Skip to main content

Alsace med Colmar

BUSSRESA - Frankrike - Vinresa, Rundresa - 7 dagar

Alsace med Colmar

Följ med på en bussresa till en av Frankrikes främsta vinregioner. Detta framstående vindistrikt kombinerar med sin blandning av tysk och fransk kultur det bästa av två världar. Alldeles nedanför Vogesernas grönklädda sluttningar ligger Colmar som blir vår utgångspunkt för upplevelserna i området. Colmar är en stad utöver det vanliga och lockar till promenader i den välbevarade medeltida stadskärnan. Gamla stadens centrum kring ”Lilla Venedig” präglas av smala kanaler, kantade av gamla korsvirkeshus, doftande blomsterprakt och härliga restauranger. I de små vinodlarbyarna utanför Colmar framställs Alsaces berömda vita viner i ett sagolikt vackert landskap där vinodlingarna sträcker sig mil efter mil. Storslagna upplevelser i vackra Alsace!
 

I Colmar erbjuder vi två olika hotellalternativ, enkla nyrenoverade Hotel Primo och trivsamma trendiga Paul & Pia Hotel. Båda med utmärkt centralt läge. Det finns möjlighet att boka till halvpension på en lokal restaurang.

 
Fri direktanslutning från 37 orter »

   

12 personer ger medelbetyg 4,6 av 5

★ ★ ★ ★ ★

  Se alla bilder från resan på vår instagram - Klicka här »

Höjdpunkter!
  • Flera vinprovningar
  • Strasbourg
  • Route des Vins
  • Trier och Heidelberg
  • Boende i charmiga Colmar

2023 - Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Malmö - Remscheid
Från Öresundsterminalen åker vi genom Danmark till färjeöverfarten Rödby-Puttgarden. I norra Tyskland gör vi uppehåll för lunch och under eftermiddagen fortsätter färden förbi hansestäderna Lübeck och Hamburg. Väl framme i Remscheid väntar vårt hotell med middag och sköna sängar.

Dag 2: Remscheid - Colmar
Efter frukost lämnar vi Remscheid och fortsätter söderöver för att stanna till i Trier som gör anspråk på att vara Tysklands äldsta stad. Trier ligger vackert vid floden Mosel och här tittar vi bland annat närmare på den gamla romerska stadsporten Porta Nigra. Lagom till kvällen anländer vi till Colmar och checkar in på valt hotellalternativ. Nu börjar vårt franska äventyr på riktigt!

Utflykter dag 2-5

La bonne vie
La bonne vie - det goda livet. Det är dags att stifta bekantskap med den alsassiska atmosfären. Vi tar en liten orienterande stadspromenad genom den välbevarade stadskärnan, känd som ”Lilla Venedig”. Vi promenerar på säregna broar över kanalerna och beundrar de för Colmar så typiska korsvirkeshusen. Kvällen rundar vi av på en trevlig restaurang där vi avnjuter ett glas vin och en god ostbit.
Pris 255:-

Charmiga Strasbourg
Strasbourg, huvudstad i regionen Alsace, är viktig inom EU och en charmig världsstad med småstadskaraktär. Här flyter romartid, medeltid och nutid samman. Kontrasterna möter vi då vi jämför de moderna kvarteren, präglade av internationell verksamhet, med korsvirkeshusen i "Petite France" som vi glider förbi under kanalturen på floden Ill. Under dagen ges även tid för egna strövtåg.
Pris 455:-

Vinprovning
Vinerna i Alsace ges ofta namnet ”de gyllene dropparna”. Här odlas sju olika druvsorter med tonvikten på de vita gyllene vinerna. I kväll gör vi en vinprovning för att lära känna vinerna och få veta mer om vinodlingskonsten.
Pris 255:-

Route des Vins
Vinets väg, Route des Vins, slingrar sig utmed bergsluttningarna och visar upp ett pärlband av trevliga små franska byar. Vi färdas över bördiga slätter, förbi vinodlingar och stolta slott. Vi besöker romantiska Riquewihr, Alsaces ljuvligaste by, och charmiga Ribeauvillé där kända sorter som riesling och gewurztraminer odlas. På en trevlig vingård provar vi Alsaces viner. När vi färdas genom det vackra landskapet är det lätt att förstå varför tyskar och fransmän slagits om Alsace i århundraden!
Pris 495:-

Vindistriktet Baden
Strax öster om Colmar korsar vi floden Rhen och beger oss in i Tysklands sydligaste vindistrikt, Baden. På de vulkaniska jordarna utmed bergmassivet Kaiserstuhls sluttningar odlas många olika druvsorter. Bland de mest framträdande hittar vi pinot gris, som här oftast kallas för grauburgunder, och vi passar på att besöka en lokal vinodlare för att ta reda på hur de tyska vinerna förhåller sig till sina franska motsvarigheter några mil bort.
Pris 395:-

Dag 6: Colmar - Kassel
Vi tar farväl av Colmar och beger oss norrut mot Neckardalen och dess pärla Heidelberg. I denna välbevarade universitetsstad kan vi bland annat beskåda det berömda renässansslottet högt ovan floden Neckar. Under eftermiddagen färdas vi genom ett vackert kuperat landskap och framåt kvällen är vi framme vid vårt hotell i Kassel där en god middag väntar.

Dag 7: Kassel - Malmö
Efter en tysk hotellfrukost beger vi oss mot Sverige igen. Rika på minnen, upplevelser och med nyfunna vänner intar vi lunch i norra Tyskland. Vi tar färjan från Puttgarden över till Danmark och återser efter ett par timmar Öresundsbron. Malmö och Öresundsterminalen når vi ca kl 20.00.

Resenärsbetyg

12 recensioner medelbetyg 4,6 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

Alsace med vin och fina vänner ,full poäng, det är bara så jag känner.

-

★ ★ ★ ★

 


Colmar är alltid fantastiskt! Där saknar man ingenting. God mat och dryck. Trevliga utfärder med bra vinprovningar och fantastisk reseledare.

-

★ ★ ★ ★ ★

 


Trevligt upplagd resa med stopp i små Tyska kultur städer på vägen till Colmar. Utfärder med vinprovning både i Alsace och i Tyskland gjorde att vi fick smaka på mycket olika viner. Dagsutflykten till Strasbourg var fantastiskt. Dessutom var reseledaren mycket påläst och kunnig. De trevliga medresenärererna gjorde att resan komplett.

-

★ ★ ★ ★ ★

 


Fransk och Tysk mat/vinkultur i ett landskap med vackra städer och byar.Trevliga medresenärer, säker chaufför och kunnige guiden Joakim bidrog alla till en fin upplevelseresa.

-

★ ★ ★ ★ ★

 


Fick se och uppleva så mycket spännande och sevärt, både kulturellt och gastronomiskt gott. Allt toppades med kunnig, humoristisk personal, Joachim och Kaj.

-

★ ★ ★ ★

 


Det var en mycket skicklig reseledare som förmedlade kunskap på ett trevligt sätt. Detta bidrog även till att vår grupp svetsades samman.

-

★ ★ ★ ★

 


Vi var där för några år sedan..funderar på att åka dit igen. Hotellet på den tiden var minus. Men allt annat...ink vår reseledare var toppen.

-

★ ★ ★ ★

 


en mycket trevlig resa , men hotell Brit var under allkritik, stank mögel , rummen var som celler inga garderober och dåligt med varmvatten. inte ens värt att kalas vandrarhem. men tack vare bra reseledare fixa dom ett nytt hotell som vi dess värre fick bekosta själv

-

★ ★ ★ ★

 


Vacker stad och spännande omgivningar med närhet till smakliga vindistrikt och sköna städer.

-

★ ★ ★ ★ ★

 


Reste i oktober 2015. Ett Alsace i höstfärger, så vackert. Utflykterna var innehållsrika, reseledare och chaufför mycket duktiga. Alla de små pittoreska byarna utmed Route de Vine. Fina Strasbourg och Colmar var så mysigt att promenera runt i. Vi längtar dit igen!

-

★ ★ ★ ★ ★

 


Så nöjda med mycket välplanerad höstresa! Väl guidade utflykter i intressanta Trier och Strassbourg och med utrymme för egna upptäckter i underbara promenadstaden Colmar. Guide och chaufför = toppen!

-

★ ★ ★ ★ ★

 


Helt perfekt resa. Colmar är en mysig stad med många trevliga "vattenhål" där det är lätt att knyta bekantskaper med trevliga människor på ett otvunget sätt. Middagarna var hur trevligta som helst med god mat och en skön nedvarvningspromenad tillbaka till hotellet därefter (om inte "stan" lockade en stund till). Utflykterna var också mycket trevliga med lagom längd, mycket att se med lärorika men samtidigt personliga vinprovningar. Stoppen i Trier och Heidelberg mycket intressanta. Guide och busschaufför ett föredömligt radarpar. Nicklas mycket påläst och informativ och Alexander bara bäst.

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
20/5BussPaul & Pia Hotel, ColmarMer än 87 295:-Boka
20/5BussHotel Primo, ColmarMer än 86 195:-Boka
1/7BussPaul & Pia Hotel, ColmarMer än 87 395:-Boka
1/7BussHotel Primo, ColmarMer än 86 295:-Boka
2/9BussPaul & Pia Hotel, ColmarMer än 87 395:-Boka
2/9BussHotel Primo, ColmarMer än 86 295:-Boka
16/9BussPaul & Pia Hotel, ColmarMer än 87 595:-Boka
16/9BussHotel Primo, ColmarMer än 86 495:-Boka
28/10BussPaul & Pia Hotel, ColmarMer än 87 095:-Boka
28/10BussHotel Primo, ColmarMer än 85 995:-Boka

Information

I priset ingår
Resa i komfortbuss med Scandoramaguide, 6 övernattningar i dubbelrum, 6 frukostar, 2 middagar 

Tillval
Enkelrumstillägg
Hotel Primo 1 395:-
Paul & Pia Hotel 2 495:-

Halvpensionstillägg
På restaurang inom promenadavstånd från hotellen (dag 2-5) 900:- per person

Utflyktspaket 1 670:- (ordinarie pris 1 855:-)
La bonne vie 255:-
Charmiga Strasbourg 455:-
Vinprovning 255:-
Route des Vins 495:- 
Vindistriktet Baden 395:-
Boka utflyktspaketet (alla utflykter) före avresa och du sparar 10%. Du kan även köpa enskilda utflykter före avresa. När resan påbörjats kan vi inte garantera platstillgång på utflykterna.
Utflykterna kan genomföras i annan ordning.

Bra att veta
Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö. Fri direktanslutning från 37 orter.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

 

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 2 - 6

Hotel Primo, Colmar
Hotel Primo, Colmar
Enkelt men uppskattat turistklasshotell i modern stil. Mycket centralt läge i Colmar med bekvämt promenadavstånd till allt! Hotellet: Byggt 1988, delvis renoverat senast 2021. Frukostmatsal. Våningar:...

Övernattning Dag 2 - 6

Paul & Pia Hotel, Colmar
Paul & Pia Hotel, Colmar
Trivsamt och ombonat hotell som efter renoveringen fått ett färgglatt och ungdomligt sydamerikanskt tema som på ett personligt sätt speglar ägarinnans uppväxt i Chile. Hotellet har en bekväm lobbyloun...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Övernattningshotell Tyskland - Utresa
Övernattningshotell Tyskland - Utresa
Bekvämt övernattningshotell av god tysk standard beläget längs med färdvägen. På hotellet finns restaurang, bar, lounge samt hiss. Komfortabla rum av varierande storlek med dusch/bad, wc, TV och telef...

Övernattning Dag 6 - 7

Övernattningshotell Tyskland - Hemresa
Övernattningshotell Tyskland - Hemresa
Bekvämt övernattningshotell av god tysk standard beläget längs med färdvägen. På hotellet finns restaurang, bar, lounge samt hiss. Komfortabla rum av varierande storlek med dusch/bad, wc, TV och telef...
Sista minuten
1/2Jokkmokks marknad med LAND från Arlandafrån 10 995:-
1/2Jokkmokks marknad med LAND från Kastrupfrån 10 995:-
3/2Jokkmokks Marknad från Arlandafrån 9 295:-
18/2Andalusien 22 dgr reseledare från Kastrup
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö