar och beger oss norrut mot Neckardalen och dess pärla Heidelberg, drottning Silvias födelsestad. I denna välbevarade universitetsstad kan vi bland annat beskåda det berömda renässansslottet högt ovan floden Neckar. Under eftermiddagen färdas vi genom ett vackert kuperat landskap och framåt kvällen är vi framme vid Wyndham Garden Hotel i Kassel där en god middag väntar, ca 48 mil.

Dag 7, fredag: Mot Sverige

Kassel - Malmö: Efter en tysk hotellfrukost beger vi oss mot Sverige igen. Rika på minnen, upplevelser och med nyfunna vänner intar vi lunch i norra Tyskland. Vi tar färjan från Puttgarden över till Danmark och återser efter ett par timmar Öresundsbron. Malmö och Öresundsterminalen når vi ca kl 20.00, ca 65 mil.

2022 - Utflykter

     
 

UTFLYKTSPAKET
Pris 1 670:-
(ordinarie pris 1 855:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

 
     

Trier vid Mosel

Följ med på en liten promenad i Tysklands äldsta stad, belägen i Moseldalen nära gränsen till Luxemburg. Vi möts av den mäktiga romerska stadsporten Porta Nigra som efter närmare två tusen år fortfarande är en imponerande syn. De inbjudande gågatorna kantas av både lockande butiker och härliga serveringar.
Ingår i resans pris.

La bonne vie

La bonne vie - det goda livet. Det är dags att stifta bekantskap med den alsassiska atmosfären. Vi tar en liten orienterande stadspromenad genom den välbevarade stadskärnan, känd som ”Lilla Venedig”. Vi promenerar på säregna broar över kanalerna och beundrar de för Colmar så typiska korsvirkeshusen. Kvällen rundar vi av på en trevlig restaurang där vi avnjuter ett glas vin och en god ostbit. Vi är i Alsace!
Pris ca 255:-

Charmiga Strasbourg

Strasbourg, huvudstad i regionen Alsace, är viktig inom EU och en charmig världsstad med småstadskaraktär. Här flyter romartid, medeltid och nutid samman. Kontrasterna möter vi då vi jämför de moderna kvarteren, präglade av internationell verksamhet, med korsvirkeshusen i "Petite France" som vi glider förbi under kanalturen på floden Ill. Under dagen ges även tid för egna strövtåg.
Pris ca 455:-

Vinprovning

Vinerna i Alsace ges ofta namnet ”de gyllene dropparna”. Här odlas sju olika druvsorter med tonvikten på de vita gyllene vinerna. I kväll gör vi en vinprovning för att lära känna vinerna och få veta mer om vinodlingskonsten.
Pris ca 255:-

Route des Vins

Vinets väg, Route des Vins, slingrar sig utmed bergsluttningarna och visar upp ett pärlband av trevliga små franska byar. Vi färdas över bördiga slätter, förbi vinodlingar och stolta slott. Vi besöker romantiska Riquewihr, Alsaces ljuvligaste by, och charmiga Ribeauvillé där kända sorter som riesling och gewurztraminer odlas. På en trevlig vingård provar vi Alsaces viner. När vi färdas genom det vackra landskapet är det lätt att förstå varför tyskar och fransmän slagits om Alsace i århundraden!
Pris ca 495:-

Vindistriktet Baden

Strax öster om Colmar korsar vi floden Rhen och beger oss in i Tysklands sydligaste vindistrikt, Baden. På de vulkaniska jordarna utmed bergmassivet Kaiserstuhls sluttningar odlas många olika druvsorter. Bland de mest framträdande hittar vi pinot gris, som här oftast kallas för grauburgunder, och vi passar på att besöka en lokal vinodlare för att ta reda på hur de tyska vinerna förhåller sig till sina franska motsvarigheter några mil bort.
Pris ca 395:-

Romantiska Heidelberg

Vid Rhens biflod Neckar ligger drottning Silvias födelsestad Heidelberg. Den gamla valvbron Alte Brücke är ett av stadens kännetecken tillsammans med det majestätiska slottet som tronar uppe på höjden. Heidelberg är en underbar stad som det är lätt att förälska sig i. Vi strosar runt i stadskärnan och insuper den historiska atmosfären.
Ingår i resans pris.

Resenärsbetyg

12 recensioner medelbetyg 4,6 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

Alsace med vin och fina vänner ,full poäng, det är bara så jag känner.

-

★ ★ ★ ★

 


Colmar är alltid fantastiskt! Där saknar man ingenting. God mat och dryck. Trevliga utfärder med bra vinprovningar och fantastisk reseledare.

-

★ ★ ★ ★ ★

 


Trevligt upplagd resa med stopp i små Tyska kultur städer på vägen till Colmar. Utfärder med vinprovning både i Alsace och i Tyskland gjorde att vi fick smaka på mycket olika viner. Dagsutflykten till Strasbourg var fantastiskt. Dessutom var reseledaren mycket påläst och kunnig. De trevliga medresenärererna gjorde att resan komplett.

-

★ ★ ★ ★ ★

 


Fransk och Tysk mat/vinkultur i ett landskap med vackra städer och byar.Trevliga medresenärer, säker chaufför och kunnige guiden Joakim bidrog alla till en fin upplevelseresa.

-

★ ★ ★ ★ ★

 


Fick se och uppleva så mycket spännande och sevärt, både kulturellt och gastronomiskt gott. Allt toppades med kunnig, humoristisk personal, Joachim och Kaj.

-

★ ★ ★ ★

 


Det var en mycket skicklig reseledare som förmedlade kunskap på ett trevligt sätt. Detta bidrog även till att vår grupp svetsades samman.

-

★ ★ ★ ★

 


Vi var där för några år sedan..funderar på att åka dit igen. Hotellet på den tiden var minus. Men allt annat...ink vår reseledare var toppen.

-

★ ★ ★ ★

 


en mycket trevlig resa , men hotell Brit var under allkritik, stank mögel , rummen var som celler inga garderober och dåligt med varmvatten. inte ens värt att kalas vandrarhem. men tack vare bra reseledare fixa dom ett nytt hotell som vi dess värre fick bekosta själv

-

★ ★ ★ ★

 


Vacker stad och spännande omgivningar med närhet till smakliga vindistrikt och sköna städer.

-

★ ★ ★ ★ ★

 


Reste i oktober 2015. Ett Alsace i höstfärger, så vackert. Utflykterna var innehållsrika, reseledare och chaufför mycket duktiga. Alla de små pittoreska byarna utmed Route de Vine. Fina Strasbourg och Colmar var så mysigt att promenera runt i. Vi längtar dit igen!

-

★ ★ ★ ★ ★

 


Så nöjda med mycket välplanerad höstresa! Väl guidade utflykter i intressanta Trier och Strassbourg och med utrymme för egna upptäckter i underbara promenadstaden Colmar. Guide och chaufför = toppen!

-

★ ★ ★ ★ ★

 


Helt perfekt resa. Colmar är en mysig stad med många trevliga "vattenhål" där det är lätt att knyta bekantskaper med trevliga människor på ett otvunget sätt. Middagarna var hur trevligta som helst med god mat och en skön nedvarvningspromenad tillbaka till hotellet därefter (om inte "stan" lockade en stund till). Utflykterna var också mycket trevliga med lagom längd, mycket att se med lärorika men samtidigt personliga vinprovningar. Stoppen i Trier och Heidelberg mycket intressanta. Guide och busschaufför ett föredömligt radarpar. Nicklas mycket påläst och informativ och Alexander bara bäst.

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
21/5BussPaul & Pia Hotel, ColmarMer än 86 895:-Boka
21/5BussBrit Hotel Primo Centre, ColmarMer än 85 795:-Boka
2/7BussPaul & Pia Hotel, ColmarMer än 86 595:-Boka
2/7BussBrit Hotel Primo Centre, ColmarMer än 85 495:-Boka
3/9BussPaul & Pia Hotel, ColmarMer än 86 995:-Boka
3/9BussBrit Hotel Primo Centre, ColmarMer än 85 895:-Boka
17/9BussPaul & Pia Hotel, ColmarMer än 86 995:-Boka
17/9BussBrit Hotel Primo Centre, ColmarMer än 85 895:-Boka
29/10BussPaul & Pia Hotel, ColmarMer än 86 595:-Boka
29/10BussBrit Hotel Primo Centre, ColmarMer än 85 495:-Boka

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 6 övernattningar i dubbelrum
  • 6 frukostar (dag 2 - 7)
  • 2 middagar (dag 1 och 6)
  • Utflykterna Trier vid Mosel och Romantiska Heidelberg


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg
Brit Hotel Primo Centre 1 395:-
Paul & Pia Hotel 2 495:-

Halvpensionstillägg
På restaurang inom promenadavstånd från hotellen (dag 2-5) 800:- per person

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 2 - 8

Brit Hotel Primo Centre, Colmar
Brit Hotel Primo Centre, Colmar
Enkelt men uppskattat hotell med centralt läge i Colmar, nära till allt! Hotellet: Byggt 1988, renoverat senast 2012. Frukostmatsal. Våningar: 5 Hiss: Ja Läge: Mycket centralt beläget i Colmar. Genomf...

Övernattning Dag 2 - 8

Paul & Pia Hotel, Colmar
Paul & Pia Hotel, Colmar
Trivsamt, färgglatt och renoverat hotell med avkopplande atmosfär med ett mycket bra läge i Colmar. Hotellet: Frukostmatsal och lobbylounge. Våningar: 4 Hiss: Ja Läge: Centralt beläget vid järnvägssta...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Hotel Essential by Dorint, Remscheid
Hotel Essential by Dorint, Remscheid
Komfortabelt övernattningshotell med lättillgängligt läge. Hotellet: Modernt hotell som har en trevlig och renoverad restaurang med sommarterrass samt en lobbybar. Hotellet är rökfritt. Våningar: 4 Hi...

Övernattning Dag 8 - 9

Wyndham Garden Hotel, Kassel
Wyndham Garden Hotel, Kassel
Ett bekvämt övernattningshotell med inomhuspool i Kassel och en mångårig samarbetspartner. Hotellet: Hotellet har restaurang, bar, bistro med sommarterrass samt en fitnessavdelning med inomhuspool, mi...
Sista minuten
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö